2014. június 30., hétfő

Új orosz rakétaelhárító rendszer

Az ukrajnai konfliktus megmutatta a világnak, hogy még elavultnak számító légvédelmi eszközökkel is mekkora veszteségeket lehet okozni, ha nincsenek kellőképpen kiképezve és felkészülve azok kivédésére a repülőgépek és a személyzet. Az utolsó generációs Sztrela-3 rakétákat szinte lehetetlen kivédeni, főleg hatalmas sebességük miatt. Ez Ukrajna hadseregének olyan veszteségeket okozott, hogy hetek alatt elvesztették helikopterállományuk 80%-át. Annak idején az oroszoknak is okoztak veszteségeket Afganisztánban és a csecsen háborúkban hasonló nyugati eszközökkel.
Most az orosz gyártók, akik már a Drozd tankvédelmi rendszerrel nagyot tudtak alkotni, egy új rendszerrel álltak elő, ez a President-S. A rendszer minden olyan követő módot, amelyeket a légvédelmi rakéták használnak, képes kijátszani, elvakítani, - legyen az hőkövetés, lézeres vagy infravörös rávezetés.
Hídfő.net | President-S
Ha egyik eszköz sem válna be, a védelmi berendezés elindítja az elektronikai elnyomó funkciót. Ugyan azt a technológiát használva, mint amivel az amerikai rakétaromboló hajót, az USS Donald Cook Aegis légvédelmi rendszerét tették működésképtelenné. Ezzel az eszközzel felszerelve a helikopterek túlélési esélyei jelentősen megnőttek. A legutóbbi típusokat Mi-28, Ka-50 már beépített elhárítórendszerekkel, más típusokra utólag felszerelhető változatban gyártják.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/uj-orosz-raketaelharito-rendszer

Valcman Nyalókakirály minden figyelmeztetés dacára úgy döntött, hogy nem hosszabbitja meg a tűzszünetet.

Ösztökélte őt erre a döntésra “ellenfele” is-Gázos Julcsa! A ribanc egyenesen a hadiállapot kihirdetését követeli Donbasszban, orosz katonai invázióra hivatkozva.
Jelentések szerint a mai “előcsatározások”, a hihetetlen kijevi erőösszpontositás nagyon komoly, és nagyon közeli összecsapások kirobbanását feltételezik. Megfigyelők minden eddiginél pusztitóbb “Hurrikán” tipusú reaktiv tüzérség felvonulását jelentették. Ezek közül egy Szlavjanszk méretű város kettő perc alatti lerombolásához négy-öt ilyen rakétavető elegendő!
Nem kétséges: Valcman és társai a tűzzel játszanak!
Szlavjanszk és Donbassz elszántságára mi sem jellemzőbb, hogy ma kiállitották a városban a “Sztálin-tankot”-mint az ellenállás szimbólumát.
sztá
Igor Sztrelkov az ünnepélyes kiállitáson kijelentette: “órákon, vagy egy napon belül nagy támadásra számitunk! Nem hátrálunk, nem félünk!”
Az elkövetkező egy-két nap akár nagyon komoly fordulatot is hozhat-akár-a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok és Újoroszország sorsában.
DE!-AKÁR A VILÁG SZEKERÉNEK RÚDJA IS ÚJ IRÁNYBA FORDULHAT!

http://balrad.wordpress.com/2014/06/30/sztalin-ott-all-szlavjangradnal/


Az illegitim kijevi hiénahatalom főnöke-Valcman-hétfő este életbe léptette “B”-tervét.
Hétfőn még telefonon egyeztetett Angela Merkellel és a francia elnökkel, de beszélt Vlagyimir Putyinnal is a donbasszi helyzetről.
Kora este összeröffentette ún. “nemzetbiztonsági tanácsát”-ahol Gázos Julcsa óhaja szerinti döntés született. Jöjjön hát a “B”-terv! Donbassz lakosainak tömeges legyilkolása, a városok és falvak földdel egyenlővé tétele.

Hogy ez a “B”-terv nem tegnap este került kiötlésre-az már biztos. Csak a “törvényi szentesités” látszatát húzták rá. Hiszen az elmúlt napokban olyan mértékű pusztitó hatású hordaerő-összpontositás volt megfigyelhető Donbassz irányába, amire Európa történelme során a II.vh. óta nem volt példa.
Valcman és hordatársainak stratégiai elképzelése a “nem fogunk tömeges katonai műveleteket végrehajtani, de a donbassziak tömeges veszteségeket fognak elszenvedni” már a “tűzszünet” lejárta (magyar idő szerint tegnap este 10-ór) után alig fél órával megmutatkozott.
Kramatorszkra több száz sorozatvető gránát és nehéztüzérségi lövedék kezdett el záporozni. A város Ordzsonikidze utcájának minden háza lakótömbje elpusztult. Rengeteg a civil halott. Kramatorszk televiziós átjátszótornya mint egy zászlórúd zúgott a levegőben. Ahol földet ért, kő-kövön nem maradt.
Szlavjanszk szintén a valcmani-amerikai népirtás első hullámába került. A városra tüzérségi gránáteső hull tegnap este óta. A város lángokban áll.
Valcman és felbujtói meggyújtották a bomba kanócát!
Emlékeztetőül: Vlagyimir Putyin Bécsben a következőket mondta egy újságirói kérdésre: “miért tennék le a fegyvert az ellenállók? Hogy elevenen égessék el őket, mint Odesszában?”
Arról ugyanis az utóbbi napokban nem érkeztek hirek, hogy az alig két hete beriadóztatott orosz KKK csapatok és a társult egységek visszaindultak volna állandó állomáshelyükre.
Bizony könnyen meglehet, hogy nem csak Valcmannak volt “B”-terve!
Lehet-könnyen lehet-hogy az Orosz Föderáció elnökének is volt-van ilyen. Sőt! Meglehet, hogy van ott “V”-meg “G”-terv is!
Hosszú ám az orosz ABC is. Ami igy kezdődik: A, Б, В, Г,…


http://balrad.wordpress.com/2014/07/01/beindult-a-b-mint-barbarossa-terv/

A Luhanszk-régióbeli Geraszimovkánál ma mintegy 6-7 órán át tartó tankcsata volt.

