2014. április 3., csütörtök

OBAMA AZ ŐRÜLET HATÁRÁN




ELHALLGATJÁK A FONTOS HÍRT

A közeli napokban a PressTV egyik tudósítója érdekes véleményt közölt az amerikai-izraeli viszony legújabb állásáról. A nyugati szakértő alapos ismeretekkel rendelkezik, nem a hasára ütve mondta amit mondott. A szövegének lényege az volt, hogy Amerika retteg Izrael „barátjától”, ugyanis Izrael atomfegyverrel rendelkezik és mivel már nincsenek beszélő viszonyban egymással Obama és Netanyahu, ezért Izrael zsarolásképpen katonai támadást intézhet Amerika ellen, hogy Amerikát belehajszolja egy háborúba. Amerika elképzelhetőnek tartja, hogy a zsidók minden provokációra képesek, ezért most azon törik a fejüket Obamáék hogyan lehetne Izrael kezéből a támadási fegyvert kicsavarni. Obamának nagyon fő a feje. Erről nálunk mélyen hallgatnak. Arról van szó, hogy Obamának az amerikai zsidó lobbi diktál, de Izrael is „belepofázik” mindenbe és akaratukat rá akarják kényszeríteni Amerikára. Közben Amerikának éppen elég nagy gondot okoz Irán, az oroszok, az EU döglődése és Kína rohamos fegyverkezése, stb. Ezeket a témákat mindenki nagyon jól tudja. Lényegében a háttérben az van, hogy Amerika rájött, hogy a palesztín-zsidó tárgyalások véglegesen megfeneklettek. Erről Izrael tehet hiszen ész nélkül csinálják a telepeket a megszállt palesztín területeken. Ugyanakkor Amerikának ebben a válságos helyzetben semmi szüksége nem lenne arra, hogy Izrael egy újabb háborút indítson a Közel-Keleten, mert abból csak nagy baj lehet. Obama most fő a saját levében, mert önállóan semmit se tud tenni, ráncigálják innen is, onnan is és közben Amerika belső helyzetét is kézben kéne tartani. Izrael nagyban felelős ezért a helyzetért és ők tovább zsarolják Amerikát. Kérdés, hogy Amerikának mikor szakad el a cérna Izraellel kapcsolatban? Ugyanis az amerikai zsidó lobbinak egészen mások a céljai és érdekei mint Izraelnek. Ezt a két érdeket nem lehet közös nevezőre hozni. Igen forrongó a nemzetközi háttér. Egyelőre még csak a mélyben. De a vulkán bármikor kitörhet, ez Izrael célja. Mit fog tenni Amerika a közeljövőben? Ez a fő kérdés. Kép: a két „jóbarát” és Kerry külügyér otthagyta Izraelt, tárgyalások nélkül...

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/obama-az-%C5%91r%C3%BClet-hat%C3%A1r%C3%A1n

A Jobb Szektor terroristáit kapcsolták le Oroszországban

Oroszországban a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) letartóztatott 25 ukrán állampolgárt, terroristagyanúval.


A letartóztatottak között három személy a Jobb Szektor aktivistája.

Az FSZB arról tájékoztatott, hogy a gyanúsitottak terrortámadásokat terveztek Rosztov, Tver, Volgograd, Orel, Belgorod régiókban, valamint Kalmükföldön és Tatarsztan területén.

A fogvatartottak a kihallgatásaik során elismerték, hogy az ukrán titkosszolgálat (SZBU) adott nekik utasitásokat többek között a határmenti területeken az orosz katonai mozgások, felszerelések megfigyelésére.

Hogy a gyanút eltereljék magukról, a “Nyugat-Kelet” nevű ukrán cég munkavállalóinak adták ki magukat. Ez a cég Dnyepropetrovszkban működik, és hivatalosan gyermekfotózással foglalkozik.
Az FSZB szerint azonban a vállalkozás az SZBU fedőszerveként működött Oroszország területén.

(http://ru.faktxeber.com)

Bill Clinton szerint egy földönkívüli támadás egyesítené az emberiséget


Joseph Candel: Sokan úgy gondolják, hogy az utolsó idők nagy megtévesztésének fontos része lehet a „bukott angyalok” ismételt fizikai megjelenése a földön, ezúttal földönkívülieknek adva ki magukat. Egyes kutatók szerint inkább úgy tűnik, hogy az alábbi cikkben felvetett ellenséges támadás helyett a föld jótevőiként jelenhetnek meg, akik az emberiség „megváltójaként” mutatnák be az Antikrisztust.
Ennek az elhitetésnek az is része lehet, – mint ahogy tudjuk, hogy az állítólagos földönkívüliek rendszeresen próbálják megerősíteni ezt az ideológiát – hogy ők maguk az emberiség teremtői, így a Bibliát és Jézus istenségét megtagadva a Pál által említett „szakadás” okozói is lehetnek.
„Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia.” (II. Thesszalonika 2:3)
A Bilderberg csoport 1991-es konferenciáján Henry Kissinger a következőket mondta erről egyik beszédében:

„Ma Amerika szörnyülködne, ha ENSZ csapatok vonulnának be Los Angelesbe, hogy helyreállítsák a rendet. Holnap hálásak lesznek érte. Ez különösen igaz, ha megtudják, hogy egy külső veszéllyel állnak szemben egy „földönkívüli megszállás” formájában, legyen az valós vagy mondvacsinált, ami az emberiség létét veszélyezteti. Akkor minden nép azért könyörög majd, hogy szabadítsuk meg ettől a gonosztól. Minden ember fél az ismeretlentől. Amikor eléjük tárjuk a helyzetet, önként mondanak majd le személyes jogaikról, saját jólétükért és biztonságukért cserébe, amit a világkormány biztosít majd számukra.”
Thea: A Negyedik típusú megtévesztések videó után hamarosan elkészül a témával átfogóan foglalkozó következő anyag is. Ebben Jacques Vallee, ismert UFÓ kutató a következőket mondja a jelenségről:
„Az UFÓ jelenség a valóságnak egy olyan manifesztációja, ami túlmutat azon, ahogy ma a fizikát értelmezzük… Az ufók olyan fizikai megnyilvánulások, amit kizárólag azok szellemi és szimbolikus valósága alapján érthetünk meg. Tulajdonképpen nem egy földönkívüli inváziót látunk, hanem egy hatalmi rendszert, ami az az embereket kihasználva befolyásolja az embereket.”

Forrás: nypost.com

Bill Clinton új elképzeléssel állt elő a világbéke megvalósítására egy gonosz földönkívüli idegenek általi megszállás formájában.
A volt elnök a Jimmy Kimmel show szerdai adásában azt mondta, lehetséges, hogy egy földönkívüliek által végrehajtott invázió a legjobb módja a frakciókra szakadt országok és háború sújtotta bolygó egyesítésének.
„Lehet, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy egyre megosztottabb bolygónkat egyesítsük… gondoljon bele, hogy milyen aprónak tűnnének a Föld népei közötti különbözőségek, ha egy űrből érkező megszállás veszélye forogna fenn! A „Függetlenség napja” is egy ilyen feltevésen alapul,” mondta az 1996-os sci-fi katasztrófafilmre utalva.
„Mindenki összejön és kibékül.”
Clinton az elvarázsolt beszélgetés során elmondta, hogy a földönkívüliek kérdése nagyon is érdekelte elnöksége alatt. Röviddel beiktatását követően elrendelte az „51-es Területnek” nevezett nevadai katonai létesítmény átvizsgálását, hogy „megtudja, tényleg nincsenek-e odalent földönkívüliek”.
A Roswell-i szerencsétlenségről szóló korabeli beszámolók
A Roswell-i szerencsétlenségről szóló korabeli beszámolók
Mivel elnöksége alatt volt az 1947-es híres Roswell-i katasztrófa 50. évfordulója, ahol állítólag egy azonosítatlan repülő tárgyat észleltek, átnézette az eseménnyel kapcsolatos fehérházi dokumentumokat.
„Ha azt látta volna, hogy földönkívüliek vannak ott, elmondaná nekünk?” – kérdezte a műsorvezető.
„Persze,” válaszolta Clinton.
A volt elnök, aki annak idején elismerte, hogy diák éveiben füvet szívott, de soha nem tüdőzte le, azt mondta, hogy a földönkívüliek hirtelen felbukkanása egyáltalán nem lepné meg, ha figyelembe vesszük a világegyetem hihetetlen méreteit és azt a tényt, hogy állandóan új bolygókat fedeznek fel.
„Ha egy nap meglátogatnának minket, nem lepődnék meg,” mondta.

http://idokjelei.hu/2014/04/bill-clinton-szerint-egy-foldonkivuli-tamadas-egyesitene-az-emberiseget/

