2013. június 8., szombat

Árvíz! – Csalók ígérnek ellenszolgáltatás fejében különböző szolgáltatásokat Csepelen – Szemezgetés az MTI híreiből

 
Feltört az esővíz a csatornákból Budapesten a Margit hídnálFeltört az esővíz a csatornákból Budapesten, a Margit hídnál:
Budapest, 2013. június 8. délután – Felhőszakadás miatt felgyülemlett víz a Margit híd budai hídfőjénél, a Bem rakparton, amely a Duna magas vízállása miatt a csapadékcsatornákon nem tudott lefolyni 2013. június 8-án. MTI Fotó: Turbéky Eszter


Áder: a jövőben az eddig mért rekordoknál is nagyobb vízállásokra kell felkészülni:
Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) – Áder János köztársasági elnök feleségével, Herczegh Anitával együtt a Magyar Honvédség egyik Mi-17-es helikopterén a levegőből szemlélte meg szombat délután az árvíz által leginkább fenyegetett térségeket és településeket. A köztársasági elnök a helyzet egyik tanulságának nevezte, hogy a jövőben rekordmagasságú, szélsőségesen gyors folyású árvizekre lehet majd számítani.
Az államfőt szállító helikopter a budaörsi repülőtérről indult el a szemlére, és mintegy húsz percnyi repülés után Komárom magasságában érte el a Dunát. A gép ezután Mecsér, Nagybajcs, majd Győrújfalu felé vette az irányt. Több helyen is jól látható volt, hogy a folyó kilépett medréből, elárasztva a környező mezőket.
Áder Jánost az útra elkísérte Baross Károly, az Országos Vízügyi Főigazgatóság országos műszaki irányító törzsének helyettes vezetője, és út közben tájékoztatta az áradás okozta problémákról.
A helikopter a visszaúton előbb Esztergomot érintette, majd a vízzel körülvett Kisoroszit, ahol a Mi-17-es le is száll.
A gépet többen is fogadták a falu lakosai közül. A katasztrófa sújtotta településen a hangulat a kívülről érkezettek számára nyugodtnak tetszett, ezt Molnár Csaba (független) polgármester is megerősítette.
A polgármester a köztársasági elnöknek beszámolt arról, hogy Kisoroszinak korábban is többször szembe kellett néznie az árral, ezért már felkészültek. 2006-ban védőmű épült, amelyet azóta is karban tartanak, és most meg is erősítették. A töltést, amelyre később Áder Jánost is kikísérte, szombat délig 920 húsz centis vízmagasságig építették fel. A tetőzéskor legfeljebb 895 centiméterre számítanak – mondta el.
Áder János újságíróknak nyilatkozva a helyzet egyik tanulságának nevezte, hogy a jövőben rekordmagasságú, szélsőségesen gyors folyású vizekre lehet majd számítani. Éppen ezért a korábban mért legnagyobb szinteknél is magasabb vízállások ellen kell majd védekezni az országos számos pontján – tette hozzá.
Hangsúlyozta, hogy a mostani védekezés is extra nehézségeket okozott, és az áradat levonultát követően tartósan meg kell erősíteni a védvonalnak azokat a részeit, amelyek most gyengének bizonyultak.
Emlékeztetett: Győrújfalunál is az okozza a problémát, hogy egy visszabontott töltést kellett gyorsan újraépíteni. Ha egy év múlva jött volna ez az ár, akkor ott az új védőművek megfelelően tudták volna biztosítani a védelmet – tette hozzá. Ezért ezeket a munkákat el kell végezni, és ahol lehet uniós forrásokat kell hozzájuk igénybe venni – hangsúlyozta a köztársasági elnök.
MTI 2013. június 8., szombat 20:32
Árvíz a Rómain 2013 június 8


Árvíz – Római-part:
Budapest, 2013. június 8. – Délután. A Duna áradása miatt elöntött utca a Római-parton, a Királyok útja – Szent János utca sarkánál 2013. június 8-án. A főpolgármester tájékoztatása szerint a Római-parton befejezték a védmű talpának megerősítését, kisebb szivárgások vannak, de katasztrófától nem kell tartani. MTI Fotó: Kallos Bea
Áradás a Dunakanyarban _ Elöntött házak Kisorosziban

Áradás a Dunakanyarban:
Kisoroszi, 2013. június 8. – délután. Elöntött házak Kisorosziban 2013. június 8-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Erdészek is segítik az árvízi védekezést:
Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) – Erdészek is segítik az árvízi védekezést utak tisztításával, munkagépekkel, de volt olyan erdőgazdaság, amelyik vadhúst ajánlott fel a gátakon dolgozók ellátására – közölte honlapján az Országos Erdészeti Egyesület (OEE).
A Szigetköztől a Dunakanyarig az elmúlt napokban folyamatosan több mint ötszáz erdőgazdasági alkalmazott dolgozott a gátakon – tudatta az egyesület. A homokzsákok töltése, a védművek építése mellett a gátak, homokbányák környékének útjait tették járhatóvá, és mintegy ötven erdőgazdasági terepjáróval és munkagéppel vettek részt a nehezen megközelíthető terepeken a szállításban.
A Pilisben a helyi erdőgazdaság az erdészeti utak megnyitásával biztosítja Pilismarót és Dömös megközelíthetőségét, miután a közúti kapcsolatot már elzárta az áradó Duna. Az erdészek folyamatos ügyeletet látnak el és vezetik, segítik a legfontosabb áruforgalom vagy a postai járművek átjutását az erdei utakon.
A székesfehérvári székhelyű VADEX Zrt. mintegy 15 ezer adag étel elkészítésére alkalmas vadhúst adott át a Magyar Honvédség közvetítésével az árvízi védekezésben résztvevők ellátására, a veszprémi VERGA Zrt. pedig több terepjáróból álló segélykonvojt indított a veszélyeztetett térségekbe.
Az erdőgazdaságok további segítség nyújtására is felkészültek, illetve már szervezik az árhullám levonulása utáni
takarításban való aktív részvételt – olvasható az OEE tájékoztatójában.
MTI 2013. június 8., szombat 19:51
Áder János Kisorosziban

Áder János Kisorosziban:
Kisoroszi, 2013. június 8. – délután. Áder János köztársasági elnök (b) az árvíz által fenyegetett Kisoroszi határában, a homokzsákokkal megerősített gáton 2013. június 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


Csalók ígérnek ellenszolgáltatás fejében különböző szolgáltatásokat Csepelen:
Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) – Csepelen az árvízzel érintett területen megjelentek az “önkéntes” katasztrófavédők, akik a katasztrófavédelem, az önkormányzat vagy az árvízi védekezésben résztvevő szervek, cégek képviselőinek adva ki magukat ellenszolgáltatás fejében szippantást és egyéb szolgáltatásokat ígérnek a lakóknak – közölte a helyi védelmi bizottság elnöke, valamint a kerület polgármestere szombat kora este  az MTI-vel.
Dudás Zoltán Szilárd és Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) az Önkormányzati Sajtószolgálaton keresztül tett felhívásukban arra kérik a csepelieket, hogy ne engedjék magukat félrevezetni, figyeljenek értékeikre és hívják a rendőrséget, ha hasonlót észlelnek.
MTI 2013. június 8., szombat 19:30

Tetőztek a folyók Győrnél:

Győr, 2013. június 8., szombat (MTI) – Tetőztek Győrnél a folyók szombat kora este, legmagasabb vízszintjük megegyezik a prognosztizált magassággal – tájékoztatta Borkai Zsolt polgármester (Fidesz-KDNP) közleményben az MTI-t.
Nagybajcsnál lassú, ám folyamatos a Duna vízszintjének csökkenése, ami a Mosoni-Duna és a Rába esetében is csekély mértékű apadás kezdetét eredményezheti. A város védelmi vonala stabil, a magassági maximum elérése miatt sehol nem kell attól tartani, hogy átbukik a víz. Kisebb átszivárgások vannak bizonyos helyeken, de a vízügyi szakemberek “urai a helyzetnek” – ismertette.     A polgármester arra kéri a győrieket, hogy továbbra is figyeljék a híradásokat, hiszen önkéntesekre több helyen is szükség van. A munkálatok és a megfigyelések nem állhatnak le, hiszen a tetőzés után lassú apadás várható – jegyezte meg.     A városvezető fontosnak nevezte, hogy háttérbe szoruljon a rémhírterjesztés és a katasztrófaturizmus, mivel mindkét jelenség akadályozza a munkálatokat, és felesleges pánikra ad okot – fogalmazott Borkai Zsolt.
MTI 2013. június 8., szombat 19:28



