2014. június 20., péntek

Mit keresnek az amerikaiak Kelet-Európában?

Néhány nappal ezelőtt a NATO főtitkára, Anders fogh Rasmussen felháborodva jelentette be, hogy a szövetség több ezer orosz katonát látott Oroszországban, a határhoz közel. Az ukrán-orosz határ mentén van folyamatban jelentős csapatmozgás, ami a NATO vezérkarában hisztérikus reakciót váltott ki. Nagyon hamar kiderült, a nyugatiak szerint Oroszországnak nincsen joga saját csapatait a saját határán belül bárhol állomásoztatni.
Eközben több tízezer amerikai katona van jelen különböző kelet-európai országokban. Nem az Amerikai Egyesült Államok saját határain belül, hanem Kelet-Európában, ráadásul az orosz határok mentén. Annak érzékeltetésére kell ezt megállapítanunk, hogy a diplomácia mennyire eltávolodott a valóságtól. Távolabb van tőle mint eddig bármikor. A nyugati propagandagépezet szerint Oroszország támadni készül, mert csapatokat állomásoztat a saját határain belül, ráadásul a határ mentén. Mit lehet erre mondani? Ha nem lennének ott azok az orosz katonák, már a NATO fúrná az olajat ugyanott.
A NATO az utóbbi fél évben minden eddiginél nagyobb haderő-összpontosítást kezdett meg Kelet-Európában. Eltávolítottak egy legitim kormányt a térségben, és hadgyakorlatokat kezdtek a térség összes államában, a lefejezett országot pedig következetesen megszállták az amerikai magán katonai vállalatok. Ezeket a "hadgyakorlatokat" egy olyan ország vezényeli le, aminek nemhogy a térségben, de Európában sincs semmi keresnivalója. Mit keres Amerika Kelet-Európában? Mit keres az amerikai hadsereg Kelet-Európában? Mit keres az amerikai hadsereg az orosz határok mentén?
Képzeljünk el egy fordított helyzetet. Az orosz hadsereg hadgyakorlatot tartana Mexikóban, közvetlen az USA határai mentén. Az orosz haditengerészet felvonulna a Mexikói-öbölben. Több tízezer orosz katona állomásozna közvetlen az amerikai határon. A belorusz légierő eközben vadászgépeket helyezne át Kanadába, és azzal érvelne, hogy ezt amiatt teszi, mert Amerika támadni készül. Körülbelül ennyi realitása van a NATO szervezkedésének és a nyugati propaganda háborús retorikájának.
Vegyük észre, hogy itt egyetlen alapvető jogot vonnak kétségbe a nyugati országok: azt juttatták kifejezésre, hogy senkinek nincsen joga megvédeni a saját országát, ha ők egyszer ott kőolajat akarnak kitermelni. Fel vannak háborodva, hogy orosz katona van az orosz határon, és védi az országot a gyülekező dögkeselyűktől.
Tehát újra a lényeges kérdés: mit keres az amerikai hadsereg nem az amerikai határ mentén, hanem a Föld túlsó felén, Kelet-Európában?

