2014. június 19., csütörtök

Ukrajna - a NATO utolsó szalmaszála

A fuldokló igyekszik a felszínen maradni, és ezért mindenbe kapaszkodik, még akkor is, ha annak nincs is semmiféle veszélyelhárító hatása. Mint egy szalmaszálnak. A NATO, mely valóban fuldoklik (a saját hibáinak a következményeiben), görcsösen kapaszkodik a cionisták által megszervezett és kirobbantott ukrán válságba, mint végső lehetőségbe. Az elmúlt évek sorozatos kudarcai után élet-halál kérdéssé vált számukra valami eredmény felmutatása. Irak, Afganisztán, Szíria súlyos katonai és erkölcsi vereségek színhelyei, mert mint tudjuk, az szenved vereséget, aki képtelen az akaratát rákényszeríteni az ellenségeire. Ukrajnában látják a kiutat a válságból, mivel érdekeik egyeznek a cionista érdekekkel és a hatalombitorló ukrán vezetők érdekeivel is. Minden érintett jól tudja, hogy egy ideig csak úgy őrizheti meg hatalmi helyzetét, ha sikerül egy helyi háborút kirobbantani Ukrajnában. Lehetőleg több tízezer halottal, százezernyi sebesülttel, örökre rokkanttá válóval. Hosszú évekig elhúzódó rombolásokkal és örök ellenségeskedéssel.
Hídfő.net | Szíria - a NATO zsoldos terroristák pusztítása határtalan.Szíria - a NATO zsoldos terroristák pusztítása határtalan.
Európa keleti fele mégsem Ázsia, ahol a távolság, az idegen kultúra, a vallási ellentétek és az acélossá rögzült bizalmatlanság miatt minden NATO katona még szövetségesként is ellenség maradt. Ukrajna, és azon belül Galícia mindig zsidófészek volt. Kazáriából és Galíciábol szabadultak a világra az askenázi zsidók, akik valójában genetikailag zsidók soha nem voltak, csak egy kultúra nélküli hordaléknépség, zsidó vallással, furcsa szektákkal. Egyetlen európainak nevezhető tulajdonságuk sincs, az európai szellemiséget képviselő tényezők közül (görög kultúra, római jog és a keresztény vallás) egyetlen eggyel sem voltak eddig képesek azonosulni. Egy erkölcstelen, nyerészkedő, mindenkit ellenségként kezelő népség, mely a cionisták támogatásával most hatalomra került Ukrajnában. Jellemző a NATO politikai és erkölcsi alapállására az, hogy ezt az európaidegen népséget támogatja az európai értékek utolsó képviselői, az orosz nép ellenében.
Hídfő.net | Galícia elhelyezkedése egy korabeli térképen.
Galícia elhelyezkedése egy korabeli térképen: rózsaszín terület, jobb felső sarok.
Ezek tények, bizonyíthatóak és kőkemények. Ezért a most készülő helyinek tervezett háború nem politikai, hanem erkölcsi, kulturális és gazdasági elsősorban, és csak annyiban tekinthető politikainak, amennyiben ezek az elemek politikai szinten is jelentkeznek. A fajtalankodó, természetellenes, hazug, vallás és kultúra ellenes Nyugat a rothadásának végső stádiuma előtt egy óriási vérengzéssel, vérszopó vámpírként ki akarja tolni a megsemmisülésének időpontját.
Ahogy eddig is minden tervük dugába dőlt, ez is így fog végződni. Egy kultúrkörben élő, hasonló vallású, nagy háborúkat együtt győztesként végigharcoló népeket ideig óráig az önzés (sovinizmus) érzületének a felkorbácsolásával egymás ellen lehet hangolni, de a kijózanodás hamarabb bekövetkezhet, mint azt a gyilkos terv kiagyalói gondolnák. Egyetlen ukrán ember élete sem érdekli őket, minél több hal meg, annál jobb a számukra, mivel ilyen háborúkban a bátrak halnak. Az oroszokat meg teljesen kiírtanák, ha tehetnék.
Másik cél Oroszország tönkretétele, belső politikai feszültségek gerjesztésével. Az ötödik hadoszlopuk készen áll és várja a kedvező időpontot. Az oroszországi zsidó milliárdosok többsége ellensége a mai rendszernek, de félnek a keménykezű Putyintól és csak titokban támogatják a nyugati hitsorsos testvéreiket. A mai ukrajnai történésekben is benne vannak az általuk támogatásként oda juttatott milliárdok, és számukra is élet halál kérdése a putyini rendszer összeomlasztása, mert az okok kivizsgálása során fény fog derülni piszkos machinációikra, és a büntetés igen kemény lesz.
Oroszország ki fogja álli ezt a próbát is és nagyon megerősödve fogja befejezni a háborút, mely után olyan világ köszönt a népek ellenségeire, amire a legrosszabb álmukban sem gondolnak. A természetes életvitel, a társadalmi igazságosság, a vallási és kulturális értékrend térnyerése, a hagyományok tiszteletének minden nép és nemzet vonatkozásában történő megvalósulása az Új Európai Erkölcsi Rend keretén belül az ukrajnai háború tán törvényszerűen be fog következni. A NATO ez ellen harcol, eleve vesztésre ítélve.
Hídfő.net | Catherine Ashton, EU "külügyminiszter", a jóakarat mintapéldánya.Catherine Ashton, EU "külügyminiszter", a jóakarat mintapéldánya. Az arc a lélek tükre?
Ha végignézzük úgy az ukrajnai, mint a brüsszeli politikusokat, szörnyű kép tárul elénk. Torzszülöttek, antiemberek, rossz arcúak, formátlanok, nemtelenek. Az emberiség negatív karikatúrái, akikből csak a szabók és a sminkesek csinálnak távolról elfogadható emberszabású lényeket. Ezek akarnak dönteni az európai emberek sorsáról? A kényelemszeretettel és az önzés végletekig történő felkorbácsolásával eddig hatalmi helyzetüket valahogy biztosíthatták, de már csordultig a pohár. Ébredezik Európa népe. Az ukrajnai tervezett háború nem fogja mákonyként további révületben tartani az európai népeket, hanem egy brutális ébresztő lehet, mely miatt igen dühösek leszünk mindannyian. Ekkor a végső háború már elkerülhetetlenné válik, mely időben, térben és hatásaiban kiszámíthatatlan, de mindenesetre az emberiség történelmének legnagyobb kalandja lesz. Ha túléljük!
Kassai Ferenc

Kijev nem kapja vissza a Krímben maradt haditechnikát

Oroszország a Krím annektálásakor jelezte Kijev felé, hogy nem tart igényt a félszigeten maradt ukrán katonai technikákra. Egy ócskavassá vált tengeralattjáró, pár beolvasztásra váró hajó, 20 éves tankok és harcjárművek, 20 darab repképes repülőgép (Szu-25). Nagy részben javításra szorulnak, kisebb részük még használható. Az immár Oroszországhoz tartozó Krímből megkezdték volna a technika átadását Kijevnek.
hidfő.net/krim-T72
Kijevnek menne, de már nem fog. Vajon hol köt ki végül?
Azonban egyértelművé vált, hogy a kijevi junta a Krímből elszállított, még használható fegyverzetet az újoroszországi civilek elleni terrorakciókra fogja bevetni. Így Moszkva katonai vezetése úgy döntött, semmiféle ottmaradt haditechnikát nem adnak át, főleg azután, hogy Kramatorszk városát újra tüzérséggel lövette a kijevi vezetés. A döntést a védelmi miniszter helyettese, Anatolij Antonov jelentette be. Nagy mennyiségű, bevagonírozott eszközről van szó. Vagy a szállítmány esetleg új útirányt vesz?

http://www.hidfo.net/2014/06/19/kijev-nem-kapja-vissza-krimben-maradt-haditechnikat

Donbassz ma! Magára hagyatva?


