2013. július 1., hétfő

Kim Dzsong Un fergeteges színészi alakítása



A 2013 áprilisi észak-kóreai „fenyegetözés“ és „nukleáris válság“ valójában tv-show, fergeteges színjáték volt az elejétöl kezdve a végéig, de nem a széles nagyközönség, hanem a világ pénzpiacai irányába. A rejtett cél a japán jen árfolyamának (lefelé) manipulálása volt a JP Morgan amerikai óriásbank elképzelései szerint, amely a Japán Nemzeti Bankon keresztül az egész pénzügyi rendszer stabilitását szándékosan veszélybe sodró, gigászi derivátum-üzletelésbe kezdett.
Bizonyos fura lapcímek alapján már áprilisban rá lehetett érezni, hogy az egész „észak-koreai válság“ mintha túl lenne lihegve:
Megmozdult egy észak-koreai rakéta
És akkor mi van, ha megmozdult?
Bizarr háborús fenyegetés Észak Koreából kutyákkal
És a macskák hogy vannak?
Ha megnézzük az árfolyamtáblázatokat, a japán jen 2013 áprilisának elején pár nap alatt hirtelen kb. 7 százalékot gyengült a dollárral szemben az észak-kóreai válság hatására, s az árfolyama egész április folyamán rendkívül gyenge maradt. Na "valakik" pont ezt akarták.
Az ifjú Kim egyébként állítólag egy teherszállító repülögépnyi dolcsit kapott az alakításért.
S hogy miért hozom fel mindezt most? Azért mert a JP Morgan és a Bank of Japan okozta elö mesterségesen azt a helyzetet, amelyröl épp a napokban cikkezett a világsajtó:
Ez hozhatja el a következő összeomlást
"Az amerikai tízéves kötvényhozam rég nem látott magasságba, 2,7 százalékra emelkedett, miközben május elején még 1,6 százalékon állt.
...
A fejlett országok adósságállománya akkorára nőtt, hogy egy 3 százalékos kamatemelkedés az Egyesült Államoknak ezermilliárd dollárjába (a teljes gazdaság 8 százalékába), Japánnak pedig a GDP közel negyven százalékába kerülne.
...
Ilyen sokkot egyik ország bankrendszere sem viselne el"
A fösodratú médiumok viszont nem adtak magyarázatot a hirtelen jött kamatnövekedés valós okára. Emögött, mint ez a kiszivárogtatóoldal írta jó egy hónappal ezelött:
2013. május 27:
„Pénzügyi Armagedon veszélye fenyeget, mivel a JP-Morgan- Japán Nemzeti Bank japán jenes piramisjátéka kezd dezintegrálódni, ami miatt világszerte emelkedni fognak a kamatlábak.“

„In closing, at this hour the world faces financial Armageddon as the collapse of the JPMorgan-Bank of Japan foreign currency Ponzi Scheme is disintegrating and forcing interest rates up worldwide
2013. június 6:
"Az egész pénzügyi rendszer fizetöképpességét veszélyeztetve, még mindig 16 billió dollár értékü JP Morgan derivátum található a Japán Nemzeti Bankban"

"At this hour the financial solvency of the world economy hangs in the balance as $16 TRILLION of ass backwards JPMorgan derivatives are still parked in the Bank of Japan"
2013. június 26, index.hu:
"....az átlagos kamatszintek 300 bázispontos (3 százalékos) emelkedése gyorsan összedöntené a világot, de legalábbis súlyos bankválságot okozna.
Erre ment ki a játék az elejétöl fogva!
„Valakik“ a kezdetektöl fogva arra játszottak, hogy mesterkélten felverjék a kamatlábakat világszerte, hogy ezzel késöbb újabb pénzügyi válságot okozzanak. Ehhez kellett már Kim Dzsong Un „színészi alakítása” is a japán jen árfolyamának durva lefelé manipulálásához áprilisban, s hogy a JP-Morgan japán jenhez kötödö derivátumaival, plussz fizetésképtelenség elöidézésével a JP Morgan Globális Kötvény-Index Alapjában, mára világszerte „felhókuszpókuszolják” a kamatlábakat.
A végcél pedig mesterségesen csödbe vinni a bankokat és „ciprusi stílusban” (lásd: „A ciprusi teszt”) ellopni a betétesek pénzét az USA-ban és több más EU-s országban is.

Világító felhők az égen Kisfalud felett

Vasárnap este (21.30-23.30 óra között) különleges látványosság volt megfigyelhető az északi horizonton.