http://www.hidfo.net/2014/06/20/mit-keresnek-az-amerikaiak-kelet-europaban

Zeman: Csehország nem támogatja a szankciókat

Milos Zeman, cseh államfő kifejtette, hogy nincs semmi ok Oroszország ellen szankciókat bevezetni, emellett Moszkva "elszigetelése" is szükségtelen lépés. Az államfő szerint az Európai Uniónak ehelyett fokoznia kell a Moszkvával folytatott együttműködést, hogy újra kölcsönös bizalom alakulhasson ki.
Ez egy igen éles retorikai fordulat a cseh külpolitika részéről. Alig néhány hete Zeman még arról beszélt, hogy fel kell készülni a katonai konfrontációra Oroszországgal. Az államfő akkor még olyan nyilatkozatokat adott, miszerint a NATO-nak nagyon keményen kell reagálnia Oroszország minden lépésére, valamint annak szükségességéről beszélt, hogy a NATO csapatokat be kell küldeni Ukrajnába. Zeman akkor szó szerint arról beszélt, hogy a NATO tagállamainak fel kell készülnie a katonai konfrontációra Oroszországgal.
Hídfő.net | Zeman
Mi ez az éles fordulat, miért akar újra megértést, kölcsönös bizalmat a cseh államfő? Bizonyára megérkezett az asztalára néhány felmérés, ami világosan mutatja, hogy a lakosság többsége elítél mindenfajta NATO beavatkozást. Esetleg azzal szembesült, hogy kampánypénzek nélkül fog maradni, mert a szankciókkal azoknak a profitját csökkentené, akik az ő előmenetelét is támogatták.
Zeman kardcsörtetése és meghunyászkodása egy kategóriába tehető Orbán Viktor 2008-as felszólalásaival, amikor a fülkeforradalom vezetője a grúz háború idején még arról beszélt, hogy a NATO-nak katonai beavatkozást kell kezdenie Oroszország ellen. Orbán is egy-két bizonytalan háborús provokáció után kellett rádöbbenjen, hogy emögött nincs gazdasági-üzleti realitás, csak magát égeti meg az ilyen retorikával. Most Zemanra jutott a sor. A cseh miniszterelnök, Bohuslav Sobotka alig két hete jelentette be, hogy nem támogatják a NATO kelet-európai haderő-összpontosítását, és nem hajlandók elszállásolni az amerikai csapatokat. Lassan minden V4-ország kihátrál a NATO terjeszkedése mögül, egyedül a magyar külpolitika próbál az utolsó csatlós szerepében tetszelegni.

http://www.hidfo.net/2014/06/20/zeman-csehorszag-nem-tamogatja-szankciokat

A G77-ek és Kína Új Világrendet követelnek

BqQsSSdIQAErs0B
“Az Új Világrend felé a jó életért” – olvasható a találkozó szlogenje a fotóhoz összegyűlt vezetők felett.

