2014. március 25., kedd

Több tízezren támogatják Alaszka kilépését az Egyesült Államokból

Több mint 22 ezren írtak alá a Fehér Ház honlapján egy petíciót, ami javasolja, hogy Alaszka szakadjon ki az Egyesült Államokból és csatlakozzon az Oroszországi Föderációhoz. A petíciót március 21.-én nyitották, és ha egy hónapon belül eléri a 100 ezer aláírást, az Obama-adminisztrációt a saját törvényei köteleznék, hogy foglalkozzon a javaslattal.
Hídfő.net | AlaszkaAlaszka elhelyezkedése (pirossal) az észak-amerikai geológiai kontinensen
A petíció népszavazás kiírását javasolja az Egyesült Államokból kiszakadásról arra hivatkozva, hogy orosz utazók Szibérián és a Bering-szoroson át már évezredekkel azelőtt jártak Alaszkában, hogy az európai ember egyáltalán partra szállt volna az újvilágban. A dokumentum egyben nyomon követi a terület orosz gyarmatosításának történetét is. Alaszka 1867-ig orosz kolónia volt, mikor is II. Sándor orosz cár mai áron számolva mintegy 120 millió dollárért eladta a területet az Egyesült Államoknak.
A petíció nem egy egyedüli jelenség, 2012. novemberében már Texas is közzétett egy hasonló felhívást, amiben népszavazás kiírását követelték az Egyesült Államokból kiszakadásról. A texasi petíció az életszínvonal védelmét és a kiegyensúlyozott helyi költségvetés kialakításának szükségességét nevezte meg a függetlenedés indokául. Azt követően több amerikai állam, Tennessee, Louisiana, Dél-Karolina, Észak-Karolina, Florida, Alabama és Georgia államok is hasonló petíciókat tettek közzé. Ezek közül a texasi petíció meg tudta szerezni a szükséges mennyiségű aláírást (125 ezer), ennek ellenére Obama lesöpörte az asztalról, mondván, hogy "senki nem vitatja, hogy országunk nagy kihívások elé néz, de az amerikaiaknak együtt kell dolgozniuk a fenntartható fejlődésen".
Azt követően a Fehér Ház bejelentette, hogy "nyitottak a konstruktív vitára", de az ország területi egységének megbontásáról nem hajlandók vitát kezdeni. A Fehér Ház korábban azzal kívánta fenntartani a demokrácia illúzióját, hogy az állampolgárok a kormány honlapján saját petícióhoz gyűjthetnek aláírást, amit ha elegen támogatnak, a szövetségi kormány vitát indít róla. Ennek ellenére a szükséges mennyiségű aláírást összegyűjtő javaslatok több mint kétharmadát egyszerűen félresöprik.

http://www.hidfo.net/2014/03/25/tobb-tizezren-tamogatjak-alaszka-kilepeset-az-egyesult-allamokbol

Odesszában is népszavazás lesz? - folyamatos tüntetések Kelet-Ukrajnában

A hétvégén Odessza város lakóinak 20 százaléka vonult az utcákra, és tiltakozott a kijevi junta ellen. Követelték a letartóztatott Anton Davidcsenko politikai aktivista szabadon bocsájtását és a népszavazás kiírását. Odessza régió már többször kifejezte elszakadási szándékát, és orosz katonai segítséget hívott, mikor híre jött, hogy a cionfasiszta felforgatók a városban akarnak lövöldözni. Nem hivatalos hírek szerint 900 orosz deszantos érkezett Odesszába.
Anton DAnton Davidchenko
Könnyen elképzelhető, hogy ilyen nagy politikai támogatottság mellett a krími mintára nemsokára Odessza is kiírja a népszavazást az elszakadásról.