Úgynevezett. világító felhőket (NLC) lehett látni az idő előrehaladtával egyre inkább északabbra. Ezen felhők 80-85 km magasan jönnek létre a kondenzációs magokra fagyó vízpárának köszönhetően. Rendkívül vékony réteget képeznek itt, ám annál változatosabb a formaviláguk. Leginkább egy hullámzó vízfelszínhez lehetne hasonlítani többségüket. "Mechanizmusuk" lényege, hogy olyan magasan helyezkednek el, ahol még kapnak napfényt, míg a sima felhők már rég sötétbe burkolóztak az alacsonyabb légrétegekben.

Nálunk a nyári hónapokban válnak megfigyelhetővé, hisz ekkor megfelelő a hőmérséklet a már említett magasságban. Kívánom mindenkinek akit érdekel a téma, hogy legalább egyszer lásson ilyen felhőket, hisz gyönyörűek tudnak lenni élőben is - írta Pintér András olvasónk.
www.kisalfold.hu/vilagito_felhok_az_egen_kisfalud_felett_-_olvasonk_fotoja/cikk/234/2339979/2.jpg
http://www.kisalf...a/2339979/

Kamionsztrájk? – Egy óra alatt lebénult az útdíj rendszer – megtámadták


Fotó_ Kormánybuktató demonstráció Fb oldal
Fotó: Kormánybuktató demonstráció – Fb oldal
2013. július 1. 10:35
Nem is kell ide sztrájk. Az események önmagukat generálják.
A Bal-Rad írja: Kárpátaljai hálószemünk jelentése szerint a Záhony-Csap magyar-ukrán határátkelő ukrán oldalán már a Magyarország felé tartó útszakasz szinte Munkácsig megtelt kamionokkal, a parkolókat és a benzinkutakat is beleértve.
Óriási a tudatlanság, senki nem tudja mit kell tennie. Ugyanez a jelenség tapasztalható az Ungvár-Felsőnémeti ukrán-szlovák határátkelőnél, a Magyarország felé irányuló teherforgalom esetében. Az Ivanovo-Halmi ukrán-román teherátkelő szintén zsúfolt a Magyarország felé tartó kamionok miatt, mint ahogyan a térség román-magyar határátkelői is.
(Ezek a jelenségek általánosithatók valamennyi határátkelőn-körkörösen Magyarország körül.)
Ám amiről kevés szó esett idáig: az “E”-rendszer életbe lépésével a VILÁG LEGDRÁGÁBB ÚTHASZNÁLATI DÍJÁT KELL FIZETNI MAGYARORSZÁGON!
Az eddigi tarifa több mint háromszorosa fizetendő-semmi plusz szolgáltatás fejében.
A döbrögista pénzfaló gépezet etetése hamarosan meg fog jelenni a boltok polcainak árcéduláján is.
2013. július 1. 09:50
A “Kormánybuktató demonstráció” – Fb oldal írja: “Szeged-Röszke – Éjféltől élőben követtük a röszkei határon, hogyan működik július elsejétől az elektronikus útdíj. Egy óráig bírta a rendszer, majd leállt. Az autópálya kezelő túlterheléses támadásokról beszél – 10 óráig nem kel fizetni.”
Erről az MTI a következő hivatalosnak is tekinthető hírt adta:
“E-útdíj – 10 óráig nem kell útdíjat fizetni
Budapest, 2013. július 1., hétfő (MTI) – Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendel el hétfőn 7.30 és 10 óra között, így a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot – közölte a társaság hétfőn reggel.
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., az elektronikus útdíjrendszer, a HU-GO üzemeltetője a rendszer leállítását nem indokolta, a törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletre hivatkozott, amelynek alapján 10 óráig a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják az úthálózatot.
A kormányrendelet hivatkozott bekezdése szerint, amennyiben az útdíjszedő a rendszer műszaki hibájára visszavezethető okból legalább két órán keresztül nem képes biztosítani a fedélzeti eszköz használatát, akkor arról köteles tájékoztatni a fizetésre kötelezetteket.

