2024. FEBRUÁR 16. VÁC, 3. PÉNTEK, AZ OLTÁRISZENTSÉG ELŐTT.


Drága Uram! Miről szeretnél beszélgetni?
Jézus: Édes Évikém. A jelenlétről.
Kezdjük a szóval: Jelenlét. Jelen-lét.
A jelenlét, a pillanat  a létnek, és az életnek az a valósága ami az öröklétbe vezet. A pillanat ami elröppen, nyomot hagy az életetekben és a pillanat alatt megélt lét,- élet, az örökkévalóságban visszaköszönő,  megélt jelenlét. Mert a jelenlét folyamatossága az élet egésze, a megélt pillanatok összessége. Ez az  ajándék, tudniillik az élet ajándéka a Földön, csak egy pillanat-jelenlét, az egész örökkévalósághoz képest valóban, csak egy pillanatnyi jelenlét.
A jelenlét Istenségem esszenciája az örökkévalóságban, a teremtésben, az egységben, a szeretetben,a megváltásban, az irgalmasságban, az igazságosságban, az ítéletben.
Jelenlétemnek nincs kezdete és nincs vége. Jelenlétem független minden teremtettől és minden teremtménytől, amely olyan szuverenitás és olyan titok, amely mégis magában hordja azt a valóságot, hogy Én mindenhol és mindenekben benne vagyok, jelen vagyok. Olyan valóság, amely fenntart és bölcsen igazgat mindeneket.
Jelenlétem valóságát az embernek a megteremtése után akartam kinyilvánítani, Szentháromságos akaratomból. Jelenlétemet a Paradicsomban  az embernek szemtől szembe megmutattam, együtt jártam az emberrel. Bűnbeesése után az ember már nem járhatott Istennel.
A Szent Biblia az egész üdvtörténetet elétek tárja. Isten jelenléte, Jézus Krisztusban lett újra láthatóvá a Földön. Az Én jelenlétem az ember jövőjét illetően a megváltás művében azt jelenti, hogy a Megváltás Keresztjén,- ami örök jelenlét-, az ember minden bűnös pillanatát átáéltem, kifizettem szenvedésemmel és halálommal azért, hogy az örök boldogságban minden pillanatot Isten valóságos jelenlétében élhessetek meg.
Jelenlét az emberi közösségekben: Egy adott szituációban, élethelyzetben, éber értelemmel, figyelemmel részt venni, együtt élni a környezetünkben lévőkkel. Családban, munkahelyen, iskolában vagy csak egy egyszerű beszélgetésben. A jelenlét teljes odafigyelést igénylő cselekedet, nem tűr szétszórtságot, figyelmetlenséget,vagy elutasítottságot, mert az már nem jelenlét.
Isten és ember közötti jelenlét:  Ahogy ezt fentebb kifejtettük,
Isten jelen van, létező valóság, az ember akár hiszi ezt, akár nem.
Isten jelenléte a természetben: Isten a semmiből teremtette a világmindenséget, benne a Földet.  Ő az Ég és a Föld Ura. Ami a Földön és az Égen van, az Ő jelenlétét dicséri. Jelenléte megkérdőjelezhetetlen.Látjátok az utolsó idők jeleit, a természet háborgását, a földrengéseket, a vulkánkitöréseket, az árvizeket. Ezek a tisztulás eszközei, a megpróbáltatások által. Ha azt vesszük, ezek is "kegyelmi eszközök", kemény ostorcsapások az emberiségnek. Tudatos és következetes jelenlét.
Az Isten jelenléte az emberben a hit által lesz valósággá, jelenvalóvá. Istent a "hit szemével"látja.
Gyermekeim! Azt mondom, ne legyetek kicsinyhitűek!
Az ember a hit által és Isten kegyelmi ajándékai által kerülhet Isten Jelenlétébe.
A csendben,az imában, a szemlélődésben, jó cselekedetek gyakorlásával Szentségimádások alatt, Szentmiséken, gyónásokban, ezzel az Istennel való közösség folyamatos jelenlétet eredményezi. Mindig szólhattok Hozzám!  Éjjel, nappal, búban, bánatban, örömben., minden élethelyzetben. Én itt vagyok!
Drága gyermekeim! Az Istenben való jelenlét közel visz benneteket a Szűzanyához, sőt a Szent Angyalokhoz is.Édesanyám állandó jelenlétben élt velem a Földön és most itt a Mennyben is.
Ebben a Szent 40 napban járjatok velem, legyetek velem, vigasztaljatok, böjtöljetek, imádkozzatok, virrasszatok velem. Annyira szeretek veletek lenni.
Most megáldalak az állhatatosság kegyelmével az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

Jézus bátor harcosa.

