2013. augusztus 15., csütörtök

Szemelvényezés a kormány háttérhatalmi szerepéről...

Az ország valamennyi makromutatója romlik, 2010 második fele éppen ezért a pénzügyi és gazdasági stabilizáció időszaka. Matolcsy szerint a tervezett intézkedéseikkel 2013-tól a térség leggyorsabban fejlődő gazdasága lehet a magyar. (2010. június 17.)
Átmenetileg különleges intézkedésekkel, brutális beavatkozással tartható a hiány – ismerte el Matolcsy. Az egyetlen mentség, hogy a válságadók átmenetiek, kivezetésük után pedig megmarad az egyensúly. 2013-2014-re összességében 10-15 százalékos GDP-bővülést, 2015-ig pedig 400 ezer új munkahelyet ígért a miniszter.(2010. november 5.)
A nemzetgazdasági miniszter szerint a Széll Kálmán Tervvel és az Új Széchenyi Tervvel megalapozható egy 4-6 százalék közötti gazdasági növekedés, és az intézkedések az államadósság csökkentése révén beállítják az ország potenciális növekedési ütemét. “Ne gondoljuk, hogy egy százalék körüli a növekedési képességünk” – hangsúlyozta, kiemelve: Magyarország a két említett tervvel és egyéb lépésekkel képes legalább 4-6 százalék közötti gazdasági növekedést felmutatni, és ez alapoz meg egy 300 ezerrel magasabb foglalkoztatási szintet. “Sereghajtóból éllovasok szeretnénk lenni, ez gazdaságtörténeti áttörés lesz” – jelentette ki a miniszter. (2011. március 1.)
Itt formálódik ki „az a gazdasági és térszerkezeti fordítókorong, amely Európa jövőbeli megújítási övezeteit az elkövetkező évtizedekben” közvetíteni és átalakítani képes. Ezt a forgó, transzformáló helyet a tervezet végül “Kelet-Európai Banánként” nevesíti, melynek mi vagyunk a közepe. Mint a dokumentum írja: „A hagyományosan fejlett nyugat-európai magterülethez kapcsolódva kialakult egy – a szakirodalomban alakjánál fogva Kelet-Európai Banánnak is nevezett – kelet-közép-európai centrum térség is, amelynek központi részét képezi a Prága-Bécs-Pozsony-Budapest négyszög.” (2011. december 2.)
Matolcsy: növekedési fordulatot kell vennie a gazdaságnak 2012-ben. (2011. december 1.)
Matolcsy: 2013-ban növekedési fordulat jön. (2012. december 10.)
Íme, az eredmény:
gdpportf.png Magáért beszél. Újabb fél év telt el, 2013 is megy a lecsóba. Az előző negyedhez viszonyítva 0,1 százalék a bővülés, gyakorlatilag egy szőrős bunkó. Ez is nagyrészt a mezőgazdaságnak köszönhető, ami időjárásfüggő makonya, meg a Merdzsónak, amit még a kommerek zsíroztak.
Állunk a pusztában, gatyánk lobog, hátsónk kilóg, gyomrunk korog. És várjuk lelkesen a jövő heti nyilatkozatot: 2014-ben növekedési fordulat várható.

Csendes elbocsátások a Postánál-a “munkahelyvédelmi” kormánybiztos pedig lapit!

Régen elmúltak már azok az idők, amikor postások százai tüntettek a tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. székháza előtt a munkahelyek megőrzéséért és a minőségi munkavégzés feltételeinek megteremtéséért. Persze már akkor sem voltak valami bátrak a postai szakszervezetek. Tíz éve még 40 ezer munkavállaló tartozott az állami vállalathoz, most 32 ezerről lehet beszélni és valószínűleg még ez is sok. Lassú, csendes elbocsátások most is vannak. Tüntetni azonban nem tüntet senki. Pedig ok bőven lenne rá. Nem hallani például postás életpálya-modellről. A postahivatalok állapota sok helyen modernizálódott, de jelentős részük még mindig balkáni körülmények közé kényszeríti a dolgozókat. Ennél azonban most nyilván sokkal fontosabb dolga van az új menedzsmentnek, hiszen hamarosan tulajdonhányadot is szerezhetnek majd a Takarékbankból. Biztosan jól jár majd ezzel az állami vállalat, bár az állami mobilszolgáltató is jó ötletnek tűnt egyeseknek, mégis közpénzek elherdálásának bizonyult.
Pedig nem kéne szórni a pénzt, hiszen tavaly a Magyar Posta már veszteséggel zárt és nem fizetett osztalékot. Árbevétele mintegy egymilliárd forintos csökkenéssel 193 milliárd forint körül volt. Ráadásul az adózás előtti -1,8 milliárd forintos eredmény és az adózás utáni -3,3 milliárd forintos veszteség nagymértékben (5 milliárd forinttal) alacsonyabb a 2011-nél.
Sokat költöttek arra, hogy a könnyű levelek piacán is versenyképesek legyenek, ha eljön a liberalizáció ideje. Ettől úgy féltek, mint a tűztől.
Egyelőre azonban megoldódott a probléma. A mindig alapos munkát végző NMHH ugyanis nem enged konkurenst a piacra. Így nem derült ki, hogy melyik az olcsóbb és a gyorsabb: az osztrák vagy a magyar modell. De még mindig jobb a helyzet nálunk, mint az olaszoknál, ahol hetek óta nem viszik ki a leveleket. Vagy a románoknál, ahol 10 százalékos leépítést jelentettek be. Igaz, ott van tüntetés is.
(vg.hu )

Bal-Rad komm : “De még mindig jobb a helyzet nálunk, mint az olaszoknál, ahol hetek óta nem viszik ki a leveleket. Vagy a románoknál, ahol 10 százalékos leépítést jelentettek be. Igaz, ott van tüntetés is.”
-Hát nálunk nem lesz tüntetés! A Dunaferr is a napokban fog elbocsájtani 1500 embert! Amiatt sem lesz tüntetés!
Tudja ezt a “munkahelyvédelmi” kormánybiztos Czomba Sándor is, ezért szép csendben lapit! Hogy majd ha eljön az ideje, előálljon, és belerikkantsa a tömeg képébe: újabb kétezer új közmunkásnak biztositanak három hónapra munkát. Havi 47 000ft-ért! Az lesz ám a gyönyörűséges alkalom! Még Giro kormányszóvivő is kidüllesztett mellel fogja magát billegetni!
A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/images/news/borbelykaslerfeljelent.jpg”.