Győrújfalunál elhallgatják a lényeget
Tisztelt Szerkesztő Úr!
Tegnap tájékoztattam Önt arról, hogy Győrújfalunál kritikus árvízi helyzet alakult ki, mert a tavaszi áradás előtt a Duna projekt keretében úgy bontották le kb. 3 héttel az áradás előtt a régi töltés kb. 4 km-es szakaszát, így teljesen védtelen maradt a település, s Győrzámoly.
Tegnap délelőtt már annyira átázott a töltés, elmozdult a fólia, hogy megrogyott a töltés, kritikus volt a helyzet. Délután Orbán Viktor miniszterelnök a helyszínen irányította a munkálatokat. 400 katasztrófavédelmis szakember, továbbá a katonaság, s vízügyi szakemberek sokasága szervezetten dolgozott. Helikopterrel dobálták le a homokzsákokat, mert az elázott talaj nem bírja el a gépeket. Egy 50 méteres szakasz megerősítésén dolgoztak egész éjjel – a polgármester friss, Kisalföldben olvasott nyilatkozata szerint.
Az önkénteseket hátravonták a zsákok töltéséhez. Megjelent a Dömper Kft. kivitelező egyik vezetője, s próbálta védeni a védhetetlent. Egyik önkéntes majdnem nekiment: egész Ásványráróig működik a régi töltés, ez jó volt, minek dózerolták le itt tövig, egész Magyarország azon a 4 km-es szakaszon védekezik, amit ők elbontottak. A kivitelező embere szó nélkül eloldalgott.
Tegnap jeleztem, hogy a kivitelező személyét illetően nincsenek biztos információim. Az interneten elérhető, hogy az ÉDUVIZIG területén a Duna projekt keretében 4 konzorcium dolgozik. Köztük a D+D, illetőleg a DDA konzorcium tagja a Dömper Kft /melynek képviselője megjelent a töltésen az önkénteseknél/, ha jól emlékszem.
Az tény, hogy a tavaszi áradás előtt bontottak. A helyszínről tegnap többször tudósított a Hír Tv, de megkerülte ennek kimondását. Az új gát építésével kapcsolatos gondokról beszélt, de az egyszer sem hangzott el, ami a helyieket bántja, hogy az öreg, beállt, megbízható töltésüket elbontották. Ehhez pedig az állami hatóságoknak kellett asszisztálni. Akkor is, ha engedélyt adtak a bontáshoz, ill. akkor is, ha engedély nélkül bontottak, s nem ellenőriztek egy ilyen volumenű munkát, netán ők voltak a megrendelők, nem tudom.
Nem tudjuk, hogy mi a tényállás pontosan a kivitelező /-k??/ személyéről, a bontás felelőseiről, a vízügyi hatóság szerepéről, stb. Most a legfontosabb a védekezés, reggeltől estig a hadra fogható férfiak a töltésen, a család pedig otthonról segít az ellátásban. A sajtóból tudjuk azt is, hogy a kivitelező és a vízügy közötti villongásnak a kormánymegbízott vetett véget: az árvízvédelmi munkák irányítója, felelőse a vízügy, nem tekinthető jelen helyzetben építési területnek a töltés.
Kérem értse meg, hogy a nehéz helyzetünkben Öntől kértem segítséget, holott rajtunk most a legnagyobb igyekezet /most minden rendelkezésre áll, s szervezetten megy a munka/ mellett is csak a szerencse, s az égiek segíthetnek. Ha Győrújfalunál szakad a töltés, a környező falvak mellett Győr Ny-i része is veszélyeztetett.
Egyszer, ha mindenen túl leszünk, talán eljön az ideje a tényfeltárásnak.
Név és cím a szerkesztőségben
168 óra – infogyor.hu – Segítsünk a bajban/Fb

Tényleg figyel a titkosszolgálat

Csütörtök óta bejárta a külföldi és magyar sajtót az amerikai titkosszolgálat megfigyelési botránya, ami immár kilenc szolgáltatót és nagy internetes oldalt érint. Legtöbb olvasónk számára ez nyilván nem nagy újság, ami miatt a hír mégis érdekes, hogy a PRISM fedőnevű akció most a Washington Post és egy hírszerző tiszt „jóvoltából” nyilvánosságra került és bár sokan teljesen hozzászoktak a gondolathoz, hogy manapság mindent és mindenhol figyelnek, talán néhány ember mégis elgondolkozik, hogy mégis mi folyik körülöttünk.
Aki eddig is figyelemmel kísérte a világban ténylegesen zajló eseményeket és nem csupán a hivatalos sajtóból értesül a hírekről, valamint tisztában van a háttérben működő mozgatóerőkkel, tudja, hogy ez nem új keletű tevékenység és a PRISM sem az egyetlen ilyen program. Írtunk már a Stellar Wind nevű, szintén NSA programról, az FBI törekvéséről, hogy a Skype és hasonló voip és chat szolgáltatókat is valósidőben lehallgathassa vagy a Google újításairól, amelyek a mi kényelmünket és szokásaink feltérképezését hivatottak szolgálni és sorolhatnák a történet epizódjait. A megfigyelés egyre kifinomultabb és kiterjedtebb és immár tényleg valós-időben folyik. 
Tudjuk, hogy egyre több helyen már csipek segítségével figyelik az iskolásokat, a rabokat, a háziállatokat, a betegeket. Térfigyelő kamerák pásztázzák az utcákat, biztonsági kamerák felügyelik a parkolókat és boltokat, és akár otthonainkba is bepillanthatnak. És igen. Online tevékenységeink és beszélgetéseink is az utolsó kattintásig követhetőek és lehallgathatóak. Sokan nevetve söprik félre ezeket a fejleményeket azzal érvelve, hogy ugyan kit érdekel, amit két vagy akár kétmillió barátnő fecseg a neten és aki ezzel ennyit foglalkozik biztosan paranoiás. Az információ azonban valóban hatalom és mivel a világi hatalom, bár nagyon szeretné, nem mindenható vagy mindentudó, kénytelen a technika eszközeit felhasználva Istent játszani. A cél a világkormány. Ehhez elsőként az emberek feletti teljes és globális hatalmat kell megszerezni, ez pedig csak úgy lehetséges, ha mindenkiről, minden időben, mindent tudnak.
A most közzétett „új” információ alapját egy hírszerzési tiszt által a Washington Post-nak átadott dokumentum alkotja, amit az NSA (Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal) vezető elemzői 2013 áprilisában készítettek és az egyik legfontosabb hírszerzési eszközként hivatkozik a PRISM programra. A tiszt elmondta, hogy amikor kipróbálta a rendszert, megrémült attól, hogy a titkosszolgálat szinte az emberek éppen formálódó gondolatait is látja.

A PRISM programban résztvevő szolgáltatók és az általuk szolgáltatott információk.
A prezentáció szerint az NSA jelentései egyre nagyobb mértékben építenek az így megszerzett adatokra, jelenleg minden hetedik hírszerzési jelentés alapul valamilyen PRISM-es információra. Ez különösen akkor ijesztő, ha tudjuk, hogy az NSA évente több billió adatforrást elemez. A PRISM-mel szerzett adatok döntő többsége az Egyesült Államokban élő amerikai polgárokról szól.
A PRISM fedőnevű akció 2007-ben kezdődött és a Microsoft volt az első cég, aki megadta magát a titkosszolgálati megkeresésnek. Az évek során a többi nagy szolgáltató is a titkosszolgálat figyelmébe került, a Google, a Facebook, a Paltalk (az Arab Tavaszban és a szíriai eseményekben kulcsszerepet játszott kisebb szolgáltatás), az AOL, a Skype, a Youtube, végül 2012-ben az Apple is.
A prezentációból az is kiderül, hogy az NSA kívánságlistáján az ingyenes tárhelyszolgáltatás miatt népszerű Dropbox is szerepel, azzal a megjegyzéssel, hogy hamarosan már működő kapcsolat lesz ott is, a szolgáltató már mentességet kapott a megfigyelés miatt esetleg felmerülő jogi ügyekben, ezt a főügyész és a hírszerzés igazgatója biztosítja számukra.
James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója (DNI) csütörtökön elismerte az adatbányászás tényét, de közleményében még mindig csak arról beszélt, hogy az a törvény, amely lehetővé teszi a kormányzati ügynökségek számára, hogy kommunikációs adatokat gyűjtsenek internetes szolgáltatóktól, kizárólag az Egyesült Államokon kívüli, nem amerikai személyek célba vételét engedélyezi.
Források:
Business Insider, Washington Post, Index

Megfigyelési botrány – kíváncsi szolgálatok

 