Igor Sztrelkov mai rövid összefoglalója
Jampolnál a népi milicia egysége alulmaradt a tüzérségi tűz és harckocsitámogatást élvező ellenséggel szemben. Hiradórendszerünket találat érte, kommunikációnk megsemmisült. A Zakatnom folyó hidját elfoglalták, és nem volt mit tenni. A milicia egységei szétszóródtak. Veszteségeinről számokat mondani nem tudok, de biztosan súlyosak.
Szeverszknél szintén nagy erőkkel támad az ellenség, de ott tartjuk még magunkat. Sajnos tüzérségünk nincs-és ez súlyos baj.
Értesüléseink szerint komoly ellenséges erők érkeznek folyamatosan Donbasszba. Fél órával ezelőtt kaptam a hirt, hogy Dnyepropetrovszkból elindult Donyeck felké egy vasúti szerelvény, megrakodva harckocsikkal. Egyre inkább úgy vélem, hogy Oroszország katonai segitsége nélkül katasztrófa elé nézünk.
A Bal-Rad nincs egy órája, hogy az alábbi igencsak lesúlytó hirt kapta Moszkvából:
Az Állami Dumában feltették a kérdést Szergej Sojgu védelmi miniszternek: Oroszország hajlandó-e katonai saegitséget nyújtani a két Népköztársaságnak?
Szergej Sojgu egyértelmű és határozott NEM-mel válaszolt!
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a hirt még nem tudtuk megerősittetni.

https://balrad.wordpress.com/2014/06/19/donbassz-ma-magara-hagyatva/
Valcman-Porosenko “nagylelkű” ajánlatára fittyet hányva a donbasszi erők nem tették le a fegyvert!
Olyannyira nem, hogy Jampol és Szeverszk között rátámadtak a “békehirnökökre”. Egy harckocsit ki is lőttek RPG-vel, és egy másik “lesántult”! Mindez ebédidőben történt. A meglepett horda eléggé kaotikus futkosába kezdett, aminek során egy T-64-es legázolt egy Akácia önjáró tarackot. A támadók-akik HÁRMAN voltak-azt feltételezik, hogy a technika pusztulásán túl néhány kártevő is fűbe harapott. Nem volt ugyanis idejük a leltározásra. Dolguk Szeverszkbe szólitotta őket, mert a faluba bevette magát a zsoldoshorda.
Szlavkurot falucska templomába viszont belőtt egy zsoldoslöveg. A templom egyik alkalmazottja életét vesztette.

Krasznyij Limany közelében viszont magyar idő szerint délután fél négykor “tankcsata” bontakozott ki. Környékbeliek szerint vagy tizenöt tank lökdösi egymást, mint valami hatalmas dodgemek.  A felfordulásban állitólag olyan közel vannak egymáshoz a harckocsik, hogy a fölöttük köröző helikopter nem avatkozik be. Viszont nincs semmi lövöldözés.
(B-R)
jór
Szinte teljes biztonsággal megállapitható immár, hogy a fegyvernyugvást a felek nem csak kegyeleti célokra használták. Átcsoportositások is történtek.
Krasznyij Limany és Szeverszk térségében tegnap Donbassz szabadságharcának eddigi legnagyobb csatáját vivta a milicia. A siker azonban elmaradt. Legalább hatvan milicista vesztette életét ebben az ütközetben. A kijevi banditákat a légierő is segitette. A latorhorda veszteségei nem ismertek. A látványos veszteségeik-tankok, BTR-ek, szállitójárművek-mellé  felirható a tegnapi veszteséglistájukra egy SzU-25-ös repülőgép is. Jampol fölött érte találat.
repcsi
Szlavjanszk-Kramatorszk heves tüzérségi támadást élt át ismét, ami tegnap délután felerősödött. Éjszaka viszonylagos nyugalom volt a két városban, de hát lassan már nincs mit szétlőni.

Kohnból Kovács: kis magyar zsidó névtörténet


II. József király nem tréfált: súlyos pénzbüntetés vagy száműzetés vár arra a zsidóra, aki 1788 januárjáig nem volt hajlandó német vezetéknevet felvenni. A zsidók névválasztásába az állam később is beleszólt. Bár hivatalos rendelet nem volt, a Horthy-korszakban a hatóságok általában elutasították a zsidók névmagyarosítási kérelmeit. Hogy reagáltak az érintettek az állami szigorra?

Lévyk és Lengyelek

A 18. század végéig sok zsidónak csak az apai névvel összekapcsolt előneve volt. A csatolásra a „ben” (fiú) szócskát használták: például Ábrahám ben Mózes = Ábrahám, Mózes fia. Mások már ekkor is használtak különféle vezetékneveket. Ezeknek egy része a bibliai korszakba visszanyúló törzsi jelölés volt. A kohaniták utódai például a Kohn, Kohner, Cohen, a léviták leszármazottai pedig a Löw, Lévy neveket viselték. Előfordultak zsidó személynevekből képzett vezetéknevek (Salamon, Izsák, Abel(esz), Jakobi), illetve magyar eredetű előnevek (Farkas, Lengyel, Varga, stb.) is. Ez utóbbiak inkább voltak az adott személyek ragadványnevei, mint generációról generációra öröklődő vezetéknevek.

1 / 5 következő kép
II. József névrendeletének első oldala
II. József névrendeletének első oldalaMandelből Miklós. Az irsai Mandel Miksa 1902–es névváltoztatásának anyakönyvi bejegyzése: a névsori oldalMandelből Miklós. Az irsai Mandel Miksa 1902–es névváltoztatásának anyakönyvi bejegyzése: a megjegyzések rovatNévváltozatási dokumentum 1911–bőlNévváltozatási dokumentum 1948–ból

A nagy névadó akció

A birodalmának közigazgatását egységesíteni és modernizálni kívánó II. József 1787 júliusában rendelte el, hogy a zsidóknak állandó és német vezetéknevet kell hordani. Az országos összeírás alapján erre kiküldött bizottságok elé idézték őket, ahol a névfelvételi aktusról hivatalos papírt kaptak. A dokumentumot a helyi rabbi is aláírta. Egyes, már meglévő neveket (például az említett kohanitákat és levitákat) hivatalosítottak, míg másokat (például a származási helyre utaló földrajzi ragadványneveket) meg kellett változtatni. A rendelet kiadását követő hónapokban sok ezer zsidó járult a bizottságok elé.

