2011. november 22., kedd

Modern Irán vagy ősi Perzsia

A gyarmatosításnak és a földterületek elfoglalásnak már az idők kezdete óta van egyfajta parazita jellege. Az emberi testbe került idegen tárgy ugyanazt a hatást és ugyanazt a traumát váltja ki, amit a gyarmatosítás. Az emberi test - természetes képességeinél fogva - harcol az idegen tárgy ellen. Mikor ebben kudarcot vall, a bekerült idegen tárgy parazitává lesz.
A gyarmatbirodalmon a parazitát táplálja, és az növekszik rajta. Az utolsó áldozat az elfoglalt föld és annak népe. Felszárad, akár egy csepp víz a forró napon. Az emberi agy is megtagadja saját gondolkodásának szabadságát, hogy a parazita utasításai szerint gondolkodjon és cselekedjen, - és sokáig szenved, amíg a gyarmati hatalom meg nem szűnik.
A jelenlegi helyzetben Irán bizonytalan várakozásban van, miközben hat befolyásos ország dönt a sorsáról. A hat nemzet közé tartozik Oroszország és Kína, amelyek kérték a NAÜ végső jelentését Irán nukleáris képességeit illetően. Meg kell határozni, van-e katonai felhasználású uránium Iránban, vagy nem.
Ha valami rosszul sül el, Irán ízelítőt kaphat abból a 30000 kiló bombából, ami jelenleg az amerikai légierő birtokában van. Tény, hogy a seggfej jenki fasiszták ujja már a ravaszon van, hogy megindíthassák a támadást.
Ha Irán elbukik, egy újabb terület jut az imperialista erők kezére. A cionista Izrael képződménye minden bizonnyal örömmel veszi majd tudomásul az imperialista hatalmak sikerét. Ezúttal komoly aggodalomra ad okot, hogy [Irán] megmarad-e modern infrastruktúrával rendelkező független államnak, vagy visszasüllyed az ókori Perzsia fejlettségi fokára - noha nem a dicsőségesre, hanem annak romjaira.
Szíria nemrég egy hajszállal megmenekült, köszönhetően Oroszország és Kína jól időzített vétójának, és megmenekült a gonosz ostora általi teljes pusztulástól - az USA, az Egyesült Királyság és Franciaország karmaiból. De a vérre szomjas tábornokok még civilben is húzzák a fátyolt a világ szemére, így előbb vagy utóbb támadást indítanak Szíria ellen - ha nem ezzel az ürüggyel, akkor egy másikkal.
Úgy tűnik, ma már nem kell nekik engedély bármiféle belső szervezettől, hogy támadást indítsanak, vagy folytassák a mostanit. De Oroszország óva intette az imperialista hatalmakat a megvétózott ENSZ határozattól való eltéréstől, ami megtiltotta a katonai erő alkalmazását Szíria esetében.
De a legrosszabb forgatókönyv szerint, ha az imperialisták megtörik a vétót, mit tehet Oroszország és Kína? Éhségsztrájk az ENSZ new york-i épülete előtt?
Sokkal jobb, ha két ország közös erővel - hogy megerősítsék a vétót - elhelyez néhány zászlóaljat Szíriában, arra az esetre, ha a csipet-csapat esetleg utólag felülírná a vétójogot és lerohanná Szíriát. De vajon meg fogja-e tenni ezt mindkét szomszéd? Ez egyenes kihívás lesz az imperialista USA számára: készüljenek a harmadik világháborúra!
Ugyanilyen típusú eseményre került sor az 1971-es indiai-pakisztáni háború során, melynek eredményeként megalakult az új Banglades. Ebben a válságban Richard Nixon akkori elnök figyelmeztette Indira Gandhit, hogy hagyjon fel a Pakisztán elleni háborúval, vagy szembesülhet fog az amerikai légierő bombáival! Mivel ragaszkodott ehhez a fenyegetéshez, akkor odaküldte az amerikai haditengerészet 7. csendes-óceáni flottáját a Bengáli-öbölbe, és még néhány repülőgép-hordozó anyahajót és még néhány hadihajót.
De mögötte jöttek a Leonyid Brezsnyev által küldött szovjet atom-tengeralattjárók, amik megüzenték Nixonnak, hogy "te bombázod Indiát, mi elsüllyesztjük a te 7. flottádat, és készülj a harmadik világháborúra!" A 7. flotta rá lett kényszerítve, hogy visszavonuljon a bázisra a Fülöp-szigeteken.
Megismétlődhet-e egy ilyen játszma, ha Putyin úgy dönt, hogy betelt a pohár? Kitelepítik-e a haderőt Szíriába és Iránba, mint egy kihívást a Nyugat hegemonikus hatalmai felé? Csak várnunk kell, és megláthatjuk.
Az imperialista nyugat terjeszkedő hatalmai maguknak tudhatják Irakot, és Líbián próbálják kibontakoztatni brutális katonai erejüket ezeken a szerencsétlen népeken, ami ezrek halálával járt - köztük idősek, nők és gyermekek.
A rengeteg fényes-édes kitermelt kőolaj véres nyersolajjá lett ebben a térségben, mert az ártatlanok vérével keveredik! Az imperialista nyugat kezét mossa benne, és egy örökkévalóság kellene, hogy ezt lemossák magukról. Jelenleg azon igyekeznek, hogy a vér meg ne száradjon kezeiket, és bombázzák Iránt, talán Szíriát is.
Ezzel a médiagépezettel az oldalukon, az imperialistáknak sikerült elterjeszteniük hamis információkat az észak-afrikai és közel-keleti célpontjaikkal kapcsolatban. A közelmúltban előkerült egy videó egy venezuelai ellenzéki politikus elleni állítólagos merénylet kísérletről. Én úgy érzem, ezzel kezdetét vette az uszítás Venezuela, mint az emberi jogok ürügyén való beavatkozás újabb lehetséges célpontja ellen!
Az imperialisták Latin-Amerikában is forrósítják a talajt. Végső soron bárki, aki az USA és politikája ellen van, merénylet célpontja lesz, személyesen vagy országostul.
Visszatérve Iránra, Oroszország korábban azt állította, hogy még több atomreaktort fognak építeni civil használatra. De önmagában ez az állítás elég-e arra, hogy eltántorítsa az imperialista fosztogatót a kiszemelt célpont megtámadásától?
Ha Oroszország és Kína - amelyeknek jelentős gazdasági érdekeltségeik vannak Iránban - nem tesz meg bizonyos drasztikus lépéseket, az USA, az Egyesült Királyság, és a cionista Izrael közös hadművelete majdnem bizonyos, hogy megtörténik. Ha ez a hármas sikerrel jár abban, hogy visszaküldje Iránt az ősi Perzsia idejébe, az egy újabb véres skalp nekik, miközben a világ csendben hallgat, és nézi, hogy mi történik - képtelenül arra, hogy bármit is tegyen.
A felbátorodott, gazdaságilag és erkölcsileg csődbe jutott imperialista hatalmak megpróbálják katonailag körbefogni Oroszországot és Kínát az atlanti és a csendes-óceáni partok felől. Egy példa erre a korábban Ausztráliába kihelyezett 3500 amerikai tengerészgyalogos.
Az arrogáns hatalmak hegemonikus törekvései ebben a szakaszban még ellensúlyozhatóak. De ki által és mikor? Putyin és Wen vajon figyelnek-e?
Lisa Karpova - Pravda.Ru