Törökország feloldja a Twitter blokkolását

Törökország telekommunikációs hatóságai visszavonják a Twitter blokkolását, miután a Legfelsőbb Bíróság előírta a tiltás feloldását. Az Erdogan-kormány bejelentése szerint a Twitter nemsokára elérhető lesz a török felhasználók számára, aminek jelenleg zajlik a technikai előkészítése.
Hídfő.net | Törökország feloldja a Twitter blokkolását
Törökországban két hete nem elérhető a Twitter, mert a bíróság felszólításaira a Twitter üzemeltetői nem távolítottak el olyan tartalmakat, melyek a választás eredményeit is befolyásolhatják. Az Erdogan elnökkel kapcsolatos kompromittáló anyagok nyilvánosságra jutása és a közösségi médiában terjedése felvetette a külföldi beavatkozás lehetőségét, emiatt azonnal elrendelték a szolgáltatás elérhetetlenné tételét.
Korábban a helyi választásokat megelőzően kormánypolitikusok közti beszélgetések szivárogtak ki és kezdtek terjedni a közösségi médiában, amit Erdogan szerint előzetesen manipuláltak, és céljuk a választási eredmények módosítása volt. Mivel a választási eredmények manipulálása nemzetbiztonsági kockázatot jelent, a Twitter mellett a Youtube fájlmegosztót is elérhetetlenné tették, szintén ezen oknál fogva.
A kiszivárogtatott beszélgetések közt volt egy felvétel, amiben Erdogan családi körben illegálisan szerzett dollármilliókról beszél, egy másik felvételből pedig kiderült, hogy Törökország fedett akcióra készült, egy szíriai török emlékmű elleni támadással akartak volna ürügyet kovácsolni a Szíria elleni katonai beavatkozásra. A helyi választásokon továbbra is Erdogan pártja szerezte meg a többséget, amit az ellenzék egyszerű választási családnak nevez.
Az Erdogan-kormány elleni kiszivárogtatásoknak szintén egy folyamatban lévő felforgatási művelet a háttere: a nyugat polgárháborút és rendszerváltást akar keresztülvinni Törökországban, hogy az ország egy részének leszakításával függetlenedő Kurdisztánban kitermelt gázzal újraindíthassák a Nabucco projekt megvalósítását.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/torokorszag-feloldja-twitter-blokkolasat

Büntetőhadjárat kezdődött a Berkut tagjai ellen

Az ukrán hatóságok letartóztatták a Berkut rendőri különleges alakulat 12 tagját, akiket a Majdanon kezdődő tüntetések idején civilek meggyilkolásával gyanúsítanak. A Belügyminisztérium közleménye szerint azonosították a tüntetések elleni fellépések résztvevőit, de a "tömegbe lövetések" során érvényes különböző rangok felelősségeit még nem állapították meg.
A puccsal hatalomra jutott, külföldről pénzelt ellenzéknek rengeteg megvezetett tagja van, akik a Berkut tagjait teszik felelőssé ártatlan civilek haláláért. Pedig korábban már előkerültek bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a civilek és rendőrök halálát okozó lőszer egy és ugyanazon fegyverből származik. Moszkva bizonyítékot szolgáltatott az ukrán hatóságok számára arra vonatkozóan, hogy a több rendőr és civil haláláért felelős mesterlövész a Jobboldali Szektor tagja volt, amit a kijevi hatóságok semmibe vettek. Az utcai harcok kezdetekor az orosz média helyszíni tudósítóit is célba vette ugyanaz a mesterlövész, mert meg akarták akadályozni, hogy a "békés tüntetők" éles lőfegyvereiről kép- és videoanyag készüljön.
A hatóságok ennek ellenére a Berkut korábbi tagjait gyanúsították meg. A Berkut különleges alakulat tagjainak többsége beállt a krími védelmi erőkhöz, illetve Oroszországban kapott munkát. Akik úgy döntöttek, hogy a Berkut felszámolása és a kaotikus helyzet ellenére Ukrajnában maradnak, kegyetlen megtorlással számolhatnak. A nyugatról pénzelt fegyveres lázadással hatalomra jutott új kijevi kormány megkezdte a felelősség hárítását, és most bűnbakot keresnek saját bűneik nyilvános megtorlására. A kijevi kormány a korábbi karhatalom tagjait teszi felelőssé a nyugati zsoldosok által elkövetett összes gaztettért, amit az általuk okozott helyzet miatt akár háborús bűnnek is lehetne nyilvánítani.
Alexander Vaszijukov, a Berkut egy volt tisztje márciusban sajtótájékoztatót tartott Szimferopolban (Krím-félsziget), ahol elmondta, hogy a Berkut ellen felhozott összes vád alaptalan és egyszerű hazugság. A különleges alakulat tagjait parancsnokaik fegyver nélkül küldték a felfegyverzett tüntetők közé. Gumilövedék használatára pedig akkor kaptak engedélyt, amikor az első rendőr már meghalt a "békés tüntetők" fegyverei által.


http://www.hidfo.net/2014/04/03/buntetohadjarat-kezdodott-berkut-tagjai-ellen

A Pentagon megszakít minden Oroszországgal folytatott tárgyalási folyamatot az Európába telepített amerikai rakétarendszerek kapcsán.

Elaine Bunn, a Pentagon nukleáris- és rakétavédelmi szervezetének főtitkárhelyettese jelentette ezt be, szintén az ukrán helyzetre hivatkozva , - ami azt jelenti, hogy a NATO fegyverkezését kivonják Moszkva rálátása alól, vagyis az Egyesült Államok nagyarányú katonai mozgósítást és nukleáris fegyverkezést végez Kelet-Európában.
Washington elutasít minden, az Európai Unió területén elhelyezett amerikai nukleáris fegyverek számára vonatkozó korlátozást. Bunn elmondása szerint ezen kívül Moszkvának informális szinten sem lehet köze az Európába telepített rakétarendszerhez. Vagyis az egyértelműen Oroszország ellen irányul.
Oroszország és a NATO 2010-ben Lisszabonban állapodott meg a rakétarendszerrel kapcsolatos együttműködésről, ennek ellenére a tárgyalások semmire nem jutottak, mert Washington nem volt hajlandó biztosítékokat adni arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió területére telepített amerikai fegyverek nem Oroszország ellen irányulnak.
Az Európai Unió továbbra is gátlástalanul kiszolgálja az amerikai érdeket, és a NATO gyakorlatilag megszállás alatt tartja a kelet-európai országokat, melyeket népszavazás nélkül, az egyes politikusoknak reklámszatyorban átadott milliárdok útján kényszerítettek bele ebbe a katonai "együttműködésbe". Se a magyar nép, se Kelet- és Közép-Európa más népei nem támogatják a NATO törekvéseit. Elutasítjuk az atlantizmus agresszív terjeszkedését, az ember- és életellenes ideológiák népekre kényszerítését, ami a NATO működésének lényege.
A NATO a hidegháborús időszakból hátramaradt diszfunkcionális szervezet, aminek egyetlen célja, hogy létének okát, a hidegháborút és a nemzetközi kapcsolatok militarizálását továbbra is fenntartsa. Nem hagyhatjuk, hogy hazánk részt vegyen ebben az újabb háborús uszításban!

http://www.hidfo.net/2014/04/03/pentagon-atomfegyvereket-kuld-kelet-europaba




Lavrov: magyarázatot követelünk a NATO csapatmozgásaira


Oroszország részletes magyarázatot vár a NATO-tól arra vonatkozóan, hogy a katonai szövetség jelentősen fokozza aktivitását Kelet-Európában. Szergej Lavrov a kérdést azt követően tette fel, hogy a NATO hivatalosan is bejelentette a már hetek óta folyamatban lévő mozgósítást a térségben. "Feltettük a kérdéseket az észak-atlanti katonai szövetségnek. Nem csak válaszokat várunk, de olyan válaszokat, melyek tiszteletben tartják a korábbi megállapodásokat."
A külügyminiszter kérdése nem alaptalan: a NATO az elmúlt hetek során fokozta a katonai jelenlétét valamennyi kelet-európai országban, a legnagyobb csapatmozgások Lengyelországban és Romániában történtek. Azt követően Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára bejelentette, hogy a NATO fokozza aktivitását Kelet-Európában. A NATO beszüntetett minden együttműködést Oroszországgal, a párbeszéd már csak magasabb diplomáciai szinten zajlik. Mostanra semmilyen civil és katonai együttműködés nincs érvényben a két nagyhatalom közt.
A NATO csapatmozgásai az orosz határ mentén történő gyülekezés képét mutatja, ami nyílt katonai fenyegetés Oroszország számára. Emellett a NATO jelenléte megszálló erőt jelent valamennyi kelet-európai ország számára is. Semelyik országban nem előzte meg legitim, egyértelmű eredményű népszavazás a NATO-csatlakozást, az minden esetben zsebbe csúsztatott pénzeknek köszönhető, amiről lefizetett vezető politikusok tehetnek. A NATO teher Kelet-Európa országai számára, mert Kelet-Európa népei nem akarnak háborút se Oroszország ellen, se a világ más országai ellen.
Oroszország Külügyminisztériumának szóvivője tegnap bejelentette, hogy a NATO lépései, az együttműködések felfüggesztése egy új hidegháború kezdetét jelenti.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/lavrov-magyarazatot-kovetelunk-nato-csapatmozgasaira