Újabb büdös pofon a magyaroknak

Nem tudom, hogy lehet-e fokozni a cigányimádást egy hatalomnak még ettől is jobban. Nem hiszem, hogy van a világon még egy olyan ország, aki a rajta élősködőket ennyire támogatja, védi és pénzeli. Valószínűleg nincs. Sokkoló! Megjelent egy hír, amelyben azt közlik le, hogy kárpótolják a cigánygyilkosságok miatt a kinyírt cigányok családjait, de még új lakásokba való költözésüket is segítik. Ezt Balogh Zoltán szélsőségesen magyarellenes „református lelkész” jelentette be a minap. Balogh, aki nem is olyan rég arról is elhíresült, hogy kijelentette a pedagógusokról, hogy nem akarnak dolgozni, most kedvenceit védi újra és a semmirekellők országának további megerősítésén fáradozik.
De álljunk már meg egy szóra! Egy gondolat erejéig! A magyar média által siratott cigányok, akiket minden nap már unalomig emlegetnek mindenhol, most újra nyeregbe érezhetik magukat. A lelőtt cigányok hordáját most egyenesen az állam kárpótolja. Az állam, amely elfordul a magyarságtól és csak a cigányoknak él. A cigányokat támogatja, amelyeket szaporít is keményen. Miért kell a cigányokat kárpótolni? Amikor a cigányok által megölt magyarok száma minimum 5000 fő a rendszerváltás óta. Az elüldözött magyarok száma, akik pedig nem bírták a terrorizálást az legalább 500000 fő. Ki kell jelenteni, hogy a cigányok folyamatosan és napról-napra ölnek és gyilkolnak. Nem most kezdték, hanem már azóta, amikor mocskos szekereikkel magyar földre léptek több száz évvel ezelőtt. A cigányok nem csak megölték több esetben az áldozatokat, hanem órákig kínozták, ütötték és verték. Sokszor előtte több esetben nem csak megölték az áldozataikat, hanem hónapokig vagy évekig lelkileg terrorizálták őket. Miért nem kapnak ezért a magyarok egy fillért sem? Rengeteg magyar család maradt apa, anya, nagyszülő, illetve gyerek nélkül, mert ezek a vadállatok gátlástalanul kivégezték őket. Összeomlottak a szerencsétlenül járt magyar hozzátartozók anyagilag, lelkileg és sokan annak ellenére, hogy ők voltak a sértettek még menekülniük is kellett a cigányfertőből. Mindegy, hogy hova, csak el. Hány magyar lett földönfutó szerencsétlen? Hány hektoliter magyar könny ömlött a cigányfertőzött szent magyar földre? Hány helyen történt meg az, hogy megölték a magyart és a cigányok azt harsogták az utcán, a boltban, hogy nem baj, mert az csak egy mocskos paraszt volt. Emberek meddig tűritek még ezt? Meddig fogtok tűrni? Amikor a magyar honban cigányterrorista hordák módszeres és állam által is erősen támogatott etnikai tisztogatást végeznek. Amikor rejtetten felfegyverzik őket és elnéznek nekik mindent. Mi lesz ebből? Én úgy érzem, hogy hamarosan ki fog derülni. Hamarosan el fog dőlni a kérdés. És mindenkinek harcba kell szállnia, mert egy ilyen töröktől és tatártól is veszélyesebb banda ellen nem marad más.
Fazekas József



Bogár legalább józan


Míg a miniszterelnök rejtett tartalékot és kiaknázható erőforrást lát a cigányokban, addig Bogár László lassan háttérbe szorított közgazdász nem osztja ezt a véleményt. Az Echo tévében megint őszintén beszélt professzor úr, aki kijelentette, hogy „Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen.”Azt is mondhatjuk, hogy végre egy közgazdász, aki látja a lényeget. Mi pár hónappal ezelőtt a cigányságot biológiai fegyvernek neveztük a témával foglalkozó cikkünkben. Úgy látjuk, hogy józan ember nem lát értéket egy értéktelen és gátlástalanul pusztító sáskahadban. Egy ilyen réteg, ami már egy milliós tömeg és csak kiadást jelent nem lehet lendítő erő. Közgazdasági értelemben egy államot lehúzó, népidegen egykoron az országba önkényesen betelepült, eltartott horda nem lehet és nem is lesz semmiféle pozitív erő soha. Történelmi, sőt középkori jogi értelemben nem is része a cigányság a magyarságnak és itt tényleg a történelmi alapokat kell figyelembe venni. A magyarság boldogulását akadályozó cigányhorda a magyarság rosszindulatú daganata. Azonban ki kell gyógyítani majd magunkat ebből a rákfenéből, de mivel rákról beszélünk, ezért a legradikálisabb beavatkozást fogjuk választani.
Fazekas József

Beszédes számok: ezért kellene valódi “hitelesmentés”