Az odesszai felvonulás képei
Ugyanezen a napon hatalmas tüntetések zajlottak Harkovban, Donyeckben, Luganszkban. Ezekben a városokban is az elszakadást és a népszavazást követelték a tüntetők. Miközben a kijevi vezetés tárgyalásról tárgyalásra utazgat a világban és igyekszik úgy tenni, mintha semmi baj sem lenne, a nyugat háborús készülődést imitál a határokon. Valójában tehetetlenek 10 millió ukrajnai orosz akaratával szemben, a további régiók leszakadása már elkerülhetetlen. 
Hídfő.netDonyecki tüntetés

http://www.hidfo.net/2014/03/25/odesszaban-nepszavazas-lesz-folyamatos-tuntetesek-kelet-ukrajnaban

Janukovics megjelent Harkovban, és Kijev ellen indul?

Legalábbis egyes médiumok ezt állitják-és az amerikai külügy is.

Ezen információk szerint a sikeres szivműtéten átesett Janukovics ma, vagy holnap a helyi ukrán televiziós csatornának fog nyilatkozni. Az újságirók szerint ott fogja bejelenteni a katonai műveletek beinditását.
Érdekes, hogy Viktor Janukovics újbóli felbukkanása a nyilvánosság előtt egybeesik a Jobb Szektor Muzicsko nevű vezérének a kivégzésével, valamint több-Janukovicsra és az oroszbarát erőkre esetleg veszélyt jelentő-nacionalista szervezet vezetőjének az eltűnésével…
…Tegnap a Nasa Verszija (Mi Verziónk) cimű újság arról számolt be, hogy Janukovics elképzeléseit támogatja a hozzá hű maradt egykori hadügyminiszter Pavel Lebegyev is, aki szerint “nem csak a hadsereg, de a regionális önvédelmi erők is Janukovicsot támogatják.
A Nasa Verszija forrásai szerint ha lesznek katonai műveletek, akkor azok “helyi szintűek” lesznek, és a Dnyeszterig tartanak.
(Ez mondjuk egyharmad Ukrajnát érintő terület. B-R)
Az UNIAN és az ITAR-TASSZ hirügynökségek jelentése pedig arról számolnak be, hogy a hét végén több százezernyi demonstráló követelte Odesszában, Herszonban, Harkovban, Luganszban és Donyeckben Janukovics visszatérését. Tablóikon a “Janukovics a legitim elnök” és a “Janukovics! Gyere vissza és védd meg a néped!” felratokkal.-számol be többek között Janukovics várható felbukkanásáról az mk.ru orosz hirportál. (http://www.mk.ru)
A Bal-Rad érdeklődésére Kijevből, Munkácsról, Ungvárról, Vinnyicjából és Umanyból egybehangzó válaszok érkeztek: HÁBORÚ LESZ!
A keleti régiókból pedig mindenfelől az Oroszországhoz csatlakozás kollektiv és eltökélt szándékáról kaptunk hireket.
“Donbassz harcra kész”-közölte Dmitrij Donyeckből!


http://balrad.wordpress.com/2014/03/25/janukovics-megjelent-harkovban-es-kijev-ellen-indul/

Megtarthatja pozícióját a krími flotta vezetője

Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter kinevezte a Fekete-tengeri flotta helyettes parancsnokává Denisz Berezovszkijt, a krími haditengerészet vezetőjét.
Berezovszkijt korábban az illegitim kijevi kormány is ki akarta kinevezni az ukrán flotta élére a haditengerészet vezetőjének lemondását követően. A kijevi vezetés nem talált megfelelő árulót a flotta élére, mert ahogy előde sem, a kinevezett Berezovszkij sem tagadta meg a nép szolgálatát és nem fogadta el az illegitim kormány parancsait. Ehelyett hűséget esküdött az Autonóm Krími Köztársaságnak, és az ő vezetése alatt alakult meg a független krími haditengerészet.
A honvédelmi miniszter hétfőn találkozott az egykori ukrán hadsereg parancsnokaival és több intézményben is látogatást tett, ahol az érintettek sorban kifejezték, hogy továbbra is ellátnák a katonai szolgálatot az orosz fegyveres erők kötelékében. Sojgu részletesen kifejtette ennek szociális vonatkozásait, az előjogokat és kötelezettségeket, valamint bejelentette, hogy a térséget összehangolják az orosz katonai körzetekkel.

