2013. július 27., szombat

”Nyugat-2013” és hideg jazzkíséret


Az orosz katonai vezetés elégedett a keleti katonai körzetben található csapatok váratlan ellenőrzésének az eredményeivel. Ezt az értékelést adta csütörtökön Szergej Sojgu védelmi miniszter.
A keleti szomszédok nyugodtan fogadták az orosz hadsereg gyakorlatait. Ellentétben a NATO-val, amely nagyon aggódik a közelgő orosz-fehérorosz ”Nyugat-2013” gyakorlatok miatt. Brüsszel a hidegháború hagyományaihoz híven előre válaszlépéssel készült ”Stedfast Jazz” névvel.
A keleti katonai körzetben való hadgyakorlatokról szóló utasítás július 12-én érkezett a legfelsőbb vezetőtől, az orosz elnöktől. Egy nappal később máris teljes harci készültségbe kerültek a csapatok, egyes egységek a lőterekre vonultak. Ez volt a poszt-szovjet történelem legnagyobb harckészültségi ellenőrzése. A gyakorlatok utáni következtetésekről Szergej Sojgu védelmi miniszter számolt be a katonai szakértőkkel és az orosz média tudósítóival való találkozón, amely természetesen nem volt kritikától mentes. A katonai vezetőség azonban általánosságban véve magasan pontozta a megtartott gyakorlatokat.
Az orosz Fegyveres Erők harckészültségének váratlan ellenőrzése a ”keleti összehangolással” ezzel nem ért véget: Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban elmondta, hogy ezentúl általánossá válnak az ellenőrzések a hadsereg számára. Ezen kívül vannak tervezett rendezvények is, mint például a szeptemberben várható közös orosz-fehérorosz gyakorlatok ”Nyugat-2013” névvel. A gyakorlatokra Fehéroroszország területén, Oroszország nyugati katonai körzetében, valamint a Barents- és a Balti-tengereken kerül sor. Ezeken mintegy 13 ezer katona, 60 helikopter és repülőgép, továbbá 250 harcjármű vesz részt. A gyakorlatok a terrorista- és az illegális fegyveres csoportokkal szembeni hadműveletek kidolgozását célozzák meg.
A NATO gyakorlatokra adott ”válaszának” forgatókönyve azonban értetlenséget váltott ki az orosz Védelmi Minisztériumban. Körülbelül ugyanerre az időpontra időzítették a ”Steadfast Jazz 2013” gyakorlatokat, amelyek a washingtoni szerződés 5. cikkelyének az életbe léptetését sejtetik: gyors reagálás a szövetséges országok elleni agresszióra. Az orosz védelmi hivatalban ”hidegháborús ereklyének” nevezték el ezt a ”jazz elképzelést”. Ezzel a fajta értékeléssel egyetért Lukas Rescsinyszkij katonai szakértő is:
Nyilvánvaló, hogy a szövetségnek az orosz és fehérorosz állam lépéseire adott reakciójában felfedezhetőek a híres hidegháborús játék elemei, ami már régóta a NATO állandó stratégiája. Attól függetlenül, hogy mit hallunk a soron következő gyakorlatokról, vagyis, hogy már jóval korábban tervezték ezek végrehajtását és nem jelentenek közvetlen válaszlépést az orosz-fehérorosz gyakorlatokra, tény marad a következő: a szövetség mondhatni az orosz fél bejelentését várta a ”Nyugat-2013” gyakorlatok megtartásáról, hogy azonnal bejelenthessék a saját gyakorlataikat.
A szakértő hangsúlyozta, hogy Oroszország már régóta nem lát ellenséget a NATO vagy az Európai Unió személyében, továbbá igyekszik a geopolitikai érdekeket figyelembe véve partnereket választani magának, kialakítani vagy megerősíteni az egyes országokkal való kapcsolatokat, mint például Németországgal vagy Franciaországgal. Így a közelgő gyakorlatokkal kapcsolatos események aligha változtatnak Moszkva és Brüsszel kapcsolatán.
Az orosz hadsereg még is úgy döntött, hogy megnyugtatja nyugati kollégáit. A NATO-Oroszország Tanács brüsszeli ülésén egy különleges eligazítást tartottak, amelyen a közelgő orosz-fehérorosz gyakorlatokról számoltak be. A vitát Anatolij Antonov helyettes védelmi miniszter vezette, akinek az elmondása szerint annak érdekében, hogy senki se tehessen szemrehányást Oroszország számára a titoktartást és az átláthatóság hiányát tekintve, a NATO képviselőit megfigyelői minősítésében meghívták a ”Nyugat-2013” gyakorlatokra.
ruvr.ru

