2013. december 2., hétfő

Jobb,ha gyógyteákat fogyasztasz.Még jobb,ha saját magad által,megfelelő időben begyűjtött gyógyteákat fogyasztani

Amikor a teákról olvasunk, általában azt olvassuk, hogy az tele vannak antioxidánsokkal, és még a rák elleni küzdelemben is segítenek. ”Csupán egy csésze tea elfogyasztása naponta csökkenti a bla,bla, bla esélyét 50%-kal …” Bár a sok előnyös tulajdonságot nem vitatjuk, azt viszont tényként közölhetjük, hogy bizonyos tea márkák többet ártanak, mint használnak. Az igazsághoz hozzá tartozik a teafogyasztás pro-és kontra mérlege  is.
 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWBOJqh_4Syh1schx7b2xQ5MNP-2apqkASG25rXjXIi3vxW_lf
Amikor a teák tele vannak rákkeltő növényvédő szerekkel, vajon kiegyensúlyozódik-e a bevitt szennyeződés negatív hatása azzal, hogy az adott tea mondjuk: rákellenes hatású? Vajon a toxikus tulajdonságok kioltják a jótékony tulajdonságokat?
Lelkes tea fogyasztó voltam eddig és mondanom sem kell, nagyon megdöbbentett és mélységes csalódással töltött el az, amikor megtudtam, hogy épp a kedvenc márkájú teáimnak a legmagasabb a növényvédőszer tartalmuk.
A sok ilyen márkájú teát úgy tartjuk számon, hogy azok előnyösek az egészségre, de a teák gyártói nem tesznek semmit annak érdekében, hogy ellenőrizzék a bennük lévő méreganyagok mennyiségét. Itt van egy másik egyértelmű példa arra, amikor a profit kerül az emberek egészsége elé.
Vessünk egy pillantás arra a néhány teamárkára, amely a legnagyobb mennyiségű növényvédőszert tartalmazza.
A “Celestial Seasonings” az egyik legrosszabb a teák közül, ami különösen elszomorít, mert mindig is szerettem ezt a teamárkát. Egy Eurofins nevű cég (világszerte működő analitikus, tesztelő cég) szerint a Celestial Seasonings növényvédőszer tartalma meghaladja az amerikai szövetségi határokat. Miért lenne a Magyarországon kapható márka más? Figyelembe véve az összes toxint/ mérget a teákban, nagyon aggasztó a gondolat, hogy az emberek nap mint nap saját magukat mérgezik velük.
Lehetséges, hogy amikor- példának okáért- 1969-ben a Celestial Seasonings nevű tea megjelent a piacon, akkor teljesen természetes és méregmentes volt, hiszen a világon nem használtak annyiféle permetezőszert. Valószínűleg ez lehetett az alapja annak a meggyőződésnek, hogy a természetes teák segíthetnek egészségesebb életet élni. A mai időkben viszont nagyon oda kell figyelnünk és óvatosnak kell lennünk a termékek kiválasztásában.
Más említésre méltó, mérgező növényvédő szereket tartalmazó teák a következők: Tetley, Bigelow, Mighty Leaf, Teavanna, Tazo, Yogi, Davids tea és még sok más. Ezek közül jónéhány Magyarországon is forgalomban van. Nem csak, hogy ezek a teák rengeteg mérgező növényvédő szert tartalmaznak, sokban közülük mesterséges aromák is vannak. Továbbá, egy nagyon egyszerű módja annak, hogy elrejtsük a nemkívánatos hangzású összetevők listáját az, hogy gyűjtőnévvel illetve beletesszük őket a “természetes aroma” kategóriába, ahová minden “természetes eredetű” alkotóelem tartozik. Tehát: az olyan adalékokat, mint például: a hódzsír (egy olyan kémiai anyag, amelyet a hód végbélnyílásának közelébeni mirigyekből extraktálnak,) kármin (szárított és őrölt Cochina bogarak adnak piros színt az élelmiszereknek) és számos többi adalék, amelyek eredete megkérdőjelezhető. Csak azért, mert valamire az van ráírva hogy természetes, nem jelenti azt, hogy fogyasztása jót tesz szervezetünkkel.
Ügyelj arra, hogy alaposan olvasd el az összetevők listáját vásárlás előtt!
Itt egy táblázat, amely tartalmazza a néhány népszerű teamárkákat és egyben jelzi, hogy tartalmaznak-e növényvédő szereket és adalékanyagokat.
tea-story
Fel a fejjel, lehet azért még teát inni, csak meg kell keresnünk az organikus teafajtákat a herbáriákban!
A legegészségesebbek mindig is a szárított gyógynövényteák maradnak, amennyiben a begyűjtött gyógynövény szennyezetlen gyűjtőterületről származik. Valamint ha a minőségi, organikus teákat választjuk, támogatjuk a “fair trade” szabályainak megfelelő fenntartható gazdálkodási módszereket és farmokat is.  Annak ellenére, hogy ezek egy kicsit drágábbak mint a hagyományos filteres teák, fogyasztásuk akkor is ajánlott!
Minél több ember váltja le a hagyományos márkákat, annál nagyobb ütést mérünk a hagyományos teamárkák gyártóira, akik végre megérezhetnék a változó vásárlói gyakorlatot és elveket, a változó idők szeleit!

Natura Hírek

Decemberig tizenegyen fagytak meg Magyarországon

'Senkit nem hagyunk az út szélén'
A tél első napjáig tizenegyen fagytak meg Magyarországon az ősz kezdete óta – jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) szerdán.
November 17-ig heten, november 17. és december 1. között pedig további négyen szenvedtek fagyhalált. Valamennyi áldozat férfi volt, fiatalkorú nincs köztük.  A 11 személy közül heten a szabad ég alatt hűltek ki, négyen pedig fűtetlen otthonaikban.
Egyelőre még nincs kimutatás arról, hogy hány embert szállítottak kórházba kihűlés miatt, és közülük hányat nem sikerült megmenteni. Az elmúlt évek tapasztalata szerint megközelítőleg annyian haltak meg a kihűlés miatt kórházba kerültek közül, mint amennyien a közterületen és saját otthonukban elhunytak számát – tudatta az MSZF. +++
Kiadta: MSZF SZK  +36 30 5927371
Drága Honfitársam!
Kettős tisztelettel és szeretettel köszöntelek.
Ebben a rohanó idegbajos szekularizált világunkban, amelyben sokaknak sajnos csupán a tévé, a pénz és az autó jelenti az ISTENT. Nagyon fontos, hogy az alábbi FELHÍVÁST minél szélesebb körben megismerjék.
Ezért nagyon szépen kérlek, hogyha egyetértesz a legfőbb célunkkal. Szíveskedjél minél szélesebb kőrben továbbítani.
Bízva megértő jóindulatodban és értékes segítségedben, egy Születendő Betlehemi Kisded Jézus Áldotta gyönyörű Szent Karácsonyt és egy Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok neked és kedves szeretteidnek, Esztergomból, Szent István király szülővárosából, államalapítónk bölcsőjéből.
Ifj. l. v. hg. PaedDr. Szilas László
A SZÖVETSÉG A SZENT KORONA ORSZÁGÁÉRT Konzervatív Párt
alelnöke
szaszko
FELHÍVÁS
A SZÖVETSÉG A SZENT KORONA ORSZÁGÁÉRT Konzervatív Párt
megkülönböztetett tisztelettel és szeretettel vár minden szívében és lelkében Magyar Testvért soraiba.
Legfőbb célunk összefogni a Magyarország határain belül és kívül élő,
valamint a nagyvilágban szétszóródott magyarságot
a Koronánk által sugallt testvériség jegyében mindazokat,
akik a Szent Koronához tartozónak érzik, vallják magukat.
Bővebb információ az alelnöknél kérhető:
Ifj. PaedDr. Szilas László
aaa
"Karácsony készül, emberek!
Szépek és tiszták legyetek!
Súroljátok föl lelketek,
csillogtassátok kedvetek,
legyetek újra gyermekek
hogy emberek lehessetek!"
Wass Albert


1.- Szent Karácsony Éjjel 2.- Dicsőség 3.- Csendes Éj 4.- Három Királyok Napkeletről
1.- Ó, Szép Fenyő 2.- Mennyből az Angyal 3.- Ó, Gyönyörű Szép 4.- Kiskarácsony, Nagykarácsony

A vásárlók nyomonkövetése – Merre és miért?

