2013. augusztus 17., szombat

IZRAEL PISZKOS KEZE VOLT A BEJRUTI ROBBANTÁSBAN

Pár napja, amikor a tévék mutatták a hatalmas robbantást a libanoni Hezbollah központ ellen, egyből tudni lehetett, hogy ezt Izrael hajtotta végre. Jellemző a gennyes hazai hírközlésre, hogy a tettesekről hallgattak. Mi volt a robbantás háttere? Izrael csak véres háborúval képes magát fönntartani. Most az egyiptomi harcok idején egy másik tűzfészket akar csinálni Libanonban, mert akkor könnyebben avatkozhat be Szíriában és Irán ellen is. Csakhogy a térségben mindenki tudja, hogy ott minden provokációs támadást Izrael csinál. Most ezt erősítette meg a PressTV (és kép) jelentése szerint a libanoni elnök is:
"Ez egy olyan bűncselekmény volt, amely magán viseli az izraeli terrorizmus újjlenyomatát és Izraelnek az volt a célja, hogy Libanont destabilizálja" - mondta Sleiman elnök csütörtök este.
http://amagyaroldal.hu/hirek/content/izrael-robbantott-libanonban

Itt a ház, ami nulla forintból üzemel

Az amerikai Earthship a teljesen hálózatfüggetlen otthon, a fenntartható tervezés és kivitelezés megtestesítője. A fenntartható megélhetés sincs figyelmen kívül hagyva ebben a szellemes épületben. A ház, amely fűti és hűti magát anélkül, hogy egy fillért is kellene közüzemi díjakra fizetni.
Ahogy az Earthship Biotecture amerikai alkotói leírják: "egyfajta passzív napenergiaház természetes és újrahasznosított anyagokból." Nagyon egyedi módon hoznak létre egy otthont, mely teljesen hálózatfüggetlen, és önfenntartó. Az Earthshipben talán a fűtés és hűtés megoldása a legizgalmasabb – ami egyébként hagyományosan az egyik legköltségesebb működés – írja az Új világtudat blog. A falak egy hőtárolót képeznek, amely lehetővé teszi, hogy az épület a nap folyamán a napból gyűjtse a hőt, és azt a falakban tárolja. Ahogy leszáll az éj, a hő felszabadul a falakból, hogy melegen tartsa a belső teret. Természetesen a – hidegebb – éjszaka folyamán a falak le fognak hűlni, így természetes hűtést biztosítanak napközben.
Az Earthship alapszerkezete úgy épül fel, hogy minden külső és belső teherhordó fal egymásra rakott gumiabroncsokból készül, amit földdel döngölnek be. A belső falak újrahasznosított dobozok és palackok méhsejtszerű elrendezésével, betonnal egymáshoz kötve készülnek. Mivel az Earthship részben a föld alá épül, az ablakokat oly módon tervezték, hogy lehetővé tegyék a maximális benapozást. A tetőablakok lehetővé teszik a levegő és a fény szabad áramlását.
Az Earthship minden saját vizét esővízből gyűjti össze. Még azon az éghajlaton is, ahol nagyon kevés az eső, mint a sivatagban, egy Earthship elegendő vizet hozhat létre egy család ellátására iváshoz, mosáshoz, zuhanyzáshoz, wc-használathoz és a növények öntözéséhez.
Az épület az áramot napelemek segítségével állítja elő. A vizet tisztítja, mineralizálja, majd háromszor egymás után felhasználja. A tisztított víz, miután fürdésre, főzésre, mosásra használta, egy házon belül található kis ültetvényt – zöldségeket, gyümölcsöket, dísznövényeket – öntöz. Miközben átszivárog az ágyáson, megtisztul, és úgynevezett „szürke víz” képződik – ez ugyan átlátszó, de emberi fogyasztásra már nem alkalmas.
Egy ilyen ház építési költsége körülbelül ugyanannyi, mint egy hasonló méretű, klasszikus házé: a föld és gumi ugyan ingyen van, a gumikat kellőképp megtömni azonban nem kis munka – ráadásul a villamosenergia-ellátást biztosító napelemek sem olcsók. Igaz, megépülte után a ház fenntartásának költsége elvileg nulla vagy minimális.
További részleteket itt lehet olvasni.

ADORJÁN András: NINCS ALKU...