http://www.hidfo.net/2014/03/25/megtarthatja-poziciojat-krimi-flotta-vezetoje



A krimi bűnözők réme


A krimi bűnözők új réme ő. A félelmetes Főügyészi cim viselője a fékszigeten. Parancsára fegyveres rendőri alakulatok lendülnek mozgásba. Marcona -harcedzett rendőrfőnökök állnak előtte haptákba, reszkető inakkal.
Van már vagy 28 esztendős. És Natali a neve. Pontosabban Natalja Poklonszkaja. (A neve után itélve még hajadon!) És rettentően csinos. Egyesek-talán nem is minden alap nélkül-Oroszország szexszimbólumának tartják. Amiről az új krimi főügyész-mindeddig-”természetesen nem is hallott”!
Crimea's New Attorney General Reacts to Her Internet Fandom
Ám a váddal kénytelen volt szembesülni egy sajtóbeszélgetésen Szimferopolban, ahol új beosztásáról és munkaköréről faggatták a zsurnaliszták.
“Uramisten! Eddig nem is hallottam erről!”-sápadozott a bűnözők legfőbb krimi üldözője. Természetesen az újságiróktól értesült CSAK most arról, hogy őneki a facebookon van ám már komoly rajongói oldala is. (Ugyan Polt Péternek van-e.)
Amikor pedig mutattak neki egy újságcikket, miszerint ő a Birodalom szexszimbóluma, szerénykedett egy kicsit, és kifejtette: inkább főügyészként szeretne kitűnni, semmint a külsejével.
Tekintettel frissel elfoglalt hivatalára, egyenlőre be kell érnie a küllemével foglalkozó véleményekkel. Amikre bizony büszke lehet.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/24/a-krimi-bunozok-reme/


Még választások előtt robbantják a Simon-ügyet

Márius 31.-én zárja le a jelentést Simon-ügyben a mentelmi bizottság, majd az országgyűlés elnökének elküldést követően lesz nyilvános. Ez azt jelenti, hogy még a választások előtti héten megkapja a média a Simon-ügy teljes jelentését, a magyarországi sajtónak közel egy hete lesz simonozásra.
A mentelmi bizottság Mesterházy Attila pártelnököt már nem tudta meghallgatni ezügyben, mert az a meghallgatás előtt egy órával a kampányra hivatkozva bejelentette, hogy nem tud részt venni. A pártelnök mostanra rádöbbenhetett, hogy a korábban nyerő pozíciónak gondolt, ellenzéki összefogás vezetői szerep az ő számára valójában a balek szerepét jelenti. Akár címlapra kerül Simon-ügy kapcsán, akár nem, az MSZP-nek épp most ássák meg a sírját, amiért a választásokat követően majd őrá lesz hárítva a politikai felelősség.
Egyetlen vonatkozása van ennek az ügynek, amivel foglalkoznunk kell: a következmények. A bizottsági tagok azon vitatkoznak, hogyan lehetne Simon Gábortól visszaigényelni az ellopott pénzeket. A válasz egyszerű: sehogyan. Nincs is szükség semmilyen visszaigénylésre, teljes vagyonelkobzást kell végrehajtani. Simon Gábor esetével példát kell statuálni. Nem azért, mert ő egy személyben lopott és csalt, hanem mert mintapéldánya annak a politikusnak, amiből most több száz sétál szabadlábon ebben az országban.
Ha egy Simon Gábor féle ember megússza néhány év börtönnel és teljes vagyonelkobzás nélkül, az azt közvetíti, hogy ebben az országban szabadon lehet lopni, csalni, sikkasztani, mert az öltöny megvéd a hatályos törvényektől. Elég megnézni a Simon-üggyel foglalkozó hírek alatti Facebook-hozzászólásokat - nem egy ember adott hangot annak, hogy néhány száz millióért ő is ülne 4-5 évet.
Ennek ellenére nem kell komoly megtorlásra számítani. Hogyan is mernének lopásért, sikkasztásokért kemény megtorlást követelni olyan politikusok, akik maguk is lopnak, sikkasztanak? A demokrácia a velejéig rothadt, korrupciótól fertőzött és a fennálló hatalmi rendben senkinek nem érdeke, hogy a lopás lehetőségét felszámolja, vagy egy tolvajjal példát statuáljon.