A technológia fejlődésével egyre könnyebb jó vételeket találni az interneten és a fizikai világban egyaránt, ugyanakkor az ember, már aki belegondol abba, hogy mindez hová vezethet, mégsem tud igazán örülni.
A marketing szakemberek és mobil alkalmazás fejlesztők újabb és újabb módszerekkel állnak elő, hogy a keresett terméket segítsenek a lehető legalacsonyabb áron megtalálni. Ezek az ösztönző módszerek ugyanakkor a vásárlók egyre agresszívabb nyomonkövetését teszik lehetővé, függetlenül attól, hogy valaki a céges számítógépről, a mobiltelefonja segítségével vagy egy bolt sorai között sétálva keresgél.
Ma már minden információt képesek összekötni egy adott ember személyes adataival, legyen az a hivatalos jövedelme, irányítószáma vagy gépjármű felelősségbiztosításának lejárati dátuma.
A folyamatos online és offline nyomonkövetés célja elvileg, hogy mindenkiről meg tudják állapítani mit szeretne vásárolni és ezért mennyit hajlandó fizetni. A kiskereskedők szerint ezek a módszerek segítenek személyre szabni a vásárlást és az ügyfél számára pénzt takarítanak meg. A fogyasztóvédők szerint ugyanakkor az agresszív nyomonkövetés és profilkészítés eredményeként egy új jelenség is feltűnt: az árdiszkrimináció, ami azt jelenti, hogy egy cég akár többet is elkérhet egy adott vásárlótól, az illető anyagi helyzete, az online boltba történő látogatásainak gyakorisága és egyéb szempontok alapján.
„Ma már nincs karácsony tömegadatok és marketing nélkül,” mondja Jeff Chester, a Digitális Demokrácia Központ ügyvezetője. „Mint a Mikulásról szóló dal: Tudja, hogy mikor alszol és tudja, hogy mikor vagy ébren. Szerintem ő is így szerzi az információit.”
A fogyasztók nyomonkövetése régóta része a fogyasztói társadalomnak. Az áruházláncok megpróbálnak minél több vásárlót rávenni a pontgyűjtő-, hűség- vagy klubkártyák kiváltására, a gyártók pedig azt akarják, hogy a megvásárolt terméket regisztráljuk. Az online boltok úgynevezett sütiket, azaz apró információtartalmat hordozó fájlokat használnak a látogatók netes tevékenységének nyomonkövetésére, hogy személyre szabott reklámokat jeleníthessenek meg számára.
Így történhetett meg a következő eset Minneapolisban. Egy dühös apa panaszt tett a helyi Target áruházban, mert a cég több alkalommal is kuponokat küldött gimnazista lánya számára mindenféle csecsemők számára készült termékre, például kiságyakra, pelenkákra és hasonlókra. Mégis mit képzelnek, arra próbálják bátorítani a lányát, hogy essen teherbe? Az áruház természetesen bocsánatot kért, azonban néhány nap múlva egy újabb megkeresés során kiderült, hogy az apa nem tudott mindenről, ami a házában folyik. Például arról sem, hogy a lánya kisbabát vár. A Target saját algoritmusai segítségével elemez minden vásárlást. A lány újabban olyan termékeket választott, például vitaminokat vagy illatmentes szappant, amelyek alapján a program úgy ítélte meg, hogy terhes lehet, ezért küldték a kuponokat. És igazuk volt. A Target előbb tudott a terhességről, mint a lány apja. Azóta a Target kifinomultabb módszereket használ, és inkább személyre szabott kuponfüzeteket küld a törzsvásárlóknak, amibe sokféle népszerű termék közé helyezik el a szerintük keresett termékek kuponjait.
A legújabb technológiák már ötvözik az online és offline adatokat és minden regisztrált vásárlóról részletes profilt készítenek. A helymeghatározó technológiák tökéletesítése és bevonása is folyik, amelyekkel megpróbálják a fizikai boltokban barangoló vásárlók termékválasztásait is befolyásolni.
Az egyik legújabb módszernél például a vásárlók engedélyét kérik, hogy bizonyos árengedményekért cserébe követhessék őket. Míg korábban rászóltak azokra a vásárlókra, akik okostelefonjaikkal összehasonlították az adott bolt árait a riválisokéval, ma a Target és hasonló láncok saját mobilalkalmazásukat és ingyen Wi-Fit kínálnak a vevőknek. A mobilalkalmazás mindenféle kuponakciókkal és reklámokkal próbálja vásárlásra bírni a boltban bolyongó vevőket, ugyanakkor a Wi-Fi hálózaton keresztül figyelik, hogy milyen útvonalat jár be.
A vásárlók még sikeresebb behálózásához a Macy’s, a Best Buy és a JCPenney együttműködésre lépett a Shopkick mobil alkalmazással. Ha a vásárló bekapcsolja az alkalmazást miközben a boltban tartózkodik, egy adott ruha felpróbálásáért, egy vonalkód leolvasásáért és persze bizonyos vásárlásokért különféle árengedményeket vagy például ingyenes zeneletöltést kap.
Egy másik alkalmazás, a Snapette az emberek közösségi oldal-függőségét és a helymeghatározó technológiákat használja ki a vásárlások növelésére. A divatrajongó hölgyeket célzó program segítségével a vásárló láthatja, hogy melyek a legnépszerűbb termékek a környéken, míg a bolt lehetőséget kap, hogy célzott kuponokkal és reklámokkal bombázza a vásárlót.
A boltok által bevetett legújabb nyomkövető technológiák közül akadnak olyanok is jócskán, amelyekhez nem kérik a vásárlók engedélyét. Egyes cégek például hőérzékelők vagy a mobiltelefonok által leadott jelek segítségével figyelik, hogy melyik sorok keltik a legnagyobb érdeklődést.
A Shopperception (jelentése körülbelül: vásárló érzékelő) nevű program az Xbox Connectben is használt mozgásérzékelő technológiát alkalmazva figyeli a vásárlók mozgását és tevékenységét, olyan részletekre is kitérve, hogy valaki a polcról levett árut a kosárba vagy a polcra teszi-e vissza. A vásárlók viselkedésének elemzése mellett a program a közelben elhelyezett digitális kijelzőkön célzott kuponajánlatokat jelentet meg vagy konkrét termékekhez vezeti a vásárlót.
A magyarországi pontgyűjtő és egyéb hűségkártyákról már 2007-ben tudni lehetett, hogy az árengedmények mellé nem kívánt funkciókat is kap az óvatlan vásárló:
Nem csak a hűségpontgyűjtő kártyák forgalmáról, de például a repülőjegy-vásárlásokról, a telefonszámlákról, víz- és gázszámlákról vagy épp a névre szóló fitneszbérletre költött pénzről is bekérhet információkat az APEH [NAV], ha vizsgálatot indít valaki ellen – tudta meg az [origo]. Az üzleteknek minden olyan információt ki kell adniuk az adóhatóság számára, amely a vizsgált személy konkrét költekezéséről szól. Így tehát akárhányszor regisztrált ügyfélként fizetünk valahol, vagy akárhányszor elkérik és rögzítik a nevünket egy vásárlásnál, kiadásunk elvben az APEH [NAV] által is lekérdezhető lesz.
A kereskedelmi láncok vásárlócsalogató pontgyűjtő kártyáiról csütörtökön írta meg a Magyar Nemzet, hogy elárulhatják a valódinál kisebb jövedelmet bevalló, a bevallottnál pedig jóval több pénzt költő vásárlókat.
Ezek a technológiák szép fokozatosan egyetlen globális mátrixszá állnak össze, míg végül minden funkció (legyen az pontgyűjtés, fizetés vagy személyazonosítás) és információ egyetlen adathordozóra kerül. A kártyák és egyéb azonosítók számát minden fejlett országban csökkenteni és egységesíteni akarják. Magyarországon például Nemzeti Egységes Kártyarendszer néven fut a kezdeményezés. Mivel az átállás fokozatos és minden esetben a kényelmet, a biztonságot és persze a gazdaságosságot állítja előtérbe, hamarosan azon vesszük észre magunkat, hogy a végtermékkel már csak egyetlen gond lehet: elveszíthetjük vagy ellophatják, tehát biztonságos tároló helyet kell találni számára…
Források:
news.yahoo.co.uk
nytimes.com
origo.hu