Nincs alku veletek, senkik, soha sincs; mundérba'
Jöjjetek bár, állig fegyverben, vagy álca
Mögé rejtve undok, nyálkás féreg-lényetek
Nem, "eltársak"(sic!), mink is lássuk a tényeket!

Nincs béke és nem lesz, meg fegyverszünet
Se - adott szó, parafált papír? Csak múló tünet
A viszonyunkban: becstelen, ragályterjeszti patkányok
Ha csak bekattan az az álszent pofátok, okádok!

HARC volt, van, lesz, akárha túlerivel szemben
De biznisz, nyomorultak, nem létezik, hogy eszemben
Egyáltalán fölmerül, mint alternatíva
'Sz kiirtásunkra esküdtetek össze - ez a direktíva!

Nincs veletek, gazemberek, békesség, nyugvás, kontrakt
Ahhoz a két világ közt, ahová valók vagyunk, túl nagy a kontraszt
Ha kell, inkább egymagam leszek és éhezek, meg szomjazok, meg fázok
De MAJMOKKAL, ha kalasnyikovval nógatnak is újra,
NEM parolázok!

Budapest, 1996.május 31.


Emberi Test 2.0 – DNS nano robotokkal


A Columbia Egyetem olyan DNS robotokat hozott létre, amelyek megtalálják és célba veszik a beteg sejteket

Az Emberi Test 2.0 projekt első számú támogatója nem más, mint Ray Kurzweil, a transzhumanista mozgalom egyik legismertebb alakja. A projekt célja régóta nyilvános:
Az elkövetkező évtizedekben testünk fizikai és mentális rendszereinek már most is folyamatban lévő radikális fejlesztései nano robotokat is igénybe vesznek majd, hogy kiterjesszék vagy akár pótolják szerveinket.  Megfelelő diétával és étrendkiegészítőkkel már most is képesek vagyunk a legtöbb degeneratív betegség gyógyítására. Ez lesz a híd, ami az készülő biotechnológiai forradalomhoz vezet, ami pedig nanotechnológiai forradalmat eredményez. 2030-ra megvalósul az emberi agy visszafejtése és a nem-biológiai intelligencia egyesülhet a mi biológiai agyunkkal.
Az emberi agy visszafejtése már elindult az újfajta mikrochipek és szoftverek segítségével. Bár az agy nanobotok segítségével történő átvezetékelése 2020-ig nem várható, a Phys.org arról ad hírt, hogy ezek már képesek célba venni az emberi DNS-t a különböző „gyógyszeres terápiáknál vagy a DNS elpusztításához”.
A nano robotok már kiléptek a tudományos fantasztikum világából és a sci-fi horrorral ellentétben nem hirtelen fogják leigázni a világot. Már itt vannak és Kurzweil szerint lassan, fokozatosan válnak a világ részévé:
Ez egy fokozatos folyamat, ami már egy ideje elindult. Bár a 2.0-es verzió egy hatalmas projekt, ami végül minden fizikai és mentális funkciónk továbbfejlesztéséhez vezet, ezt apró jóindulatú lépésekben hajtjuk végre. Jelenlegi tudásunkkal már megérinthetjük és megérezhetjük a módszereket, amelyek segítségével ezt a jövőképet megvalósíthatjuk.
A Columbia Egyetem kutatói olyan nanobot flotta kifejlesztését jelentették be, amelyek képesek célzottan, konkrét sejtekbe juttatni a szükséges gyógyszert, és foszforeszkáló jelzésekkel azonosítani tudják a genetikai markereket. Az azonosítást követően elindítják a láncreakciót:
A robot ott tud működni, ahol mind a három komponens jelen van, és egy negyedik komponenst (alább „0”-val jelölve) is hozzáad, ami láncreakciót indít a DNS szakaszok között. Minden komponens DNS szakaszt cserél a másikkal, míg végül az utolsó antitest meg nem kapja a foszforeszkáló jelzéssel ellátott DNS szakaszt.
A láncreakció végén, ami az emberi vérmintában kevesebb, mint 15 percet vett igénybe, csupán azok a felszíni proteinek kerülnek megjelölésre, amelyek mind a három komponenssel rendelkeznek.
Természetesen az ilyen célzott kezelések hasznosak is lehetnek, főleg a rák gyógyításában, ahol a jelenlegi eljárások a beteg sejtek mellett az egészségeseket is elpusztítják, sokszor több kárt, mint javulást okozva (feltéve persze, hogy valaki a főirányú orvoslás módszereit választja).