Előzőleg, hajnali 1-től 3 óráig volt üzemszünet, amelyet az Állami Autópálya Kezelő a HU-GO rendszert ért túlterheléses támadásokra hivatkozva jelentett be.”
Korábban írtuk:
2013. július 1. 00:05

Gyorshír: Kamionos blokád készül az útdíj miatt

A Facebookon keringő meg nem erősített hírek szerint: Vasárnap éjféltől majdnem 200 kamion kezd felvonulni egy hatalmas blokád kialakítása miatt, – Közép-Magyarországon, Budapest körzetében.
Az e-útdíj bevezetése, melynek kitermelését lehetetlennek tartják, kiverte náluk a biztosítékot, – s ennek a nagy járművekkel végrehajtott blokád és sztrájk kereteiben kívánnak hangot adni.
A kamionosok melletti kiállásra folyik a toborzás a devizahitelesek és otthonvédők körében is.
A kamionosok telefonjain a következő szövegű sms kering:
“Tisztelt Fuvarozo! SZTRAJK! Vasarnap éjfélkor megindulunk Budapestre. Neked csak annyi a dolgod, hogy a héten nem vesztek obut és ha több kamionod van, küldj egyet. Jelentkezni a 20/5xxxxx81-es lehet, kizarolag sms-ben. Ezt az sms-t küldd tovabb 5 kollégadnak. Ezen a szamon érdeklodhetsz kérdojellel sms-ben, hogy hanyan vagyunk.”
A kamionos és fuvarozó társadalom érdekeit eláruló, kormánnyal az útdíjak bevezetéséről tárgyaló fuvarozói “szakmai” szervezetek elhatárolják magukat a blokádtól, a kamionos sztrájktól. Ezek az áruló szervezetek a következők: A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE), a NiT Hungary, és a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ).
Ami biztosnak tűnik: Hétfőn reggel a 4-es főúton megközelítően 100 kamion áll fel egy blokádhoz és sztrájkhoz.
Várható a körzetben a közlekedés részleges, vagy teljes megbénulása, – s az üzletek áruszállításainak leállítása.
Szabad Riport Tudósító Iroda


Útdíj: 1000 forint kilométerenként – És az ég most leszakad…
1000 forintos útdíj…”Úgy fogy a pénz a számlánkról, mintha dézsából öntenék…

A 6-os főúton megtett 30 kilométeres útra egy öttengelyes, Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású jármű után közel 37 ezer forintot számítottak fel, azaz bő ezer forintos kilométerdíj jött ki. És még ez sem minden: a Rajka-Cegléd útvonalon a hivatalos útdíjportál számításai szerint nem egészen 18 ezer forint volna a tarifa egy hasonló kamionra, a számláról ennek közel négyszeresét, bő 70 ezer forintot vontak le…”

Bal-Rad: Döbrögi, a januárban kudarcot vallott közbeszerzés hallatán-kijelentette: “Ha az ég leszakad, akkor is elindul július elsején a rendszer!” – SzRTI: Hát most épp leszakad…

A döbrögista mohóság ára! Botrányos útdíjsztorik – horrortörténetekről számolnak be a kamionosok