http://idokjelei.hu/2013/12/a-vasarlok-nyomonkovetese-merre-es-miert/

A KENNEDYT LEGYILKOLÓ MAFFIA MA IS LÉTEZIK
























RÉSZLETEK AZ ECHOTV PANORÁMA ADÁSÁBÓL
Bemutattuk az egyik képsort, amelyet egy állítólag amatőr készített filmfelvevőjével Dallasban, 1963. november 22-én, Kennedy megölésének pillanataiban. Nos, az egészen közelről filmezett nyitott elnöki limuzin kikockázott részeinél nem csak az látható, hogy Kennedyt az első lövés, lövések hátulról érték, kicsit előre bukik, és felesége igyekszik segíteni neki. Ám ez a lövés, e lövések még nem az elnök koponyáját érték. De az is felismerhető, hogy következő lövés, vagy lövések már a koponyáját találják el, ám ez a lövés vagy lövések majdnem szemből, kicsit oldalról jönnek, más szögből, más fegyverből, és leszakítják Kennedy koponyájának jobboldali részét. Drábik János azt írta: JFK-ra nem Lee Harvey Oswald adta le a halálos lövést, hanem a sofőrje, William Greer, a titkosszolgálat embere. Kennedy nemcsak a maffiával és a CIA-val, hanem az atombomba gyártására készülő Izraellel és az uralkodó bankárokkal is harcban állt. Túl sokan akarták a halálát. Öccse, Robert jó eséllyel indulhatott volna az elnökválasztáson, s ha megnyeri, minden napvilágra derül. Neki is távoznia kellett hát az élők sorából. A Kennedy-gyilkosság más szemmel. A szakértő szerint összeesküvés történt Dallasban 50 évvel ezelőtt. Kiderült az is, hogy a testőrség nem vigyázott eléggé az elnökre, mert erre utasítást kapott. (echotv, részlet)
OSWALD CSAK BŰNBAKNAK KELLETT
Amikor megtörtént a gyilkosság, az 1963-as hazai hírekben azt jelentették, hogy „azonnal” elfogták a gyilkost, Oswaldot. Utána hetekkel már elemzők bizonyították (ezek az akkori hazai hírekben is megjelentek), hogy Oswald nehezen találhatta el a magas, távoli ablakból az elnököt az előre haladó és távolodó autójában. Tételezzük föl, hogy Oswladnak előre megmondták, hogy milyen időpontban halad el ott az elnöki kocsisor. Akkor Oswaldnak jó előre ott kellett lennie a könyvraktár 5. emeleti ablakánál, lövésre készen, minden eshetőségre fölkészülve. Érdekes, hogy a hatalmas könyvraktárban senki sem látta hogyan jutott oda be fegyverrel? Őneki a puska csövét eleve az úttestnek arra a szakaszára kellett irányoznia ahol az elnöki autó haladt. S amikor megcélozta a kocsit, akkor még külön az elnök fejét is megkellett céloznia. Egy ilyen célzási művelet több másodpercig tart, akár jó egy percig is. Talán a mesterlövészek tudják ezt a legjobban. Eközben míg célozgatott Oswald, a gépkocsisor haladt előre. Tegyük fel hogy a távcsöves puskájával jól célzott. De a jelentésekben azt mondták, hogy több lövést is leadtak, legalább 4-et hallottak a szemtanúk. Hogy Oswald hányszor lőtt azt nem mondták, csak azt egyből megmondták, hogy „ő a gyilkos”. Igen ám, de azt hogy az elnököt pontosan hol is érték a lövések, azt nem mondták el akkoriban és nem is mutatták soha. A filmben az látszik, hogy az első lövés az agyvelejének egy darabját is kiszakította, ami után nyúlt a felesége, de éppen akkor ugrott a kocsira hátul egy testőr, aki korábban nem volt ott. Éppen akkor nem lógtak a kocsi hátulján a testőrök amikor a lövések voltak.
J.D. TIPPIT RENDŐR MEGÖLÉSE IS BIZONYÍTÉK A MEGSZERVEZETT ÖSSZEESKÜVÉSRE
Akkoriban, a 60-as években a rendőr megölését ugyan említették, de mint valami jelentéktelen dolgot, holott amint látjuk, ő is beszervezett figura volt. Akit föláldoztak. Alábbi részlet a hivatalos jelentésből:
12:45-kor, 15 perccel azután, hogy az elnök elleni merénylet megtörtént, Tippit kapott egy rádióhívást hogy menjen a központi Oak Cliff területe felé, a város központjában . 00:54-kor Tippit a rádióhívások alapján mozgott autójával, ahogy irányították. Addigra már több üzenetet hallott, hogy a Kennedy-gyilkosság gyanúsítottja egy karcsú fehér férfi, harmincas évei elején jár (további testi adatai. A szerk.) Körülbelül 1:11-kor Tippit amikor a Patton Avenue-n vezette a kocsiját, akkor megjelent mellette egy férfi, aki hasonlított a rádióban leadott személyleírásra, Lee Harvey Oswald-ra. A férfi odalépett Tippit kocsijához és úgy tűnt, hogy váltott vele néhány szót az autó nyitott ablakán keresztül. Tippit kinyitotta a kocsija ajtaját és ahogy sétált az autója eleje felé, akkor ez a férfi előhúzott egy pisztolyt és három lövést adott le Tippitre, gyors egymásutánban, a mellkasába. A férfi ezután odament Tippit lebukott testéhez és tüzelt egy negyedik lövést is, közvetlenül a jobb halántékára, halálosan megsebesítve őt. Tippit halott volt, mielőtt segítséget tudott volna nyújtani és Oswaldot később letartóztatták, miután "gyanúsan járkált" és idegesen reagált a megjelenő rendőrségi szirénára, amely közeledett hozzá. Lebukott, mert nem a Texas Színházba vásárolt jegyet. (részlet a Warren-jelentésből)
IGEN SZŰKSZAVÚ A LEXIKON
„Az Elm és Houston street sarkán a tankönyvraktár tetején lévő, hatalmas hirdetőtábla órája pontosan 12 óra 30 percet mutatott, amikor az elnöki autó 15 km/óra sebességre lassulva bekanyarodott az Elm streetre. Abraham Zapruder egy lugas kőkerítésének peremén állva 350 képkockás filmfelvételen rögzítette az ezt követő eseményeket”.
William Greer, sofőr
Kennedyt ekkor találták el a lövések; előbb a torkán, majd a fején. A Parkland kórházba szállították. Eközben Howard Brennan kazánszerelő, aki a tankönyvraktárral szemben, az utca túloldalán ült, szólt egy rendőrnek, hogy lövést hallott fentről, és felnézve látta, hogy egy férfi újabb lövést ad le az ötödik emeleti, sarki ablakból. Azt mondta, ugyanazt a férfit látta kinézni az ablakon néhány perccel korábban. Brennan személyleírást adott a lövészről, amit rádión minden dallasi rendőrnek továbbítottak 12.45-kor, 12.48-kor és 12.55-kor. Miközben Brennan a rendőrrel beszélt, csatlakozott hozzájuk Harold Norman és James Jarman, a tankönyvraktár két dolgozója, akik a raktár délkeleti, negyedik emeleti ablakaiból figyelték az elhaladó konvojt. Norman elmondta, hogy három lövést hallott közvetlenül a fejük fölül. Norman ugyancsak hallotta egy tolózáras puska hangját és a földre hulló töltényhüvelyek zaját. Arra vonatkozóan, hogy a rendőrség mikor zárta le a tankönyvraktár kijáratait, a becslések 12.33 és 12.50 között szóródnak.
A WIKIPEDIA AGYMOSODA A LEGÚJABB TALÁLGATÁSOKAT IS TÁLALJA
Nem véletlenül foglalkozunk a Kennedy-gyilkosság 50. évfordulóján a merénylettel. A legtöbben azt hiszik, hogy ez régen volt, kár ezt már feszegetni. A helyezet ennek az ellenkezője. Hogy mekkora nagy összeesküvés volt ez, az abból is látszik, hogy az adatokat máig sem teszik közzé, holott a titoktartást föloldhatnák, de ezt nem teszik, mert akik akkor ezt a merényletet megtervezeték ma is élnek részben, másrészt ezek az érdekkörök ma is ugyanazok. Itt van a kutya elásva. Érdemes a Wikipedia agymosoda legújabb bejegyzéseit átolvasni, mivel ők is az 1963-as Warren-jelentés hazugságait tartják „igaznak”. (wikipedia) (A témát folytatjuk!)
1 képen ahogy az Elm útra befordul az elnök kocsija, akkor még a testőr ott van a kocsi végén.
2 képen a könyvtár épülete és alul az út ahol ahol lelőtték több lövéssel az elnököt.
3 képen a maketten 3 lővés irányát rajzolták le. Persze a valóság más lehetett.
4 kép az egyetlen ami az első lővés idején készült. Az emberek szaladnak a kocsi felé. A háttérben a kőépítmény jobb részén van egy beton talapzat, azon állva filmezte Zapruder a gyilkosságot, ez az egyetlen hiteles film erről.
5 képen a könyvraktár 5-dik emeleti ablaka ahonnan állítólag Oswald lőtt.
6 képen így láthatta Oswald az ablakból az utat.
7 képen egy 1967-es jelentés amikor vizsgálták az ablakból hogyan lehetett lőni.
8 képen kinagyítottuk, hogy Oswald kb. ennyit láthatott a távcsövén keresztül az elnöki kocsiból. Kizárt dolog, hogy egy 15 km-es sebességgel haladó autóban egy fejet el lehet találni abból a magasságból egy vagy két lövéssel.
9 képen a Fehér Ház sajtósai és szakértői utólagos vizsgálatai, akik buszon jöttek.
10 képen az van, hogy a könyvraktár dobozai között hagyta ott Oswald a fegyverét. És még találtak ott egy üres kólás üveget is ami az övé lehetett.
11 képen dobozokat tett az ablakba lőállásnak.
12-13 képen fényképezőgépet és filmfelvevőt csatlakoztattak Oswald távcsövére, hogy azon hogyan láthatta a célt.
14-15-16 képen az látható hogyan láthatta a kocsiban az elnök fejét, ami egy olyan pici pont a távcső képmezőjén, hogy lehetetlen azt eltalálni.
17 képen a dallasi tévében jobb oldalt Zapruder, aki magyarázza, hogyan szakadt ki Kennedy feje a lövés után, ő csinálta az amatőr filmet. Érdekes, hogy ez a film a világsajtóba alig pár éve lett ismert. Valószínű, hogy a hatóságok akkor lefoglalták és csak mostanában hozták nyilvánosságra a neten.
18-19 képen a hivatalos ábrák az elnök lelövéséről, csak egy felvétel van a fejéről az archivumban ami itt látszik, de a többi képeket máig is titokban tartják.
20 képen egy kb. 2.5 centiméteres koponyacsont töredék, amit másnap találtak meg a fűben.
21 képen Tippit rendőr, akit Oswald lelőtt, itt még egy tíz évvel korábbi képe.
22 képen egy fiatal házaspár a gyerekükkel, akik az út túlsó oldalán földre vetették magukat a lövések hallatán, de azonnal odarohantak fotósok. Igen sok gyanús alak lehetett ott a tömegben.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/kennedyt-legyilkol%C3%B3-maffia-ma-l%C3%A9tezik

