A világ több mint 100 kommunista, iszlamista és szocialista urai, kiegészítve a harmadik világ néhány megválasztott, de ettől semmivel sem kevésbé korrupt vezetőjével, gyűjt össze Bolíviában a G77 plusz Kína csúcstalálkozón, hogy követeljék „az Új Világrend bevezetését egy jobb élet reményében”.
Ban Ki-moon ENSZ vezér is csatlakozott az Amerika, szabadság, szuverenitás és szabadpiac ellenes eseménysorozathoz, sürgetve az egybegyűlt urakat, hogy továbbra is támogassák a „fenntartható fejlődést” és a globális felmelegedéssel kapcsolatos pánikkeltést, hogy segítségükkel rátukmálják a globális kormányzást a világra.
Annak ellenére, hogy ez volt az ötvenedik G77 csúcstalálkozó, a főáramú média szinte említésre sem méltatta az eseményt.
Az egybegyűlt 133 vezető egy zárónyilatkozatban követelte, természetesen nem ezekkel a szavakkal, egy központosított, globális diktatúra bevezetését és a nyugati adófizetők pénzének a harmadik világ kormányai számára történő újraelosztását. Mindent „Földanyával” összhangban, az ENSZ „fenntartható klímaváltozási rezsimjének” felügyeletével kell véghezvinni, szögezték le az egybegyűltek. A radikális nyilatkozat drámai planetáris átalakulást követel: egy erősebb, „megbízásait” hatékonyabban teljesítő ENSZ-t, a „globális szuverenitást” jelképező, nagyobb hatalmú ENSZ közgyűlést és az IMF által irányított globális valutát.
„Teljes mértékben tiszteljük az ENSZ alapokmányában és a nemzetközi jogban lefektetett alapelveket és célkitűzéseket, különös tekintettel azokra, amelyek az államok közötti egyenlőséget támogatják,” áll az ENSZ megerősítését követelő nyilatkozatban.
„Felismertük, hogy szükség van az ENSZ képességeinek és kapacitásának javítására, hogy képes legyen teljesíteni megbízatásait és maradéktalanul kivitelezni társadalmi és gazdasági programjait.”
A „Santa Cruz-i Nyilatkozat az Új Világrendért, a jobb életért” névre keresztelt megállapodás azt is szorgalmazza, hogy a többnyire zsarnokokból álló ENSZ közgyűlés amolyan vétómentes planetáris testületté válhasson.
Természetesen bevezetése esetén az általuk szorgalmazott, központilag megtervezett „Új Világrend” az emberiség többsége szempontjából a „jó élet” ellenkezőjét vagy annak csupán látszatát eredményezné, ahol a szabadság, a jómód, a szabadpiac és a nemzeti szuverenitás egy múltbéli emlékek maradnának csupán.
A résztvevő rezsimek ismét megtévesztéssel próbálják elérni céljaikat. A „klímaváltozásra” és a saját rendszerük által előidézett szegénységre hivatkozva követelik, hogy a nyugati országok adófizetői vagyonukat nekik, szabadságukat és szuverenitásukat pedig az ENSZ-nek adják át. A többségében autokrata rezsimek ezek mellett több beleszólást követelnek a felemelkedőben lévő „globális kormányzásba”.
A G77 plusz Kína csoportba, neve ellenére, ma már 133 kormány tartozik, akik között bolygónk legbrutálisabb kommunista diktatúráit is megtaláljuk. A pekingi diktatúra, amely immár évek óta szorgalmazza az Új Világrend bevezetését, természetesen a csúcstalálkozó legnagyobb hatalommal rendelkező résztvevője. Soros György már 2010-ben nyilvánosan hangoztatta, hogy Kína alkalmasabb lenne az Új Világrend vezetésére az Egyesült Államoknál.
Ironikus módon a rendezvény egyik elsőszámú témája a „szegénység” volt. Ironikus, mivel a világban tapasztalható hihetetlen szegénység éppen a találkozón résztvevő, és az általuk elnyomott szegényekre szocialista és egyúttal orwelli megoldásokat erőszakoló korrupt kormányok tevékenységének közvetlen eredménye. A megoldás szerintük még több, immár globális szintű szocializmus. Másképp fogalmazva, az elnyomottak vérén élősködő, sokszor luxus körülmények között élő vezetők azt az üzenetet próbálják közvetíteni, hogy számukra az „egyenlőtlenség” a legnyugtalanítóbb probléma.
Az Új Világrend bevezetését sürgető propaganda természetesen nem új keletű jelenség. Hugo Chavez, Venezuela megboldogult korábbi vezetője kínai látogatása során elmondta, hogy „Egy új világot teremtünk, egy kiegyensúlyozott világot. Egy új világrendet, egy többpólusú világot.”
Tavaly már Kína is egy ENSZ vezetés alatt álló, amerikamentes „Új Világrendet” szorgalmazott.
George H.W. Bush, Henry Kissinger, Bill Clinton és nyugati vezetők egész sora hirdeti ugyanezt, ugyanezeket a szavakat használva.
Időkjelei: A régi „káoszból rend” módszer klasszikus példáját láthatjuk immár globális szinten. A hatalmi elit az általuk bevezetni kívánt „megoldáshoz” gyártja a problémákat, hogy maguk az emberek követeljék saját börtönük felállítását a kiút reményében.
A jó hír, hogy ennek az elnyomó rendszernek igen rövid idő adatik (Jelenések 12:12), utána pedig egy valóban igazságos világ érkezik, ahol „nem ártanak és nem pusztítanak sehol, mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével”. (Ézsaiás 11:9)

Forrás: The New American
http://idokjelei.hu/2014/06/a-g77-ek-es-kina-uj-vilagrendet-kovetelnek/