Korrupció és kiskapuk

Bár a zsidók elvileg szabadon választhattak nevet, a közigazgatási korrupció gyakran itt is működött. Ha valaki meg tudta fizetni, akkor szépen hangzó természeti képekből formálhatta új nevét. Így születtek például a következő megoldások: Grünfeld = zöldmező, Rosenberg = rózsahegy, Goldberger = aranyhegyi. Mások a hatalom auráját sugárzó neveket preferálták. Ők némi megvesztegetésért cserében olyan nevekre tehettek szert, mint például a König (király), Kaiser (császár), Graf (gróf), Herzog (herceg). Akinek nem futotta kenőpénzre, annak gyakran be kellett érnie az egyszerűbb, gyakran a saját fizikai megjelenésére utaló nevekkel (Klein = kicsi, Gross = nagy, Braun = barna, Roth = vörös).

Mivel József király nem volt hajlandó esküt tenni a régi magyar nemesi kiváltságokra, inkább meg sem koronáztatta magát. Ezért a magyar közigazgatás igyekezett szabotálni az illegitimnek tartott, „kalapos királynak” csúfolt uralkodó felvilágosult abszolutista reformjait. Így aztán a magyar hatóságok nem igen nem törték magukat, hogy végrehajtsák a rendeletet. Sőt, a Habsburgokra dühös falusi jegyzőnek valószínűleg külön örömöt szerzett, ha a lenézett zsidó ószerest Kasierként (császár) regisztrálhatta.

A névválasztási kényszer persze számos kiskaput rejtett. Márpedig sok zsidó arra törekedett, hogy új neve valamilyen formában utaljon származására, vagy éppen régi nevére. Nem csoda, hogy voltak olyanok, akik az uralkodói szándékkal ellentétesen országokról vagy városokról kapták nevüket. Gyakran éppen arról a területről, ahonnan származtak. Ilyenek például a Böhm (csehországi), a Schweizer (svájci), az Ungár (magyar), vagy a Rechnitz (Rohonc német nevéről). A Spirók, Spirák, Shapirók ősei Speyerből, a Pressburgerek Pozsonyból érkeztek. Voltak, akik héber személynevük német fordítását választották. Így lett a például a héber Cvi (szarvas) fordításából Hirsch, Hirschler, Herzl, a Salomból (béke) pedig Freud, vagy éppen Freudiger. Mások édesanyjuk nevéből képezték családnevüket: Gold, Goldmann a Golde női névből, Rosner, Rosinger, a Rosából. Sok új családnév a foglalkozásra utalt: Schneider = szabó, Goldschmidt = ötvös, Knöpfler = gombkötő, Kaufmann = kereskedő.

Rengeteg zsidó azonban ragaszkodott a hagyományokhoz és nem volt hajlandó engedelmeskedni a rendeletnek. Ilyen esetekben a helyi hatóság képviselője találomra nevezte el az illetőt. Sokan kijátszották a rendeletet és olyan, látszólag német neveket választottak, amelyek héber szavakat rejtettek. Számos kohanita származású például a Katz nevet választotta, ami németül macskát jelent ugyan, de valójában a „kohen cedek” = igazságos pap héber kifejezés rövidítése. A Schön név a „saliah neemán” kifejezésre (igaz vezető) utalhatott, a Back, Bak, Bok mögött gyakran a „ben kedosim” (mártírok fia) rejtőzött. A Siegel, Segal, Chagall jelentése pedig „szegán levájja” (a léviták elöljárója).

Magyarosítási hullámok

A 19. század integrációs tendenciái nem csak az anyanyelvváltásban, de a nevek magyarosításában is jelentkeztek. A 19-20. század fordulóján a zsidók tömegesen cserélték német vagy szláv hangzású neveiket magyarra. Hasonló folyamat játszódott le a többi vallási és etnikai kisebbségnél, de a névmagyarosítás a zsidók között volt a leggyakoribb. 1894 és 1918 között a magyarosítók 57,5 százaléka (mintegy 55 ezer ember) zsidó volt, míg a németek például 17 százalékkal, a római katolikus szlávok (főleg szlovákok) 13,8 százalékkal képviseltették magukat.

Sokan a német nevük magyar megfelelőjét választották. Így lett Weiszből Fehér, Steinerből Köves, Schönből Szép. Mások olyan nevet kerestek, amelynek kezdőbetűje megfelelt az eredeti névnek. Így vált a Kohnból Kovács, Veiszfeldből pedig Vázsonyi. Csemegi Károly, a magyar büntetőjog egyik legnagyobb szaktekintélye kifejezetten kreatívnak bizonyult. Eredetileg ugyanis Naschnak hívták, amely a német naschen ígére utalt. Ennek jelentése: édességet eszik, torkoskodik.

Ebben az időben kezdtek terjedni a zsidók körében a nem bibliai eredetű utónevek is. Így vált népszerűvé a Lipót, az Ármin, a Miksa, a Regina, a Lili és az Ida.

A Horthy-rendszer bürokratikus antiszemitizmusa a névváltoztatási kérelmek kezelésében is jelentkezett. A harmincas évek első felében havi kvótához kötötték az engedélyezett zsidó névmagyarosításokat, radikálisan csökkentve ezzel számukat. 1937-től pedig, bár erről semmilyen jogszabály nem rendelkezett, a legtöbbször indokolás nélkül megtagadták a kérelmeket. A zsidók azért kitartóan, bár egyre csökkenő számban próbálkoztak: 1938-ban a pályázók tizede, a háború alatt 3,2 százaléka volt zsidó.

A második világháború után

A holokausztot követően újabb névmagyarosítási hullám következett. 1945 és 1948 között mintegy 23 ezer zsidó változtatta meg a nevét. Auschwitz után sokan egyszer és mindenkorra szabadulni akartak zsidóságuktól. Ők önvédelemből, félelemből, vagy gyermekeik jövője érdekében változtattak nevet. Azt akarták, hogy a hatóságok soha többé ne tudják őket megkülönböztetni a többségtől. Mivel a háború győztesei a magyarországi német népcsoportot kollektív bűnösnek kiáltották ki, majd deportálták, a német hangzású vezetéknév paradox módon a holokauszt túlélőit is könnyen veszélybe sodorhatta.

