2014. május 2., péntek

IZRAEL A ROHADÁS ÚJABB FÁZISÁBA KERÜLT

IZRAEL A ROHADÁS ÚJABB FÁZISÁBA KERÜLT



IZRAELI ROHADÁSRÓL NÁLUNK HALLGATNAK
A héten érdekes fejlemények alakultak a terrorállammal kapcsolatban. Kerry amerikai külügyér kijelentette, hogy Izrael és a palesztínok között megszakadtak a tárgyalások, a helyzet reménytelen, Amerika semmit se tud tenni ennek érdekében.  A dolog hátterében az van, hogy sem Izrael, sem Amerika nem tudta megemészteni azt, hogy a Fatah és a Hamas egyesült és most nagyobb erőt képviselnek. Erre Netanyahu bekattant és kijelentette, hogy törvénybe iktatják, hogy Izrael egy nemzetállam. De alig hogy ezt a hülyeséget kimondta, máris belpolitikai lavinát indított el ezzel. A Kurucinfo a képen látható "művésznővel" érdekes hírt hozott le, miszerint a Jad Vasemben okádott a nő a holomitosz ellen és kigúnyolta, leleplezte a véreskezű holo-üzletelőket és a zsidó államot mindennek elmondta, csak demokráciának nem. Erről persze a hazai hírekben hallgattak. Erre még egy lapáttal rátett Simon Peresz izraeli elnök, akin az időskori elbutulás jelei mutatkoznak, mert már összefüggéstelen, nevetséges kijelentéseket tett Izraelről és Magyarországról. Hát ez van....Izraelben a rohadás rohamléptekkel halad előre.
EU NYET
Még el sem kezdődött igazán az EU választási kampány, máris összecsapás készül a Fidesz és a Jobbik között. Talán itt fog eldőni a Jobbik jövőbeli sorsa? Amikor az dől el, hogy a Jobbik fönnmarad vagy a Fidesz leszalámizza. Mert most ez kezdődött el. A Fidesz jajgat a Jobbik EU ellenes jogos kampánya ellen, miközben a Jobbik EU-ellenes kampánya országos támogatásra és elismerésre talál. Mi lesz akkor, ha a Jobbiknak több képviselője jut be az EU-ba, mint a Fidesznek. Hát ettől ideges a Fidesz. Kérdés, hogy a Fidesz meddig megy el a Jobbik elleni uszításban? Egyelőre még csak szélsőségesnek nevezik őket....De mi lesz holnap? Az biztos, hogy az új EU parlament gyökeresen más összetételű lesz mint az eddigi. Az lesz a fő kérdés milyen pártcsoport fog ott győzni?
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-rohad%C3%A1s-%C3%BAjabb-f%C3%A1zis%C3%A1ba-ker%C3%BClt

AZ UKRÁN HELYZET AMERIKA ÉS OROSZORSZÁG KÖTÉLHÚZÁSÁTÓL FÜGG












A legújabb hírek szerint az amerikaiak egy litván kikötőbe küldtek hadihajót, ami mellett közvetlenül orosz kikötő van. Az biztos, hogy most az ukránok az orosz fölkelők elleni támadást nem maguk határozták el, hanem ezt Amerika és a NATO súgta nekik, annak a nevetséges pénznek a fejében, amit adnak majd Ukrajnának. Szegény ukránok nem is tudják, hogy az eddigi nyomoruk helyett még nagyobb nyomort fognak kapni az EU ajándékcsomagjában. Most Amerika katonai provokációkat csinál az oroszok ellen, de az orosz medve nem ideges. Valójában Amerika az ideges, mert Ukrajnát végleg elveszették mint ütköző zónát és érdekövezetet. A következő hetekben az ENSZ-ben fognak dúlni a csaták, de akkor a világ megtudja majd a cionista hatalmak Oroszországgal és Kínával fognak szembe kerülni, a BT-ben. Tehát Amerikának az ukrán békát le kell nyelnie és egy szép napon az oroszok visszaveszik Kelet-Ukrajnát. A Huffpost képeinek részletei az jelzés nélküli oroszokról és a korszerű orosz fegyverek. Jacenyuk ukrán miniszterelnök egyelőre dühönghet, de az igazi nehéz helyzetbe Merkel kancellár került, mivel most Amerikában mossák az agyát és zsarolják. Merkelnek döntenie kell, hogy mit fog csinálni. Vagy engedelmeskedik Amerika zsarolásainak az oroszok elleni büntetéseknél, vagy szembeszáll Obamával és védi a német-orosz érdekeket.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/orosz-medve-nem-ideges

Lettország 23 éve a "szabadságban"

Az elmúlt 23 év Lettországban nem telt unalmasan. Az ország vezetése el volt foglalva a komoly feladattal, hogy minnél magasabbra tornásszák az államadósságot. Ez olyan sikeres volt, hogy jelenleg 9.1 milliárd euró államadóssággal büszkélkedhetnek a lettek, ez annyit tesz, hogy minden egyes lettre ~4500 euró adósság jut. Ez 1.350.000 forint megközelítőleg (Lettországnak hozzávetőlegesen 2.100.000 lakosa van).
Emellett a lettek is küzdenek a Magyarországra is jellemző problémával - történetesen hogy gyakorlatilag népvándorlás formájában hagyják el a lettek az országot. Mérések szerint az elmúlt 10 évben 500.000 lett hagyta ott szülőhazáját, ez a jelenlegi népesség 25%-a (!). Nemvéletlen ez a "sikersztori". Az oka a Magyarországon is jól prosperáló atlantizmus. Az atlantizmus ott is olyan teljesít, csak biztosan a lettek nem - gondolhatják Brüsszelben. Természetesen Lettország atlantista csapdába való csalogatását a nyugati sajtó folyamatosan sikersztoriként adja elő, hozzávetőlegesen félévente magasztalva a lett "csodát".
Ez a "csoda" mára már annyira sikeres, hogy a kormány épp kétkézzel szórja a pénzt, most épp Daugavpilsben épül egy új sportcsarnok, 17 millió euróért. Úgy látszik, a lettek látták a magyar stadionépítési mániát, és gondoltak egyet: "Hejj, ezek a magyarok, lám lám, hiába a 80%-os államadósság, mernek ezek stadiont építeni". Hát építenek ők is. Biztos ott is rendben van az oktatás, az egészségügy, akárcsak nálunk. Daugavpils városa félig üres az ott élők szerint aki elment, majdnem mind Angliában dolgozik, küldik haza a pénzt. Mert a sportcsarnok kiemelt prioritás, arra kell költeni az adófizetők pénzét. De valamiből enni is jó lenne.
Hídfő.net |
Daugavpils egyeteme - jó is hogy képzik a szakembereket, Londonba biztos kelleni fog.
Nemkell félteni a letteket, feltalálják ők magukat még a nagy atlantizmus közepette is. Rigában jól megy a feketegazdaság, a prostitúció a drogkereskedelem, akárcsak Budapesten. Talán lehet, hogy itt az ideje egy testvérvárosi címnek is, hiszen a bűnözők tudnának jó tippeket adni egymásnak. Vagy a politikusok. Két "Hogy vegyünk fel még több hitelt" szeminárium között megvitatnák, hova lett az ország lakosságából 500-500.000 fő, a "kiváló" gazdasági és rendészeti intézkedések miatt.
Lettország természetesen NATO-tag, ahogy egy jó atlantista államhoz illik. Enélkül manapság már nem lehet meglenni, létszükséglet. Érthető módon a brüsszeli urak Lettországban is bevezettették az eurot. Ennek persze semmi más oka nem lehet, hogy majd amikor kilóra veszik meg az országot, akkor ne okozzon nekik többletfeladatot a földek és házak árainak eurora való átváltása a lett lat-ból, ami a régi pénznem volt.
Kinek kellhet vajon Lettország földje, hogy onnan is elüldözik a lakosokat, akárcsak Magyarországról, hogy csak a védtelenek és az öregek maradjanak?
Nagy Kálmán