Már napok óta külföldön lévő járművek után is levonják útdíjat a folyószámláról, nem érkeztek meg időre a fedélzeti egységek, órákra leállt a rendszer – tesztidőszak híján így indult élesben és botrányosan az e-útdíj hazai rendszere olvasóink beszámolói szerint.
Regisztráltunk, feltöltöttük a folyószámlát, a rendelkezésre álló idő rövidsége dacára felkészültünk, most mégis rajtunk, a becsületesen fizetni szándékozókon csattan az ostor – osztotta meg tapasztalatait a Napi Gazdaság Online-nal egy húszjárműves kamionflottát üzemeltető, nemzetközi fuvarozást végző kft. névtelenséget kérő illetékese. A cég járművei gps-alapú fedélzeti eszközzel vannak felszerelve, a jelek szerint hiába, hiszen olyan kocsi után is vonják az útdíjat a feltöltött folyószámláról, ami már június 30-án este 10 órakor elhagyta az országot Szlovákia felé. A jelenleg Nürnbergnél járó kamion után 67 ezer forint útdíjat emelt le a szolgáltató.
Amint arról beszámoltunk, a határokon is fennakadással indult a nap.
Tovább is van: a 6-os főúton megtett 30 kilométeres útra egy öttengelyes, Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású jármű után közel 37 ezer forintot számítottak fel, azaz bő ezer forintos kilométerdíj jött ki. És még ez sem minden: a Rajka-Cegléd útvonalon a hivatalos útdíjportál számításai szerint nem egészen 18 ezer forint volna a tarifa egy hasonló kamionra, a számláról ennek közel négyszeresét, bő 70 ezer forintot vontak le.
A kft.-nél úgy tudják, nem egyedi eset az övék, gps-szolgáltatójuk közlése szerint más cég is jelzett hasonló gondokat: egy több napja Horvátországban tartózkodó kamionra például büntetést szabott ki a rendszer.
Úgy fogy a pénz a számlánkról, mintha dézsából öntenék – fogalmazott a cég illetékese, aki szerint az autópályakezelő vizsgálatot ígért, ám azt nem tudni, mikor utalják majd vissza a jogosulatlanul leemelt összegeket. Hozzátette: az is gond, hogy a rendszer azt nem mutatja meg, melyik útszakasz (állítólagos) használata után vonják le a pénzt.
Egy belföldi viszonylatban fuvarozó vállalkozó arról tájékoztatta lapunkat, hogy az első nap regisztráltak, beépítették a gps-készülékeket a járműveikbe, de a rendszer nem engedi használni őket.
A kaposvári és kiskunfélegyházi vágóhíd részére fuvarozó élőállat-szállítók arról számoltak be, hogy bár már június 24-én, hétfőn lehetett regisztrálni az útdíjportálon, és aznap meg is rendelték a fedélzeti egységeket (obu) az i-Cell Kft-től, azok nem érkeztek meg időben – tájékoztatták lapunkat . Annak ellenére, hogy úgy hirdették, raktárról történik a szállítás, múlt héten nem érkeztek meg az obu-k, többszöri érdeklődésre pedig péntek késő délután kaptak egy e-mailt, hogy csak július 1-jén vagy 2-án tudják szállítani, addig mindenki váltson viszonylati jegyet.
Az érintett fuvarosok közül így senki nem jutott hozzá a fedélzeti egységhez. Vasárnap Kaposváron próbáltak volna viszonylati jegyet váltani előre, hogy az élőállatos autóknak ne hajnalban kelljen sorbaállniuk. Az első felkereset benzinkútnál nem volt rá lehetőség, a másodiknál nem is hallottak róla, a harmadiknál találtak csak gépet, de ott közölték, hogy csak éjfélkor fogják beüzemelni. Ma reggel újabb e-mail landolt náluk azzal, hogy a megrendelt OBU S900 fedélzeti egységet műszaki ok miatt visszahívják, helyette másikat tudnak felajánlani.
Amint arról beszámoltunk, a fuvarozók többször fordultak a miniszterelnökhöz, később a gazdasági és a fejlesztési tárca vezetőjéhez, legutóbb pedig a miniszterelnökséget vezető államtitkártól kérték a rendszer bevezetésének elhalasztását. A fejlesztési tárca határozottan jelezte korábban, hogy nem halasztják el a július 1-jei indulást.
(napi.hu)
Bal-Rad komm: Döbrögi-a januárban kudarcot vallott közbeszerzés hallatán kijelentette: “ha az ég leszakad, akkor is elindul július elsején a rendszer!” A rendszer elindult, az ég kis híján éppen leszakadni készül!
Nemsokára lesz is még nagyobb botrány! Amikor a csillagos egekbe szöknek a fuvardíjak!
De hát a Nemzet Patkányát az nem érdekli! Csak az, hogy hűbéresei és fogdmegjei és saját zsebe teljen. - És hát persze holnap majd nagy dérrel-durral bejelentik: semmi megszorítás! Minden a “zemberek” érdekében történik!


Szia !
A minap mesélt egy kamionos ismerősöm az útdíjról. Állítólag az országban egy, azaz egy cég kap (kapott) állami kompenzációt az útdíj rendszer miatt. Ez nem más, mint a zsidó Wáberer Gyögy. Tehát a korszerűtlenebb motorral rendelkező ( alacsony Euró kategóriáju motoros) cégek , azaz a kicsik több útdíjat fizetnek,emiatt kiesnek a versenyből. Így lesz szép lassan egy zsidó ember kezében a nemzetközi és a belföldi árufuvarozás Magyarországon.