A II. József rendeletével bevezetett polgári nevek és a későbbi magyarosítási hullámok a hagyományos zsidó neveket visszaszorították a zsinagógába. A templomjáró zsidókat a Tórához való felhíváskor, temetéskor és más alkalmakkor továbbra is az apai névvel összekapcsolt héber személynéven szólítják. Amikor ennek nincs héber formája (például Béla, Péter, Krisztina, Andrea), a hagyományokat követő zsidók külön héber személynevet is adnak gyermekeiknek.
Magyar Zsidó

Nem érkezik fűtőanyag a paksi atomerőműhöz

A háborús helyzet és hatalmi zűrzavar miatt átmenetileg nem érkeznek Magyarországra az atomerőművek működtetésére küldött üzemanyag-szállítmányok. Az Ukrajnán keresztül haladó vasúti szállítmányozást nukleáris anyagok esetében leállították, miután "ismeretlenek" terrortámadást hajtottak végre az Oroszországból az Európai Unióba irányuló gázvezeték-hálózat egyik fővezetéke ellen.
Ukrajnában jelenleg a kijevi "kormány" nem tudja garantálni az ország fővároson kívüli területeinek biztonságát, vagyis a legitim kormány eltávolításával hatalmi űr jött lére, amit az atlantista kormány nem tud betölteni. A NATO minden eddigi beavatkozása esetében ez történt. A kormányok eltávolítását sikerrel megvalósítja a szervezet, de a nyugat barbarizmusára jellemző, hogy a kialakult hatalmi űrben csak azokat a területeket biztosítják, amire a nyugati gazdaság igényt tart. Líbiában a mai napi káosz van, pedig a NATO beavatkozása előtt egy virágzó ország volt. Ukrajnában szintén káosz van, amit a nyugat nem tud és nem is akar rendezni.
A Népszabadság szerint nincs gond, mert üzletileg az összes érintett ország a megoldásban érdekelt, - ami újra csak nem igaz. Az Egyesült Államok és az Európai Unió nem a megoldásban érdekelt, hanem abban, hogy hazánk számára az orosz kapcsolat ne legyen megbízható, a paksi atomerőművet pedig lehetőleg valamelyik francia cég működtesse, amerikai felügyelettel. A magyar jogszabályok szerint az erőműnek kétévi működésre elegendő fűtőanyagkészlettel kell rendelkeznie. Annyi idő alatt feltehetőleg rendeződik az ukrán helyzet. Azt viszont nem lehet kijelenteni, hogy Brüsszel és Washington a rendezésben érdekelt. A nyugati országok mind abban érdekeltek, hogy Ukrajnában hosszú távon káosz legyen, és se a gázszállítás, se a nukleáris szállítmányozás ne legyen biztosított hazánk számára az orosz forrásból.

http://www.hidfo.net/2014/06/19/nem-erkezik-futoanyag-paksi-atomeromuhoz

Görögország orosz légvédelmi rendszereket vesz

Görögország az Oroszországi Föderációt kéri meg, hogy segítsen az ország légvédelmének megreformálásában. Az Eurosatory-2014 nemzetközi katonai bemutatót követően az orosz delegáció vezetője nyilatkozott erről.
Bár Görögország több mint 50 éve NATO tagállam, a nyugati tömb egyelőre nem kommentálta Görögország döntését. Nyilvánvalóan tudnak a perifériaállam kilépési szándékáról, hiszen a "görög válság" idején az országgyűlési választásokat megelőzően gyanúsan nagy mértékű tisztogatás zajlott le az ország karhatalmi szerveiben, tucatszámra váltották le a katonai és rendőri vezetőket.
Akkor (2012-ben) fel is merült az a lehetőség, hogy a NATO egy kiugrási kísérletet hiúsított meg, mivel az ország a gazdasági összeomlás spiráljában volt, az államcsődöt és fizetésképtelenséget követően az EU-ellenes tüntetések miatt a politikusok is nyugatellenesebb hangot ütöttek meg. 2012 vége óta a nyugati tömb hitellel tartja életben az államgépezetet, az adórendszert Brüsszel ellenőrzi (német adószakértőket küldtek az országba), a nyugatellenes politikai szervezeteket pedig sikeresen kriminalizálták és politikai leszámolások kezdődtek az országban.

http://www.hidfo.net/2014/06/19/gorogorszag-orosz-legvedelmi-rendszereket-vesz

A Futball - Világbajnokság sötét oldala - Truthloader tényfeltáró összeállítás a valóságról

Miközben a Világbajnokság felrázta az egész országot, Brazília valóságos állapota mérhetetlen távolságban van a Latin-Amerika aranyhomokos partjairól és csodálatos építményeiről bemutatott képektől. 
Halál, korrupció, szegénység, erőszak, drogok és prostitúció jellemzi az egész országot és a Brazíliában favellaként ismert számos nyomornegyedet. Várhatóan 600 ezer külföldi turista lepi el az országot. 600 ezer ember, akiknek Brazília fizeti a szállást. 

A 2014. évi FIFA Világbajnokság a történelem legköltségesebb bajnoksága, és sokakat tesz hajléktalanná, kifosztottá, sőt, sokak életét veszi el. Röviden ez a videó lényege. 

Vélemény: A világbajnokság jellemző példája annak, ahol tartunk. Nyugati pénzes családok vesznek drága jegyeket, hogy óriási összegekért labdát rugdosó, sztárnak kikiáltott, a világ számára megrendezett cirkuszban a hatalmasoknak asszisztáló játékosokat bámulhassák közpénzekből épült hivalkodó stadionokban. Azokban a stadionokban, amelyeket éhbérért dolgozó emberek építenek közpénzből, amit közegészségügyre, oktatásra, lakhatásra kellene fordítani. Mindeközben mélyül a nyomor, egyre nagyobb tömegek szolgálják ki az egyre kisebb elit csoportot.


A kép, mely szimbolizálja az egész VB-t és a világunkat 2014-ben >>>



Azoknak az embereknek, akik egy hónapra jönnek, aztán elmennek, de a helyi lakosságot érő hatás pusztító lehet, és évekig is eltarthat. Ha szeretnék tudni az igazságot arról, hogy mi történik Brazíliában, akkor jó helyen járnak. 
Külön fogok mindegyik témáról beszélni, tehát lehetőségük van kiválasztani azt a területet, amiről többet szeretnének tudni. Azok számára, akik mobillal vagy tablettel rendelkeznek, a leírásban megadom az időzítést. Brazíliában a prostitúció legális, ami egyesek számára döbbenetes lehet, de még ennél is sokkal megrázóbb, hogy 2013. márciusban Brazília Legfelsőbb Bírósága azt a döntést hozta, hogy nem szükségszerűen tekinthető bűncselekménynek, ha egy felnőtt gyermekkel folytat szexuális kapcsolatot. 2009 óta a beleegyezési korhatár 14 év. Már 10 évesen arra kényszerítik a gyermekeket, hogy árusítsák magukat az utcán, és így szerezzenek pénzt az ide érkező szurkolóktól. Ha láttak már gyermekeket az utcán egy általános ünnepség alatt, az teljesen ártatlan dolog. Brazíliában teljesen más dolgot jelenthet.






A Világbajnokságra történő felkészülés részeként Brazíliában a prostituáltaknak lehetőséget kínáltak arra, hogy angolul tanuljanak, és szórakoztassák a külföldi látogatókat. Igor Fusch, önkéntes tanár azt mondja, hogy alap kifejezéseket tanítunk, és bemutatókat tartunk erotikus eszközökről, hogy megtanulják a nevüket, a használatukat és a felkínálás módját. Nőket és gyermekeket egyaránt kihasználnak, hogy pénzt csaljanak ki a turistákból. Brazíliában az emberek tüntethetnek az alapvető törvénymódosításokért, tisztességes bérekért, tömegközlekedésért és biztonságért, de közösségként együtt harcolnak a fejlődésért és a múltból maradt hibák rendezéséért. Egyedül Rióban 763 favela található, amelyekben 1,4 millió ember, a lakosság 22%-a él. 