Örvendetes módon megállt a nem teljesítő lakossági hitelek arányának (NPL-ráta) emelkedése a második negyedévben – mutatják az MNB ma közzétett adatai. A 18,0%-os lakossági NPL-ráta azonban önmagában csalóka: a jelzáloghitelek esetében 17,6%-ról 18,3%-ra emelkedett az arány három hónap alatt, a többi hitelnél pedig inkább a banki követelés-eladások csökkentették az arányt. A devizahiteles mentőcsomag szempontjából érdekes devizaalapú lakáshiteleknél mára 21,2%-ra emelkedett a nem teljesítési arány, a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében még durvább a helyzet. Egyelőre nem világos, elsősorban a késedelembe esett hitelek számát kívánja-e az új tervekkel mérsékelni a kormány, pedig leginkább emiatt lenne szükség sürgősen egy banki kompromisszummal kialakított, az erkölcsi kockázatot tovább már nem növelő csomagra. Örvendetes módon megállt a nem teljesítő lakossági hitelek arányának (NPL-ráta) emelkedése a második negyedévben – mutatják az MNB ma közzétett adatai. A 18,0%-os lakossági NPL-ráta azonban önmagában csalóka: a jelzáloghitelek esetében 17,6%-ról 18,3%-ra emelkedett az arány három hónap alatt, a többi hitelnél pedig inkább a banki követelés-eladások csökkentették az arányt. A devizahiteles mentőcsomag szempontjából érdekes devizaalapú lakáshiteleknél mára 21,2%-ra emelkedett a nem teljesítési arány, a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében még durvább a helyzet. Egyelőre nem világos, elsősorban a késedelembe esett hitelek számát kívánja-e az új tervekkel mérsékelni a kormány, pedig leginkább emiatt lenne szükség sürgősen egy banki kompromisszummal kialakított, az erkölcsi kockázatot tovább már nem növelő csomagra.
2013 júniusának végén 6597 milliárd forint banki hiteltartozással rendelkeztek a magyar háztartások – mutatják az MNB csütörtökön közzétett adatai. Ebből 1185 milliárd forintnyi hitel volt 90 napon túli késedelemben, ami 4,5%-os csökkenést jelent három hónap alatt. E csökkenés elsősorban a frank időközben bekövetkezett gyengülésének köszönhető. Egy év alatt a bankok lakossági hitelállománya 5,8%-kal csökkent, ezen belül a nem teljesítő hitelek állománya viszont 4,1%-kal bővült. A kisebb bajban lévő, 90 napon belüli késedelemmel rendelkező hitelek állománya viszont kedvezően alakult: egy év alatt 6,4%-kal 1103 milliárd forintra csökkent.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
A negyedév végére a svájci frank több mint 4,3%-kal gyengült a forinttal szemben (249,96 forintról 239,14 forintra). Eközben a nem teljesítő hitelek aránya a március végihez képest változatlan, 18,0% maradt. A 90 napon belül késedelmes hitelek aránya három hónap alatt 17,8%-ról 16,7%-ra csökkent, ami mindenképpen pozitív fejlemény. Ezzel emelkedett a szerződésszerűen teljesítő hitelek aránya, mégpedig a március végi 64,2%-ról 65,3%-ra.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
Az egyes lakossági hiteltípusok NPL-mutatójában jelentős különbségek mutatkoznak. Az alábbi ábrán látható, miként változott az egyes hiteltípusokon belül a 90 napon túli késedelemben lévő hitelek összeg szerinti aránya. A szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében a legszomorúbb a helyzet: a forintalapúaknál (igaz, ezekből jóval kevesebb van) már 28,8%, a devizaalapúaknál pedig 26,3%. A lakáshiteleknél jobb a helyzet: a devizaalapú lakáshiteleknél 16,5%, a piaci kamatozású forintalapú lakáshiteleknél pedig 14,8%. A támogatott forinthitelek alkotják továbbra is a legstabilabb szegmenst: itt a válság előtti időket idéző, mindössze 4,02% az NPL-ráta. Feltűnő, hogy miközben a jelzáloghiteleknél összességében több mint 2 százalékponttal nőtt egy év alatt, a fedezetlen hiteleknél több mint 1 százalékponttal csökkent a nem teljesítő hitelek aránya. Ez elsősorban a bankok követelésértékesítésével magyarázható, ami a fedezetlen hiteleket érinti.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
Tavaly ősszel az adósmentő programoknak köszönhetően megállt, télen és az idei év első felében azonban folytatódott a jelzáloghitelek körében a nem teljesítő hitelek arányának emelkedése. Az arány (a lassú portfóliótisztás miatt is) külső beavatkozás nélkül folyamatosan növekszik. Az év első felében a szabad felhasználású és a lakáscélú deviza jelzáloghitelek NPL-rátája egyaránt emelkedett annak ellenére, hogy szeptember elejétől minden banknál igényelhető a jogosultak legszélesebb köre számára az árfolyamgát kontstrukció, amely rögzített árfolyamon való törlesztést tesz lehetővé, mérsékelve a törlesztési terhet.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
Nem teljesítő hitellé azok a hitelek válnak, amelyek előbb 90 napon belüli késedelemben voltak. Utóbbiak arányának alakulása ezért valamennyire jelzi előbbiek növekedésének várható mértékét (legalábbis annak maximumát). 2013 második negyedéve kedvezően alakult ilyen szempontból, hiszen csökkent a kis késedelemben lévő hitelek aránya, mégpedig 17,8%-ról 16,7%-ra.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
A fent ismertetett adatok tartalmazzák a már átstrukturált hiteleket is a vonatkozó késedelembe esettség szerint. Az MNB statisztikái két éve mutatják be ezeket külön megbontva is, és azt tükrözik, hogy a teljes lakossági hitelállomány 13%-át (858 milliárd forint) strukturálták át a jelenlegiből a bankok, ami stagnálást jelez (tavaly kevésbé volt ez jellemző, vélhetően a bankok kapacitáskihasználtsága és az egyéb programok, leginkább az árfolyamgát miatt). A bankok NPL-rátája enélkül minden bizonnyal jóval magasabb lenne ma, ugyanakkor az átstrukturálások egy része csak a problémák elodázását jelenti: az átstrukturált hitelek 46,4%-a ismét 90 napon túli késedelembe esett mára, további 25,8%-uk pedig szintén késve, de 90 napon belüli csúszással fizet. Előbbi szám jelentősen nőtt, utóbbi csökkent az elmúlt negyedévben.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
Az utóbbi időben részletesen is pubikálja az MNB a hitelállományok változására ható tranzakciós tényezőket. Mint látható, a bankok portfóliótisztítási tevékenysége továbbra is rendkívül mérsékelt, vagyis az NPL-ráta alakulását elsősorban továbbra is a folyósítások és a normál tőketörlesztések (kis részben az előtörlesztések) befolyásolják. A fedezetlen hitelek esetében viszont aktívabbak a bankok, így – ahogy láthattuk – a nem teljesítő hitelek arányának csökkenése ezek körében ennek is köszönhető. A nem teljesítő követelések iránti kereslet továbbra is nagyon alacsony a probléma teljes méretéhez viszonyítva. A második negyedévben bruttó 52 milliárd forintnyi problémás követelés kelt el.
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
Beszédes számok: ezért kell valójában devizahiteles csomag
(portfolio.hu)