http://www.hidfo.net/2014/03/25/meg-valasztasok-elott-robbantjak-simon-ugyet

Zsigó, a Nagy Utazó

A Parlamenttől több mint havi félmillió forint utazási pótlékot kapott. Baja várostól pedig korlátlan kerete volt, csak az utóbbi pénzből négymillió forintért tankolhatott.

Zsigó Róbert fideszes politikus két helyről is felvett utazási pótlékot – írta az Index. A lap szerint Zsigó képviselői fizetéséből (1,6 millió forint) több mint félmillió az utazási pótlék, mert lakhelye, Baja távol van a Parlamenttől. Ezenkívül viszont Baja város önkormányzata is hozzájárult a polgármestere utazásaihoz, méghozzá korlátlan kerettel – erről az önkormányzat tájékoztatta a lapot.
A közérdekű adatigénylésre megküldött adatok szerint Zsigó 2011. január 1. és 2013. december 31. között 163 ezer kilométert tett meg, ami naponta 150 kilométer. Az önkormányzat jegyzője szerint Zsigó a kérdéses időszakban 10 943 liter benzint fogyasztott el, ami a lap szerint körülbelül 4-4,5 millió forint. A költséget nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában.
A bajai önkormányzat hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy Zsigó Róbert munkaidőn kívül, hétvégén és ünnepnapokon is ellátta polgármesteri feladatait, s nem minden esetben különíthető el egzakt módon a szolgálati autó magán- vagy hivatali célú használata. Kiemelték ugyanakkor, hogy a járművet nemcsak a polgármester használja, hanem más hivatali feladatokat is ellátnak vele. Példaként említették a polgármester részvétele nélküli önkormányzati delegációk külföldi utazásait, valamint a külföldi delegációk repülőtéri szállítását.
(Origo)
-Egy IGAZI vezérimádattól és kötelességtudattól áthatott hordatag teljes élete a CÉLNAK van szentelve! Éjjel-nappal szolgálja Urát és Parancsolóját-természetesen közpénzből. Ami abszolút érthető.
Erre a célra a dupla költségtérítés is jogos!
És ezt még ki is merik jelenteni! A pofátlanságnak tényleg nincs határa!

Megkezdődött a jobboldal felszámolása Ukrajnában

Március 25.-ére virradó éjszaka Rivnében holtan találták Olekszandr Muzicskot, a Jobboldali Szektor helyi vezetőjét. Muzicsko a szervezet nyugat-ukrajnai koordinátora volt, valamint korábban harcolt már a csecsen háborúban is felforgatóként. Saját bevallása szerint a zsidók és oroszok ellen harcol minden fronton. Muzicsko emiatt a nyugati érdekek kiszolgálójává vált, most pedig, hogy részt vett a kijevi zsidó kormány hatalomra segítésében, "valakik" eltették láb alól. A korábbi vezető testén lőtt sebek, a ruháit pedig szétszaggatták - a gyilkosok meg akartak győződni róla, hogy nem hord golyóálló mellényt, majd szíven lőtték.
Alig egy héttel azután, hogy az illegitim ukrán kormány aláírta az Európai Unióval a társulási szerződés politikai részét a terrorizmus elleni harcról, máris elkezdődött a "terrorizmus elleni harc". Ukrajnában megkezdődött a hasznos-idióták eltávolítása. A hatalomra juttatott zsidók elkezdték eltenni láb alól a mindinkább útban lévő "szélsőjobboldali" vezetőket, akik csak az utcai harcokra és felforgató tevékenységre kellettek nekik.
Az eset tanulságos a hazai jobboldali erőknek is. A nyugat szövetsége addig tart csak, amíg eszközként használhatnak valakit saját céljaik elérésére. Ha ezeket a célokat végrehajtották, az eszközöket is kidobják. Különösen, ha valaki szervezőként-koordinátorként túl sok mindenről tudott.
Emlékeztetőként: Rivnében február 20.-án az "ukrán fegyveres ellenzék" elfoglalta a rivnei atomerőművet. Máig nem tisztázott, hogy a terrorista akcióban milyen alakulatok, szervezetek vettek részt. Muzicsko a Jobboldali Szektor nyugat-ukrajnai szervezőjeként nagy valószínűséggel mindent tudott a szervezet rivnei tevékenységéről. Emellett Muzicsko volt az egyik azok közül, akik az új kijevi kormány parancsára nem voltak hajlandók letenni a fegyvert. Azt utolsó pillanatban ugyanis rádöbbentek, hogy abba az átmeneti kormányba, amiért ők harcot vívtak, kizárólag zsidókat ültettek be.