A strandok, szállodák és bevásároló negyedek közelében élő szegényeket visszaüldözték a nyomornegyedekbe, és sokan vesztették el otthonaikat az építkezés miatt. A Föld Nélküli Dolgozók Mozgalma felvonult Sao Paolo utcáin a városi fejlesztések ellen, amelyek sokakat tett hajléktalanná. Indián tüntetők vonultak fel Brazíliában a Mane Gurrincha Nemzeti Stadion háttere miatt, ami mindegyik közül a legköltségesebb. Tiltakoztak az ingatlanárak emelkedése ellen, ami a kisjövedelmű családokat kiszorítja otthonukból. Néhányan azt mondják, hogy a hatóságok megpróbálják a szőnyeg alá söpörni a szemetet.

A brazil nép megérdemli az alapvető emberi jogokat, tehát a megfelelő egészségügyi ellátást, oktatást, élelmiszereket és megélhetőséget. Az egy hónapos verseny gazdagságot hozott a nemzetnek, amit stadionok építésére és olyan hatalmas állami projektekre fordítottak, amelyek csak 0,2%-os gazdasági növekedést hoztak Brazília számára az idén. A brazil elnök, Dilma Rousseff megmagyarázta a versenyre költött 11 milliárd dollárt, de a helyi lakosok azt mondják, hogy a nekik ígért fejlesztési projektek késlekednek vagy soha nem beszéltek újra róluk. 





A Viva Flavia bodega városában festett graffitik elsősorban a nyomorúságos életet és azt mutatják be, azt, hogy az embereknek elegük van abból, hogy a Világbajnokság az oka sok mindennek. A Világbajnokság számos stadion megépítését tette szükségessé a mérkőzésekhez. Emiatt számos infrastruktúra projekt maradt befejezetlenül, amit elkapkodva fognak befejezni. Sok brazil úgy látja, hogy ezek a kormány által bonyolított óriási állami projektek, amiket teljes igazságtalanság, hiányos biztonság, rossz irányítás és a társadalom haladásának megakasztása jellemez.

A biztonság hiánya és a rossz irányítás halált okozott. A videó készítésekor a halálesetek száma kilenc volt.

Sao Paolóban egy egysínű vasúton dolgozó munkás meghalt, miután az építmény összeomlott, egyet áramütés ért, hárman halálra zúzták magukat, 1 sérüléseket szenvedett egy daru leszerelésekor, ketten pedig egy összeomlott daru alatt haltak meg, egy pedig tűzben.

Mindezek a tragikus halálesetek azt a veszélyt mutatják, amivel a dolgozóknak szembe kell nézniük igyekezetükben, hogy befejezzék az építést a verseny előtt. A statisztikai adatba nem számítanak bele azok, akiket a szembeszálló favelákban rendteremtés közben öltek meg. Brazíliában a gyilkosságok száma megduplázódott az elmúlt három évtizedben a legfrissebb kutatás szerint.

Brazília nyomornegyedeit erőszak rombolja. Óriási tüntetések kezdődtek évekkel ezelőtt, és kisebb demonstrációk folytatódnak.

2008-ban rendőri egységet vetettek be, hogy rendet teremtsen a városi területeken, és csökkentse a bűnözés arányát, ami egy darabig működött, és 50%-kal csökkent az emberölések száma. Mostanáig.

Annak ellenére, hogy a rendőrség próbálta felszámolni a bűnözést a favelákban a verseny megkezdése előtt, kevés hatást ért el.

Rousseff elnök azt mondta, hogy az ország készen áll, de Metró munkássztrájkok és a brazilok demonstrációi voltak várhatók a verseny megkezdésével egy időben.

Rousseff ezt mondta: “vannak, akik azt követelik, hogy a Világbajnokságra fordított erőforrásokat egészségügyre és oktatásra kellene fordítani, meghallgatom és tisztelem ezeket a véleményeket, de nem értek egyet velük. Hamis elgondolás.” A tüntetések elfajultak, és az emberek szemétből raknak tüzet és Molotov koktélokat dobálnak. A rendőrök könnygázt, gumilövedékeket és paprika-sprayt vetnek be. A Black Block anarchista csoport Világbajnokság ellenes tüntető felvonulást szervezett Sao Paolóban május 24-én. Hozzájuk köthetők a bankok rombolása, közvagyon rongálása, benzines bombák dobálása és a rendőrök támadása kövekkel és botokkal. Az emberek erőszakhoz folyamodtak, amiért óriási összegeket költenek közpénzekből a Világbajnokságra ahelyett, hogy elfogadható egészségügyre, oktatásra és lakhatásra fordítanák. Csaknem két milliárdot költöttek el egyedül a biztonságra, százezer rendőrt és ötvenhétezer katonát vonultattak fel annak ellenére, hogy előzőleg sikeresen számolták fel a bandákat a nyomornegyedekben. A műveletet azzal vádolták, hogy más helyre szorítják ki őket. Miközben az erőszakhullám ismét erősödik a lecsillapított területeken, láthatón a drogkereskedők kezdik visszanyerni elveszett területüket. 


A Compassion International szerint Fortalezában kb. harmincötezer lakos havi 223 dollár
minimálbérnél is kevesebbet keres, és akár 10 fős családok osztoznak 20 négyzetméternél kisebb területen.

A gyerekek minden vágya, hogy elmehessenek hazulról, így abbahagyják a tanulást, és a drogkereskedők könnyű célpontjává válnak. A függőségük pedig egyszerűen az utcára kényszeríti őket. Ahol pedig ünnepségek vannak, ott drogok vannak. És honnan jönnek a drogok? A drogkereskedőktől. A Brazíliában PPC néven ismert First Capital Command kartell azzal fenyegetett, hogy ‘Világbajnokság terrort’ indít. A hatalmas banda több mint száz városi rendőrtiszt meggyilkolásáért felelős, és ennek a fenyegetésnek az a célja, hogy megmutassa a brazil hatóságoknak, milyen hatalmuk van a bandáknak. A favelák egymással küzdenek, hogy megszerezhessék a Világbajnokság drogellátásának pozícióját, a rendfenntartó rendőrök pedig egyenként veszik ellenőrzés alá a területeket, miközben a kereszttűz több ártatlan áldozatot szed. A jelentések szerint a Világbajnokság megkezdéséig az ezer favellából csak negyvenet tudnak átvenni. Brazíliában a foci fordulópont volt azok számára, akinek nem volt sok pénzük, olyasmi, ami elérhető volt, ezt jelentette a számukra.

A 2014. évi FIFA Világbajnokság a történelem legköltségesebb bajnoksága, és sokakat tesz hajléktalanná, kifosztottá, sőt, sokak életét veszi el.


http://vilaghelyzete.blogspot.co.at/2014/06/a-futball-vilagbajnoksag-sotet-oldala.html

Újoroszország június 18-19.



jóreggelt
Bár tegnap Donbasszban ideiglenes tűzszünet lépett életbe, a halottak összegyűjtését és a temetéseket itt-ott mégis összecsapások zavarták.

