2021. február 20., szombat

Misztikus beszélgetések

 

2021. 02.19. 

3. PÉNTEK VÁC SZENTSÉGIMÁDÁS ALATT.


Uram! Köszöntelek a Tabernákulum előtt. Mélységes hódolattal és imádással megköszönök minden kegyelmet és ajándékot amit adtál és amit adni akarsz nekem.

Jézus: Drága gyermekem!  Nagyon hálás vagyok neked, hogy újra éjszakás műszakod után jöttél Hozzám és a 3. pénteki engesztelő imaórát vezeted. Kitartásod másokat is ösztökél az imákra, engesztelésekre. Nem engedek be szívedbe semmiféle csüggedést vagy lanyhaságot, Szentlelkem ereje segít mindenben, hogy kitartásodat lankadatlanul segítse.

Hálás vagyok Neked ezért Uram!

Drága Jézus! Sokszor munkám alatt (ezek) a kísértések gyötörnek. „Hagyd abba! Törődj bele! Nincs értelme! Add fel!"

Jézus: Drága Kislányom! Ezek ellenségem szavai. A jelen helyzetben kihasználja a bezártságot, a korlátozásokat, a türelmetlenséget, a betegséget és arra  ösztökéli gyermekeimet hogy maradjanak testi és lelki passzivitásban.

Uram! A megterhelő éjszakás műszakokban, egyre súlyosabb, egyre rosszabb állapotú betegekkel dolgozom. Tumoros betegekkel, érbetegekkel, amiknek a vége sajnos rendszerint végtag vesztéssel jár.

Jézus: Mindenki amit vet, azt aratja. A betegség, amióta az ember elhagyta az Éden kertet elkíséri az életét. Például lehet ez a családok több generáción átívelő, átörökített betegsége, terheltsége. Vagy életmódjából adódóan, dohányzás, alkoholizmus, drog, mértéktelen táplálkozásból való elhízás, a következményeket viselniük kell. A szervezet, mintegy „fellázad" a szenvedélybetegek nagy részében.

A 3. pénteki családfagyógyító szentmiséin, a generációk sorozatos betegségei átkát töritek meg, imádkozhattok szabadulásért gyógyulásokért.

Uram! Sokszor nagyon nehezen viselem ezeket a kereszteket. Könyörgök Hozzád, hogy úgy tudjak ezekre a betegekre nézni, ahogy Te nézel rájuk, esedezem bocsánatodért, ha nem a szeretet szaván szólok hozzájuk .Imádkozom értük, imádkozom a nagy felebaráti szeretet kegyelméért és kérem a Szűzanyát is, hogy segítsen. Mégis sokat „elesem”, ezeket gyakran meggyónom. 

Jézus: Ahogy fentebb mondtam neked, Szentlelkem és Szent Édesanyám sokat segít és támogat, Szent Mihály megvéd ebben a heroikus harcban. Tarts ki, mert szükség van rád a kórházban.

Köszönöm Neked Istenem!

Megáldalak az állhatatosság és a felebaráti szeretet kegyelmével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.


Jézus bátor harcosa.


Uram! Mit szeretnél még mondani?

Jézus: A teljes gyermeki ráhagyatkozásról beszélgessünk.

Gyermekem. A mai ember úgy érzi, teljesen kezében van a sorsa. Gőgjében, magabiztosságában, teljesen elvakultan éli mindennapi életét. Csak amikor egy tragédia, akár egyéni, akár családi baj, vagy természeti katasztrófa történik az életében, döbben rá , milyen tehetetlen, kicsiny, egy porszem, kiszolgáltatott, nincs hatalma a történtek fölött. Sok esetben  pont ezek az események  vezetik alázatra, belátásra az embereket. Ha kinyitja a szívét ezekben a nyomorúságokban és Hozzám, Istenéhez kiált, meghallhatja hangomat és meg is térhet.