MISZTIKUS BESZÉLGETÉS
2024. FEBRUÁR 16. 3. PÉNTEK VÁC, SZENTSÉGIMÁDÁS ALATT
Jézusom! A Nagyböjtben mit szeretnél a legjobban?
Jézus: Gyermekem! Egyszerűen csak azt, hogy jöjjetek ki velem a pusztába.
A pusztában csend van. Akkor ott Én nem ettem, nem ittam, kiszolgáltatott voltam az időjárás viszontagságainak, fáztam.
Ezek kemény nélkülözések voltak.
Keressétek a csendet, jöjjetek hozzám imában böjtben, nélkülözésben, felajánlásokban, az erősek vezeklésben, ki-ki lelki és fizikai sajátosságának megfelelően.
Mi is  volt valójában számomra ez a Szent 40 nap?
Felkészülés! A felkészülés nem öncélú dolog. A nélkülözés, éhezés, szomjazás,a testem és lelkem megpróbáltatásai, a gonosz kísértései ,valójában bármilyen paradox dolognak tűnik, erőgyűjtés volt a rám váró nagy feladatra, a megváltás művére.
Nektek nem kell a Keresztút megpróbáltatásait és a Keresztre feszítés kínjait átélnetek, de azzal, hogy velem vagytok a pusztában, együtt nélkülözünk imádkozunk, valójában embertársaitok és saját üdvösségeteket munkáljátok, az áldozatok által.
Ezért kérlek benneteket, ha tudtok, menjetek ki a világból! Nem fizikai értelemben, hanem lélekben  gyertek velem a pusztába. Ha tudtok, modjatok le egy jóféle italról, ételről , filmről , egy kedvelt elfoglaltságról,egy jó programról. Értem!
Uram, a böjt komoly áldozat, nem is mindenki tudja gyakorolni.
Jézus: A böjt tisztulás.
A böjt lemondás.
A böjt vezeklés.
A böjt áldozat.
A böjt tudatosság.
A böjt jelenlét.
A böjt ima.
A böjt hallgatás.
A nyelv böjtje-tökéletesség.
Gyermekeim! Kérlek benneteket jöjjetek hozzám, ne hagyjatok árván, öleljetek át, szeressetek, vigasztaljatok, mert a ti megváltásotokra készülök ebben a Szent Kegyelmi időben. Merítsünk egymásból erőt, mert minden Nagypénteken újra és újra átélem a Keresztút és a Keresztre feszítés fájdalmát szeretetből és irgalomból.
Most megáldalak a kitartó imádság kegyelmével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen

Jézus bátor harcosa.

2024.02.17. 5 óra 26 perc.
Az elengedés.
Drága Jézus. Már tegnap súgtad a fülembe, lelkembe a beszélgetés témáját.
Az elengedésről szeretnél beszélni.
Jézus: Igen, Drága Évikém, az elengedésről fizikai és lelki értelemben egyaránt.
Amikor egy kisgyermek még csak totyog szülei kezét fogva, segítségre szorul. Amikor végre önállóan jár, elindul elengedi szülei kezeit ,micsoda boldogság! Ha hosszú betegség után, lábadozás alatt a beteg először segítséggel, majd önállóan felkelhet az ágyából, elengedheti a segítői kezét, eldobhatja botját, mekkora öröm!  Az elengedés bátorság, egyfajta ráhagyatkozás az isteni gondviselésre, mert ami fizikai tulajdonunkban van és azt valamilyen nemes cél érdekében elengedjük, oda ajándékozzuk, eladományozzuk, (megszabadulunk attól jó értelemben ) elengedjük, az olyan felszabadító, örömteljes érzés.Ha valaki börtönbüntetését letölti és végre elengedik, kiengedik,  az mekkora szabadság!
Szabadság! Ez a kulcsszó!
Szellemi, spirituális értelemben az elengedés szabadság, megbocsátás, kiengesztelődés, irgalmasság, megbékélés, kibékülés, nagylelkűség, végül is szeretet.
A bosszúállás, a megtorlás, a harag, a viszály, a békétlenség a fogva tartottság, a rabság  az elengedés ellentéte.
A Szent Bibliában az Ószövetségben és az Újszövetségben is olvashattok elengedésről.
Pl. Dávid nem bántja barlangban Sault, aki őt halálra üldözi. Elengedi, irgalmasságot gyakorol. 1Sámuel 24:4-8

És eljutott a juhaklokhoz, amelyek az útfélen vannak, hol egy barlang volt. És beméne Saul, hogy ott szükségét végezze. Dávid pedig és az ő emberei a barlang rejtekeiben valának.

