2013. szeptember 4., szerda

Nyugat? Az emberi értékek temetője!

A 89-es liberáldemokratikus politikai és gazdasági fordulattal "elérkezett a Nyugat" Magyarországra. Évtizedekig hallgattuk a propagandát a CIA által irányított "Szabad" Európa Rádióból, hogy milyen jó is Nyugaton, óriási a jólét, minden a legnagyobb rendben. Az álmok megvalósulásáról szólt a mese, na meg a felzárkózásról, hogy majd mi magyarok is úgy élünk majd, mint egy londoni vagy párizsi polgár.
Azt kell mondjam, mára rossz emlékké vált a reménykedés. Már nem is tudom, miben reménykedtünk. Láttuk, hogy kik vették át a hatalmat Nyugaton 1945 után. Kik mosták át a tőlünk nyugatabbra élők agyát, kik kenyerezték le a nyugati társadalmakat. Jóléttel, pénz pumpálásával az emberek döntő többségének be lehet fogni a száját.
1945-től az életszínvonal fokozatos emelésével rendezkedett be a demokratikus rendszer Nyugaton. Működtek a szakszervezetek, jók voltak a bérek. Szociális jellegűek voltak ezek az államok. Aztán a 70-es, 80-as évtizedektől kezdve egyre kezdtek leépülni a szociális államok. Csorbultak a szociális jogok, kevesebb maradt a dolgozók zsebében.
Ekkortól kezdve kezdtek újfajta, "szelleminek" mondott eszményeket kínálni a nyugati ember számára. Kik kínálták ezeket? Szabadkőműves körök által inspirált liberális értelmiségiek. A nyugati emberekben már megragadt, hogy a jólétért toleránsnak kell lenni, erre a látszólagos toleranciára épített rá az új propaganda. A szexuális szabadosság nagyszerűségének terjesztése után jött a homoszexualitás elfogadtatása, és ez a mai napig tart. Ez egy eszmény. És emberellenes, hiszen a buzeranciából nem születik gyerek. Ez az ember pusztításának az egyik eszköze.
Aztán elkezdték titkos állami segédlettel előállítani a különböző kábítószereket. A naiv ember szerint természetesen ilyen nem volt, de mi tudjuk, hogy igen. Meg kell nézni a magyarországi nyári fesztiválokat: mérgezik a fiatalságot mindenféle szeméttel. A kábítószerek egyik helyettesítője az agymosó média. Ez aztán elhiteti sokakkal, hogy a csillogó-villogó ruhák és ékszerek, a luxusautó és hasonlók jelentik az élet értelmét. Hát mi ez, ha nem az értékek lábbal taposása, a dolgozók leköpése? A Nyugat az emberi értékek temetője!
Ugyan az európai uniós rabszolgatartó-telep a végletekig kifárasztja a periféria lakosságát, így a magyarságot is, de akiben egy kis szikra is maradt, egy csepp emberség, annak reményt ad az, hogy dőlnek a hazug nyugati tabuk. Tömegpusztító fegyverek és egyéb hazugságok. Reményt ad a magyarságnak szervezetünk, a Magyar Nemzeti Arcvonal léte is. Győrkös István vezetésével történelmi küldetésünkre készülünk, várjuk köreinkbe a fogyasztói társadalmat akár pillanatok alatt elhagyni képes hazafiakat!
Szűcs Ferenc

"Az orosz nem ellensége a magyarnak..."

Megérkezett Oroszországba az a könyv, amely bestseller lett Magyarországon. Ez a regény Natalija Nyikityina "Hazatérek hozzád" című műve, amely a háborúról, egy magyar pilóta és egy orosz lány szerelméről szól, a kegyelemről és megbocsájtásról, és ami a legfontosabb, a megvilágosodásról, amelyhez a tiszta lelkű ember jut el. A bemutató szerepel a 26. Nemzetközi Könyvvásáron, amelynek díszvendége Magyarország.