Drága gyermekem. Minden az Én kezemben van. Oly sokszor mondtam már nektek, csak a szabad akaratot hagytam meg. Ezt nem veszem el soha tőletek. De a szabad akaratotok által dönthettek a jó és a rossz mellett. A legjobb jó, ha szabad akaratotokat az Én kezembe helyezitek, mert ez jelenti igazából a teljes gyermeki ráhagyatkozás kegyelmét. Azt mondjátok: „Uram, legyen meg a Te akaratod”. Ha ti valóban teljes szívvel és tökéletes bizalommal fordultok Hozzám, Én leszek életetek irányítója. Amit cselekszem még ha az rossznak  is tűnik , az a javatokra fog válni. Ez próbákkal teli út. Bátorságot ugyanakkor az Isten felé irányuló szelídséget és engedelmességet is kíván. Gondoljatok a Szent Biblia Igéire, történeteire, gondoljatok Noéra, aki hatalmas bárkát épített mert elhitte, hogy a vízözön valóban meg fog történni. Dánielre és társaira, akik a tüzes kemencében és az oroszlánok vermében is csak teremtőjükre hagyatkoztak.  Az Újszövetségben az apostolokra, Józsefre , Drága Édesanyámra. Az ő életük tövisekkel teli út volt és mégis teljesen ráhagyatkoztak teremtőjükre.

Aztán itt vagyok Én Jézusotok, Aki szakadatlanul öröktől fogva a Mennyei Atya akaratában vagyok, mert Én egy vagyok vele. Mint Fia a megtestesülésemmel teljes engedelmességgel és gyermeki ráhagyatkozással megtettem azt, amit Ő akart. Megváltottam a világot, feláldoztam értetek magam. Ezzel beteljesítettem az Ő akaratát, ami az Én és a Szentlélek akarata is volt.

A mai keresztények vajon hányan mondják?  „Uram legyen meg a Te akaratod.”

Bizony nagyon elenyésző, csekély számú  keresztény mondja ezt a ti időtökben. A mikor elkezdődnek a nagyobb megszorítások, korlátozások, üldözések, amikor az antikrisztus diktatúrája tombolni fog, akkor fogjátok megtapasztalni legmarkánsabban az Én gondviselő szeretetemet.  Az ember gyarló, sokszor kishitű, a kísértések elbizonytalanítják. Mégis azt mondom bízzatok Bennem. A teljes gyermeki ráhagyatkozás, ebben az időben szükségszerű és elengedhetetlen lesz. Mint mondtam, ez teljes bizalmat és nagy bátorságot követel, újra mondom, mégis bízzatok Bennem. Én mindent tudó és mindent látó Isten vagyok. Az utolsó időkben az egész Mennyországot mozgósítom a ti védelmetekre. Elküldtem a világba Szent Angyalaimat, Őrangyalaitok és Minden Szentek a Mennyben a küzdő Egyházra és a Földön élő emberiségre tekintenek és imádkoznak értetek. Ezért ne féljetek. Nem vagytok egyedül ebben az ádáz küzdelemben, amely a lelkekért folyik most.

Gondoskodni fogok rólatok, a csodák meg fognak szaporodni, mert Istennél semmi nem lehetetlen.

Ebben az időben, már emberekben nem bízhattok, a hazugság és a sötétség behálózta a Földet. Ezért minden gondotokat Rám vessétek, mert Nekem gondom van rátok.( „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rá-tok.” )1 Pt 5,7 .


Most megáldalak a teljes gyermeki ráhagyatkozás kegyelmével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.


Jézus bátor harcosa.


Uram. Beléptünk a Nagyböjti időbe, szeretnék most sokkal közelebb kerülni Hozzád.

Jézus: Gyermekem. Ez a Szent Idő, számomra épp olyan fontos, mint számotokra. Ezt a Szent 40 napot együtt tesszük meg.

A bűnbánat, az önmegtagadás, a felajánlások, a keresztutak mind előkészület, felkészülés a Kálvária felé vezető utamra, kereszthalálomra és feltámadásomra emlékezve.

A keresztút stációi egyen-egyenként is áldozatok értetek. 

A Kereszt súlya, a háromszori elesésem, az út közben átélt testi és lelki megpróbáltatások, a bántalmazások, a megaláztatások,  a fájdalom, a szomjúság, a vér a veríték, a könnyek mind értetek vannak.