Az új technológiákat így szokták eladni a nagyközönségnek és naiv lenne azt feltételezni, hogy nincsenek sötét felhasználási lehetőségek.
Az agy közvetlen módosítását például előszeretettel hívják „idegmódosításnak”. Egy 2009-es Wired cikk arról írt, hogy az agy közvetlen manipulálása optikai kábelek segítségével elég piszkos munka, de miután az eszköz a helyére került „képes egy gombnyomással boldoggá tenni valakit”. A nanobotok eggyel magasabb és automatizált szintre emelik ezt a folyamatot, molekulánként programozva át az agyat. A helyzet igazából még ennél is rosszabb, mivel ezek a mini droidok képesek önállóan sokszorosítani magukat, így nehéz elképzelni, hogy ezt a szellemet bárki képes legyen visszaédesgetni a palackba.
Íme, egy forgatókönyv, ami Kurzweil szerint működhet:
Az egyszerű gyógyszerekkel és étrendkiegészítőkkel szemben a nanobot technológia rendelkezik egy komoly előnnyel: egy bizonyos szintű intelligenciát is alkalmaz. A nanobotok képesek leltárt vezetni saját magukról illetve okos módon behatolni és távozni testünkből. Az egyik forgatókönyv szerint egy különleges „tápanyag kiegészítőt”, mondjuk egy övet vagy pólót viselnénk, ami a táplálékokat tartalmazó nanobotokat tárolná, amelyek így szabadon ki-be járhatnának a testünkben, annak természetes nyílásain át.
Ez a megoldás egyelőre némi választást biztosítana az embereknek, hiszen mindenki eldönthetné, hogy viseli ezt a „kiegészítőt” vagy sem, azonban Kurzweil rávilágít, hogy ezek a nanobotok előtt utóbb mindenhol jelen lennének:
Végül nem kell majd különleges ruhákat, azaz táplálékforrásokat viselnünk testünkön. Ahogyan a számítástechnika is mindenütt jelen lesz, az alapvető anyagcsere nanobot források is beágyazódnak a környezetbe.
A futuristák nyájas szóhasználata ellenére tudjuk, hogy az emberi viselkedés kezelésének és előrejelzésének számos emberellenes alkalmazásán dolgoznak. Mivel a szabad akaratot éppúgy támadják, mint testünk sejtjeit, fontos hangot adni etikai aggályainknak. A tudósokat csak az érdekli, hogy kinyithassák Pandora szelencéjét, a negatív következményekkel egyelőre nem akarnak foglalkozni. És ez is csak abban az esetben igaz, ha azt feltételezzük, hogy szándékaik teljesen tiszták. Érdemes végigtekinteni a katonaság által a lakosságon végzett emberkísérleteken, hogy más szemmel nézhessük a kérdést.
A legjobb esetben is Emberi Test 2.0 helyett Gyógyszeripar 2.0-ről kellene beszélnünk, ahol a hagyományos gyógyszereket fokozatosan nanogyógyszerek váltják fel, amelyeket nano flották juttatnak a testünkbe. A finanszírozás már megvan, a gyártók pedig hihetetlen profitot látnak a jövőben. Azoknak, akik ennek a technológiának csak a jó oldalát látják, érdemes elgondolkozni, hogy kik is irányítják valójában.

Forrás: Activist Post

Ehető a bolti ketchup és majonéz?


A bolti szószoknak vajmi kevés köze van az ehető ételekhez.
Sajnos az összetevők listáján feltüntetett riasztó neveket kezdjük megszokni és elfogadni. Ilyen például a monoszódium glutamát, amit gyakran név szerint kiírnak, máskor pedig csak a természetes ízfokozók, maláta kivonat (malt extract) vagy szója fehérje (soy protein) megnevezéssel illetnek. A monoszódium glutamát egy különösen veszélyes izgató méreg, mely súlygyarapodást, depressziót, fejfájást, fáradtságot, szemkárosodást, gyors szívverést, különböző fokú agykárosodásokat, bizsergést és végtagbeli érzéketlenséget okozhat. 
Ehhez még hozzájönnek olyan újabb technológiával előállított összetevők, amik “természetes aromák vagy ízesítők” -ként kerülnek a csomagolásokra. Teljesen szabályosan, mert a szabályok lassabban alakulnak, mint a pénzéhes emberek leleményessége. Biotechnológiával rettentő olcsón, olyan ízeket illetve ízhatást tudnak produkálni, hogy észre se vesszük a valódi földben nőtt alapanyagok hiányát. Sőt megnyaljuk a 10 ujjunkat, ha lenyeltük őket. Csakhogy ezzel a betegségek felé vezető utat is kikövezzük magunknak.
Nézzünk most meg néhány boltban kapható öntetet részletesebben.