Az orosz nemzeti fizetési rendszer bevezetése az utolsó fázisba lépett


Április 3, Moszkva. Vlagyimir Putyin utasította a kormányt, és a Központi Bankot, hogy még ebben a hónapban be kell fejezni a nemzeti fizetési rendszer (NFR) tövényi hátterének elkészítését. Az új fizetési rendszer a PRO 100 rendszeren fog alapulni teljes egészében. A rendszer előkészítésére és bevezetésére a fejlesztő cég 3 hónapos határidőt javasolt. A fejlesztésért felelős cég többségi tulajdonosa a Sberbank (45%) és a Sberbank CIB (25%).
Hídfő.net | PRO 100 kártya, az "Oroszország" bank kiadásábanPRO 100 alapú kártya, az "Oroszország" bank kiadásában
Az orosz NFR bevezetésével már BRICS szinten foglalkoznak. A BRICS államok közé tartozik Brazília (B), Oroszország (R), India (I), Kína (C) és Dél-Afrika (S). A kérdés azért lesz globális hatású, mert a jelenlegi világvaluta, a dollár egyetlen értékálló variációja a petrodollár, azaz az a dollár, amit az Egyesült Államok az olajkereskedelemből szerez, mint bevételt. A maradék forgalomban levő dollár gyakorlatilag értéktelen, mert olyan adósságra épül, ami csak virtuálisan létezik. Gondoljunk csak bele, ha a világ minden országa tartozik valakinek (államadósság), beleértve az USA-t is, akkor kinek tartozik a világ? A helyes válasz: a cionista bankárkasztnak, akik az országok fiskális függetlenségét a központi bankok tulajdonlásán keresztül tartják kézben. Ehhez pedig a dollár, mint világvaluta bevezetése volt az egyetlen eszköz.
A dollár megfosztása a világvaluta szereptől a petrodollárok csökkentésén keresztül lehetséges. Amint az orosz PRO 100 fizetési rendszerben számolnak el a BRICS országok egymással (ne felejtsük el, hogy a BRICS tömörülés ~2 milliárd emberről szól), és a fő nyersanyagok (olaj, gáz) elszámolása is ebben a rendszerben történik, a dollár, és a dollár alapú elszámolórendszereknek materális fundamentumuk nem marad. A BRICS államszövetség ugyanazt fogja megtenni az USA dollárral, amit a cionista bankárkaszt tett meg a világ többi valutájával. A bankárkaszt kivonta az arany alapú nemzeti pénzeket, és azokat a világvalutához, a dollárhoz kötötte. Putyin most ki fogja vonni a dollár utolsó fundamentumát, az olajat a dollár alól, ezálta prognosztizálható annak összeomlása.
Javasoljuk továbbra is a PRO-100 rendszereket használó bankokkal való kapcsolatfelvételt, és az ott történő rubelben történő számlanyitást. A magyar forint ugyanis az euróhoz van kötve, ami viszont a dollárhoz. A dollár összeomlása esetén a forintban történő megtakarításaink jó esetben egy rúd párizsi árával lesznek egyenértékűek. Aki jobban preferálja, vegyen földet, telket, erdőt, szántót, annak ugyanis mindig lesz értéke, amíg világ a világ.
Nagy Kálmán

A NASA beszünteti az együttműködést Oroszországgal


Az Egyesült Államok felfüggesztette a NASA és Oroszország közti valamennyi együttműködést az ukrán helyzetre hivatkozva. Egyedül a Nemzetközi Űrállomással kapcsolatos együttműködések maradnak érvényben, mivel Amerika évekkel ezelőtt pénzhiány miatt leállította az űrsikló-programot és az orosz űreszközök nélkül amerikai asztronauta nem juthatna fel többet a Nemzetközi Űrállomásra. A Roszkozmosszal érvényben lévő együttműködések minden más téren határozatlan ideig szünetelnek.
A tiltás a NASA tagjainak oroszországi útjaira és az orosz kormány képviselőinek a NASA központjába látogatására is vonatkoznak, de beszüntették a korábban rendszeres találkozókat, az e-mailben történő üzenetküldést, ezen felül a telefon- és videokonferenciákat is (kivéve a Nemzetközi Űrállomás kérdésében).
Jelenleg három orosz, két amerikai és egy japán asztronauta tartózkodik a Nemzetközi Űrállomáson. Múlt héten a NASA még úgy értesült, Oroszország egyelőre nem korlátozza a Nemzetközi Űrállomáshoz történő amerikai hozzáférést. Az amerikai asztronautákat is orosz űrrepülőgépek szállítják, mióta a NASA leállította az űrsikló programot.
Amerika önerőből nem tud hozzáférni - az agresszió a Földön marad
A NASA felkérte az amerikai kongresszust, hogy különítsen el pénzeket az űrsikló-program újraindítására. Ha ez megtörténik, a NASA szerint 2017-re újra fel tudnák juttatni az amerikai asztronautákat az űrbe. Azonban az amerikai költségvetés nem tudja kigazdálkodni a saját űrsikló-programot, - éppen emiatt állították le a finanszírozását évekkel ezelőtt, és azóta az amerikai gazdaság állapota tovább romlott.
Látható; Oroszország jóindulatán és az orosz diplomácián múlik, hogy az amerikaiak továbbra is képesek-e embert juttatni az űrbe. Ha Moszkva szimmetrikus reakciót adna a NATO kardcsörtetésére, az űrállomás a keleti tömb kizárólagos használatába kerülne, - ami rendkívüli helyzetben akármelyik pillanatban megtörténhet.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/nasa-beszunteti-az-egyuttmukodest-oroszorszaggal

US Army új rekordja: Afganisztánban a heroin előállítás 40%-al nőtt

Amióta az Egyesült Államok 2001-ben önmaga megtámadásával indokot kreált Afganisztán lerohanására, a heroin előállítás 40%-al nőtt az országban. 2013-ban rekord mennyiségű ópium termett az országban, az ópium földek immáron 209.000 hektárra rúgnak, ami 2012-es évhez képest 36%-os növekedés. Egyes kimutatások szerint Afganisztán felelős a világban jelen lévő heroin 80%-ának előállításáért. Egy újabb gazdasági "csoda", amihez az USA kábítószerfüggő szenátorai és elnökei is tevőlegesen hozzájárultak.
Hídfő.net | Amerikai katonák az ópiumföldek melett járőröznek. Nem lennénk meglepve, ha azokat őriznék.Amerikai katonák az ópiumföldek mellett járőröznek. Nem lennénk meglepve, ha azokat őriznék.
A probléma azzal van, hogy nem csak az amerikaiak függenek a heroinon. Még maguk az afgánok is sűrűn fogyasztják, annyira, hogy a 30 milliós országban 1 millió heroinfüggő van a felmérések szerint.
Hídfő.net | Afgán heroinfüggők a nyílt utcán szívnak heroint Jalalabadban.Afgán heroinfüggők a nyílt utcán szívnak heroint Jalalabadban.
Elég komoly gond továbbá, hogy az afgán heroin főként Oroszországot veszi célba. Vlagyimir Putyin már figyelmeztette az ISAF-ot (International Security Assistance Force, az USA által kontrollált nemzetközi fegyveres erők Afganisztánban), hogy gyakorlatilag semmit nem tesznek az ópium termesztés és előállítás ellen, annak ellenére, hogy csak 2012-ben 7 milliárd dollárt kapott az ISAF hivatalosan a heroin ellenes küzdelemre. Elképzelhető, hogy abból egy jó 4 milliárd dollárt kellett elkölteni hatástanulmányokra, további 2 milliárdot szakértőkre, a maradék 1 milliárd meg már olyan kevés lett volna ellopni is, hogy azt inkább a szíriai terroristákra költötte az ISAF amerikai vezérkara, "nemzetközi kapcsolatok építése" címszó alatt.
Mindez nem túl meglepő, hiszen az USA-nak bőven kiváló, hogy az afgán heroin az oroszokat is pusztítja. Egyes nyelvek szerint még az USA segíti is az Oroszországba történő heroinszállítást, mert az olcsó heroinnal akarják a fiatalabb generációkat reménytelenségbe és függőségekbe hajszolni, hogy így roppantsák meg az orosz nép gerincét. Ez a szánalmas cionista próbálkozás már a minősíthetetlen kategóriába se fér bele.
Ahogy azt már ma hírül adtuk, Japánban már a jakuza is a kábítószer ellen foglal állást, ezzel együtt a hedonista nyugati buzikultúra ellen is.


http://www.hidfo.net/2014/04/03/us-army-uj-rekordja-afganisztanban-heroin-eloallitas-40-al-nott