Nidal Naise, szíriai író cikkének nem szószerinti fordítása

Tisztelt Vlagyimir Putyin orosz elnök úr, tisztelt Csi Jin Ping kínai elnök úr, tisztelt Dr. Bashar Al-Assad szíriai köztársasági elnök úr, tisztelt Ali Al-Khaminai imám, az iráni muszlim forradalom főtitkára, tisztelt Nouri Al-Maleki iraki miniszterelnök úr! Tisztelt Abdul Fattah Al-Sziszi egyiptomi hadügyminiszter, tábornok úr, Bai Ki Mon, az ENSZ biztonsági tanács állandó tagjai, minden tisztességes vezető és szabad ember a világon, minden békét szerető és háborúellenes ember ezen a bolygón:
Uraim, a régiónk népei a világtörténelem egyik legdurvább és legmocskosabb terrorjától szenvednek a mai napon. Egy etnikai, vallási és ideológiai alapokon megtervezett, irányított gyilkosságnak az áldozatai. A hamis arab forradalmak álcája, meg a hamis arab tavasz színjátéka alatt, amelyeket maguk nagyon jól tudnak, hogy milyen körök indítottak és buherálták meg.
Uraim, a mindennapi gyermek gyilkosságok, az ártatlanok pusztítása, civilekkel szembeni terror-robbantások, meg az infrastruktúra lerombolása, a bűnözés, a fejlevágás, a jól megszervezett őrület, nők megerőszakolása, gyermekek elrablása, a szervkereskedelem, a fegyver- és drogkereskedelem mindennapivá vált; főként Szíriában, Irakban meg Egyiptomban. Ezt az őrületet nagyon jól tudják és nem titok hogy a nemzetközi terrorizmus rákjának a királysága „alias Szaúd-Arábia” látja el fegyverrel, zsoldossal meg bűnözővel; és uraim egyre többen kérdezik már - fájdalom és bánattal teli szívvel -, hogy: meddig még? Meddig nézi el és meddig hallgat a nemzetköziség az Al-Szaúd család békés népekkel szembeni bűneiről és agressziójáról? Meddig nézi el a világ a korrupt pedofil gyilkos hercegek és fanatikus barbár uralkodók más országok belügyeiben beavatkozását? Meddig nézi el a világ egykor biztonságos, idegen országokban a polgárháborúk folyamatos kirobbantásait? Meddig nézik el a nyílt terrorizmus megszervezését olyan országokban, melyek azelőtt sosem ismerték a terrorizmus, és népeik békében megéltek egymás mellett? Uraim, népeik türelme kezd elfogyni, miután saját bőrünkön tapasztaltuk meg a beteg wahabbizmus összes bűneit. És ez, uraim, csupán egy tisztelettel és szeretettel teli ordítás, hogy összefoghassuk mind a kezeinket az önök kezeikkel, hogy szembeszállhassunk a gyilkosokkal, és elűzhessük őket földjeinkről; sőt az egész világról.
