2013. augusztus 15., csütörtök

Dr. Doom szerint ősszel újabb piaci krach jön

A 2008-as összeomlás előtt is szólt és napra pontosan megjósolta, hogy 2009-ben megfordul a piaci helyzet.
Marc Faber, a Gloom, Boom and Doom Report kiadója most arra figyelmeztet, hogy a tőzsde ismét összeomolhat.

A tőzsde jelenlegi piaci árfolyamainak elemzése és a tőzsdei indexek, például az S&P 500, Dow Jones, stb. magas állása alapján Faber most arra figyelmeztet, hogy bár rekord magas értékeket láthatunk, ezek csupán feltételezéseken és nem a valós helyzeten alapulnak.

A legnagyobb indexek összetételét vizsgálva egyértelmű, hogy a magas értékek nagyon kis számú vállalattól függnek. A színfalak mögé pillantva láthatóvá válik, hogy eközben rengeteg cég megy tönkre a gyenge bevételek miatt, ami igen borússá teszi a kilátásokat.

Dr. Doom szerint ez kísértetiesen hasonlít az 1987-es összeomlást megelőző hetek eseményeire.

Tökéletes recept a katasztrófához.

1987-ben rendkívül komoly korrekciót láthattunk felfelé, ugyanakkor a bevételek már nem nőttek jelentősen, így a piac túltelített lett, míg végül a végső, augusztusba nyúló korrekció során egyre kevesebb papír eredményezte az 52-hetes rekordot. Más szóval az új rekordlista zsugorodott.
Az elmúlt két napot (augusztus 7-8) nézve hitetlen amit látunk.

Közel vagyunk a mindenkori rekordhoz, az S&P [500] 1709 ponton jár, ugyanakkor tegnap és tegnapelőtt 170 darab új 52-hetes negatív rekord volt.

Ez nagyon magas szám.

[Az év végére szerintem a piac] a mostaninál is alacsonyabban zár. … Talán 20 százalékkal vagy még többel is.

Lehet, hogy nem ez lesz az „összeomlás”, amire az amerikai kormány készül, de egy ilyen mértékű zuhanás az egész világon kaotikus állapotokat eredményezhet, illetve gyújtózsinórként is működhet.

Ahogy 2008-ban is láthattuk, amikor beindul az eladás, szinte garantált a pánik. Ez azt jelenti, hogy a befektetők először eladnak mindent, amit látnak, és csak azután kérdeznek. A hatás pedig, hogy minden olyan eszköz ára, ami valamilyen módon kapcsolódik a papírokkal való kereskedéshez, esni fog, beleértve az aranyat, ezüstöt, árukat, technológiát és a kiskereskedelmet. Valószínűleg még a mostanában nagy népszerűségnek és erős keresletnek örvendő fegyverkereskedelmi cégeket is érinteni fogja. A pánik semmit nem kímél.

Forrás: shtfplan.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése