2022. január 19., szerda

Január 18. Tűzgyűrű, Vérhold

Mint emlékeztem, újból előkerült NINIVE, hogy mennyire emlékszünk reá, hogy mi történt ott.

 

LUZ DE MARIA KOMMENTÁRA

Testvérek:

A mi Urunk Jézus Krisztus az első parancsolat megtartására hív minket: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből.” (5Móz 6:5)

Testvériségre szólít fel, hogy meglássuk Őt testvéreinkben, és ezt azért, hogy megértsük, hogy nem fogunk tudni elszigetelten szembenézni azzal, ami eljövendő.

Ebben a felhívásban a mi Urunk, Jézus Krisztus rávezet bennünket az emberiséget megtisztító eseményekre, és nagyon finoman beszél nekünk a nagy áramszünetről úgy, hogy visszaélt tudománynak nevezi, hogy megértsük. Hasonlóképpen a háborúról beszél nekünk, hogy lelkileg és arra, amije van, mindenki lehetőségei szerint felkészüljünk.

Majd leírja, hogy mi az idei vérhold és a bolygónkat érintő napfogyatkozás. Ezeket a csillagászati ​​jelenségeket nem csak látványnak kell tekinteni, hanem ezeknek az időknek a jeleiként és jelzéseiként.

Szem előtt tartva, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus irgalmas, őrizzük meg a testvériséget testvéreinkkel: ez rendkívül fontos Urunk útjának követéséhez. Itt az ideje az egységnek, a felülről jövő erő megtapasztalásának, hogy a gonosz ne sikerüljön megosztani és ezáltal legyőzni.

Komoly időszak ez a generáció számára. Az emberiség elembertelenedése folyamatban van, és a jelek és jelek nem csak azért jelennek meg, hanem azért, ami belőlük következik.

Előre, Isten népe!

Ámen.

 

A Telihold ősi nevei és magyarázatuk

A Földművesek Almanachja felsorolja a teliholdak ősi indián neveit. Ezek közül megannyi lehetne akár európai is, hiszen azonos tapasztalatok kapcsolódnak hozzájuk.

Farkas telihold – január

A fagyos és sötét téli éjszakákon a farkas falkák éhesen vonyítottak a falvak körül. Innen ered a januári telihold neve.

Néha úgy is emlegették, hogy Öreg Hold, vagy a Yule (Karacsún) utáni hold. Egyesek havas teliholdnak nevezték, de a legtöbb törzs ezt a nevet a következő holdra alkalmazta.

Havas telihold – február

Mivel a legtöbb hó általában ebben a hónapban esett, az északi és keleti őslakos törzsek a februári teliholdat leggyakrabban Havas Teliholdnak nevezték. Egyes törzsek ezt a holdat Éhező Teliholdként is emlegették, mivel a területükön uralkodó zord időjárási viszonyok nagyon megnehezítették a vadászatot.

Féreg telihold – március

Ahogy a hőmérséklet melegedni kezd, és a talaj kiolvad, megjelennek a földigiliszták és a rájuk vadászó madarak is.

Az északabbra élő törzsek ezt a teliholdat Varjú Teliholdként ismerték, amikor a varjak rikoltozása jelezte a tél végét; vagy Kéreg Teliholdként, mivel a hótakaró a nappali olvadástól és az éjszakai fagyástól kérgesedik.

A juharfák csapolásának idejét jelző telihold egy másik variáció. A telepesek böjti holdként is ismerték, és a tél utolsó teliholdjának tartották.

Rózsaszín telihold – április

Ez az elnevezés egy rózsaszín gyógynövénytől származik, amely a tavasz egyik legkorábban kikelő virága.

E hónap égitestjének más elnevezései között szerepel a Csírázó füves telihold, a Tojáshold, a tengerparti törzseknél pedig a Hal telihold, mivel ilyenkor úsznak felfelé a pisztrángok az árral szemben, hogy ívjanak.

Európában Rügyfakasztó Teliholdnak hívhatnánk.

Virágos telihold – május

A legtöbb területen ilyenkor bontják ki szirmaikat a virágok és az egész természet hirdeti a megújulást – innen származik a mostani Telihold neve. Más elnevezései között szerepel a Kukoricaültetési telihold vagy a Tejhold.

Eper telihold – június

Ez a név minden algonkin törzsnél általános volt. Európában azonban rózsás holdnak nevezték. Azért is, mert az eper szüretelésének viszonylag rövid szezonja minden évben június hónapra esik, így az ebben a hónapban bekövetkező teliholdat eper névre keresztelték!

Szarvas/bika telihold – július

Július általában az a hónap, amikor a szarvasbikák új agancsa bársonyos bundával borított homlokukból kitüremkedik. Gyakran nevezték Villám teliholdnak is, amiért a zivatarok ilyenkor a leggyakoribbak. E hónap holdjának egy másik neve a széna telihold volt.

Tokhal telihold – augusztus

A halász törzseknek tulajdonítják e hold elnevezését, mivel a Nagy-tavak és más nagyobb víztestek nagytestű halát, a tokhalat ebben a hónapban fogták ki a legkönnyebben. Néhány törzs Vörös teliholdként ismerte, mivel a Hold felkelésekor minden fülledt ködön keresztül vörösesnek tűnik. Zöld kukoricás holdnak vagy Gabonás holdnak is nevezték.

Kukorica telihold vagy Aratási telihold – szeptember

Ezt a telihold elnevezést az indiánoknak tulajdonítják, mivel ez jelzi, hogy mikor kellett betakarítani a kukoricát. Leggyakrabban a szeptemberi telihold valójában az aratási hold, amely az őszi napéjegyenlőséghez legközelebb eső telihold.

Három évből két évben szeptemberben van az aratóhold, de néhány évben októberben is előfordul. Az aratás csúcspontján a gazdák késő éjszakáig dolgozhatnak e hold fényénél.

Általában a telihold minden éjjel átlagosan 50 perccel később kel, de az aratóhold körüli néhány éjszakán a Hold minden éjjel szinte ugyanabban az időben kel: az Egyesült Államokban mindössze 25-30 perccel később, Kanada és Európa nagy részén pedig csak 10-20 perccel később.

A kukorica, a tök, a tökfélék, a bab és a vadrizs, a fő indián alapélelmiszerek most már készen állnak a gyűjtésre.

Vadász telihold vagy Vérhold – október

Ezt a teliholdat gyakran nevezik teljes vadászholdnak, vérholdnak vagy szangvinikus holdnak. Sok holddal ezelőtt az amerikai őslakosok nyilvánvaló okokból nevezték el ezt a fényes Holdat. A levelek lehullanak a fákról, a szarvasok felhizlalódtak, és itt az ideje, hogy elkezdjük a hús elraktározását az előttünk álló hosszú télre.

Mivel a földeket hagyományosan szeptember végén vagy október elején aratták le, a vadászok könnyen láthatták a rókát és más állatokat, amelyek kijöttek, hogy a lehullott gabonából szedjenek. Valószínűleg a közelgő tél fenyegető veszélye miatt a vadászholdat általában különleges tisztelet övezi, és történelmileg mind Nyugat-Európában, mind számos amerikai indián törzsnél fontos ünnepnapként szolgált.

Hód telihold – november

Ekkor állították ki a hódcsapdákat, mielőtt a mocsarak befagytak volna, hogy biztosítsák a meleg téli prémek utánpótlását. Egy másik értelmezés szerint a Hód Telihold elnevezés onnan ered, hogy a hódok most aktívan készülnek a télre. Néha Fagyos holdként is emlegetik.

Hideg telihold; vagy Hosszú éjszakai Telihold – december

Éjszaka telihold jelenik meg a téli csodavilág felett. Ebben a hónapban a téli hideg egyre jobban rátelepszik, és az éjszakák a leghosszabbak és legsötétebbek. Néha a Yule/Karacsún előtti holdnak is nevezik.

A Hosszú éjszakai Hold elnevezés kétszeresen is találó, mert a tél közepén valóban hosszú az éjszaka, és mert a Hold sokáig a horizont felett tartózkodik. A tél közepén a telihold magasan vonul az égen, mivel a Nap alacsonyan áll.

Vannak még szuperholdak, holdfogyatkozások és még sok más, amire érdemes odafigyelni. Íme, a 2022-es teliholdak dátuma és időpontja, valamint az, hogyan láthatjuk őket a legjobban és legfényesebben.

Telihold-mágia

Telihold idején bármilyen mágiát extra hatékonysággal lehet végezni, de ez egy olyan időszak, amikor a pszichikai képességek is felerősödnek. Teliholdkor bízz az ösztöneidben, még akkor is, ha az érzelmek felkorbácsolódnak.

A telihold energiájának egyik legegyszerűbb és legjobb felhasználási módja, ha meditálsz a fényében, hogy tisztán láss egy helyzetet.

A telihold és a kristályok energetizálása

Sokan töltik fel kristályaikat telihold idején úgy, hogy olyan helyre helyezik őket, ahol a Hold természetes fényének ki vannak téve.