Az amerikai megfigyelési botrány kapcsán fölmerült olvasóinkban, hogy miért nem reagálunk kellő mértékben erre a 'világraszóló' és felháborító eseményre, illetve annak kiszivárogtatására. Ugyan miért kellene meglepődnünk mindezen, és beállni háborgók sorába?
Számunkra és minden gondolkodó ember számára eddig is nyilvánvaló tény volt mindez, és semmilyen meglepő újdonságot nem jelent a kiszivárogtatás, hiszen a teljes internetes és mobilforgalmat ellenőrzés alatt tartják az erre szakosodott állami szolgálatok nem csak Amerikában, hanem mindenhol a világon, és ehhez semmilyen bírósági vagy ügyészi felhatalmazást nem szereznek be, csak abban az esetben, ha egy ügyben várhatóan hivatalos eljárás is indul, és bírósági szakaszba kerül, mert ebben az esetben a törvényeket és jogszabályokat - legalábbis látszólag - nekik is be kell tartaniuk, elvégre a demokratikus jogrendszernek a látszatát meg kell őrizniük (a valóságban persze más a helyzet). Tehát azt, aki most ezen az újabb gumicsont ügyön meglepődik, naivabbnak kell minősíteni még egy három éves kisgyereknél is - és ideális rabszolgája a liberális demokráciának nevezett cion-atlantista diktatúrának.
Az amerikaiak esetében nem a megfigyelés ténye a figyelemreméltó, hanem az, hogy ezt a tevékenységet az egész bolygóra kiterjesztve végzik. Az úgynevezett terrorista ellenes törvények következményeként a belföldi felderítésük lehetőségeit már korábban megnövelték, amely politikai és társadalmi vitákat eredményezett eddig is. Meddig tejed a magánélet és a magántitok sérthetetlensége, és meddig terjednek az állambiztonsági érdekek (pontosabban a hatalom valódi birtokosainak az érdekei), a kettő közötti határvonal hol húzódik meg – erről hosszú ideje társadalmi vita zajlik, amelyet ez a kiszivárogtatás ismét felszínre hozott.
Napjainkban nem csak a titkosszolgálatok, hanem bárki, akinek a tudása és a technikai háttere megfelelő hozzá, képes elektronikus információk megszerzésére. Hallunk heckerekről, kémprogramokról, speciális vírusokról, de nem vesszük figyelembe a veszélyt. Ezek az információszerzési műveletek kiterjednek a korszerű mobiltelefonokra is. Ez azonban ne okozzon különösebb gondot senkinek, mert minden kornak megvolt a hasonló infószerzési gyakorlata. Elfogták a futárokat, hallgatóztak, felbontották a leveleket, csomagokat, már a kezdet kezdetén lehallgatták a telefonokat. Ez akkoriban csak egy viszonylag szűk réteget érintett, ma viszont szinte mindenki információt cserél, ezért az ellenőrzés is általános, csakúgy, mint a törvénytelen adathalászat és dezinformáció. Ez van, ezzel együtt kell élni, de megfelelő óvatossággal.
Az amerikai kormányzat felháborodását, miszerint óriási károkat okozott a kiszivárogtatás, komolytalannak kell tekinteni, elvégre egy átlagosan felkészült Amerika-ellenes szabadságharcos pontosan tisztában van a totális felderítés meglétével, és ennek megfelelően szervezi az esetleges műveleteit - a kormányzat által ellenőrzött rendszereket ennek tudatában, illetve ennek megfelelően használja. Kárt legfeljebb az okoz, ha a felháborodott állampolgár lemond bizonyos szolgáltatásokat és ebből anyagi vesztesége származik a szolgáltatóknak és az államnak. Mindazonáltal az Egyesült Államok megítélésében, presztízsében okozott kárt említeni sem érdemes, hiszen az már eddig is a béka hátsója alatti szinten mozgott.
Na de mi a helyzet hazánkban? Természetesen a szolgálatok itt is megfigyelhetnek bárkit, aki a látókörükbe kerül, és erre engedélyt csak akkor kérnek, ha hivatalos eljárást is indítanak. Egyébként meg nem kérnek engedélyt. Adatforgalmat, beszélgetést, levelezést, cellainformációkat, bankszámla- és pénzügyi adatokat beszerezhetnek, titkos lakásátvizsgálást tarthatnak, környezettanulmányt végezhetnek, az úgynevezett társadalmi segítőkön keresztül információkat szerezhetnek be, és még van néhány lehetőségük, de a lényeg, hogy a totális ellenőrzés meglehetősen nehéz és költséges, és hosszabb időn keresztül sok erőforrást igényel a részükről. A nyugati rendszer bomlásával párhuzamosan az állam kénytelen lesz fokozni erre irányuló tevékenységét, de ez nem lesz hosszan tartó állapot, mert elkövetkezik az a stádium, a változás ideje, melynek során az addigi megfigyeltekből az állam irányítói lesznek. Jól tudják ezt a jelenlegi kormányzat prominensei is, hiszen maguk is megtapasztalták, átélték mindezt a 89'-es modellváltás során. Az apparátus tagjai pedig egyszerű tisztviselők, és ennek megfelelően állnak a kérdéshez.
Újszászi István


Az aktív, a passzív, és a halott ügynök

 

Az amerikai kormány a médiában is közvetített hajszát folytat Edward Snowden ellen, akinek valódi kilétéről nem sokat tudni - annál is inkább, mivel a CIA egy alkalmazottjáról van szó.
Ez az állítólagosan nemrég kirúgott CIA alkalmazott pedig gondolt egyet, és önfejűen felfedte az Egyesült Államok világméretű összeesküvését, amiben a kormány amerikai és külföldi állampolgárok tízmillióit tartja ellenőrzés alatt, megfigyelvén a magántelefonon folytatott beszélgetéseket és az internetes kommunikáció minden formáját.
Az alternatív média pedig nem bír magával, és újabb összeesküvés-elméletek láttak napvilágot, többek között arról, hogy feltehetőleg a CIA tette el láb alól a szintén zsidó Steve Jobs-ot, amiért az Apple csak második sorban volt hajlandó átadni a felhasználók adatait a hatóságoknak.
Az elméletek kavalkádjában pedig mindenki megfeledkezik arról, hogy a titkosszolgálatoknál, - főleg az amerikainál - aligha van kirúgott alkalmazott. Aktív, tevékeny alkalmazottak vannak, illetve passzívak, ezen kívül csak a halott alkalmazotti státusz marad, de az nem össznépi hisztéria, hanem médiacsend mellett. Inkább azon kellene gondolkozni, hogy Snowden jelenleg melyik kategóriába tartozna, ha a felettesei tudta nélkül szivárogtat ki ilyen horderejű információkat. Ha a CIA nem akarja nyilvánosságra hozni, hogy a kormány megfigyeli a saját állampolgárait, valószínűleg szép csendben eltették volna láb alól, és aligha adna ki nyilatkozatokat arról, hogy épp melyik országtól kér menedékjogot.

Edward Snowden (CIA). Aktív, passzív, vagy halott?
Marad a következtetés, hogy Snowden továbbra is a CIA alkalmazottja, aki csak eljátssza az igazság harcosának, a kormány ellenségének szerepét. Miért is tenne ilyet?
Kíváncsiak a társadalmi visszhangra. Az utóbbi években az amerikai hatóságok valamennyi lépése azt támasztja alá, hogy az Egyesült Államokban nem a mostani, soha el nem ismert, de nagyon is működő diktatúra épül, hanem nyílt, törvények által támogatott, egyszerű és annál hatékonyabb diktatúra, ami az állampolgárok teljes ellenőrzésére és a magánszféra megszüntetésére épül.
Ez a bizonyos CIA alkalmazott Snowden pedig bizonyítékot hozott nyilvánosságra, arra vonatkozóan, hogy az amerikai kormány durván beavatkozik az ember magánszférájába, és hogy a társadalmat ellenőrzés alatt tartják. Most pedig figyelik a visszhangot. Ha az eset semmiféle társadalmi visszhangot nem vált ki, mert senkit nem érdekel, hogy megfigyelik, lehallgatják a magánbeszélgetéseit és a kormány pusztán gazdasági javakat is termelő kísérleti egérnek tekinti, az annyit jelent, hogy komolyabb társadalmi ellenállás nélkül félre lehet tenni az alkotmányt, bekamerázni az állampolgárok lakásait és valóban úgy lehet kezelni az embereket, mintha kísérleti egerek lennének, mert semmilyen ellenállást nem tanúsítanak.
Mi történik, ha az eset komoly társadalmi visszhangot vált ki?
Ez esetben újabb, a CIA által szervezett terrortámadásokra van szükség, és fokozott médiapropagandára, miszerint a terrorista támadások csak akkor akadályozhatók meg, ha az állampolgárok önként feladják a szabadság vágyát és a magánszféra nagy részét. Ez van az ügy hátterében, - és mivel a birkák szolgalelkűen bégetnek - mert most éppen nem hallgatni, hanem bégetni kell - ezért feltehetőleg a második forgatókönyv fog megvalósulni. De a végső következmény egy és ugyanaz. Egyetlen, hanyatlóban lévő birodalom sem engedheti meg magának, hogy ne félemlítse meg a saját állampolgárait.
Fenyvesi Áron

Kit hallgatnak le és miért?