A kiállításon való magyar részvétel egyik legfontosabb eleme e könyv debütálása lett. Miben rejlik a történet különlegessége, amelyet a Magyarországon élő orosz írónő mesél el?
Sikerült megteremtenie egy igazi és megérintő történetet a magyar Imre hadnagyról, akinek az életét megmenti az ő orosz szerelme, Olga - osztotta meg benyomásait a könyvről Anatolij Alekszejev, az Orosz-Magyar Baráti Társaság alelnöke. A pilóta úgy gondolta, hogy Magyarország szabadságát védelmezi, de kezd rájönni arra, hogy az orosz nem veszélyeztetik azt, hanem sokkal inkább a német ambíciókért harcol. Imre repülőjét lelövik, ő pedig egy kunyhóban találja magát, ahol az életüket kockáztatva, a sebesült ellenséget ápolja Ignat nagyapa és az unokája, Olga. Ő elhagyja őket, hogy ne tegye ki őket a veszélynek, majd orosz fogságba esik, átgondolja az életét és gyűlölni kezdi a háborút. A főhős rájön Ignat nagyapa szavainak értelmére: "Az orosz nem ellensége a magyarnak".

Valóban igaz lenne az elmondott történet? Igen, az! - mondta Szergej Filonyenko, a Voronyezsi Pedagógiai Egyetem rektora:

A magyar tiszt gondolatai Nyikityina regényében abszolút egybeesnek azokkal, amelyeket az archívumban eltöltött 30 éves munkám során olvastam a Donon harcolt magyarokról szóló dokumentumokban. Ők nagyon kínozta egy kérdés: itt, több mint kétezer kilométerre Budapesttől, egy igaz ügyért harcolok, védve Magyarországot, ahogy azt mondták nekem, mielőtt a frontra küldtek volna? Ez a kétség sok magyar katonát gyötört. A könyv egyedisége abban rejlik, hogy valósak a megjelentetett figurák, sőt maga a történet is, hiszen számos olyan dokumentált eset ismert, amikor az orosz családok magyar sebesülteket ápoltak.

Alekszander Kirillin hadtörténész sok éven át foglalkozott az orosz Honvédelmi Minisztériumban a háborús sírok problémájával. Ő beszélt a népeink nehéz múltjáról, beismerte, milyen nehezen győzték meg az oroszokat arról, hogy szükség van az ellenség sírhelyének az ápolásához.

Hiszen ugyanott, a Donnál, 1942-ben a szovjet hadsereg egész alakulatai haltak meg, amelyeket a 2. magyar hadsereg vett körül. A háború minden egyes családra kihatott. Azonban minél jobban távolodunk ezektől az eseményektől, annál több könyörületre és megértésre bukkanunk arról, hogy ki is áll a front másik oldalán.

Ugyanerről beszélt a Hazatérek hozzád c. regény bemutatóján Baranyi András, a Magyar Kulturális és Információs Központ igazgatója:

Magyarországon 3200 település van és ebből háromezerben található a szovjet katonáknak állított emlékmű, ahogyan magyar emlékművek is vannak Oroszországban. Az elesett katona már nem ellenség. Az áldozatokra való megemlékezés arra szólít fel bennünket, hogy megakadályozzuk a háború borzalmainak a megismétlődését. Ebben rejlik Natalija Nyikityina könyvének mély mondanivalója, amely segít abban, hogy az oroszok és a magyarok túllapozzanak a közös történelem nehéz oldalán.

Hozzátesszük, hogy a regény az orosz Olma Press Group kiadó gondozásában jelent meg, ma jelentősnek számító 30 ezres példányszámban.
http://hungarian....magyarnak/

Magyarázatot vár az e-útdíjra Orbánéktól az Európai Bizottság

A magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek – közölte Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa. A kormány magasabb díjakat vezetett be, mint amiket ígért. Az Európai Bizottság értékelése szerint a Magyarországon július 1-jétől alkalmazott útdíjrendszer nem felel meg a közösségi irányelveknek – írja a Népszabadság szerdai számában.
A lap írása szerint a Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedési biztosa, alelnöke által jegyzett vélemény alapján a magyar autópályadíj-rendszer több ponton nem felel meg a követelményeknek.
Az újság többi között példaként említi, hogy a bizottság szerint az úthasználati díjak lényegesen magasabbak a kormány által tavaly novemberben, majd 2013 februárjában bemutatott díjszámítási modellből levezethető összegeknél, illetve nincsenek a modell használatához elengedhetetlen alapvető adatok.
A Népszabadság értesülése szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium még tanulmányozza az augusztusban postázott állásfoglalást. Úgy tartják: “a támadás” beleillik a magyar ügyeket övező brüsszeli hangulatba, és a hiba nem a működésének első két hónapjában 27,35 milliárd forintot hozó díjrendszerben, hanem bizottsági “készülékekben” van – írja a Népszabadság.
(HVG)