Oltások, antibiotikumok és a Népesség-csökkentési Program

Dr. Lorraine Day, orvos beszél a populáció-redukciós programról, ami már javában zajlik





Védőoltásokkal a túlnépesedés ellen


Bill Gates 2010. februárjában egy TED rendezvényen prezentációja során az alábbi kijelentést tette:
„A világon jelenleg 6,8 milliárd ember él ... várhatóan eléri a 9 milliárdot. Amennyiben jó munkát végzünk a védőoltások, az egészségbiztosítás és a reproduktív szolgáltatások terén, ezt talán 10-15 százalékkal tudjuk csökkenteni."
Bárki bármit is mond, a földi lét legfőbb istene a pénz! Így hát akinek van, az istent játszhat. Bill Gates korunk egyik leggazdagabb embere, és szinte bármit megtehet. A fenti kijelentés súlyát növeli, hogy komoly érdekeltséggel bír a gyógyszeriparban. Jogunk van feltételezni, hogy (véletlenül) egy belső információt „kotyogott" ki. Egymilliárd ember egészségügyi beavatkozások által szándékosan előidézett halála vagy meg nem születése a népirtás legújabbkori módszere! Szemléltetésképpen: ha csak 1%-kal csökken a népesség szaporodóképessége, az az össznépesség tekintetében milliókat jelent – Bill Gates azonban nagyobb számokkal dobálózik!
Az egymilliárd akkora szám, hogy a fasizmus és a kommunizmus összesen sem termelt ki ennyi halottat (kommunizmus≈70 millió • fasizmus≈30 millió)! A fegyvernem és az ellenségkép is megváltozott. Néhány milliárd ember egyszerűen útban van. De kiknek?
A világ erőforrásait az össznépesség nagyjából 5%-a birtokolja. A népesedés problémáira megoldás lenne, ha ezek a források egyenletesen oszlanának el. A helyzetet úgy lehet a legjobban jellemezni, hogy a szűk kisebbség feléli a többség elől a közös tulajdont. Amikor a természeti javak kiosztásra kerültek, még nem létezett pénz. Éppen ezért az, hogy most mindent pénzben számolunk, egy hibás, torz világkép. Ezekhez a forrásokhoz minden népnek joga van! A jelenlegi állapotot huzamosabb ideig nem lehet fenntartani, mivel igazságtalanságra épül. Az előnyösebb pozícióban lévő erők megpróbálják konzerválni a helyzetet, mely ideig-óráig sikerülhet, de hosszú távon nem. Ezzel a kijelentéssel egy kicsit magunk ellen, magyar emberek ellen is beszélek, hiszen (a látszat ellenére) mi is ehhez a szűk körhöz tartozunk. Senki sem tekintheti magát a másiknál különbnek ezen a bolygón! A természet be is iktatott egy biztonsági korlátot a rendszerbe, belekalkulálva lényünk tökéletlenségét, és hogy ne konzerválódjanak ezek az erők huzamosabb ideig. Ezt az önszabályzó rendszert halálnak hívják. A természet így biztosítja a folyamatos megújulás és fejlődés lehetőségét világunkban. Az, hogy hol van az a határ, amikor már az egész faj fennmaradását veszélyezteti egy-egy szélsőséges, profitéhes csoport terjeszkedése, azt jelenleg nem tudjuk megmondani. Amit viszont már tudunk, hogy a felelőtlen vakcinálás nyomot hagyott az emberi DNS-ben (rengeteg állati RNS-DNS jutott a véráramunkba), melyet a jövő nemzedékei is magukkal fognak cipelni! A fejlődő ország népei nem hiába fogadják kettős érzelmekkel a fejlett világ orvosainak módszereit. Ők azt vallják, hogy az oltásokkal a szaporulatot próbálják csökkenteni! Erre lehet példa a polio oltások tömeges visszautasítása az afrikai kontinensen. Érdekes, hogy a természeti népek megérzései mennyire jól működnek!
Bill GatesBill Gates hangneméből kiderül, hogy szavait nem holmi elejtett poénként kell érteni; mondandóját „véresen" komolyan gondolta. Az elhangzott szám felülmúl minden eddigi népirtást vagy katasztrófát, amit az emberiség valaha is elszenvedett!
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a történelmi idők emberei alacsonyabb morális szinten éltek, mint napjainkban. Ha a felszínességen túl egy kicsit mélyebbre ásunk, láthatjuk, hogy ez a megállapítás nem igaz. A régi idők emberei másképp viszonyultak a természet erőihez, egymáshoz és a halálhoz is. Az ellenséggel való leszámolások, (főleg a hétköznapi embereknél) többnyire szemtől szembe zajlottak. Manapság nem ezt látjuk! Az alattomosság, az erkölcstelenség soha nem látott mértékeket öltött. Ritka az az ember, aki bátran a szemünkbe néz! A módszer, ahogy a vakcinákat bevezetik a piacra – politikusokat, orvosokat, híres embereket felhasználva, nem ritkán félrevezetve őket –, hátsó szándékot enged sejtetni. A gyártók a tájékozatlanságra építenek! Könnyű elhitetni bármit is egy olyan termékről, amiről az illető gyakorlatilag semmit sem tud (sajnos az orvosok döntő többsége sem ismeri kellő mélységben az oltóanyagokat). Elég néhány hangzatos, a valóságot elferdítő szlogent elhinteni, és máris meg lehet győzni a többséget az ügy érdekében!
Bill Gates kijelentése, úgy látszik, nem lépte át a média ingerküszöbét – legalábbis a magyar sajtó nem érezte fontosnak, hogy beszámoljon ezekről a súlyos szavakról. Sokan hisznek az emberiség megritkítását célzó összeesküvés-elméletekben. Bill Gates és az őt takargató média most egy újabb csontot hajított őeléjük.

