2012. július 27., péntek

„A sátán gyűlöli a családot” – egy amerikai exorcista tapasztalatai

Sose gondoltam volna, hogy egyszer ezt fogom csinálni – mondta a CNA-nak nyilatkozva a középkorú pap, akinek exorcista „pályafutása” tizenöt éve – röviddel azután, hogy pappá szentelték –, egy szentmise bemutatása közben kezdődött.
„A szent Vér átváltoztatásának pillanatában azt kértem az Úrtól, árassza szent Vérét a fiatalokra, és segítse azokat a fiúkat, akiknek papi hivatást szán.” Abban a pillanatban egy tizenhárom év körüli fiú „hátrazuhant és morogni kezdett. Erre nem számítottam” – mondta az amerikai pap, aki a kérdések özönétől tartva inkább névtelenül kívánt nyilatkozni a katolikus hírügynökségnek.

A papot püspöke küldte „gyakorlatra” a Római Egyházmegye hat, hivatalosan megbízott exorcistája mellé, miután az Egyesült Államok Püspöki Konferenciája 2010 novemberében úgy határozott, jelentősen növelni kívánja exorcistái számát (amely ma ötven körül lehet a kontinensnyi országban). Azóta naponta három exorcizmuson vesz részt.    

Akikkel találkozunk – mondja –, bukott angyalok, akik jónak lettek teremtve. Az egyházatyák, köztük Szent Jeromos és Szent Ágoston, úgy vélték, ezek az angyalok azért lázadtak fel, mert Isten feltárta előttük a megtestesülés tervét, s ők nem tudták elfogadni, hogy Isten, a tiszta, végtelen szellem emberré legyen. Ezért izgatja őket annyira az ember testi mivolta, és ezért igyekeznek neki szenvedést okozni.

Angyali tudásuk alapján – teszi hozzá – a gonosz lelkek tudják, hogy Isten csak azért engedi sátáni működésüket, hogy az 'engesztelő szenvedés' által üdvösségre vezesse az embereket. Akik így szenvednek, azáltal lesznek szentté, hogy felajánlják áldozataikat, amelyeket Isten elfogad és áldássá tesz az Egyház javára világszerte. Amikor erre emlékeztetjük a gonoszt, őrjöng, mert tudja, hogy veszít. Ezért amíg teheti, minél többet meg akar szerezni. Ha nem tudja megkaparintani a lelküket, legalább az életüket igyekszik pokollá tenni.

„A gonosz lélek általában már a szertartás elején megnyilatkozik a szenvedő emberben, akinek viselkedése erőszakossá válik, arca vagy hangja elváltozik. A gonosz igyekszik félelmet kelteni, de ezzel nem kell foglalkozni. Több kérdést szoktam föltenni neki, pl. hogy mi a neve, mert meggyengíti, ha a nevét is kimondjuk, amikor parancsolunk neki.” Miután elárulta a nevét, a pap megparancsolja, hogy távozzék. Olykor azt is megkérdezi, mikor fog távozni. „Erre, mintha betanulták volna, mind azt feleli: Soha! – Pedig egyszer igenis távozni fognak!” – jegyzi meg a leendő exorcista.

Hozzáteszi, hogy néha be lehet dobni egy-két dolgot csak azért, hogy megalázkodásra késztessük: segítségül lehet hívni szenteket, őrangyalokat vagy akitől a legjobban retteg: a Szűzanyát. Ettől egészen másként kezd viselkedni. A végén sokszor dühös, agresszív kitörésekben nyilatkozik meg; ilyenkor habzik a megszállott ember szája. Ha átok törik meg, az illető az átok során használt tárgyakat kezd kihányni. „Nem valami kellemes látvány, de ilyenkor tudom, hogy hatásos, amit teszünk.”