Bal-Rad komm : Természetes véleménye a döbrögista csürhének, hogy a hiba az nem az ő készülékükben van! Hiszen az ő készülékük-amely a világ legmagasabb útdiját markolja ki a szállitmányozók zsebéből, és havonta tizenötmilliárd forint ingyenpénzt darál be a döbrögista konyhára-csakis kiválóan működhet.
Minden más egyéb zörej, ami a készülékből kihallatszik, az nem egyéb, minthogy valakik galád módon szeretnék akadályozni a pénzdaráló működését, és a döbrögista maffia gyarapodását. Azok a fuvarozók pedig, akik morognak a gépezet remek működése láttán, “magyarellenes” brüsszeli ügynökök, akik a Tündérmese bemocskolásán ügyködnek.

Krampácsoló őrnagy, bakter őrmester! Vasutast faragnának a kirúgott katonákból

Akár a MÁV-nál is elhelyezkedhetnek azok a Magyar Honvédséget önhibájukon kívül elhagyni kényszerülő katonák, akik továbbra is a közszolgálatban szeretnének dolgozni. Az erről szóló együttműködési megállapodást kedden Budapesten írta alá Hende Csaba honvédelmi miniszter és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Honvédelmi Minisztérium (HM) és a MÁV Zrt. MTI-hez eljuttatott közös közleményükben kiemelték: az új közszolgálati életpályamodell kialakításával párhuzamosan, annak részeként a katonai pályamodell is megújult, amelynek markáns eleme egy olyan rendszer kialakítása, amely szélesebb lehetőséget kínál a szervezetből kiváló katonáknak ahhoz, hogy a civil munkaerőpiac aktív tagjaként folytathassák karrierjüket.
Honvédségtől az állami vállalatokhoz

Leendő kalauzok gyakorolják az inditójelzést?!

Mint kiemelték: a kormány egyértelmű célja, hogy az egységes közszolgálati pályamodell keretei között ki kell alakítani a hivatásos katonák Magyar Honvédségtől történő kilépését követő, a közszolgálatban történő foglalkoztatásának szabályait, ezáltal “megnyitva az útját egy második közszolgálati pályafutásnak”. Ezt a lehetőséget bővítette ki az a HM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által május végén megkötött megállapodás, amelynek lényege, hogy az NFM hozzájárul, elősegíti és támogatja az állami többségi tulajdonban levő vállalatok és a HM közötti együttműködési megállapodások megkötését a honvédségtől kilépők elhelyezkedésének elősegítése érdekében. Ennek a keretszerződésnek az első megállapodását kötötték meg most a MÁV-csoporttal, amely az anyavállalaton kívül annak tíz leányvállalatára is kiterjed. A MÁV-csoport vállalatai részére a HM hozzáférhetővé teszi az úgynevezett közigazgatási tartalékállományába tartozók adatait. Az egyes vállalatok pedig üres munkaköreik feltöltése, toborzási tevékenységük során megvizsgálják az adatbázisban szereplők foglalkoztatásának lehetőségét.
“Önhibájukon kívül”
A HM közleménye szerint az úgynevezett közigazgatási tartalékállományba azok a hivatásos katonák kerülhetnek, akik legalább százados, illetve főtörzsőrmesteri rendfokozatot értek el és a beosztásuk létszámcsökkentés vagy átszervezés miatt szűnt meg, valamint lejárt a rendfokozatukra előírt maximális várakozási idő. Továbbá azok, akik legalább 25 év szolgálati idővel rendelkeznek és egészségügyi, pszichikai okból megszüntetik szolgálati viszonyukat. A HM viszont kiemelte: “ebbe a sajátos csoportba kizárólag a honvédségtől önhibájukon kívül kiválni kényszerülők kerülhetnek”.
Számukra a MÁV-csoport a felszabaduló, saját munkavállalókkal be nem tölthető munkakörben kínál állásokat az egykori katonák képzettségük és egészségi alkalmasságának függvényében, a területi igények szerint. A MÁV az állományába felvehető katonák részére a tervezett munkakör betöltéséhez szükséges vasúti képzést biztosítja.
Több száz katona
A HM és az NFM korábbi közleménye szerint hosszabb távon (3-5 év) évente átlagosan 200 a rendszerből önhibáján kívül kiválni kényszerülő hivatásos katonával számolnak. Ebből mintegy 70-80 tiszt, 120-130 altiszt. A MÁV-csoportnál foglalkoztatható létszám annak függvénye lesz, hogy a vasútvállalat létszámtervében meghatározott munkaerő struktúrához mennyiben illeszkedik a honvédségnél felszabaduló állomány – tették hozzá.