 

Azokban az emberekben akik nem foglalkoznak mélyebben politikai, gazdasági dolgokkal és nem keresik a dolgok miértjeit sokszor felmerülhet a kérdés, hogy kit és miért hallgatnak le és milyen titkosszolgálati eszközökkel?
Az egészben az abszurd az, hogy rengeteg emberben fel sem merül a kérdés és az sem, hogy ez mennyire valós! Sokan úgy bedőlnek az aktuális politikai hatalomnak, hogy teljes mértékben kiszolgálják azt és bégető birkaként zabálják be az odadobott szénát(hamis infót).
Így történik ez most az USA-ban is, ezért tudott oly nagy port kavarni Edward Snowden aki egy külsős cég által dolgozott az NSA -nak és a CIA-nak!
Az úriembert elmondása szerint roppant mód zavarta, hogy az amerikai kormány beleavatkozik az magánéleti szentségbe és az internet adta szabadságba. Ezért döntött úgy, hogy az általa birtokolt titkos adatokat kiszolgáltatja a sajtónak!
A bomba nagyot robbant és az ügy már nem csak Amerikában kavarja az állott port hanem szinte az egész világon.
Persze nem azért amiért azt a cikk bevezetőjében említett megvezetett emberek hiszik, hanem annál sokkal összetettebb dologról van szó!
Aki kicsit is jártasabb a témában annak nem kell bemutatni a telefonlehallgatások sokaságát és precizitását. Itt ki kell hangsúlyozni, hogy ezzel nem csak az USA él hanem az összes titkosszolgálat a világon! Senki ne essék tévedésbe, hogy valakitől is engedélyt kérnek ehhez! Sőt!
Az internet ellenőrzés nyíltan folyik, és valaki is kizárja annak lehetőségét, hogy magán levelezésekbe is belepillant az elhárítás? Ugyan már!
A lényeg az és ezt most sokan tudják,Obama meg a kabinet vakarhatja a fejét érte,hogy egy titkos projekt ha nem is teljes anyagát vesztette el és akkora információ halmaz esett ki a kezükből amit nagyon hosszú idő alatt lehet csak rendbe rakni vagy pótolni!
Mert itt most nem azért megy a vita, hogy néhány "terroristának" ,drogdílernek, kormány által nem szimpatikus embernek lehallgatták a telefonját vagy átnézték a levelezését! Eddig is csinálták és ezután is csinálni fogják!
Elvesztettek valamit, elvesztettek valamit ami az övék és hatalmas információ ami az ellenség kezében hatalmas fegyver!
A titkosszolgálatok most őrült tempóval dolgoznak, oly mértékű háttérmunka folyik ami elképzelhetetlen egy átlagos embernek. Az ügyben minden nagyobb hatalom érintett (USA, Oroszország ,EU, Kína),és a Kína-USA helyzetet tovább élezheti, hogy Edward Snowden a hírek szerint Hongkongban rejtőzködik! A két ország között kiadatási szerződés áll fent, de ilyen esetben azt Kína egy perc alatt felrúghatja és az újabb komoly politikai változásokat hozhat keleten! Az orosz politikai vezetés lépései is cifrázhatják az ügy kimenetelét, mivel Oroszország nagyon jó politikai kapcsolatokat ápol a keleti birodalommal!
Ha Snowdent elkapja az elhárítás egész biztosan elítélik, mi azon sem csodálkoznánk ha menekülés közben "véletlenül" elhalálozna. Ha ez nem történik meg akkor hosszú éveket tölt rácsok mögött ami nagy megaláztatásokban fog eltelni és ha szabadul akkor még beszélnie sem lesz kedve!
Az az ország aki menedékjogot biztosít majd neki, hemzsegni fog az amerikai titkos ügynököktől és E. Snowdennek nem lesz egy nyugodt napja sem!
Eddig egyedül Izland ajánlotta fel nyíltan a menedékjogot!
Várjuk az ügy kimenetelét és sok sikert kívánunk Edward Snowdennek a bujkáláshoz, mert az élete innentől kezdve nem lesz egyszerű! Lehet, hogy ez egy vezeklés,mert rádöbbent,hogy eddig a sátánt szolgálta!
Alföldi Pál

MTI gyorshírek az árvízről – Győr, Nagymaros…


Győrújbarátra telepítették ki a győrújfaluiakat MTI fotó Krizsán CsabaGyőrújbarátra telepítették ki a győrújfaluiakat:
Győrújfalu, 2013. június 8. Szabó Károlyné és férje, Szabó Károly győrújfalui lakosok az ideiglenes szállássá kialakított győrújbaráti faluházban, 2013. június 7-én este. A Mosoni-Duna áradása miatt kitelepített Győrújfaluról összesen 29 embert szállítottak buszokkal Győrújbarátra. (MTI fotó: Krizsán Csaba)
Szivárog a megrakott gát Dunabogdánynál:
Dunabogdány, 2013. június 8., szombat (MTI) – Dunabogdánynál néhány helyen szivárog a megrakott gát. A védmű megerősítéséhez katonákat rendeltek ki Szentendréről – közölte szombat reggel nyolc órakor a helyi védelmi bizottság elnöke az MTI-vel.
Varga László elmondta, hogy a honvédségi állományból 50 fő indult el Szentendréről szivattyúkkal a településre a védekezés segítésére.
Harminc embert költöztettek ki az éjjel Nagymarosról:
Nagymaros, 2013. június 8., szombat (MTI) – Nagymaroson megdőlt a Váci út egyik kerítése, utat engedve a víznek péntekről szombatra virradóra, az utcából 30 embert ki kellett menekíteni – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem az MTI–vel.
Először a közvetlenül veszélyeztetett épület három lakóját helyezték biztonságba, majd az utcarész további 14 házából kellett kiköltöznie az ott élő mintegy harminc lakónak. A kiköltöztetés gyorsan és összehangoltan zajlott, az otthonaikat elhagyókat rokonok, ismerősök fogadták be.
Eközben a helyszínen védekező 110 ember mellé erősítést rendelt a katasztrófavédelem: a Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon pihenő 70 rendőr-szakközépiskolás vonult Nagymarosra, s négy szivattyút is beüzemeltek a védekezők.
További 120 embert vezényelnek a helyszínre a töltés erősítésére, és a váci büntetés-végrehajtási intézetben tárolt 3 ezer töltött homokzsák kiszállítása is megkezdődött – írta közleményében a megyei katasztrófavédelem.
Szivárgás miatt erősítik a gátat Verőcén:
Verőce, 2013. június 8., szombat (MTI) – A Duna visszaduzzasztotta a Verőce és Kismaros határában folyó patakot, emiatt erősítésre szorul az ottani, szivárgó gát – közölte a település polgármestere szombat reggel az MTI–vel.
Bethlen Farkas (független) elmondta, hogy noha a község védműve igen stabil, a Duna vízszintje Verőcénél már körülbelül 5 centiméterrel meghaladta a 2006-ban mért, eddigi legmagasabb szintet, így most nagyon figyelnek az esetleges veszélyekre.
A polgármester – aki még pénteken rendkívüli árvízvédelmi készültséget rendelt el – közölte: a település Káposztás nevű, hétvégi házakból álló részét már korábban elöntötte a Duna, míg a község fő útja, az Árpád út folyóhoz közeli szakaszán 30 centiméteres víz áll. A Dunasor is veszélyeztetett, ám az üdülőházakon kívül még sehonnan sem kellett kiköltözniük a lakóknak.
A kritikus területeken élőket szórólapokon tájékoztatták az esetleges teendőkről, például értékeik biztonságba helyezéséről, a polgármesteri hivatalban pedig 24 órás ügyeletet vezettek be.
A község két pontján összesen 40 köbméternyi homokot raktak le, azt töltik zsákokba, hogy erősítsék a gátat – mondta Bethlen Farkas.
A nemzeti park igazgatóságok is nagy erőkkel segítenek a védekezésben:
Budapest, 2013. június 8., szombat (MTI) – A nemzeti park igazgatóságok is aktívan részt vesznek az árvízi védekezésben, országszerte segítik a munkálatokat – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája szombat reggel az MTI-vel.
Közleményükben azt írták: az áradásban közvetlenül három igazgatóság érintett, ők a helyszínen kapcsolódtak be a védekezésbe és folyamatos szolgálatot látnak el. Az áradással nem fenyegetett nemzeti parkok az ország különböző pontjain 40 természetvédelmi őrrel és 20 terepjáróval vesznek részt egyebek mellett a szállításban, a homokzsákok rakodásában, a lakott területek megóvásában. Hétfőtől ezt a szolgálatot megerősített létszámmal, 58 fővel és 29 terepjáróval látják majd el.
A VM sajtóirodájának tájékoztatása szerint fokozott védekezés zajlik a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatóság, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság területén. Ahol szükség volt rá, ott biztonságba helyezték az állatállományt, kimentették a takarmányt, lekaszálták a gyepet, és az utak mentén is zajlik a védett állatok menekítése – írták.
Mindhárom igazgatóság bekapcsolódott a helyi védelmi bizottságok munkájába: a természetvédelmi őrök figyelő- és járőrszolgálatot teljesítenek a töltéseken, részt vesznek a gátak megerősítésében, a homokzsákolásban és szükség esetén az emberi élet- és vagyonmentésben. A nemzeti park igazgatóságok munkatársai folyamatosan segítenek az árvízi védekezésben, és szükség esetén további kollégákat mozgósítanak – tették hozzá.
MTI
Árvíz az erdőbenSzRTI