Az amerikai pap szerint a démoni befolyás oka minden esetben más, ám van egy közös vonás: az érintettek „súlyos sebeket kaptak életük során, elsősorban a családban. Olyan esetekre gondolok, amikor a szülők nagyon rossz döntések – házastársi hűtlenség, abortusz vagy más, családromboló cselekedetek – által beengedték otthonukba a gonoszt. A család: ikon. A család a Szentháromság képmása, ezért a gonosz gyűlöli a családot.”

Magyar Kurír (mk)

Akadozik a török agresszió Szíria ellen

Erdogan török miniszterelnök kijelentette, nem engedik meg, hogy idegen erők kiképző táborokat alakítsanak ki Törökország területén. Nos, úgy fest, a fagyi kezd visszanyalni. Tegnap, szinte egyszerre két hír látott napvilágot. Az egyik, hogy Szíria területén a kurdok saját felségterületet alakítottak ki. Semmilyen katonai ellenállásba nem ütköztek. Ezzel szinte egy időben a szíriai lázadók bejelentették, hogy török katonai segítségért cserébe harcolnak majd a kurdok ellen Törökországban.
A kurdok szemmel láthatóan lepaktáltak Asszaddal. A kurdok saját területért cserébe harcolni fognak a törökök ellen. Asszad pedig valószínűleg segítséget fog nyújtani a kurdoknak, hogy a török területen is ugyanígy harcoljanak a szabadságukért. Ez a helyzet merőben új állapotokat teremt a térségben. Ha Asszad légelhárítást és komolyabb fegyvereket juttat a kurdoknak, valamint kiképzőket dob át a törökországi kurd területre, akkor bizony Ankarának sokkal nagyobb gondjai lesznek, mint Szíriával foglalkozni. 
A jó helyismeretekkel rendelkező kurdok pedig gazdasági lehetőségeket kapnak majd az oroszoktól és Kínától, ha segítenek megvédeni Asszad rendszerét. Kihasználva a helyismeretet, ismerve minden átjárót, határátlépési lehetőséget, eljuttatják az eszközöket a megfelelő kézbe, és a török hadsereget évekre lekötik a saját területükön. Ezzel a török hadseregre épített katonai beavatkozásnak még a reménye is szertefoszlik. A kurdok nagyon sokan vannak, és az afgánokhoz hasonlatosan harcos nép. Egy szabad Kurdisztánért cserébe hatalmas erő fog Asszad mellett kiállni. Ez egy merőben új állapot, amellyel  aligha számoltak a cionista felforgatók.
Kemény Gábor


Asszad trójai falova: az önálló Kurdisztán

Fájl:Kurdish-inhabited area by CIA (1992).jpg

 Asszad hat nagyvárost adott át a kurd fegyveres milíciáknak. Ezeket a milíciákat Asszad fegyverezte fel. Ezzel gyakorlatilag megalapította a szabad Kurdisztánt. Hogy milyen politikai államforma lesz, mekkora mértékű szabadságot kaptak, arról későbbi hírek szólnak majd. Ezeken a területeken a kurdok vállalták, hogy rendet tartanak, a terroristákat likvidálják. Már az első híradások arról is megérkeztek, hogy kiképzők lépték át a határt Törökország felé.