TOVÁBB FOLYTATJÁK A MEGTÉVESZTŐ HAZUGSÁGOKAT A SAJTÓBAN
William Colby a CIA egykori igazgatója elmondta, hogy az ügynökség minden nagy jelentőségű tömegtájékoztatási eszköznél ott van. Az 50. évforulón is hamis és félrevezető jelentéseket adtak le a JFK elleni merényletről. Az országos hírekben egyáltalán nem foglalkoztak a bizonyítékokkal.
Miközben öt nemzeti konferenciát tartottak erről a témáról és megjelent három gyűjtemény azokról a tanulmányokról, amiket szakértők csináltak, különböző nézőpontból az ügyről. Az állítólagos bérgyilkos egyetlen lövést sem adott le. Itt szeretném összefoglalni néhány páldán a legsúlyosabb visszaéléseket, amiket a média főbb szereplői csináltak. Köztük a CBS, amely jóváhagyta a "csodafegyver" elméletet és Bob Schieffer, aki a házigazdája, a "Face the Nation" (a nemzet arca. A szerk.) műsornak, aki a legkirívóbb módon szállítója a hamis információkat, mind közül. A HSCA orvoscsoport megfigyelte, ha nincs "csodaszer ", akkor ott legalább hat lövésnek kellett lennie, háromféle irányból és így több lövésze volt az összeesküvésnek. A Warren Bizottság középpontjában a "magányos gyilkos" forgatókönyv szerepelt. De mi láttuk az elnöknek az ingét, és azt a kabátot ami rajta volt. A gallérja alatt 5.5 cm-es lukak voltak, a gerincoszlop jobb oldalán is. A boncolási ábrán egyetlen seb volt ugyanazon a helyen. Tehát nem az elnök személyi orvosa csinálta a halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés leírását. Tudjuk, hogy ez a "csodafegyver " elmélet hamis. (Itt arra utal a szerző, hogy Oswald nem lőhette ezeket a sebeket, amiket a testén találtak. A szerk.) Míg a Warren Bizottság jelentése szerint csak egyetlen seb van. Van egy kis folt elöl JFK-in és egy sokkal nagyobb sebfolt a hátán. Több fényképet is mutattak erről. Az egyiken a fiatal Arlene Specter mutatja a röppályát hogy a "csodafegyvernek" hogyan kellett volna lőnie, ha az elmélet igaz. Ismerjük Gerald Ford, a Warren Bizottság fiatal tagjának a leírását, annak érdekében, hogy a "csodafegyver "elmélet a valószínűbb. De ez nem csak bizonyíthatóan hamis, hanem anatómiailag is lehetetlen. Az utólagos kisérletek során senki sem volt képes megismételni a Oswaldnak tulajdonított lövéseket. A legjobb mesterlövész az US Marine Corps-nál (az amerikai haditengerészet. A szerk.) Carlos Hathcock többszöri próbálkozást tett Quantico-ban, hogy megismételje Oswald lövéseit, de sikertelenül. És Jesse Ventura, szakértő lövész szintén megpróbálta megcsinálni ezeket a lövéseket egy sokkal jobb Mannlicher – Carcan fegyverrel, de három megismételt lövésből csak egyszer találta el a célokat. A The Cavalier Daily lapban ezzel a címmel megjelent: "JFK: Igazság vagy összeesküvés?" Itt egy három részes cikkben ököl nagyságú seb volt megfigyelhető a Parkland kórházban az elnökön. Hatalmas lyuk volt a koponyáján az eltünt csontokkal. Dr. Ronald Jones volt a boncoló orvos a Parkland kórházban és Jones elmondta Schieffernek, hogy amikor belépett az 1-es boncterebe, akkor észrevett egy kis lyukat a nyak elülső részén, ami becslések szerint egy negyed hüvelyk lehetett. És tudtam, hogy volt egy nagy seb a feje hátulján. Ahelyett, hogy elfogadták volna ezt az első személyes beszámolót a két sebről, mindkettőjüket kirúgták a kórházból. Azt is tudjuk, hogy Marina, Oswald felesége (orosz nő volt! A szerk.), csodálta Kennedy elnököt és neki nem volt az elnök ellen rosszindulata. Az újabb kutatások bebizonyították, sőt megerősítették, hogy az a férfi, akit a képen elfogtak, az egy híres fotó. A felvétel azt mutatja, hogy a könyvraktár ajtajában állt Lee Oswald. Neki nem volt semmi indítéka gyilkolni, sem eszközökkel, sem lehetősége nem volt erre. A régi diákok, mint Harold Weisberg (1966) azt állították, hogy Lee volt az ajtóban. Vince Salandria, Mark Lane, Gerald McKnight és sok más állította ezt a szakértőknek. Bizonyíték van arra, hogy az archivált "Oswald Innocence Campaign" (Oswald Ártatlan Kampány. A szerk.) meghatározta a helyzetét. Mivel ő az ajtóban volt, tehát nem lehetett még a 6. emeleten. (Nagyon érdekes! Az amerikai cikkek hol 6-dik és hol 5-dik emeletet emlegetnek a könyvraktárnál, ahonnan állítólag Oswald lőtt, több lövést. Az épület valójában 6 emeletes, de a jelőlések a képeken mindig az 5-dik emeleti ablakot mutatják ahonnan lőhetett. A szerk.) Jim Marrs, a CROSSFIRE (1987) című könyv szerzője azt bizonyította be, hogy azon a kerti fényképen ahol Oswald egy puskát tart a kezében, ott az ő arca alá másnak a testét ragasztották. (Ez a kép kezdettől fogva gyanús volt, amivel azt akarták igazolni a hatóságok, hogy Oswald korábban már „készült” a gyilkolásra. A szerk.) Az állcsúcsa nem stimmel és az alsó szája széle sem és a jobb keze ujjvégei le vannak vágva. Tom Brokow NBC műsorában, Robert Groden tárgyalja JD Tippit rendőr megölését. Groden elkezdte magyarázni, hogy négy töltényhüvely volt található a helyszínen, ami automata fegyverre utal, míg Oswaldnál csak egy revolver volt. Abszurd dolog, hogy Lee Oswald le tudta lőni a rendőrt négy lövéssel, majd eltünt a házak között, miközben géppisztolyos rendőrök voltak a környéken. Egy nő volt az utca túloldalán, Acquilla Clemons, aki megfigyelte a lövöldözést és azt jelentette, hogy két ember lőtte le Tippit rendőrt és egyikük sem nézett ki úgy, mint Oswald. Tehát őt sem hívták be tanúként. A legjobb riportot Tippit lelövéséről meg lehet találni Groden (1995), "The Search for Lee Harvey Oswald címmel.
(Dr. James H. Fetzer, egykori tengerészgyalogos tiszt, az University of Minnesota Duluth professzora. Vezető szakértője JFK halálának és az 9/11 merényletnek. Ő tette közzé cikkeit széles körben mint újságíró, a Veterans Today lapban. presstv, részlet)
Kép: Oswaldról több változat is készült a hamis képről, egy jó kép, ahol a sárga vonal jelzi, hogy Oswald az ablakból csak olyan szögben lőhetett, míg a piros vonal azt mutatja ahol az első lövés érte, de az nem a raktárból jöhetett

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/%C3%BAjabb-bizony%C3%ADt%C3%A9kok-kennedy-gyilkoss%C3%A1gr%C3%B3l

Közös deviza a Perzsa-öbölnél

Közös devizát vezet be az év végén a Perzsa-Öböl Menti Együttműködési Tanács négy tagja - írja a gulfnews.com hírportál az Ahbar Al Halídzs bahreini napilap értesülésére hivatkozva.