Egy másik megoldás a teliholdvíz készítése, amikor a telihold fénye alatt egy serleg vizet helyezünk egy szándéklevélre. Hagyjuk, hogy a telihold feltöltse a vizet, majd igyuk meg, hogy áthasson minket a Hold ereje és erőteljesen haladhassunk célunk felé.

Dr. Peter T. Sinclair

Hold látványa Holdfázis Helyi dátum & idő — Budapest (Európa/Budapest) UTC dátum & idő
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Január 2, Vas 19:35 Január 2, Vas 18:35
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Január 9, Vas 19:13 Január 9, Vas 18:13
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Farkashold

Január 18, Kedd 00:51 Január 17, Hét 23:51
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Január 25, Kedd 14:42 Január 25, Kedd 13:42
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Február 1, Kedd 06:49 Február 1, Kedd 05:49
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Február 8, Kedd 14:51 Február 8, Kedd 13:51
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Hóhold

Február 16, Szer 17:59 Február 16, Szer 16:59
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Február 23, Szer 23:34 Február 23, Szer 22:34
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Március 2, Szer 18:38 Március 2, Szer 17:38
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Március 10, Csüt 11:46 Március 10, Csüt 10:46
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Féreghold

Március 18, Pén 08:20 Március 18, Pén 07:20
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Március 25, Pén 06:39 Március 25, Pén 05:39
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Április 1, Pén 08:27 Április 1, Pén 06:27
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Április 9, Szo 08:48 Április 9, Szo 06:48
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Rózsaszín Hold

Április 16, Szo 20:57 Április 16, Szo 18:57
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Április 23, Szo 13:58 Április 23, Szo 11:58
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Április 30, Szo 22:30 Április 30, Szo 20:30
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Május 9, Hét 02:22 Május 9, Hét 00:22
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Virághold

Május 16, Hét 06:15 Május 16, Hét 04:15
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Május 22, Vas 20:44 Május 22, Vas 18:44
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Május 30, Hét 13:32 Május 30, Hét 11:32
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Június 7, Kedd 16:49 Június 7, Kedd 14:49
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Eperhold

Június 14, Kedd 13:52 Június 14, Kedd 11:52
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Június 21, Kedd 05:11 Június 21, Kedd 03:11
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Június 29, Szer 04:53 Június 29, Szer 02:53
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Július 7, Csüt 04:14 Július 7, Csüt 02:14
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Szarvashold

Július 13, Szer 20:38 Július 13, Szer 18:38
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Július 20, Szer 16:19 Július 20, Szer 14:19
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Július 28, Csüt 19:55 Július 28, Csüt 17:55
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Augusztus 5, Pén 13:07 Augusztus 5, Pén 11:07
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Tokhal Hold

Augusztus 12, Pén 03:36 Augusztus 12, Pén 01:36
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Augusztus 19, Pén 06:36 Augusztus 19, Pén 04:36
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Augusztus 27, Szo 10:16 Augusztus 27, Szo 08:16
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Szeptember 3, Szo 20:08 Szeptember 3, Szo 18:08
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Aratási Hold

Szeptember 10, Szo 11:58 Szeptember 10, Szo 09:58
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Szeptember 17, Szo 23:52 Szeptember 17, Szo 21:52
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Szeptember 25, Vas 23:54 Szeptember 25, Vas 21:54
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed Október 3, Hét 02:15 Október 3, Hét 00:15
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Vérhold

Október 9, Vas 22:54 Október 9, Vas 20:54
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed Október 17, Hét 19:16 Október 17, Hét 17:16
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold Október 25, Kedd 12:48 Október 25, Kedd 10:48
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed November 1, Kedd 07:38 November 1, Kedd 06:38
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Fagyhold

November 8, Kedd 12:02 November 8, Kedd 11:02
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed November 16, Szer 14:29 November 16, Szer 13:29
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold November 23, Szer 23:57 November 23, Szer 22:57
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed November 30, Szer 15:38 November 30, Szer 14:38
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Telihold Telihold

Hideg Hold

December 8, Csüt 05:09 December 8, Csüt 04:09
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Utolsó Negyed Utolsó negyed December 16, Pén 09:59 December 16, Pén 08:59
Társaság holdnaptár 2022-es évre Újhold Újhold December 23, Pén 11:17 December 23, Pén 10:17
Ma’ana Társaság Holdnaptár 2022 Első Negyed Első negyed December 30, Pén 02:22 December 30, Pén 01:22