http://www.hidfo.net/2014/03/25/megkezdodott-jobboldal-felszamolasa-ukrajnaban



Az ukrán titkosszolgálat gyilkolta meg a Jobboldali Szektor térségi vezetőjét


Az ukrán Jobboldali Szektor bosszút esküdött nyugat-ukrajnai vezetőjük, Olekszandr Muzicsko haláláért, akinek a halálával kapcsolatos hírek továbbra is ellentmondásos információkat tartalmaznak. Előzetes hírek szerint Muzicskot holtan találták és orgyilkosok végeztek vele. A Jobboldali Szektor tagjainak elmondása szerint azonban rendőrök végeztek rajtaütést és a hatóságok gyilkolták meg.
Később az ukrán hírszerzés egy volt tisztje nyilatkozott a médiának, aki elmondta, hogy az ukrán titkosszolgálat művelete volt Muzicsko meggyilkolása, melynek célja egyedül a jobboldali vezető kiiktatása volt. Muzicskot három, Ak 47-esekkel felfegyverezett testőr védte a célterületen, őket rendőrök élve fogták el a rajtaütés során. A Jobboldali Szektor tagjai szerint Muzicsko ellen nem volt folyamatban semmilyen eljárás, nem idézték be sehova, a rajtaütés előzmények nélkül történt. A szervezet tagjai szerint Muzicsko nem fogadta el a kijevi "kormányt", emiatt a művelet célja kifejezetten a jobboldali vezető kiiktatása volt.
Muzicsko korábban aktívan részt vett a kijevi forradalom szervezésében, de a nyugat által kijelölt zsidó vezetők hatalomra kerülését nem fogadta el. A Youtube fájlmegosztóra is több videoüzenete felkerült, amiben a hatalomra jutott zsidók elleni fegyveres harcra szólított fel. Muzicsko később az illegitim kijevi kormány rendeletére nem tette le a fegyvert, és a szervezet tagjait is erre utasította. Ekkor a helyi képviselőket fenyegette meg, akik Muzicsko elmondása szerint szintén zsidók.
A Jobboldali Szektor tagjai elmondása alapján ennek ellenére nem volt érvényben eljárás a nyugat-ukrajnai vezető ellen, a rajtaütés előzetes idézés hiányában történt. Mindez alátámasztja, hogy a nyugat egyszerű eszközként használta fel a szélsőjobboldalt Ukrajnában, amit most, hogy a nyugat által kijelölt zsidó vezetők hatalomra kerültek, állami fellépéssel és titkosszolgálati eszközökkel fognak felszámolni.
A Jobboldali Szektor bosszúval fenyegette meg a nyugat helytartója által kinevezett belügyminisztert. Mostanra a szervezet tagjai is rájöhettek, hogy hatalmas hiba volt a nyugatiakkal lepaktálni - gyakorlatilag az antiszemita jobboldal játszotta a zsidók kezére Ukrajnát. Most pedig számolhatnak vele, hogy antiszemitizmusra hivatkozva, az EU-val frissen aláírt "terrorizmus elleni együttműködés" jegyében vezetőiket sorban kivégzi az általuk hatalomra juttatott átmeneti kormány.