A MÁV közleményében kiemelte: a vezetőség által megkezdett struktúraváltás hatásai már érzékelhetők. Egyebek között a 2012-ben pozitív üzemi- és konszolidált csoportszintű eredményt elért vasúttársaság tavaly úgy volt képes adósságállományát mintegy 60 milliárd forinttal csökkenteni, hogy nem voltak megszorítások, csoportos létszámleépítések, a foglalkoztatás biztonsága garantált, s idén július elsejétől mintegy 35 ezer munkavállalója részesült 2,4 százalékos alapbéremelésben.
(Hir24)

Kérjük szépen, hadd uzsorázzunk tovább!

Alaposan megváltozott az uzsorások retorikája az elmúlt  egy év során, de mostanra úgy tűnik, már gyorsuló ütemben fogy a verbális muníció, a nagy mellény meg egyre szűkebb. Erről tanúskodik az az interneten is elterjedt levél, amit a Bankszövetség elnöke fogalmazott meg Varga Mihályhoz, és amely ezúttal már inkább tűnik segélykérésnek, mint nagy mellényű fenyegetőzésnek.
Ingyenebédezés helyett a Bankszövetség immáron szabadulna az általa “értelmetlennek és költségesnek” titulált, növekvő számú devizahiteles perektől, és biztosítaná azt is, hogy a jövőben ilyenek meg se indulhassanak.
( Pedig hol van még ezeknek a pereknek a száma attól, hogy komolyan megakasszák a daráló gépezetet. Mindenesetre úgy tűnik, ennyi is elég volt, hogy kiverje a biztosítékot.)
A Bankszövetség ennek érdekében először is módosíttatná a polgári perrendtartásról szóló törvényt. Ennek értelmében, a Kúria legutóbbi akciójához hasonlóan, a szerződés semmiségének kimondása helyett a jogviszony fennmaradását, és a szerződések utólagos kijavítását szorgalmaznák a bíróságok, további peres eljárás nélkül is.
Nyilván egy jogállamban ez így működik, a Bankszövetség, ha érdekei úgy kívánják, egyszerűen kérheti a magyar jogszabályok számára előnyös módosítását, de ezen ne akadjunk fenn, megszokhattuk már. Láthattunk már ilyet néhány éve, mikor a kormány által felállított  első, 8 pontos adósmentő csomagot a Bankszövetség egyetlen tollvonással a kukába küldte. Ha már itt tartunk, azt se feledjük el, hogy a “tiszta lappal indulás jogát, vagyis az “elsétálási jogot” dobatták ki legelőször, mert az ugye “rontaná a fizetési hajlandóságot”. Azóta tudjuk, hogy a Bankszövetség álláspontja szerint a félelem, az adósok terrorban tartása az egyetlen módszer uzsoraköveteléseik beszedéséhez.
Legalábbis eddig az volt, csak az emberek kezdenek egyre kevésbé félni. Mert lassan már nem igazán van mitől.
Következő lépésként, biztos, ami biztos, lemondatnák az adósokat a szerződések egyes pontjainak megtámadási jogáról a “segítségnyújtás” fejében. Finoman szólva ennek elég rossz üzenete van, és nem a legideálisabb módja a bankszektor iránti bizalom helyreállításának. Nyilvánvalóan nem is ez a cél, a levél sem nekünk íródott, de akkor legalább tartották volna titokban. Még olyan rossz gondolatai támadhatnak ezzel az egyszeri földi halandónak, hogy újfent meg akarják vezetni.