Törökországban hatalmas felbolydulást okozott Asszad lépése. Míg a hat nagyváros területéről és ebből az országrészből Damaszkusz jelentős sereget tudott kivonni és a Törökország felől özönlő terroristák ellen átcsoportosítani, addig a támadásra berendezkedett török haderőből nagy erőket kell visszavonni. Nem régen 24 kurdot bombázott le helikopterekről a török hadsereg. Az egyezség egyik vonzata valószínűleg a légvédelmi eszközök átadása lesz, mellyel a legveszélyesebb járőröző egységeket, a helikoptereket kivégezhetik. Ezzel megszűnik az ellenőrzés a kurd területek felett, és azonnal egy, az afganisztánihoz hasonló állapot alakul ki, a törökországi városokat ellenőrzik, és a vidék kurd fennhatóságú terület lesz.
A lázadások kezdetekor a kurdok felajánlották, hogy egy Kurdisztánért cserébe fellépnek Asszad ellen. A török befolyás miatt ezt a szíriai felkelők elutasították (a Nyugattal egyetértésben), sőt a kurdok elleni harcot is kilátásba helyezték, miután legyőzik a jelenlegi szíriai vezetést. Ezek után kezdték meg a kurdok a tárgyalásokat a szíriai vezetéssel. A PKK moszkvai kapcsolata miatt valószínűleg az oroszok közvetítettek. Asszad elvesztett egy országrészt, de nyert egy szövetséges népet és államot.
Míg Szíriában nagyon kevés kurd él, addig Törökországban rendkívül jelentős a számuk. A Szíriáról leváló, most szabadságot kapott országrész aránylag kicsi, ám ez a terület és a fegyverek biztosítása a kurdok számára hatalmas gondot okozhat a török vezetésnek. Könnyen a jelenlegi vezetés bukását is okozhatja, mivel olyan problémáknak teszi ki az országot, amellyel eddig nem számoltak. Komoly fegyverzet híján a kurd ellenállás nem volt elég hatékony. Az észak-iraki kurd terület, ami papíron kurd felségterület - de a szabadságát valójában nem tudta érvényesíteni - szinte semmit sem tudott tenni a többi kurd terület érdekében (azonnal bevetették ellenük az oszd meg és uralkodj elvét). A térképen látható mekkora gond lenne a törököknek egy valóban szabad, saját hadsereggel rendelkező kurd ország ( a kurd népesség térképe).
A helyzet olyannyira súlyossá vált  török szemszögből, hogy Erdogan végigfutotta az ENSZ-t, az Arab Ligát, és minden fellelhető fórumot, követelve az azonnali ENSZ beavatkozást. Hivatkoznak mindenre, Aleppóra, ahol a kelepcébe csalt terrorcsapatokat éppen most kezdi felszámolni a szíriai hadsereg, népirtásra, vegyi fegyverekre, és mindenre, amire csak lehet. Az, hogy ők képezik ki a terroristákat, nem került szóba. Mindazonáltal mellékelt térképre pillantva láthatjuk a félelem okát. A kurdok legalább 4 milliós népességet alkotnak Törökországban.
Eközben orosz oldalról is érdekes információk láttak napvilágot. A moszkvai katonai vezetés kijelentette, hogy bármilyen Tartus kikötője elleni akcióra katonai választ adnak. Az éppen oda tartó hajók viszont nem egyszerű hajók. Összesen öt partraszálló hajó, a fedélzetükön 1200 deszantossal, és 72 páncélossal bármikor bevethetőek. További helikopteres és rádiótechnikai háttérrel komoly erőt képviselnek. Habár az orosz vezetés szerint nem biztos, hogy a hajók most ki fognak kötni, ilyen nagy erejű sereg oda vezénylése nem véletlen. Oroszország egyre egyértelműbben készül fel arra, hogy helyi képviseletét megvédje, kerül amibe kerül. Egyes feltételezések szerint a grúziai és csecsen háborúk veteránjait viszik Szíriába, hogy ott harci irányító feladatokat lássanak el, és kiképzést folytassanak. Ez nem hivatalos közlés.
Szíria kezd a térség lángba borulásának központja lenni. Nem véletlenül adták ma hírül, hogy Izrael szorosabbra fonja kapcsolatait az USA-val. Félnek. De van is mitől. Az elmúlt időkben ugyanis az USA és a Nyugat ármánykodására sem Moszkva, sem Peking nem válaszolt hasonló eszközökkel, vagy tett komoly ellenlépéseket. Ha ezt a manővert elkezdik, miszerint felfegyverzik az ellenálló csoportokat, a Nyugat pillanatok alatt elvesztheti, amiért 10 éve harcol a Közel-Keleten.
Kemény Gábor

