2014. május 13., kedd

Venezuela tömegével vásárolja a szovjet haditechnikát



Sikeresen tesztelte a venezuelai fegyveres erők stratégiai operatív parancsnoksága a BM-21 Grad rakéta-sorozatvetőt és BM-30 Szmercs nehéz rakéta-sorozatvetőt. Az Apure területén végrehajtott teszteket követően Vlagyimir Padrino Lopez, az operatív parancsnokság vezetője elmondta, hogy az Oroszországgal érvényben lévő szerződések alapján 2012-től 2015-ig bezárólag érkeznek az új fegyverrendszerek, melyeket a venezueali hadsereg rendszeresít is.
A kisebb felújításon átesett szovjet haditechnikák második legnagyobb felvásárlójává vált Venezuela, miután az országra nehezedő amerikai katonai fenyegetés egyre nő. 2005-től 2009-ig a két ország mintegy 30, fegyverszállítmányokat érintő szerződést kötött, ennek keretében már leszállították az Antej-2500 légvédelmi rendszert és a Pecsora-2M rakétakomplexumokat is, emellett páncélozott járműveket, egyéb tüzérségi egységeket kapott az ország.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/venezuela-tomegevel-vasarolja-szovjet-haditechnikat

Jön a csomagolás nélküli szupermarket-hálózat

Csomagolásmentes szupermarket-láncot tervez két német környezetvédő, akik a hulladék csökkentése mellett megspórolnák az élelmiszerek előre csomagolásának költségeit is. A terv a plasztikhulladék jelentős csökkentése mellett “népnevelő” célzatú is, amennyiben rászoktatja a vásárlókat, hogy saját többször használatos szatyraikkal, kosaraikkal menjenek vásárolni, s így idővel teljesen feleslegessé válik a logós nejlonzacskók gyártása.b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_original1.jpg
Szupermarket csomagolás és az ebből keletkező hulladéktömeg nélkül – ez a víziója Sara Wolfnak és Milena Glimbovskinak, akik csomagolás nélküli áruházakat terveznek alapítani Németországban.
A boltokban jellemzően műanyag csomagolásban kaphatók az élelmiszerek, a zöldségek és a gyümölcsök, sőt, amikor távoznak onnan, egy további műanyagzacskót kapnak. Ez a dupla nejloncsomagolás a végén aztán persze hulladékként végzi. Mindez azonban nem történhet meg a majdan Sara Wolf és Milena Glimbovski koncepciója szerint működő leendő berlini áruházban, ahol az eredeti nagy ládákban – amikben megérkezik – újracsomagolás nélkül, ömlesztve teszik ki az árut, ahonnan a vásárlók a kívánt mennyiséget vehetik ki saját, vagy a boltban hozzáférhető újrahasznosítható szatyrukba.
Az egyik alapítóé, Milena Glimbovskié a csomagolásmentes szupermarket ötlete, akkor villant be neki, amikor egy egyszerű vacsora elkészítése után meglátta, mennyi plasztikhulladék keletkezett. "Ezután kidolgoztuk az üzleti tervet, és a megvalósításba fektettük minden energiánkat" – mondt a Sternnek Sara Wolf. Wolf otthagyta állását, Glimbovski pedig félbeszakította tanulmányait. Felvették a kapcsolatot egy csomó termelővel, akik közül sokan jelezték, hogy tetszik nekik az ötlet, szívesen együttműködnének.
A kezdőtőkét közösségi finanszírozásból hozták össze, több mint 2500 adományozótól az első körben szükséges 45 ezer euró bőven határidő előtt összegyűlt. A tervezett lánc első üzlete várhatóan augusztusban vagy szeptemberben nyílik meg Berlinben.
Arra törekednek, hogy ne legyenek drágábbak a normál szupermarketeknél – a fogyasztói ár átlagosan 20 százalékát teszi ki a csomagolás költsége, ezt meg tudják spórolni. Kezdetben nem minden termékre terjesztenék ki a “csomagolatlan” rendszert, s amelyeknél ez nem lehetséges, azokat is környezetbarát, illetve újrahasználható csomagolásban árulnák. A “csomagolatlanság” nem lehet valamiféle különlegesség, a leghétköznapibb termékeket, mint például a rizst vagy a száraztésztát is így árulnák.
HVG