Egy majdanista aktivista, Dmitrij Sznyegirjov arról számolt be, hogy szinte a szemük láttára zajlott le egy “mini Kurszk”
A “szeparatisták” tüzérséggel támadtak a mieink tankjaira, majd váratlanul tankokkal rontottak ránk. Mind csupa olyan tankjaik voltak, amit Kramatorszknál vesztettünk el.
A támadásuk teljesen váratlan volt. Kénytelenek voltunk visszavonulni. Biztosan van veszteségünk, de nem volt nekünk időnk azzal foglalkozni, hogy megszámoljuk önmagunkat.
Túléltük.
A geraszimovkai csatáról még egyik fél sem adott ki jelentést.

http://balrad.wordpress.com/2014/06/30/mini-kurszk-geraszimovkanal/

Miért nem oszlik fel a Majdan?

Miért nem oszlik fel a Majdan -  Fotó AP - Sergei Chuzavkov
Miért nem oszlik fel a Majdan? – Fotó: AP – Sergei Chuzavkov

Nemrégiben az ‘Information’ dán újság, – Rasmus Jacobsen politológus véleményét közölte a kijevi Majdan képviselővel kapcsolatban.

Meg kell jegyezni, hogy a kommentár különlegesnek számít a dán sajtóban, ahol lelkesen ünneplik a Majdan (Függetlenségi tér Kijevben) „hőseit”, akik „megdöntötték a volt elnök, V. Janukovics gyűlölt rezsimjét”.
A dán sajtó a tüntetőkre népi mozgalomként tekint, amely békés aktivistákból, a középosztály képviselőiből, diákokból, liberáldemokrata szemléletű emberekből áll, akik az EU-ba való belépés mellett teszik le a voksukat. Innen ered az egész mozgalom és ezért kapták a nevet: Euromajdan. Ugyanakkor ez valóban így van? Ezek az emberek valóban olyan nagy támogatói a demokráciának és az EU-nak? És miért nem oszlottak fel, hiszen a feladatuk, mondhatni, megvalósult?
Bel8EilCAAAuMmo
A “Békés aktivisták” a Majdanon. – 2014. január
Ezt próbálta meg megfejteni Rasmus Jacobsen dán politológus is, aki nemzetközi megfigyelőként járt Ukrajnában az elnökválasztások alatt.
Miközben a Majdannal való ismeretségét ecseteli, színes leírást ad róla: „A téren és a szomszédos utcákban még mindig sok helyen gumiabroncsokból és kőből épült barikádok állnak, amelyek között sátrak és zászlók vannak szétdobálva… A sátrak között üzletek állnak mindenféle elképesztő portékával: arany WC-s hűtőmágnes, WC-papír, Janukovics portréja és így tovább… Időnként pedig kiemelkedik a tömegből egy vidám Mickey egér, akivel fényképezkedni lehet azon a téren, ahol nem olyan régen még vér folyt”.
Kyiv_Maidan_May2014
Majdan: 2014. május – A sátrak között üzletek állnak mindenféle elképesztő portékával: arany WC-s hűtőmágnes, WC-papír, Janukovics portréja és így tovább…
Ezt mind leírja Rasmus Jacobsen, aki említést tudott volna tenni a Roskilde-i rock-fesztiválról is, ha… nincsenek a tér „lakói”, akik terep színű egyenruhát viselnek és fegyvert tartanak a kezükben. Habár a szerző találkozott egy civilbe öltözött sráccal is, akinek a pólóján Anders Breivik virított.
A Majdan sok „lakója” a ‘Jobb Szektorhoz’ tartozik. A velük való beszélgetés során a dán politológus számára kiderült, hogy értékrendjük nagyon messze van a nyugat-európaitól. A Jobb Szektor ideológiája durván rasszista, antiszemita és nacionalista. Teljesen sajátos elképzelésük van a demokráciáról: minden alkalommal, amikor valamilyen baloldali erő megpróbálja latba vetni befolyását a Majdanon, megverik őket. Ami pedig a Nyugatot illeti, a ‘Jobb Szektor’ csak „liberális homodiktatúrának” nevezi azt.
Mindez közel áll egy másik nyugati politológus következtetéseihez, a belga Luc Micheléhez, aki úgy véli, hogy a jelenlegi ukrán vezetés eszméje közel áll vagy teljesen egyezik Sztyepan Banderáéval és osztja nézeteit. Bandera híveit pedig régen a náci hírszerzés kontrollálta.
Érthető, hogy a kijevi vezetés a majdani hívekre támaszkodik, habár nem zárható ki, hogy fél tőlük. Arról van szó, hogy a vezetésnek meg kell felelni a Nyugat követeléseinek. És hogyan viszonyul a Nyugathoz a Jobb Szektor?
Térjünk vissza megint Rasmus Jacobsen kommentárjához, amelyben ezt írja: „A Jobb Szektor egyik vezetője, Andrij Taraszenko azt mondta nekem, hogy pártja nem akarja, hogy Ukrajna az EU-hoz közeledjen, és, hogy ő maga teljesen ellene van az imperializmusnak – az orosznak és az európainak egyaránt”. Hányadán is áll akkor a kijevi vezetés a Jobb Szektorral? Szüksége van rá az elégedetlenség elfojtása miatt és az ország dél-keleti részén lévő felkelők megdöntésére, és aztán?
Néhányan, mint például Vagyim Kolesznyicsenko, a Nemzetközi Antifasiszta Front társelnöke úgy véli, hogy valószínűleg a következő ukrán kormánynak meg kell osztani a párttal a hatalmat. Mások, köztük Vaszilij Sztojakin politológus, azt mondják, hogy miután a Jobb Szektor elvégezte a piszkos munkát, likvidálják őket.
Az utóbbi kétséges, hiszen, ahogyan Rasmus Jacobsen írja, annak ellenére, hogy a Jobb Szektor az elnökválasztáson jelentéktelen mennyiségű szavazatot gyűjtött be, a másik szélsőjobb párttal, a ‘Szabadság Párttal’ együtt jelentős erőt képviselnek. Ezt már megmutatta az újonnan megválasztott kijevi polgármesternek, Vitalij Klicskónak is, aki megpróbált rendet tenni a téren.
A Majdanról a tömeg nem fog szétszéledni egykönnyen. Janukovics megdöntése csak az első lépés volt. Most a másodikra készülnek – összegzi Rasmus Jacobsen. - (Forrás: Oroszország Hangja)
A Szabad Riport megjegyzése: A ‘Jobb Szektor’ Dél- és Kelet-Ukrajnában elkövetett gaztetteiről, – persze nem beszélnek Nyugat-Európában.
Odessza 2014. május 2.
Odessza: 2014. május 2.
A Május 2-án elkövetett odesszai vérengzésben, melyben több, mint 100 orosz ajkú állampolgárt égettek meg, mérgeztek halálra, lőttek le, vertek agyon, – a ‘Jobb Szektor’ aktivistái aktívan részt vettek.
A keleti-fronton pedig, Donyeckben és Luganszban, a ‘Jobb Szektor’ felfegyverzett egységei, mintegy tábori csendőrségként funkcionálnak, – “rendészeti” feladatokat végezve. – Ennek keretében a helyszínen lövik agyon azokat a sorozott ukrán kiskatonákat, – akik szerintük nem eléggé aktívak a harcban, vagy nem akarnak fegyveres erőszakot alkalmazni Donbassz civil lakossága ellen.
Ám ők maguk úgy kerülik a nyílt fegyveres harcot, mint ördög a tömjénfüstöt! – Csak a náluk gyengébbekkel kegyetlenkednek.
Ezzel kapcsolatban a háborús bűnöket vizsgáló orosz nyomozati bizottságnak egyre szaporodó kiterjedt adatbázisa van, amelynek alapján a tömeggyilkosok büntetése nem marad el.
SzRTI