A bahreini napilap értesülése szerint a Gulf Cooperation Council (GCC) négy tagja, Szaúd-Arábia, Bahrein, Kuwait és Katar az amerikai dollárhoz kötött árfolyamú közös devizát vezet be december végén.
http://www.napigazdasag.hu/kozos-deviza-a-perzsa-obolnel/

Olcsóbb, legalább olyan jó, akkor mi a baj a magyar busszal?

Számítások szerint egyetlen új magyar busz megrendelése 7-8 új munkahelyet jelenthetne. A Magyarországon gyártott és üzembe helyezett buszok példája azt mutatja, a magyar ipar képes a mai igényeknek megfelelő korszerű buszokat gyártani a külföldi típusoknál nagyjából 20 százalékkal olcsóbban. A korábban busznagyhatalomnak számító Magyarországon az utóbbi öt-tíz évben megrendelések hiányában szinte teljesen megszűnt a buszgyártás. Az érintett cégek ugyanakkor még mindig nem mondtak le arról, hogy ez az ágazat feléleszthető. Készülnek korszerű járműtervek, prototípusok, amelyek üzemeltetésének kedvező tapasztalatai azt mutatják, ha volna megrendelés, lenne újra magyar buszgyártás is – közölte a Privátbankárral a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter.
A cégek nem adták fel
A magyarországi közösségi közlekedésben résztvevő mintegy tízezer autóbusz átlagéletkora 15 év körül van, de bőven akadnak 20 év körüli járművek is. A szakemberek úgy vélik, hogy ha most elkezdenénk, akkor évi 500-600 darabos ütemben lehetne lecserélni a gyorsan öregedő állományt. A klaszter szerint ehhez bőven megvan a hazai buszgyártó kapacitás. A győri Kravtex-Kühne csoport 500, a szigethalmi Magyar Autóbuszgyártó Kft. 200, a szeghalmi Csaba Metál 100 busz előállítására alkalmas éves kapacitással rendelkezik. A NABI volt gyártelepén, Mátyásföldön évente egy műszakban 250-300 buszt lehetne gyártani, nem is beszélve az Evopro elektromos buszterveiről.
„Egy autóbusz 2000-2500 alkatrészből áll össze, ezek közül a motor kivételével mindenféle szerkezetre akad akár több hazai gyártó is az alváztól sebességváltón át a felépítményig és a bonyolult elektronikai rendszerekig. Nem véletlen, hogy az újkeletű Volvo-Rába együttműködés hazai alkatrész beszállítójaként az idén több mint 350 cég jelentkezett és első körben, ezeknek a háromnegyedét tartották megfelelő színvonalú potenciális közreműködőnek. A Magyarországon – egyelőre csak gyér számban – készülő buszokban a hazai munka aránya a gyártási költségeket is beszámítva 75-85 százalék. Megérné tehát magyar buszt rendelni” – mondja Fórián István, a Magyar Autóbuszgyártó Klaszter elnöke.
Van, aki itthon vásárol
A Kisalföld Volán pozitív kivételnek számít a klaszter szerint. Az összes többi hazai közúti tömegközlekedéssel foglalkozó céggel ellentétben gyakorlatilag csak magyar gyártmányú buszflottával rendelkezik. A 430 darab járműve között mindössze három MAN és két Mercedes turistabusz található. Az utóbbi tíz évben főleg a győri Kravtex vállalat Credo buszait vette a cég. Ezekből összesen 170 járműve van. A legrégebbiek több mint tíz évesek és túl vannak az egy milliomodik kilométerükön, a legfiatalabbak néhány hónaposak. A Kisalföld Volán az idén 20 új Credo buszt állított forgalomba.
„Egyáltalán nem bántuk meg, hogy szinte kizárólag magyar gyártmányú buszokra specializálódtunk. Ezeket a járműveket eleve a magyar utak megpróbáltatásaira tervezték, és figyelembe vették az üzemeltetők erősen korlátozott anyagi lehetőségeit is” – mondta Kenesei László, a cég járműjavítási és logisztikai igazgatója.
Az igazgató szerint ezek a buszok viszonylag kevés karbantartást igényelnek és keveset is fogyasztanak. Ez utóbbiban nagy szerepet játszik a buszok könnyű vázszerkezete. Kenesei László szerint az, hogy más közlekedési vállalatokkal összehasonlítva viszonylag konszolidált a társaság gazdasági helyzete, nagy szerepe van annak is, hogy olcsó, gazdaságos, de az utasok igényeinek megfelelő magyar gyártású buszokat használnak.
Több típust is tesztelnek
Szegeden nagyrészt európai uniós támogatásból összesen 13 járművet rendeltek mintegy 3,1 milliárd forint értékben az Ikarus-Skoda Konzorciumtól. Az új csuklós trolibusz tesztüzeme már megkezdődött, és azt tervezik, az első buszok december huszadikán, az új szegedi 10-es troli járat felavatásakor állnak forgalomba. Az új szegedi trolibusz dízel meghajtású változatának prototípusa már nagyjából egy éve közlekedik Budapesten a BKV kelenföldi garázsának üzemeltetésében. Egyelőre ez is csak tesztjárat. A busz október közepéig 80 ezer kilométert tett meg. A hasonló kapacitású, de 5-7 évvel öregebb Volvo 7700-as csuklósokkal összehasonlítva jóval erősebb a motorja, mégis jelentősen alacsonyabb a fogyasztása: ugyanazon a távon, amelyen a Volvo 75-78 liter üzemanyagot fogyaszt, az Ikarus csak 65 litert.
A magyar gyártmány utaskomfort szempontjából is versenyképes a külföldi típusokkal, a karbantartás költségeit tekintve pedig jóval gazdaságosabb – közölte a klaszter. A kelenföldi buszgarázsnak van egy másik magyar tesztbusza is, a Rába-Webasto-Molitus kooperációban készülő S91-es midibusz. A Rába alvázon futó, Molitus felépítményű, Mercedes motorral hajtott midibusz főként a budai várban közlekedik. A békéscsabai Csaba Metál TV84 Urbanus midibusza a makói helyi közlekedésben gyűjti a tapasztalatokat. A Magyar Autóbuszgyártó Klaszter elnöke szerint kapacitás bőven lenne rá, hogy a Magyarországon forgalomban lévő buszok zömét is magyar buszgyártók és alkatrész-beszállítók készítsék.
Az alkatrészárakban is eltérőek
A klaszter szerint egy magyar busz hazai gyártású szélvédő üvege 80-90 ezer forintba kerül, miközben a külföldi buszoké 700 ezer és 1 millió forint között van.
(privatbankar)

Cion-EU tervei Ukrajnával - orosz különleges alakulatok érkeztek Kijevbe



EU ERŐSZAK UKRAJNÁBAN ÓCSENY HARASÓ

Az EU vezetői úgy gondolják, hogy az EU csak úgy tud működni és életben maradni, ha a nagy nyugati országokat élősködő módon eltartják a déli országok és a volt keleti kommunista országok. Ez a tervük nem jött be, most új tervet eszeltek ki. Minél több volt keleti kommunista országot vegyenek be, a túlélésük érdekében. Így ajnározzák most Szerbiát, de aztán kiszemelték még Moldáviát, Grúziát és Azerbajdzsánt is. Hát persze ez utóbbik már Ázsia, de őket ez nem érdekli. Mivel Fehér-Oroszországot (Lukasenko rendszere) nem tudták megtörni, térdre kényszeríteni, hát Ukrajnának fűt-fát igértek és évekig hülyítették ott a népet, de a józan ukrán vezetők most nemet mondtak. Erre a cionvezetésű EU úgy döntött, ha a tömegeket fölheccelik és erőszakra buzdítják, akkor esetleg egy polgárháborúval sikerül a rendszert megdönteni és akkor ölükbe hull majd a liberális vezetésű Ukrajna. Reméljük ez a tervük is kudarcba fullad. Bezzeg a látható tömeges erőszak miatt most nem üvöltözik az EU és nem jajgatnak az „emberi jogok” megsértéséről, hiszen ezt az erőszakot ők rendelték meg és provokálták ki.

Ukrajna - narancsos féreglázadás előkészítése?


