2011. augusztus 18., csütörtök

Kadarkúti Égi Üzenetek 115. Mennyei Atya: Tökéletesség a lelki életben

2011. augusztus 17.
Mennyei Atya: Tökéletesség a lelki életben
Mennyei Atya: A múlt szerdán az örök életről beszéltünk nektek. Én, Atyátok az örök életre teremtettelek benneteket. Jézus azért adta nektek az Egyházat, hogy a szentségeken keresztül az örök életre vezessen benneteket. Mit is tanítottunk nektek az elmúlt hetekben arról, hogy mi életetek célja?
Az örök élet elnyerése, tehát hogy földi életetek után bejussatok a Mennyországba. Ehhez el kell nyernetek a tökéletességet. Akinek itt a földön ez nem sikerül, az csak nagy szenvedés árán, a tisztítóhelyen jut el a tökéletes tisztaságra.
Kicsinyeim! Azt szeretném, hogy ti mindnyájan már itt a földi életben elérnétek a lelki élet tökéletességét. Akkor lesztek a lelki életben tökéletesek, ha együtt éltek Jézussal a megszentelő kegyelem állapotában, tehát Isten parancsai szerint éltek.Egy engesztelő imaóra után ott maradtak néhányan a közösségből és a szentekről beszélgettek. Egyikük elmondta, hogy több szent életrajzát olvasta, és csodálkozva vette tudomásul, hogy milyen magas fokra jutottak a lelki életben. Ezt példákkal támasztotta alá. Veronika hangosan megjegyzi: Én szent akarok lenni. A többiek megbotránkozva lehurrogták: ilyet kívánni szerénytelenség, az alázat hiánya.
A csoportvezető a védelmére kelt. Tévedtek. Igaza van Verának, Isten minden embert életszentségre hívott, azt akarja, hogy mindnyájan szentek legyünk. Mit is mondott Jézus? „Legyetek tökéletesek, mint a ti Mennyei Atyátok is tökéletes!”
Az egyik testvér hitetlenkedve megszólalt: -Tudunk mi olyan tökéletesek lenni, mint a Mennyei Atya? Tudjuk mi egymást úgy szeretni, mint Jézus szeret minket? A csoportvezető így felel: Jézus nem így értette, szó sincs erről. Hanem ezzel azt akarta tudomásunkra hozni, hogy holnap tökéletesebbek legyünk, mint ma. Hogy holnap jobban szeressük egymást, mint ma, hogy egyre jobban hasonlítsunk a Mennyei Atyához és Jézushoz. Drága Gyermekeim! Mindnyájan szentek lehettek és nem valami különleges cselekedet által, hanem azokban az életkörülményben, ahová állítottalak benneteket. Csak akarnotok kell. Jézust kell követnetek mindenben, elsősorban szeretetben.
Gyermekeim! A szeretet fontosságáról hallgassátok meg a következő példát! Van egy buzgó, templomba járó asszony, napi áldozó. Ő az, aki legszebben teszi össze a kezét. Külsőleg a szentmisén az áhítat mintaképe. De mielőtt elkezdődik a szentmise, és miután befejeződik, hol egyik, hol másik lelki testvérébe köt bele, mindenkiben a hibát látja, ítélkezik és rágalmaz. Otthon a szomszédaival kiabál, és ezt káromkodással fűszerezi. Elment egy távolabbi városba gyónni 10 évvel ezelőtt és az én felelőtlen pap fiam a gyóntatószékben azt mondta, hogy neki már nem kell gyónni, mert koránál fogva nincsenek bűnei. Azóta nem is volt gyónni, de naponta szentáldozáshoz járul.
Ez a szegény gyermekem sajnálatraméltó, mert nincs benne szeretet, és a pokol felé halad, ha nem változik meg.A másik asszony egy végtelenül elfoglalt nagymama. Együtt él a fiatalokkal. 3 kis unoka van a házban és a távolabbi leányainál is van 2-2 unokája. Mindhárom családnál sokat segít, vigyáz a kicsi unokára, a nagyobbiknak segít leckét írni. Kiharcolta, hogy a vasárnap délelőtt az övé legyen, ilyenkor szentmisére megy. Csak éjszaka, fáradtan marad ideje egy kis imádkozásra. Heti áldozó.
Áldott legyen ez a kedves, szeretettel teli, áldozatos gyermekem. Ő a sok fáradozásával, melyet szeretetből tesz, a szentté válás útján lépked. Minden munkája imádság, mely szentté teszi őt.
Drága Kicsinyeim! Most a tökéletesség fokozatait szeretném megismertetni veletek. Három fokozata van:A tisztulás útja 2.) A megvilágosodás útja és az 3.) egyesülés útja. Kik tartoznak a tökéletesség első fokozatába?