A tvzvezda csatorna értesülései szerint a kijevi hiénahatalom banditái néhány helyen pénzt akarnak kicsikarni az elesett milicisták holttesteinek átadásáért. Az extrém “üzleti ajánlat” teljesen fölháboritotta a miliciákat, akik nem hajlandók fizetni! Válaszüzenetük rövd volt és tömör: MINDANNYIÓTOKAT ELPUSZTITUNK!
Kramatorszknál két lator BTR kiséretében egy csoport bandita Krasznyij Limany-felé akciózni akart. Mozgásukra felfigyelt a milicia, és most várják, hogy valakik jelentkezzenek még a tűzszünet vége előtt a négy fűbe harapott hordatagért.
Krasznyij Limany viztornyát viszont sikeresen legéppuskázta egy kijevi BTR. Az akció után sikeresen elmenekült. Egy civil itt megsebesült.
Mára virradóan a Karacsun-hegyről Kramatorszkot lőtte egy rövid ideig a latortüzérség. Szerencsére csak további anyagi károk keletkeztek.
A Rubezsnoje-Liszicsanszk-Szeverodonyeck-Szvatovo térségben tegnap késő délután és az éjszaka egy részén több helyen is lövöldözés tört ki. Ebben a térségben számolta fel a népi milicia a “Donbassz” latorzászlóaljat, és vélhetőleg az erdőkben kószáló zsoldosok összefogdosása miatt vannak a csetepaték.
Luhanszk térségében-a várostól északnyugati irányban-öt elhagyott, és ép T-72 tankra lelt a milicia az erdőben. Néhány lakó a közeli Metallisztban látott két KAMAZ teherautót elhajtani egy erdészeti úton, megpakolva zsoldosokkal. Ők jelezték a miliciának a karavánt, és annak kutatása közben leltek a tankokra. Úgy gondolják, hogy a legénység “utazott” a két teherautón.
Ugyanakkor tegnap az orosz védelmi minisztérium is megerősitette, hogy újragondolta az orosz katonai egységek visszavonását az ukrán-orosz határtérségból. Vélhetőleg ennek jele, hogy a Rosztov és Bjelgorod-régiók határmenti térségeiben napról-napra növekszik az orosz katonai jelenlét.
határ

http://balrad.wordpress.com/2014/06/19/ujoroszorszag-junius-18-19/


Úgy tűnik a donbasszi harci jelentésekből, hogy véget ért a “fegyvernyugvás”
Ez a hir viszont Kárpátalján idegességre adhat okot. Legalábbis azon szülők és hozzátartozók körében, akiknek fiaik, férjeik, hozzátartozóik a munkácsi 128. lövészdandárban szolgálnak.
Ночью под Луганском убиты 15 украинских военных, судьба еще 13 неизвестна | Русская весна
Mára virradóan Szcsasztye falu mellett összecsapást tört ki a kijevi junta megszálló csapatai, és a donbasszi népi erők honvédelmi erői között. A harcban meghalt az ukrán reguláris hadsereg 11 katonája, hat pedig súlyosan megsebesült. Az ütközetben részt vett a lembergi 80. légiszállitású ezred is. Hogy a veszteségek a két egység között milyen arányban oszlanak meg?-nem tudni.
Az összetűzésben a Felszabaditó Hadsereg négy katonája megsebesült. (Tegnap óta Donbassznak van reguláris hadserege, amely a Népi Felszabaditó Néphadsereg nevet viseli.)
Az éjszaka a csatáról Kijevben kiadott közlemény szerint mindössze négy ukrán katona veszett oda, de azok is a Majdan harcosaiból verbuvált “önvédelmi osztag” zsoldosai.
Hamarosan láthatjuk majd a szörnyű valóságot Kárpátalján. Az onnan érkező hirekből.
http://balrad.wordpress.com/2014/06/19/karpatalja-idegeskedhet-11-embert-vesztett-donbasszban-a-munkacsi-128-loveszdandar/

A logika fénye egyenesen Szíriából

Egy kis összefoglaló a jelenlegi közel-keleti helyzetről Óvakodjatok attól, hogy eltávolodjatok a logikától! A logika ereje hasonlít a fizika törvényeire, sőt még szigorúbb is a fizika törvényeinél. A logika az agy fizikája, és az agyban leginkább olyan, mint a fény fontossága a fizikában. Minden, ami különb az agy fizikájától és az agy fényétől, semmi más, mint illúzió, illúziók sorozata, illúzió és illúzió. Az arab világot megfosztották az agy fizikájától és kémiájától, a logikától és a logika fényétől. Ezért találjuk ma olyan világnak, mely nem termel tudást, és egy zsidó teológia sötétségében fuldokol, mely a kioltja a kelet fényeit és a lelkét. Önpusztítást, rombolás és forradalmakat teremtve. Hazugság és illúzió tavaszt. Mi meg továbbra is illúziót, hazugságot és csalást iszunk megállás nélkül. Mi, mint arab nemzet, nem öntözzük a földet a tudatlanság és ismeretlenség elleni elixírekkel, csak a Nyugat és az ENSZ biztonsági tanács receptjeit olvassuk, megisszuk azt gondolkodás nélkül, amit belénk öntenek a különböző médiumok, már azt a szintet is elértük, hogy teve vizeletet igyunk (mert néhány szaúdi vallástudós kijelentette, hogy ez egészséges). Zsongunk attól, amit a különböző tanulmányi központok vagy az értelmiségiségek adnak készen nekünk az ostoba tartalmaikkal, melyek keverednek a szabadság és fejlevágás sötétségével.