A Nyugatnak kellett pár nap, mire észhez tért a Moszkva irányából Janukocsics által bevitt horogütésből. Kezdetben csupán a fenyegetések hangzottak el, majd utcára hívták a csőcseléket. Buzik, genetikai nyomorékok, fizetett provokátorok lepték el az utcákat.
A csőcselék létszáma a hét végére nagyon nagy ütemben nőtt. A rendőri erők mindössze ezer főt tudtak utcára vonultatni. Orosz szakértők szerint Janukovics nem készült fel kellőképpen, hogy bejelenése a tárgyalások leállításáról a Nyugati körökben milyen reakciókat válthat ki, pedig tapasztalatot szerezhetett volna a moszkvai eseményeken, valamit az ukrajnai narancsos forradalom alkalmával is. Felkészültsége elégtelen volt.
A tüntetők az ország minden részéről özönlöttek Kijevbe. Pillanatnyilag az egyetlen eredmény, hogy az elégtelen védelemmel rendelkező ám üres kormányzati épületek közül a városházat megszállták. A hétfői munkakezdésre a dolgozók bejutni nem tudtak. A vasárnapi fellángolás után azonban sokan elhagyták a tereket, és hazamentek, valószínűleg a hétfői munkakezdés miatt. Olyannyira lecsökkent a félmilliós tömeg, hogy az ellenzék vezetője, Yatsenyuk (erősen szemita jellegű fejjel, lentebb) felszólította a tüntetőket, hogy ne hagyják el a tereket.
Yatsenyuk, alias "manipulátor", alias "kaméleon". Mindkét képen ő szerepel.
A tüntetők lemondtak a "tüntetési jogukról" mivel kezdetektől folyamatosan és erőszakosan támadják a rendőri erőket. Attól kezdve, hogy a tüntető a rendfenntartásra támad, már nem tüntetés zajlik, hanem rendbontás. Ennek ellenére a Nyugat folyamatosan a tüntetési szabadság biztosítására figyelmezteti Kijev vezetését. Szerintük a tüntetéseknek úgy kellene zajlani, hogy a hatalom szó nélkül hagyja, hogy elfoglalják a középületeket. Persze csak akkor, ha azok a liberális oldalon állnak. Moszkva viszont szó nélkül rendfenntartókat vezényelt Kijevbe a fennálló hatalom megsegítésére. Valószínűleg azon erőket, akik elegendő tapasztalatot szereztek a moszkvai zavargások leverésekor.
A zavargások folytatói barikádokat kezdtek emelni a város több pontján. A mi véleményünk szerint a tüntetés elbukott. A zendülők, akik egy tipikus államcsínyt akartak végrehajtani elbuktak. A tömeg létszámát a csúcs félmillió fölé emelni nem tudták, majd ez a tömeg is csökkenni kezdett. Az utcán jelenleg néhány tízezer ember tartózkodik, valószínűleg a megfizetettek, és azok a rétegek, akik a legnagyobbat bukják, az erkölcstelen hulladékok. Nagyjából ezer ember blokád alá akarta vonni a minisztérium épületét, ahová a reggel érkező dolgozókat nem akarták beengedni. A rendőrség elkezdte a fővárosba vezényelni a rendőri erőket, a Krimből több ezer rendőrt vezényeltek fel. Mivel a kezdeményezést a zendülők el fogják veszteni, ha nem tudják a létszámot újra felerősíteni és növelni, ezért véleményünk szerint a megmozdulás bukásra van ítélve. Semmi egyében nem múlik az ügy, mint azon, hogy Janukocsik kitart e az elkövetkező egy-két hétben.
Szót kell emelni a nyugati média szerepéről is. A cionista média most úgy akarja bemutatni, hogy egész Ukrajna fellázadt a vezetése ellen. Voltaképpen a cikkekhez közölt fotók hatásvadász képek csupán, egyet bemutatunk. A nyugati médiában napvilágot látott kép, a barikádokról. Az orosz média az, ami megmutatja mi van a barikád mögött. A cionista sajtó minden jelentést eltúloz, és semmi egyébre, mint a szokásos manipulációra használja a médiát.
Hídfő.net | Ukrajna 2013 EU-csatlakozás
A "barikád" szemből, a nyugati médiumok számára. Lehozta az Index is, hogy azt neki parancsolták.
A "barikád" oldalról. Möhötte egy lélek se. Csak nem egy előre elkészített csalást láthatunk? Ki hinné...
http://www.hidfo.net/2013/12/02/ukrajna-narancsos-fereglazadas-elokeszitese


Újabb példa az összefogásra - jobb vagy bal mit számít!
Ahogy írtuk, eljött az idő az ideológiák újra értelmezésére. A múlt ideológiái működésképtelenek, mert 100-150 évvel ezelőtti kihívásokra fogalmaztak meg válaszokat, és az oda vezető utat. Ezek a kihívások vagy erősödtek, vagy megszűntek, átalakultak, így a megoldásukra felvázolt ideológiák érvényüket vesztették. Az új kihívások teljesen mások. Mennyire kristálytisztán bizonyítja ezt az alábbi felhívás, ahol az ukrán kommunista párt képviselője (aki elvileg vallásellenes és konzervatívan baloldali - kellene legyen a régi elgondolások alapján) a kifejezetten a patrióta és keresztény Putyinhoz fordul segítségért Ukrajna megmentésére, amit éppen az atlantisa pribékek próbálnak káoszba dönteni. Újabb narancsos féreglázadást generálva, lefizetett provokátorokkal, buzikkal és pedofilokkal, liberális csürhével támadnak a rend ellen. A felhíváshoz, annak erkölcsi tartalma miatt csatlakoznunk muszáj. Újabb példát adunk arra, hogy jobb vagy bal a klasszikus értelembe véve semmit sem számít, mert az erkölcs harca az erkölcstelen szeméttel szemben, csak ez a lényeg.
A petíciót a lenti, orosz szöveg és térkép alatt tudja aláírni, az email cím beírása után nyomja le a "Подписать" (=aláír, szignóz) gombot. Ha a petíció saját oldalát akarja meglátogatni, itt teheti meg.

A petíció szövege magyarul:
Az Orosz Föderáció elnökének, az orosz fegyveres erők főparancsnokának Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin Úrnak!
Ukrajna oroszok lakta területei segítségért folyamodna Önhöz!
Ezek az emberek az orosz etnikum tagjai, és hívő ortodox keresztények.
Ukrajna egy véres polgárháború küszöbéhez érkezett. A kijevi kormány és Viktor Janukovics elnök képtelen a törvényes rend fenntartására.
Erre pillanatnyilag csak Moszkva, csak Oroszország, csak Ön képes. Felszámolni az anarchiát, a tömeges káoszt, a rendetlenséget, és megállitani a pusztitást és a konfliktus továbbterjedését.
Elsőként én, de sok ezer és több millió ember a világ minden tájáról hálás lesz Önnek azért, hogy az Orosz Föderáció elnöke csapatok Ukrajnába küldésével helyreállitja a békét és a rendet és a társadalmi harmóniát.
Hálásak leszünk azért, hogy elősegiti az ukrán lakosságot a közelgő népszavazásra, amelyen szabadon kifejezhetik akaratukat az Oroszországhoz való csatlakozás mellett.
Ez most a legfontosabb!
Ha Ön nem küld csapatokat Ukrajnába - küldenek majd más, nem baráti országok! A szerencse a bátraknak kedvez.
A legmélyebb tisztelettel és hűséggel Ön iránt,
Jermek Tajcsibekov


Cirkusz és szafari


A demokrácia nevű nagycirkusz ukrajnai képsorait láthatjuk a hírműsorokban. Ez a cirkusz egyelőre mindeni számára ingyenes. A fő műsorszám a majomparádé. Voltak már előadások mindenfelé Európában és szerte a világon, ahol mindenféle színű majmok voltak a főszereplők. Ezek a csínytevő majmok lángba borították Stockholmot, Lyont, Párizst, Londont, Birminghamet, de még Los Angelest is annak idején.
Most Ukrajnában, a különleges fehér majmok a fő attrakciók! Majmoktól hangos ma az összes ukrán város, törnek-zúznak, az utcára piszkítanak. Nemes és intelligens egyedek egyáltalán nem láthatók, csak olyanok vannak ott, akiknek a zűrzavar a lételemük. A nézősereg sem különb, abnormalitásban szocializálódott, diszkóbalesetek végtermékei, heroinmámorban fogant, kaftánszaggató pribékek. Persze az előadás nekik is áll. Az idióta nézősereg egy része önként vállal közösséget a fehér majmokkal, néhányukat annyira rabul ejti a szavannák és őserdők erotikus lüktetése, hogy az előadás hevében intim kapcsolatba kerülnek a majmokkal. De hát ettől szép a demokrácia! A vadállati szag még ebben, az igen hideg időben is orrfacsaró, de lehet, hogy nem mindenki érzi. Az ukrán előadáson vannak rendkívül veszélyes példányok is.
Nem tudom, a kedves olvasó, hallott-e a szafari vadászatokról? Ha a vadállomány szaporulata eléri a kritikus szintet, netán az állomány vérengző, intézkedni kell. Akkor kilövik a fenevadakat. Kilövik őket, kíméletlenül, de törvényesen. A szafari vadászat erről szól. Akkor pedig a cirkusz véget ér.
Dunai István




A kijevi akciókat az ukrajnai elnökválasztáshoz készítették – véli Vlagyimir Putyin orosz elnök.
„Minden, ami ott történik, nem áll közvetlen kapcsolatban az Európai Unió-val folytatott együttműködéssel. Ez belpolitikai folyamat, az ellenzék kísérlete arra, hogy destabilizálja a törvényes hatalmat az országban. Ez nem forradalom, hanem a jól előkészített akciók. És véleményem szerint nem a mai napra készültek, hanem a 2015-ös elnökválasztási kampányhoz” – mondta Putyin.
Ebben a tekintetben Putyin szerint, „az, ami ma történik, az egy kis false start, amely bizonyos körülmények miatt történt.”
http://hungarian.ruvr.ru


Döbrögisztán rablókapitalizmusa: Jelentem-a helyzet változatlan!