http://www.hidfo.net/2014/03/25/az-ukran-titkosszolgalat-gyilkolta-meg-jobboldali-szektor-tersegi-vezetojet


Nincs többé forradalmi biznisz – Az ukrán terrorista vezért utolérte saját végzete


1. Visszaszállt fejére az erőszak…

Muzicsko, ragadványnevén; Szasa Belij, (Fehér Szása), sok ukrán és orosz ‘kedvence’, – a nyugatiak által ultranacionalistának és radikálisnak nevezett, – ám valójában a nyíltan neonáci elveket valló ‘Jobb Szektor’ egyik meghatározó funkcionáriusa volt.
A nyugati érdekek kiszolgálása közben előszeretettel alkalmazott terrorista módszereket, – miközben azért a saját jól felfogott érdekeiről sem feledkezett meg.
Most azonban az általa előnyben részesített nyers erőszak, a saját fejére ütött vissza. Az első hírek arról szóltak, hogy Muzicskót keddre virradóra két lövéssel szó szerint kivégezték, a nyugat-ukrajnai Rivnében.
Két gépkocsi elvágta a férfi autójának útját, kiszállították Muzicskót, majd a támadók saját autójukba tuszkolták a terroristát. – Kezét hátrabilincselték, majd kétszer szíven lőtték és egy elhagyatott helyen kidobták az autóból. – Más információk szerint, nem szíven, hanem fejbe lőtték.
A későbbi információk szerint; Muzicsko egy rendőrségi akció közben közben vesztette életét. Az Ukrán belügyminisztérium letartóztatási parancsot adott ki ellene, – banditizmus miatt.
Azám, csakhogy egy fegyveres bűnözőt elfogni, letartóztatni, aki többedmagával kalasnyikovokat hord, – nem olyan egyszerű. – Ezért a jelentések szerint, – tűzharc alakult ki Muzicsko és a rendőrök között, mely során a terrorista az életét vesztette. – De van, aki úgy tudja, hogy először megsebesült, elfogták, majd szíven lőtték.
Arzen Avakov, az ukrán belügyminiszter később azt nyilatkozta; Muzicsko nem hazafi volt, hanem egyszerűen bandita. “Azok, akik cégeket és birtokokat vesznek ostrom alá, azokat úgy hívják, hogy banditák”.
Jaros, a ‘Jobb Szektor’ teljhatalmú vezetője, Muzicsko cimborája, aki maga is hasonszőrű terrorista, – az ukrán belügyminiszter lemondását követeli, s bosszút esküdött.

2. A hírhedt ‘Jobb Szektor’

BelwM9RCcAALeHL
Alexandr Muzicsko, (Szasa Belij – Fehér Szása), a Dimitrij Jaros által vezetett ‘Jobb Szektor’ nyugat-ukrajnai “koordinátora” volt.
A törvényes és legális választásokon uralomra jutott Viktor Janukovics elnöknek és kormányának fegyveres puccsal való megbuktatásában a cionfasiszta ‘Jobb szektor’ banditái aktív szerepet vállaltak. Ugyanakkor a testvérüknek nevezték a ‘Kék sisakos’ majdani harci egységek zsidó parancsnokait, – kik az IDF (Israel Defense Force) – Izraeli Védelmi Erők veteránjai voltak, – s képezték ki az erőszakos utcai harcra a majdanista civileket.
A ‘Jobb Szektor’ tagjai hírhedtek lettek a keménységükről és kegyetlenségükről, s több rendőr (berkutos) halála is szárad a lelkükön. Első számú vezetőjük Dimitrij Jaros; akiről többször írtunk mi is, – legutóbb akkor, mikor bejelentette; “Felrobbantja azokat a gázvezetékeket Ukrajnában, melyek orosz gázt szállítanak az Európai Unió tagállamaiba.”
A ‘Jobb Szektor’ ezelőtt nem sokkal terrorista fehívást is közzé tett, – melyben gerilla és szabotázs csoportokat kívántak létrehozni Oroszország területén, – ártatlan orosz civilek, asszonyok és gyermekek estek volna áldozatul a ‘Jobb Szektor’ oroszországi terrorakcióinak. Ugyanígy kérte a ‘Jobb Szektor’ nemrégen Doku Umarov csecsen hadurat, akit egyesek Oroszország Bin-Ladenjének is neveznek, – hogy a Jobb Szektorral szövetségben fokozza terrorista tevékenységét Oroszország ellen. – Ezért, mivel a Jobb Szektor első számú vezetője Jaros, nyilvánosan szólított fel terror- és szélsőséges cselekmények elkövetésére, – az Orosz Szövetségi Nyomozó Hivatal nemzetközi elfogató parancsot adott ki ellene, – mint elvetemült terrorista vezér ellen.