FÉLELMETES A DUNA
Jó másfél hete Komáromnál már látszott, hogy emelkedik a Duna, de azt senki sem gondolta előre, hogy ebből ilyen hamar rekord árvíz lesz. Az első jel az volt, hogy egy külföldi sétahajó kikötött az északi oldalon, mert már nem fért át a híd alatt. A hírekben Komárommal kapcsolatban elég sok megtévesztő dolgot mondanak és éppen a lényeget hallgatják el. Emlegetik a kórházat, hogy onnan betegeket menekítenek ki. De azt nem mondják, hogy ez nem azért van, mert a kórházat elönti a Duna. A kórház Komárom szőnyi városrészében van, egy igen értékes grófi kastély volt, amit erre a célra nem is lett volna szabad használni, de hát a kommunisták ezt hagyták örökül...A kórház a Dunától elég messze van, de olyan mélyebb területen fekszik, hogy a közeli folyók és a talajvíz hamar följön és a csatornákat elönti, fölnyomja a vizet az épületekbe, stb. A lényeg pedig az – s erről hallgatnak –, hogy Komáromban 1965-ben volt egy hasonló nagy árvíz. Akkor a fél várost elöntötte volna a Duna, mert a vasútállomásnál nem volt gát. Erre Czinege Lajos, akkori honvédelmi miniszter azonnal odarepült helikopterral és kiadta a parancsot, hogy azonnal építeni a gátat és ez védi ma is várost, csak az a baj, hogy csak azon a bizonyos rövidebb, kétszáz méteres szakaszon. Azóta sem a város, sem az államvezetés nem törődött a gátak építésével, pedig 2002-ben is nagy volt az árvíz. Most a hivatalosok kijelentették, hogy jövőre „úniós pénzből” majd építik a gátat. Erre kíváncsiak leszünk...Az árvíz miatt most elmaradt több rendezvény a városban. Napok óta repülőgép köröz a város felett és a belvárosban kisebb torlódások vannak a lezárt utak miatt, katonai és rendőri járművek megszaporodtak. Már két napja többen mentek megnézni a Dunát, de ma este tömegével mentek. Távcsövekkel sokan nézték, sokan fotóztak. De a nézést csak a hídról lehetett csinálni, mert a rakpartot végig lezárták a rendőrök. Egy fotós hosszú percekig hangosan vitázott és szövegelt a rendőrökkel, akik nem engedték őt fotózni. Valószínűleg valami sajtós lehetett, a felszereléséből itélve. Egész családok mentek Dunát nézni, még a kis csecsemőket is magukkal vitték kiskocsikkal. A vonatok napok óta nem mennek. Nem is látni őket. Ma este egy vonatot bemondott hogy 40 percet késik, de ezt sem lehetett komolyan venni. A belvárosban több nagyobb épületet ma este homokzsákokkal vettek körül, az előbb említett csatornavíz föltörések miatt. Igen sokan jelentkeztek, főleg fiatalok önkéntes munkára, amit a polgármester is szaporán köszöngetett a nyilatkozataiban. Az egyik fiatal Győrben dolgozik, de igazolást kapott és már második napja a gátakon van. Még egy dolgot kell megjegyezni. Elképesztő az a felelőtlenség amit állítólagos műszaki szakemberek elkövettek jó tíz éve, amikor itt a vasuti pályát „korszerűsítették.” Annyi eszük sem volt, látva a Duna közelségét, hogy a vasúti síneket magasabbra építsék. Csak annyit kellett volna tenni, hogy kb. 2 km hosszan a síneket 3 m-rel magasabbra kellett volna építeni és akkor a vonatok most vígan roboghatnának és maga az építmény egyfajta gátként is működhetett volna és akkor nem kéne két-háromévenként homokzsákokkal bajlódni és munkások százait foglalkoztatni éjjel-nappal.
Kép: első két képen a Duna közepes vízállásnál. Harmadik kép jún 4-én este. Ötödik képen ma este látszik, hogy a narancssárga volnalnál van a víz, a pillérnél. A hídról nézve nem folyónak, hanem tengernek látszik, olyan gyorsan hömpölyög lefelé a víz, hogy egyszerűen félelmetes. Elsodort hajó és kikötői ponton. A vasútállomás üres. Utolsó képen egy világoskék vízjelző tábla teteje a vízben. Szemben az a dunai sziget, ami a két városrész között van, ott a szigeten lakott nyaranként egykor Jókai Mór, ahol az Aranyembert is írta.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/kom%C3%A1romi-%C3%A1rv%C3%ADz-helyzet