A legnagyobb japán jakuza-klán drogellenes kampányba kezdett


A Yamaguchi-gumi, japán legnagyobb és legerősebb jakuza-klánja saját weboldalt indított, ahol a látogatók egy kábítószer-ellenes üzenettel találkozhatnak. A felirat szerint "Utasítsuk ki a kábítószert az Országtisztító szövetség nevében" a Yamaguchi-gumi megértette -annak ellenére, hogy a prostitúcióban és a fehérgalláros bűnözésben igen jelentős százalékot képviselnek- hogy a nyugati hedonista internacionalista térnyerés egyik legfőbb illegális eszköze a kábítószer.
A pozitív kampány indítását a jakuza állítólagos arcvesztése okozza, pont a kábítószerkereskedelemben való részvételük miatt, továbbá, hogy a japán média társadalomellenesnek bélyegezte őket. Az oldalra felkerült egy videó is, amiben a Yamaguchi-gumi a férfiasság jelképének számító tradicionális életmódot kívánja népszerűsíteni, természetesen az ún. nemes (=kábítószertől és nyugati behatástól mentes) jakuza életvitelen keresztül.
Hídfő.net | Klasszikus tradicionalista életkép japánbólKlasszikus tradicionalista életkép Japánból
A Yamaguchi-gumi továbbá felhívja a figyelmet, hogy japánban csökken az életszínvonal a szociális intézkedések következtében, és kiemelik a jakuza támogató részvételét a Fukushima-katasztrófa ideje alatt és azóta. Próbálkozásuk nem véletlen, 1963-ban az akkori Yamaguchi-gumi vezér, Kazuo Taoka kimondottan kábítószer ellenes tevékenységéről volt ismert, amivel pozitív hírnévre tett szert a japán társadalomban. A jelenlegi kampány elindítója, a Yamaguchi-gumi jelenlegi vezére, Tsukasa Shinobu az elmondások szerint osztozik elődje nézeteiben, és meglátása szerint "...a kábítószer egy gyenge és befolyásolható társadalmat hoz létre, a tradicionális értékektől mentesen, amit könnyű befolyásolnia bárkinek."
Hídfő.net | Jakuza tagok a Fukushima-környéki helyreállítási munkálatokbanJakuza tagok a Fukushima-környéki helyreállítási munkálatokban
A japán jakuza szemben a többi bűnszervezettel, nem zárkózik el a nyilvánosságtól, tagjaiknak gyakran névjegykártyáik vannak, részt vesznek a közéletben, magazinoknak nyilatkoznak. A jakuza létszáma japán-szerte a rendőrség szerint 2013-ban 60.000 fő volt, történelmi mélypont ez a szám a számukra. Látható, hogy még a bűnszövetkezetek is képesek felismerni azt a tényt, hogy a nemzeti megközelítés, a társadalom egységének a megőrzése, a tradicionalita megközelítés képes a kártékony hedonista nyugati szennyáradatot megfékezni és kiszorítani.
Mi a jakuza irányváltás üzenete a számunkra? Az, hogy a társadalom minden rétegének egységesen küzdenie kell A kábítószerfogyasztás és terjesztés ellen, a terjesztőket (dealereket) meg kell bélyegezni, a nyugatról jött gengszer-nimbuszukat lerombolni, tevékenységük értékét a legalantasabbak közé kell sorolni, a pedofilokkal egy szintre. A kábítószer fogyasztásról elhíresült celebeket nyilvánosan megbüntetni, kábítószer-népszerűsítő tevékenységüket a fiatalokkal szembeni romboló értékük miatt 15-20 év börtönnel jutalmazni.
Nagy Kálmán



Bolívia törvénybe iktatta a földanya ( emberi) jogait.

A Földanya Törvénnyel Bolívia elsőként egy, a természet tiszteletére és védelmére épülő, új gazdasági és társadalmi modellt vezet be.

Bolívia a világ első országa, amely a természetet átfogó törvényes jogokkal ruházza fel, annak érdekében, hogy megállítsa a klímaváltozást és a természeti világ kizsákmányolását, valamint, hogy a bolíviai nép életminőségét javítsa.

A helyi társadalmi csoportok a politikusokkal egyeztetve megalkották a Földanya Törvényt, amely elismeri minden élőlény jogait, és amely a természeti világot az emberi lényekkel egyenlő jogokkal ruházza fel.

A teljes mértékben jóváhagyott jogszabály biztosítani fogja a Föld jogait: az élethez és a regenerációhoz való jogát, garantálja a biodiverzitás, az élet sokféleségének és a genetikai módosítástól való mentesség jogát, a tiszta vizet, a tiszta levegőt, a rendszerek ökológiai egyensúlyát, az emberi tevékenységből fakadó károk helyreállításának és a szennyezéstől való mentesség jogait.

A jogszabály célja, hogy létrejöhessen a harmónia a Földdel. Központi elemét képezi annak felismerése, hogy a Föld szent, ez a gondolat az őshonos andoki népek világképből ered, amely “Pachamama”-t (azaz a Földanyát) élőlénynek tekinti.

Az eredeti törvény – amelyet 2010 decemberében fogadtak el Bolívia nemzeti kongresszusán, és előkészíti a teljes körű szabályozás menetét –a Földanyát valamennyi élő rendszer és élő organizmus egymással kapcsolatban álló, egymástól kölcsönösen függő és egymást kiegészítő dinamikus és oszthatatlan közösségeként határozza meg; melyek közös sorson osztoznak.

Tudnod Kell

Seagal és Putyin barátok lettek – Az akcióhős is orosz állampolgárságot kérhet



Összebarátkozott a két domináns egyéniség, Vlagyimir Putyin Oroszország elnöke és – Steven Seagal filmbéli akcióhős, harcművész, rendőr és állatvédő.

“Ő egy nagyon jó ember!” – nyilatkozta Putyinról az akciószínész, – “szinte a testvéremnek érzem. Mert egy olyan férfi, aki megtartja a szavát, s számomra ez nagyon fontos.

Ellentétben a világ többi vezetőjével, nem csak saját magára gondol, hanem a népe és az országa érdeke számára a legfontosabb.
Putyin – egy erős ellenfél, brilliáns stratéga és taktikus elme. Nem véletlen, hogy Oroszország az elnöksége alatt ismét felemelkedett és újra vezető szerepet játszik a világ ügyeiben.
Jigoro kanoAmikor először jártam az ő pártjának épületében (Egységes Oroszország- a szerk.), meglepve vettem észre ott egy szobrot, mely “Jigoro Kano”-t ábrázolta, aki a Judo alapítója volt. Ez meglepett, s arra sarkallt, hogy jobban megismerjem ezt az embert. – Tudtam róla, hogy elsajátította a harcművészet mellett keleti filozófiát, – de jól ismeri a történelmet is, – hogy okuljon a világ történelmében komoly szerepet játszó nagy uralkodók és döntéshozók példájából. Folyamatosan tanulmányozza a kiemelkedő történelmi alakokat, – és eseményeket.
A politikai pályafutása során legtöbb konfliktusa a CIA-val, s az Obamát körülvevő néhány emberrel volt. És az sem kétséges, hogy Putyin elnök nem kívánja növelni a feszültséget. - Nem értem azokat a vádakat, hogy; Putyin beavatkozik Ukrajnában. Kijelentette többször is; az orosz hadsereg nem támadja a dél-keleti ukrán régiókat. A Krímben pedig teljesen jogosan lépett fel, – megvédte az orosz ajkú népet, az Ukrajnában egyre jobban eluralkodó káosztól.
Az amerikai televíziós média folyamatosan bírálja Putyint. Felháborító hazugságokat, őrültségeket terjesztenek róla, abszurd vádakkal illetik. – Ez semmi más, csak cinikus propaganda. – De az idő haladtával fény derül minden hazugságra és nyilvánvalóvá válik az igazság.
A rágalmakkal szemben a tények viszont merőben mást mondanak: Amióta Putyin Oroszország elnöke, a születési statisztika meredeken emelkedik. A születési és halálozási arány pozitívan változott. Oroszország az elmúlt évtizedben átalakult a szemünk előtt.
Én Stvene Seagal, mindemellett nem kívánom feladni az amerikai állampolgárságot, mert szeretem a hazámat, és hiszek benne. De lehetséges, hogy emellett az orosz állampolgárságot is kérni fogom. Lehet, hogy eljön majd az az idő, amikor orosz állampolgár leszek.
Oroszország elnöke – egy hihetetlenül erős személyiség. Felemelte országát. Minden alkalommal, amikor jövök Oroszországba, egyre jobban szeretem” – mondotta Steven Seagal.
Szemelvények a lexikonból:Steven Frederic Seagal (Michigan, 1952. április 10.) amerikai akciófilmszínész, producer, forgatókönyvíró, harcművész, énekes-dalszerző és tartalékos seriffhelyettes.
Színészként az 1980-as évek végén és a ’90-es évek elején akciófilmes szerepeivel vált híressé.
Seagal – aki 7 danos aikidomester – fiatal felnőttként aikido-oktatóként dolgozott Japánban; ő volt az első külföldi, aki Oszakában saját edzőtermet üzemeltetett. Később Los Angelesbe költözött és 1988-ban Nico című filmjével debütált a tengerentúlon. A ’90-es években a színész jellegzetes akciósztárrá vált, olyan filmekkel, mint az Úszó erőd (1992) vagy a Száguldó erőd (1995), amelyekben terrorista-elhárító szakembert alakít (Casey Ryback)…
Filmes pályafutása mellett Seagal gitárosként is tevékenykedik, de hivatásos munkáján túl aktív környezetvédő és állatjogi aktivista… buddhista…
Immár 20 éve hivatásos rendőrtiszt az állam Jefferson Parish sheriff-hivatalában, rendszeresen járőrözik. Seagal kitűnő céllövő hírében áll aki a rendőrség különleges osztagával is együtt dolgozik, és megannyi tisztet képzett ki a lőfegyverek használatára és a pusztakezes közelharcra…”

Szabad Riport Tudósító Iroda

Források: Politikus.ruWiki

Magyarország (tényleg) jobban teljesit!