Rakétacsapás miatt kellett kimenekíteni a román kormányfőt

Rakétatámadás érte Afganisztánban azt a NATO támaszpontot, ahol a Victor Ponta román kormányfő beszédet tartott volna a Kandahárban szolgálatot teljesítő román katonáknak. A kormány tagjai azon a ceremónián vettek részt, amely hivatalosan is elindítja az Afganisztánban szolgáló román katonák visszavonását. A programon jelen volt a kormányfő, a miniszterelnök-helyettes és a védelmi miniszter is. Csupa olyan személy, akik Traian Basescu államfő radikális atlantista célkitűzéseinek megvalósítását gátolják.
Hídfő.net | Victor Ponta Afganisztánban ez év májusában.Victor Ponta Afganisztánban ez év májusában.
A riasztást követően a kormány tagjait páncélozott járművel egy földalatti bunkerbe menekítették, ami egyben hiteltelenítette is a kormányfő beszédét, melyben kifejtette, hogy Románia a NATO-tagságnak köszönhetően biztonságosabb hely, Afganisztán pedig Románia NATO-szerepvállalásának köszönhetően lett az, emiatt éppen ideje kivonulni.
Victor Ponta irányítása alatt bár Románia továbbra is részt vesz a NATO háborús szervezkedésében, azt sem árt megemlíteni, hogy az ország szép csendben elkezdte visszavonni a NATO-missziókban részt vevő csapatait. Jelenleg mintegy 2000 katonát állomásoztatnak Afganisztánban az immár 12 éve húzódó misszióban. A kivonást követően mindössze 200 román katona marad Afganisztánban, akik az ország hadseregében kiképző feladatot fognak ellátni.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/raketacsapas-miatt-kellett-kimenekiteni-roman-kormanyfot

Az USA továbbra is orosz rakétamotorokat venne

Az Egyesült Államok továbbra sem talált gyártót, aki kiváltaná az orosz rakétahajtóműveket. Az amerikai Atlas-V rakéta új motorjának kifejlesztése legalább 6 év. Ez idő alatt az USA semmit sem képes kijuttatni az űrbe, és jobbára Moszkva kényére lenne utalva, mert pillanatnyilag az oroszok juttatnak fel mindent az Egyesült Államoknak.
Hídfő.net | DR-180
DR-180
A múlt héten Kínában tartott nemzetközi kiállításon az USA képviselője jelezte, hogy nagyobb darabszámú megrendelést szeretnének leadni Oroszországnak, mint eddig bármikor. Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes csak annyit reagált a kérésre, hogy semmi akadálya, ha az USA végre kigyógyul a "szankció-láz"-ból. Hozzátette, hogy Oroszország Kínával most készül aláírni egy közös Mars kutatási megállapodást, amelyhez hatalmas fejlesztésekre van szükség, de Kína és India is orosz rakétahatóműveket akar használni a közeljövőben. Megrendelés van, nincsenek rászorulva az amerikai rendelésekre. Ha az USA változtat álláspontján, rajtuk nem múlik, szívesen szállítanak rakéta hajtóműveket az Egyesült Államokba.
Az USA némileg titkolt, de nyilvánvaló szándéka volt Ukrajna elfoglalásával, hogy a Kelet-Ukrajnában található, rakéták gyártásában jártas gyárakra és szakemberekre rátegye a kezét. Jelenleg az orosz rakétatechnológia megszerzése létkérdés lett volna számukra, ez azonban a kemény orosz kiállással együtt szertefoszlott, és Kramatorszk városa, ahol az egyik Ukrajnai rakétagyártó központ volt, éppen az orosz milícia kezén van. Kénytelenek egyezkedni.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/az-usa-tovabbra-orosz-raketamotorokat-venne

Felhívás a Diáksághoz! Szülők, szülői munkaközösségek figyelem!

Felhívás a Diáksághoz! Szülők, szülői munkaközösségek figyelem!A szeptemberi iskolakezdéstől a kis és nagy diákok ne szólaljanak meg az órákon - ne vegyenek tollat, ceruzát a kezükbe - azon kívül, hogy elmondják, hogy nem épülhet új blokk Pakson és igényt tartanak az alanyi jogon járó Feltétel Nélküli Nemzeti Alapjövedelemre havi 400.000 Ft (2000 Szent korona-Stk.) értékben saját és családjuk minden tagja számára illetve, hogy a az összes politikusnak távoznia kell, mert Magyarország adottságai folytán rendkívül gazdag ország. Ezzel az össznépi összefogással ez kikényszeríthető és nem tehetnek a távozó politikus oligarchák ellenünk semmit, mivel nem tudnak kollektív büntetést alkalmazni a diáksággal szemben, ha összefogunk.