Részlet a levélből:
“A forintosítás bankrendszert terhelő költségeinek és az értelmetlen, a bankrendszer számára rengeteg költséget jelentő devizahitel-perek számának folyamatos növekedésére tekintettel méltányosnak gondoljuk, hogy a bank által nyújtott kedvezmények igénybevételének az is a feltétele lehessen, hogy az ügyfél a korábbi, a forintosítást megelőző jogviszonyt megerősítse, és lemondjon a korábbi szerződéses jogviszony, vagy annak egyes elemei megtámadásának jogáról.”
Mielőtt megsajnálnák őket a hatalmas költségeik, és drága idejük rablása miatt, menjünk tovább, mert van még itt egyéb csemege is. Nem is akármilyen:
“A levélben az is olvasható, hogy az ügyfelek jelenleg sok esetben visszaélésszerűen kérik a szerződés semmisségének megállapítását. Ez egybevág néhány banki vezető magánbeszélgetésekben hangoztatott szavaival (több helyszíni vizsgálatnál az derült ki, hogy az adós nemfizetés mellett igen csak magas életszínvonalon él), de azzal is, amit az OTP elnök-vezérigazgatója az Egyenes beszédben tegnap este elmondott. Csányi Sándor ugyanis beszélt arról, hogy a devizahitelesek érdekében tüntetést szervezők egyik vezetője 40 különböző devizatartozással rendelkezik.”
Lássunk hát csodát, megjelent egy új fogalom, “a semmisség megállapítását visszaélésszerűen kérő adós“. Aki bizonyos “helyszíni vizsgálatok” megállapításai szerint a devizahitele ellenére is magas színvonalon él, így a bankok szemszögéből “visszaélést” követ el, ha a bíróság kimondja ügyében a semmisséget. A jogállam egy egészen új, és különös értelmezésével állunk itt szemben.
Csányi Sándor példával  is alátámasztotta, hogy mennyire kell félnie a bankoknak tőlünk, visszaélések sorát elkövető adósoktól. Szerinte egy, a bankok ellen tüntetéseket szervező csoport (egyes források szerint a Koppány csoport) egyik vezetője állítólag 40 hitellel rendelkezik, melyeket spekulatív céllal vett fel.
Valljuk be, már ez önmagában megkövetelne egy tüntetést a bankok megkárosítása ellen, ezzel együtt természetesen minden adós köpjön egyet felfelé, és álljon alá…
Szegény üldözött bankok fenntartják a jogot, hogy az adósok életszínvonalát vizsgálgassák, és az alapján döntsék el, vonatkoznak-e rájuk a törvények, de fordítva természetesen ez nem lehetséges, mert a “banktitok” nem engedi. Meg különben is, őket ne merészelje senki számon kérni. Lovagias hozzáállás, az már biztos…
Ősi taktika, hogy az áldozatokból bűnbakot kell csinálni, de úgy tűnik, egyre kevésbé működik. Legalábbis akkor, ha jelen pillanatban kormánynak nevezett imposztoraink, ragaszkodva a becsületnek legalább a látszatához, méltó választ adnak erre a csodálatos gyöngyszemre.  Hogy mi lenne ez a méltó válasz, azt ide nem írom le, mert ki kellene csillagozni az egészet.
Viszont ha rábólintanak, akkor hivatalosan is kihirdethetjük Abszurdisztánt, vagy ha úgy tetszik, az első Magyar Köztrágyaságot.
Forrás: azenpenzem.hu