Meddig lehet még gyalázni a magyart?!

Az szólás szabadsága, ha szidják a magyart. Ha a magyar megnevezi a köztörvényes bűnözőket, akkor az kirekesztés, idegengyűlölet. Közben pedig, csak az igazság hangzik el sokszor!

Ricsaj

Világpolgárok, hazai kizsákmányolóink iszonyú zajt csapnak, ha néven nevezzük őket. Szaladnak bíróhoz, ügyészhez. Gyűlölettel fröcsögnek újságjaik, vagyunk kirekesztők, rasszisták, fasiszták. Ebben az országban csak a magyart lehet büntetlenül gyalázni!

Keverék

Szeretnék elsüllyeszteni történelmünket, még azt is kétségbe vonják, hogy létezik ma a magyar. Valami keveréknek szeretnének bennünket feltüntetni. Arról nem is szólva, hogy a magyar nép névtől, a Himnusztól, a magyar zászlótól, címertől hidegrázást kapnak.

Szóhasználatuk

Mindezt bátran gyalázzák. A Szent Korona svájci sapka, István királytökfödője. A Szent Jobb tetemfoszlány, a koponya ereklye pedig szappantartó. Mindezt Magyarországon megjelenő magyar nyelvű újságban lehet írni. Az újságot nem tiltják be, a cikkírót nem idézik bíróság elé. Ezt lehet a demokrácia és a szólás-szabadság nevében, ha minket becsmérelnek, az nem rasszizmus, az nem fasizmus, az nem kirekesztés.

Nincs törvény 1945 óta

Velünk mindezt szabad tenni, nekünk le kell nyelni, a mi nemzeti büszkeségünket szabadon meg lehet gyalázni. Kérdezem, meddig?! Állítólag a 1945 előtti alkotmányban volt egy olyan paragrafus, amely büntette a magyarság elleni gyalázkodást. Ma nincs ilyen. Miért is lenne?

Néven nevezés

Egyetlen más népelemet sem lehet emlegetni, szidni, mert az uszítás, gyűlöletkeltés, azt bünteti a törvény. Mi ellenünk lehet gyűlöletet kelteni? De meddig?! Mikor fogunk már egységesen fellépni ezek ellen a gyalázatos jelenségek ellen. Mikor lesz újból magyarságvédő törvényünk? Talán a következő választás után? Akkor sem, mert minden párt csak bábpárt hazánkban. Egyik sem magyar vezetés alatt áll. Álnemzeti pártok, a nemzetinek tűnő pártok is csupán.

http://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/hatterhatalom/672-meddig-lehet-meg-gyalazni-a-magyart

Az újabb magyar háború elvesztése!

Alig tettem le a billentyűzetet a hajnali órákban, másnap délután olvasom, hogy a kormány az IMF-hez fordult. Hoppá!
Na, akkor most jöjjön egy elemzés, mely nem való a hívőknek. Azon olvasók, akik nem hajlandók gondolkodni, azok, akik csak vezérre vágynak, azok, akik szeretik, ha megmondják nekik, hogy miben higgyenek, azonnal kattintsanak a tovább gombra és keressenek egy másik oldalt, ahol elmagyarázzák nekik a heti hinnivalót.


Minket mindennel meg lehet etetni, mert megesszük. A hazugság ugyanaz, csak a név más. Pannon puma és gyorsnaszád!

Nos, kezdjük, akkor a feketelevessel! Elbuktunk! Elbuktunk, mint már annyiszor! De nem is ez a legfájóbb, hanem az, hogy most meg akarjuk magyarázni, mint impotens férj a nászéjszakán, „hogy azért puha, hogy ne fájjon!” Azt kell mondjam, hogy már Gyurcsányi „magaslatokba” emelkedik ez az elkúrás!
Az alábbi írás egy kitalált történek, ha a benne lévő szereplők nevei, a párbeszédek netán hasonlítanak a valós események az kizárólag a véletlen műve. Nézzük!


1.    Megalakul az Orbán kormány. Orbán terve! Kiszaladni Brüsszelbe, örömmel bejelenteni, hogy győztünk, ráadásul 2/3-dal. Engedélyt kérni a pénzvilág által irányított EU-s politikusoktól (pl. Barroso), hogy engedjék, hogy a hiány elengedhessük 7-8%-ra, magyarul tovább eladósíthassuk az országot, mert 8 év ellenzékből sokat ígértünk! (Az első pofon, koki, saller! Lesz még több is csak ellentétben a miniszterelnök állításával nem mi adjuk, hanem mi kapjuk.) Szóval a válasz nem. Tartani kell a 3,8% hiányt!

Barroso adja az első sallert. Nem lehet a Fidesznek sem költekezni. Orbán vérig sértődik!