Korai lenne tárgyalni a Donyecki Népköztársaság csatlakozásáról Oroszországhoz

A régió jogállására kiírt népszavazás eredményei alapján a Donyecki Népköztársaság (DNK) hétfőn szuverén államnak nyilvánította magát. Ugyanazon a napon Gyenyisz Pusilin a DNK ideiglenes kormányának társelnöke mondta, hogy szükségesnek tartja a Donyecki Népköztársaság belépését az Orosz Föderációba.
Ugyanakkor Miroslav Rudenko a DNK kormányának másik társelnöke úgy véli, hogy korai lenne tárgyalni a Donyecki Népköztársaság csatlakozásáról Oroszországhoz, mert a legaktuálisabb feladat az, hogy felszabadítsák Délkelet Ukrajnát a „náci megszállás” alól. Jelenleg a köztársaság területén megszálló erők vannak, amelyek terrorista akciókat, népirtást hajtanak végre a polgári lakosság ellen – mondta Rudenko a Baltkom lett rádiónak adott interjúban.
Jelenleg belépés az Orosz Föderációba nem aktuális. Először is, meg kell valósítani a Donyecki Népköztársaság legitimálását. Természetesen, majd fordulunk az Orosz Föderációhoz, hogy ismerje el a népszavazást, de a mostani célunk: a dél-kelet felszabadítása a náci megszállás alól. Ez elsődleges feladat. Természetesen, a jövőben baráti kapcsolatokat építünk Oroszországgal, jelenleg pedig korainak tekintjük az egyesülés kérdésének a megvitatását.
Szavai szerint a DNK-nak nincs szüksége a nemzetközi közösség elismerésére.
Vannak olyan államok – Dél-Oszétia és Abházia – amelyeket hat ország ismert el. És van egy másik állam – Koszovó -, amelyet 100 ország ismert el. Nyilvánvaló, hogy ezek elfogult intézkedések. Az USA diktál az egész világnak, hogy kit kell elismerni, és kit nem. Az USA azt ismer el, ami neki előnyös. Nekünk nem annyira fontos a nemzetközi közösség elismerése, amely közösség az USA bábjává lett. A valóban független államok elismerésére törekszünk majd.
Civilizált módon szeretnénk elválni Ukrajnától, de most a junta intézkedései miatt ez az elválás nagyon civilizálatlanul megy végbe – mondta Rudenko.
Most a Köztársaság területén megszálló csapatok vannak, amelyek terrorista akciókat hajtanak végre, irtják a békés lakosságot. Ezt meg kell állítani. Persze, jó lenne politikai eszközökkel megoldani a válságot, de egyelőre a junta féken tartása, fegyverek segítségével történik.
Oroszország Hangja / Vagyim Rogyionov

Kilakoltatás: van, akinél szabad a vásár


Elfogadta a parlament a kilakoltatási moratórium határidő nélküli meghosszabbítását, de ez a rendelkezés kizárólag a devizahitelesekre vonatkozik. A bajba került forinthiteleseket így semmi sem védi lakásuk elvesztésétől. Jövőre ráadásul már a kvóta sem korlátozza a kilakoltatásokat.