Már az ukrán katonák is lázadnak

 
ukránkatonákDpközelében1A Berkut és az Alfa után már az ukrán hadsereg katonái is lázadnak.
A Dnyepropetrovszk közelébe kirendelt 93-as gépesített dandárnak is kezd elege lenni.
Egyre kevésbé tudják elfogadni, hogy törvényes, amit elvárnak tőlük.
A szétesés másik oka, hogy a mozgósítottaknak azt ígérték, hogy csak 10 napig kell itt állomásozniuk, de már több, mint 40 napja tart az akció.
Eközben sem az élelmezésük, sem a higiéniai feltételek nem megoldottak. A felszerelésük is sok kívánnivalót hagy maga után.
Többen inkább haza mennének, hogy dolgozzanak, annál is inkább, mert az otthoniak is gondoskodás nélkül maradtak, sok család éhezik, a családfenntartó nélkül pedig pénzük sincs.
Az egység parancsnoka sem tudja velük elhitetni, hogy minden rendben van.ukránkatonákDpközelében2- Két hónapja vagyunk itt a ígért két hét helyett…
- Odahaza a család éhezik miközben mi semmilyen fizetést sem kaptunk…
– Dolgozni akarok a kurva anyádat, nem háborúzni….
– A kezünket sem tudjuk megmosni, enni sem kapunk…
– Haza akarunk menni, az étel szemét, ellátás, felszerelés semmi,
– Hol van a parancs, ami alapján mi itt vagyunk…
– A Majdanon mindenki ezerszer jobban fel van szerelve, mint mi…
ukránkatonákDvközelében3Arakelyan, a helyettes katonai ügyész szerint, felügyelik és vizsgálják a helyzetet, hogy a katonai rendet betartják-e. A vizsgálat kitér arra, hogy megszegték-e bármely cikkelyt, öncsonkítással vagy más módon. – ami egyébként 2-5 év szabadság vesztést is maga után vonhat. http://www.youtube.com/watch?v=m5YctfZjdPI

Az első videón a háttérben látható maszkos alakok, a „Nemzeti Gárda” néven, a junta által főként jobboldali radikális szélsőségesekből összeállított fegyveres tagjait látjuk. Ők “felügyelik” a katonákat, nehogy fellázadjanak. A keleti városokat a katonákkal záratták körül, de a tisztogatást a junta számára megbízhatóbb gárdisták és a hozzájuk erősítésként érkező (főként amerikai) külföldi zsoldosokra bízták.
http://www.youtube.com/watch?v=4DKwzHmde8M

A második videón a parancsnok próbálja nyugtatgatni a katonákat és magyarázni a helyzetet. Ahogy elnézzük, nem túl meggyőző. Végül a tisztek egy pár figyelmeztető lövést adtak le, hogy megállítsák az elégedetlenség elfajulását. Jelenleg belső vizsgálat folyik az ügyben.

Összeállította Szabad Riport – Audie
forrás: Russiapost.su, Szilaj Csikó

"Késeljétek meg az oroszokat" - Kijev provokátorokat küldött Odesszába

Odesszában, Ukrajna kikötő-városában is fegyveres harc bontakozott ki, miután több párhuzamos tüntetés lezajlott a városban. Az események a Kelet-Ukrajnában használt forgatókönyv jellegzetességeit mutatják: az illegitim kijevi kormány futball-huligánokat és szélsőjobboldali aktivistákat fizetett le, hogy felvonulást tartsanak a városközpontban. A sovinizmus támogatására legalkalmasabb közeg megtalálásával Kijev aktív nyomásgyakorlást folytat Ukrajna orosz lakossága ellen. A "tüntetők" felvonulást tartottak, ahogy ők mondják, Ukrajna területi egységéért. A felvonulás célja azonban kizárólag a provokáció volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint a "késeljétek meg az oroszokat" skandálása és lincshangulat a Kijev-párti tüntetésen.
A többségi orosz lakosság reakciója azonnali ellentüntetés volt, és a két tömeg nagyon hamar elérte egymást a belvárosban. A rendőrök sem tudták megakadályozni, hogy a mintegy 3 ezer ember egymásnak essen, mivel az illegitim kormány tagjai azzal a céllal érkeztek, hogy provokálják a várhatóan gyorsan érkező ellentüntetőket és Molotov-koktéllal támadjanak a kiküldött rendőrökre.
Az események pillanatok alatt lezajlottak, a két tüntetés összecsapását követően nagyon hamar tűzharc alakult ki. Legalább egy halálos áldozata volt a kezdeti összecsapásoknak, a Twitteren terjedő üzenetek szerint az egyik futball-klubból érkező aktivista volt az áldozat. A későbbiekről pedig egyelőre nem jelent meg pontos információ, mert elszabadult a káosz. A Jobboldali Szektor tagjaival szemben az ukrajnai oroszokból szerveződő önvédelmi alakulatok is aktivizálódtak és utcai harcok kezdődtek Odesszában.
Helyi beszámolók szerint az első összecsapást követően a Jobboldali Szektor buszokkal legalább 1500 embert szállított Odesszába, akik csatlakoztak a folyamatban lévő utcai harcokhoz.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/keseljetek-meg-az-oroszokat-kijev-provokatorokat-kuldott-odesszaba


38 halott Odesszában - az atlantistáknak ismét nem számít az emberélet

A Jobb Szektor aktivistái kiegészülve nyugati zsoldosokkal és focihuligánokkal egész nap hadban álltak Odesszában az oroszpárti tüntetőkkel. A Jobb Szektorosoknak sikerült felgyújtaniuk a szakszervezetek Házát, ahol több oroszpárti tüntető barikádozta el magát. A tűz elől kiugráló embereket a várakozó Jobb Szektorosok és focihuligánok egyszerűen agyonverték. A halottak nagy részére fel volt kötve a Szent György szalag, ahogy az az alábbi videóban látható.

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3Dvv9_z6Cdf3g


Hídfő.net | Odessza, Szakszervezetek Háza lángokban
A Szakszervezetek Háza lángokban...
Hídfő.net | Emberek ugrálnak ki a tűz elől.
...emberek ugrálnak ki a tűz elől.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/38-halott-odesszaban-az-atlantistaknak-ismet-nem-szamit-az-emberelet

Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat

A Világbank előrejelzése szerint az Egyesült Államok elveszítheti a "világ legfontosabb gazdasága" címet még idén, amit 1872 óta tart. Ismerjük fel, hogyha már egy atlantista pénzügyi központ elismeri ezt, akkor komoly a gond. Komoly, mert egyrészt belátták, hogy halogatni nem lehet tovább a tényeket, másrészt pedig a saját befektetőik megtévesztése bizalomvesztéssel járna irányukban, ezt azért a Világbank se engedheti meg magának. Az eredeti előrejelzés szerint Kína csak 2019-re vette volna át ezt a címet.
A Kínai gazdaság bővülését még az IMF-nek is el kellett ismernie. Kína ugyanis 2011-2014 között egy 24%-os gazdasági bővülést könyvelhet el, amíg az USA egy 7.6%-os csökkenést. Az IMF ugyan próbál szépíteni, hogy ez az adat a vásárlóerő változásán alapul, és hozzáteszik, hogy a kínai kormány hiába mutat fel kiváló gazdasági mutatókat, hogyha a kínai nép vásárlóerő szempontból még mindig csak a világon a 93. helyen van.
Hídfő.net | Kína már idén megelőzi az Egyesült Államokat
Ezzel szemben az igazság az, hogy az ázsiai óriás energiaszükségleteinek növekedéséből, abból a tényből, hogy az energiahordozókért fizetni is tud (késedelem nélkül), valamint, hogy a jüan immáron komoly alternatíva a nemzetközi pénzügyi tranzakciókhoz a dollár helyett, kirajzolódhat előttünk az a kép, hogy bizony Kína már mintha meg is előzte volna az Államokat. A Financial Times a londoni city globális döntéshozóinak a félhivatalos szócsöve szerint ugyanis a Kínai gazdaságot a nyugati elemzők hozzávetőlegesen 20%-al alábecsülik. Ez az alulbecslés leginkább a katonai és haditechnikai területekre érvényes. Ennek ellenére Kína már rendelkezik saját repülőgép-hordozóval is, és folyamatosan hozza be a lemaradását a nyugathoz képest.
Elhisszük, hogy a világ globalistáit felettébb zavarja Kína élretörése, ez ugyanis nem szerepelt ebben a formában a terveikben, legalábbis, hogy ilyen hamar bekövetkezzen. A felkészülési idő véget ért, az USA láthatóan nem tudta befejezni az új gyarmatainak az annektálását (Szíria, Venezuela, Ukrajna), az Irakból és Líbiából lopott arany elfogyott. Most Kína fog dönteni, melyik oldalra áll. A jelek szerint Oroszországot választja, ezzel megkezdődik a nemzetközi pénzügyi elit lassú haláltusája. Sajnos ez az állatfaj a sarokba szorítva a legveszélyesebb.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/kina-mar-iden-megelozi-az-egyesult-allamokat