- Ez is otthonvédelem, mégpedig a javából -
(Csepel-Sziget északi rész)
A súlyosbodó árvízi helyzet miatt a résztvevők úgy döntöttek, hogy a bankok csesztetése helyett az otthonok azonnali védelme érdekében a gátakra vonulnak.
Legsúlyosabb helyzet jelenleg a közelben Szigetszentmiklóson a Skála utcánál, illetve Tökölön a kompnál a van.
Akik később jönnének a Vértanúk terére, kérjük, hogy inkább a gátakra menjenek segíteni.
A folytatásról hamarosan értesítünk mindenkit.
Bízhattok benne, hogy ütős akciók lesznek. Ezek szükségességét a mai kerekasztal is bizonyította.
Most szaladok lapátolni. Egyenlőre csak a homokot, de a segítségetekkel hamarosan bankárokat, és kiszolgálóikat is.
HAjrá!
Árvíz miatti korlátozások
Közúton nem megközelíthető települések: Pilismarót, Dömös, Kisoroszi
1. számú út, 88+876 és 104+693 km között teljes lezárás. (Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Komárom)
1. számú út, 108+185 és 121+423 km között teljes lezárás. (Budapest-Tatabánya-Győr-Hegyeshalom elsőrendű főút, Győr-Moson-Sopron megye: Győr - Gönyű)
2. számú út, 14+774 és 16+200 km között teljes lezárás. (Budapest-Vác-Rétság-Hont elsőrendű főút, Pest megye: Dunakeszi)
2. számú út, 33+100 és 33+300 km között teljes lezárás. (Budapest-Vác-Rétság-Hont elsőrendű főút, Pest megye: Vác - Vác)
2. számú út, 28+0 és 30+0 km között teljes lezárás. (Budapest-Vác-Rétság-Hont elsőrendű főút, Pest megye: Sződliget)
2. számú út, 32+650 és 33+880 km között teljes lezárás. (Budapest-Vác-Rétság-Hont elsőrendű főút, Pest megye: Vác - Vác)
2. számú út, 14+774 és 16+622 km között félpályás lezárás. (Budapest-Vác-Rétság-Hont elsőrendű főút, Pest megye: Dunakeszi)
10. számú út, 52+600 és 52+700 km között teljes lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Nyergesújfalu)
10. számú út, 46+699 és 50+720 km között teljes lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Nyergesújfalu - Tát)
10. számú út, 71+610 és 75+519 km között teljes lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Dunaalmás)
10. számú út, 44+679 és 44+865 km között teljes lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Tát)
10. számú út, 61+815 és 67+475 km között teljes lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Neszmély - Süttő)
10. számú út, 54+790 és 54+794 km között félpályás lezárás. (Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Nyergesújfalu)
11. számú út, 45+300 és 45+300 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Visegrád)
11. számú út, 22+500 és 25+0 km között útszűkület. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Szentendre)
11. számú út, 42+0 és 44+0 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Visegrád)
11. számú út, 38+500 és 41+0 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Dunabogdány)
11. számú út, 45+543 és 47+827 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Visegrád)
11. számú út, 67+600 és 72+174 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Esztergom)
11. számú út, 42+900 és 43+200 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Visegrád)
11. számú út, 28+50 és 28+300 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Leányfalu)
11. számú út, 47+827 és 63+800 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Esztergom - Dömös)
11. számú út, 26+800 és 27+100 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Leányfalu)
11. számú út, 35+600 és 38+350 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Tahitótfalu)
11. számú út, 23+150 és 23+250 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Szentendre)
11. számú út, 30+400 és 30+500 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Tahitótfalu)
11. számú út, 26+200 és 26+200 km között félpályás lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Szentendre)
11. számú út, 28+0 és 28+0 km között teljes lezárás. (Budapest-Esztergom-Tát másodrendű főút, Pest megye: Tahitótfalu)
12. számú út, 10+0 és 15+0 km között teljes lezárás. (Vác-Szob másodrendű főút, Pest megye: Nagymaros)
12. számú út, 0+0 és 4+556 km között teljes lezárás. (Vác-Szob másodrendű főút, Pest megye: Verőce)
14. számú út, 2+356 és 12+616 km között teljes lezárás. (Győr-Vámosszabadi másodrendű főút, Győr-Moson-Sopron megye: Győr - Vámosszabadi)
111. számú út, 1+0 és 4+0 km között teljes lezárás. (Esztergom-Dorog másodrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Esztergom)
117. számú út, 7+402 és 15+145 km között teljes lezárás. (Dorog-Tát másodrendű főút, Komárom-Esztergom megye: Esztergom - Tát)
1011. számú út, 0+0 és 0+950 km között teljes lezárás. (Táti összekötő út, Komárom-Esztergom megye: Tát)
1113. számú út, 2+200 és 2+200 km között teljes lezárás. (Szentendre-Kisoroszi összekötő út, Pest megye: Szigetmonostor)
1113. számú út, 13+500 és 21+80 km között teljes lezárás. (Szentendre-Kisoroszi összekötő út, Pest megye: Kisoroszi)
1119. számú út, 0+0 és 0+300 km között teljes lezárás. (Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út, Komárom-Esztergom megye: Tát)
1201. számú út, 2+0 és 8+0 km között teljes lezárás. (Szob-Hont összekötő út, Pest megye: Ipolydamásd - Letkés)
1401. számú út, 13+0 és 14+600 km között félpályás lezárás. (Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Dunaszeg - Ásványráró)
1402. számú út, 5+445 és 6+1312 km között teljes lezárás. (Lébény-Mecsér összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Mecsér)
1403. számú út, 1+800 és 3+600 km között teljes lezárás. (Hédervár-Kimle összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Hédervár)
5101. számú út, 22+200 és 29+500 km között teljes lezárás. (Csepel-Ráckeve-Kiskunlacháza összekötő út, Pest megye: Tököl - Szigetújfalu)
8418. számú út, 11+500 és 11+510 km között útszűkület. (Ménfőcsanak-Koroncó összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Koroncó)
8418. számú út, 11+500 és 11+500 km között félpályás lezárás. (Ménfőcsanak-Koroncó összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Koroncó)
8511. számú út, 19+930 és 19+960 km között teljes lezárás. (Bősárkány-Barbacs-Bodonhely összekötő út, Győr-Moson-Sopron megye: Kisbabot)
11309. számú út, 0+0 és 0+171 km között teljes lezárás. (Határcsárda-Szigetmonostori komphoz vezető út, Pest megye: Leányfalu)
11315. számú út, 0+0 és 0+109 km között teljes lezárás. (Dunabogdányi hajóállomáshoz vezető út, Pest megye: Dunabogdány)
11324. számú út, 0+0 és 2+818 km között teljes lezárás. (Pilismaróti hajóállomáshoz vezető út, Komárom-Esztergom megye: Pilismarót)
11325. számú út, 0+0 és 1+5 km között teljes lezárás. (Szobi révhez vezető út, Komárom-Esztergom megye: Pilismarót)
11326. számú út, 0+0 és 0+317 km között teljes lezárás. (Esztergom-országhatár bekötő út, Komárom-Esztergom megye: Esztergom)
11326. számú út, 0+350 és 1+600 km között teljes lezárás. (Esztergom-országhatár bekötő út, Komárom-Esztergom megye: Esztergom)
11342. számú út, 0+0 és 0+200 km között teljes lezárás. (Dunaalmás hajóállomáshoz vezető bekötő út, Komárom-Esztergom megye: Dunaalmás)
11343. számú út, 0+0 és 0+125 km között teljes lezárás. (Dunaalmás vasútállomáshoz vezető út, Komárom-Esztergom megye: Dunaalmás)
12303. számú út, 0+0 és 0+730 km között teljes lezárás. (Vác-Tahitótfalu komphoz vezető út, Pest megye: Vác)
13301. számú út, 0+0 és 1+300 km között teljes lezárás. (Komárom vasútállomáshoz vezető út, Komárom-Esztergom megye: Komárom)
51125. számú út, 1+800 és 2+150 km között teljes lezárás. (Kisapostag bekötő út, Fejér megye: Kisapostag)
51305. számú út, 0+0 és 2+40 km között teljes lezárás. (Szigetújfalu-Ercsi komphoz vezető út, Pest megye: Szigetújfalu)
51307. számú út, 0+0 és 1+68 km között teljes lezárás. (Lórév-Adony komphoz vezető út, Pest megye: Lórév)
51315. számú út, 0+0 és 0+779 km között teljes lezárás. (Adony hajóállomáshoz vezető út, Fejér megye: Adony)
51316. számú út, 0+0 és 0+174 km között teljes lezárás. (Dunaújváros komp út, Fejér megye: Dunaújváros)
51317. számú út, 0+0 és 0+789 km között teljes lezárás. (Dunaújváros hajóállomáshoz vezető út, Fejér megye: Dunaújváros)
51341. számú út, 4+0 és 4+300 km között teljes lezárás. (Tass hajóállomáshoz vezető út, Bács-Kiskun megye: Tass)
51342. számú út, 4+50 és 4+907 km között teljes lezárás. (Dunaújváros révhez vezető út, Bács-Kiskun megye: Szalkszentmárton)

51366. számú út, 6+0 és 6+700 km között teljes lezárás. (Dombori hajóállomáshoz vezető út, Tolna megye: Fadd)

http://internet.kozut.hu/utinform/Lists/hirek/GuestForm.aspx?ID=8917

Devizaügyi Kerekasztal (2013. június 7.)