Kedves Gyerekek!

Tanáraitok meg fogják érteni a döntéseteket, tiszteletben fogják azt tartani, mert számukra is ugyan olyan húsba vágó probléma a szegénység. Erre oda fog figyelni az egész világ és nagy nyilvánosságra kerül, hogy mi történik Magyarországon.

Egy mindenkiért, mindenki egyért, mindenki a politika ellen.

Hajrá Skacok! Lesz zsebpénzetek, előttetek az Új VILÁG. Az Ifjúság összefogásával mindnyájunk jövőjéért.

Tájékozódjatok a apostolimagyarkiralysag.hu www.tempohirek.com és az issuu.com/tempohirek oldalakon!

Teljesen felborult a “tűzszünet” Észak-Donbasszban.

A luhanszki repülőtéren csapdába esett lembergi deszantosok addig-addig lamentáltak a megadáson, hogy kifutottak az időből. Ugyanis megérkezett a hőn várt “bajtársi” segitség, tüzérségi támadás formájában. Csak az irányzással volt egy kis gond.

A latortüzérség a miliciák által eddig viszonylag megkimélt repülőteret lőtték, ahol-még nem tisztázott hogy mi?-de valami nagyon felrobbant! A robbanás után pedig iszonyatos tűz keletkezett. Pillanatnyilag a reptéren rekedt ejtőernyősökről semmi hir. A miliciák szerint majd meglátják a végeredményt, ha a tűz kialszik.
Szeverszkijnél és Mikolajevkánál, valamint Metallisztnál is komoly lövöldözések robbantak ki. Szeverszkijnél a milicia elfoglalt két blokkposztot. Itt összesen négy zsoldos odaveszett. A mikolajevkai csatában a latorhorda támadott, de olyan erős tűz fogadta őket, hogy meghátráltak.

A donyecki repülőtéren rekedt hordának is új gonddal kell mától szembenézni. A vizhiánnyal. A DNR erői ma délelőtt megszüntették a reptér viz és áramellátását.
Harkov környékén a zsoldoshad konvojait figyelték meg. Tüzérséggel vonulnak Luhanszk irányába.
Metalliszt mellett szintén tüzérséggel támad az ordashad


“Opolcsenka”-a védő megnevezés nőiesitett változata az orosz nyelvben-női zászlóalj alakult Donbasszban!

Elszánt amazonok verbuválódtak a “Rusz” büszke nevet viselő, első-nőkből álló-önkéntes zászlóaljba Újoroszországban.
rusz
Fegyvert eddig kézbe soha nem vevő lányok és asszonyok vállalták, hogy ha kell, fegyverrel is szembeszállnak hazájuk, Újoroszország megvédelmezéséért a kijevi latorhatalom hóditó csapataival szemben.
Kozmetikumok, szemspirál, rúzs-mind ott vannak a hr.-csomagban.
“Milja” fedőnevű opolcsenka jól összebalhézott a mamával, mikor kiderült, hogy katonáskodni fog. A 21 éves lányt az anyu nem nagyon akarta engedni a háborúba, de Milja akarata győzedelmeskedett.
“Koska” könyvelő volt, mielőtt az AK-val szorosabb barátságot kötött.
“Lisza” két csemetét bizott a bábuskára amig ő katonáskodik. Férje szintén a miliciában harcol Donbasszért.
Kemény a laktanyai élet. Semmi kivétel velünk. Kiképzés állandóan. Tanulás, lövészet, stb.
A zászlóaljparancsnok büszke a hölgyekre.
(Forrás: http://zmej-gorynych.com)

Terrorszervezettel alapítanak államot az orosz földgáz kiváltására 2014

Bejelentette az ISIS terrorszervezet egy új állam megalakítását az általa ellenőrzés alá vont területeken, a szíriai Aleppotól az észak-iraki provinciákig. A szervezet korábbi neve Irak és Levante Iszlám Állama, ebből az elnevezésből most az Irakot és Levantét eltávolítva egyszerűen Iszlám Államnak nevezik magukat, és kalifátussá nyilvánították a Szíriából és Irakból leszakított régiókat.
Iszlamista terrorista, amerikai fegyverrel (M16?) a kezében.
A szervezet felszólította a térségben működő szunnita csoportokat, hogy fejezzék ki hűségüket az általuk kalifának kikiáltott Bakr al-Bagdadi felé, aki "minden muszlim vezetőjévé" nyilvánította magát. A szervezet szóvivője szerint ezek a döntések a Szúra Tanács vasárnapi ülésén születtek, azt követően adták ki a több nyelvre is lefordított hanganyagokat. A fegyveres csoport kinyilvánította az "Iszlám Állam" határait, mely nagy vonalakban az elmúlt hetekben végrehajtott rajtaütések területeit foglalja magában, Szíria és Irak nyugati valamint északi területein. A csoport szóvivője szerint ez a lépés csak a kezdet, ezzel beköszöntött a nemzetközi dzsihád új korszaka.
Hídfő.net | ISIS 1
Az ISIS a NATO-ban is rendszeresített Toyota dzsippekkel. Biztos betértek egy nagykereskedésbe, ahol véletlen pont ezeket árulták.
Az ISIS egyértelműen nyugatról pénzelt terrorszervezet, amely jelenleg Észak-Szíriát, Irak nyugati és északi régióit ellenőrzése alatt tartja és az utóbbi hetek során mindkét országban látványos áttörést ért el a kormányerők elleni hadműveletekben. Nemrég azt is bejelentették, hogy a közeljövőben ostrom alá veszik Bagdadot és elfoglalják az ország legfőbb síita szentélyeit.
Az ISIS tevékenysége a Közel-Keleten az atlantista érdekek mentén zajlik. Washington jelenleg is nagy erőfeszítéseket tesz abba, hogy politikai-gazdasági kényszerrel befolyása alá vonja az iráni kormányt, aminek egyelőre a politikai vezetés kompromittálhatósága ellenére is útjában áll a Forradalmi Gárda. Ha a nyugat befolyása alá vonja az iráni vezetés egy részét, újra tudják indítani a Nabucco projektet, ami egy a nyugatiak által kigondolt alternatív ellátási útvonal az orosz gáz kiváltására. Az ISIS tevékenységi területe pontosan azt a területet fedi le, ami az Iránból Európába történő gázexporthoz szükséges lenne a nyugat számára.
Kékkel a Nabucco projekt útvonala, vörössel az ISIS új állama a Nabucco forrásterületénél
Irán Oroszország után a Föld második legnagyobb földgáztartalékkal rendelkező országa, emellett Irak és Szíria kurd lakosságú területei is jelentős szénhidrogén-tartalékokkal rendelkeznek. A nyugat tervei szerint miközben a politikai párbeszédet az amerikai cseppfolyós-földgáz exportra összpontosítják, végrehajtják az iráni kormány korrumpálását és Törökországban nyugatról vezérelt kormányváltást hajtanak végre. Ebben az esetben a Nabucco projekthez szükséges gáz Észak-Irakon, Észak-Szírián keresztül (Iszlám Állam), Törökországon át egyenesen az Európai Unióba jutna, és a NATO számára nem lenne gazdasági akadálya az Oroszország elleni nagy háború megkezdéséhez.
Vegyük észre továbbá azt is, hogy az elmúlt hét során a nyugat nyomásgyakorlásának eredményeként Bulgária leállította a Déli Áramlat építési munkálatait, majd a bolgár bankok elleni gazdasági támadást követően lemondott a kormány. Vagyis az atlantisták által kigondolt Nabucco projekt teljes szakasza mentén felforgatási tevékenység zajlik.