Dr. Doom szerint ősszel újabb piaci krach jön

A 2008-as összeomlás előtt is szólt és napra pontosan megjósolta, hogy 2009-ben megfordul a piaci helyzet.
Marc Faber, a Gloom, Boom and Doom Report kiadója most arra figyelmeztet, hogy a tőzsde ismét összeomolhat.

A tőzsde jelenlegi piaci árfolyamainak elemzése és a tőzsdei indexek, például az S&P 500, Dow Jones, stb. magas állása alapján Faber most arra figyelmeztet, hogy bár rekord magas értékeket láthatunk, ezek csupán feltételezéseken és nem a valós helyzeten alapulnak.

A legnagyobb indexek összetételét vizsgálva egyértelmű, hogy a magas értékek nagyon kis számú vállalattól függnek. A színfalak mögé pillantva láthatóvá válik, hogy eközben rengeteg cég megy tönkre a gyenge bevételek miatt, ami igen borússá teszi a kilátásokat.

Dr. Doom szerint ez kísértetiesen hasonlít az 1987-es összeomlást megelőző hetek eseményeire.

Tökéletes recept a katasztrófához.

1987-ben rendkívül komoly korrekciót láthattunk felfelé, ugyanakkor a bevételek már nem nőttek jelentősen, így a piac túltelített lett, míg végül a végső, augusztusba nyúló korrekció során egyre kevesebb papír eredményezte az 52-hetes rekordot. Más szóval az új rekordlista zsugorodott.
Az elmúlt két napot (augusztus 7-8) nézve hitetlen amit látunk.

Közel vagyunk a mindenkori rekordhoz, az S&P [500] 1709 ponton jár, ugyanakkor tegnap és tegnapelőtt 170 darab új 52-hetes negatív rekord volt.

Ez nagyon magas szám.

[Az év végére szerintem a piac] a mostaninál is alacsonyabban zár. … Talán 20 százalékkal vagy még többel is.

Lehet, hogy nem ez lesz az „összeomlás”, amire az amerikai kormány készül, de egy ilyen mértékű zuhanás az egész világon kaotikus állapotokat eredményezhet, illetve gyújtózsinórként is működhet.

Ahogy 2008-ban is láthattuk, amikor beindul az eladás, szinte garantált a pánik. Ez azt jelenti, hogy a befektetők először eladnak mindent, amit látnak, és csak azután kérdeznek. A hatás pedig, hogy minden olyan eszköz ára, ami valamilyen módon kapcsolódik a papírokkal való kereskedéshez, esni fog, beleértve az aranyat, ezüstöt, árukat, technológiát és a kiskereskedelmet. Valószínűleg még a mostanában nagy népszerűségnek és erős keresletnek örvendő fegyverkereskedelmi cégeket is érinteni fogja. A pánik semmit nem kímél.

Forrás: shtfplan.com

Vérfürdő Egyiptomban, el-Baradei lemondott

A biztonsági erők buldózerekkel mentek neki a két ülődemonstrációnak. Hivatalosan már közel 150 halottat is elismert a hatóság, de a konzervatív iszlamista szervezet, a Muzulmán Testvériség több mint 500 áldozatról beszél. A puccsal eltávolított elnök hívei kopt üzleteket és templomokat gyújtottak fel. Délután lemondott Egyiptom ideiglenes alelnöke, Mohamed el-Baradei, és bevezették a rendkívüli állapotot. http://www.nol.hu...unteteseit



Egyiptom tele van vérrel: a halálos áldozatok száma meghaladhatja a 2000-et

http://translate....://3mv.ru/

Fradi-város épülhet

Bekebelezné a Fradi az általa használt létesítményeket, így az Építők-telepet is és egy rehabilitációs központot is létesítene - írja a Népszabadság.
"Fradi-várost" építene Kubatov Gábor a Népligetben - írja a csütörtöki Népszabadság, a napilap cikke szerint ennek létrehozásában rendkívül készséges az érintett Kőbánya is. A Ferencvárosi Torna Club (FTC) jelenleg is több sportlétesítményt használ az Üllői úti stadion átellenében lévő Népligetben. A klub átmenetileg költözött át ide a 13,5 milliárd forintból felépülő új Albert Flórián Stadion átalakításáig. A fogadó létesítmények zöme leromlott állapotban van, részben ezek helyén alakítanák ki a "Fradi-várost".
A lap szerint Kubatov Gábor már hónapokkal ezelőtt azt mondta az FTC Baráti Kör tagjainak, hogy találtak szponzort is a sportváros felépítéséhez. Az akkori tervek szerint első körben a mobil stadiont építenék fel, illetve felújítanák, modern locsolórendszerrel látnák el a pályákat. Második lépcsőben a faház és az uszoda lebontásával felszabadult területen egy multifunkciós csarnok épülne, amelyben egy 2500 fős kézilabdacsarnok, torna- és birkózóterem kapna helyet. Emellett létesülne egy szabadtéri és egy fedett uszoda is.
A Fradi elképzelései szerint később az Építők-telep is hozzájuk kerülne, így lenne hely szállodának, ezzel hosszú távon fenntarthatóvá válhatna az egész létesítmény, ami mellett a szabadtéri medence strandként is funkcionálhatna, valamint épülhetne egy modern, Budapesten még példa nélküli, orvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ is - ismerteti a Népszabadság cikke. (penzcentrum.hu )

Soros Sakál nem nyugszik! Tovább pénzeli a banditákat!