Az Android és Windows rendszerű telefonok is lezárhatók lesznek távirányítással

200614sam

New York főügyészének, Eric Schneidermannak a közbenjárására, a Google és a Microsoft is beleegyezett, hogy az új Android és Windows operációs rendszerű telefonokat is működésképtelenné lehessen tenni távirányítással, a lopások csökkentése érdekében. A lépés ugyanakkor komoly adatvédelmi és szabadságjogi aggályokat is ébreszt.
„A Google nyilatkozatban közölte, hogy az Android operációs rendszer következő verziója már tartalmazni fogja a „gyári állapot védelmi megoldást”, írja a Bloomberg.
„Fred Humphires, a Microsoft állami ügyekért felelős alelnöke pedig azt nyilatkozta, hogy Windows operációs rendszerrel működő telefonokhoz letölthető következő szoftverfrissítések már lopásvédelmi mechanizmust is tartalmaznak majd.”
Az Apple legújabb operációs rendszere már tavaly szeptember óta tartalmazza ezt a funkciót, ami Eric Schneiderman szerint komoly előrelépés a lopások elleni harcban.
Látva azonban, hogy a hatóságok miként használják az Internet és egyéb rendszerek feletti hatalmukat a politikai ellenállás elfojtására, várható, hogy az új funkció számos aktivista szervezetnél kivágja majd a biztosítékot.
Bár a távkikapcsolás funkció kimondott célja a lopástól való elrettentés, nem nehéz elképzelni miként tudja egy kormány kihasználni a lehetőséget, hogy korlátozza vagy teljesen ellehetetlenítse a kommunikációt vagy például a fotózást egy általa érzékenynek ítélt helyszínen.
Az év elején például megtudtuk, hogy a Google egy olyan rendszert szabadalmaztatott, ami riasztaná a rendfenntartó erőket, ha egy adott helyszínen egy bizonyos számot meghaladó fénykép készül egyidőben. A lehetőség azonnal felveti a kérdést, hogy milyen szintű hozzáférése lehet a Google-nak az emberek személyes eszközeihez.
Az Apple még 2012-ben szabadalmaztatott egy eljárást, aminek segítségével távirányítással alvó üzemmódba lehet helyezni az elektromos eszközöket, ha azok egy bizonyos érzékeny zónába lépnek.
A szabadalmi leírásból kiderül, hogy a módszer segítségével nemcsak a fényképkészítést, de a telefonálást is letilthatják.
A hatóságok tehát bármilyen esemény közelében, legyen az egy politikai összejövetel vagy tüntetés, megakadályozhatják a kommunikációt, az események dokumentálását vagy a videó streaming-et, amolyan digitális kerítést vonva a terület köré.


Forrás: infowars.com

Telnek a temetők, nőnek a sorok a határátkelőkön.

 
Egy tegnapi statisztikai adat szerint Donbasszból tegnapig NÉGYSZÁZEZER oroszajkú ember menekült Oroszországba!

ENSZ-jelentés: Kijev háborús bűncselekményeket követ el Donbasszban

Az ENSZ megfigyelőinek jelentését tette közzé a http://www.km.ru
ensz
A jelentés megállapitja, hogy a kijevi junta a Genfi egyezményeket rendszeresen megsérti (háborús bűncselekményeket követ el) és folyamatosan megsérti az emberi jogokat.
A dokumentum a Majdanon történtektől kezdve az odesszai mészárláson keresztül a donbasszi háborús bűnök elkövetéséig sorolja fel 58 oldalon át a kijevi hiénahatalom gaztetteit, külön kiemelve a Donbasszban áldozatul esett gyerekek és nők történeteit.
gyerek
Szó van a jelentésben az újságirók elrablásáról, fosztogatásokról, emberrablásokról, kinzásokról és gyilkosságokról.
A dokumentum kitér az állami média hazug, oroszellenes hisztériakeltő magatartására, és provokativ hangvételére.
Az ENSZ dokumentum megállapitja, hogy a kijevi hatalom Donbasszban tiltott fegyvereket vetett be, és a nemzetközi normákat sértő módon támad nem katonai célpontokat.
(Forrás: http://www.km.ru)