Évek óta folyik a számháború politikusok és más közszereplők között arról, jó irányba megy-e az ország. Ehhez találtunk egy érdekes adalékot az EU adatbázisában, ami mutatja, hogy a lakosság legalább 70, más számítás szerint 90 százalékának alacsonyabb volt a jövedelme 2013 végén, mint 2009 végén.
Jobban élünk, vagy rosszabbul, mint négy éve? Ez választások előtt mindig egy fontos kérdés. Most szerencsénk van, mert az EU adatbázisába az elsők között kerültek bele Magyarország adatai a 2013-as évről. Így, ha nem is hónapra pontosan, de 2009 vége és 2013 vége között meg tudjuk mondani, mi történt.
A decilis nem egy kisfröccs
A jólétnek sokféle mércéje van, talán a legfontosabb azonban a jövedelem. Az átlagos jövedelem, akárcsak az egy főre jutó GDP, azonban semmit nem jelent, mert lehet, hogy csak keveseknek megy sokkal jobban, nagyon sokaknak meg valamivel rosszabbul, mégis nő az átlag. (Nem mindegy az elosztás.) De van egy mutatócsokor, amelyik segít. A statisztikusok mindig megnézik azt is, hogy a lakosság mely rétegei hogyan állnak.
Ehhez a lakosságot decilisekre – tizedekre – vagy más hasonló csoportokra bontják. Például kiderül, mennyi a jövedelme az alsó decilisnek – azaz a lakosság legszegényebb tizedének –, a második tizednek és így tovább.
Ezek az adatok legkönnyebben az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adatbázisában lelhetők fel, némely országoknál kisebb-nagyobb késéssel, de Magyarország adatai szerencsére megvannak már 2013-ra is. Eszerint például nálunk a legalacsonyabb jövedelmű decilis, a legszegényebb tíz százalék jövedelme átlagosan 2379 euró volt 2013-ban, míg 2009-ben még 2656 euró. Vagyis mintegy tíz százalékkal csökkent – legalábbis euróban.
Euró vagy reálérték?
Ha ezt átszámoljuk forintra, akkor viszont csak két százalékos a visszaesés, mert az euró közben 270,84 forintról 296,91 forintra ment fel. (Kevesebbet ér a forintunk euróban nézve, és több forint egy euró.) Az átlagembert, főleg, ha szegény, nem elsősorban az érdekli, mennyi eurója van, hanem forintjának vásárlóértéke. Az viszont mégiscsak jobban csökkent, hiszen volt közben infláció is rendesen, december/december alapon 4,7, 4,1, 5,0 és 0,4 százalék, ami összesen 14,9 (1,047*1,041*1,05*1,004).
Emiatt négy év alatt a legszegényebbek jövedelme reálértéken és forintban majdnem 15 százalékkal esett. A második decilisben 12, a harmadikban 11 százalék ez a csökkenés, de még a kilencedikben is két százalék, vagyis így számolva a lakosság kilenctizedének csökkent reálértéken a jövedelme. (Nem a bére, az egy másik statisztika. A jövedelem tágabb fogalom, a szociális juttatások, nyugdíjak, másodállás, ingatlan-bérbeadás stb. is benne van.)
Ezt mutatja az első grafikon. De ha csak az euróban megadott jövedelmeket nézzük, akkor is az első hét decilis, vagyis a népesség hetven százaléka esetében csökkent a jövedelem. (És akkor még nem is számoltunk az euró inflációjával.)

Ki kapott többet a tortából?
Van az adatbázisban egy másik megközelítésű idősor is ugyanerre, mégpedig arról, hogy az adott decilisre hány százaléka jut az összes lakossági jövedelmeknek. (Ehhez egyébként a családok méretét, összetételét is figyelembe veszik /”share of national equivalised income”/.) Ez hasonló képet mutat: A legszegényebb tíz százalék csak a jövedelmek 3,5 százalékával rendelkezett 2013-ban, míg négy évvel korábban ez még 4,1 százalék volt. A legfelső tíz százalék pedig 20,9-ről 22,8-ra növelte részesedését a jövedelmekből.
Egymás rovására lehet csak
A kilencedik decilis, azaz a második legjobb helyzetű társadalmi réteg is többet kapott az ország tortájából 0,4 százalékponttal, a nyolcadik már csak stagnálni tudott, az alsó hét viszont mind veszített pozíciójából, tehát eszerint a statisztika szerint is hetven százalék járt rosszabbul.
A játék persze nulla összegű, csak egymástól lehet ebben a statisztikában teret hódítani, tehát a felső húsz százalék pont annyival tudott javulni, amennyivel a többiek helyzete romlott. Még egy érdekesség: az adatbázisban az is benne van, hogy a legmagasabb jövedelmű egy százalék négy éve a jövedelmek 3,8 százalékát kapta, ma már 4,9 százalékát.

A gazdagoknak kedveznek?
Az is kiderül, hogy minél szegényebb rétegről van szó, annál jobban visszaesett részesedése a jövedelmekből, a tortából, amint a második grafikon mutatja. Ennek alapján úgy tűnik, hogy a jövedelmi különbségek tágulására, a jómódúaknak kedvező gazdaságpolitikára vonatkozó kritikák jogosak.
Legjobb tudomásunk szerint az adatokat az Eurostat egyébként a kormányoktól, pontosabban a nemzeti statisztikai hivataloktól kapja. Következésképpen a magyar kormánynak is tisztában kell lennie ezzel a helyzettel.
(privatbankar)

Obama rossz időpontban kuncsorgott Szaúd-Arábiában


Az amerikai elnök március 28-án érkezett Szaúd-Arábiába, ahol találkozott Abdullah királlyal és megpróbálta tető alá hozni a szaúdi olajárak csökkentését, hogy ezzel az intézkedéssel az oroszok is haszonló lépésre kényszerüljenek. A terv szerint három területen készítettek volna elő bosszút az oroszok ellen:
1, Szíriában fokozzák a nyomást, persze szaúdi pénzen,
2, Szaúd-Arábia támogatja anyagiakkal a kijevi illegitim kormányt,
3, Szaúd-Arábia jelentős szerepet kellene játszon az olaj- és gázárak csökkentésében, hogy ezzel csapást mérhessenek az orosz költségvetésre.
A probléma ezzel ott van, hogy ha jól megnézzük a listát, amerika nem óhajt ebben ötletgazda pozíción kívül más szerepet vállalni. Vajon meddig hagyja még magát Szaúd-Arábia az állítólagos amerikai katonai védelemért cserébe zsigerelni?
Azonban amivel Obama nem számolt, az az, hogy Abdullah kirány beteg, méghozzá igen súlyosan. A találkozóról igen kevés kép készült a nyilvánosság számára, mert a király folyamatosan használta az oxigén maszkot, mert már olyan nehezen lélegzik. Emiatt jelenleg a szaúdi vezetés éppen arról vitatkozik zárt ajtók mögött, hogy ki legyen az új király, és nem igazán tekintik Obama és a Krím problémáját kiemelt fontosságúnak. Természetesen ez a helyzet azzal járt, hogy Obama nem maradhatott kettesben a királlyal, hiszen bármikor súlyos baja lehet, és emiatt állandó volt az orvosi jelenlét. Ha már az orvosi jelenlét állandó, akkor ugye a rokonok is beleférnek egy ilyen tárgyalásba, nemde? Ha meg már a rokonok ott vannak, akkor engedjünk be egy-két fotóst és kamerást is. Meglátásunk szerint diplomáciailag ez a helyzet pöttyet megalázó lehetett.
Hídfő.net | Obama rossz időpontban kuncsorgott Szaúd-ArábiábanA találkozóról készült kevés kép egyike. Látható, hogy a királyt egy pillanatra se hagyták magára, így a négyszemközti nyomásgyakorlás elmaradt. Jobb felső sarokban láthatóak a kamerások, akik a királyi család olyan tagjai számára örökítik meg a találkozót, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak jelen lenni.
Mielőtt szemünk csordultig telne könnyel az uralkodó betegségének hírére, ne felejtsük el, hogy Abdullah király, Szaúd-Arábia uralkodója felelős ~150.000 szír ember haláláért. Ő volt az, aki pénzt és erőforrásokat nem kímélve amerikai barátai kérésére fegyverrel és kiképzőtáborokkal támogatta a szír terroristákat, természetesen busás haszon reményében. Nem csodáljuk, hogy az egészsége is ráment a szír terrorháborúra, mert a több milliárd fegyverbe és emberbe fektetett olajdollár nem fog már soha sem megtérülni. A szíriai háború eldőlni látszik, ahogy a krími helyzet már eldőlt, és Kelet-ukrajna még csak most jön.


http://www.hidfo.net/2014/04/03/obama-rossz-idopontban-kuncsorgott-szaud-arabiaban

Pályázati rendszerek: Miért nem lesz növekedés az EU-pénzekből?