2.    Orbán hazatántorog! De hamar magához tér! Őrjöng, szétveti a düh! - Ez kell nektek, rendben megkapjátok! - Azonnal bejelenti az egykulcsos adórendszert, ezzel szétveri a következő évekre a költségvetés alapjait. A szegényeket kisemmizi, a gazdagoknak odaad. A vak is látja, hogy ettől nem lesz gazdasági fellendülés. Mindenki pislog, még a Fideszen belül is nagy a tanácstalanság, de senki nem mer szólni! Ijesztő, mindenki félti a seggét! A vezér kimondta, és SENKI sem mer ellentmondani! A propaganda beindul, Szíjjártó naponta 20-szor elmondja, és a hívek elhiszik. Nem számolnak, nem gondolkodnak, hisznek. Tőlük veszi el a pénzt, de ők hisznek. De jaj! A költségvetés így összeomlik! - Nem baj sziszeg Orbán a foga között, akkor is megcsináljuk, csak azért is, megaláztatok ENGEM! BANKADÓ! És nyíltan nekizavarja a magyar népet a furkósbotokkal, a tankoknak. Épeszű ember tudja, hogy mi a vége. Halál! De ki fog meghalni? Orbán? Nem, ő nincs a csatatéren. Ő nem Napóleon. Ő inkább jól kiépített bunkerből irányít, az ő megélhetése már élete végéig biztosított. Harcoljon csak az egyszeri devizahiteles magyar!

Arccal a csontvázak felé! A csontvázcsata megnyerése.

3.    Matolcsy jelenti, hogy nem elég a bankadó, csontvázakat ugyan nem találnak, de akkor sem elég. Orbán megkérdi: - Gyuri, ötlet? – Hát lehetne válságadó, a többieknek. – Jó csináljuk holnaptól! - A következmény a senki nem jár rosszabbul magyarság bólogat. Elhiszi, hogy a bankok nem hárítják át az adót, és az áruházak sem. Igaz, hogy a benzin ára az egekben, az élelmiszer és minden meredeken emelkedik, de nem a vezér miatt, biztos más az oka. Hiszünk!


4.    Matolcsy újra szalad! Kopp-kopp. - Mi van már megint? – Viktor, még mindig kevés a pénz, nem tudjuk tartani a hiányt! – Hogy a fenébe már? – Nem tudom, - áll a kezében egy zsebszámológéppel Matolcsy. – Mit javasolsz Gyuri? – Matolcsy felderül: - Mi lenne, ha nem utalnánk a magánnyugíjpénztáraknak, mondjuk 14 hónapig? – Abból botrány lesz, kimennek az emberek az utcára, és el akarnak engem zavarni - feleli Viktor. – Nem biztos az! - veti közbe Laci elnök. Most mi vagyunk hatalmon. Nem lesz, aki megszervezze őket, és a nyuggerek nem mozdulnak könnyen. – Orbán töpreng – Na, jó csináljuk, aztán meglátjuk mi lesz…… Egy hét múlva tanácskozás. Viktor kérdi a felderítést - Mi a helyzet, hányan vannak az utcán tüntetni? Pintér jelenti, hogy meglepő, de senki, mindenki dolgozik, mert semmi pénzük nincs az embereknek, hála a devizahiteleseknek, és harmad és másodállásban güriznek, nincs idejük tüntetni. Orbán megnyugszik. Matolcsy jelentkezik. – Mond Gyuri! – és Gyuri mondja. – Arra gondoltam, ha ennyire nincs tiltakozás, mi lenne, ha lenyúlnánk az egész magánnyugdíjat? Abból újjáépíthetnénk az országot! – Nagyszerű! Helyeselnek a vazallusok. – De ne az országra költsük, hanem betonozzuk be magunkat 30 évre, és ha már megkötünk majd, akkor rendbe hozzuk az országot.

 
3000 milliárdból már lehet gazdálkodni! Jó ötlet volt a nyugdíjvagyon!
Addig MOL és RÁBA részvény veszünk. Ki kell alakítani az új tulajdonos réteget. Várom az ötleteket! A Selmeczi Gabit küldjétek ki, a Szíjjártó mellé a sajtónak és mosolyogjon. Legyen, mondjuk nyugdíjvédelmi kormánybiztos. Hogy ne érje, szó a ház elejét kell egy fedő sztori, mert a növekedés nem jött be. Ötletek? – Mi lenne, ha most az adósság ellen küzdenénk. A pénz egy részét még be is dobnánk a törlesztésbe? – Nem jó, mert úgyis leértékelik a forintot és akkor semmi értelme az egésznek. – Nem baj csináljuk, megvan! Gazdasági szabadságharc, ez jó, ez tetszik..! Figyelem szokás szerint a szocik az ellenségek, tessék mindenkit bizottság elé citálni, ki adósította el az országot. Tessék folymatosan emútnyócévezni! Amíg a nép ezen csámcsog, addig, jöjjön a MOL és a RÁBA pakett. Ja és Gyuri, az IMF-t meg kipateroltuk! Ez is a szabadságharc része! Na, munkára!

5.    Pár hónappal később, taktikai megbeszélés. Mi újság, kérem a hangulatjelentést! Mi ez! – Anti, mi ez itt! Itt az áll, hogy zúgolódás van a devizahitelek körül. Nem megmondtam, hogy minden nap menjen le egy riport Ócsáról. – De főnök! Nem ez a baj, a nép nem lázad, bíznak benned bevették „a senkit sem hagyunk az út szélén dumádat”! Gratulálok! – Akkor mi a baj? - Hát tudod, a frakcióban vannak többen, akiknek van devizahitelük és azt mondják nem ezt ígértük, a megyékben és a pártapparátusban is sokan susmognak, ráadásul a támogatóink is jelentkeztek. Mit tegyünk? – A Jani majd kitalálja! Jani! Ötlet? – Hm, talán ha adnánk lehetőséget egy végtörlesztésre 180-as CHF-en? – Ez jó, de mi lesz az árfolyam különbözettel? – Majd a bankok lenyelik! Örüljenek, hogy nem tesszük kötelezővé az átváltást mindenkinek. – És mi lesz a néppel?

Ezzel a forint még tovább fog esni és ők még rosszabb helyzetbe fognak kerülni. – Mondjuk azt, hogy bárki törleszthet, megtakarításból, nekik úgy sincs, de majd beveszik ezt is, főleg ha te mondod főnök. Benned bíznak! – Na, rendben, de akkor tényleg olyan választási törvény kell, hogy nehogy kikapjunk 2014-ben, hogy áll a Zsolti a határon túli magyarokkal? Nyomja meg, kellenek a szavazataik, mert ők nem érzik az itteni megszorításokat. Ígérjetek meg nekik mindent! Szíjjártó meg mondja csak tovább, IMF ki, szabadságharc, emútnyócév, stb. Majd én is besegítek a héten.