„Igazságot a devizahiteleseknek! 2013. szeptember 03.,
Figyelembe kell venni a bankrendszer teherviselő képességét, de minket alapvetően egy erőteljes erkölcsi szempont vezérel. Az pedig arról szól, hogy korábban a bankok átverték az ügyfeleiket, ezért most igazságot kell szolgáltatni a devizahiteleseknek, így a költségeket a bankoknak kell viselniük – mondta Rogán Antal a Magyar Nemzetnek adott interjújában.”
A bankrendszer teherviselő képessége érdekel minket? És a családok teherviselő képességét ki vizsgálta egyszer is? Majd az anyabankok visszautalják a kilapátolt bankókat, ha a leányok netán „megszorulnának”. Látható az is, hogy mennyire a bankszterek irányítják a törvényhozást. Ma, az Európai Uni(j)ó egyik tagállamában teljesen rendben van az, ha emberek millióinak jogérvényesítési lehetőségét vonják meg. Van rá egy tábla Tibi csokim, hogy emiatt nem indulna Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárás.
De ha már Rogán ilyen keményfiú, akkor ugyan miért nem állíttatja le a kilakoltatásokat és tesz javaslatot nyomozás elrendelésére Pintér elvtársnál és a NAV-nál?
A választási kampány javában zajlik, dübörög a rezsicsökkentés, élelmiszer-áfa csökkentés és a bankmentő – oh, pardon – a devizaadós-mentés. Vajon hányan hagyják magukat megvenni ezekkel az aprópénzekkel? Hányan fogják befogni a fülüket és a szemüket, cserébe a kényelemért? CSERÉBE A TOVÁBBI GYARMATOSÍTÁSÉRT!
Útelázga….útelágazódás…..útelágazáshoz érkeztünk. (Jól van, na. Nehéz szó! Másnak sem sikerült elsőre)
Még eldöntheti a kormány, hogy végleg megbuktatják-e a Köztársaságot és az út szélén hagyják a nemzetet, vagy felvállalják az igazságot.
Csak a mélyen alvók nem ébredtek még fel a megrázkódtatásra, amit a „hasraesésünk” okozott, amikor kirúgták a köztársaság bokáját az „elitek”.
Magunkra vagyunk utalva. Ha még a remény halvány lángja is ott pislákolt bennetek irántuk, fújjátok el. Övék a média, pénz, törvényhozás. Miénk a tömeg és az igazság. Ha az utcán nem akartok ott lenni, mert pl. ciki, vagy „úgysem sikerülből” nem jöttök; vagy miért pont vele…sorolhatnám…két hely biztosan van, ahol tehettek a közös ügyünkért kifosztóink ellen.
Papíron és facebookon.
Akkor alkossunk tömeget papíron. Mivel csalás áldozatai vagyunk (nem én, a kormány mondta), hát ragadjatok papírt és tollat, szerkesszétek meg a feljelentéseteket a bank és esetleg a közjegyző ellen, és villám gyorsan adjátok be a rendőrségen. Ez ingyen van. Mintát fellelhettek itt a honlapon is, de lehet „gúglizni” is.
Alkossunk tömeget a facebookon – és legfőképpen személyesen – hogy szájról-szájra továbbadva mindenkit tájékoztathassunk, akit csak elérünk.
Adjuk be ezrével a feljelentéseket, mert nem lehet minket csak úgy elsöpörni. Létszám, létszám, létszám. Nem csak az utcán kulcsszó, hanem e tekintetben is. Szervezetten gáncsolni a rendszert, mert előbb-utóbb mi rúgjuk ki a lábukat, és ezt tudják ők is. Tudjuk, mi az igazság. Ezért a kapkodás, a rohanás, az ötletelés részükről. Higgyétek el, félnek ettől!
Az igazság pedig az, hogy: CSALÁS TÖRTÉNT!
Ha egyetlen szavukat is elhisszük, mire kettőt pislogunk, ezek még a jogainkat is elveszik a jogainktól a jogállamban. Kb. 503.000 „devizahiteles” szerződést emlegetnek a bankszterek. Csak 5-10.000 szerződés miatt nyújtsunk be feljelentést, hadd érezzék a törődést a nyomozók és ügyészek is. Már a nem tetszésüknek is hangot adtak, miszerint teher nekik a sok-sok pereskedés is. Támadjunk újabb fronton! Ehhez, első neki futásra még ügyvéd sem kell.