A 2004-es EU-csatlakozásunk óta közel 10 000 milliárd forintnyi uniós támogatást nyelt el a magyar gazdaság. (Jó, ha tudjuk, ennek nagyjából harmadát a magyar adófizetők adták össze.) Irdatlan összeg, a tavaly megtermelt GDP több mint harmada. És a magyar gazdaság mégsem növekszik, gyakorlatilag a 2007-es szinten stagnál. Az Európai Unió adófizetőinek pénzét feneketlen kútba öntik. Ezért a felelősség nem csupán a magyar kormányokat terheli, hanem a pénzt folyósító Európai Bizottságot is.
Az uniós támogatások elosztására kitalált, és a Bizottság által jóváhagyott pályázati rendszer ugyanis teljesen idegen a piacgazdaság szellemétől, nemcsak a korrupció melegágya, hanem annak is mintapéldája, amit Daron Acemoglu és James A. Robinson a „Miért buknak el a nemzetek – A hatalom, a jólét és a szegénység eredete” c. remek könyvükben olyan „extractive” (kizsákmányoló) gazdasági intézményként definiálnak, amely gátolja a gazdasági növekedés és a jólét forrásának, az innovációknak a terjedését és megvalósulását. A történelem nem ismer példát arra, hogy a vissza nem térítendő támogatások központi osztogatása hosszabb távon hatékonyabbnak bizonyult volna az erőforrások piaci allokációjánál. Ha az állami hivatalnokok mások pénzét (és nem a magukét) osztják szét azok között, akiknek azt nem kell visszafizetniük, akkor előbb vagy utóbb törvényszerűen a „mi kutyánk kölykei” és/vagy azok részesülnek így vagy úgy előnyben, akik a legtöbbet adják vissza.
Különösen ott (mint például Magyarországon), ahol, az amerikai szerzőpáros kifejezésével élve, a hatalom nem igazán plurálisan oszlik meg, a politikai intézményrendszer nem „inkluzív” (befogadó), hanem kizsákmányoló. A rendszerváltás nem hozta el a liberális piacgazdaságra épülő demokratikus modell kiteljesedését. Ehelyett a demokrácia díszlete mögött, a kádári struktúrák romjaira a politikai elit olyan modellt épített fel, amelyet a hipokrita parazitizmus címkéjével lehet a legplasztikusabban jellemezni. A politikai osztály egymással hol vetélkedő, hol kiegyező és együttműködő, de egyaránt képmutató élősdi csoportjai nem a piaci verseny, a hatékonyság, hanem a hatalmi beágyazottság szempontjai szerint irányítják a tőkeallokációt. Így válnak szemérmetlenül túlárazottá a közbeszerzések, a legkézenfekvőbb bizonyítékát adva a képmutató élősdiség valódi természetének. A közbeszerzések intézménye, amelyet azért találtak ki az „inkluzív” berendezkedésű társadalmakban, hogy az állam – a közérdeknek megfelelően – a potenciális beszállítók és kivitelezők versenyre kényszerítésével a legkedvezőbb feltételek mellett tudjon közcélú beruházásokat megvalósítani, árukat és szolgáltatásokat vásárolni, az kizsákmányoló jellegű intézményrendszert kiteljesítő rezsimekben eredeti rendeltetésének karikatúrájaként a gátlástalan lopás szinonimájává válik.
A túlárazottság mellett további súlyos problémája a vissza nem térítendő támogatásokért folyó küzdelemnek az, hogy a piaci koordináció helyébe lépő state capture (államilag vezérelt korrupció) törvényszerűen túl-kapacitásokba torkolló presztízsberuházásokban nyilvánul meg (felesleges fürdők, hidak, viaduktok, alagutak, metróállomások, stadionok stb.). Az ezek eredményeként létrejött objektumok fenntartása pedig folyamatosan további adóforintokat emészt fel, pótlólagos forrásokat biztosítva a hipokrita parazitizmus számára. Az élősdi kizsákmányolás nemcsak a beruházásnak, hanem a működtetésnek is a legfőbb vezérlőelve.
Arra, hogy az uniós támogatások osztogatására alapozott programok az „extractive” jellegű társadalmakban hogyan torkollanak törvényszerűen pénzpocsékolásba, arra jó példát szolgáltatnak a hatalmas mennyiségű közpénzt (nemcsak uniós pénzeket, hanem például a kibocsátási kvóta értékesítéséből származó állami bevételeket is) felemésztő, az energiaracionalizálást és a megújuló energia hasznosítását célzó programok, amelyek nemzetgazdasági szinten több kárt okoznak, mint hasznot. Nemcsak arról van szó, hogy a forrásokat egyszerűen átcsatornázzák a direkt erre a célra létrehozott baráti cégekbe, amelyek aztán a támogatásokat kérdéses hatékonysággal, vagy egyáltalán nem tudják hasznosítani. Hanem arról is, hogy például a panelfelújítási programban az alkalmazott szigetelési technika a lehetőségekhez képest alig eredményez megtakarítást a rezsiköltségekben, szellőzés hiányában a falak bepenészednek, a tűzveszélyesség pedig fokozódik.
Nem a technológiákat gyártók versenyeznek, hogy megbízáshoz juthassanak, hanem az ingatlantulajdonosok, hogy támogatást kaphassanak. A támogatáshoz pedig kapcsoltan jár az „akkreditált” kivitelező és a technológia is. Pedig a panelépületek (sőt más ingatlanok) energiahatékony felújítása a magyar gazdaság húzóágazata lehetne. De éppen a támogatási rendszer akadályozza meg azt, hogy az lehessen. Léteznek már olyan technológiák, amelyek eredményeként az energiaköltségeknek akár nyolcvan százalékát is meg lehetne takarítani. Az ingatlantulajdonosok érdekeltek lennének abban, hogy a megtakarítás egy részének terhére (az „inkluzív” rendszerekben magától értetődő módon, állami támogatás nélkül is létező) hosszú futamidejű, alacsony kamatozású hiteleket vegyenek fel, és ne támogatásért folyamodjanak. A bankok egy új és biztonságos hitelterméket fejleszthetnek ki, végre újra hitelezhetnének.
Az ingatlantulajdonosok (és a bank) legfőbb érdeke az lenne, hogy a legjobb áron a leghatékonyabban felújító kivitelezőt válasszák ki. A kivitelezők pedig kemény versenyre szorítanák a technológiai beszállítókat, akik rákényszerülnének arra, hogy folyamatos innovációval újabb és újabb piacképes megoldásokkal álljanak elő. Így állna helyre az egészséges értéklánc, amelynek eredményeként érezhetően nőne a GDP (a jólét), számtalan új munkahely teremtődne, az építőipar végre stabil és rendezett finanszírozású környezetben fejlődhetne, miközben a lakossági energiafogyasztás mennyisége és szerkezete is kedvezően alakulna, azaz, a rezsiköltségek hosszú távon is fenntartható módon optimális szintre csökkennének. Kizsákmányoló környezetben azonban nincsenek alacsony kamatozású piaci hitelek (a képmutató élősdi államot csak magas kamatfelárral finanszírozzák), ráadásul a hatalmi szóval kikényszerített rezsicsökkentés az energiahatékony épületfelújítások iránti érdekeltséget is lenullázza.
A kizsákmányoló berendezkedésű társadalmakban a politikai elit akadályozza az innovációk elterjedését, mivel azok eredményeként a régi romjain új struktúrák jönnek létre, és ezek azzal a veszéllyel járnak, hogy a hipokrita parazitizmus csapjai elzáródhatnak.
Jól példázza mindezt az, ami a magyar hulladékgazdálkodásban végbemegy. Még mindig épülhetnek a nemcsak a túlárazottság miatt elképesztően drága hulladéklerakók (ráadásul az Európai Unió finanszírozásával!), miközben az „inkluzív” berendezkedésű tagországokban már egyetlen gramm szemét sem kerül lerakóba: vagy anyagában újrahasznosítják, vagy elégetve energiát termelnek belőle. Paradigmaváltás megy végbe, amelynek lényege, hogy a hulladék nem szemét, hanem értékes alapanyag. Ami eddig súlyos veszélyt jelentett a környezetre, az nemzetgazdasági szinten is komoly hozadékkal bíró, vonzó üzleti lehetőséggé válik.
Bár számos magyar innováció áll rendelkezésre, hogy a paradigmaváltás nálunk is megtörténhessen, a lerakók működtetésének kötelezettsége ezt gátolja, sőt, hosszú időre blokkolni is fogja. Ugyanis ha nem teljesülnek az előírt és szerződésben vállalt működtetési feltételek (és erre a szemétdíjnak a rezsicsökkentési kampányba történő beemelésével minden esély megvan), akkor az uniós támogatásokat vissza kell fizetni. Hacsak nem győz az ebben az ügyben az álszentség Csomolungmáját megmászó Európai Bizottság jobbik énje. Hiszen – miközben folyamatosan pénzt ad lerakók építésére – kikényszerítette a lerakási díjaknak a többszörösükre történő felemelését, Magyarországon is. Az intézkedés kiváltotta a parlamenti padsorokban helyet foglaló polgármester- képviselők elemi felháborodását, mivel ezzel egy csapásra eldugult jó néhány olyan csatorna, amely eddig egy sor nem közcélú dolognak (hipokrita parazitizmus) az ellenőrizhetetlen finanszírozását biztosította.
Az Európai Bizottság ennek a botrányos ügynek a rendezésével megmutathatja, hogy ő is képes paradigmaváltásra. Ennek lényege az lenne, hogy az uniós források folyósítását szigorúan ahhoz köti, hogy a támogatandó tagország képes-e politikai-gazdasági intézményrendszerének „inkluzív” jellegét előre meghatározott mértékben és idő alatt megnövelni. (Előbbre kerülni a versenyképességi listákon, javítani a korrupciós indexen, csökkenteni a CDS-felárakat, stb.) Ezt az Európai Unió hatékonyságának növekedését és belső kohéziójának erősödését eredményező paradigmaváltást nagyon nagy mértékben és biztonsággal szolgálná, ha az uniós forrásokat egy összegben lehetne az államadósság törlesztésére fordítani a pazarló, a gazdasági intézményrendszer „extractive” jellegét erősítő pályázati allokáció helyett, amelynek kockázatossága ráadásul még ezeknek az uniós pénzeknek az elérését is veszélyezteti.
Ha az Európai Bizottság – megtapasztalva azt, hogy Magyarország teljesítette a társadalmi berendezkedés „inkluzív” jellegének növekedésére előírt feltételeket – engedélyezné az évi 1000 milliárd forintra is rúgó uniós források adósságcsökkentésre fordítását, akkor már akár két éven belül jelentősen mérséklődnének a kamatkiadások. A rapid módon csökkenő államadósság után egyre kevesebb kamatot kellene fizetni. E folyamatot felgyorsítaná, hogy esne a növekedés forrásait elszívó kockázati kamatfelár is, amely főleg éppen a képmutató élősdiség finanszírozásával gigantikusra nőtt eladósodottság miatt olyan magas. A kamatlábak zsugorodása jótékony hatást gyakorolna a háztartásokra és a vállalatokra is, sokkal több jutna fogyasztásra és beruházásra. A berendezkedés „inkluzív” jellegének növekedése pedig kedvezne az innovációk terjedésének és megvalósulásának.
Ha nincs szükség a pályázati redisztribúcióra, akkor a korrupt elosztó apparátus is feleslegessé válik, ami további, igen jelentős megtakarítást eredményezne az állami kiadásokban. Ezzel teremtődnének meg a növekedés és a jólét biztos lábakon álló forrásai, és közben így teljesülnének a nemzet érdekeit leginkább szolgáló és a társadalmi-gazdasági intézményrendszer „inkluzív” jellegének megerősödését garantáló maastrichti kritériumok is.