Ez a maguk egyik legfontosabb feladata Isten és a történelem előtt; ez minden becsületes ember kötelessége és minden szabad emberé, aki a nemzetközi terrorizmus ellen küzd és harcol, az igazság minden harcosának a világon, bármi is legyen a vallása, a politikai nézete vagy a hova tartozása. Uraim, a wahabbita, korrupt, álszent királyság hercegei és uralkodói egy általuk kitalált vallás nevében mossák milliók agyát világszerte, átírták az Iszlámot és Iszlám védelmezőinek mutatják be magukat, miközben közismertek hercegeik homoszexuális, perverz, beteg, pedofil és rabszolgatartó hajlamai mindenhol. Mindenki nagyon jól tudja, a nyugati világ minden 5, 6, 7 csillagos szállodájában, hogy kik ezek a hercegek, akik egy egész bolygó stabilitásával játszadoznak uraikkal, hogy hatalmuk nőhessen. Több százezer ázsiai rabszolga tudna mesélni erről. És maga a Kaba kő is, amely évezredek óta áll az ősi sivatag közepén, el tudná mesélni, hogyan építettek mellé a világ legbetegebb és legkorruptabb uralkodói egy felhőkarcolót, melynek az árnyéka szándékosan eltakarja a szent helyet.
Uraim, az egész civilizációnk, a vallási béke, amelyben nagyon sokáig éltünk, a régi nyelveink, a kultúránk, a szokásaink a maguk kezében van, Mert a wahabbita rák ott pusztít, ahol csak tud, és mindent ki akar irtani és törölni, amely nem hozzájuk, és beteg gondolkodásukhoz tartozik. Uraim, mint látják, a világ legkorruptabb és legálszentebb uralkodói halálosztagokat küldenek kis országainkba, fejlevágó őrülteket, emberi szerveket evő állatokat, akik kamerák előtt büszkélkednek tetteikkel. Tisztelt uraim, nekünk elegünk van ebből, és az egész emberiség nevében, azonnali lépéseiket várjuk, mert az emberiségnek erre van szüksége. Mi magukat mindig is úgy ismertük, mint a világ jobbik fele, amely a becsületéről, a hazaszeretétéről és emberségéről ismert. Kérjük és felhatalmazzuk magukat, hogy tegyenek a gonosz és a sötétség ellen; és mi önökkel leszünk, szabadítsanak meg minket a nemzetközi terror és az isteni vallás ellen harcoló uralkodó hercegek és királyok uralma, és zsarnoksága alól, és szabadítsanak meg azoktól, akik ezt a rákot védelmezik és táplálják más országokból és világhatalmakból. Ennek az egész őrületnek már ideje lenne véget vetni, és megmenteni, amit csak meg lehet ezek után a világunkból.
Uraim, a világ gondolkodó-, még nem agy-halott fele magukkal van; a világ szabadabb, még szeretetre és építésre képes fele magukkal van! Minden igaz ember ebben a harcban magukkal van. Fogjanak össze és semmisítsék meg ezt a rákot, mielőtt túl késő lenne az egész bolygónk számára.