MAJONÉZ

A legtöbb iparilag előállított majonézt szója olajból készítik, ami az egyik legártalmasabb olajfajta az összes fogyasztható olajok és zsírok közül, függetlenül attól, hogy részlegesen vagy teljesenen hirdogénezett, organikus/bio vagy újabban módsodított szója fajta (genetikusan módósított), ami nem kíván hidrogénezést. A szójaolaj olyan betegségeknek kövezi ki az utat, mint a kóros elhízás, szív és érrendszeri betegségek vagy utódnemzési problémák.

BLUE CHEESE DRESSZINGEK

A blue cheese öntetek előállítása során egy olyan kémiai főzet keletkezik, amit elnézve nem könnyen jutna eszünkbe, hogy étel készül. Gyakran szója olaj az alapjuk, mely önmagában is káros (lásd majonéz), mesterséges színezőkkel adják nekik az elvárt fehér színt és elmaradhatatlan belőlük a monoszódium glutamát.

KETCHUP

Legtöbb üvegezett ketchup agyonfőzött paradicsomból, vízből és nagy mennyiségű édesítőből készül, általában kukorica szirupból. Sok tartalmaz úgynevezett “természetes ízesítőket”, amik leginkább kémiai anyagok, így MSG, azaz monosódium glutamát (lásd Blue Cheese dresszingek). Sajnos jelen szabályozások szerint világszerte megengedett, hogy a biotechnológiával előállított kémiai ízek és ízfokozók, természetes aromák- és ízesítőkként kerülhetnek a csomagolásra.  Egy kanál ketchup, még a bio variációk is, legalább 4 gram cukrot tartalmaz, és a legtöbb ember jóval több, mint egy kanalat fogyaszt egy étkezésnél.

BARBEQUE  SZÓSZOK ÉS PECSENYE ÖNTETEK

A közkedvelt steak és barbeque szószok kevés igazi étel- adalékot tartalmaznak. Kémiai töltőanyagokból készülnek, tartósítószerekből, mint a kálium-szorbát, karamell szín, mely utóbbi általában MSG-vel dúsított (monoszódium glutamát), túlzott mennyiségű nátriumból, színezőkből, stabilizátorokból, szerkezet- és íz fokozókból és genetikailag módosított alapanyagokból állnak. Ráadásul magas fruktóz tartalmú kukorica sziruppal édesítik őket, mely önmagában is nagyon káros.
Legjobb, ha saját magunk készítjük el önteteinket. Őszintén szólva a barbeque szószt még sosem kóstoltam, ahhoz hasonló ízt nem tudok itthon előállítani, de a ketchup-hoz itt van egy jól bevált házi receptem:  masodiksziv.blogspot.be A majonézre talán még emlékszünk… Egészséges, házi majonéz recept
Próbáljunk meg minél kevesebb cukrot használni a szószainkhoz. A cukrot orvosok is károsabbnak találják mostanában, mint a sót!