http://www.youtube.com/watch?v=irxrOOiPj_s


http://www.hidfo.net/2014/06/30/terrorszervezettel-alapitanak-allamot-az-orosz-foldgaz-kivaltasara

55 éves a rádiós korszak Barátok köztje, A Szabó család

1959-ben ezen a napon került először adásba a Kádár-korszak legnépszerűbb rádiójátéka, A Szabó család. A hatvanas években hétfő esténként kiürültek az utcák, mert mindenki rohant haza a rádió elé, hogy hallhassa a család életének legújabb epizódját. Az eredeti családtagok közül már senki sem él.
“A Kádár-rendszer kisembereiről szóló szappanopera végképp elfáradt, és irodalmi értéke is megkérdőjelezhető” – ezzel a magyarázattal ért véget A Szabó család 48 éves menetelése 2007-ben. Az első részt 1959. június 30-án adta le a Magyar Rádió, azt az epizódot az a Liska Dénes írta, aki aztán még 40 évig göngyölítette a családregényt szerzőtársaival együtt. A sorozat atyjaként emlegetett Liska túlélte a sorozatot, 2012-ben hunyt el.
Az új részek először keddenként, majd hétfőnként kerültek adásba, ilyenkor hosszú évekig az volt a szokás, hogy az utcák kiürültek, és még a borbélyüzletekben is csendet kértek a vendégektől, nehogy lemaradjanak a szocializmus társadalmi valóságára épülő família életének legfrissebb történéseiről – derül ki a Médiakutatóban olvasható tanulmányból. A Lapály utca 27/B lakói egyszerű emberek voltak: Szabó János szövőmester és felesége Margit, valamint gyermekeik, a diplomás mérnök Bandi, a buszsofőr Laci és a gimnazista Icu alkották az öttagú családot.

Az eredetileg mindössze háromrészesre tervezett rádiójáték szereplőinek népszerű színészek kölcsönözték hangjukat, az első száz epizód során mégis elhallgatták a nevüket, emiatt a média világával még éppen csak ismerkedő hallgatóság egy része valóságosnak gondolta a történetet. A Szabó-házaspárt, illetve a rangidős gyermeket egyébként Szabó Ernő, Gobbi Hilda és Benkő Gyula alakította, de az egyéb szereplők közt is olyan neveket találunk, mint Zenthe Ferenc, Csákányi László vagy Körmendi János.
Szabó bácsiék azonban nem tudták tartani a lépést a modernizálódó Magyarországgal, sem hangnemben, sem témákban, így a sorozat szereplői és a hallgatóközönség közti távolság a kilencvenes években olyan mértékűre nőtt, hogy már az is csoda, hogy 2007-ig bírták szusszal – ekkorra már az idősebbek is többet foglalkoztak a Berényi család életével, mint Szabóékkal. A kultusz azonban él tovább: még 2013-ban is tartottak múltidéző beszélgetést a még életben lévő szereplők és a hallgatók részvételével, A Szabó család rajongói oldalán pedig meghallgathatóak az első és az utolsó adások is.
(HVG)

Június 28-án kezdődött Bakuban az EBESZ Parlamenti Közgyűlése, és tart még a mai napon is, egészen július 2-ig.

osce
Az úgynevezett Helsinki Megállapodás 40. évfordulója alkalmából rendezett összejövetel legfőbb témája természetesen az ukrán válság.
Szombaton az USA és a kijevi kitartottak azt fröcsögték a közgyűlésen, amit eddig is mindig: Oroszország katonai inváziót hajt végre az ártatlan és békés Ukrajna ellen. A kórushoz csatlakozott-ki más-Grúzia, és Hollandia delegációja is.
Tegnap még határozati javalatot is beterjesztettek, hogy az EBESZ mondja ki: Oroszország megsérti Ukrajna szuverenitását, területi integritását, és beavatkozik Ukrajna belügyeibe.
Csakhát…!
Csakhát az EBESZ ezt nem akceptálta! Rövidke tanakodás után ugyanis kijelentették, hogy ami nincs-azt nem lehet elitélni! Ezért aztán el is utasitották rövid úton a “kérelmet”!
Az ukrán-amerikai+egyéb latorszövetségek kifogytak az érvekből. Világossá vált őszintétlen politikájuk, és az a törekvésük, hogy háborút szitsanak Oroszország és Ukrajna között.
Nagyon aggasztó, hogy a lengyelek egészen elképesztő módon szitják a háborús hangulatot.

(Forrás: http://politruk.tk)

Cigány Autonómia Ukrajnában!