Evo Morales bolíviai elnök beszéde

Felállt, szót kért, elmondta. Egyszerű nyelven szólt, amit szinkrontolmács fordított több mint száz államfőnek és tisztviselőnek, és sikerült hatalmas zavart keltenie szavaival.
Evo Morales bolíviai elnök beszéde az ENSZ ülésén (30/06/2013) :
"Itt vagyok én, Evo Morales és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal akik a felfedezést ünneplik. Itt vagyok én, a leszármazottja azoknak, akik gyarmatosították a 40 000 éves Amerikát, és azért jöttem, hogy találkozzam azokkal, akik csak 500 évvel ezelőtt találtak rá. Itt vagyunk mindnyájan, nagyon jól tudjuk kik vagyunk, és ez elég.
Az én európai vámügyi Nagytestvérem írott papírt kér tőlem, aminek a neve vízum, hogy találkozhassam azokkal, akik minket megtaláltak egyszer. Az én európai uzsorás Nagytestvérem pénztartozás megfizetését kéri tőlem Júdásnak, akinek sosem engedtem eladni magam. Az én európai zugügyvéd Nagytestvérem elmagyarázza nekem, hogy minden tartozást kamattal kell visszafizetni, amit magukat embernek nevező lények adnak a beleegyezések kérése nélkül.
És lassan én is felfedezek. És rájövök, hogy én is kérhetek kártérítést, és kérhetek kamatot. Az Indiánok Archívumában, ahol papír papír hátán, átvételi elismervény átvételi elismervényen, és aláírás aláírás hátán van, az áll, hogy csupán 1503 és 1660 között San Lucas de Barrameda városába ( Sp.o.) 185 kg arany és 16 millió kg ezüst érkezett Amerikából. Fosztogatás lett volna?  Én ezt nem akarom elhinni! Mert akkor azt kellene gondolnom, hogy a keresztény Nagytestvérek megtörték a Hetedik Parancsolatot. Rablás? Isten ments, hogy azt gondoljam, hogy az európaiak, mint Káin, megölték és megtagadták a vértestvérüket! Népirtás? Ez hitelt adna a rágalmazóknak, akik a felfedezést egyben az indiánok megsemmisítésének minősítették, vagy a szélsőségesek, akik kimondják, hogy a kapitalizmus kezdete és a jelenlegi európai civilizáció a nemesfémek áradatának köszönhető. Nem! Azt a 185 kg aranyat és 16 millió kg ezüstöt az első baráti kölcsönnek kell tekinteni Amerikától Európa fejlesztésére, amit azután még sok más követett.
Ellenkező esetben háborús bűnösök létezéséről kellene beszélnünk, ami nem csak az azonnali visszafizetés szükségét jelentené, hanem kompenzációt a fájdalomért és a károkért. Én, Evo Morales, előnyben részesítem a legkevésbé bántó hipotéziseket. A mesés tőkekivitel nem volt más, mint a kezdete egy Marshall-tervnek, hogy biztosítsák a barbár Európa rekonstruálását, amit a siralmas háborúk tönkretettek. Ezért, az ötödik centenáriumát ünnepelvén a Kölcsönnek, megkérdezhetjük: értelmesen használták fel az európai Nagytestvérek, felelősséggel vagy legalábbis produktívan a Nemzetközi Indián Alap bőkezű előlegét?
Sajnos azt kell mondanunk, hogy nem. Elherdálták csatákra, a Harmadik Birodalomra, és egyéb megsemmisítésekre. Pénzügyileg, képtelenek voltak 500 éves türelmi idő után mind lezárni és kifizetni a tőkét kamataival együtt, mind függetleníteni magukat a nyersanyagoktól, az olcsó energiától és a nettó bevételektől, amit a Harmadik Világ biztosít nekik. Az undorító kép megerősíti azt, hogy ez a támogatott gazdaság soha nem fog működni, és arra kényszerít bennünket, hogy reklamáljuk a tôkét a kamatokkal együtt, amit olyan nagylelkűen hagytunk évszázadokon át halasztani, és nem kértük a visszafizetést.
Ezek után tisztázzuk, mi sem engedjük el a mi európai Nagytestvérünknek a gonosz és vérszomjas 20-30 % kamat megfizettetését, amit ôk is behajtanak a harmadik világ népeitől. Követeljük a megelőlegezett nemesfémek megtérítését plusz egy szerény 10 %-os kamatot, és ezt is csak az utolsó 300 évre visszamenőleg, az első 200 évért megkegyelmezünk. Tehát az alaptőkén kívül, és az Európában alkalmazott kamatos kamat hozzáadása után, tájékoztatjuk a felfedezőinket, hogy első körben tartoznak 185 kg arannyal és 16 millió kg ezüsttel, ehhez mondjuk 300 nullát tehetünk ugyebár a 300 évért, ....én ezt ki sem bírom számolni mennyi. Mennyit nyomna mindez, ha vérben számolnánk vajon? Hogy Európa fél évezreden át képtelen volt elegendő vagyonra szert tenni, hogy megszüntesse ezt a szerény tartozását, a teljes pénzügyi kudarcuk beismerését jelenti, és/vagy az őrült irracionalitását a kapitalizmusuknak.
Ezek persze metafizikai kérdések, ami minket, indiánokat nem nyugtalanít. De ha mi megköveteljük az aláírását egy szándéknyilatkozatnak, ami arra kötelezi az Öreg Kontinens népeinek lakósait, hogy tartsák tiszteletben, és érezzék elkötelezve magukat egy privatizációnak, vagy átalakításnak Európában, ami lehetővé teszi számukra az első visszafizetését egy történelmi adósságnak..... na ugye erre szóhoz sem jutnak!"
thesecret.hu