Ezért mi nem vagyunk képesek látni a kapcsolatot a színek és az illatok között, ezért mi továbbra sem ismerjük a tudást, nem érjük el a fényt, nem ismerjük fel a különbséget az ISIL, a Nuszra Front, sem pedig a Muszlim Testvériség között. Nem volt elég az embereknek több tízezer ember halála, sem 5 arab ország és 5 arab nép lerombolása, hogy felfogják, hogy az arab tavasz nem spontán dolog volt. És mindenki, aki életét vesztette, csupán egy játékban vesztette életét, a nyugati szerencsejátékok egyikei közül. Nem volt elég több ezer város lerombolása Iraktól egészen Líbiáig, és egész népek hajléktalan sorsra jutása, hogy felfogják, hogy az ENSZ biztonsági tanácsa nem épít, hanem rombol! Nem volt elég mindez, hogy felfogják, hogy az arab országok ligája csupán Izrael külügye. Nem volt elég, hogy felfogják, hogy aki leigázza a városokat, az nem szabadítja fel őket, hanem rabszolgasorba viszi. Nem volt elég az embereknek, hogy a Sykes-Picot mérget kóstolhatták egy évszázadon keresztül. Ma ugyan ezt a mérget versenyeznek meginni ugyan azokból a poharakból. Ugyan azoktól a személyektől, akik egyszer már megitatták velük. Nem volt elég az embereknek látniuk, hogy a nemzetek elpusztulnak, amikor a szekták és a törzsek elevenednek fel bennük, sem az, hogy a nemzetek felélednek, amikor szektáik elhaláloznak. Négy éven keresztül az emberek abban hittek, hogy a Tavasz egy szabadságért kirobbant forradalom, míg ki nem derült, hogy az egész Tavasz a líbiai ISIL-ért, a szíriai ISIL-ért, meg az egyiptomi ISIL-ért jött létre. Meg a török anyjukért, és a nevelőjükért Szaúd-Arábiá-ért, meg apjukért a NÁTÓ-ért, miközben aki megágyazta nekik a kényelmes nagy ágyat az a NUSZRA FRONT. Nem tudom, mi kell még az embereknek, hogy felfogják, hogy az ISIL, a NUSZRA és a Muszlim Testvériség valójában ugyan az a termék, ugyan annak a NÁTÓ török gyárnak, és nincs különbség Nuszra, ISIL meg a Testvériség között, csupán abban, hogy mindegyik szervezetnek más feladata van, és mocskának kicsit más az íze, mint a másiknak. Az ISIL feje ugyan az, mint a Testvériség feje, és a Testvériség feje a Vahabizmus. Ezek mind különböző elnevezések egyetlen egy szervezetre, mely különböző feladatokkal rendelkezik. A Nyugat elvárja az Iszlamista agressziótól, hogy szembeszálljon a hazafias államokkal és társadalmakkal, melyek talpra szeretnének állni, eközben a nyugat azt állítja, hogy csak olyan politikai szervezeteket támogat, melyek „mérsékeltek”, de a valóság az, hogy a Nyugat titokban hozza létre az ISIL és a Nuszra front szervezeteket, a Muszlim Testvériség Az Al-Qaida meg a Vahabizmus testéből, majd itatja őket a különböző torz ideológiákkal. Az Isil az maga a NUSZRA front mikor nem akarják, hogy Szaúd-Arábia vagy Katar vagy a Nyugat kerüljön „kényes” helyzetbe miattuk. A Nuszra front meg maga a Muszlim Testvériség egyik ágazata, melynek feladata terrorizálni azokat, akik nem értenek egyet a Testvériség terveikkel.

A különbség az ISIL meg Nuszra között egy nem létező illúzió, egy egyet nem értés, mert ez egy magas szintű titkosszolgálati színház, melynek lényege elhitetni egyesekkel, hogy az Iszlamista szervezetek nem irányíthatóak és függetlenek. A köztük lévő harc szintén egy bonyolult titkosszolgálati félrevezetés, melyet a titkosszolgálatok irodái hajtanak végre annak a játéknak az érdekében, melynek lényege az emberek meggyőzése. Nem árt, ha életét veszti jó pár száz iszlamista fegyveres, míg tele vannak az emberi raktárak több tízezer ilyennel, akik várják, hogy részt vehessenek a Dzsihadban, a szerintük hitetlenek ellen. Főleg, hogy a mecsetek gyúrják a tésztát, hogy beledobhassák a Dzsihad kemencéibe. És az emberi erőforrások végtelenek a szegény vidékeken, ahol '”vallástudósok' játsszák a toborzók szerepét megállás nélkül.

Az ISIL, a Nuszra Front és a Muszlim Testvériség közötti harc nem számottevő, csupán egy formája a félrevezetésnek, melyet a titkosszolgálatok hajtanak végre, hogy azt a látszatot keltsék, hogy az elszabadul agressziót a kordában tarthatatlan tagok hajtják végre, és senkinek sincs ereje őket kordában tartani. Ezért látjuk a folyamatos egymás elleni nyilatkozatok, és egymást ellenségnek titulálását hirtelen meg szűnni, ahogyan elfoglalta az ISIL Moszul városát. Ezért láthatjuk Youszef Al-Karadawi sejket azt nyilatkozni, hogy ami Irakban folyik az egy „forradalom”, és mint tudjuk, Karadawi a Muszlim Testvériség fő Muftija. Karadawi még meg is áldotta az ISIL mészárlásait. A mai Arab Jeruszálem napilap, melynek Katar a tulajdonosa, egy igazi hazafi, költői látszatot próbált adni az ISIL tetteinek, mintha az ISIL-t a régi iraki Baath rendszer irányítaná, Izzat Al-Nouri Szaddam Huszein jobb keze vezetésével, melyet maga Szaddam Huszein lánya is megáldott! A nép semmibevétele és teljesen hülyének nézése során lett aztán a napokban elhíresztelve az, hogy három izraeli állampolgár elrablása szintén az ISIL műve, mellyel azt a látszatot akarják kelteni a naiv emberek számára, hogy az ISIL Palesztináért harcol! Mindezt az ISIL hírnevének védelme érdekében és török izraeli sikerek megcáfolása érdekében!

Az Isil ma Törökország igaz lánya, melynek Iszalmista terveiből kelnek ki a muszlim testvériség és Nuszra forontok, miután bőségesen megszoptatta Szaúd-Arábia. Katar meg játssza a koszos pelenkacserélő szerepét, ahányszor megtelik undorító szennyekkel. Az ISIL-nek viszont egy szerepe van, az, hogy egy emberi és földrajzi gátat hozzon létre Irán és Szíria között. Az ISIL gát, a határokat átrajzolva akarja elcsatolni Iránt Szíriától és a Hezbollah-tól, mely területein háborút fog kirobbantani szunníták és síták között. Egy hatalmas tengely hátát akarja szét zúzni, melyet Oroszország felügyel. Aki jobban megnézi a térképet, az rájön arra, hogy ISIL államának létrejötte ráveheti Törökországot, hogy mondjon le Aleppó elcsatolásáról, mivel így a kereskedelmi utjai továbbmehetnek az öböl meg Ázsia felé Anbar tartományon keresztül Szaúd-Arábia felé, majd onnan az egész világ felé. Ezzel Törökországot kihozhatja a fojtogató szorításból, mely mindenképen bekövetkezne a következő évtizedben, megszakítva az ellenállás tengelyét Kelettől Nyugatig, Irántól Szíriáig. Létrehozna egy függőleges tengelyt északtól délig, Ankarától egészen Rijad-ig, az Amerikai Egyesült Államok felügyeletével, és ez a tengely fogja megakadályozni a gáz és olajvezetékek eljutását a mediterrán tenger felé Iránból, Irakból meg Ázsiából.

A kurdokat talán egyesek szintén kulcsjátékosoknak találják az eseményekben, de a kurdoknak, az az igazság, hogy jobban kell tartaniuk az ISIL létrejöttétől, mint másoknak, mert tudják, hogy az ISIL egyik fő feladata szintén a kurdok fenyegetése, ahányszor csak eszükbe jutna egy kurd állam alapítása dél Törökország területén. Mert abban a pillanatban rá fogja uszítani Törökország a szörnyeteget, melyet titokban nevelt a kurd területek határain. Ennek a szörnyetegnek a nyála fog csorogni előbb vagy utóbb Kirkuk olajára, ahányszor csak a gazdája Törökország utalni fog rá. A török aggodalom a kurdoktól örökké fog tartani, akár csak Izrael aggodalma a palesztinoktól. A törökök éjjel-nappal módszereket keresnek arra, hogy megakadályozzák a kurd állam létrejöttét. Törökország az első nyertese az ISIL állam létrehozásának, de a legnagyobb nyertese az Egyesült Államok és Izrael, melyek szétzúzhatják az ellenállás tengelyét ezzel a szörnyeteggel.