Szaúd-Arábia tovább pénzeli a kannibálokat

Szaúd-Arábia elhíresülten pedofil uralkodója egyre nagyobb pénzekkel támogatja a kannibálokat. Egy Jawabi nevű lázadó csoportvezető mint szóvivő nyilatkozott egy libanoni lapnak arról, hogy mire készülnek Szaúd-Arábia és a nyugat támogatásával.
"Összevontuk a déli szétszórt csapatokat. Nagyobb erők állomásoznak a jordán határ mentén és a Golán-fennsíkon. A nyugati támogatásnak (szaúdi pénzeknek) köszönhetően új déli hadsereget állítottunk fel, majd 30 000 fővel. Nemsokára támadni fogunk dél felől Damaszkusz irányába."
A szóvivőként beszélő férfi elmondta, hogy nem akarnak az északi lázadó csoportok sorsára jutni, akik szervezetlenségüknek, és az állandó egymás elleni harcoknak köszönhetően folyamatosan hátrálni kényszerülnek. Összefogják a széthúzó csoportokat, és így fognak támadni.
Arra kérdésre, hogy mit tud az északi csoportokról, csak annyit mondott, ott nem valami jó a helyzet.
Ugyanez a libanoni forrás helyszíni forrásokra hivatkozva jelentette, hogy az északra beharangozott, török tüzérséggel támogatott, április 21-én indított offenzíva elakadt. Az offenzíva célja három lépcsős lett volna. Először új hídfőt képezni már szír területen a lázadók számára. Erre a török hadsereg jelölte ki Kassab (örmény) várost, mert ez egy olyan beékelődés a török területre, melyet három irányból tud fedezni a török tüzérség, így oda a szír haderő nem képes bevonulni. Ezek után utat nyitni a Földközi-tengerre, majd megindulni Aleppo és Homsz irányába, felmenteni az ott még bennragadt csoportokat, és újra elfoglalni a várost. Az offenzíva azonban nagyon hamar elakadt. A hadsereg visszafoglalta a Kassabhoz közeli 45. számú magaslatot, így lassanként visszaszerzi az irányítást a terület felett. A kannibál sereg elfoglalta egy kis részét a tengerpartnak a török határ alatt, de ezt sem tudja megtartani, ott nagyon heves harcok folynak, és legfőképpen nem a szíriai arab hadsereg, hanem a népi milíciák harcolnak. Veszteségeik sokkal nagyobbak mint a hadseregnek vagy a kannibáloknak, mivel alacsony fokon kiképzett harcosok, ellenben - mivel saját lakóhelyüket védő helyiekből áll - nagyrészt kiváló harci morállal rendelkeznek, és vehemensen támadják a banditákat, akik lépésről lépésre szorulnak vissza. A hídfőből való kitörés pedig reménytelenül elakadt, a hadsereg folyamatosan támadja a terrorista bandákat, akik lassan, de biztosan hátráli kényszerülnek. A török hadsereg minden létező erővel támogatja a bűnözőket, még egy szír repülőgépet is lelőttek mélyen a szír területek felett. A kannibálok pedig vegyi fegyvereket használnak.
A hadsereg nagy erőkkel folytatja a Qalamon hegységbeli harcokat. Itt a kannibálok már nem tudnak jelentős erőket összevonni, utolsó fellegvárként megmaradt városuk Jabrud nagyon hamar (két nap alatt) elbukott. A Libanonnal határos térségben már csak egy város van a felügyeletük alatt, de a Hezbollahhal kiegészülő szíriai arab folyamatosan nyomul előre. A kannibálok nagy része Libanonba menekül, ahol a "lázadók" vesztes helyzetét látva a libanoni haderő is egyre nagyobb hajszát rendez egy egy átszivárgó csoport felszámolására.
Halott terroristák Jabrud utcáin
Mindezek a történések azt jelentik, hogy a tél folyamán a nyugat nagy erőket szedett össze, készített fel, és offenzíva jellegű támadásokat hajt végre. Feltehető a kérdés, miért beszél a világsajtó folyamatosan forradalomról, ha külföldről pénzelt, külföldön felkészített és ott állomásozó, külföldiekből álló irreguláris hadsereg támad folyamatosan egy országot. Szíriában nem forradalom, hanem atlantista érdekű területszerző háború folyik. Azonban fontos üzenet a világ számára, hogy a jól felkészített, hónapokon át toborzott, kiképzett, felszerelt terrorista bandák már nem képesek a várt eredményeket elérni a szíriai hadsereggel szemben.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/szaud-arabia-tovabb-penzeli-kannibalokat