A milliárdosfeleség fogamzásgátlókkal korlátozza a déli félteke népességét

Bill és Melinda Gates alapítványa négymilliárd dolláros kampányt indított Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában, amellyel egy új, injekcióval beadható fogamzásgátló terjesztését támogatja. A világ legnagyobb katolikus életvédő szervezete tiltakozik.
A Microsoft alapítójának alapítványa 120 millió nőnek kínálja fel az orvosi segédlet nélkül beadható injekciót, elsősorban a Szaharától délre fekvő afrikai régiókban és Dél-Ázsiában.
A szer népszerűsítői hallgatnak arról, hogy az elpusztítja a megtermékenyült petesejtet, s miközben az AIDS elleni küzdelem hatékony eszközeként ajánlják, tudományosan megállapított tény, hogy megduplázza a HIV vírus átadásának gyorsaságát. A hormonális fogamzásgátlók jelentősen növelik az emlőrák kialakulásának veszélyét és a vérrögképződés s így az agyi infarktus esélyét – írja a LifeSite News.
Mindezek ellenére a Gates Alapítvány, a Planned Parenthood és más hasonló szervezetek a fogamzásgátlásban látják a szegénység felszámolásának eszközét, és a Föld túlnépesedésére hivatkozva korlátozni igyekeznek a gyermekek számát.
A Human Life International, a világ legnagyobb katolikus életvédő szervezete a Gates Alapítvány által népszerűsített programok kapcsán leszögezi: a szegénység kérdésének nem az a megoldása, hogy a világ déli féltekéjét elárasztják fogamzásgátló- és abortuszt előidéző szerekkel, hogy ily módon csökkentsék a népességnövekedést. Hamis és veszélyes megoldás ez, amelyet többek között a Bill és Melinda Gates Alapítvány is támogat. A szegénységet nem a népesség kiirtásával, hanem méltóságának tiszteletben tartásával kell felszámolni. Fontos továbbá az oktatás, melynek eredményeként férfiak és nők egyaránt részt vehetnek a közéleti vitákban és a társadalompolitika alakításában. Ehhez pedig az is hozzátartozik, hogy megismerhessék azoknak a szereknek az ártalmas hatásait, amelyeket Mrs. Gates a fejlődő országokban a termékenység korlátozására javasol – hangsúlyozza a Human Life International közleménye.
Magyar Kurír

Az orosz flotta hajói Kubában és Vietnamban fognak állomásozni

Jelenleg Oroszország haditengerészeti flottája hajóinak a kubai, a Seychelle-szigeteki és Vietnamban való állomásozása lehetőségének kidolgozásával foglalkozik – közölte a flotta főparancsnoka Viktor Csirkov.
Korábban a Szovjetunió haditengerészeti flottájának voltak támaszpontjai Vietnamban (Kamran) és Szíriában (Tartusz). Jelenleg csak a tartuszi támaszpont maradt meg.
Az orosz haditengerészet egy másik repülőgéphordozó építését tervezi
Az orosz haditengerészet terveiről, egy új repülőgép-hordozó építésével kapcsolatban a haditengerészet vezetője, Viktor Csirkov számolt be egy sajtótájékoztatón. „A tervező iroda már megkapta a parancsot az új hajó megépítésére, a pénzt már elkülönítettük erre a célra” – mondta Csirkov.
Jelenleg az orosz haditengerészet állományában csak egy repülőgép-hordozó, a Kuznyecov Admirális van, amely az északi flotta része.
Oroszország nem vesz részt a fegyverkezési versenyben
A fegyverkezés állami programjának minden terve időre meg kell, hogy valósuljon – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyverkezési program végrehajtásáról szóló ülésen.
„Nem kívánunk részt venni a fegyverkezési versenyben, azonban a nukleáris potenciálunk hatékonyságában és a légvédelmünkben senkinek sem kell kételkednie” – hangsúlyozta Putyin.
ruvr.ru

A lengyelek kétharmada ellenzi a homoszexuális párok együttélésének törvényesítését