Az Odesszai területen élő cigányság egy vezetői rétege szerint eljött az idő, hogy Ukrajna területén saját Autonómiát alakítsanak ki népük számára.
Ezzel hazát biztosítva az Európai Cigányság számára!
Alekszandr Vagyim helyi cigány vezető szerint, ha megfelelő támogatást kapnak a környező országokban élő (Románia, Moldova, Bulgária, Magyarország, Szlovákia, stb...) cigányságtól, akkor egy idő után akár ki is válhatnak Ukrajna területéből. Alekszandr szerint a területre való azonnali betelepüléssel pár hónapon belül létrehozhatják az Autonómiát!
Kihasználva az Ukrajnában jelenleg uralkodó állapotokat!
Elsőnek Izmajil városába várják a betelepülni kívánó cigányokat.
Az ottani teljes népesség: 1 085 098 fő. (2004-es adat.)
Ennek 38%-a cigány származású!
Már elkészült az Autonómia esetleges zászló terve is. (Az ismert kerekes cigány nemzeti lobogó)

http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=7593

Újult erővel Szlavjangrád elpusztitásáért!


Igor Sztrelkov néhány perccel ezelőtti jelentése Szlavjanszkból:
Reggel hat órakor a város “Szőlős” LAKÓTELEPÉT nehéztüzérséggel kezdte lőni a zsoldoshorda. Egy nyolc éves kislány életveszélyesen megsérült, kórházba szállitották.
sztr
Artyjom és Golubovka lakótelepek is belövések miatt szenvednek. Az anyagi károk rendkivül nagyok. Rengeteg családi ház és lakótelepi lakás teljesen megsemmisült, vagy lakhatatlanná vált az ostrom kezdete óta.
szl

https://balrad.wordpress.com/2014/06/30/ujult-erovel-szlavjangrad-elpusztitasaert/

A NATO elhordja az ukrán aranytartalékot is

Az Ukrán Nemzeti Bank 10 év óta először elkezdte kiárusítani az ország aranytartalékát - az illegitim kormány májusban kötötte meg a szerződéseket 2,8 tonna arany eladásáról, mintegy 113 millió dollárért. Ukrajna ezen felül mintegy 40 tonna aranytartalékkal rendelkezik, amit a közeljövőben szinte teljesen kiárusítanak. Az illegitim atlantista kormány máris elkezdte Ukrajna pénzügyi függetlenségének felszámolását. Az is látható, hogy az aranytartalék kiárusítása kizárólag a nyugati érdekkörök hatalomra jutásához kötődik. Kijev utoljára 2004-ben adott el aranyat, a narancsos forradalmat követően, a nyugatbarát Viktor Juscsenko elnöksége alatt. Az atlantisták hatalomra jutásukat követően 2004-ben is azonnal hozzáfogtak az aranytartalék kiárusításához.
Hídfő.net | A NATO elhordja az ukrán aranytartalékot is
Az idei "üzletnek" további sajátossága, hogy a nyugati bábkormány a megfelelő időpontban adta el az aranyat, miután a nemesfém ára néhány nap leforgása alatt közel 12%-ot esett, - vagyis akkor, amikor a nyugati félnek az kifejezetten megérte.
Még a mai modern pénzrendszerben is a fizikai arany a pénzügyi stabilitás záloga, és a kormányok jelentős mennyiségű aranyat halmoznak fel. A NATO erőforrás-szerző hadjáratai során az aranytartalék mindig az első célpontok közt van. Líbia megszállásakor a NATO csapatok első célpontja a Líbiai Központi Bank volt, ahonnan több mint 144 tonna aranyat hordtak el. Azt követően a nemzetközi média azt tudósította, hogy Moammer Kadhafi ellopta Líbia aranytartalékát, - pedig Tripoli központja addigra már a NATO zsoldosai kezén volt.
Ukrajnában szintén az aranytartalék megszerzése az első. A legitim kijevi kormányt fegyveres puccsal eltávolították a hatalomból, az atlantista bábkormány pedig nyomot áron eladja az aranyat. A dolog érdekes vonatkozása, hogy a líbiai aranytartalék elhordása is akkor vált sürgőssé, amikor a nyugati országok sorban jelentették be, hogy haza szállíttatnák a FED-nél letétben lévő aranykészleteiket.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/nato-elhordja-az-ukran-aranytartalekot

Elismerték: célzott támadás a bolgár bankrendszer ellen

A bolgár jegybank a hétvégére hivatalosan is elismerte, hogy folyamatos kísérletek zajlanak az ország destabilizálására és támadások érik a bankrendszert. Pénteken már a második egymást követő napon zuhant a nagybankok részvényeinek ára a bolgár értéktőzsdén. Az ügy egy hete kezdődött, amikor a Corpbankot érte nagyobb támadás és a bank anyagi helyzete instabillá vált; akkor az ország központi bankja ellenőrzés alá helyezte a Corpbankot és a kormány bejelentette, államosítják a pénzintézetet, ha a részvényesek nem emelik a tőkét.
Csütörtökön a kormánypárt egyik képviselője már jelezte, egy másik bank is veszélybe kerülhet. A First Investment Bank árfolyama 18,7 százalékos mínuszban állt csütörtökön napközben a szófiai tőzsdén és a támadást követően láncreakció szerűvé vált a tőkekivonás. Pénteken a banki részvény 20 százalékos mínuszban kezdett, majd délutánra bejelentették, hogy hétfőig minden fiókot bezárnak. A közlemény szerint "bűnszervezet által elkövetett támadásra" került sor a bank ellen.
Hídfő.net | Mindez a Déli Áramlat miatt?Mindez a Déli Áramlat miatt?
Mint kiderült, a betétesek csaknem 556 millió dollárnak megfelelő összeget vettek ki a számláikról néhány óra alatt. Péntek estére a kormány bejelentette lemondását, majd nagyon hamar kiderült, milyen bűnszervezet hajtott végre támadást az ország ellen; az ellenzék felszólalása szerint azonnali IMF-hitelre van szükség, valamint az IMF "válságkezelő szakértelmére", amivel gyakorlatilag már most kijelentették, hogy kormányra jutásuk esetén elfogadják a Valutaalap által megkövetelt reformokat és megszorításokat.
Bulgária ellen az atlantisták hajtottak végre átfogó gazdasági támadást. Mint látható, az európai integrációval szemben vonakodó, egyensúlyi politikára törekvő kormánnyal szemben jelen van a nyugati hitelek szükségességét, az európai integráció mellett elkötelezett (atlantista) ellenzék. Most, hogy a kormányt kiütötték a nyeregből, a nyugat saját bábjait fogja kormánypozícióba hozni.
Bulgária a közelmúltban Brüsszel nyomására felfüggesztette a Déli Áramlat építési munkálatait. Azt követően a kormányon lévő szocialisták vezetője bejelentette; a pártok megállapodtak abban, hogy október 5-én előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Az Európai Unió gazdasági nyomásgyakorlásán felül Szófiában és a nagyobb városokban egy éve rendszeresek a miniszterelnök lemondását követelő tüntetések, vagyis Bulgáriával szemben fennállnak ugyanazok a feltételek, melyek Ukrajnában a kormány eltávolítását megelőzően: nyugatról finanszírozott, a kormány lemondását követelő tüntetések, jelen lévő és a közéletben aktív atlantista ellenzék, gazdasági hadművelet a kormány anyagi mozgásterének beszűkítésére, valamint  - feltehetőleg - az Európai Unió felkészült arra a helyzetre is, ha a bolgár kormány nem adja be a derekát.