Amit a “rák ipar” nem akar tudomásunkra hozni a napfényvédőkkel kapcsolatban

Itt a nyár, végre süt a nap is…ami egyben magasabb UV expozíciót és a fényvédők alkalmazását jelenti. Amit a legtöbb ember nem tud az azonban az, hogy a hagyományos fényvédők sok káros vegyi anyagot tartalmaznak, amelyek valójában növelik a melanoma kialakulásának kockázatát.

A napvédők vegyi elixírek. Gondolkodás nélkül kenjük őket magunkra ….

A strandi és a sport napfényvédők 56%-a oxybenzont tartalmaznak. Az oxybenzon elnyeli az ultraibolya fényt, de beszívódik a bőrbe és összefüggésbe hozták már a bőrrák kialakulásával. Más vegyi anyagok a hagyományos fényvédő termékek köréből a rákot okozó vegyi illatanyagok, parabének, alkoholok, mérgező vegyi oldószerek és kőolajszármazékok körébe tartoznak. A fényvédők testre kenése olyan, mintha egy vegyi keveréket tennénk legnagyobb szervünkre: a bőrünkre. Ez a fő oka annak, hogy a fényvédő valóban több rákos megbetegedést okoz, mint amennyit megakadályoz.

FDA és napvédők

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az FDA nem engedélyezi a természetes napfényvédő összetevők használatát a naptejekben, és / vagy a fényvédő termékekben. Ez nem meglepő abban az értelemben, hogy a fényvédő vegyi anyagok célja az, hogy a vegyipari vállalatok bevételét gyarapítsa, miközben a természetes fényvédőket készítő vállalatok sokkal jobb (és biztonságosabb) termékeit leszorítsa a piacról..

A fényvédő megakadályozza a D-vitamin termelést!

A fényvédők a D-vitamin termelést is gátolják- ami igen káros, tekintve, hogy a lakosság igen nagy százaléka D-vitamin hiányos. A krónikus D-vitamin-hiány valójában elősegíti a rák kialakulását, a téli influenza fertőzések, depresszió, csontritkulás és hormonális egyensúlyhiány mind-mind a D-vitaminhiány számlájára irandóak. Érdekes módon, a rák 50-80%-a megelőzhető azáltal, hogy a szervezet elegendő D vitaminhoz jut.

Javítsuk napellenállásunkat antioxidánsban gazdag ételek fogyasztásával

Antioxidánsban gazdag ételek fogyasztása kiváló módja annak, hogy javítsuk a bőr napsugárzás-ellenállását. Sokkal kevésbé valószínű, hogy leégünk, ha antioxidánsban gazdag gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztunk. Bőrünk abból áll amit elfogyasztunk.
Személyes tapasztalatom is van erről. Tavaly nyáron észrevettem, hogy a sok nyers gyümölcs, zöldség és zöld gyümölcslevek fogyasztása után a bőröm nem égett le úgy, mint annak előtte. Az is érdekes volt, hogy amikor kókuszolajat kentem az arcbőrömre, az arcom sosem égett le, hanem egyszerűen csak bronz színű lett. Nyáron egyébként is nagyon fontos feltöltenünk szervezetünk vitaminraktárait. Úgy tűnik azt is elérjük ezzel, hogy a szervezetünk természetesen ellenállóbbá válik, a bőrre tett természetes növényi olajok pedig megakadályozzák a leégést. Most már akár órákig tudok a napon tartózkodni és a bőröm nem ég le. Van még egy nyereségünk: a napozás bőr öregitő hatása is kiküszöbölhető a magas tápanyagtartalmú, antioxidánsokban gazdag ételekkel.
A bőrrák többnyire akkor alakul ki, amikor az UV-expozíció krónikus táplálkozási hiányosságokkal párosul, sebezhetővé téve a bőrt.

A sok vegyszerekkel teli fényvédő helyett, próbáljunk inkább az alábbi antioxidánsokban gazdag ételekből fogyasztani:

és hagyjuk hadd szintetizálódjon testünkben D-vitamin.
Az alábbi növényi olajok alkalmazásával pedig vegyszermentesen védhetjük bőrünket.