Mellékvágányra terelnék az ügynöközést

Újabb gumicsontot dobtak be valakik a hazai politikába, hogy a Jobbik ellen megkezdett "ügynöközés"re adott válaszokat mellékvágányra tereljék. Tasnádi László rendészeti államtitkár állambiztonsági múltja belpolitikai téma lett, miután nyilvánosságra lett hozva, hogy Tasnádi a Belügyminisztérium III-as főcsoportfőnökségébe tagozódó III/II-2 alosztályon tevékenykedett századosként. A HVG hivatkozott a Heti Válasz egyik 2009-ben megjelent cikkére, amely szerint Tasnádi László több ügynökkel is kapcsolatban állt Nagy Imre 1989-es újratemetésén.
A gumicsontot olyan sikeresen bedobták a hazai politikába, hogy emiatt mindenki megfeledkezett arról, hogy a magyar kormány tagjai viszont nem valamelyik hazai szolgálatba vannak betagozódva, hanem nyugaton lettek beszervezve. Kizárólag amiatt töltenek be fontos pozíciót, mert a megbízóik pozícióba tették őket. Csupa nyugati elkötelezettségű ember alkotja a magyar kormányt, akik korábban valamilyen nyugati iskolában folytattak tanulmányokat, majd hazaérkezvén rohamléptékben vezető pozícióhoz jutottak és ott az ország nyugat felé fordítását elvégezték.
Balog Zoltán 1993-95 közt Németország egyik elit egyetemén, a bonni egyetemen tanult. Fazekas Sándor a Soros György pénzén alapított Fidesznek már 1989-ben tagja volt. (Soros György amerikai és izraeli állampolgár) Hende Csaba szintén a Soros-alapítvány által támogatott Magyar Demokrata Fórum tagja volt már 1988-tól. Trócsányi László 2005 és 2008 között a lyoni Jean Moulin Egyetem vendégprofesszora volt. Navracsics Tibor 1996-1997-ben a Brightoni Egyetemen tanult.
Nyugat - Ezt tanulta Soros pénzén, ezt képviseli
Csupa nyugati elkötelezettségű ember, akik már a kezdetektől valamelyik atlantista tömörülésben működtek és a nyugati érdeket képviselik Magyarországon. Most a média nem azzal van elfoglalva, hogy az ellenzéknek milyen orosz kapcsolatai vannak. Ehelyett valaki bedobta a gumicsontot, és beáldoznak egy személyt a sokadik sorból, akinek az állambiztonsági múltjával foglalkozni lehet gőzlevezetésként.
Ettől még a lényeg nem változik. Ami úgy jár, mint a kacsa, úgy hápog, mint a kacsa, úgy úszik, mint a kacsa, az alighanem egy kacsa. Aki nyugati egyetemen végez, vagy hosszú éveket nyugaton tartózkodik ilyen-olyan indokkal, utána hazajön, és bármilyen különösebb munka nélkül bekerül egy fontos pozícióba az államigazgatásba, ahol olyan tevékenységet végez, ami a nyugat érdekében áll, az nyugati ügynök.
Magyarország EU-csatlakozása, NATO-csatlakozása nem Magyarország érdeke volt, hanem a nyugat érdeke. Aki ennek a lebonyolításában részt vett, az nyugati ügynök. Emlékeztetőül: se az EU-csatlakozást, se a NATO-csatlakozást nem támogatta a magyar nép a referendumon. Előzetesen módosítani kellett a választási törvényt, hogy 25% részvételi aránnyal is érvényes legyen az eredmény, és át tudják verekedni a csatlakozást. A csatlakozás megvalósítása volt a lényeg, nem a magyar nép képviselete. Vagyis hápognak mint a kacsa, mindannyian. Ezzel kell foglalkozni. Nem a gumicsontként bedobott ügyekkel.

http://www.hidfo.net/2014/06/20/mellekvaganyra-terelnek-az-ugynokozest


A holland állam fizette Fidesz-politikusok tanulmányainak kiadását


 Évek óta halljuk, minő borzalom, hogy a nemzetietlen maffiabaloldal idegen érdekeket szolgál, mert külföldről fizetik. Magyar pénz jó, külföldi pénz rossz. De mi a helyzet azzal a holland pénzzel, amelyet 1998-ban Fidesz-politikusok tanulmányainak publikálására kapott egy holdudvari társaság? Lehet, hogy a Fidesz emberei kezdettől fogva idegenek (méghozzá drog-és prostitúciólegalizáló idegenek) kezében vannak?

Van az úgy, hogy az ember fiatal és kell neki a pénz. A mi történetünk hősei – Orbán Viktor 1989-es esetével szemben – már nem voltak fiatalok, de a pénz nekik is ugyanúgy kellett. Mégpedig a politikai témájú tanulmányaik megjelentetésére. Hát kaptak is. Mégpedig egy idegen államtól. A szóban forgó támogatást egy olyan szervezet kapta, melynek tagja volt például Martonyi János, két cikluson át Orbán külügyminisztere vagy a Terror Házát vezető Schmidt Mária. Illetve a médiában az utóbbi időkben Semjén Zsolt plágiumgyanús ügyével, illetve a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen kirobbant Petschauer-botránnyal összefüggésben említett Molnár Attila Károly. Ők a tanulmányok szerzői.