Bár a Soros Alapítvány 2007-ben bezárt Magyarországon, nem csak Orbán Viktort és Kövér Lászlót támogatta az üzletember, hanem a mai napig pénzel magyar civil szervezeteket – derítette ki a Heti Válasz.


Soros György támogatási pénzei lassan visszaszivárogtak Magyarországra – írja a csütörtökön megjelent Heti Válasz. A lap felidézi, hogy az 1984-ben a kommunista hatóságokkal egyeztetve létrehozott magyarországi Soros Alapítványt annak idején a rendszerváltás katalizátoraként emlegették, és ösztöndíjat kapott tőle Orbán Viktor és Kövér László is. A szociális és kulturális programokat támogató Soros Alapítvány aztán 2004-től 2007-ig fokozatosan kivonult az országból.
Soros azonban újrakezdte a hazai szervezetek pénzelését, tavaly már félmilliárd forintot adományozott civil szervezeteknek az Open Society Foundations és a Center of American Progress, valamint a Center for Reproductive Rights, a Trust for Civil Societyn keresztül – írja a hetilap. A kedvezményezettek között van a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság, a Nane, a Patent, a Háttér Társaság a Melegekért, a Mona és az Amnesty International jogvédő szervezetek, a Haza és Haladás Alapítvány, az Eötvös Károly Intézet, a Krétakör Alapítvány, valamint a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.


Soros kinyírja Orbánékat?


Soros az elmúlt időszakban 500 millió forintot pumpált több szervezetbe, amelyek totálisan szembe állnak Orbánnal és kormányával. A több országból is kitiltott uszító zsidó a civil baloldalt nyomja pénzzel, fő kedvezményezett Juhász Péter és a Társaság a Szabadságjogokért szervezet lett, az Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok (például a harcosan abortuszpárti Patent Egyesület vagy a női jogvédelemben utazó Mona Alapítvány, illetve a Háttér Társaság a Melegekért) pedig majdnem 100 százalékban Soros György „kitartottjai". A Soros horda köréhez tartozik a Norvég Civil Támogatási Alap, amely mostanában július-augusztusban 3,5 millió eurót szórt ki a hozzájuk közel állókhoz. A kalapból a Roma Sajtóközpont 100 ezer eurós támogatást kapott, amelyet azzal magyarázta az egyik döntnök, hogy „kell a választás előtt robbantani valamit a romapolitikában, amit ki lehet vinni Brüsszelbe". Mindig is tudtuk, hogy a zsidó horda nyomja a cigányokat hátulról. Pénzzel és médiával támogatja őket a kiirtásra ítélt magyarsággal szemben. Az MTA katedráján nem régen egy angol filozófus Roger Vernon Scruton Buckingham Egyetem Filozófia intézetének vendégtanára tartott előadást, aki azt mondta előadásában, hogy „Van összeesküvés az országuk ellen" és azt állította, hogy Soros uszító zsidó hálózatnak tudja be, hogy hazánk fasizálódásáról olvasni világszerte. Magyarán játszadoznak a zsidók velünk, de nemsokára robban a cigány bomba, ami elsodorja őket is majd.
Fazekas József