Harmat Á. Péter: A japán szamurájok története

A távoli Japán történetének különös, - európai szemmel nézve - rejtélyes korszakát jelentette a szamurájok kora! Kik voltak ezek a nagy hatalmú, a kardokkal bámulatosan jól bánó harcosok, akik bármikor készek voltak meghalni urukért, és akik élet halál felett rendelkeztek? Cikkünk róluk szól. Japán már a Krisztus utáni III. században fejlett kultúrával rendelkezett, és erős kapcsolatokat alakított ki Kína és Korea államaival. Kínából érkezett a Japán szigetekre a buddhizmus, illetve az írásbeliség is a VI és VIII. század közt. Japán történelmének első fontos korszaka a Heian-korszak volt 794 és 1147 közt. Ezen időszak a főváros Heiankjóba (Kiotoba) költözésével kezdődött és Minamoto no Joritomo az első sógun katonai uralmának kialakulásával végződött.
A Heian-korszak, a szamuráj rend kialakulása
A VIII. és XII. század közti Japánban a császár hatalma fokozatosan jelképessé – szakrálissá – vált, a központi hatalom meggyengült, miközben az országban kialakult a daimjók (földesurak) szigorú hűbéri rendszere. Létrejött a sajátos japán irodalom, költészet és művészet. Ebben a korban írta meg Muraszaki Sikibu a Gendzsi szerelmeit, amely feltehetőleg a világ legrégebbi regénye. Ekkor született a mai Japán himnusza, a Kimi ga jo szövege is.
Kialakult a japán társadalmi rend ezer éven át megmaradó hierarchiája, melynek tetején a szamurájok álltak. A szamurájok kezdetben csupán fegyverforgató katonák voltak, ám a Heian-korszak közepén – ezer körül – már csak kiváltságokkal rendelkező, sőt többségében földbirtokkal, vagyonnal bíró felső rétegbe tartozó ősi családok sarjai kerülhettek közéjük. A XII. századra minden daimjó (földesúr) szamuráj volt, és az ország lakossága négy társadalmi szintet alkotott. A szamurájok alatt a parasztok álltak, velük nagyjából egy szinten a városi kereskedők, kézművesek (polgári elemek) legalul pedig a szolgák, és a leg alantasabb munkákat végző eták álltak. A négy társadalmi réteg közül csak a szamurájok viselhettek fegyvert, csak ők birtokolhattak földeket, csak ők gyilkolhatták büntetlenül az alattuk lévő rétegek tagjait. A szamurájuk egymás közt is szigorú hűbéri láncot alkottak. A föld nélküli szamurájok katonailag szolgálták a birtokos szamurájokat, akik a még nagyobb birtokkal rendelékező szamurájok, a daimjók szolgálatában álltak.
A gyakori belháborúk során a daimjók egymás elleni harcaiban szamuráj seregek csaptak össze egymással. A hadjáratokban győztesek elvették a legyőzött daimjó földjeit, szamurájait pedig vagy kivégezték, vagy felfogadták saját szolgálatukba. A szamurájok erkölcsi kódexét (mondhatni, utólagosan) a Hagakure (jelentése: Levelek alatt) írás fektette le, az út pedig, amit jártak, a „harcos útja”, azaz a busidó. Busi, azaz „harcos”, és dó, azaz „ösvény”. Szamuráj nem lehetett akárkiből, nemesi családba kellett születni ahhoz, hogy valaki szamurájjá váljon. A szamurájok kezdetben íjat, később főleg kardokat használtak. A szamurájok gyermekei 7 éves korukban kapták meg a rövid kardot, a vakizasit, és 14 éves korukban lehetett katanájuk, azaz hosszú kardjuk. A szamurájokat arra képezték ki, hogy ölni tudjanak, megvédjék hűbérurukat. Joguk volt ölni, bárkit meggyilkolhattak, de ez nagy felelősséggel járt, ezért a szamuráj mindig szellemileg érett ember volt, aki a bushidót, a harcos útját követte, melynek legfontosabb értéke a hűség, a hűbérúr iránti lojalitás.
A szamuráj egyszerre volt harcos és művész. A szamuráj családba született nők is szamurájnak számítottak, és rendelkeztek az összes szamurájkiváltsággal, de harcosi kötelességeik csak a családjuk (illetve hűbéruruk) megoltalmazására szorítkoztak. Kötelességük közé tartozott, hogy hűbérurukért akár életüket is feláldozzák rituális öngyilkosság (hara-kiri vagy szeppoku) keretében. (Ezt rövid kardjukkal szertartásosan végeztek el.) A szamurájok lenézték a nindzsákat, és nem tartották tisztességesnek a harcmodorukat, de sokszor alkalmazták őket testőrnek.
A sógunok kora
A Heian kornak Minamoto Joritomo, az első teljhatalmú sógun felbukkanása vetett véget. Joritomo ugyanis képes volt arra, amire előtte senki, vagyis képes volt legyőzni az összes riválisát, és uralma alá hajtani Japán összes daimjóját. Miután legyőzte A Taira klánt. székhelyét Kamakurába helyezte (mai Tókió közelébe) A 13. században Japánt kétszer is mongolok támadták meg, de pusztító viharok miatt nem jártak sikerrel. Ezeket a viharokat a japánok isteni segítségnek hitték és kamikadzének („isteni szél”) nevezték el. A Kamakura korszak 140 éven át Joritomo leszármazottainak uralkodásával telt – a császár hatalma végleg jelképes lett – ám 1333 –ban hatalmukat megdöntötték, és az Asikaga sógunok korszaka következett. A birodalom központja újra Kioto lett. Az Asikaga sógunok nem tudták irányítani az ország több tucatnyi feudális hadurát, a daimjókat, így 1467-ben kitört a polgárháború és kezdetét vette a hadakozó fejedelemségek kora (Szengoku-korszak)
Az európaiak megjelenése:
Európából először a portugálok jutottak el Japánba, mivel a közeli Kína partjain már a XVI. század elején kereskedtek. (Macao volt legfőbb kereskedelmi támaszpontjuk.) Az első portugálok 1543 –ban léptek japán földre, és néhány évtized alatt kezükbe kaparintották a Kína és Japán közti kereskedelem lebonyolításának jogát. A katolikus papok terjeszteni kezdték a kereszténységet, Xavéri Szent Ferenc Kjusu szigetén tömegeket térített meg. A portugálok a legdélibb Japán szigeten Kjusun rendezték be legfőbb támaszpontjaikat.
Közben Japánban egymás után három nagyhatalmú vezető is megkaparintotta a teljhatalmat. Oda Nobunaga a 16. század második felében számos daimjó területét hódította meg Európából beszerzett fegyverekkel, de mielőtt egyesíthette volna az egész országot, 1582-ban merénylet áldozata lett. Nobunagát hű támogatója, Tojotomi Hidejosi követte, aki 1590-ben végül egyesítette Japánt. Hidejosi kétszer is megszállta Koreát, de számos koreaiaktól és Ming-dinasztiabeli kínaiaktól elszenvedett vereség majd Hidejosi halála miatt 1598-ban a japánok elhagyták Koreát.
Hidejosi halála után Tokugava Iejaszu lett az ország tényleges ura, aki ettől kezdve Edóból irányította Japánt. Az 1600-as szekigaharai csatában legyőzte az ellenséges klánokat. Három évvel később sógunná nevezte ki magát és ezzel kezdetét vette a Tokugava-sógunátus kora.
Japán elszigetelődése
A Tokugava sógunoknak jelentős befolyása volt a császár és udvara, a hadurak, valamint a vallási vezetők felett is, de a keresztény daimjók és területeik felett fokozatosan meggyengült az uralma. Elkezdték korlátozni a kereskedelmet, misszionáriusokat és más keresztényeket végeztek ki, megkezdődött a katolikusok üldözése, végül 1639-től a külföldiekkel való kereskedést szinte teljesen betiltották. Japán ezzel több mint két évszázadra elszigetelte magát a külvilágtól.
Az elszigeteltségből való kilépés
Az elszigeteltségnek 1854-ben szakadt vége, amikor Matthew C. Perry sorhajókapitány vezetésével amerikai hadihajók érkeztek Japánba. A megköttetett kanagavai egyezmény értelmében az ország megnyitotta kapuit a világ előtt. Több hasonló, Japán számára kedvezőtlen szerződés a nyugati hatalmakkal gazdasági és politikai válságot eredményezett. 1867-ben a sógun a császár javára lemondott hatalmáról, ám ezt nem mindenki fogadta el. Kitört a polgárháború, amely végül végérvényesen megbuktatta a sógunátust. Meidzsi császár reformjaival egy központosított államot hozott létre és visszaállította az uralkodói ház hatalmát és tekintélyét. Japán átvette a nyugat politikai, igazságszolgáltatási és katonai rendszerét. Az elmaradott, feudális országból rövid idő alatt iparosodott nagyhatalom lett.
A szamurájok bukása
Az utolsó sógun, Tokugava Keiki, 1868. január 3-án mondott le sóguni posztjáról. Ám a szamurájok nem törődtek bele kiváltságaik elvesztésébe, és 1868 – 1869 közt fellázadtak Japán miniszterelnöke – az új államrend – ellen. A Boshin háborúban azonban a modern – tűzfegyverekkel felszerelt - japán hivatalos hadsereg legyőzte őket.
Az 1876-os Haitorei szerződés megtiltotta a nyílttéri kard- és fegyverviselést. (Leszámítva persze a rendőri erők fegyvereit.) A rendelkezés mélyen megalázta a még fegyvert viselő szamurájokat, akik Saigo Takamori – japán daimjó – köré gyűltek. Saigo Takamori (korábbi császári hadvezér) a megmaradt szamurájok élére állva 1877 januárjában lázadást kezdett, mely végül a szamuráj rend legutolsó felkelése lett! A lázadók majd kilenc hónapig tartottak ki. Végül tartalékaik végén, vesztésre állva Saigo megsebesült, és seppukut követett el. A történetről 2003–ban filmet készítettek.

http://jovonk.info/2014/05/02/harmat-peter-japan-szamurajok-tortenete

Mikor ér véget a vagyongyarapodási moratórium?