Elégedettséggel üdvözlik a lengyel főpásztorok annak a törvénytervezetnek a megbuktatását, amely az együttélések nyilvántartásba vételét vezette volna be, az azonos neműek közötti együttéléseket is beleértve.
A Palikot elnevezésű egyházellenes ellenzéki párt és a szociáldemokraták nyújtották be a javaslatot, amelyet kedden vetett el a lengyel képviselők háromnegyede. A liberál-konzervatív kormánykoalíció és a konzervatív ellenzék szerint a törvénytervezet szövege alkotmányellenes. „A képviselők nagy része megvédte a házasság és a család méltóságát” - így kommentálta a döntést Kazimierz Górny püspök, a lengyel püspöki konferencia család-bizottságának felelőse a Szejm, vagyis a lengyel parlament alsóháza elnökéhez intézett levelében.

A kérdést azonban egyelőre csak elhalasztották. Donald Tusk lengyel miniszterelnök bejelentette, hogy szeptemberben bemutatnak egy alternatív tervezetet az együttélésekre vonatkozóan. A baloldal által benyújtotthoz képest korlátozóbb jellegű javaslatról van szó, amelynek nagyobb esélye lesz, hogy a parlament elfogadja. Ez biztosítaná az örökösödést az együttélők egyikének halála esetén, de kizárná az adókedvezmények lehetőségét. Külön költözés esetén kötelezné az elhagyott fél eltartását.

A felmérések szerint a lengyelek kétharmada ellenzi a homoszexuális párok együttélésének törvényesítését, 23%-a támogatja azt. A megkérdezett személyek nagy része azonban egyetért az együtt élő párok jogainak elismerésével, az örökösödési, a látogatási és betegellátási jogok terén.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír


Glasgow érseke: átpolitizált párbeszéd zajlik az egyneműek közti házasságról



Skócia válhat a nagy-britanniai területek első tagjává, ahol legalizálják az egyneműek házasságát. Sturgeon miniszterelnök-helyettes jelentette be a törvényjavaslatot, amely 2015-től lehetővé tenné a homoszexuálisok házasságát.
A brit kormány is ígéretet tett erre, de a jelenleg hatalmon levő konzervatív párt egyes tagjainak ellenállásába ütközött, bár Cameron miniszterelnök támogatja a kezdeményezést. A brit kormányfő arra buzdította az anglikán egyházat, hogy ismerje el ezeket a házasságokat, és ígérte egy erre vonatkozó törvény mielőbbi előkészítését. Erős bírálatok érték a skót kormány döntését a skóciai anglikán egyház részéről. A Vatikáni Rádiónak Philip Tartaglia, újonnan kinevezett glasgow-i érsek nyilatkozott a kérdésről.

Nagy kihívást jelent, hogy képviseljük álláspontunkat a politikai elittel szemben, amely teljes mértékben és kritikátlanul elfogadta ezt a liberális programot. Ebben a helyzetben folyamatosan fel kell mutatnunk az emberi méltóság keresztény értelmezését. Ez nem könnyű – hangsúlyozta a katolikus érsek. Az egyneműek házasságára vonatkozó vitában nagyon sok érv pusztán érzelmi alapon születik, amelyre nehéz racionális érvekkel válaszolni. Nagy a türelmetlenség és a felhasznált nyelvezet is erősen átpolitizált, így a párbeszéd előtt inkább bezárul, mint megnyílik az ajtó – állapította meg Glasgow új érseke.

Ha a média hallani akarja a katolikus álláspontot, az Egyházhoz fordul. Ha mi nem beszélünk erről, akkor senki sem fog. Még ha nem is nyerjük el a közvélemény figyelmét, sokan prófétainak tartják véleményünket és osztoznak benne, bár nem az elit tagjai közül valók – szögezte le végül a főpásztor.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kínai abortusz-világ - csak erős idegzetűeknek!