Gazdag István: A Nyugat vabankra játszik Szíriában

Napjaink szíriai kontextusában „Nyugat” alatt az angolszász és arab vallási-politikai puritanizmusok (kálvinizmus és vahabizmus) perverz cinkosságát értjük, amelyhez az európai elitek szervilizmusa szolgáltat agitprop-hátteret. Mára teljesen egyértelművé vált, hogy az állítólagos „szíriai tavasz” nem más, mint polgárháborúnak álcázott külföldi agresszió, vagyis egy nemzetközi konfliktus, amely büntetlenül annak is mutatkozik. Immáron két éve a fősodratú média naponta prognosztizálja a rebellió azonnali győzelmét, amely azonban egyre bizonytalanabbnak látszik, dacára a nyugati hatalmak masszív fegyverszállításainak, Szaúd-Arábia és Katar anyagi, Törökország (többé-kevésbé közvetlen) katonai támogatásának, valamint a mindenhonnan Szíriába özönlő külföldi fanatikusok fokozódó szerepvállalásának.
Ez utóbbi fejlemény ugyanakkor könnyedén kétélű fegyverré válhat a Nyugat számára, amint azt – többek között – Afganisztán, Irak és Líbia példája is bizonyítja. Az amerikaiak azonban, akárcsak egykor a Bourbonok, úgy tűnik, semmit sem tanultak, még a saját kárukon sem, viszont mindent elfelejtenek. Már Izrael figyelmeztetésére sem hallgatnak, pedig a térség átalakuló erőviszonyaira való tekintettel a cionista entitás semmiképpen sem veheti félvállról Szíria „irakizálódását.” Nyilván nem véletlen, hogy a MEMRI, ez a formálisan Washingtonban székelő, de valójában izraeli kötődésű think tank már tavaly megkondította ezzel kapcsolatban a vészharangot. November 15-én ugyanis az algériai Echorouk magántévé egyik dokumentumfilmjére hivatkozva arról számolt be, hogy „külföldi harcosok (muhadzsirun) érkeztek Szíriába a rendszer elleni harcra, köztük nagy-britanniai, franciaországi, magyarországi, németországi, balkáni, svédországi és csecsenföldi muszlimok, valamint egy chilei konvertita, aki meghalt a harcok során. A filmben részletek láthatók az aleppói Ahrar al-Sam brigádok főnökével, Abu Ahmaddal készült interjúból, aki arról beszélt, hogy az Aszad-rezsim megdöntése után reményei szerint egy iszlám állam fog létrejönni”.
Azóta a külföldi dzsihadisták szíriai jelenléte és egy új kalifátus létrehozására irányuló szándéka olyannyira nyílt titok, hogy azt már a nyugati média sem képes elkendőzni, noha kétségtelenül mesteri szinten űzi az önmegvalósító próféciák terjesztését. A közvélemény kondicionálása persze mindig is az egyik kötelező előfeltétele volt a rendszerint humanitáriusnak álcázott NATO-intervencióknak, ez azonban Szíria kapcsán mostanában érdekes módon lekerült a napirendről. Hangfogó került az Aszad-rezsim állítólagos tömegpusztító – adott esetben vegyi – fegyvereivel kapcsolatos átlátszó propagandaszólamokra is. Mi következik ebből? Egyrészt az, hogy ezek nyilván sohasem jelentettek valós fenyegetést, másrészt pedig az, hogy a helyzet alapjában változott meg, és a nyugati koalíció immáron nem forszírozza a közvetlen katonai beavatkozást.
Vajon mi állhat a habozásuk hátterében? Talán az orosz határozottság, amely a tartuszi katonai támaszpont körüli tengeri jelenlétük megerősítésében konkretizálódott? Vagy a Szíriának végül mégiscsak leszállított szuperszonikus SZ-300 PMU-2 föld-levegő mobil rakétarendszer, amely egy csapásra véget vetett a nyugati légi fölénynek a szíriai légtérben? Esetleg a Muzulmán Testvérek egyiptomi győzelme, amely hangsúlyos instabilitási tényezőként jelentősen megváltoztatta a térség geopolitikai leosztását? E tekintetben szembeötlő az amerikaiak egy újabb következetlensége. Washington ugyanis Szíriában a világi Bász-rendszer elleni felforgató harcában lényegében a Muzulmán Testvérekre támaszkodik, mint egyedüli politikai mozgalomra, amely mélyen beépült a többségében szunnita társadalmi szövetbe. Ugyanakkor az Obama-adminisztráció felvetette a terrorszervezetek feketelistájára a szíriai lázadás lándzsahegyét alkotó al-Nuszra Front dzsihadista csoportot, az iraki al-Kaida helyi fiókszervezetét, amely időközben a „futottak még” kategóriába száműzte a nyugatiak favoritjának számító ún. Szabad Szíriai Hadsereget.
Ha Washington, London és Párizs óhajának megfelelően Szíria végül elesik, egy damaszkuszi új iszlamista állam Jordániára is közvetlen fenyegetést fog jelenteni. Könnyen elképzelhető egyébként, hogy a Nyugat mindeddig engedelmes bábjaként viselkedő hasemita királyság feláldozása már benne van az izraeli-palesztin konfliktus regionális rendezésének tervében: Jordániát Ciszjordániáért cserébe. Egy másként megoldhatatlan nézeteltérés lakosságcserével történő megoldása, amely csak az ún. „Nagy Kelet Kezdeményezés”, vagyis a Gibraltártól az Indusig terjedő teljes iszlám élettér amerikai-izraeli stratégák által elképzelt általános földrajzi és politikai átrendezése keretében valósítható meg.
Így válik érthetővé az egymást követő amerikai kormányok igencsak inkoherens Közel-Kelet-politikája is, amely gyakorlatilag az eseményekkel való sodródás látszatát mutatja. Akárcsak egy a fék és a gázpedál között vacilláló esetlen tanulóvezető az autóját, az amerikaiak is kétségbeesetten igyekeznek kontrollálni az állandó forrongásban lévő Közel-Kelet potenciális láncreakcióit. Az a tény tehát, hogy Szíriában a Muzulmán Testvérek támogatásával remélik korlátozni legszélsőségesebb elemeik – az al-Nuszra Front és a harctéren hemzsegő szalafista / takfirista katibák – ártalmasságát, egyáltalán nincs ellentmondásban az arra irányuló akaratukkal, hogy mindent elkövessenek ugyanezen iszlamisták féken tartására Egyiptomban, a katonai puccsot is beleértve.
Historia est magistra vitae. Washington azonban szokásához híven ismét figyelmen kívül hagyja ezt a régi latin bölcsességet, és nem hajlandó tanulni az általa létrehozott gólemek történetéből. Az al-Kaida valójában csak az emblémája ugyanazon kauzalitás-láncolatok változatlan ismétlődésének, amikor a háborús uszítók kreatúrái elkerülhetetlenül óvatlan gazdáik ellen fordulnak. Az amerikai diplomácia és a CIA közel-keleti szövetségi politikája egyre inkább emlékeztet Daidalosz labirintusára, amelyből csak úgy juthatnának ki, ha a józan ész vezetné őket Ariadné-fonalaként. Máskülönben minden esély megvan rá, hogy Minótaurosz rajtuk vesz posztumusz revánsot.
MD 2013. VIII. 14.

A cigánymártástól a rasszizmusig

Névvita - A Forum für Sinti und Roma (Fórum a szintékért és a romákért) nevű hannoveri szervezet levélben fordult a húsételekhez használt csípős szósz németországi gyártóihoz, és azt tanácsolta, hogy változtassák például pikáns mártásra vagy paprikamártásra a termék nevét.

A cigánymártás (vagy cigányszósz)

A szervezet szerint erre azért van szükség, mert a cigány megbélyegző kifejezés. „Nem hiszem, hogy a gyártók magukra akarják vonni a rasszizmus és a diszkrimináció vádját” – idézték szerdán német hírportálok a szervezet ügyvédjét, Kerstin Rauls-Ndiaye-t, aki hozzátette: nem jogi úton kívánják elérni a cigánymártás kifejezés mellőzését, a problémát és javaslatukat udvarias levélben terjesztették a gyártók elé.