http://www.hidfo.net/2014/06/30/elismertek-celzott-tamadas-bolgar-bankrendszer-ellen

Banditisztáni egészségpiac-egészségügy helyett!

A mentők gyakorlatilag egy „kockás papíron” tartják nyilván, melyik kórházba vihetik a beteget. Már ha adott intézmény hajlandó fogadni és nem kell könyörögni, ide-oda szállítgatni a súlyos sérültet.
A napokban több eset is bejárta a sajtót, amikor a mentők fél órát könyörögtek a kórházaknak, hogy fogadják az infarktusos nőt, vagy órákig keringtek egy idős asszonnyal Budapesten, mire végre kórházi ellátáshoz jutott. Az ügyeletes kórház ugyanis megtelt, a többi pedig a területi elv alapján visszautasította az ellátást.
Hova vihetik?
„Magyarországon belül két ország van: a vidéké és a fővárosé” – magyarázza a helyzetet a Népszabadságnak Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség leköszönt elnöke. Míg a vidéki kórházaknak mindig minden beteget fogadniuk kell, addig a fővárosiak időszakosan látnak el sürgősségi feladatokat. Januártól a közép-magyarországi régióban – idetartozik a főváros – a mentőszolgálat tartja nyilván, hogy hol van üres kórházi ágy, vagyis a beteg elhelyezéséről e régióban mindenképpen a mentőszolgálatnak kell gondoskodnia. Mivel az informatikai fejlesztések elmaradtak, a gyakorlatban ez hajmeresztő módon történik.
A mentésirányító reggelente „kockás papíron” kapja meg az üres ágyak listáját, és napközben a kórházak jelzései alapján, manuálisan tartja számon, mikor, melyik ágyra került beteg, és hol marad még szabad hely – írja a lap. A beteghez kiérkező is ebből a nyilvántartásból tudja meg, ha telt házat jelentett az ügyeletes kórház, meg azt is, hogy még hol próbálkozhat. Előfordulhat, hogy a legközelebbi helyen ugyan ágy van, de orvos már nincs.
Nem érdekeltek…
Van olyan is, hogy a mentők végül feladják az alkudozást, inkább nekiindulnak, és a fővárosból Tatabányáig vagy Székesfehérvárig viszik a beteget. A Népszabadság a fővárosi kórházi főigazgatóktól azt is megtudta: vannak olyan intézmények, amelyek egyszerűen kibújnak az ügyeleti ellátásból. Ezt úgy érik el, hogy akkor, amikor szinte még el sem kezdődött a nap, máris jelzik: tele vannak, nincs több helyük.
Az új államtitkártól az érintettek azt várják, hogy rendezi a problémát, s fordít egyet az érdekeltségen. Hiszen most senkinek nem érdeke a súlyos eseteket az ügyeletestől átvállalni. A feladattal járó finanszírozás ugyanis nem követi a beteget.
(hir24)

Bözödújfalu ma, az egykori román falurombolás elsűllyedt Atlantisza

„vár állott, most kőhalom…”
Tragédia, nem egyszerűen egy helyes kis erdélyi templom romja semmisült meg a „sehol” közepén. Bözödújfalu neve már léte alkonyán is egyet jelentett az értelmetlen romániai falurombolással. Ismert, a középkorban létesült kelet-erdélyi falucskát a Ceausescu-éra végnapjaiban a helyi víztározó építésének okán szisztematikusan elárasztották, lakóit kitelepítették. Teljesen víz alá 1994-re került, és csak 12 ház maradt meg a felsőbb településrészeken, ezekben ma is lakik még néhány tucat ember. A település utolsó előtti templomromja most június 29.-én, vasárnap omlott a vízbe, szinte utolsó utáni mozzanataként az erdélyi falurombolásnak.
"A tó fenekén Bözödújfalu nyugszik,
180 házának volt lakói szétszórva a nagyvilágban ma is siratják.
A diktatúra gonosz végrehajtói lerombolták, és elárasztották, ezzel egy egyedülálló történelmi-vallási közösséget szüntettek meg, melyben különböző nemzetiségű és felekezetű családok éltek együtt évszázadokon át, egymást tisztelve, és szeretve, példás békességben. Immár a katolikus, unitárius, görög katolikus és a székely szombatosok fohászai örökre elnémultak.
Legyen e hely a vallásbéke helye és szimbóluma."
 Sükösd Árpád – az 1995-ben emelt emlékmű szövege