Egy flörtölő feleség okozta a vesztét a nyelvvizsgamaffiának, amelynek a kliensei között több tucat rendőr, adóhivatali dolgozó, sőt polgármester is akadt. A feleséget – a Blikk szerint – egy nyomozó hálózta be, a nő elmondott neki mindent, ami tudott a férje ügyleteiről, majd azt nyilatkozta, hogy a mai napig nem tudja, hogy csak az információk miatt udvarolt-e neki a rendőr, vagy tényleg szerette. Szerelem a korrupció idején. Nagyjából tényleg csak a megcsalt férjekben, feleségekben lehet bízni, máskülönben nálunk a jelek szerint alig történik valami a korrupció ellen. Sokat elárul a magyarok értékrendszeréről a Tárki most bemutatott új kutatása. Ebből kiderül, hogy nagyon sok mindent a politikai kötődésen keresztül értékelnek az emberek, így azt is, hogy mennyire korrupt az ország. A politikailag vagy akár családilag hozzánk közel állókat máshogyan látjuk, az ő kicsi vagy nagy korrupt ügyleteiket elfogadjuk.
Kevés az olyan ember, mint Horváth András, akit – legalábbis az eddigi nyilatkozatai alapján – az elemi felháborodás vezetett. A kiugrott adóellenőr már évek óta próbálkozott: levelekkel, feljegyzésekkel bombázta előbb a feletteseit, majd fideszes politikusokat, akik most nem akarnak erre emlékezni, vagy egyenesen letagadják. A tavaly októberi levelét az Átlátszó teljes terjedelmében ismertette. Szerinte egyébként a szálak nagyon magasra vezetnek, oligarchák (akik a Heti Válasz szerint régiós versenytársaikhoz képest valósággal „koldusok”) és politikusok védhetik az adócsalókat. A 444 remek írása azt taglalja, ahogyan a NAV-botrány a magyar állam teljes működésképtelenségét mutatja be, és azt, ahogyan szép csendben szétrohad az ország.
A Világgazdaság szerint tavaly összesen 27 milliárd forint értékű ingatlant és ingóságot foglalt le a NAV gazdasági bűncselekmények miatt, és 8,5 milliárd értékben különféle termékeket. Többek között ötszáz autó vár a sorsára. De mindez valószínűleg csak aprópénz az üzemszerűen működő csalások mellett.
Közben újabb igazolásaként, hogy Horváth igazat mond, a szlovák sajtó számolt be arról, hogy Szlovákia tavaly 156 ezer tonnával több cukrot exportált, mint amennyije volt importból és saját termelésből. Az adóellenőr korábban pont fél kiló cukor példáján érzékeltette azt, hogyan utaztatják papíron a cukrot országok között az áfacsalók. A nyomtatott HVG-ben pedig az egyik nyomozásban érintett közvetítőcég vezetője alátámasztotta, hogy az áfacsalási praktikák valóban nagyüzemben mennek, és a NAV tehetetlen.
Horváthnak amúgy hirtelen nem várt támogatója akadt, bár egy korábbi fórumon tett utalást arra, hogy lesznek követői. Újabb adóellenőr pakolt ki az Átlátszónak. A névtelenül nyilatkozó egykori magas rangú NAV-vezető megerősítette, amit korábban társa mondott arról, hogy az adóhatóságnál messze nem tettek meg mindent az áfacsaló hálózatok leleplezése érdekében. Azt mondja, olyan speciális csoportok munkáját lehetetlenítették el, amelyeknek lett volna esélyük a csalárd ügyletek felgöngyölítésére, ő is azért jött el, mert akadályozták a munkáját. Ugyanezt taglalta az Átlátszó rendezvényén is, szerinte mindaddig, amíg az adóhatóság nem különül el a mindenkori kormányzattól és a pártoktól, nem lehet elkerülni a maffiaszerű adócsalást. Az Indexnek részletes nyilatkozatot tett a problémákról.
Közben a Transparency International nemzetközi korrupcióellenes szervezet a honlapján figyelmeztet arra, hogy immár két hete alapvető kérdésekre nem ad választ a kormányzat a botránnyal kapcsolatban. Az ügyben a hivatalos szinten alig történik valami. Az ügyészség az időt húzza, feljelentéskiegészítést rendelt el. Az adóhatóságnál egy hétvégén lezavart vizsgálattal elintézték az egészet, mondván, hogy az ilyen gyors belső ellenőrzést a számítástechnika (!) fejlettsége lehetővé teszi. Még az Állami Számvevőszék sem vizsgálódik, mint a vezetője fogalmazott, azért, mert „nem olyan, mint a tűzoltóság, amely szirénázva kivonul tűz esetén”. Egyedül a nemzetgazdasági tárca jelentett be valamit, módosítanának egy rendeletet.
A Parlamentben a fideszes képviselőket nem érdekli, mi megy rosszul az adóhatóságnál a szervezett áfacsalások ügyében, a kormánypárt szerint itt csak az ügyészségnek van tennivalója, politikai felelősség nincs az ügyben. (Közben a 444.hu szépen összeszedte azokat a nagyságrendileg sokkal kisebb ügyeket, amelyeket a párt képes volt az ülésterembe vinni, Gyurcsány Ferenctől a Gripenekig.) A vizsgálóbizottsághoz is csak nyögvenyelősen gyűlnek az ellenzéki aláírások, a szocialisták ugyanis kétlelkűen viszonyulnak a feltáró vizsgálathoz. Összesen egy albizottsági ülést sikerült tartani (a fideszesek nélkül), ezen Horváth egy zöld dossziét mutatott fel, amely állítása szerint az adócsaló cégekről szóló konkrét adatokat tartalmazza.
A legszebb az egészben, hogy a kormányszóvivő szerint nem szabad az adófizetőket olyan hírekkel zaklatni, hogy a nagyhalak ezermilliárd forint értékben csalnak adót, a kormányzati propagandagépezet inkább hozzálátott az adóhatóságot elhagyó egykori alkalmazott személyének hiteltelenítéséhez, mindenféle eszközzel. A volt adóellenőr szerint mindez várható volt. Az ügy tétje könnyen lehet, hogy a jövő évi választási győzelem lesz – az ellenzéknek vagy a kormánypártnak.
A milliárdos adócsalók vígan működnek, persze, de a NAV a legnagyobb eréllyel jár el a kisemberek ellen: az adóellenőrök képesek voltak Budapesten lakást bérelni, hogy házhoz hívjanak szerelőket, szőnyegtisztítókat, ételszállítókat, és jól leleplezzék őket, hogy nem adtak számlát.
Jó lenne persze, ha az államigazgatás más bugyraiból is előjönnének Horváth Andráshoz hasonló emberek. Lenne onnan is mit jelenteni, főleg, ha olyan híreket olvasunk, mint az Átlátszó által módszeresen feltárt botrányos napelemtender ügye. A pályázatot éppen az újság eddigi cikkei miatt függesztették fel. A múlt héten a lap meghökkentő összefonódásokról számolt be: listára ugyanis saját cégével felkerült az LMP pénzügyi vezetője, a miniszterelnök vejének üzlettársán keresztül pedig egy olyan céghez lehetett eljutni, amelyben a NAV informatikai elnökhelyettesének volt érdekeltsége. Az LMP bejelentette, vizsgálatot indít, hiszen az ellenzéki párt hevesen támadta a tendert, közben pedig egyes vezetők benne voltak a buliban. Az egyik érintett máris távozott a párt legfőbb vezető testületéből.
De ha se kacér feleség, se felszarvazott férj, se Horváth András nincs a láthatáron, akkor alig derül ki valami a legnagyobb simlikkel kapcsolatban.
További érdekességek itthonról és külföldről:
A HVG cikke szerint Gyöngyösön a város tizenhét dohánytrafikjából tizenhármat olyan cégek működtetnek, amelyek valamennyien a fideszes kormánymegbízotthoz köthető ügyvéddel állnak szerződésben. A kormánymegbízott a helyi kézilabdaklub társadalmi elnökeként is kapcsolatba hozható a trafiknyertesekkel. A cégeket – úgy tűnik – közvetlenül egymás után, egy kaptafára alapították.
Elvarrják a trafikmutyi még elvarratlan szálait. Egy kormányrendelet szerint a benzinkutakon és a hipermarketekben lévő trafikok legfeljebb jövő májusig működhetnek csak, még több bevételhez juthatnak tehát azok, akik a Fidesszel ápolt jó kapcsolataik miatt jutottak engedélyhez.
A Napi.hu arról ír, hogy újabb üzlettel gazdagodhatnak a trafikmutyi nyertesei, a nemzeti dohányboltok. Egyelőre csak lapértesülés, de elképzelhető, hogy lóversenyfogadás is bekerülhet az üzletekbe, a trafikokban lévő terminálokon elindulhat a szerencsejáték.