3. Így terrorizálta a civileket

Nos, ennek a mindenki számára veszélyes terrorista bandának volt a nyugat-ukrajnai, (galíciai) koordinátorra, helyi vezetője, Muzicsko, aki ellen szintén távollétében eljárás indult Oroszországban; – nemzetközi körözést adtak ki ellene is; gengszterizmus, terrorizmus, tömeggyilkosság és háborús bűnök vádjával, melyeket a Csecsenföldi Háborúban követett el. A vád szerint több mint húsz orosz katonát ölt meg az Észak-Kaukázusban.

Ilyen embert szabadított rá Ukrajna népére a Nyugat. Adott kezébe fegyvert és hatalmat.

Amellyel persze azonnal vissza is élt, s nemrégiben a botrányos jelenetei miatt került az internetes portálok vezető híreibe. Előszeretettel terrorizálta felfegyverezve az ukrán civileket, akik féltek tőle, mint a tűztől.
Egyszer fegyverrel, terepszínű ruhában jelent meg és tartott szónoklatot (“lógni fogtok, mint a kutyák”), – a rivnei megyei önkormányzat elnökségének ülésén, máskor pedig pedig terrorizált, megvert, s halálosan fenyegetett hivatalnokokat és egy rivnei ügyészt is, kifogásolván munkáját.

4. Háborús bűnös

ykdd564
Muzicsko, az általa vezetett ukrán neonáci egységével együtt, (‘Ukrán Nemzeti Önvédelem – (UNA-UNSO’), – kisebb nagyobb megszakításokkal, – részt vett az első és a második Csecsenföldi Háborúban, 1994 és 2000 között. A csecsen hadúr Shamil Basayev és a szaudi Hattab terrorista kötelékeiben harcoltak Oroszország ellen.
Ezekben a harcokban elfogott orosz katonákat, – legalább húszat, – Muzicsko és bandája, megkínzott és megölt. Háborús bűntetteiket egészen a csecsen háborúk befejeztéig, a 2000-es évig folytatták.
Muzicsko büszke volt arra, – hogy a csecsen terroristák elismerően szóltak gaztetteiről, szívesen hangoztatta, hogy a csecsenek 3 nem csecsent tartottak nagyra, ezek közül az egyik ő volt.

5. Köztörvényes gengszter

Közben persze a időszakos ukrajnai tartózkodásai alatt sem tétlenkedett. ’95-ben verekedésbe keveredett egy kávézóban, a bíróság utána súlyos testi sértéssel vádolta. ’97-ben felgyújtott egy kijevi szórakoztató központot, – bár ezt nem tudták rábizonyítani, s a bíróság ennek hiányában fölmentette.
A csecsen háború után, már csak Ukrajnában ‘dolgozott’. – 2003 januárjában több erőszakos bűncselekmény elkövetéséért a Rivnei Városi bíróság, 3 és fél év börtönbüntetésre ítélte.
2007-ben egy rivnei öntödében lett biztonsági főnök, amely beosztását arra használta föl, hogy szó szerint erőszakos hatalomátvétellel a saját tulajdonába vegye a vállalatot.