Az egyesület elnöke, Regardo Rose arra mutatott rá, hogy a Zigeunersauce gasztronómiai gyökerei nem a cigány, sokkal inkább a magyar konyhához vezetnek.


A mártások előállításával foglalkozó cégeket is képviselő ínyenc élelmiszerek gyártóinak szövetsége (Kulinaria Deutschland) közölte: fél éve egy hasonló kezdeményezés után a Németországi Szintik és Romák Központi Tanácsától kértek szakvéleményt, de egyelőre nem kaptak választ. Az egyik gyártó, az Unilever szerint a régóta használt kifejezés nem sértő. A társaság egy szóvivője azt mondta, időnként előfordul, hogy vita támad népcsoportokról elnevezett termékek körül. Legutóbb az Eskimo Eis (Eszkimó fagylalt) elnevezésű termékük váltott ki tiltakozást, de az ügyben folytatott konzultációk nyomán végül nem változtatták meg az Ausztriában forgalmazott fagylalt nevét.

A németországi szinti és roma közösségeket összefogó központi tanács szerdán a dpa hírügynökséggel közölte: nyelvi kérdésekben dogmatikus szabályozás helyett kritikus, reflektív hozzáállásra van szükség. Az olyan kifejezések esetében, mint a cigánypecsenye vagy a cigánymártás, nincs értelme felcserélni a cigány kifejezést az ezzel a névvel illetett népcsoport tagjai körében az önmeghatározására használt kifejezéssel, hiszen így csak nevetségessé válna a szintik és romák hátrányos megkülönböztetése, kirekesztése és az őket sújtó rasszizmus elleni küzdelem – mutatott rá állásfoglalásában a Németországi Szintik és Romák Központi Tanácsa.
Borász Portál

Az uniós pénzek befagyasztásásról írnak a külföldi lapok

Nem korrupciógyanú, hanem rendszerhiba miatt függesztette fel átmenetileg az EU a Magyarországnak szánt fejlesztési támogatásokat – tudósít a Reuters egy névtelenül nyilatkozó uniós illetékesre hivatkozva. Azt is megjegyzi, lehet, hogy fizetnie kell Magyarországnak, hogy újra folyósítsák a pénzeket. A Financial Times is a befagyasztott támogatásokról ír. A Der Standard Karas Monika jelöléséről számol be.
Reuters 1. Ismét életjelet mutatnak az unió keleti gazdaságai, bár a jelek szerint hiányzik a fogyasztói derűlátás, ami szükséges volna a nagyobb fellendüléshez. A magyarok – 0,1 %-kal – túlléptek az első három hónap visszaesésén. A jó eredményt a csehekkel és a lengyelekkel együtt Németországnak és az euroövezet más nagy államainak köszönhették, amelyek felveszik a régió olcsó és rugalmas kivitelének jelentős részét. Magyarországon az új Mercedes-gyár kb. 0.7-0,8 %-ot dobott a mérlegen, ám a gazdaság nagy része továbbra is küszködik. Árokszállási Zoltán az Erstétől azon a véleményen van, hogy jó lenne, ha az autógyártáson kívül más ágazatok is némi életjelet adnának magukról. Hozzátette: Európából a vártnál jobb adatok érkeztek, így nem éppen kedvező, hogy a magyar gazdaság nem tudott kellemes meglepetéssel szolgálni.
2. Az Európai Bizottság egyik illetékese névtelenül úgy nyilatkozott, hogy az EU az ellenőrzés hiányosságai miatt átmenetileg felfüggesztette ugyan a Magyarországnak szánt fejlesztési támogatást, ám nincs arra bizonyíték, hogy visszaélés történt volna a szubvenciók felhasználása körül. Mint mondta, semmi sem utal arra, hogy korrupció vagy csalást követtek volna el, inkább rendszerhibáról van szó, vagyis, hogy nem néztek utána alaposan, mire költötték a kedvezményezettek a kapott pénzt. Megjegyezte azt is: elképzelhető, hogy a magyaroknak büntetést kell fizetniük az alapok újraindításához, de egyelőre túl korai arról beszélni, hogy ez tényleg így lesz-e, hogy mekkora lehet az összeg. Hogy mikor folyósítják újra a támogatásokat, az attól függ, milyen gyorsan orvosolja az Orbán-kormány az ellenőrzés gyengeségeit.

Bloomberg

A magyar növekedés a második negyedévben 0,1 %-ra lassult az év első három hónapjában mért 0,6 %-hoz képest, bár éves összehasonlításban 0,5 %-os eredményt mutat. A BNP Paribas egyik lengyel elemzője szerint a magyar GDP alakulása kedvezőtlen meglepetésnek számít, és alighanem a gyengébb kiskereskedelmi forgalomból, illetve kivitelből következett. A szakértő szerint ugyanakkor az alacsonyabb növekedés, illetve a vártnál mérsékeltebb infláció bizonyosan erősíti annak az esélyét, hogy a Monetáris Tanács ismét 0,25 %-os kamatvágást hajt végre a hónap vége felé. Timothy Ash a londoni Standard Banktól úgy látja, hogy a piacok némi csalódással fogadták a minimális növekedést tanúsító adatot. Kondrát Zsolt/MKB pedig úgy értékelte, hogy az eredmény azt tükrözi: igazából még mindig gyenge a lendület a magyar gazdaságban.