Itt egy lista a top 10, UV-sugárzás ellen védő tulajdonságokkal rendelkező növényről ( SPF: napfényvédő faktor)

1. Sárgarépa mag olaj: SPF 38-40
2. Málnamag olaj: SPF 28-50
3. Búzacsíra olaj: SPF 20
4. Avokádó olaj: SPF 4-15
5. Kókuszolaj: SPF 2-8
6. Olívaolaj: SPF 2-8
7. Kendermag olaj: SPF 6
8. Mandulaolaj: SPF 5
9. Shea vaj: SPF 3-6
10. Jojoba olaj: SPF 4
Többször ismételve felvitelüket, akadályozzák a leégést. A természet által nyújtott természetes kivonatok mellékhatások nélkül alkalmazhatók.
Jó napozást!

Natura Hírek

A védőoltás nem véd

Az adatok ellentmondanak a széles körben elterjedt oltási kampányoknak, amelyek azt állítják, hogy a védőoltások járultak hozzá a fertőző betegségek visszaszorulásához. A felülvizsgálat azokon a különböző országokból gyűjtött adatokon is alapul, amelyek azt mutatják, hogy egyre több és több a bizonyíték arra vonatkozóan, hogy az oltások hatékonysága nem bizonyított, indokolatlan és hiányzik belőle a bizonyítékokon alapuló orvoslás. A tanulmány szerzői egy lengyelországi egyetem, a Medical University of Bialystok gyermekgyógyász kutatói voltak. Eredményeiket a “Progress in Health Sciences” tudományos folyóirat nemzetközi orvosi hírek rovatában publikálták.

Már tömeges tudatosság jellemző a védőoltások veszélyeivel kapcsolatban. Csupán az oltások statisztikai valóságával lehetséges érvelni a vakcinák hatékonyságáért- mondják a kutatók.

Egy billiáns 1977-es, McKinlay JB és McKinlay SM által készített tanulmány alapjában kérdőjelezte meg az “az orvosi intézkedések hozzájárulását” a halálozási ráta csökkenéséhez a huszadik századi Egyesült Államokban. Mem Alap Q Health SOC. 1977 nyári, 55 (3): 405-28.

200 éves brit, amerikai és ausztrál hivatalos halálozási statisztikák mutatják meggyőzően és tudományosan, hogy a modern orvostudomány nem felelős, illetve igen kevés szerepet játszott a várható élettartam és a betegségekkel szembeni rezisztencia kialakulásában a nyugati országokban.

Történelmileg az oltóanyagokat nem tekintették eleve mérgező anyagoknak az azt szabályozó ügynökségek. Az ebből következő bizonyítékok hiánya: az oltás és súlyos betegségek kialakulása közti ok-okozati összefüggéseket tekintve, ahhoz a feltételezéshez vezetett, hogy az oltóanyagok biztonságosak.

A wiesbadeni szövetségi statisztikai hivatal adatai alapján Buchwald egy hosszú távú megfigyeléseken alapuló, a fertőző betegségek által okozott morbiditás és mortalitás közti kapcsolatot vizsgálta. Az alábbi táblázatok az összegyűjtött adatokat mutatják a védőoltások bevezetésének első évében.

mortalityTB56-88

Tuberkulózis halálozás a Német Szövetségi Köztársaságban (NSZK), 1956-1988 között.

A beárnyékolt terület – a BCG védőoltások száma. A piros nyíl az oltások bevezetését mutatja. Megjegyzés: figyeljen az 1956-1970 közötti hanyatlásra oltási rend nélkül. (Forrás: Deggeller L.: Concerning Childhood vaccinations today. Journal of Anthrop Med. , 1992, 9, 2,1-14)

mortalityTB49-87

Aktív tuberkulózisos esetek 1949-1987 között.
Beárnyékolt terület : BCG védőoltások száma. A piros nyíl az oltások bevezetését mutatja. Megjegyzés: figyelje meg a 1949-1970 közti hanyatlást oltások nélkül.
(Forrás: Deggeller L. Ami gyermekkori védőoltások Today. Journal of Anthrop Med, 1992, 9, 2, 1-14)

mortalitypertussis46-90

Szamárköhögés halálozás. A nyilak a pertussis és a DTP vakcina bevezetését jelzik. Árnyékolt terület – az oltások számát jelzi. A piros nyíl a tömeges oltások bevezetését mutatja. Megjegyzés: figyelje meg a betegség eltűnő tendenciáját mielőtt akár a pertussis vagy a DPT vakcina bevezetésre került volna. (Forrás: Deggeller L. Childhood Vaccinations Today. Journal of Anthrop Med, 1992, 9, 2,1-14.

mortalitypertussis10-80

Szamárköhögés halálozás Svájcban: 1910-1980 között.
Piros nyíl – oltások bevezetése. A legnagyobb visszaesés a csecsemők általános védőoltásának bevezetése előtt történt. (Forrás: Deggeller L. Concerning Childhood Vaccinations today. Journal of Anthrop Med, 1992, 9, 2,1-14)

DPT20-90

Diftériás esetek.