Valamint olyan politikusok és közszerelők, mint Matolcsy György, Illés Zoltán és Fricz Tamás. Fenti személyek valamennyien a támogatott szervezet tagjai vagy szimpatizánsai. Az ő említett tanulmányaik szerepelnek az 1998-as Janus-arcú rendszerváltozás című kötetben, amelynek kiadását „az a nagyvonalú anyagi segítség tette lehetővé, amit a Magyar Polgári Demokraták Társaságának a Holland Királyság Nagykövetsége biztosított.”

Mi ezzel a baj? Alapjáraton semmi nem lenne. Amennyiben nem azt hallanánk folyton a Fidesz környéke és holdudvara irányából, hogy az idegen pénz, az idegen befolyás milyen rossz.

„Önök között az ellenzék soraiban az LMP-ben, az MSZP-ben és más pártokban is, olyanok ülnek, akiket az amerikaiak pénzelnek, amerikai pénzből amerikaiaknak csinálnak politikát. Mi pedig magyar pénzből, valóban magyar vállalkozók, és különösképpen magyar adófizető állampolgárok támogatásából Magyarországon és Magyarországnak csináltunk politikát az elmúlt két évben.” – Lázár János mondta e szavakat.

E logika szerint 1998-ban a fenti Fidesz-politikusok és szimpatizánsok Hollandiának csináltak politikát. Tény, hogy bizonyos holland személyek pályafutását a Fidesz-holdudvar a szívén viselte. A 1020/1999. (II. 24.) számú kormányhatározattal létrehozott Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által működtetett XX. Század Intézet támogatta például Michiel Klinkhammer és Marcus van Hamersveld Könyörtelen messianizmus című, erősen jobboldali kötetét.

De Klinkhammer mégse volt különösebben elragadtatva. 2012-ben egyenesen azt nyilatkozta Lovas Istvánnak, hogy

„a Fidesz néhány kivétellel nem támogatta és nem támogatja külföldi barátait. Ez már több mint tíz éve rendszeresen és következetesen így zajlik. […] Sok cikket írtam a Magyar Nemzetben arról, hogy melyek lehetnének hatékony megoldások a Fidesz számára. Tartottam előadást a Civil Akadémián 2009-ben A szabadság érvényesítése egy poszt-totalitarista társadalomban címmel, ami után egy ott lévő vezető fideszes politikus megkérdezte, ha győz a Fidesz jövőre, nem lenne-e kedvem ide jönni és az ország imázsával foglalkozó intézetet alapítani, de azóta nem hallottam tőle semmit. Vagyis azt az ember elvárná, hogy a hágai magyar követségen számon tartják akkor, amikor a Magyarországot támogató hollandokból és az itt élő magyarokból egy csoportot kellene szervezni, akik netán leveleket írnak szerkesztőségekbe, igyekezve a tényeket közölni. Főként azután, hogy Martonyi János külügyminiszter erre utasította nagyköveteit.”

Vajon mi lehet ennek sajnálatos helyzetnek az oka?

Teljesen egyértelmű. A Fideszt kilóra megvette a nemzetközi baloldal. Ugyanis az 1998-as támogatás idején a holland kormányfő Wim Kok volt. A Holland Munkapárt elnöke, a Szocialista Internacionálé alelnöke. Nála nemzetközibb baloldalit aligha találni. Viccen kívül: pontosan tudható, hogy Fidesz-politikusok a rendszerváltás előtt, alatt és után is kaptak külföldről jövő támogatást.

Érdemes lenne tehát abbahagyni a vagdalkozást, hogy az ugyancsak külországi pénzekben részesülő ellenzéki vagy civil szervezetek Washington, Brüsszel, Tel-Aviv vagy Oslo rezidensei. Hacsak nem gondolják úgy, miszerint amíg kiépítették a politikai hatalmukat, addig nekik jöhetett a nyugati támogatás. Most pedig, hogy ki van építve a hatalom, másoknak már ne jöhessen. Hanem, ha már jön, akkor immár csak nekik. Végül is nyíltan megmondták, hogy csak a Fidesz.