Cseh Katalin

Élet a Faluhely majorban: le kell rázni az álomport mindenki szeméről

Másfél éve élete nagyobbik részét egy völgyben tölti a fiatal házaspár. Számukra Salgótarján közelében, a mátranováki Faluhely major jelenti a világot.
adam1
A Földi család története, élete nem csupán tanulságos, hanem lélekemelő is. A férj, Ádám néprajzkutató és politológus, a Faluhelyen Itthon és Másutt oldalak szerzője és szerkesztője. Felesége, Fütyü-Földi Klára szintén néprajzkutató, jelenleg a Debreceni Egyetem magyar irodalom szakos doktorandusz hallgatója. Kislányuk Földi Bíbor Hajnal, idén márciusban múlt 2 éves.
Földi Ádámmal arról beszélgettünk, miként indultak el, és hogyan élik meg útjukat az egészséges, szenvedésmentes és boldog élethez a teremtett világban, a természet lágy ölén.
- Nem szokványos, hogy két fiatal néprajzkutató kiköltözik egy csodálatos völgybe, és egy olyan utat választ, amelyre minden bizonnyal kevesek vállalkoznának a mai világban. Mi volt döntésük „hátterében”?
- Különleges szolgálatot vállaltunk. Hosszú éveket töltöttünk egyetemeken, kultúrákat és társadalmakat tanulmányozva, fáradhatatlanul kutatva. Mindig arra törekedtünk, hogy minél teljesebb képet kaphassunk a valóságról, hogy megérthessük világunk működését. Minél mélyebbre ástunk, annál rémisztőbb felismerésekben volt részünk. Minél rémisztőbbek voltak a felfedezések, annál inkább éreztük ezek hatását saját életünkben is. Nem, ez velünk nem történhet, nem élhetünk le egy életet a valóság illúziójában, miközben a létező világ elpusztul körülöttünk. Nem csak hagyományaink kopnak le rólunk, nem csak dédszüleink emlékét felejtjük el, hanem ha továbbra is így élünk, elvesszük az életnek a lehetőségét saját ükunokáink elől! Nincs időnk tovább szemlélni tétlenül, hogyan rohannak családtagjaink, rokonaink, barátaink és az ő barátaik vesztükbe. Mert bizony ahogyan a ma embere él, vagy szeretne élni, az pusztulást hoz az egész bolygó számára. Le kell ráznunk az álomport mindannyiunk szeméről.
adam3- Gondolatainak igazságtartalma aligha kérdőjelezhető meg, számomra mégis túl nagy falatnak tűnik vállalt szolgálatuk.
-
Pedig egyáltalán nem az! Szolgálunk és szolgálni szeretnénk, két kezünkkel, szívünkkel, lelkünkkel, életünkkel. Az írott szó kevés. A valóság túl messzire sodródott az embertől. Olyan helyre van szükség, ahol a teremtett világ kézzelfoghatóvá válik mindenki számára. A valóság nem tanítható szavakkal, a valóság csupán egy lehetőség. Egy lehetőség egy egészséges, szenvedésmentes, boldog élethez. Ezt azonban mindenkinek magának kell megteremtenie. Mi csupán a saját utunkat mutathatjuk meg: igenis létre tudunk hozni egy helyet a mi valóságunk számára, bátorításul, hogy érdemes elindulni…
- Faluhely majorban a teremtett világ valóban kézzelfogható. De hogyan kerültek ide?
- A Faluhely major két évtizede van szüleim tulajdonában. Édesapám, Földi Gyula az őshonos és magyar tenyésztésű háziállatok szerelmese és nagy pártfogója. Magas szinten tenyészti őket és különféle országos tenyésztő szervezetekben tevékenykedik aktívan. A major tehát adott volt, s itt kezdtem el két kezemmel betölteni azt az űrt, mely lelkemben tátongott, felépíteni azt a világot, mely kiteljesítheti a völgy küldetését.
adam4- Alig másfél év alatt szolgálatuknak szinte mindent alárendeltek, keményen dolgoztak. Itt vannak például állataik és kertészetük.
-
A majorban olyan állatokat tartunk, melyek több száz éve a Kárpát-medencében élnek, tökéletesen alkalmazkodtak a klímához. Szívósak és ellenállóak a legtöbb mai betegséggel szemben is, persze csak a megfelelő tartásmód mellett. Ez alatt pedig a hagyományos állattartást kell érteni. Feleségemmel elkezdtük családi kertészetünk megalapítását is, hogy minél több zöldséget tudjunk megtermelni családunk és mindazok számára, akiket hozzánk vezetett az Ég.
- Tavaly nyár végére elkészült falusi vendégasztaluk, ahol különleges ételek kerülnek a betérő vándor tányérjába. Mennyire része ez szolgálatuknak?
-