Papp József

A Bank of England segítette a német nacikat


A Bank of England elismerte, hogy segítette a német náci hadigépezetnek eladni a lopott aranyat, Csehszlovákia 1939 megszállását követően.
Meglepődött?
Végül is, a Rothschild finanszírozott két oldalon a háborús erőfeszítéseket.
Sőt, Edinburgh, nővérei mind férje magas rangú német SS-tisztek voltak. Nem is beszélve arról, hogy a jövőben nagybátyja jogi, Edward VIII, aki lemondott a trónról és vacsorázott Adolf Hitlerrel..
Természetesen, Hitler maga is igyekezett elkerülni a háborút Nagy-Britanniában, bár a háborúnan keresendo, Winston Churchill volt szándéka a kérdésben.
És A Bank of England elismerte, hogy segítette a német nacik hadigépezetenek eladni a lopottt aranyat, követően a Csehszlovákia 1939 megszállásakor.
Meglepődött?
Végül is, a Rothschild finanszírozott két oldalon a háborús erőfeszítéseket.
Sőt, Edinburgh, nővérei mind férje magas rangú német SS-tisztek voltak. Nem is beszélve arról, hogy a jövőben nagybátyja jogi, Edward VIII, aki lemondott a trónról és vacsorázott Adolf Hitlerrel..
Természetesen, Hitler maga is igyekezett elkerülni a háborút Nagy-Britanniában, bár a háborúnan keresendo, Winston Churchill volt szándéka a kérdésben.
És Prescott Bush, apja és nagyapja a két amerikai elnök volt, hogy Milliomokkal üzletelt a nácikkal.
Az egész világ, egy színpad volt ... akkor . Így van ez most is.
- , apja és nagyapja a két amerikai elnök volt, hogy Milliomokkal üzletelt a nácikkal.
Az egész világ, egy színpad volt ... akkor . Így van ez most is.


Megloptak egy hordatagot! A cselédeket gyanúsitották!


Orbán Ráhel tavaly szeptemberi esküvőjén elloptak egy mobiltelefont. A Nemzeti Nyomozó Iroda az eseményen dolgozó személyzet valamennyi tagját kihallgatta, sőt nyomásgyakorlást is alkalmazva, rávették a tanúkat arra, hogy vehessenek tőlük DNS-mintát, írja a Hvg.hu.


Az eset a Beszólunk blogon jelent meg április elsején. A Hvg.hu megkereste az írás szerzőjét, Csókási Lászlót, aki megerősítette: nem áprilisi tréfáról van szó. Ő felszolgálóként dolgozott a tavaly szeptemberi lakodalmon, amelyet a férj, Tiborcz István családjának tükröspusztai birtokán tartottak.

Két hónappal az esküvő után a Nemzeti Nyomozó Iroda megkereste a személyzet mintegy hatvan tagját, hogy tanúként hallgassák ki őket a kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult eljárásban.

Csókási azt állítja: a nyomozótiszt az első adandó alkalommal közölte, hogy minden dolgozótól DNS-mintát vesznek. A helyszínen ugyanis ott maradt a mobil tokja, rajta a tettes DNS-ével. Ő ellenállt a rendőri nyomásgyakorlásnak, mert tudta, hogy a jogszabályok alapján ezt a legfontosabb személyes adatot tanúként nem köteles megadni.

A hatvan emberből végül hárman maradtak, akiket nem tudtak rávenni a vizsgálatra. A nyomozó felvilágosította, hogy erőszakkal ugyan nem veheti le a DNS-t, de a büntetőeljárási törvény alapján az ügyészség rendbírságot szabhat ki. Ez az ügy súlyosságától függően kétszázezer, sőt ötszázezer forintra is rúghat.

Mivel erre nem lett volna pénze, Csókási engedett a nyomásnak, és adott DNS-mintát. A vizsgálaton nem találtak egyezést. Csókási számításai szerint 60 embernél a DNS- vizsgálat 3-18 millió forintba kerülhet, ami jóval meghaladja az ellopott telefon értékét.

Érdekes, hogy az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztálya jár el. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozója telefonon nem cáfolta, hogy van ilyen eljárás, de nyilatkozatot nem adhatott az ügyben. A Fővárosi Főügyészség nem találta az ügyet, és a Belügyminisztérium sem reagált a megkeresésre.

Az ügyben kerestük a rendőrséget, amely későbbre ígért választ.
(Index)

A Zsidó Világkongresszus áthelyezte a székhelyét Kijevből Párizsba (ami összeillik pusztává válik)

A Zsidó Világkongresszus Végrehajtó Bizottsága az Ukrajnában egyre növekvő antiszemitizmus miatt áthelyezte a kongresszusi székhelyét Kijevből Párizsba. Mikhail Savin, az Orosz Zsidó Kongresszus vezetője szólalt meg a témában, szerinte legalábbis érdekes, hogy a szélsőjobboldali Szvoboda párt helyet kapott az "új" kormányban, továbbá Savin szerint szélszőséges csoportok játszottak szerepet a kormánypuccsal végződött forradalomban.
Hídfő.net | A Zsidó Világkongresszus áthelyezte a székhelyét Kijevből Párizsba
A WJC (World Jewish Congress, Zsidó Világkongresszus) kifejezte aggódását, hogy bizonyos etnikumok a szélsőjobboldali zaklatások áldozatai. A hivatalos Zsidó Világkongresszus nyilatkozat szerint "A nemrég lezajlott események egy bonyolult helyzetet teremtettek, nemcsak a zsidók köreiben, hanem más vallási és etnikai közösségeken belül is Ukrajnában."
Több érdekességet is felfedezhetünk. A Zsidó Világkongresszus ezek szerint részt vesz az új programban, miszerint le kell számolni az ukrán radikálisokkal, pont azokkal, akik hatalomba segítették Turcsinovot és Jacenyukot és egyéb cionista zsidókat Ukrajnában. Mivel ezek a jobboldali körök vállalhatatlanok az ukrán kormányban ülő zsidók számára mind nyugatra, mind keletre, ezért eljött az ideje, hogy eltakarítsák őket. A tipikus zsidó hála, ugye. Ne felejtsük el persze, hogy a Jobb Szektor és egyéb félkatonai szervezetek rossz oldalt választottak, és magukra maradtak gyakorlatilag mindenkivel szemben. Azonban ez még nem lejátszott meccs, habár a végkimenetel felől majdnem biztosak lehetünk.
A "növekvő antiszemitizmus" kifejezéssel akkor találkozunk, ha az adott ország zsidó diaszpórája nyomást akar gyakorolni az adott ország kormányára, lehetőleg a nemzetközi zsidó szervezetek kiterjedt kapcsolati hálóján keresztül. Most ugyanezt láthatjuk. Az ukrajnai központi vezetés elkezdett szétesni, ezért egy fejetlenség esetén természetesen az ukránok és a még mindig szervezett Jobb Szektor a kissebbségeken fogják levezetni a felgyűlt feszültséget.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/zsido-vilagkongresszus-athelyezte-szekhelyet-kijevbol-parizsba