Financial Times

A brüsszeli bizottság szóvivője megerősítette, hogy az unió befagyasztotta támogatások folyósítását Magyarországnak, mert hiányosságokat talált nyolc program irányításában és ellenőrzésében. Közölte, hogy a visszatartott összeg az EU és a magyar kormány tárgyalásaitól függ, amelyekre várhatóan még ebben a hónapban sort kerítenek. A lap hozzáfűzi, hogy a magyar fél ugyan kétségbeesetten igyekszik pénzhez jutni Brüsszeltől a fejlesztésekhez, ám a fejlemény is arra utal: milyen rossz a viszony az unió és az Orbán-kabinet között. Mesterházy Attila ugyanakkor azt mondta az újságnak, hogy a szubvenció felfüggesztése a hatalom hozzá nem értését bizonyítja. Felidézte, hogy az MSZP az eltelt időszakban ismételten figyelmeztetett arra, hogy láthatóan leálltak az uniós programok, és nem is lehet tudni, hogy mikor indulnak újra. A kormánynak a szabadságharc helyett arra kellett volna összpontosítania, hogy sikeresen pályázzon a közösségi pénzekre. A pártelnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a Közgép aránytalanul sok uniós pályázatot nyert meg. A cikk megszólaltat egy amerikai szakértőt, aki úgy látja, hogy más államok esetében is felfüggesztettek már támogatásokat. Magyarországgal az volt a baj, hogy hagyták elmérgesedni az ügyet, hiszen bizonyos projekteknél már legalább 2011 óta gondok mutatkoztak, a legtöbb esetben pedig a múlt év vége óta nem jönnek a pénzek Brüsszelből. Hogy most ez a tény nyilvánosságra került, annak nem az unió valamely váratlan lépése volt az oka, hanem az, hogy Lázár János bemutatkozott új tisztségében. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az EU-segítség Orbán egyetlen reménye arra, hogy a választások közeledtével a lehető legtöbb átadó ünnepségen vehessen részt.

Der Standard

Orbán Viktor a kormány közeli jogásznőt, Karas Mónikát jelölte a nagyhatalmú nemzeti médiahatóság élére, a kinevezés csaknem bizonyosra vehető Áder János részéről. A kiválasztott a közelmúltban a miniszterelnök szócsövének számító Magyar Nemzetet, illetve a Hír TV-t képviselte több sajtóperben. Az ellenzék viszont alkalmatlannak tartja a tisztségre. A vitatott médiatörvény miatt az NMHH befolyása jelentős. Vezetésében Orbánhoz lojális párthívek vannak.
(Klubrádió)

A magyar ivóvízkincs nem szabad préda

Az ivóvíz nem nyerészkedés- nem profit kérdés! Az ivóvíz emberi jog.
EGYETÉRTEK
TÁMOGATOM
KÖVETELEM
Egyetértésünk Interneten küldjük az EU-ba. Csak a név és személyi igazolvány száma kell és a magyar ivóvíz kincsünket kivesszük a „tőke szabad áramlásából”.
Már 12 EU ország 1,7 millió állampolgára küldte el „egyetértését”.
Az EU létezése óta először volt kénytelen meghátrálni: Michel Barnier EU biztos kénytelen volt levenni az EU napirendjéről az ivóvíz kötelező privatizációját. Ilyen erős a polgári kezdeményezés!!!
Ivóvíz kincsünket mi magyarok is megvédjük, mert a magyar ivóvíz nem szabad préda.
Elküldési határidő: 2013. szeptember 1.
Csak 16.500 „egyetértés” kell és Magyarország is bekerül az ivóvíz kincsüket védő EU országok közé.
Egyetlen „magyar” magyarországi párt sem jelezte nekünk ezt az életbevágó fontos kérdést. Tudták, de tudatosan elhallgatták, eltitkolták. MIÉRT?
Mi csak az utolsó pillanatban tudtuk meg, de azonnal cselekszünk.
ODE (Old Dohányfüstmentes Egyesület) közleménye
ivoviz-485x246„Egyetértést” kitöltő útmutató:
2.) Sign NOW! –ra kattintás
3.) Nyelv kiválasztása: jobb felső sarokban „English (en)” -t: nyíl legördítése és a „magyar” választása
4.) A lap legalján: „Támogatom”-ra kattintás
5.) Majd az újabb lap legalján: „Válassza ki az országot”: gördítése és „Magyarország”kiválasztása
6.) Dokumentum/Sorszám típusa: „Útlevélnél” „személyazonosító igazolvány” kiválasztása, számának beírása
7.) Keresztnév, családnév megadása
8.) Állampolgárság választása: magyar
9.) Üres négyzetre kattintani: “Kijelentem, hogy az ebben a formanyomtatványban megadott adatok a valóságnak megfelelnek, és ezt a javasolt polgári kezdeményezést csak egyszer támogatom.”
10.) Üres négyzetre kattintani: “Az adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam.”
11.) Lap legalján a képen látható karaktereket beírni.
12.) “Küldés” -re kattintani
A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM TÁMOGATJA A MAGYAR IVÓVÍZ MEGVÉDÉSÉT!


http://kaslerarpad.hu/?p=4458#post-4458

6,5 milliárd Ecclestone bankszámlájának hizlalására

A turisztikai célirányzat több mint felét, 6,4 milliárd forintot a Forma-1-re fordította tavaly a kormány – írja a Világgazdaság.
A kormányzat a legnagyobb összeget, 6,446 milliárd forintot a Forma-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai előirányzatából – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság. A nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján közölte ezt az MSZP-s Garai István Levente kérdésére. Németh Lászlóné leírta, hogy a pénzt a rendezői jogdíjra, a közvetítői jogdíj 50 százalékának kifizetésére, illetve a versennyel összefüggő stratégiai célok megvalósítására költötték. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül akciókkal ösztönzött a futam látogatására, ennek köszönhetően 35 százalékkal több jegyet értékesítettek tavaly a külföldieknek.
A turisztikai célirányzatra eredetileg 11 milliárd forintot szántak, a végül megemelt összegből a második legtöbbet, 5 milliárd forintot marketing célokra fordították. A sármelléki repülőtér 150, a debreceni 49,2 milliót kapott, a 2012. évi Túraautó Világbajnokság megrendezésének támogatására 100 milliót adtak és ugyanennyit szántak a kulturális turisztikai fesztiválokra – ismerteti a Világgazdaság.

A citronyos ser