Azok, akik Tőlem, Mennyei Atyátoktól kegyelmet kapnak arra, hogy vágyakozzanak a tökéletességre. Elszántság és erős akarat kell hozzá. Eddig élte a többség közömbös, langyos életét, elmerült a földi dolgokban és hirtelen vágy ébredt a szívében, hogy ő meg akar változni, meg akar szabadulni a bűneitől és egészen felém akar fordulni. Ehhez felajánló imát kell végezni. Lehet saját szavaival is felajánlani nekem eljövendő életét, megbánni bűneit és megígérni, hogy ezután akaratomat teljesítve betartja parancsaimat, hogy szentté válhasson.
Ebben az első fokozatban az ígéretek megvalósítása nem könnyű. A sikertelen próbálkozások, elesések után nagy lendülettel újra kell kezdeni. Egyik gyermekem, egy nőtlen fiatalember már itt az elején megtorpant. Megtette a felajánlást, de ígéretét a parancsaimmal kapcsolatban már nem tudta teljesíteni. Képtelen volt a vasárnapi szentmisére elmenni, mert ahhoz korábban kellett volna kelni. Inkább elutasította Isten hívását és beleolvadt a közömbösök tömegébe.
Itt a tökéletesség első fokozatában sokat kell küzdeni a bűnök ellen. Az igazi veszélyt a halálos bűn jelenti, mert kilöki az embert a kegyelem állapotából és elszakítja Istentől. Az ilyen súlyos bűnt gyorsan meg kell gyónni. A bocsánatos bűn már nem olyan veszedelmes, de ez ellen is harcolni kell, mert kioldja az emberből a bűnnel szembeni ellenállást és előkészíti a halálos bűnt.
Ezzel a küzdelemmel el kell érni, hogy halálos bűn többé ne forduljon elő, csak így maradhat valaki a tökéletesség első fokozatában. Persze még akkor is ott maradhat, ha véletlenül előfordul 1-1 halálos bűn, de nem érzi jól magát benne és nagyon siet meggyónni.
A halálos bűntől való szabadulás döntő, nagy lépés a tökéletesedés felé, a tisztulás első lépése.A következő alkalommal azzal ismerkedünk meg, hogy mik a teendők a tökéletesség első fokozatában.Most Gyermekeim, elmondom mit történt itt a tanítás alatt. Tudjátok e mit látok? Egy egyenes, hosszú, keskeny, akadályokkal teli göröngyös utat, mely a messzeségben a Mennyország kapujába torkollik. Az elején nagyon sok az akadály: mély gödrök, nagy kövek, tövisek, bozótok. A közepe felé már ritkábbak az akadályok, a vége felé pedig sima, fényes az út és a legvégén ott vár az Úr Jézus. Az út két oldalán végig mély, sötét szakadék van. Az út elején áll a Szűzanya és kezét nyújtva felsegíti azokat a gyermekeimet, akik rálépnek erre az útra. A Szentlélek Isten emberalakban, fehér ruhában, szárnyakkal ott áll a Szűzanya mellett, a kezében arany tálacskában egy lobogó lángot tart, és akit édesanyátok rásegített az útra, annak egy lobogó lángnyelvecskét helyez a szívébe. Ez nem más, mint a tökéletesedés iránti vágy lángja. Ez lendületet ad gyermekeimnek és nagy elszántsággal lépegetnek a göröngyös, keskeny úton.
Az egyik leányom megbotlik egy sziklában és elesik. Félig becsúszik a szakadékba, ahonnan feltűnik ellenségem, a gonosz, és lábát megragadva le akarja húzni a mélybe. De egyik kezét az őrangyala, másik kezét Szent Mihály arkangyal fogja és segítenek felállni neki. Így aztán folytatja az utat.
Gyermekeim! Amit elmondtam, azok szimbólumok. A göröngyös út az életszentség, a tökéletesség útja. A sok akadály: a kövek, a gödrök, a sziklák, a tövises bozótok a bűnöket jelentik. A szakadék a kárhozat helye. Aki nem a keskeny utat választja, odakerül. Az út elején még nagy veszélyt jelentenek a halálos bűnök, a nagy kövek, mély gödrök, de ahogy előre halad az ember, az akadályok csökkenek, csak bocsánatos bűnök vannak. Az út vége már egész sima, akadálynélküli, bűn nélküli. Aki odaért, azt Jézus karjaiba zárja, Szent Szívére öleli és bevezeti a Mennyországba.
Drága Gyermekeim! Ti már javában lépkedtek ezen a keskeny, göröngyös úton. Legyőzitek a bűnöket. Súlyos, halálos bűn már nem akadályoz benneteket. Kérjétek az Égieket, hogy segítsenek nektek a bocsánatos bűnöket is kiirtani, hogy megérkezzetek életetek céljába, az örök életre. Én, Mennyei Atyátok megáldalak benneteket a tisztaság kegyelmével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.