Olyan alapanyagokból készítjük ételeinket, amilyent csak egy gazdálkodó család engedhet meg magának. Ez is azon dolgok közé tartozik a világban, ami pénzben nem mérhető. Hiába akarnád kifizetni a szeretetet, amit az élővilág felé sugárzol – az sosem fog a pénzedért cserébe viszont szeretni. De ha érzi a közelségedet, a törődést, akkor tudatja veled, hogy ő az, aki érted született és élt, azért hogy táplálhassa tovább az életet. Ez a legnagyobb áldozat. Az éteknek lelke van, s nekünk úgy kell elkészítenünk, hogy azt a legteljesebb valójában adhassuk át vendégeinknek. Bárki eljöhet hozzánk, hiszen nem étterem vagyunk, csupán egy család, aki két főre ugyanolyan szívesen elkészítünk egy-egy étket, mint egy baráti társaság számára.
adam2- A major legújabb alkotása az idén tavasszal elkészült első vendégszoba, mely – ahogy Ön fogalmazott – főhajtás az élővilág nagyszerűsége előtt.
-
Egy zárt világ ez, ahol a mázolt föld illatát őrzik a gerendák és a sárral tapasztott, meszelt falak. Ahová nem ér el a hétköznapok káosza, ahol a formák, színek, anyagok mind az életről szólnak. Lehet aludni friss szénában vagy a palóc kemence tetején. Gyógynövényes fürdőket venni, belélegezni a növények és föld illatát. Kulturális örökségünk és a régi emberek természetszeretet éled föl ebben a szobában, ahol szeretettel látunk mindenkit, aki nyitott szívvel, kész befogadni a falusi élet egyszerű szépségét.
- Hogyan jellemezhetnénk a Faluhely majort? Gazdaság, falusi vendéglátó, vendégasztal-szolgáltató?
-
A Faluhely völgye nem egy gazdaság, hanem egy természetes élettér minden élőlény számára, ahol békében élhet saját világában. Igaz ez növényre, állatra és az emberre is. Nem gazdálkodók vagy falusi vendéglátók vagyunk, hanem emberek, akiknek egyetlen célja az élet éltetése. Nem csupán az a fontos, amit teszünk, hanem az, amiért tesszük. A természettel való együttlét megtanítja az embert az önnevelésre, arra, hogy bírálja fölül napról napra életét és merjen változtatni. Ma az emberek nagy része nem képes elengedni a megszokást. Nagy áldozat ez, melyet mi is megélünk. Mindent, amit az elmúlt másfél évben elértünk, önerőből értük el. Nem pályázatokból, hitelekből finanszíroztuk vállalásunkat, hanem beletettük mindenünket. Szó szerint.
- Szó szerint mit értsek ezen?
-
Amit csak lehet magunk készítünk el. Nincs egy boltban megkapható bútorunk, függönyünk, szappanunk, minden két kezünk munkája. Sok dologról lemondtunk azért, hogy mielőbb valóra válhassanak álmaink. Néha bizony olyan dolgokat is nélkülöznünk kell, ami sokak számára nélkülözhetetlen része a hétköznapoknak. Minél kevesebből élünk, annál többet szeretnénk adni. Hisszük, hogy így van ez jól. Cserébe csodálatos környezetben élhetünk és megélhetjük azt, amire mindenkinek szüksége lenne – a teremtett világ közelségét.
- Bíbor Hajnal: gyönyörű a név, mellesleg tüneményes ez a kicsi teremtmény. Végezetül azt kérdezem, gyermekük hogyan viszonyul az Önök útjához?
- Amikor a teremtett világ közelségéről beszélek, kislányunktól nagyon sokat tanulunk ezen a téren. Mikor tele van fejünk az épített világ nehézségeivel, ő olyan őszintén tud örülni egy lepkének, egy virágnak, olyan felhőtlenül boldog tud lenni, hogy az ember elmosolyodik és ráébred: mik is az igazán fontos dolgok az adott pillanatban. Hiszen mi más az élet, mint megismételhetetlen pillanatok összessége? Ez a mi valóságunk, melyet szívesen megosztunk bárkivel, aki vágyik egy kis csöndre, aki át akarja lépni egy kis időre az épített világ határait.

Sokszínű vidék

Deresre húzzák az internetes oldalakat?



MI NEM HISZÜNK A NETES CENZÚRÁBAN
Ez a netes cenzúra kb. olyan találgatás - véleményünk szerint - mint amikor megjött az új "médiatörvény" és akkor bizonyos okosok olyan híreket terjesztettek azonnal, hogy blogokat fognak letiltani, senkit és semmit nem lehet bírálni, stb. Ehhez képest most már ott tartunk, hogy a kormánypárti és más közszerelők a legdurvább jelzőket használják egymás ellen....Szóval most már a parlament mocsokszintjére züllött le a közbeszéd a sajtóban és a neten. Még a nagy híroldalakon is olyan közönséges a hangnem (hagy ne írjuk le ezek neveit), hogy az már bántó és ízléstelen. De várjuk ki a végét, hogy mi lesz januárban...Mi nem aggódunk. Kép: derestv