Szíriai Hírek - 2013. júl. 27.

Ez már beszéd



ÜGYVÉD LEVELE NAVRACSICSNAK (részlet)
T. Miniszter Úr!
Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Lássuk be azt, hogy Önnek és minisztertársának esze ágában sincs a devizaadósok problémáján segíteni az Ön által elmondott, és még a Kormány által meg sem meghatározott – homályos – elképzelések megvalósításával. Hanem Önöket két dolog késztette Kúriai döntés után arra, hogy most megszólaljanak. Egyik az, hogy kevesebb mint egy év múlva még mindig szeretnének miniszterek lenni, hatalomban részt venni, a másik pedig az, hogy észlelték a Kúriai július 4-i döntés után azt, hogy a bankok csalárd kölcsönszerződései alapján földre fogyasztott emberek százezreinek sikerülhet talpra állniuk. A törvény rendes útján, bírósági úton, egy tisztességes elszámolással meghatározott tisztességtelen bankhaszonnak visszaszolgáltatása által. Nem kétségesen ezek miatt fogtak hozzá a Kúriai döntés után azonnal mérlegelni a Bankszövetséggel együtt a bankok veszteségeivel kapcsolatosan a Portfolió-s cikkben megjelölt adatok szerint azt, hogy megéri-e a bankoknak néhányszáz milliárd forint haszonnak elvesztésével részben a Magyar Állam közpénzéből kiegészítve megúszni valamennyi semmis szerződés érvényessé tétele során felmerülő 1000-2000 milliárd forint adósoknak részére történő megtérítési kötelezettséget, vagy sem. És nagy igyekezetükben, illetve a Kúriai döntés utáni reális elszámolási igény miatt bár még azt sem tudják, hogy mit akarnak, de úgy döntöttek, hogy megéri. Legfeljebb az őszre ígért akciójuk után bejelentik, hogy mégsem tudtak megegyezni a bankokkal, – hiszen akkor már oly közel a választás – és akkor még a néhányszáz milliárd forint haszon is megmarad a bankoknál…A kecske is jóllakott és a káposzta is megmaradt. Mint jól látja T. Miniszter Úr, már hazánkban is létezik olyan bank, amelyik az adós tartozásának 80 %-át elengedi minden további követelése megszüntetésével, a szerződés végleges felszámolásával együtt csak azért, hogy a fennálló tartozás 20 %-ához az adóstól hozzájusson. Nem kétségesen azért tette egy hónappal ezelőtt ezt az ajánlatát ez a bank, mert egyszerűen belátta azt, hogy a törvényeknek következetes betartása esetén nincs esélye nagyobb összeghez, illetve el kívánta kerülni mindazokat a bírósági eljárásokat, amelyek a hazánkban kialakult jelenlegi helyzetben vár rá.Ezek után T. Miniszter Úr megkérdezem Öntől, hogy minisztertársával együtt miért akar mindenáron a bankoknak most is, sokadszor segíteni a magyar nép hátrányára.
====================
Sokadszor, hiszen Ön tudja legjobban azt, hogy egyik miniszteri feladata az alábbi az alábbi törvényhelyből következik:
(1978. évi 2. törvényerejű rendelet (A 209/B. §-hoz)
5. § Fogyasztói szerződés megkötésénél alkalmazott vagy e célból nyilvánosan megismerhetővé tett általános szerződési feltétel érvénytelenségének, illetve tisztességtelenségének megállapítását, valamint a tisztességtelen általános szerződési feltétel alkalmazásától és alkalmazásra ajánlásától való eltiltást kérheti a bíróságtól
a) az ügyész,
b) a miniszter, az országos hatáskörű szerv, továbbá központi hivatal vezetője,
c) a jegyző és a főjegyző,
d) a gazdasági, szakmai kamara, érdek-képviseleti szervezet,
e) fogyasztói érdekek képviseletét ellátó társadalmi szervezet, valamint
A közérdekű perek megindításához való jogról van szó, mely joggal a jogszabály szerint csak néhány hatalmasság rendelkezik. Ön egyetlen ilyen pert még nem indított. Lehet, hogy annyi dolga van, hogy ezekre a perekre egyszerűen nem volt ideje, de akkor felmerül a kérdés, hogy tegnapelőtt a Kormány által is homályos tervekkel kapcsolatosan miért nyilatkozott. Illetve kérhette volna ezt a közérdekű perek indításának jogát más, erre alkalmasabb szervezetnek, vagy személynek átengedni.
Csak azt ne mondja, hogy megvizsgálta a bankok által diktált devizában nyilvántartott kölcsönszerződések szerződési feltételeit, és egyet sem látott tisztességtelennek. Ne vicceljünk Miniszter Úr!
Hiszen ha megvizsgálta volna mondjuk az OTP Nyrt kölcsönszerződésében olvasható, egyoldalú bank szerződésmódosítási szerződési feltételt, elegendő bírósági tapasztalattal bírt volna ahhoz, hogy ugyanazt megállapítsa erről, mint amit a Debrecen Törvényszék bírója többek között megállapított:
Arányosság elve: Az adott rendelkezés bár formailag jogszabályba nem ütközik, tartalmilag kontroll nélküli lehetőséget biztosít az alperes számára arra vonatkozóan, hogy az ok-listában megjelenített bármely körülmény bármely mértékű változása esetén az alperes a hiteldíj bármely összetevőjét bármely mértékben a fogyasztó ügyfélre hátrányosan módosíthassa – tartalmilag üres rendelkezés . az adott szerződéses rendelkezés alapján elméletileg például 1 %-os fogyasztói árindex növekedésre alapítottan az alperes a szerződésben kikötött ügyleti kamatot ( kezelési költséget és-vagy bármely más költséget) akár 10 %-os, vagy 100% illetve 1000%-os mértékben egyoldalú szerződésmódosítással szerződésszerűen megváltoztathat a szerződő fél terhére. A szerződés adott szövege ezért az arányosság követelményét nem biztosítja, az alperes javára indokolatlan és egyoldalú előnyt, egyben a másik szerződő fél hátrányára indokolatlan és egyoldalú hátrányt teremt a szerződésből származó jogosultságok és kötelezettségek értékegyensúlyának súlyos eltolódását megvalósítja.
Ön Miniszter Úr bizonyítottan ezzel a törvényerejű rendeleten alapuló feladatával kapcsolatosan nem vizsgált semmit. Pedig feladatának megfelelően a 2010. május végi miniszteri kinevezése után nem kellett volna más tennie, mint az Európa Bíróságon is eljárt minisztériumi osztályvezetőivel együtt mondjuk két hónapon belül átvizsgálják valamennyi devizában nyilvántartott kölcsönszerződésnek szerződési feltételeit, majd szeptember 1-én a vizsgálat adatai alapján elkészíthető valamennyi közérdekű peres eljárásra alkalmas keresetlevelet a Fővárosi Törvényszékre továbbíthatták volna, és soronkívüliség kérelmezése esetén 2011. év végére már ezt az egész, hazánk számára máig elviselhetetlen állapotot megszüntethette volna. Hiszen nem lett volna az az épeszű bankvezér, aki bankját a közérdekű pereknek bankok számára kedvezőtlen eredményére tekintettel engedte volna egyedi ügyekben perelni, hanem helyette azonnal a fentiekben olvasható ajánlathoz tette volna az adósok felé. Az adósok pedig mivel ezt az ajánlatot elfogadták volna, mára már a fogyasztás emelkedése után valódi életszínvonal emelkedésre lehetne reálisan számítani. Be kell lássa T. Miniszter Úr azt, hogy hazánknak jelenlegi siralmas állapotáért fentiek folytán Ön felelős. Valamint többi minisztertársa is, akiknek ez a közérdekű peres eljárás megindítási joga szintén biztosítva van. Akik közül Matolcsy György korábbi minisztertársa miután elmúlt év decemberében kinevezte pénzügyi miniszteri biztosát, csak addig hagyta a miniszteri biztost olyanokat hangoztatni, hogy közérdekű pereket kell megindítani, míg a miniszteri biztos felkérésére január 11-én egy bírósági tárgyalásom után Makkos Albert közgazdász jelenlétében a miniszteri biztossal át nem beszéltük azt, hogy február végéig elkészítem valamennyi banknak devizában nyilvántartott kölcsönszerződéseivel kapcsolatos közérdekű perekre alkalmas keresetleveleket. Azt követően, hogy Matolcsy György volt miniszter úr tudomást szerzett erről a beszélgetésről, a miniszteri biztos még a nevemet is elfelejtette, nemhogy keresetlevelet készíttessen velem…Amennyiben pedig T. Miniszter Úr csupán elfelejtette közérdekű perekkel kapcsolatos feladatát, akkor sürgősen, mindenfajta hírverés nélkül fogjon hozzá mulasztása orvoslásához. És én az Ön helyében az ország leggazdagabb embere által irányított bank perlésével kezdeném. Már csak azért is, hogy meggyőződhessen egy ország népe arról, hogy csupán a véletlen műve az, hogy belügyminiszter társa akkor, ha éppen nem miniszter, akkor ennek banknak szolgálatában áll. Siófokon 2013. július 18. napján.
Tisztelettel: Dr. Léhmann György
PATKÁNYKÖZTÁRSASÁG MÓDSZEREI
A cionrádió ötpercenként üvöltötte pár hete, hogy egy uzsorás 100%-os kamatra adott kölcsönt és a terrorelhárítók (TEK) fogták el az ürgét, még a tévék is mutatták. Miért nem a bankokba küldik a TEK-et? Nem kell TEKetóriázni! A rablógyilkos bankok 300 %-os kamatra adták a devizahiteleket!