Magyarország EU-tagságának tízéves évfordulóján hivatalosan is lehetővé válik a magyar föld külföldiek általi felvásárlása. Ennek lényegét fölösleges ecsetelni, május 1. alkalmából a belpolitika fő töréspontjává vált a földvásárlási moratórium lejárta körüli vita. A magyar föld védelme körül kialakult intenzív nyilatkozatháború ellenére újra azzal szembesülhetünk, hogy az egyes politikai erők alkalmatlanságukból vagy egyéni érdekeikből fakadóan valamilyen múlt századi retorikát folytatnak.
A magyar termőföld körüli vita kapcsán vannak olyan tények, amiket nem árt figyelembe venni, és ezek közül nem a külföldiek földvásárlása az elsődleges. A vita lényegét tekintve abszurd és egy újabb üresjáratnak, a magyar szavazók támogatásáért folytatott harcnak tekinthető, amennyiben a politikusok nem veszik figyelembe a következőket.
Az, hogy a külföldiek tudnak-e magyar termőföldet vásárolni, egyáltalán nem a szabályozástól függ. Megtalálják, és eddig is megtalálták a kiskapukat, amik lehetővé teszik a külföldi tulajdonú nagybirtokok kialakulását. Erre azért van lehetőségük, mert jelenleg a magyar tulajdonos és a külföldi vásárló közt érdekegyezés van. Egyeznek az érdekeik, mégpedig azért, mert sok esetben a magyar tulajdonos semmit nem tud kezdeni a saját földjével. Nem tud rajta érdemi gazdálkodást folytatni, nem tud beruházásokba kezdeni. Nem azért, mert nincsen ehhez kedve, hanem amiatt, mert nincs miből, - akinek van, annak pedig a vállalkozások szabályozásával akad gondja, a magyar állam az adórendszeren keresztül gyakorlatilag megfojtja a magánvállalatokat.
Ma Magyarországon a termőföld védelme alatt nem a külföldiek általi felvásárlást kell megakadályozni. A termőföld magyar tulajdonban tartása egyszerű populista retorika, és mindaddig semmi értelme, amíg egy teljesen átlagos, a pártokkal, a kormány helyi kádereivel semmilyen viszonyban nem lévő magyar állampolgár nem tud mit kezdeni a saját földjével, mert vagy eleve nem volt rá pénze, vagy ráfizetéses lett. Mi egyebet tudna kezdeni egy ráfizetéses birtokkal, mint eladni? Ez eddig is így volt és ezután is így lesz. A termőföld külföldiek általi felvásárlásának akadályozásával egyedül annyi változik, hogy a pártok (különösen a Fidesz) strómanjai vásárolják fel a termőföldeket, nem a németek vagy a hollandok. Vagyis megint annyi történik, hogy a pártok a nacionalizmus leple alatt szedik meg magukat, most épp nem készpénzzel, hanem ingatlanvagyonnal, termőföldekkel.
Mi a megoldás?
Tíz évvel ezelőtt a magyar nép ígéretet kapott arra, hogy az EU-tagsággal itt nyugati szintű fizetések lesznek. Nem lettek. Ha nyugati szintű fizetések lennének, az mind a nyugat számára, mind pedig a hazai pártok számára rendkívül veszélyes lenne. Ugyanis abban a helyzetben a helyi gazda sehol nem lenne rákényszerítve, hogy besoroljon valamelyik párt alá. Ha itt nyugati fizetések lennének, nem kellene valamelyik párttal jó kapcsolatot ápolni ahhoz, hogy a helyi gazda a saját földjén gazdálkodjon. Ehhez nem lenne szükség se EU-támogatásra, se csúsztatott állami pénzekre, ami csak a pártok felé leköteleződéssel és zsebbe visszafizetésekkel elérhető.
Egyszerűen annyira lenne szükség, hogy az állam csökkentse a vállalkozások adóterheit és olyan környezetet hozzon létre, ahol a magyar ember munkából nem csak megélni tud (egyik napról a másikra), hanem tud annyi megtakarítást képezni, hogy abból befektetni tudjon, földet venni tudjon, vállalkozni tudjon. A külföldiek azért vásárolnák fel a magyar termőföldet, mert a magyar embernek egyrészt nincs pénze földet venni, másrészt ami földje van, azt nem tudja nyereségesen használatba venni, - így kénytelen eladni. Ezzel szemben a nyugati ember jön, kilóra felvásárolja a termőföldet és vállalkozást indít belőle. Mi a különbség? Az, hogy Magyarországon nincs munkalehetőség, nincs az embereknek pénze, nincs lehetőség vagyonképzésre.
Meg lehet védeni a magyar termőföldet. Ez egy remek lehetőség a szavazatszerzésre, - de ennyi. Ezzel a magyar ember nem került jobb helyzetbe. A külföldi sem kerül rosszabb helyzetbe - megkerüli a szabályozást, vagy vesz máshol földet, és éli világát.
Éppen itt az ideje levedleni a múlt századi retorikát. Nem a földet kell megvédeni. Az egyszerű, munkából élő, pártokkal-gazdasági közösségekkel semmilyen kapcsolatban nem lévő magyar embert kell annyi pénzhez juttatni, hogy tudjon földet venni, tudjon gazdálkodni, vállalkozást alapítani. Minden más csak üresjárat, egyszerű szavazatszerzés. Ki lehet zárni a gonosz külföldieket, nehogy megvegyék a földünket, - de abba nem árt belegondolni, hogy ezzel a földek nagy része vagy megy a Csányi birodalomba, vagy parlagon hever majd, mint Ukrajnában.
Nem lenne jobb egyszer végre valóban végiggondolni egy-egy intézkedést, és végre a magyar ember érdekét nézni? Valljuk be: mindez hatalmas katasztrófa lenne. Főleg azoknak, akik ott ülnek a parlamentben, hozzáférnek a brüsszeli pénzekhez és az állami vagyonhoz, valamint az ő holdudvaruk. Ismerőseik, sógoraik, szomszédaik. Ebben az országban ők tudnak földet venni. A többi csak passzív szemlélő.
A földvásárlási moratórium lejárta kapcsán egyetlen kérdésünk lehet: a magyar ember vagyongyarapodási moratóriumának mikor lesz vége? A többi kérdés megválaszolása komolytalan, múltszázadi retorika.
Molnár István

A Kreml figyelmeztetett!


A kijevi vezetés harci üzemmódba kapcsolt és békés településeket támad – hangoztatta pénteken Moszkvában Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője. Felrótta, hogy “miközben Oroszország a rendezésre és a konfliktus kiszélesedésének megakadályozására tesz erőfeszítéseket, addig a kijevi hatalom békés településeket lövet”.

A Kreml befolyásos tisztviselője utalt az orosz elnök keddi, Minszkben elhangzott figyelmeztetésére, amely szerint egy ilyen fellépés bűncselekménnyel érne fel. “A fejlemények sajnos megerősítik ezt az értékelést” – tette hozzá Peszkov.
A kijevi kormány terroristaellenes fellépésnek minősíti az oroszbarát fegyveresek ellen hajnalban indított szlovjanszki katonai műveletet.
Az orosz elnöki szóvivő közölte, hogy Vlagyimir Putyin előző nap a kelet-ukrajnai térségbe küldte különmegbízottját, Vlagyimir Lukin volt országgyűlési emberi jogi biztost, hogy bekapcsolódjon a korábban Szlovjanszkban foglyul ejtett külföldi katonai megfigyelők szabadon bocsátásáról folyó tárgyalásokba. Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy rendkívül aggódnak, mert nem tudnak kapcsolatot létesíteni az általa megtorló akciónak nevezett katonai művelet övezetében tartózkodó Lukinnal. Hangsúlyozta, hogy követelik az orosz elnöki különmegbízott és az orosz és más külföldi újságírók biztonságának szavatolását.
Az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökség ugyanakkor azt jelentette, hogy sikerült telefonon utolérniük Vlagyimir Lukint.

(MTI)
Bal-Rad komm : A Kreml türelme lassan azért kezd elfogyni. Az Orosz Föderáció politikai vezetése és Putyin elnök mindeddig-sokak szerint indokolatlan-türelmet tanúsitott a Nyugatbérenc kijevi cionfasiszta rablóbanda akciói kapcsán. A jelek arra utalnak, hogy Moszkva türelme határára ért.
Figyelmeztetett eddig, és MOST AZ UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉST is leadta!
Innentől kezdve a Nyugat és Turcsinovék magukra vessenek!

Megkezdődött a szabadságharc Ukrajnában, (III. világháború kezdete 2014.04.24.)