6.    Hétfő, Matolcsy újra szalad. - Főnök baj van! – Na, ne má, megint! – Ja, képzeld, le akarnak minősíteni minket! A forint mélyrepülésben a tőzsde beszakadt, nem veszik az államkötvényt! – És a kínaiak? – Eddig is csak ők vették, de már elfogyott az azt pénz, amiben megegyeztünk. Mi legyen főnök? – Viktornak eszébe jut a brüsszeli megalázás, a sok koki és saller, amit kapott. – Nem teszünk semmit sem várunk, a kommunikáció marad.


7.    Csütörtök. Matolcsy lihegve száguld, és szinte betör a szobába. – Árulás főnök! Itt a fax! Holnap leminősítenek! – A főnök arca elszürkül – Következmények? – Matolcsy fakó hangon sorolja: - 350-400 forintos euro, 300-as CHF, azonnali 3-4% jegybanki kamatemelés, infláció, összeomlás. – Puff! Biztos a holnapi leminősítés? – Igen, egyelőre egy jelezte, de a többi is lépni fog. – Ötlet? – Csak az IMF segíthet! – De hát eddig azt mondtuk, hogy ha ők vissza, akkor mi el. – Megoldjuk, kikommunikáljuk. - Muszáj, főnök, ezt már nem viselnék el az emberek, nem vállalok garanciát az utcán – veti közbe Sándor a háttérből. – Rendben, jelentsd be! – hajtja le a fejét a vezér, de még ma, most azonnal. – De, hát még nem is hívtuk fel az IMF-t és az EU-t! – Majd felhívod őket holnap reggel, Szíjjártó és én lekommunikáljuk.


8.    Két nap múlva. – Óriási szerencsénk van! Sikerült, bár Szíjjártó a sokk hatására megkukult és nem tudtuk kiküldeni a sajtó elé, pár hétig használhatatlan lesz, most dolgoznak rajta a szakemberek. – De Giro-Szász elég jó volt és Kósa is beugrott. Érthetetlen, hogy milyen birka ez a nép, semmi tüntetés. Hiába nem mi vagyunk ellenzékben, egy jó kis tüntetést is meg kell rendesen szervezni. Most már biztos, hogy újra nyerünk 2014-ben is. – De főnök, mi lesz a Parlamentben? – Ugyan szembe röhögjük őket. Ne feledd a csatát megnyertük!


forrás : Független Szabad Európa

Ez az igazi katasztrófa!

Véletlenek pedig nincsenek. Ez egy örök igazság. Meg az is, hogy egy olyan nyomorba taszított országban, mint hazánk, már nem sokáig lehet szórakozni a néppel. Minden mindennel összefügg, és semmi sem az, aminek látszik. Vajon mire volt jó a „fiktív vészhelyzet”? Reméljük, sokakat felébreszt, vagy legalább a fura gondolatok eljutásához vezet a hétfői szokatlan esemény, a szirénák hangja, s az egész katasztrófavédelmi gyakorlat.
2011. 11. hó 21. napján, - az előre bejelentett katasztrófavédelmi gyakorlat keretében a hírek szerint mozgósítottak tízezer egyenruhást és tizenötezer, polgári védelmi szolgálatra kötelezett civilt, a rádiók és televíziók pedig fiktív veszélyhelyzetre figyelmeztető közleményeket sugároztak. És a hónap harmadik hétfőjén este hat órakor állítólag megszólalt kétezer ötszáz légvédelmi sziréna is…
De hogyan?
A fővárostól nem messze egy kis településen, ahol hétfőn este is összegyűltek az emberek, így vélekedtek erről:
Nem biztos, hogy jobban hallották volna a „vinnyogást”, ha jobban szigetelnek az ablakok. Megállapították, ha ez gyakorlat, akkor jobb lett volna, ha komolyabban veszik…
Egy rendesen megszólaló szirénánál – aminek már a „rezgése” is zavarja a gondolkodni akaró embereket, - le lehetett volna szűrni, hogy mindenhova eljut-e a hangja. És mondjuk nem döglik-e le néhány másodperc múlva, mert ott ez történt.
A hosszú álom után „ébredezni” kezdő lakosság kezdte összerakni a „mozaikokat”.
Egyik polgártárs arra hívta fel a központilag félelemben tartandó, azonban hétfőn este – talán a kínjában - kacagó többség figyelmét, hogy a múlt héten szimulációs gyakorlat volt Budapesten. Éspedig a metróban.
- Péntekre virradóra szimulációs gyakorlaton vettem részt – mesélte a harmadik szomszéd. - Ahol azt modellezte a katasztrófavédelem, hogy miként lehetne egy Kelenföldön bekövetkezett ipari katasztrófa esetén – képzeljük el mondjuk mérgező vegyi anyagot szállító tehervonatok ütközését – minél gyorsabban és biztonságosabban a föld alá menekíteni a lakosságot. A 300 betelepítettre legalább ennyi „személyzet” és sajtós jutott, és hol van ez a szám az összlétszámtól, az összes ilyen metrószektor ugyanis 220 ezer fő befogadására alkalmas. Egy, a Széll Kálmán téri, bocsánat volt Moszkva téri szektorhoz hasonló búvóhelyre, körülbelül 500 méteres körzetből optimális idő alatt le lehet érni ide tragédia esetén, persze szervezetten és pánik nélkül.
Erre egy másik utcabeli megjegyezte:
- Valami nagyon nincs rendben a Csillebércről elszabadult jód izotópok körüli tájékoztatásban sem. Úgy tűnik a dolog cseppet sem jelentéktelen ügy – mondta a „munkanélküli” szaktárs. – Múlt hét közepe óta a nőgyógyász rokonom elmondta, hogy a hatodik 12 hét alatti magzat ment el, míg máskor havonta, ha egy eset fordult elő. A sokat megélt szakorvos szerint a praxisában Csernobil óta nem volt hasonló helyzet.
- Te ne is emlegesd Csernobilt! – vágta rá a Duna-partjáról érkező horgász, aki semmit nem fogott, talán nem véletlenül az egész nap folyamán. - Ami a múlt hét második felében történt a sugárzó jód szivárgásával, az kérem, több mint bűnözés. Furcsa módon a nemzetközi szervezeteket és környező országokat nem igazán nem érdekelte az, hogy honnan származik a sugárzás. Ennél már csak az a nagyobb aljasság, hogy a csillebérci kutatók arról sem tudtak, hogy sugárzik tőlük a jód izotóp. A harmadik és legnagyobb gazemberség az, hogy miután kiderültek a tettesek, a hatóságok úgy tesznek, mintha semmi sem történt volna. Mondván azt, hogy a sugárzás nem okoz egészségügyi károkat az embereknek. Csodálatos módon a katasztrófa védelmi gyakorlatot éppen a sugárzás kiderülése után pár nappal csinálták meg. Hogy valami nagy disznóság, esetleg népirtás készül megint a nép ellen, az egészen biztos. Talán, egyszer az is kiderül, hogy a majdnem egy esztendeje a kolontári vörös iszap ömlés időzítése sem volt véletlen…
- Mintha minden mindennel összefüggne, és semmi sem az, aminek látszik – mondta kis település egyik legidősebb bácsikája. – Mi is volt szűk egy héten belül? Jód, vagyis izotóp, valahol atomsugárzás, aztán „metrógyakorlat”, majd katasztrófavédelem. Közben meg ugye, a kamatos kamatnak a kamatának a kamatja. Újabb IMF hitel…Terelgetés, hazudozás, népbutítás... Ez az igazi katasztrófa!
Ezután a település bölcse csak annyit jegyzett meg: aki nem érti a miértet, az nem tudhatja a hogyant sem, amely a mikorban leledzik...
Gyalu - Szabad Riport Tudósító Iroda