A Haza Nem Eladó Mozgalom Alapszabálya

Ahhoz, hogy a Mozgalom, több legyen egy jóértelemben vett csődületnél, ahhoz hogy túlélje az emberi gyarlóságból, bomlasztó szándékkal vagy csak egyszerűen hiúságból és becsvágyból fakadó belső és külső támadásokat, kell lennie egy olyan házi rendnek és erkölcsi talapzatnak, amelyet mindenki elfogad, aki taggá akar válni. Sajnos a mai világban kevés az emberi jóérzésre hagyatkozni és egyben felelőtlenség is lenne ingatag alapokra építeni ezt az országos Mozgalmat, amely rövid idő alatt hatalmasat növekedett és valójában az önvédelmi kényszer hozta létre.
Hazájukat, családjukat, házukat, vagyonukat és puszta megélhetésüket féltő emberek felismerték, hogy összefogás nélkül kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy kifosztóikkal felvegyék a harcot. Az elemi igény hozta létre a Mozgalmat, amelynek elsődleges célja, hogy megfelelő tömeg toborzása és annak stratégiai felvonultatása útján, kellő nyomást gyakoroljon, a devizahitelezésnek nevezett csalássorozatból fakadó kifosztás mielőbbi leállítására.
A Mozgalom másik, de nem másodrendű célja, hogy a megfelelő létszám elérése után összehívja a Nagy Nemzetgyűlést, amelyből kialakulhat a Történelmi Alkotmány Jogfolytonosságát Helyreállító Nemzetgyűlés. Ez az egyetlen garancia arra, hogy az országot és az embereket kifosztó, illetve a kifosztáshoz asszisztáló politikai réteget, a nép választás vagy egyéb módon eltávolítsa a hatalomból és az ország kifosztóit törvényszék elé állítsa. A jelenlegi politikai pártok képviselőinek legnagyobb bűne nem az, hogy megélhetési politikusok, hanem az, hogy szó nélkül tűrik és akár aktívan elősegítik és elősegítették a múltban is az ország tönkretételét, kifosztását. Éppen most készülnek megpecsételni a magyar termőföld sorsát is. Ezt a folyamatot a történelmi Magyar Alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása nélkül nem lehet megállítani és visszafordítani.
Ezt a harcot kizárólag fegyelmezett, a haza sorsáért hűen elkötelezett emberekkel lehet csak megvívni. Partizánakciókat partizánoknak kell végrehajtani, a Mozgalom nem partizánkodásra jött létre, hanem a nemzet egyesítésére, az ország megmentésére. Itt csak jól megtervezett, összehangolt és a főhadiszállásról irányított mozgástérre van lehetőség. Igyekszünk kerülni a bürokratikus eljárásokat, éppen ezért a lehető legrövidebbre és legegyszerűbbre szűkítettük az Alapszabályt, amely lehet, hogy így is soknak bizonyul egyesek számára.
Aki mindezt elfogadhatónak tartja jelentkezzen és hozza létre a lakóhelyén A Haza Nem Eladó Mozgalom csoportot, mert a Haza Nem Eladó!
Kásler Árpád
A Haza Nem Eladó Mozgalom Alapszabálya
A Mozgalom neve: A Haza Nem Eladó Mozgalom
-A Mozgalom jelmondata az, hogy „Az élet törvényét semelyik másik törvény nem írhatja felül”.
-A Mozgalom mottója: „Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül.”
-A Mozgalom célja a Magyar Nemzet, Magyarország érdekeinek képviselete és védelme. Az ország és az emberek további kifosztásának azonnali leállítása. A Mozgalom minden jobbító tevékenységben részt vehet, lehet az szervezett szemétgyűjtés vagy akár árvízvédelmi homokzsákhordástól kezdve politikai véleménynyilvánítás és formálás.
-A Mozgalom több síkon fejti ki tevékenységét és építi ki tagságát.
- Vannak aktív tagok, akik tevőlegesen részt vállalnak a Mozgalom megszervezésében, felépítésében, minél szélesebb körű ismertetésében. Ezek a tagok tisztségeket tölthetnek be a Mozgalomban, belőlük választódik ki a Vezetőség és vannak a szimpatizánsok akik csak távolról figyelik a Mozgalom tevékenységét és csak a megmozdulásokon vesznek részt, növelve a létszámot.
-A Mozgalomban tisztségeket kizárólag érdemi alapon lehet betölteni, az elvégzett munka, a tehetség és az emberek részéről való elfogadottság összessége az ami meghatározó.
-A Mozgalom keretén belül létre lehet hozni Községi vagy Falusi Csoportot, Városi Csoportot és Megyei Csoportot.
-A Községi vagy Falusi csoportot, egyazon településen lakó, minimum öt főből álló felnőttkorú magyar állampolgár alkotja, aki magára nézve kötelezőnek tartja és elfogadja a Mozgalom Alapszabályát.
-A Városi Csoportot, egyazon városban lakó minimum tíz főből álló felnőttkorú magyar állampolgár alkotja, aki magára nézve kötelezőnek tartja és elfogadja a Mozgalom Alapszabályát.
-A Megyei Csoportot, egyazon megyéhez tartozó minimum három település (legyen az város vagy község) csoportjainak összessége alkotja.
-A Községi vagy Falusi csoport minimum egy fő Vezetőt választ, mindaddig amíg a csoport nem éri el a tíz főt. Tíz fő elérése esetén Vezetőhelyettest választ. Húsz fő elérése esetén két Vezetőt és két Vezetőhelyettest választ. Harminc fő elérése esetén három fő Vezetőt és minden Vezetőhöz egy Helyettest választ, majd minden ötven fő után egy újabb Vezetőt és Helyettest. Valamely Vezető vagy Helyettesének megválasztásához illetve leváltásához, bizalmatlansági indítvány útján, a tagoknak (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szükséges. Ilyen esetben az érintett személy nem szavazhat.
-A Városi Csoport egy Vezetőt és egy Vezetőhelyettest választ, húsz fő elérése esetén két Vezetőt és két Vezetőhelyettest választ. Harminc fő elérése esetén három fő Vezetőt és minden Vezetőhöz egy Helyettest választ, majd minden ötven fő után egy újabb Vezetőt és Helyettest. Valamely Vezető vagy Helyettesének megválasztásához illetve leváltásához, bizalmatlansági indítvány útján, a tagoknak (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szükséges. Ilyen esetben az érintett személy nem szavazhat.
-A Megyei Csoport három Vezetőt választ. Abban az esetben ha a Megyei Csoportot három Községi vagy Falusi Csoport alkotja, akik a minimum létszámmal rendelkeznek akkor egyértelműen adva van a három Vezető. Ha eleve a Megyei Csoport megalakulásakor már háromnál több Városi és Községi Vezető van, akkor a megyei Vezetők létszámát nem a csoportok lélekszáma, hanem a csoportok számához kell igazítani. Megyénként minden tizedik csoport után egy megyei Vezetővel és annak Helyettesével bővül a megyei Vezetők száma, akiket a Városi és Községi-Falusi Csoportok Tagjai választanak meg. Valamely Vezető vagy Helyettesének megválasztásához illetve leváltásához, bizalmatlansági indítvány útján, a tagoknak (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szükséges. Ilyen esetben az érintett személy nem szavazhat.
-A Mozgalomnak van egy Vezére, akit a Községi vagy Falusi, Városi és Megyei Vezetők és Vezetőhelyettesek választanak meghatározatlan időre, ehhez (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szavazat szükséges A Vezér leváltásához a Községi vagy Falusi, Városi és Megyei Vezetők (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szükséges. Ilyen esetben a Vezér nem szavazhat.
-A Megyei, Városi, Községi-Falusi Vezetőket és a Vezért az újonnan csatlakozók nem kell, hogy megszavazzák, elfogadják az előttük járók döntését, kivételt képez az Alapszabály szerinti létszámnövekedésből kötelezően adódó helyi választások megtétele. Az ebből következő újabb Vezetők viszont annak ellenére, hogy nem választották meg a Vezért már részt vehetnek a leváltásában és értelemszerűen az új Tagok is a helyi Vezetők leváltásában. A Mozgalomban betöltött tagság vagy tisztség megszűnik a Tag halálával, kilépésével, lemondásával, leváltásával vagy kizárásával. Tisztségről való lemondás vagy leváltás esetén nem szűnik meg automatikusan a tagság is.
-A Mozgalom Tagját csak a Vezérkari hozzájárulással lehet kizárni. Ha Vezetőről van szó, akkor a kizáráshoz szükséges a Megyei, Városi, Községi-Falusi Vezetők (50%+1) ötven százaléka plusz egy fő szavazata. Ilyen esetben az érintett személy nem szavazhat.
-A Mozgalom irányítása a Vezér kezében van aki a Megyei, Városi és a Községi-Falusi Vezetőkön keresztül foganatosítja a teendőket. A Vezér, a Mozgalom tagjai közül maga választja és nevezi ki, látja el funkciókkal vagy váltja le közvetlen segítőit, helyetteseit akik a Vezérkart alkotják. Ezek a személyek nem lehetnek, sem Községi-Falusi, sem Városi, sem Megyei Vezetők, semmilyen más tisztséget a Mozgalomban nem tölthetnek be. Amennyiben ezen választás valamely helyi Vezetőre esik a Vezér részéről, akkor az helyett másik helyi Vezetőt kell megválasztani a tagságnak. A Mozgalmon belül a tisztségek halmozása nem megengedett, kivételt képez a megyei Vezetők esete mindaddig amíg a Megyei Csoportok száma nem éri el a tízet. Amikor egy megyében létrejön tíz csoport, akkor új megyei Vezetőket kell választani, akik maradhatnak a korábbi Vezetők is, de ez esetben helyettük a helyi csoportban új Vezetőt kell választani.
-A Mozgalom kialakított egy félkatonai síkot is a T.E.V.E. (Terror Elhárító és Védelmi Egység) csoportot. Ennek a csoportnak fő feladata a személyek és a rendezvények védelme. A T.E.V.E. csoportra a jelenlegi Alapszabályt kiegészítő Alapszabály melléklete is vonatkozik. Az nem nyilvános.
-A Mozgalom tagjainak nincs tagdíjfizetési kötelezettsége, de a közös célok megvalósításához, mindenki, lehetőségeihez mérten hozzájárulhat.
-Egy településen egy Mozgalmi Csoport hozható létre, kivételt képez Budapest, ahol kerületenként lehet egy-egy csoportot létrehozni, illetve külön Vezérkari engedéllyel azon településeken lehet létrehozni több Csoportot ahol a megnövekedett létszám miatt, nehézkes vagy megoldathatatlanná válik az egy helyiségben megtartandó rendszeres tanácskozások megtartása. Ez aktív kettőszáz fő felett kerül elbírálásra.
-A Mozgalomnak tagjává válhat bárki, aki betöltötte 18-ik életévét, magyar állampolgár és elfogadja illetve magára kötelezőnek vallja a Mozgalom Alapszabályát. A helyi vezetők felelőssége, hogy minden Tagot nyilvántartson, belépési nyilatkozatot a taggá válni kívánt személlyel aláírasson. A Mozgalomból bárki önként kiléphet, de erről nyilatkoznia kell közvetlen vezetője felé.
-Minden érdemi határozatról, Vezető választásról, leváltásról, bizalmatlansági indítványról, kilépésről és belépésről jegyzőkönyvet kell vezetni.
-Minden hónapban legalább egy alkalommal találkozót kell tartani, ezen találkozók kiírása, megszervezése és a Tagok kiértesítése a helyi Vezetők feladata. Ezen találkozók helyszínéül kocsmát nem lehet választani. Ezen találkozókon résztvevő személyek alkoholt tartalmazó italt nem fogyaszthatnak.
-A Mozgalom jövőbeni sorsa nagyban függ az elért létszámtól és elért eredményektől. Annak eldöntése, hogy a Mozgalom valaha érdekérvényesítő célból részt vehet-e az ország politikai életét meghatározó választáson, a Megyei, Városi, Községi-Falusi vezetők (50%+1) ötven plusz egy százalék döntésén alapulhat.
-A Mozgalom tagjai közvetlenül a helyi csoportok vezetőivel tartják a kapcsolatot, a Városi és Községi-Falusi vezetők a Megyei vezetőkkel, a Megyei vezetők pedig a Vezérkarral és fordítva. Természetesen amennyiben a felvetett ötlet, kifogás, javaslat, sérelem nem talál megnyugtató megoldásra, bárki bármikor bizalommal fordulhat a Vezérkarhoz. Ennek a hierarchiának betartása nagyon fontos annak érdekében, hogy kezelhető legyen az országos méretű Mozgalom.
-A Haza Nem Eladó Mozgalom tagjainak egymás közötti, vagy mások előtti mocskolása, lejáratása, pletykák terjesztése, egymás lenézése, intrikák gerjesztése, elégedetlenség, kishitűség terjesztése megengedhetetlen. Aki ilyenről tudomást szerez, az előbb ennek terjesztőjét fel kell, hogy szólítsa arra nézve, hogy hagyja abba a Mozgalom egységét veszélyeztető magatartását. Ha ez nem jár kellő eredménnyel, akkor erről a folyamatról kötelező tájékoztatnia a közvetlen Vezetőjét és a Vezérkart is. Ilyen és hasonló okok miatt kizárni bárkit, csak a Vezérkar jóváhagyásával lehet. Embertársainkhoz méltóságteljesen viszonyulunk, betartva az együttélés, a tisztesség és jóérzés szabályait. A Mozgalom Tagjai igyekeznek példával előljárni a környezetünk, a természet megóvásában is.
-Községi vagy Falusi, Városi illetve Megyei Vezetők és a Vezér, valamint a Vezér által kinevezett Vezérkart alkotó személyek esküt kell tegyenek, hogy nem tagjai semmilyen titkos társaságnak, állami titkosszolgálatnak, külföldi politikai vagy gazdasági szervezetnek. Esküt kell tenniük arról, hogy A Haza Nem Eladó Mozgalmat, a legjobb tudásuk szerint erősíteni és nem gyengíteni fogják, hogy a mozgalmon belüli hierarchiát elfogadják és magukra nézve kötelező érvényűnek vallják.
-Vezető választáshoz, illetve leváltáshoz az arra jogosult személyek írásban is szavazhatnak az egymástól lévő távolság és időpont egyeztetés akadályának leküzdése végett, de ez csak abban az esetben lehetséges, ha legalább egyszeri alkalommal személyesen találkoztak már a döntést érintő személlyel.
Az élet és a felmerülő helyzetek szükségessé tehetik ezen Alapszabály bővítését, mert a Haza Nem Eladó!