Szlavjanszk önvédelmi alakulataink vezetője az éjszaka folyamán nyilatkozott a helyi médiának, miszerint az ukrán hadsereg helikopterei több helyszínen is rakétákat lőttek ki a városban lévő célpontokra, a hadsereg rajtaütéseket hajt végre az önvédelmi alakulatok ellenőrző pontjai ellen. Az éjjel több helyen is megérkeztek a városba Kijev páncélosai, az ellenőrzőpontok elleni támadásokon kívül pedig elkezdtek stratégiai pontokat biztosítani a város területén. A vasútállomás biztosítására deszantosokat dobtak le.
Rögtönzött blokád a város körül - újságírókat sem engednek be
Ma reggel a város szirénái megszólaltak, ez figyelmeztette a civileket a hadsereg érkezésére. Azt követően érkezett a hivatalos bejelentés, hogy az ukrán hadsereg különleges műveleteket kezdett Szlavjanszk térségében az orosz-párti aktivistákkal szemben. Az illegitim belügyminiszter szerint hajnalban kezdődött meg a bevetés, addigra mintegy 20 helikopter körözött folyamatosan a város körül. A várost blokád alá vette az ukrán hadsereg, mostanra csak a hadsereg ellenőrző pontjain keresztül lehet a városba jutni. A jelentések szerint a helikopterek a hadsereg különleges alakulatait tartják mozgásban.
Reggelre ezekből a helikopterekből többet is lelőttek az önvédelmi alakulatok. A helyi média legalább négy lelőtt helikopterről számol be, egyiknek a pilótáját élve elfogták. Ezt a információt később Arszen Avakov illegitim belügyminiszter is megerősítette. Az ukrán Belügyminisztérium szerint tíz ellenőrzőpontot tartanak irányítás alatt Szlavjanszk területén.
Időközben arról is információk jutottak ki, hogy a hadsereg a településtől 19 kilométerre található Kramatorszk ellen is támadást kezd. Több orosz média riporterei próbálnak bővebb információkat szerezni a történtekről, de a hadsereg blokkol minden bejutási lehetőséget a városba, és nem engednek be senkit. Reggelre Kramatorszk körül is bezárult a gyűrű. Mindkét városban elfoglalták a helyi média központjait, úgy tűnik, a hadsereg információs blokádot is kiépít Kelt-Ukrajnában. Szlavjanszkban a TV-központnál a hadsereg nehéztüzérséget állított fel, mivel a délelőtt folyamán kiderült, hogy az ellenállási mozgalomnak elszigetelt akció esetén nem jelent akadályt a helikopterek, tankok kiiktatása sem.
Ukrajnában mostanra nem polgárháború van, hanem szabadságharc. Nem civil a civil ellen harcol, hanem mindeddig különleges alakulatokat vetettek be a lakossági önszerveződések ellen, mostanra pedig az ukrán hadsereg lő ukrán állampolgárokra. Nem kérdés, hogy a hadsereg nem fogja engedni az elszakadó területek számára a függetlenségről kiírt népszavazás megtartását. Pedig a kijevi junta fellépése éppen most biztosítja be: Kelet-Ukrajna vagy fegyveres harc útján fog függetlenedni, vagy népszavazással, amin a hadsereg fellépése miatt mindenki az Oroszországhoz csatlakozásra fog szavazni.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/megkezdodott-szabadsagharc-ukrajnaban


Városi harcra készül a szlavjanszki ellenállás

Az Ukrán Kommunista Párt szerint Szlavjanszkban a függtlenségi harcot folytató felkelők visszavonultak a város északi peremén létesített ellenőrzőpontokról, hogy a város központjához közelebb barikádozzák el magukat. Az információ némileg ellent mond az illegitim belügyminiszter nyilatkozatának, ami a hadsereg alakulatainak sikeres fellépéséről és ellenőrzőpontok elfoglalásáról számolt be.
A párt információi szerint átmenetileg tűzszünet van, mind a hadsereg, mind pedig a felkelők átcsoportosításokat folytatnak. A hadsereg észak felől nyomul előre a város felé, ahol a felkelők újabb barikádokat emelnek. A Védelmi Minisztérium beismerte, hogy a felkelők a hadsereg két Mi-24-es helikopterét is lelőtték, egy Mi-8-as pedig komoly sérüléseket szerzett. Az ukrán csapatok soraiból egy katona életét vesztette, többen megsérültek.

A felkelők a város határában vonnak fel barikádokat, hogy bevárják a hadsereg érkezését. Nincs kizárva azonban, hogy ez csak újabb időhúzás, és a nagyobb fegyveres összecsapás a város központjában bontakozhat ki. A felkelők tisztában vannak vele, hogy a városi harc megvívásához a megtépázott ukrán hadseregnek nem feltétlen van elég ereje. A még hűséges katonák morálját is könnyen lerombolhatja egy elhúzódó városi harc, amit saját népük ellen kell megvívni.
Emellett a városi harc során fokozottan fennáll a civil áldozatok szedésének kockázata. A hadsereg feltehetőleg nem a csapatok beküldésével, hanem a felkelők hídfőállásai elleni légi támadásokkal fogja kezdeni a város központi részén kezdett harcokat. A civil áldozatok számának drasztikus növekedése pedig jogalapot szolgáltat az orosz hadseregnek a bevonulásra. Előzetes adatok szerint már az ellenőrzőpontoknál kialakult tűzharcok során is egy civil életét vesztette. A városi harc kialakulását követően pedig nincs kizárva, hogy az ukrán hadsereg támadásai többszáz civil áldozatot szednek majd.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/varosi-harcra-keszul-szlavjanszki-ellenallas


Szlavjanszkban a nép saját testével védi a várost


Szlavjanszkban a felkelők önvédelmi alakulatainak visszavonulását követően az emberek az utcára vonultak, hogy saját testükkel akadályozzák meg a város megszállását. A város közelébe érkező ukrán csapatoknak több helyen civilek állták útját. Sokan gyermekekkel mentek ki az utakra, de látni egészen időseket is, akik együtt állnak a páncélosok útjába. Kelet-Ukrajna orosz lakossága újra tanúbizonyságot tett arról, milyen is az igaz népi ellenállás.
Korábban Donyeck ostroma előtt a barikádokon felsorakozó civilek futamították meg a Jacenyuk-kormány fegyvereseit. Azon az éjszakán, április 10-én, mielőtt Kijev csapatai beérkeztek volna a városba, nők és gyermekek is védőfelszerelésekben álltak ki a barikádokra. A nép egységes kiállásának köszönhetően az elit Alfa kommandó tagjai megtagadták az illegitim kormány parancsát, és nem voltak hajlandók civilekre lőni.

http://www.hidfo.net/2014/05/02/szlavjanszkban-nep-sajat-testevel-vedi-varost


Bedrogozott martalócok támadják Donbasszt?


Szlavjanszk védői furcsa dolgokról számolnak be.
A várost ostromló falka egyedei teljesen érthetetlen módon viselkednek. Egyesek megmagyarázhatatlan agresszivitást tanúsitanak, mig mások röhögcsélnek-mondják a szlavjanszkiak. Mintha be lennének kábitószerezve!
Ezek a beszámolók egybecsengenek a februári-márciusi orvosi megszólalásokkal. Akkor arról számoltak be orvosok, hogy a Majdanról kórházba szállitottak között sokan elvonási tüneteket produkáltak, ami egyértelműen drogfogyasztásra utalt. Akkoriban a média és néhány társadalmi szervezet arról értekezett, hogy a Majdanon osztogatott ételeket “diszkréten feldúsitották”-amit pedig a kijevi Klinikai Kórház orvosai diagnosztizáltak is, és “szocioterapia” néven emlegettek csak.
Nagyon is könnyen elképzelhető, hogy a vérszomjas csürhét is bedrogozták a feladat végrehajtása előtt.
(Szveta B-R )



Külföldi zsoldosokat fogadott fel a kijevi horda Donbassz népe ellen!


A Szlavjanszkra rárontó zsoldoshorda jónéhány egyede külföldi-számolt be Szlavjanszk önvédelmi erőinek vezetője.