Legújabban a kaszinópiacon körvonalazódik annak a lehetősége, hogy a trafikmutyi know-how-ját alkalmazzák majd. A HVG cikke szerint korábban arra hivatkoztak kormánypárti politikusok, hogy a szerencsejáték nem helyes dolog, ezért a játéktermeket be kell zárni. Most újra lehetőséget biztosítanak a kaszinóknak, ráadásul vonzó adózási feltételekkel. Újraosztják tehát a piacot, ráadásul könnyen lehet, hogy pályáztatás nélkül.
Megvan az autópálya-építés kőröshegyi völgyhídja. Egy most induló, alig 29 km-es autópálya-szakasz építése mintegy 110 milliárd forintba kerül majd, vagyis mindegy egyes kilométer 3,8 milliárdba. Az Abony és Fegyvernek között épülő szakaszról van szó, a kivitelezők között pedig természetesen ott a Közgép is. A HVG összeállítása szerint az ár még a közelmúlt hasonló építkezéseivel összevetve is szembetűnően magas, amit alig indokol valami az építés különleges körülményei közül. Az illetékes miniszter szerint az ugyan felfelé húzhatta az árakat, hogy a projekthez az utolsó pillanatban hívják le az uniós támogatást, de Némethné szerint ezen a beruházáson nincs mit vizsgálni.
Eddig semmit sem lehetett tudni arról, hogy milyen kiemelt ellátásban részesítik, és pontosan mennyiért az állami vezetőket. Az Átlátszó azonban egy közel három hónapon át tartó adatigénylés-sorozattal kiderítette, hogy jelenleg több száz állami vezető jogosult VIP-kezelésre, amit igénybe is vesznek. Sokan a fogászati kezelésre járnak, de volt, aki plasztikai sebészhez ment közülük.
A vagyonnyilatkozatán bukott le a kirúgott kecskeméti bíró, akinek három év alatt gyanúsan megnőtt a vagyona, emiatt vizsgálat indult ellene, végül pedig felmentették az állásából, mert nem tudta megmagyarázni, hogyan gazdagodott. A bíró nem a létra legalján állt: másodfokú eljárásokban ítélkezett, polgári ügyekben.
Az Index ír arról, hogy egy fóti mikrovállalkozást bíztak meg azzal, fotókkal dokumentálja az új testnevelési koncepció megszületését. A szerződésben az az érdekes, hogy a naponta több diplomáciai és közéleti eseményen részt vevő miniszterelnök fotózása is jóval olcsóbb az adófizetőknek. Orbán Viktor fotósának tavaly nettó tízmillió forint körüli összeggel kellett megelégednie, erre a szerződésre 24 millió forintot áldoztak, ráadásul ezt a szolgáltatást és egy halom hasonlót közbeszerzés nélkül rendelték meg, mert pont a 25 milliós határ alatt maradt az értéke. Egyébként bőven van miből, a testnevelési koncepció megírására nem kevesebb mint 2,2 milliárd forintot költenek az adófizetők pénzéből.
Uniós pénzből hirdetik magukat ember nagyságú posztereken Újbuda fideszes vezetői. A Móricz Zsigmond körtér felújítására kapott uniós összegek egy részét a kerület lakosainak tájékoztatására kell használni, ebből a forrásból kerültek ki a személyes plakátok.
A Blikk szerint egy kamupárt elnökeként zsebelt valaki be százmillió forintot. A férfi különböző indokokkal, többek között azzal, hogy 2014-ben újból megméreti magát a választásokon, kölcsönkért vállalkozóktól. A rendőrség nyomozást indított.
Érdekes új frontot nyitott a sajtó ellen a jegybank, amely tiltott piacbefolyásolás miatt 3-3 milló forintra büntette a Napi Gazdaság Kiadót és a napi.hu hírportált. A lapban még hetekkel ezelőtt azt taglalták, hogy a norvég állami olajalap mérlegelheti a Mol-részesedésének eladását, mivel etikai szabályzata alapján nem tarthat olyan cég részvényeiből, amely korrupciós ügybe keveredett, márpedig a Mol vezetője elleni, horvátországi korrupciógyanú ilyen. Az olajcég részvényei akkor nagyot zuhantak a hírre, az értesülést azóta nem erősítette meg senki, igaz, egyértelműen nem is cáfolták. Kérdés, ezek után minden olyan sajtóterméket megbüntetnek-e, amely beszámol, mondjuk, egy-egy fideszes politikus (pl. Kósa Lajos) forintárfolyamot befolyásoló nyilatkozatáról.
Közben a Porfolio arról számol be, hogy a devizaárfolyamok és a jelzálogpiaci manipulációk után egy újabb világméretű pénzügyi botrány rengetheti meg a pénzintézeteket: manipulálhatták az arany árfolyamát is. Az egyik brit pénzügyi felügyelet és az amerikai határidős piaci felügyelet is vizsgálódik az ügyben.
Próbapert nyert az Átlátszó a Fővárosi Törvényszéken. A bíróság elfogadta a lap érvelését, miszerint közérdekű adat, és ezért nyilvánosnak kell lennie, hogy a Magyar Államkincstár kinek, miért és mennyit fizet.
Az Átlátszó által elindított kenőpénzfigyelő oldalra, a Fizettem.hu-ra kívánkozik az a sztori, ami a hétvégén történt meg az M5-ösön. A rendőrök vasárnap hajnalban az inárcsi pihenőhelynél úgy bírságoltak meg egy autóst, hogy a büntetés összegét zsebre tették. Őrizetbe vették őket, és hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.
Miközben a fizettem.hu portálon szépen gyarapodnak azok a történetek, amelyekben az emberek hálapénzélményeikről számolnak be, a Kórházszövetség elnöke szerint nem lehet egy tollvonással büntethetővé tenni a hálapénz adását és elfogadását, de a paraszolvencia kérdésében mindenképpen jogértelmezés szükséges. Mondta ezt azután, hogy a Magyar Nemzet szerint mégis büntetőjogi kategória lehet a paraszolvencia adása és elfogadása.
A Magyar Narancs arról cikkezik, hogy a közszférára vonatkozó beszerzési tilalom idején több millió forintért vásárolt eszközöket a Corvinus hallgatói önkormányzata, így több százezer forintért fényképezőgépet, vagy kolbász- és hurkasütő készletet, sőt, még két doboz gumióvszert is kifizettetett az egyetemmel.
Az Index írta meg, hogy a rektor vezetésével népes küldöttség utazott a Pécsi Tudományegyetemről Brazíliába, hogy az ottani diákokat győzködjék, érdemes a magyar városba jönni tanulni. Tették ezt akkor, amikor az egyetemen nemrég épp a szűkös pénzügyi keretekre hivatkozva jelentettek be csoportos létszámleépítést.
Rekordgyorsasággal építettek meg uniós pénzből egy kutatóközpontot a Pécsi Tudományegyetemen, mostanra járdák, utak süllyedtek meg a másfél éve átadott épületnél, belül pedig repedezik a padló, és üvegtáblák is tönkrementek. A végösszeg hétmilliárd forint volt, de a jelek szerint nem jutott belőle arra, amire kellett volna.
Tagadta bűnösségét a Pécsi Közlekedési Zrt. volt vezérigazgatója a pécsi helyi járatú autóbuszok bérlése ügyében a tegnap kezdődött perben. A vád szerint olyan, 11 évre szóló megállapodást kötött, amely független piaci szereplők áraihoz képest a cégnek 600 millió forint többletköltséget jelentett, és 2019 végéig 6,8 milliárd forint pluszkiadással járt volna.
Az utolsó szó jogán mondott beszédében ragaszkodott ahhoz, hogy nem követett el bűncselekményt a szocialisták egykori újbudai vezetője, aki 2010 tavaszán egy rejtett kamerás felvétel miatt bukott le, ezen állítólag kenőpénzt vett át. Ítélet januárban.
Az Index egy részben magyar származású skót bankárról ír, aki négyszázezer fontot – közel 150 millió forintot – lopott el a Morgan Stanley befektetési bank skóciai székhelyén, most letartóztatták. A magas rangú befektetési szakember állítólag nagyon jól ismerte a számlák kezelésének folyamatát, így sokáig észrevétlenül szívhatta le a pénzeket. Mire behívták a bíróságra, már elköltötte a pénz nagy részét: egy olcsó szobában lakott Glasgow egy kevésbé rangos negyedében. A felesége is elhagyta, és visszatért Budapestre.
-Az asszony szerint itthon nagyobbak a lehetőségek.

(Forrás: atlatszo )