Árnyékolt terület – az oltások számát mutatja. Piros nyíl: tömeges oltás. Figyelje meg a hanyatlást már az oltás nagy számban történő alkalmazása előtt. (Forrás: Deggeller L.: Concerning Childhood Vaccinations Today. Journal of Anthrop Med, 1992, 9, 2,1-14.

Érdekes, hogy az elmúlt évtizedekben a fertőző betegségek számának csökkenéséről nem úgy számoltak be, hogy azok már az oltások bevezetése előtt megtörténtek.

Azonban a 2002-es Lancet Infectious Diseases szerint- a bizonyítékok súlya arra utal, hogy a személyes és környezeti higiénia fejlődése a fertőzés terjedését nagyban akadályozta. Ugyanez a jelentés kimutatta, hogy a fertőző betegségek halálozási aránya az univerzális védőltások bevezetése előtt már csaknem elhanyagolható szintre csökkent.

Angliai városok sikere 1882 és 1908 között igen jelentős volt a himlő halálozási rátájának csökkentésében azzal, hogy egyszerűen abbahagyták az oltásokat.

Vegye észre a grafikonokon a himlő oltás által okozott halálesetek számát. 1901-ben az Egyesült Királyságban több ember halt meg a himlő oltástól mint magától a himlőtől. A betegség súlyosságát maga az életszínvonal változtatása csökkentette, és legyőzése semmiképp sem védőoltással történt, amint az orvosi “konszenzus” állítja. Minden olyan tudományos elemzés, ami az adatokat a történelem folyamán, időben visszamenőleg vizsgálja, rájön arra, hogy a himlő oltás bevezetése és a himlő eltűnése között nem áll fent semmiféle kapcsolat.

Amikor 1880-1908 között a City of Leicester Angliában leállt az oltásokkal, az Egyesült Királyság többi részéhez képest a város túlélési aránya megugrott, és a himlő halálozási arány minimálisra csökkent [lásd az alábbi táblázatot]. Leicester megközelítése kevésbé költséges is volt.

spvd_b

A himlő oltás által okozott halálesetek Angliában 1875-1922 között. Piros nyíl: himlő oltás bevezetése. Megjelent: Roman Bystrianyk

Amikor 1880-1908 során a City of Leicesterben, Angliában leállították az oltásokat, az Egyesült Királyság többi részéhez viszonyítva a túlélési arány megugrott, a himlő halálozási aránya pedig hanyatlott.
ewsmr

Kattintson a nagyitáshoz

Az Egyesült Királyság himlő (feketével jelölt) halálozási aránya az 1838-1890 között kitört skarláthoz (pirossal jelölt) viszonyítva. Megjelent: Roman Bystrianyk

Himlő járványok, költségek és halálozási arányok összehasonlítva
Oltási jelleg Himlő esetek Himlő halál esetek Halálozási arány, százalék Költségek
London 1900-1902 Teljesen átoltott 9659 1594 16.50 492000
Glasgow 1900-1902 Teljesen átoltott 3417 377 11.03 150000
Sheffield 1887-1888 Teljesen átoltott 7066 688 9.73 32257
Leicester 1892-1894 Gyakorlatilag nem oltott 393 21. 5.34 2888
Leicester 1902-1904 Gyakorlatilag nem oltott 731 30 1.10. 1602

Jelenleg a fejlett országok egyre összetettebb oltási sémákat alkalmaznak. A gyerekek várhatóan 49 adag oltóanyagot kapnak 14 éves koruk előtt.

Az orvosok és a kutatók szerint a gyermekek romló egészségi állapota az 1960-as évek óta egybeesett az egyre több védőoltás bevezetésével. Az allergiás megbetegedések, asztma, autoimmun betegségek, cukorbetegség és számos neurológiai diszfunkció- tanulási nehézségek, ADD (figyelemhiányos betegség), ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás zavar), görcsök és az autizmus is – olyan krónikus állapotok, amelyek az utóbbi időben nagy figyelmet kaptak.



Források:

columbia.edu

preventdisease.com

umb.edu.pl

http://naturahire...-hatassal/