Hogyan működik a kínai népesség-politika? Itt egy írás, amelyik ezt bemutatja. A leírtak tükrében nem is meglepő, hogy ez az egyetlen ország a világon, ahol több nő követ el öngyilkosságot, mint férfi.
Kína.
1979: A túlnépesedés miatt elindult az „egy gyerek politikája”. A törvény megszegéséért kiszabható pénzbírság, munkahelyi lefokozás és más büntetések is.
1983: 14.370.000 családtervezési terhesség-megszakítást hajtottak végre.
Tömegessé váltak a jóval 12 hét után elvégzett kényszerabortuszok. Nyolc és fél hónapos magzatokba fecskendeztek sóoldatot, vagy vajúdó asszonyok gyermekeit ölték meg a vajúdás során, illetve közvetlenül világra jövetelükkor.
2001: Egy jelentés húszezer kényszerabortuszt és sterilizáló beavatkozást tárt fel egy év alatt két kínai tartományban. Az abortuszok hivatalos száma nagyjából hétmillió körül van.
2002: Hatályon kívül helyezték a nők akarata ellen végzett kényszerabortuszokat és a sterilizálást engedélyező rendelkezéseket.
2007: Délnyugat-kínai nők tucatjai jelentették, hogy abortuszra kényszerítették őket a terhességük utolsó, kilencedik hónapjában, néhányukat azért, mert nem voltak házasok, másokat azért, mert második gyermeküket hordták a szívük alatt.
2011: Dzsiong Mát a Családtervezési Hivatal emberei tartóztatták le, és kényszerű terhesség-megszakításra vitték. A hathónapos terhes nő a stressz miatt hamar gépi lélegeztetésre szorult a kórházban. A műtétet nem élte túl. „Bejöttek több mint tízen a Családtervezési Hivatal emberei közül, levették róla az oxigénmaszkot, és mesterségesen megindították a szülést. Ettől kezdve délután négytől este tízig semmit sem tudtunk a hogyléte felől. Ekkor kinyílt a szülőszoba ajtaja, és valaki kisurrant rajta. Mi befutottunk a szülőszobára, és láttuk, hogy az orvosok és nővérek eddigre mind eltűntek. Szegény Dzsiong Ma teljesen kihűlt teste ott feküdt a műtőasztalon, szája ellilult, orrából vér csorgott.”
2012: A 27 éves Feng Csian-mejt hét hónapos terhesen kényszerítettek abortuszra egy kórházban június elején. A fotó, amelyen a kimerült nő mellett fekszik hét hónapos, halott magzata a kórházi ágyon, bejárta a világot.
A kényszerabortuszokat és sterilizálásokat a kormányzat folyamatosan igyekszik eltussolni, de a kiszivárgó hírek alapján a helyzet nem sokat javult az utóbbi években, hisz valószínűtlen, hogy a fentiek elszigetelt esetek lennének.
Az évtizedek során az „egy gyerek politikával” körülbelül 400 millió gyerek megszületését kerülték el, és a termékenységi arányszám Kínában 1,59-re esett vissza. A nemek aránya ugyanakkor a lassan elöregedő társadalomban teljesen felborult, 100 lányra ma 123 fiú jut. A nemi népirtás (azaz a leánymagzatok és csecsemők megölése) mindennapos jelenség. Az árvaházak 95 százalékban leány árvákat (kitett gyerekeket) nevelnek. A leánykereskedelem, a külföldről hozott nők eladása egyre jobban jövedelmező üzletág. A lassan elöregedő társadalomban a munkaerőhiány ráadásul előbb-utóbb gazdasági nehézségekhez vezethet, másrészt szakértők szerint a fiatal férfiaktól hemzsegő társadalmak sokszor hajlamosak a forradalmakra és polgárháborúkra is.
Nyugatról visszatelepülő városiaknak, vagy ha mindkét szülő egyke, szabad két gyermeket vállalniuk, illetve vidéken is van erre lehetőség, ha az első gyermek lánynak született. Egyébként az újabb gyerek súlyos pénzbüntetéssel (vagy akár kényszer terhesség-megszakítással) jár. És míg ideális esetben nem a terhes nőket üldöznék, hanem gazdasági ösztönzőkkel terelhetnék a szülőket abba az irányba, hogy egy gyereknél álljanak meg, Kínában a helyzet közel sem ideális.