6. Forradalmi biznisz: Zsarolás, fosztogatás

Az Ukrán ‘forradalomban’ és a ‘Jobb Szektor’ galíciai koordinátoraként megszerzett pozícióit is a zsarolásra és a fosztogatásra használta fel. Így kell védelmi pénzt szedni a forradalom ürügyén.
news_20140305031314_563A rovnoi milícia ezredesétől Alexander Semenyuktól 10 ezer dollárt kért és kapott. Majd heti 2 ezer dollárt követelt tőle, – úgymond a ‘Jobb Szektor’ fejlesztésére. Klasszikus védelmi üzlet volt ez mindkettőjük számára, – mert amikor Semenyuk munkájával elégedetlen Rovno régió képviselői a lemondását követelték, – Muzicsko azzal fenyegetőzött, hogy eltöreti a képviselők lábait.
2014. február 24-én, a rovnoi régió rendőrségi központjában, a forradalom nevében lefoglalta egy Nissan Terrano rendőrségi terepjáró kulcsait, – majd egyszerűen elhajtott az autóval. Amikor a rendőrök reklamáltak, csak ennyit mondott: “Szüksége van rá a forradalomnak!”
Ugyanakkor ez a ‘forradalmi csoport’ ellátogatott a helyi közlekedési hatóság vezetőjéhez, Zhupanyukhoz, s elébe tette a lemondó levelét, – vagy pedig fizessen 10 ezer dollárt. – Cserébe megígérte, hogy nem megy a házába, és nem fogja zavarni többé.
25-én még két autót foglaltak le az egyik helyi vállalat menedzsmentjétől. Érvelésük: “Szüksége van rájuk a forradalomnak”.
Február 26-án Muzicsko 700 ezer (!) dollárt kért – és kapott, – a Rovno kerületi államigazgatási hivatal egyik vezetőjétől, Vaszilij Karpenchuktól, azért, hogy békén hagyja. Megjegyezzük: Vajon mennyi vaj lehetett Karpenchuk füle mögött, hogy ezt egy bandita meg tudta vele csinálni? – Így fosztja ki az egyik hiéna a másikat.
Ezek után a rovnoi (rivnei) régióban a “Jobb Szektor” pontosabban Muzicsko átvette az ellenőrzést a ‘Berkut’ egységei fölött, – (akik ott maradtak, már régen nem képviseltek semmiféle harcértéket), – és a parancsnokuknak, Dmitrij Lazarevnek azontúl maga Muzicsko adta személyesen az utasításokat. Ezek után a ‘Jobb Szektor’ használta a rendőrség teljes infrastruktúráját, – irodát, garázst és egyéb felszereléseket. – Így kerekedik nyíltan a törvényes rendőrség fölé, egy bűnöző társaság.

7. Putyin életére is tört volna a bandita

Március 12-én értesült az orosz sajtó arról, hogy Alexander Muzicsko elrendelte emberei között; “Meg kell ölni Putyint!”
MuzicskoEnnek érdekében gyűjtést kezdeményezett Ukrajna ‘hazafiai’ között, – s remélte, hogy hamar összejön 10-12 millió dollár, – mely a jutalma lesz annak, aki meggyilkolja az orosz elnököt. – Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a hatalmukat féltő, maffiába szerveződő ukrán oligarchák csak összeadták volna ezt a pénzt. – Ám, ha kitudódik, hogy melyikük is adott volna bele, nem sok jót jósolunk neki.
***
Ceterum censeo: A terrorista módszerek, előbb-utóbb visszaütnek azokra is, akik alkalmazzák ezt. De azok sem menekülnek, akik maguk ugyan nem terroristák, de elfogadják ezeket az eljárásokat. – A visszalendülő inga nem válogat a kicsi és a nagy bűn között.
Az ukrán terrorista vezért is utolérte saját végzete. Visszaszállt fejére az erőszak.
Szabad Riport / Garbolczy János
Felhasznált források: MTI, Unian.ua, - Euronews,Russian News,Nevnov.ru, – SzRTI archivum