Az erdélyi falurombolási tervet
– a 13 ezer település felének megsemmisítését – 1988. április 29-én jelentette be a román diktátor, heves nemzetközi tiltakozást is kiváltva. Tiltakozó megmozdulást szervezett Budapesten is az ébredő ellenzéki értelmiség. Az egykori falu községközpontjától, Erdőszentgyörgytől 5 km-re keletre terült el a Küsmöd-patak mellett. A falut a Bözödről a Küsmöd-patak völgyébe települt családok alapították, első okiratos említése 1566-ból származik. Már a középkorban volt temploma, melynek híressége a bözödújfalusi Madonna volt. Helyette 1740-ben fatemplomot, majd 1784-ben kőtemplomot emeltek. Ma római katolikus templom, amely azonban az unitárius templommal együtt víz alatt van.
A Bözödújfalusi-víztározó építése
1988-ban kezdődött meg, a gátépítés azonban már 1975-ben megindult, 1977-ben leállt, de 1984-től újra beindult. A gát 625 m hosszú és 28 m magas. 1985-ben elkezdődött a falu kitelepítése. 1992-ben még 126 lakosa volt, melyből 99 magyar, 23 cigány és 4 román, de a tervek szerint minden lakót ki kellett volna telepíteni. 1994-re a falu két templomával együtt teljesen víz alá került, lakosai – ki hová tudott – elköltöztek. Mindössze 12 ház menekült meg az elöntéstől, melyekben 40-en laknak. A falu I. világháborús emlékművét 1996-ban kiemelték a vízből és a Tanorokba helyezték át. Minden év augusztusának első szombatján a falu egykori lakói falutalálkozót tartanak. A falu különlegességét az adta, hogy katolikus, unitárius, ortodox és székely szombatos felekezet egyaránt megtalálható volt egy helyen. A faluból megmaradt templomok (katolikus és unitárius) az évek során egyre rosszabb állapotba kerültek. A templomok cserepeit az a néhány cigány család használta fel, akik itt laknak. Tető nélkül a templomok lassan összeomlottak. Mára már a katolikus templom falát is széthordták a lakosok, csak a fehér torony maradt meg, mutatva: itt egykor falu volt. Az unitárius templom is hasonló képet mutat. A lakosok alacsony vízállásnál - ha szükség van rá - a templomokból viszik el a köveket. 2009-ben, egy nagy viharban összedőlt a barokk katolikus templom tornyának a teteje is. 2014. június 29-én pedig az erdélyi falurombolás szimbólumává vált templomtorony is leomlott. Ezzel a falu utolsó létesítménye is eltűnt. A víztározó környéke nyaranta a fürdőzők és horgászok közkedvelt paradicsoma. A vízpartot felparcellázták és a viszonylag kis földterületek tulajdonosai kisebb-nagyobb bódékat emeltek, ezzel a természetes környezet képét jelentősen megváltoztatva.
Nyugodj békében, Bözödújfalu!
Gölöncsér Miklós

Átlag 120 ezer forintnyi mínuszba kerülnek a magyarok a hó végére

Újabban már a folyószámla hitelkeretére is lehet törlesztési biztosítást kötni, amely az ügyfelek részére haláleseti, baleseti egészségkárosodási és munkanélküliségi fedezetet nyújt – számol be róla a Világgazdaság.
A lap hétfői cikke szerint Magyarországon körülbelül 450 milliárd forint folyószámlahitele van a lakosságnak, vagyis minden egyes háztartás 120 ezer forint körüli mínuszba kerül a hónap végére a Magyar Nemzeti Bank statisztikái szerint.
A jövedelempótló biztosítások piaca nagyjából egy évtizedes múltra tekint vissza, több biztosító is foglalkozott ezzel, a válság éveiben azonban számos cég kivonult a piacról.
A kárkifizetések a válság csúcspontján tetőztek ezeknél a biztosításoknál, azóta a Cardif tapasztalatai szerint javult a helyzet, csökkent a kárhányad, az elmúlt két évben pedig stabilizálódott a szintje. A cik szerint a Groupama Garanciánál is megérezték a korábbi években megemelkedő munkanélküliségi ráta hatását, a törlesztési vagy életszínvonal-biztosítással rendelkező ügyfeleknek nagyobb számban kellett kártérítést fizetni keresőképtelenség vagy munkanélküliség miatt.
(HVG)

Tudatos hiénavérengzés Donyeckben!

Mára virradó éjszaka a Valcman-banda Donyeck-térségében ismét durva dolgot cselekedett.
A “meghosszabbitott valcmani tűzszünet” utolsó néhány órájában a kijevi latorhatalom az eddigi legsúlyosabb egyezménysértést követte el.
Donyeck (eddig pontosan meg nem nevezett) környékén egy autóbuszra nyitottak nehézfegyverből tüzet. Az autóbuszon asszonyok utaztak a sorkatonaként behivott fiaikért, hogy haza vigyék őket. A buszon velük együtt utazott az orosz “Pervüj Kanal” (“Első Csatorna”) forgatóstábja is. Anatolik Kljany operatőr azonnal meghalt, a buszsofőr-miután “megszökött” a tűz elől-néhány kilométerrel odébb és pár perccel később halt bele a sérüléseibe.

A buszon utazó asszonyok közül legalább öten különböző fokú sérüléseket szenvedtek.
Az esemény az ukrán hadsereg 1428-as számú alakulatának “műveleti területén” történt.
Véletlen eseményről-a körülmények ismeretében-szó sem lehet. A “műveleti területeken” lévő blokkposztoknál minden járművet megállitanak, és átvizsgálnak. Ráadásul éjszaka lévén-a forgalom nagyon gyér. Tehát a blokkposzton átengedett buszról-ami valószinűleg egyedül közlekedhetett az éjszakai úton-TUDNIA KELLETT a hiénacsapatnak, hogy kik és milyen célból, és hová tartanak.
Ennélfogva a buszra leadott lövések szándékosságához és MEGTERVEZETTSÉGÉHEZ kétség nem férhet.



goodx
Donbasszban a latorhorda mára virradóan IS felrúgta a Valcman által “meghosszabbitott tűzszünetet”
Tábori tüzérségük lőtte Szlavjanszk külvárosát, valamint Szemjonovkát, Vasztocsnyidot és Szlavkurort falukat.
Cservonopartizanszknál tegnap este elkezdtek lövöldözni a latrok. A “csendháboritást” megunó milicia odapörkölt.
bummbumm
Három lator többé már nem fog zajongani. Négynek-talán-van esélye, hogy tolókocsival még tud majd mozogni.
Szlavkurortra fehérfoszforral töltött gránátokat lőttel. Ebben a támadásban két milicista súlyos égési dérüléseket szenvedett.
A Donyeckben állomásozó 3037 számú ukrán egység mellé rendelt “nemzeti” gárda lőszerraktárát érte aknavető találat. A lőszerraktár kigyulladt, jelenleg is lángol és robbanások hallatszanak.
Az első jelentések szerint legalább hat zsoldos odaveszett.



https://balrad.wordpress.com/2014/06/30/tudatos-hienaverengzes-donyeckben/