Halálos sugárzás a Fukushima-létesítményben

A fukushimai daiichi atomerőműbe küldött robotok a földszinten 1600 millisievert sugárzást mértek óránként. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki egy pár órát eltölt ezen a helyen, olyan adag sugárzásnak van kitéve, hogy az élete néhány igen kellemetlen hét után véget ér. Az új eredmények szerint a fukushimai létesítmény környékén a helyzet különösen veszélyes, annak ellenére, hogy az általános helyzet fokozatosan javul.
A március 11-i földrengés - a Japánban történt egyik legnagyobb pusztítás a második világháború óta - egész településeket rombolt le az északkeleti partok mentén, a katasztrófában több mint húszezren haltak meg vagy tűntek el. A földrengést követő szökőár hullámai akkor tönkretették a Fukushima reaktor generátorát és hűtőrendszerét, a robbanásokat követően folyamatos a szivárgás és a sugárzás azóta elviselhetetlenül magas szinten van. Maga a nukleáris válság csak az egyik probléma, amellyel a japán kormányzatnak szembesülnie kell, miközben próbálja újjáépíteni az ország csaknem teljes egészében elpusztult északkeleti partvidékét.
A törvényhozók - különösen az ellenzéki pártok - újra és újra hangsúlyozzák, hogy a kormányzatnak most főleg a hazai problémákra kell összpontosítania. "Az elmúlt 60 év legsúlyosabb nemzeti válságának kellős közepén vagyunk" mondta Takao Fujii, a japán Tanácsháza képviselője. Hozzátette, "a természeti katasztrófák, az atomkatasztrófa, egy ideje már a defláció, a jen értékének jelentős emelkedése - mielőtt egyáltalán külpolitikai kérdésekről tárgyalnánk az Egyesült Államokkal, az országnak saját talpára kell állnia".
Molnár István

Hidrovulkáni robbanások veszélye fenyeget Fukusimában

Uehara Haruo, a fukusimai 1-es számú reaktor tervezője a november 17-én vele készített interjú során igen aggasztó képet festett a sérült reaktorok állapotáról. Figyelmeztetett, hogy a helyszínen „Kína szindróma” (a hűtőanyag elveszítése) van kialakulóban.
Hauro elmondta, hogy a nyolc hónappal ezelőtt történt cunami és az azt követő robbanások óta a reaktorok állapota nem javult. Ennek következtében nagyon valószínű, hogy a fűtőanyag most is szivárog a reaktorokból és egyre mélyebbre süllyed a talajban, ahogy a reaktor alatti földréteget átégeti.
2011. szeptember 20-án Hiroaki Koide, a Kyotoi Egyetem Reaktor Kutatóintézetének professzora elmondta, hogy becslése szerint a fűtőelemekből kiszivárgott radioaktív anyag körülbelül 12 méteres mélységben járhat az 1-es és 3-as számú reaktorok alatt. Haruo azt is elmondta, hogy a szerencsétlenségből származó veszélyes szennyeződés egyre jobban szétterül a Csendes-óceánon. November 15-én például több tonna radioaktív szemét érte el a Marshall-szigeteket.
Amennyiben a fűtőanyag elér egy földfelszín alatti vízforrást, magyarázza Haruo, az eredmény katasztrofális lehet, hiszen nemcsak a víz, de a termőföld és a tenger is lényegesen szennyezettebbé válna. Ami viszont ennél is aggasztóbb, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén a rendkívüli mértékben felhevült víz előbb-utóbb óriási hidrovulkáni robbanást (magyarul Surtsey típusú vulkánkitörést) okozhat.
Bár Japánban és az alternatív médiában számos cikk jelent meg a helyzetről, a fővonalas nyugati média hallgat az ügyről.