http://amagyaroldal.hu/hirek/content/ez-m%C3%A1r-besz%C3%A9d

Nevetséges CIA Múzeum











____________________________________

CIA MÚZEUM NEVETSÉGES TÁRGYAI
Az amerikai Huffpost számolt be a megnyílt CIA múzemról képekkel is. Az egész úgy ahogy van nevetséges. Ahhoz képest a piszkosságok miatt, mint amit a CIA művelt létezése óta. És amiket most is csinálnak, de ezek biztos nincsenek kiállítva, se képben, se szövegben. Képmutató banda.
1-ső képen a múzeum bejárata, amit inkább a nagyközönség kábítására találtak ki. Balra rögtön az afganisztáni tárló...
2-dik képen egy Al- Kaida oktató könyv a terrorról, amit éppen az USA csinált és szervezett meg...
3-dik képen egy szitakötő kinézetű kémrepülő modellje, amit kémkedésre használtak a 70-es években, de a szél miatt nem tudták megfelelően irányítani.
4-dik képen egy kisméretű „Felszabadító” nevű pisztoly, amit igen olcsón gyártottak az ügynökeiknek a háború alatt.
5-dik képen ami van ez a legundorítóbb és jellemző az amerikai zsidó ügynökökre. Ezek közül az egyik talált egy HITLER fejléces papírt a kancellárián vagy máshol és ezen írt levelet hozzátartozójának, amikor elfoglalták Németországot. El lehet képzelni, hogy az ami katonák mennyi műtárgyat és „náci” értéket raboltak el Németországból és tőlünk is. Ugyanis a magyar „aranyvonatot” is megdézsmálták.
6-dik képen állítólag Osama Bin Laden Kalasnyikovja és a gyártási száma a másik képen. Nevetséges....Semmi bizonyíték, hogy az ővé volt. Mellétettek egy Koránt is..
7-dik képen az ügynökeik német bélyegeket hamisítottak. Az utolsó egy gúnybélyeg a képpel és szöveggel.
8-dik képen az angolok kódfejtő gépe az ENIGMA amivel a német titkos szövegeket fejtették meg.

A szíriai lázadók azt kérik Kerry-től, hogy minél gyorsabban küldjön amerikai katonai erőket