5 Akkor mondák Dávidnak az ő emberei: Ímé, ez az a nap, amelyről azt mondotta az Úr néked: Ímé, kezedbe adom ellenségedet, hogy úgy cselekedjél vele, amint néked tetszik. Felkele azért Dávid, és elmetszé orozva Saul ruhájának szárnyát.

6 Lőn pedig ezután, hogy megesett a Dávid szíve rajta, hogy elmetszé Saul ruhájának szárnyát,

7 és monda az ő embereinek: Oltalmazzon meg engem az Úr attól, hogy ily dolgot cselekedjem az én urammal, az Úrnak felkentjével, hogy kezemet felemeljem ellene, mert az Úrnak felkentje ő.




Az Úr a Sínai-hegyen ezt mondta Mózesnek: 2„Szólj Izrael fiaihoz és mondd meg nekik: Ha majd elérkeztek arra a földre, amelyet adok nektek, a föld tartson szombatot az Úrnak. 3Hat éven át vesd be földedet, hat éven át metszd meg szőlődet és gyűjtsd be termését. 4De a hetedik évben a föld élvezzen szombati nyugalmat, szombatot az Úr számára. Ne vesd be a földedet, ne metszd meg szőlődet, 5ne arasd le a kalászt és ne kösd kévébe, ne szüreteld le szőlődet, amelyet nem metszettél meg. A nyugalom éve legyen ez a földnek. 6De a föld szombatja is tápláljon téged, szolgádat, szolgálódat, béresedet, vendégedet és mindazokat, akik nálad tartózkodnak. Leviták 25:1-6.

Az újszövetségben:
21Akkor odalépett hozzá Péter és megkérdezte: „Uram, ha vét ellenem testvérem, hányszor kell neki megbocsátanom? Talán hétszer?” 22„Mondom neked – felelte Jézus –, nem hétszer, hanem hetvenhétszer. 23A mennyek országa hasonlít a királyhoz, aki el akarta számoltatni szolgáit. 24Amikor elkezdte a számadást, eléje állítottak egyet, aki tízezer talentummal tartozott neki. 25Mivel nem volt miből megfizetnie, megparancsolta, hogy adják el feleségestül, gyerekestül, minden vagyonával együtt, s úgy fizessen. 26A szolga leborult előtte, és úgy kérte: Légy türelemmel irántam, s mindent megfizetek neked! 27Az úr megkönyörült a szolgán, szabadon engedte, s adósságát is elengedte. Máté:18:21--27.

Az elengedés  lelki értelemben egyfajta szabadság. Gyakoroljuk a megbocsátást, merjünk szeretni.
A legfenségesebb és a leghatalmasabb elengedést Mennyei Atyám gyakorolta, amikor megengedte nekem,szeretett Fiának, hogy a Mennyből leszállva, áldozatot mutassak be az egész világmindenségnek emberiség bűneiért, így elengedve az igazságos büntetést.
Az elengedés tehát szabadság, szabadságod , szabad akaratod van arra, hogy elengedd, felszámold bűneidet, megtérj, és higgy, vagy elengeded füled mellet Isten hívó szavát és a kárhozat felé menetelsz.
Engedjétek, hogy ebben a Szent 40 napban megfogjam a kezeteket, engedjétek, hogy Isten szeressen benneteket és ez az isteni szeretet ki fog áradni a környezetekre és így tudjátok megragadni egymás kezét is a szeretet kötelékében.
Aztán a Feltámadásban, ebben a nagy misztériumban már soha többé nem akarjátok elengedni Isten kezét, mert ez a kötelék, már nem enged, mert Égen és a Földön a legszorosabb kötelék a szeretetben. Ámen

Most megáldalak a megbocsátás lelkével, az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen

Jézus bátor harcosa.