A lehallgatott rádióforgalmazás során kiderült, hogy a zsoldosok nagyon sokszor nyelvi botlásokat követnek el-mondta a RIA-Novosztyi hirügynökségnek. Márpedig ez arra utal, hogy a városra szabaditott hordatagok közül nem kevesen külföldiek. Többnyire angolul beszélők.
(Forrás: http://russian.rt.com)

Az ENSZ ezalatt rendkívüli közgyűlést tart Szlavjanszk város ügyében, ahol az oroszpárti milíciák sikeresen visszaverték a Greystone / Blackwater zsoldosokat, és lelőttek 4 helikoptert is. http://www.youtube.com/watch?v=sOPpvn_56zE
A szlavjanszki önvédelmi milícia rakétát lő ki az egyik helikopterre...
...majd ellátják az egyik lelőtt gép pilótáját.


Szlavjanszkban mentik a lelőtt helikopter pilótáját (video) Folyamatosan frissül


Amint arról tegnap már kiszivárogtak hirek, a kijevi cionfasiszta hiénafalka ma hajnalban támadást inditott Donbassz népe ellen.
Az alábbi videon a népirtásra készülődő fenevadak hajnali útrakelése látható.

http://www.youtube.com/watch?v=hZ6hPinQX_Q

A “Fekete Had”-ahogyan nevezik a köznyelvben ezt az ukrán hadsereghez semmilyen formában nem köthető-martalócbandát, megpróbálja kiszoritani Kramatorszk és Szlavjanszk védőit.
A Turcsinov-Jaros-féle rablóhorda a helyszinről érkező tudósitások szerint nagyon komoly ellenállásba ütközött, és heves harcok robbantak ki Szlavjanszknál.
A hiénacsapat mindössze két városszéli útellenőrző pontot “foglalt el”-de a városba bejutniuk nem sikerült. A hajnali öt órakor-magyar idő szerint négykor-beindult népellenes bosszúhadjárat kifulladni látszik, hiszen a “deszantosokat” szállitó helikoptereket lelőtték, és a vérszomjas zsidrákcsorda légi fedezet nélkül maradt! Információink szerint a védőknek eleddig-szerencsére-veszteségeik nincsenek. Csak két úttorlasz!
Szlavjanszkban ezidő szerint-magyar idő szerint 9-órakor csend van.
Tudósitásunkat folyamatosan frissitjük!
Szlavjansznk térségében az önvédelmi erők lelőttek két Mi24-es helikoptert, amelyek a ma hajnalban indult cionfasiszta “terrorellenes tisztogató műveletekben” vett részt.

http://www.youtube.com/watch?v=6CKXAKdg_Es
Az egyik pilóta meghalt, a másik-súlyosan megsebesültet pedig-mentik az önvédelmi erők, hogy minél előbb orvosi ellátásban részesithessék.

http://www.youtube.com/watch?v=LgGGH5PbZ5E

Frissités délelőtt 9-óra 30-kor:
Helyi jelentések szerint már három helikoptert lőttek le Szlavjanszknál az önvédelmi erők, valamint kilőttek RPG-vel kettő darab lánctalpas támadó járművet.
Megfigyelők szerint most a banditák tüzérségi lövegeket állitanak fel a város körüli magaslatokon. Ám ha ezeket bevetik, az már a háborús bún kategóriába tartozik.

http://www.youtube.com/watch?v=Zkq6PPa59pw
Frissités 11-órakor:
Újabb szoritás a Turcsinovék nyakába vetett hurkon!
A lembergi “Berkut” sem hajlandó részt venni a keleti büntetőhadjáratban. A kijevi maffia követelte, hogy 40 rohamrendőr induljon Donbassz ellen. Helyükre akartak közrendvédelmi feladatokra biztonsági őröket vezényelni. Ám ezt a feladatot sem vállalta senki.
Turcsinovék újabb kudarcot vallottak! Az ungvári berkutosok után a lembergiek (Lvov) is megtagadták a testvérgyilkos parancs végrehajtását.


http://balrad.wordpress.com/2014/05/02/szlavjanszkban-mentik-a-lelott-helikopter-pilotajat-video/

Segitség indult Szlavjanszkba a Krimből!

Több mint kétezer krimi milicista indul segiteni Szlavjanszkba.

Egyszer már megvédtük a kijevi juntától a Köztársasáunkat, és most segiteni fogunk testvérvárosunknak. Egy kisebb csoport mintegy 100 fővel már úton is van Szlavjanszkba. Összességében pedig mintegy kétezer önkéntes indul a Krimből, megsegiteni szlavjanszki testvéreinket. Mindegyik jól felfegyverzett, kiválóan képzett milicista.
http://www.youtube.com/watch?v=c91HHtkK2Sw
“Jobbszektoros foglyaink nem lesznek!”-mondta a krimi milicia vezetője. “Ezek agressziv bűnözők. A mi feladatunk, hogy megvédjük a békés hétköznapi embereket ezektől a zsoldosoktól. Felajánlottuk mi krimiek, hogy személyesen is támogatjuk őket a szülőföldjükön, és nem csak erkölcsileg állunk ki Szlavjansz mellett!”
(Forrás: http://novorossia.su)

Csata volt május elsején Szolyván (Szvaljava) Futottak a cionisták véres fejjel!

A kárpátaljai Szolyván tegnap lerendezték a jobbszektoros fegyveres horda banditáit a ruszinok.
A jarosista-banderista zsidófasiszta martalócok avégett érkeztek Szolyvára, hogy a városban lévő Győzelmi Emlékművet megsemmisitsék. Előtte nagy garral mennydörögték, hogy a helyiek jobban tennék, ha május elsején és kilencedikén nem ünnepelnének. Mert ha ezt megkisérlik, akkor ők ott lesznek, és…!
rusz
Az alig egy hete megalakult Podkarpatszkoj Rusz (Kárpátukrajna Ruszin Köztársaság) nem igazán rettent meg ettől, és ünnepeltek a helyiek.
Lett belőle némi cirkusz, mert a cionisták be akarták váltani a fenyegetésüket. Nem hitték, hogy a ruszinok majd ellenállnak.
Márpedig azok ellenálltak! Olyannyira, hogy már a kezdetben kiderült, hogy bizony szomorú sors vár Szolyván a “Kárpátalja Jobb Szektor” martalócaira. Elkapták a szájuk szélét rendesen a ruszin önvédelmisek. Nem volt lövöldözés-csak “vesszőzés”! Éppen elég is volt ez a hordának. Vérző fejjel, hanyatt-homlok vágtáztak hazáig.
karpatalja
(Emlékeztetünk: “Polgármesterük”-aki magát “Kárpátalja népi polgármesterének” rikkantotta ki-arról hőbörgött néhány napja, hogy mindennemű Kijevellenes zendülést 48-órán belül levernek. Ehhez képest éppen ma egy hete alakult meg a “zendülő” Kárpátukrajna, és a cionfasiszta rendteremtési kisérlet csúfos kudarcot vallott! Olyan csúfosat, hogy csak no!)
Petr Grecko a ruszinok vezetője hangsúlyozta: “A jelenlegi kijevi hatalmat illegitimnek tekintik. Szövetségesüknek tekintik a Donyecki Népköztársaságot és a Luhanszki Népköztársaságot! Kárpátalja nem lesz se Magyarország, se Galicia, se Románia, se Moldova területe!”
A Bal-Rad legfrissebb információi szerint Kárpátalja magyarsága (amely egyébiránt a földrajzi és közigazgatási értelembe vett Kárpátalja CSAK NEGYEDIK legnépesebb etnikuma) többségében rokonszenvez a ruszinok elgondolásaival. Dacára annak, hogy a KMKSZ-t irányitó banditisztáni döbrögista horda a csokoládákirály Porosenko támogatását irta elő az elnökválasztáson.
Mindenesetre a tegnapi csata új front megnyitását jelent(he)ti a kijevi cionbérenc hiénahorda ellen, amely igy már több “forró fronton” lesz kénytelen hadakozni az ország népével, a Nyugat érdekeiért. Egyre inkább szorul a hurok a Turcsinov-Jacenyjuk-Jaros banditasereglet nyaka körül.
Bizunk benne, hogy hamarosan reccsennek a csigolyák!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/02/csata-volt-majus-elsejen-szolyvan-szvaljava-futottak-a-cionistak-veres-fejjel/

Borkai Zsolt azonnali hatállyal mondjon fel, ha nem képes a magyar érdekeket képviselni.