Átlátszó

Nyugati ügynökkel íratják alá az EU társulási szerződést

Petro Porosenko bejelentette, még június 27-én aláírja a társulási szerződés gazdasági részét az Európai Unióval a Brüsszelben rendezett csúcstalálkozón. A politikai egyezményt már március 21-én aláírta az EU által ebből a célból kormányra juttatott csoport megbízottja. Porosenko szintén ebből a célból lett, feltehetőleg választási csalással pozícióba téve. Most bejelentette, hogy ha már a társulási szerződést aláírják, ez remek alkalom a teljes tagság megszerzésére is, euróval, szabadkereskedelmi egyezménnyel együtt.
Porosenko - töretlenül a nyugat szolgálatában
Korábban már Janukovicsot is megkörnyékezte az Európai Unió, az ukrán államfő elhúzódó tárgyalásokat folytatott az EU-csatlakozás megkezdéséről. Végül az aláírás előtt egy nappal visszamondta a társulási megállapodást, és a tárgyalódelegáció egy tagja nyilvánosságra hozta az európai uniós tagság valós feltételeit, ami az ukrán gazdaság szisztematikus lebontása lett volna. A fordulatot követően a nyugati országok eltávolították a legitim kormányt, a kormánypárti politikusokat a lefizetett csőcselék feltüzelésével elzavarták az országból, majd pozícióba tették saját kollaboránsaikat és Ukrajna EU-csatlakozása azóta is töretlenül folytatódik, mintha mi sem történt volna.

http://www.hidfo.net/2014/06/20/nyugati-ugynokkel-iratjak-ala-az-eu-tarsulasi-szerzodest

Nagy a mozgolódás Donbasszban!

Donbasszban nagyon-nagy csata készülődik. A kijevi latorhatalom döntő ütközetre szánta rá magát, de…
Luhanszkban ma reggel egy furcsa zászló tűnt fel. Helyiek találgatják a nacionálét.



Valójában a zászló nehéz haditechnikán lobogott. Tankokon, önjáró lövegeken, és teherautókon, amelyeken “katona-kinézésű” férfiak ültak-természetesen fegyverekkel. Tiz darab harckocsit és önjáró löveget, valamint nyolc páncélozott szállitójárművet számolt össze a fényképeket készitő helybéli, aki csak annyit tudott kivenni a zászló három szine közül, hogy piros-sárga-és a harmadik szint nem tudta kivenni.

A legfrissebb információnk pedig-szintén megerősitésre vár-hogy az orosz haderő kész bevonulni Donbasszba! Békefenntartóként!

http://balrad.wordpress.com/2014/06/20/nagy-a-mozgolodas-donbasszban/

Dél-Korea nem kér az USA rakétavédelmi rendszeréből

Kim Kwang Jin, Dél-Korea védelmi minisztere jelentette be, hogy Dél-Korea nem hajlandó az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszerének egy elemét se telepíteni. A választ a parlament kérdésére vonatkozva tette meg a védelmi miniszter, ugyanis az Egyesült Államokból kérés érkezett, hogy a THAAD (Terminal High-Altitude Area Defense) rendszer elemeit telepítse a dél-koreai kormányzat. Kim Kwang Jin szerint "...Dél-Korea nem tervezi se a vásárlását, se a telepítését a THAAD rendszernek". 
Hídfő.net | THAAD mobil kilövőállomásTHAAD mobil kilövőállomás
Dél-Korea indoka egyszerű: nem akarják, hogy a viszony elmérgesedjen Kínával, illetve meglátásuk szerint Észak-Korea egyértelmű provokációnak minősítené az esetet, ami kritikus válaszlépésekre adhatna okot. Az Egyesült Államok persze könnyű helyzetben van az óceán túloldalán, Dél-Korea így is folyamatos nyomás alatt áll főleg északról a túlzott "amerikanizálódás" miatt.


http://www.hidfo.net/2014/06/20/del-korea-nem-ker-az-usa-raketavedelmi-rendszerebol