A LED-égők káros hatásai



Egyre több kutatás állítja, hogy óvatosabbnak kell lennünk a LED-égőkkel, mert hiába energiatakarékosak, képesek megbolygatni a hormonműködésünket.
Táblagép, mobiltelefon, lapostévé, iróasztallámpa, éjszakai hangulatfény - LED-világítással működnek. Legnagyobb nyugalommal vásároltuk, abban a tudatban, hogy az energiatakarékos izzókkal jót teszünk a környezetünknek. Hát annak lehet, csakhogy magunknak annál kevésbé.
Az Amerikai Orvosszövetség (AMA) 2012-ben tartott konferenciáján vezető téma volt a mesterséges világítás, különösen a rövid hullámhosszt alkalmazó energiatakarékos izzók káros élettani hatása.
A mesterséges világítás egyaránt hatással van az emberekre, az állatokra és a növényekre. Megzavarja a természetes fényviszonyok mellett több százezer év alatt kialakult belső biológiai óra, az úgynevezett cirkadián ritmus működését. Következményként módosul az anyagcsere, a testtömeg-index (BMI), az oxigénfelvétel, illetve a hormontermelés.


Kék vagy fehér?
A LED-világítással ugyanis az a baj, hogy nem az, aminek látszik. A fehér színű fény voltaképpen kék izzóból származik, amelyet egy sárgásfehér foszforrétegen áthaladva észlelünk fehérnek. De ez attól még részben kék. Néhány évvel ezelőtt derült csak ki, hogy az emberi szemben, a retinában speciális sejtek vannak, a melanopszinok, amelyek kifejezetten a 460-480 nanométer körüli hullámhosszú, azaz kék fényre reagálnak, és befolyásolják a melatonin hormon termelődését, amely az alvás-ébrenlét szabályozását végzi. Ezért nevezik sötétséghormonnak is. Ha emelkedik a szintje, elálmosodunk, ha pedig csökken, akkor kipattan a szemünk.

A sötétséghormon szerepe
A melatonin erős antioxidáns, azaz megóvja a sejteket a károsodástól. A magas melatoninszintű egerek 20 százalékkal tovább éltek, mint csökkent melatoninszintű társaik. A melatonin erősíti az immunrendszer működését, egyes kutatások szerint véd a vírusfertőzésekkel szemben. Szervezetünk a fény spektrumának más tartományaihoz van jobban hozzászokva: a tűz vöröséhez, a villám sárgájához, a napfény fehéréhez. Ezek kevésbé befolyásolják a melatoninszintet. A kék fény, vagyis a LED-es mesterséges megvilágítás azért alattomos, mert a hajnali derengést idézi fel, és ettől azonnal ébrenléti módba kapcsolja a szervezetünket: hatására csökken a melatonin-termelés, felébredünk. A Harvard Egyetem közelmúltban kiadott hírlevelében (is) a melatoninzavart összefüggésbe hozzák a rákos megbetegedésekkel, a cukorbetegséggel, a szívbetegségekkel és a kóros elhízással. A Harvard kutatóinak kísérletében az önkéntesek napi 6,5 órát töltöttek kék fényben, míg a kontrollcsoport zöld fényben töltött ugyanennyi időt. Megállapították, hogy a kék fény kétszer olyan hosszú időre csökkentette a melatonin-termelést, mint a zöld fény, és három órával előbbre hozta az ébredés idejét, míg a zöld fény másfél órával. A cirkadián ritmus lépcsőzetes eltolásával a vizsgálat alanyainál vészes mértékben és tartósan nőtt a vércukorszint, ellenben csökkent az étkezések utáni teltségérzet kialakulásáért felelős leptin hormon mennyisége. Vagyis cukorbetegség közeli állapotba kerültek, miközben egyre többet bírtak enni, és hízni kezdtek. A belső órát már a 8 lux értékű világítás is megzavarja - összevetésül: a telihold fényereje 1 lux, az éjszakai közvilágítás 2-30 lux. A kutatások szerint az 530 nanométer feletti hullámhossz nem zavarja meg a melatonin-termelést.

ESL izzó
Mit lehet tenni?

- Nappal töltsünk minél több időt természetes fényben, hogy megerősítse a belső óránk működését!
- LED helyett érdemes a szintén energiatakarékos ESL-izzót tenni azokba a lámpákba, amiket sokat használunk.
- Éjszakai őrfénynek válasszunk vöröset, mert az zavarja meg legkevésbé a biológiai órát és a melatonin-termelést.
- Lefekvés előtt 2-3 órával már kerüljük a számítógép, táblagép, okostelefon használatát! Csökkentsük a fényerejüket!
- Vegyünk kékfény-blokkoló szemüveget (optikákban is lehet érdeklődni, de munkaruházati üzletben is kapható).