Izraelben kizárták a nyíltvízi Európa Kupa nyitóversenyét toronymagasan megnyerő Risztov Évát



Látod?! Egy gépezet dolgozik azon, hogy ha valamiben sikeres egy magyar, akkor mindent megtegyenek azért, hogy nehogy dicsőséget tudjon hozni hazájára. Olimpikonjaink nagyszerűen szerepelnek a versenyeken, ezért mindent elkövetnek, hogy lejárassák őket, kizárják őket. Versenyzőinknek nem csak a versenytársakkal kell szembenézniük, hanem ezzel a mocskos szervezettel is. Nem csak külföldön, hanem idehaza is, mert tagjaik közénk települtek s folyamatosan bomlasztják a nemzetünket. Aztán meg büszkén mutogatnak, hogy milyen semmirekellő népek vagyunk. Közben ők azok, akik mindent megtesznek, hogy ne tudjunk érvényesülni. RAVASZ...
A LEN Nyíltvízi Európa Kupa-sorozatának izraeli nyitóversenyén (igen, európai úszóverseny Izraelben - a szerk.) azután zárták ki Risztov Évát a bírók, hogy elsőként ért a célba. Az indoklás szerint a sportoló verekedett, a magyar szövetségi kapitány óvását nem fogadták el.
Risztov Éva, a londoni olimpia bajnoka
"Egyszerűen nevetséges, ami történt. Éva nyolcméteres előnnyel ment a mezőny előtt, simán megnyerte a versenyt, majd ezt követően bejelentették, hogy verekedés miatt kizárják. Nem név szerint közölték, hanem rajtszám szerint: a 61-es versenyzőt diszkvalifikálták. Kétségtelen, hogy ketten jól láthatóan összeakadtak, az 51-es olasz és az 54-es spanyol, csakhogy a spanyol mellett Évát zárták ki – megítélésünk szerint teljesen egyértelmű, hogy összekeverték a karokra festett 51-es és 61-es rajtszámot" - nyilatkozta a helyszínről a magyar nyíltvízi válogatott új szövetségi kapitánya, Gellért Gábor.
A magyar csapat vezetője Lázár Ritával, Risztov Éva edzőjével azonnal bejelentette, hogy óvást nyújtanak be, de a török főbíró azt mondta, ők nem foglalkoznak óvással. Az izraeli szövetségi kapitány versenybírója szerint sem Risztov verekedett, 150 méterrel a cél előtt, egyértelműen a harmadik-negyedik sorban történt a bunyó – Éva ekkor már egyedül haladt az élen.
A maffiózó Gyárfás szerint még pozitívuma is van a kizárásnak
Gyárfás Tamás, az exnaptévés maffiózó, a MÚSZ elnöke a történtekről azt mondta, van pozitívuma is: "Ha nyert Évi hivatalosan, ha nem, az a legfontosabb, hogy gyorsan úszott, elsőként ért a célba, és ez rendkívül biztató. Mint sokakban, bennem is munkált a félsz, képes lesz-e az olimpiai bajnok hasonló produkcióval előrukkolni, mint 2012-ben, tudja-e tartósítani azt a formát, amely Londonban és más versenyeken is sikert hozott a számára. Az a tény, hogy elsőként haladt át a célvonalon, azt mutatja, Évi továbbra is a szakág egyik legjobbja."

Terroristának nézték a zsidók Nagy Nikolettát: súlyemelőnket az izraeli (!) Európa-bajnokság előtt és után is vegzálták


Nem kellett sokat aludnunk Risztov Éva igazságtalan kizárása óta, ismét egy magyar sportoló izraeli "Európa-bajnokságon" történt vegzálásának híre borzolja a kedélyeket. Pontosabban csak borzolná, ugyanis az MTI és a sportoldalak "elfelejtették" közölni, hogy mi nehezítette súlyemelőnk még sikeresebb szereplését az április elején Izraelben zajló (!) súlyemelő Európa-bajnokságon. Nagy Nikolettát terroristának nézték a "Közel-Kelet egyetlen demokráciájában", és hosszú órákon keresztül tartották a tel-avivi repülőterén. Niki az alattomos megpróbáltatások ellenére is jól teljesített, a 8. helyen zárta a versenyt. Az ügyet egyedül az ózdi önkormányzati honlap írta meg idáig. Alább a cikk.

Az előkelő nyolcadik helyen végzett az izraeli Európa-bajnokságon (sic!) Nagy Nikoletta. Az ÓSFC kiválóságának az esemény ezúttal elsősorban nem a verseny miatt marad meg örök emlékként. A magyar válogatott ózdi sportolót "muszlim terroristának" nézték, ezért több órás ellenőrzés alá vonták a tel-avivi repülőtéren.







Ma már jókedvűen tud mosolyogni a történteken, pedig ott és akkor ez nem volt szórakoztató helyzet. Nagy Nikolettát az utolsó útlevél-ellenőrző állomáson állították félre az izraeli hatóság emberei, és csak több órás ellenőrző procedúra után engedték belépni az országba. Oda, ahol egyedüli nőként ő képviselte hazánkat a súlyemelők Európa-bajnokságán. Niki a megmérettetésen lökésben és szakításban is két-két eredményes gyakorlatot mutatott be, 198 kilogrammos összeredménye a 8. legjobb lett a 63 kilogrammos súlycsoportban.

„Igen későn értem a szállásra, nem is emlékszem, mikor kerültem ágyba. A másnap így csupán a mérlegeléssel, az étkezéssel és az alvással telt el. Próbáltam minél többet pihenni és összeszedni magam. Félig-meddig sikerült is, úgy gondolom. Amit kitűztem magam elé, az egyéni csúcsok, azok sikerültek, bár a hat jó fogás nem. Ennek ellenére elégedett volt velem a szövetségi kapitány és az edzőm is" - nyilatkozott Nagy Nikoletta, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.









A vártnak megfelelően szerepelt – értékelte tanítványa teljesítményét Fekete József, aki személyesen ezúttal sem tudott tanácsot adni az Európa-bajnokságon Nikinek. Az ózdi lány eddig négy világ- és 10 Európa-bajnokságon képviselte hazánkat, vagyis az izraeli "kontinensviadal" a tizenötödik világversenye volt.

„November végén elkezdtük a felkészülést egy rehabilitációs programmal, hogy a műtét után a sérült részt vissza tudjuk hozni eredeti állapotába. Ezt aprólékosan, szisztematikus munkával lehetett csak megcsinálni. A 140 kilogrammról versenyről versenyre jött egyre feljebb az edzésen produkált 200 kilogrammos eredményig, amit kis híján az Európa-bajnokságon is produkálni tudott" - mondta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.

Nagy Nikoletta a kvalifikációs világbajnokság előtt több hazai versenyen is próbára teszi magát. Ezek közé tartozik majd a Suzuki Kupa is, amit idén is megrendez majd az ÓSFC vezetése.

(Ozd.hu nyomán)

Frissítés: "Lelkileg megviselt az eset" - hazafelé is kiszúrták maguknak Nikolettát

Egy kör nem volt elég kaftánéknak, a hazafelé tartó úton is zaklatták a magyar súlyemelőt. Erről Nagy Nikoletta beszélt az ÓzdonLájknak, ahol elmondta azt is, lelkileg megviselte az eset és nem vágyik vissza Izraelbe.

- Lelkileg megviselt az eset, de nemcsak odafelé, hanem visszafelé is többször és tüzetesen átvizsgáltak - erősítette meg a történéseket az ÓzdonLájknak Nagy Nikoletta. - Kellemetlen volt egy idegen országban ez a bánásmód, de szerencsére aztán minden jóra fordult. Azt viszont nem tagadom: jó, hogy egyben hazaértem, nem vágyom vissza Izraelbe!