De haladjunk tovább, részlet a bankszter-szövetség leveléből:
“A forintosítás bankrendszert terhelő költségeinek és az értelmetlen, a bankrendszer számára rengeteg költséget jelentő devizahitel-perek számának folyamatos növekedésére tekintettel méltányosnak gondoljuk, hogy a bank által nyújtott kedvezmények igénybevételének az is a feltétele lehessen, hogy az ügyfél a korábbi, a forintosítást megelőző jogviszonyt megerősítse, és lemondjon a korábbi szerződéses jogviszony, vagy annak egyes elemei megtámadásának jogáról.”
Ennyi hazugságot egyetlen mondatban… Tehát ők kedvezményeket adnak nekünk. Forintosítanák a forint „kölcsönt”. Micsoda nemes gesztus. És értelmetlenek a perek. Röhög a májam. Hogy én mit gondolok a kifosztókkal szemben méltányosnak, hamarosan elárulom, de a kedvenc bankom már tudja. Ezek az utolsó kapálózásaitok fehér gallérosok, abban biztosak lehettek.
„Csányi úgy vélekedett, a populizmus olyan szintet ért el a bankügyekben, aminek a káros hatása ma már nyilvánvaló. “A magyar politikai közélet ma kimondottan egy versenyhátránya az országnak” – jelentette ki.
Fél igazság. A bankszterek szabad fosztogatása, a teljes bukott politikai „elit” együtt a versenyhátránya az országnak. Kifosztók és kiszolgálók. Ez a teljes igazság.
„Csányi közölte azt is: a héten megtette a büntető feljelentést Lázár János ellen, polgári pert is indít heteken belül. “”Bármilyen kártérítést kapok, nyilvánvalóan fogok kapni, azt a Csányi Alapítvány javára fogom átutalni””, ahol tehetséges gyermekeket támogatunk – mondta. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár egy sajtótájékoztatón egyebek mellett az “ország első számú uzsorásának” nevezte a bankvezért.”
Tehát van, aki tudja, hogy egy sértegetésért is kártérítést fog kapni. Mert a törvény előtt mindenki egyenlő… Vastag a bőrük ezeknek, mint a rinocérosznak. Kártérítésből adomány, megszakad a szívem. Kedves csányi sándorok! Van ám itt úgy 4.000 öngyilkosságba hajszolt honfitársunk, kifosztott családok, tönkre vert vállalkozások, válások és egy adósságba hajszolt, térdre kényszerített gazdaság. Várjuk ajánlataitokat, hogy ez „halmazatilag mennyit kóstál” szerintetek!!!
„A devizahitelesek között sokan (alighanem éppen a leghangosabbak) az OTP első embere szerint spekulációs céllal adósodtak el. A felvett kölcsönt például ázsiai alapokba fektették. Az ilyen adósok megmentésének Csányi szerint „semmi értelme”.
A kölcsönt arra fordítjuk, amire akarjuk. Ha nem manipulálták volna forinthitelek kamatát, akkor abból is lehetett volna befektetni. Rossz szándék persze itt is volt, de a helyzet kínálat magát, lássuk be. Ez is csak megtévesztés.
Legalább most már azt is tudjuk, hogy mi vagyunk a hibásak.
A csányik meg ártatlanok, ugye?
A kedves kifosztóink nem spekuláltak a vagyonunkra, ugye?
A „termékeik” mindenben megfelelnek a hatályos törvényeknek, ugye?
Semmi rosszhiszeműség és nyereségvágy, ugye?
Még a végén az lesz a javaslatuk, hogy egyezzünk ki döntetlenben?
Azok az idők elmúltak, ma már bűnözőkkel nem tárgyalunk!
A HAZA NEM ELADÓ!

Madaras János

ELKEZDŐDÖTT!!! Szigorúan 18 éven felülieknek!!!

Az összesítés nem áll rendelkezésre. A bejegyzés megtekintéséhez kattints ide.