A nyugat rablánca - Letartóztatták a venetoi függetlenségi mozgalom vezetőit

Az olasz rendőrség letartóztatott 24 "szeparatistát", köztük a Veneto függetlenségének kérdésében kiírt népszavazás szervezőit. A rendőrségi közlemény indoklásában az áll, hogy a gyanúsítottak tankká alakítottak egy buldózert és azzal akarták elfoglalni a Szent Márk teret (Velence). A rendőrség közleménye szerint a szeparatisták az albán maffiától vásárolt fegyverekkel készültek elfoglalni a város központi részeit és kikiáltani a független kormányt. A gyanúsítás szerint több százan vonultak volna be a városba, főként az elszakadást támogató északi tartományokból.
A 24 letartóztatott személyt "terrorizmussal" vádolják, a demokratikus rend megzavarásával, és illegális fegyverbirtoklással. További 17 gyanúsított ellen van még folyamatban eljárás, jelenleg próbálják kitalálni, hogy őket milyen indokkal tartsák fogva. A fent felsorolt vádakra hivatkozva legalább 15 évre juttatnák börtönbe a függetlenségi mozgalom szervezőit.
Valamennyi gyanúsított tagja a Szövetség nevű szervezetnek, ami egyesíti Lombardia, Szardínia és Veneto régió szeparatista mozgalmait. Az őrizetbe vett személyek egyike Franco Rocchetta, volt parlamenti képviselő és a venetoi függetlenségi mozgalom egyik szószólója, aki segített a Veneto függetlenségének megalapozásául kiírt népszavazás megszervezésében.
Franco Rocchetta, a népszavazás eredményeinek kihirdetésekor
Gianluca Busato, a referendum egyik anyagi támogatója a médiának nyilatkozva bejelentette, hogy a kormány túlreagálja a történteket, ők valamennyien békés demokraták.
Márciusban az északi Veneto tartomány 3,8 millió lakosa közül több mint 2 millióan vettek részt a független Velencei Köztársaság helyreállítására kiírt internetes népszavazáson. A résztvevők 89%-a szavazott arra, hogy a tartomány szakadjon ki Olaszországból és hozzanak létre független államot.
Egy kormánypárti olasz napilap szerint a szavazás eredményét külföldről manipulálták. A római kormány az állami médiagépezettel kezdte hitelteleníteni a szavazás eredményét - ugyanakkor soha nem lenne lehetséges egy olyan szavazás az elszakadásról, amit a kormány támogat és hivatalos nemzetközi szervek bonyolítanak le. A szeparatista mozgalom célja ugyanis nem csak a Rómától függetlenedés, hanem a kilépést az Európai Unióból és a NATO-ból.
A "demokrácia védelmezői" csak akkor "tartják tiszteletben" a nép demokratikus véleménynyilvánítását, ha az nem ellenkezik az ő céljaikkal. Ellenkező esetben a szavazás illegitim, elfogadhatatlan és a "demokratikus rend megzavarása". Ezt láthattuk Krím függetlenedése és Oroszországhoz csatlakozása esetében is, és erre számíthatunk Katalónia, Skócia függetlenedése kapcsán.
A nyugati országokban minden szervezet az atlantizmus kiszolgálója, és a hatalom hisztérikusan reagál minden más, az atlantizmussal össze nem egyeztethető szervezet létrejöttére. A Veneto tartomány lakosságának többsége a függetlenséget választotta, és csak idő kérdése, hogy ez a változás utat törjön. A hatóságok az elszakadási törekvés elnyomásával csak súlyosbítják a problémákat. Könnyen lehet, hogy a közeljövőben Olaszország annak ellenére, hogy jelenleg (még) az EU tagállama, az Ukrajnában történtekhez hasonlatos átalakuláson fog keresztül menni.

http://www.hidfo.net/2014/04/03/nyugat-rablanca-letartoztattak-venetoi-fuggetlensegi-mozgalom-vezetoit

DEMOKRÁCIA = A NEMZET EGYSÉGÉNEK MEGOSZTÁSA


NÉHÁNY GONDOLAT A MOST KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSOK KAPCSÁN:
8 évig vártuk, hogy a nyíltan magyar ellenes MSZP-t leváltsa a Fidesz, rejtetten magyar ellenes pártja! A leváltás megtörtént, de az ország rendbehozatala NEM! Most az emberek új megoldást keresnek. Tisztában van ezzel a zsidó maffia is. Új megoldásként pedig létre hozták a még rejtettebben magyar ellenes Jobbikot. A lenti kép jól példázza a megosztás elméletét.
Most jön egy újabb választás, ahol ismét a Fideszt fogják első helyre kihozni. Az MSZP-t már leszerepeltették, jól látható abból, hogy a hírekben sorra köpik elő a lopásaikat, piszkosságaikat. Ezt már 15 évvel ezelőtt is megtehették volna, de akkor még szükségük volt rá a magyarság megtévesztésében és kiszipolyozásában.
A fideszes magyar ellensége pedig a jobbikos magyar lesz, ezen választás után. A most következő 4 évben a Fidesz még nyíltabban elkövethet visszaéléseket, mert így azzal is a Jobbik malmaira hajtja a vizet, akarom mondani a szavazókat. 4 évig leshetjük ismét a narancs párt ámokfutását, s a kellően elégedetlen tömegek reménykedését, hogy na majd, ha a Jobbik oda kerül...az milyen rendet fog vágni... A tömeghipnózis tervszerűen halad tovább... Minden előre ki van találva, le van szervezve. Aztán talán 4 év múlva megválasztják a Jobbikot nagy nehezen, mert addigra a Fideszből végkép elege lesz a népnek. Igen ám, csakhogy a Jobbik is a közvélemény kutatások eredményeként lett létrehozva, a nemzeti érzelmű tömegek növekedésének hatására, s az igényeik, elvárásaik kielégítésére. Legalább is szóban...
A Jobbik felső vezetése szintén zsidó irányítású. Lengethetik az árpádsávost, de attól még a cionista gépezetet szolgálják ki. Akinek szeme van rá, az már erre rá jött. Aki pedig még becsapható a pártoskodással, az még talán most is reménykedhet... megsúgom fölösleges.
Tedd a hazádért, s a magyarságért azt, amit meg tudsz tenni. NE várd a pártok segítségét, mert az nem fog jönni, vagy idővel teljesen, s tervezetten félresiklik.
Csak az ér valamit, amit te magad teszel Magyarországért. A többi csak porhintés, megtévesztés, a bankok és a káderek játéka.
DEMOKRÁCIA = A NEMZET EGYSÉGÉNEK MEGOSZTÁSA
 


Ha pedig tényleg szeretnél tenni valami hasznosat, akkor kérd hangosan Isten közbenjáró segítségét Magyarország érdekében:
Kérem, hogy az Isten akarata teljesedjen ki mindazon személyek, csoportok, társaságok életére, létére, akik Magyarország és a magyarság kárára tevékenykednek, cselekednek! Kérem, hogy az Isten akarata teljesedjen ki munkásságukra, tetteikre, létükre, s az általuk kiváltott hatásokra is, a múltban, a jelenben és a jövőben is! Legyen minden, ahogy az Isten szeretné! Ámen! Ámen! Ámen!

1458474_611088502292789_332760560_n 
"4 évente megkapod az illúziót hogy szabad vagy egy választás erejéig.
A parlamenti pártok a parlamentben nem magyarok, hiába a máz rajtuk. Még a Jobbik se jobb.
Vagy tán azt hiszed szerencsétlen magyar, hogy a Jobbik jobb? Jobban tud hazudni és olyan dolgokat fel hozni, ami nekünk magyaroknak érzékeny pontja. Igen értem ez alatt Trianont is. Meg a cigány, zsidó, politikus bűnözést is.
Azt hiszed hogy ez véletlen? Véletlen lett ki találva a Jobbik? Nem, nem véletlen a Jobbik azért van hogy a népet megtévessze mint a többi párt is. Vagy azt hiszed ha tényleg olyan radikálisok és magyarok lennének, bent lennének a parlamentben? Tudod jól hogy nem. Sejted hogy itt sántit valami, hogy túl szép hogy igaz legyen. S ami túl szép az nem is igaz, mert az hamis. Hamis a Jobbik is mint a többi. "


http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/3105-demokracia-a-nemzet-egysegenek-megosztasa