A szíriai ellenzék vezetője üzenetet küldött az amerikai külügyminiszternek, hogy a helyzetük reménytelen és felszólította az USA-t, hogy fegyverezze fel őket és fejtsen ki nagyobb politikai nyomást. Az ENSZ szerint eddig 100000 áldozatot követelt a konfliktus, ami azért tört ki, hogy megtörje az Assad család négy évtizedes uralmát. Obama kivonta a csapatait Irakból és erre készül Afganisztánban is, ezért nem akar most belekeveredni egy újabb háborúba ebben a térségben. Amerikai kongresszusi képviselők már külön kérték a Fehér Házat, hogy juttasson el fegyvereket a felkelőknek. Kérdéses azonban ekkor is a siker és lehet, hogy ezeket az eszközöket majd előbb vagy utóbb a nyugatiak ellen fordítják. Ahmed al-Jarba a felkelők vezetője találkozott Kerry-vel. Elmondta, hogy a helyzet Szíriában kétségbeejtő, ezért szükség van az amerikai segítségre. Azonban meg kell jegyezni azt, hogy az amerikaiak látják a szélsőséges muzulmán vonulatok előretörését és a szír helyzet elharapózását. Magyarán, ha a lázadók győznek, akkor sem a demokrácia győz, hanem könnyen a szélsőséges iszlamista erők kezébe kerülhet az irányítás. Ha pedig ez bekövetkezik, akkor nagy baj van és egy újabb terrorista fészek jönne létre. Így jobb nekik, ha Assad marad, mert vele lehet tárgyalni évek múlva, míg az iszlamistákkal nem. Hozzá kell tenni, hogy az oroszok sem akarják az iszlamista erőket kiszabadítani a palackból, mert az hatna a kaukázusi iszlamista mozgalmakra is és természetesen nem negatívan. Így az USA és az oroszok célja a háttérben egy, Assad erős hatalmának megtartása, a helyzet gyors rendezése.
Ungvári Bertalan

A Discovery leállította az RFID chipek veszélyeiről tervezett műsort


Miközben egyre többször halljuk, hogy a digitális technológiák elsősorban a mi biztonságunkat szolgálják, a veszélyekről szinte említést sem tesznek, pedig ezek is akadnak jócskán, a végcélról, a világ feletti teljes digitális uralomról nem is beszélve.
Még 2011-ben derült ki, hogy a Discovery „Állítólag” (MythBusters) című sorozatának készítői kénytelenek voltak leállni az RFID technológiáról tervezett epizóddal. Bár a mai napig nem egészen világos, hogy végül mi késztette a döntéshozókat a film törlésére, Adam Savage, a sorozat egyik műsorvezetője a következőket nyilatkozta:
„Több szinten szerettünk volna foglalkozni az RFID chipek kérdésével. Beszéltünk volna arról, hogy mennyire hekkelhetők, mennyire megbízhatók vagy nyomon követhetők, stb.”
Az elképzelés azonban komoly ellenállásba ütközött miután a producerek mélyebbre ásták magukat a témában és elkezdték megkeresni az RFID gyártással foglalkozó cégeket.
Adam, a Last Hope Konferencián elmondta, hogy a Discovery, a Texas Instruments és a legnagyobb bankkártya kibocsátók jogi képviselői bevonásával lefolytatott videó konferencián egyértelművé vált, hogy a cégek, akik komoly reklámbevételt jelentenek a csatornának, nem fogják hagyni egy ilyen műsor leadását.
A történet következő érdekes mozzanata, hogy később Adam visszavont mindent, amit a Last Hope Konferencián mesélt:
„Nagyon sok minden elhangzott az RFID chipekről és el kell ismernem, hogy nem minden információm állta meg a helyét, hiszen a videó konferencián én személyesen nem vettem részt. A Texas Instruments verziója a helyes. Az epizód törlésének okai olyan bizarr jellegűek, hogy senki sem hinne nekem, de legyen elég annyi, hogy a producer cég, nem a Discovery döntött a törlés mellett.”
Természetesen nem szeretnénk szükségtelenül összeesküvéseket gyártani, hiszen van belőlük éppen elég, de talán érdemes elgondolkodni, hogy miért nem hallunk a chipek sebezhetőségéről a tömegmédiában.
A japán Cryptographic Hardware and Embeded Systems például már 2011-ben bemutatott egy módszert, amivel a chipes kártyákat fel lehet törni. A töréshez szükséges eszközök akkor körülbelül 600 ezer forintba kerültek, ami egy bűnszervezetnek már jó beruházást jelenthet.
http://idokjelei.hu/2013/07/a-discovery-leallitotta-az-rfid-chipek-veszelyeirol-tervezett-musort/