Az együttérzés,  amit Édesanyámmal való találkozáskor élhettem át, az a hatalmas bánat és fájdalom, Veronika bátor cselekedete ,amikor kendőjét adta elgyötört véres ,verítékes Arcom megtörléséhez, Cirenei Simon segítő támogatása, bármilyen hihetetlenül hangzik, ez a ti életeteknek is része. Lehet, hogy csak egy-egy stáció, de lehet több is. Így cipeljük a Keresztet együtt  a Golgota felé. A Kálvária, a Golgota helye csúcsa a megváltásnak. Ott befejeződik az élet, megtörténik a megváltás. A megváltás dicsősége a Kereszten ott ragyogott, amikor azt mondtam, „Beteljesedett”. „Atyám, kezedbe ajánlom Lelkemet.”

Nos, a ti életetekkel is ez történik. Ha úgy tetszik, egész életetek egy keresztút, különböző stációkkal. Kinek-kinek könnyebb vagy nehezebb keresztekkel. De tudnotok kell, mindenki csak olyan nehéz keresztet kap, amilyet el tud hordozni. Azután amikor a keresztútja véget ér, bevégzi földi pályafutását, akkor dől el, vajon beteljesítette-e Isten akaratát. A választás a tiétek. Boldog az az ember, aki azt mondhatja halála előtt, Atyám kezedbe ajánlom lelkemet.


Megáldalak a kitartó szeretet kegyelmével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.


Jézus bátor harcosa.



Jézusom. A szabályokról gondolkodtam.

Jézus: Gyermekem. Induljunk ki újra a szótőből. Szab. Körülhatárol, körvonalaz, kijelöl.

A szabályoknak az a tulajdonsága, hogy kijelöli, meghatározza a teendőket, az utat, a cselekedeteket.

Minden szabály fölött a legfőbb szabály, a Tízparancsolat. A Tízparancsolat a Szent Biblia esszenciája. Ezek nem korlátok, hanem védőbástyák az ember számára.

A szabályok lehetnek álságosak, öncélúak, az emberi életre veszélyesek, hátrányosak.

Az isteni szabályok az életet az igazságot védik, az emberi szabályok, ha mögöttük  gonosz szándék működik ,a halált képviselhetik.

Uram. A most életbe lépő szabályok miről szólnak?

Jézus: Te is tudod gyermekem, hogy a pandémia miatt sokféle szabályt alkalmaznak. A szabályozás ebben a tekintetben inkább korlátozásnak fogható fel, mert behatárolják az emberek mindennapi tevékenységét, beavatkoznak döntéseikbe. Végül leuralják az emberek egész életét. Ez a szabályozás már-már ördögi, nem az embert és főleg nem az Istent szolgálják.

Megáldalak gyermekem a türelem ajándékával. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.


Jézus bátor harcosa.



Jézusom. Mit jelent Istennel járni?

Jézus: Kislányom. Amikor a fiatalok megismerkednek egymással, találkoznak, szokás mondani, „Járunk?",Együtt járunk?" Ettől fogva sokat találkoznak, közös programjaik vannak, ha lehet legtöbb idejüket együtt töltik. Együtt örülnek, együtt bánkódnak, együtt nevetnek, együtt sírnak, egymást szeretve.

Istennel való járás azt jelenti, hogy jelen lenni Isten előtt, Istenért, Istenben, a legnagyobb szeretetben. Mindig, folyamatosan. Éjjel és nappal. Jóban és rosszban. Örömben és bánatban. Egészségben, betegségben. Akár otthon, akár a munkahelyeden vagy: evés, öltözködés főzés, olvasás és még sorolhatnám milyen élethelyzetekben, az imák , a Szentmisék alkalmával.

Életben és halálban. Mindig. Szeretetben.

Isten veled akar járni, érted és benned akar élni. Részt akar venni az életedben. Szólni akar hozzád, beszélni akar veled. Együtt örülni, nevetni és olykor együtt szenvedni.

Isten szeret téged, gondoskodik rólad. Ha kell megdorgál szeretetből. Megvéd. Veled örül, nevet és sír fájdalmadban. Ő a szívedbe akar költözni. Veled és benned akar élni, mert mindenkinél jobban szeret téged. Hát ez az Istennel való járás mértéke gyermekem.

Megáldalak gyermekem a tisztaság kegyelmével, az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.


Jézus bátor harcosa.