Forrás: Infowars.com

Miért nő az aranyeladások volumene és mi várható ezután

A Reutersben érdekes cikk jelent meg a napokban:
„Miközben a Dow Jones igencsak küszködött az elmúlt néhány hét során, az arany komoly meglepetést okozott a piaci tendenciák szakértői számára azzal, hogy a EU adósságválság közepette árfolyamának mozgása szorosan követte az értékpapírok árfolyamát. A decemberi amerikai arany határidős ügyletek árfolyama 3.80 dolláros esés után 1716 dolláron áll unciánként.”
A jelenség egy érdekes kérdést vet fel, amit megpróbálunk körüljárni ebben a cikkben. Két héttel ezelőtt a Dow Jones ipari átlag árnyalatnyit emelkedett az arany árfolyamával egyetemben. A múlt hét előtti héten a Dow 300 pontot esett és az aranyeladások ezzel együtt emelkedtek. Ebből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy az arany árfolyama követi a részvényárfolyamok mozgását.
A szakértők egyre hangoztatják, hogy a befektetők megpróbálnak biztonságos papírokba menekülni, amikor baj van a tőzsdén. Az emberek az értékpapíroktól és az aranytól egyaránt megszabadulnak, amerikai kincstárjegyre cserélve az elvileg kockázatosabb befektetési formákat. [Hozzátennénk, hogy komolyabb eséseknél sok befektető azért adja el aranybefektetése egy részét, mert valamiből muszáj pótolnia veszteségeit és erre az arany a legkézenfekvőbb és legbiztosabb megoldás.]
Ez egy olyan üzenet, amit az elit megpróbál az emberekbe sulykolni: „Az arany éppen olyan befektetési eszköz, mint az IBM, Exxon vagy OTP részvények.” Néhány fontos szempontot azonban kihagynak a képletből.
Kezdjük az elején. Az uralkodó hatalom gyűlöli az aranyat. A pénz hatalma a központi bankok pénznyomtatási jogából ered. Ha az emberek képesek a szó szoros értelmében a föld alól pénzt teremteni elő, akkor még mindig rendelkeznek némi hatalommal saját boldogulásuk irányítása felett, a hatalmi elittől függetlenül.
Ezt az olyan emberek, akiknek elsődleges célja a világ feletti uralom megvalósítása nehezen tolerálják. Ha az emberek képesek másoktól függetlenül vagyonra szert tenni, akkor az elit nem rendelkezik teljes hatalommal. A teljes hatalom megszerzése pedig tervük egyik legfontosabb állomása.
Ebből következőleg az elit mindent megtesz az arany árfolyamának manipulálása és gyengítése érdekében. Ezért láthatjuk, hogy a fiat pénz tartós emelkedésének periódusai vagy ahogyan manapság már magyarul is hívják a „bika piac” sokkal tovább tart, mint az arany tartós emelkedése. Az elit mindent megtesz annak érdekében, hogy a pénzpiacok tartós emelkedése minél tovább tartson. Az utolsó nemesfém bika piac a 70-es években volt és körülbelül 10 évig tartott. Utána egy 20 éves fiat pénz bika piac következett. Az arány kettő az egyhez.
A mostani nemesfém bika piac 2000 körül kezdődött. Az arany árfolyama 2000 óta folyamatosan emelkedik. Természetesen a tőzsde is emelkedő tendenciát mutat és ez némiképp elhomályosította az arany tündöklését. Ennek eredményeként a fővonalas média igazolva látja magát, amikor üzleti periódusok vagy tendenciák azonosítása helyett kijelenti, hogy az arany árfolyamának emelkedése csak egy újabb lufi.
Ez a megállapítás igen távol áll a valóságtól. A 2000-et követő néhány év során hihetetlen mértékű monetáris élénkítéseket hajtottak végre és az ilyen jellegű támadásoknak még most sincs vége. Ez történik, amikor az értékpiacok elszállnak. Első lépésként a központi bankok elkezdenek pénzt nyomatatni az értéktőzsde inflálódása érdekében, egészen addig, amíg a fellendülés zuhanásba nem megy át.
Ezt persze nem lehet a végtelenségig folytatni. Előbb-utóbb a piaci torzulások túl károssá válnak. Mindennek van határa és mára sikerült elérni ezt a határt. Az ezredforduló környékén a piac óriási mértékben zsugorodott és az ösztönzések csak rontottak a helyzeten. A folyamat megfordult és az arany árfolyama (az ezüsttel együtt) emelkedésnek indult.
Mivel a folyamat megfordult (tehát elindult a nemesfémek bika piaca) tudni lehetett, hogy az ösztönzések nem járhatnak sikerrel, és így is lett. Ezeket a sikertelen próbálkozásokat hívjuk ma „hitelválságnak” és „ingatlanpiaci válságnak”. A folyamat az Egyesült Államokból indult, de rövid idő alatt az egész világra átterjedt.
Sokan sokféle okot hoznak fel az ingatlanpiaci válság kialakulására, de amikor az ember kellő távolságból és megfelelő rálátással szemléli a helyzetet, a valóság egyértelművé válik. Az osztrákoknak igazuk van. A modernkorban a gazdaságot a központi bankok által irányított infláció határozza meg. A fellendülést zsugorodás vagy más szóval zuhanás követi és ennek nem volt köze a szabályozások elégtelenségéhez. Ez egy tisztán banki jelenség.
Sokszor beszéltünk már arról, hogy véleményünk szerint a mostani egyben a végső zuhanás is. A dolláralapú tartalékrendszer halott. Akkor halt meg, amikor a Fed 16 000 milliárd dollárt nyomtatott a csőd szélén álló bankok és pénzintézetek kimentésére a 2008-as válság idején.
A hatalmon lévő erők ezt természetesen nem szeretnék beismerni. A mai internetkorszakban még ádázabbul harcolnak a manipuláció nyomainak eltüntetéséért. Miközben azon munkálkodnak, hogy a jelenlegi pénzrendszert egy új világvalutára cseréljék, a meglévő rendszert is életben akarják tartani.
Ennek érdekében megpróbálnak zavart kelteni a folyamatok azonosítása terén. Nem akarnak az arany fellendülési periódusáról vagy bika piacáról beszélni, mert akkor kénytelenek lennének kimondani, hogy igenis a fellendülés és a zsugorodás időszakai felváltva követik egymást, amit szintén nem akarnak, mert akkor viszont azt kellene beismerniük, hogy ezeket a destruktív periódusokat a központi bankok idézik elő.