A legszánalmasabb az amerikai aggodalma az ISIL-től, meg a hablatyolás és a flották mozgatásának ámítása. Amerika nagyon jól tudja, hogy az ISIL az maga a NUSZRA front és a MUSZLIM TESTVÉRISÉG egyik terméke, melyekkel megállapodtak Törökországban, Gázában meg Egyiptomban. Amerika meg csak csinálja a félrevezetést flottáival meg repülőivel, mintha az ISIL-t akarná megtámadni, miközben mindenki nagyon jól tudja, hogy az ISIL-t, ha tényleg el akarnák pusztítani, akkor semmiféle flotta segítsége nem kellene hozzá. Ha Amerika el akarná pusztítani az ISIL-t, akkor felhasználhatná a Katarban meg más szomszédos területeken lévő hadseregét, ugyan azokat, melyek Szaddam Huszain 6 millió fős hadseregét szétzúzták. Pont egy párezer fős bandát ne tudnának megsemmisíteni, melyek nappal „kis előadásokat” tartanak?!
Ne várjatok, hogy Amerika egyetlen egy golyót is kilőjön az ISIL-re, maximum csak párfelhőket szórna körülötte, és ha Törökország is beavatkozna egy nap katonailag, akkor csupán azért avatkozna be, hogy az ISIL határait védje meg!

Amikor megszűnik a fizika az agyban, elterjed a sötétség. A sötétség közepette viszont a farkasok átmennek a birkák közzé, és sétálnak a legendák, a nagy történetek között. Azért találunk olyan hazugságokat, melyek a mítoszokra hasonlítanak, és akkora hazugságokat, mint az, hogy Katar támogatja a Muszlim testvériséget Egyiptomban, és szembeszegül Amerikával meg Szaúd-Arábiával. Hogy miért is lettek a szerepek újraosztva a katari, török és szaúdi játékosok között? Azért, mert Katar szerepe már egyre jobban elutasított mindenhol, de főleg Egyiptomban, mivel a Katariak támogatták nyíltan a Muszlim Testvériséget, de hazugságuk és mocskos szerepük kiderült Szíriában, mely elijesztette az egyiptomiakat tőlük. Az egyiptomi nép rájött arra, hogy igazi katasztrófa előtt áll, ha továbbra is az iszlamisták uralják az országot! Ezért kellett a pótjátékosnak, Szaúd-Arábiának feljönnie a pályára helyettük, Amerika áldásával, kihasználva a helyzetet Egyiptomban. A szaúdi szerep lényege viszont az, hogy Egyiptomnak csak is a szaúdiakkal kell kialakítani jó viszonyt, nem pedig Iránnal és Szíriával. A szakértők ezt a trükköt a „vad indiai elefántvadászat trükkjének” hívják. Ennek az indiai trükknek a lényege az, hogy egy nagy füvekkel fedett gödröt ásol az elefántnak, melybe ha beleesik, és nem tud kimászni belőle, eljön egy ember naponta hozzá egy nagy bottal, és elkezdi verni naponta többször is, míg a szegény elefánt teljesen be nem pánikol a fájdalomtól és a reményvesztettségtől, ahányszor meglátja ezt a gonosz embert. Egy később fázisban viszont megjelenik egy jó ember, aki különleges ruhát viselve megtámadja a gonosz támadót, és az elefánt láttára veri és űzi a bántalmazó gonoszt. Ezt a színjátékot szintén megjátsszák többször az elefánt szeme láttára, míg az elefánt végül teljesen megbízik a jó emberben, aki elűzte a gonosz bántalmazót, majd a jó ember vizet és eledelt is ad az elefántnak, mely boldogan szolgálja a későbbiekben azt az embert, mely a gödörből egyenesen a kemény munkába viszi, hogy élete végéig kihasználja. Az elefánt meg hálásan szolgálja örömmel telve a jó embert!

Az egyiptomi elefánt, mely Katar gödrébe esett, és a borzalmat kóstolgatta a muszlim testvériség uralma alatt, később a jó ember (Szaúd-Arábia) által lett kimentve, mely kihozta a fogságból és etette őt. Ezt persze nyugati és izraeli titkosszolgálatok tervelték ki, mivel a logika azt mondja, hogy egy Katar nem mer szembeszállni az Egyesült Államokkal. Mivel csak a Katarban lévő amerikai hadsereg száma több az egész katari lakosság számánál! Az egésznek a lényege egy erős szunníta elefántot (Egyiptomot) egy erős síta elefánt (Irán) ellen hergelni, hogy a két elefánt szembeszálljon egymással a „jó ember”, és annak „fehér urának” kedvéért!

Az egész szaúdi, katari, ISIL Nuszra Front és török viták és konfliktusok csupán színdarabok, és ezeknek a színdaraboknak a felszínre kerülése csupán azért van, hogy az emberekkel elhitessék, hogy ezek különböző erők és hatalmak. A színdarabok korában élünk, mint ahogy láttuk Erdogán színjátékát, mikor Daifos-ban vitatkozott Perezzel, mikor bejelentette, hogy úszni akar majd Gázába menni, mely a mai napig várja a hős Erdogánt, aki meg fogja menteni egy nap Gázát az ostrom alól, erre inkább a szíriai Aleppót és Keszab városát támadta meg!. Ma meg Abdullah királyt látjuk, ahogyan szembeszáll a Muszlim Testvériséggel Egyiptomban és Törökországban, miközben harcosokkal, Al-Qaida-val, csecsenekkel, afgánokkal, végtelen pénzel és Dzsihadistákkal látja el őket Szíriában meg Irakban! ( jaj de nagy bátorság ) majd az egész mixet szíriai forradalomnak hívják, mely Irakot is elérte!!! ISIL néven.

a török szektariánus ISIL projekt meg fog bukni. Az ellenállás tengelyének erői elhatározták ennek a torzszülöttnek az élve eltemetését és végleges elfojtását. Az ISIL feladata a világméretű szunníta síta háború kirobbantásában nem fog sikerülni, és vannak olyan erők, melyek elhatározták, hogy bebizonyítják, hogy a Kelet nincs ketté osztva síták és szunníták között. És mindazoknak a száját, tollát, karmait, nyilait és lándzsáját szét fogjuk zúzni, agyát meg kettéhasítani a Damaszkuszi kardal annak, aki azt meri állítani, hogy a Kelet az síta kelet meg szunníta kelet az ISIL határvonalán.

Mikor az események összekeverednek, és a színek összefolynak, új jeleneteket fognak kirajzolódni, csak térjetek vissza a logika fizikájához. És nem az ISIL fizikájához. És sohase közelítsetek az Olaj és Gáz fizikájához, sem a szaúdi királyság, és a katari Hamad fizikához! Térjetek a damaszkuszi költők fizikájához, a damaszkuszi elme fizikájához, avagy a tiszta logikához, a fényhez, oda, ahol a fény és a negyedik dimenzió található. Annak pedig, aki nem érti meg a damaszkuszi szellemi fizikáját, annak csak annyit mondhatok, hogy:

„Mit ér a magyarázat, ha a nappalokhoz útmutató kell”.

Naram Sarjoon

Forrás:  Szíriai Hírek