Céljuk elérése érdekében inkább mindenféle történeteket találnak ki. A legújabb ilyen történet, hogy az arany is csupán egy a sok befektetési forma közül, és a többi értékpapírhoz hasonlóan követi a tőzsde mozgását, az elmúlt néhány hét tőzsdei eseményeit hozva fel bizonyítékként.
Természetesen van némi igazság a dologban. Az intézmények is elkezdtek aranyat vásárolni és aranybefektetéseiket a többi értékpapírhoz hasonlóan adják és veszik. Azt kijelenteni azonban, hogy a befektetők megpróbálnak megszabadulni aranybefektetéseiktől (és helyettük amerikai kincstárjegyeket venni), amikor esik a tőzsde, nevetséges feltételezés.
Az arany a 70-es években is követte a Dow Jones mozgását. Azokban az években is együtt emelkedtek és estek, legalábbis nagyjából. Valószínűleg azért, mert a nagy intézmények azokban az években is vásároltak aranyat.
1979-ben és 80-ban azonban valami más is történt. Az arany árfolyama az egekbe szökött. Bárki ellenőrizheti. Rövid idő alatt 400 dollárról egészen 800 dollárig emelkedett, majd ismét visszatért ugyanarra a szintre. Előfordulhat, hogy ugyanez történik majd ennek az emelkedési időszaknak a végén is, de még nem tartunk ott.
Egyesek azt mondják, hogy a 80-as évek tendenciái az óriási mértékű infláció miatt anomáliának számítanak, azonkívül azokban az években próbálták a Hunt testvérek sarokba szorítani a világ ezüstpiacát és ez okozta az arany szárnyalását. Ez természetesen nem igaz. A központi banki periódusok miatt a mostani arany bika piac is hasonlóképpen kell, hogy végződjön, amennyiben semmi nem jön közbe. Ez szinte elkerülhetetlen.
Miért? Mert a hatalmi elit a végsőkig kitart a pénznyomtatás és inflációgerjesztés mellett a bukásra ítélt fiat pénzrendszer életben tartása érdekében. Elképzelhető, hogy mesterségesen előidézik az aranypiac zuhanását, ahogyan tették ezt 1980-ban is.
„De hiszen az akkori hirtelen emelkedés és zuhanás a piaci manipuláció következménye volt!” – mondják egyesek. Igen, a piacot valóban manipulálták, de ha nincsenek a Hunt testvérek lett volna valami vagy valaki más. Az ilyen hirtelen irányváltás általában a manipuláció jele.
A lényeg, egy befektető szempontjából, hogy a 70-es években be lehetett csapni az embereket a tőzsdei mozgások magyarázatát illetően. Valószínűleg legtöbben egyetértettek a párhuzammal és elhitték, hogy az arany is csak olyan befektetés, mint a többi.
Aki ezt gondolta tévedett. A mai tőzsdei világban a bika piacok mindig éles emelkedéssel zárulnak a központi bankrendszernek köszönhetően, amely mindent megtesz, hogy a közönséges náthát tüdőgyulladássá alakítsa.
Ez egy jó hasonlat a jelenlegi piacokra. A piac most enyhén lázas, de mire az elit mindennel végez, a lázból gyógyíthatatlan, mindent felemésztő betegség lesz. Csak találgatni lehet, milyen magasságokba emelkedhet még az arany ára.
Természetesen ilyen magas árak mellett az emberek papíron vásárolnak aranyat. Innen erednek a veszteségek. Kérdezzük csak meg Gerald Celente-t, aki hatjegyű arany futures befektetését veszítette el az MF Global csődje miatt a napokban (melynek története külön cikket igényelne).
Ez a példa egy újabb tényezőt hoz előtérbe. A központi bankok által generált piaci periódusok hatására a pénzügyi visszaélések száma is emelkedett. Ez elkerülhetetlen. Az egyes visszaélések leleplezését az elit arra használja, hogy még több törvényt és szabályozást vezessen be, tovább összpontosítva a hatalmat a kormány kezében, amivel saját központi banki csalásuknak biztosítanak támogatást.
Ne higgyünk tehát a tőzsdeindexet követő aranyárfolyam meséjének. Emlékezzünk inkább a 70-es évekre. Akik akkor arannyal rendelkeztek és akkor léptek ki, amikor a tőzsdeindexet elhagyva az arany árfolyama az egekbe szökött vagyonokat kerestek.
Egyszerűnek hangzik a történet: „Tartsuk aranybefektetésünket, amíg az árfolyam el nem éri az 5000 dollárt és akkor adjunk el.” Igaz? Sajnos nem ilyen egyszerű a helyzet. Az Internet forradalomnak köszönhetően sok értelmes ember nagyon is tisztában van a fent leírtakkal, és ezt a központi bankokat irányító elit is tudja. Ennek ismeretében nehéz elképzelni, hogy az elit hagyná, hogy az arany elérje az 5000 dolláros (vagy ki tudja milyen magas) árfolyamot.
Valami közbe fog szólni. Egy háború talán. Esetleg egy előre megtervezett promóciós kampány a Wall Street és a tőzsdespekulánsok ellen vagy egy súlyos, egyre terjedő gazdasági válság, melynek hatására elkobozzák a magánkézben levő befektetési aranyat és egy új világvalutát hoznak létre. Talán mindhárom egyszerre.
Akik vettek aranyat és/vagy ezüstöt bizonyára elnyerik jutalmukat (bizonyos mértékig) mielőtt mindez megtörténne (amennyiben a fenti elmélet megállja a helyét), de fontos az óvatosság. Valószínűleg éppen periódusváltás előtt állunk, így aki figyelmen kívül hagyja ezt az eshetőséget, a modern történelmet és annak tanulságait hagyja figyelmen kívül. Utoljára a 30-as években szállt el ilyen mértékben a piac és jól tudjuk mi lett az eredménye.
A New Yorki Fed illegálisan pénzt nyomtatott, Roosevelt pedig úgy próbálta eltusolni, hogy pár napra bezáratta a bankokat. Akkor az elit minden fortélyát bevetette, hogy másra hárítsa a felelősséget. A Wall Street-re mutogattak, ezreket tartóztattak le, több száz vagy ezer vállalatot tettek tönkre, drákói törvényeket hoztak (melyek tovább nyújtották a válságot és intézményesítették a Fed-et) elkobozták az emberek tulajdonában lévő aranyat és végül, amikor már semmi sem működött elindítottak egy világháborút.
Nyilván egyesek ezt összeesküvés elméletnek nevezik majd. Szerintem egyértelmű, hogy történelmünket a háttérből irányítják, így a valóságelmélet találóbb kifejezés lehet.
Akárhogyan nevezzük, a lényeg, hogy hamarosan ismét szemtanúi lehetünk ennek a kipróbált receptnek… 

Forrás: The Daily Bell