Miközben a szokásos téli kilakoltatási moratórium (ami most április 30-án járt le) minden bajba került adós elleni intézkedést megakasztott, most csak a devizahitelesek várhatják nyugodtabban a következő hónapokat. A parlament által tegnap elfogadott, a kilakoltatási moratórium határidő nélküli meghosszabbításáról szóló – már a kihirdetésre váró – törvénymódosítás ugyanis csak rájuk vonatkozik. Ezzel az intézkedéssel egyébként a kormány tulajdonképpen már meg is szegte azt a többször hangoztatott ígéretét, hogy a forintban eladósodottak nem járhatnak rosszabbul, mint a devizások.
A forinthitelesek így azokkal a devizásokkal esnek egy tekintet alá, akikre hitelcsalást bizonyítottak rá. A most meghosszabbított moratórium ugyanis a törvény szerint (továbbra is) csak azokra a deviza jelzáloghitelesekre vonatkozik, akiket nem ítélt el a bíróság hitelezéssel kapcsolatos visszaélés miatt. A többi devizásnak azonban akkor sem félnie, ha amúgy most egyéb kötelezettség vagy devizakölcsön miatt kellene lakásukat elhagyniuk. Kivétel azonban akad. Egy módosító szerint ugyanis, ha az árverési vevő az önkormányzat vagy az állam, akkor a devizahiteles is kilakoltatható. Feltétel, hogy két éven belül felújítják és pályázat útján másnak kiadják azt, hogy – mint az indoklásban olvasható – a közösségek a közterhekhez hozzájáruló családokkal bővüljenek.
A munkanélküliség nem válogat
Az adatok szerint amúgy a forinthitelesek közül is sokan vannak nagy bajban. Ez logikus is, hiszen – mint azt az Intrum Justitia felmérése is mutatja – a fizetésképtelenségért az adósok 43 százaléka a munkanélküliséget, 21 százaléka pedig az alacsony jövedelmet okolja. Ezen a téren pedig minden hiteles egyaránt szenved.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2013-ban a forintos lakáshiteleknél már 204 milliárd forintnyi volt az egy évet meghaladó fizetési késedelem. További 190 milliárd forintra rúg az az állomány, amelyben a forintadósok valamilyen banki segítségre szorultak. Viszonylag sokan kerültek bajba még az állami támogatású lakáshitellel rendelkezők közül is (összesen majdnem 36 milliárd erősen problémás kölcsönről beszélhetünk).
A 90 napon túli tartozások (ezeknél már ráküldhetik a bankok az adósokra a végrehajtót) arányát már követjük egy ideje. Tény, hogy 2013 utolsó negyedévében a devizahitelek esetében romló adatok a forinthiteleknél kis javulást mutattak (lásd táblázatunkat). A számok azonban még mindig arra utalnak, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek kategóriájában a forintosok nagyobb arányban vannak bajban.
(azenpenzem)
Bal-Rad komm : “…a kormány tulajdonképpen már meg is szegte azt a többször hangoztatott ígéretét, hogy a forintban eladósodottak nem járhatnak rosszabbul, mint a devizások…mint az indoklásban olvasható – a közösségek a közterhekhez hozzájáruló családokkal bővüljenek…a szabad felhasználású jelzáloghitelek kategóriájában a forintosok nagyobb arányban vannak bajban…a fizetésképtelenségért az adósok 43 százaléka a munkanélküliséget, 21 százaléka pedig az alacsony jövedelmet okolja.”
-Gyakorlatilag ebben a négy mondatban minden benne van!
A HATALOM összes ármánysága és mohósága, a bedőlt hitelek okai. Nyilvánvaló, hogy a döbrögista horda a devizahitelesek és a forinthitelesek “összeugrasztására” játszik, az oszd meg és uralkodj elve mentén!
Hogy ez mennyire fog sikerülni?-meglátjuk!
Ám az biztos, hogy a probléma olyan ponthoz érkezett, ami fordulópontot fog jelenteni!

Nem túlzás kijelenteni: BANDITISZTÁN VÉRZIVATAR ELŐTT ÁLL!


https://www.youtube.com/watch?v=gkKIF68ojLE



Újra a liberalizmus kísérti az Országházat


A harmadik Orbán-kormány alatti parlament összeállását követően azonnal szavaztak a képviselők a kilakoltatási moratórium határozatlan idejű meghosszabbításáról. A korábbi SZDSZ-es Fodor Gábor volt az egyetlen, aki nemmel szavazott és ezzel kifejezte, hogy a nyugati pénzintézetek oldalára áll és támogatja a hitelkárosultak kilakoltatását.
Fodor Gábor a Liberálisok nevű párt egyetlen parlamenti képviselője, így okkal nevezhetjük A Liberálisnak. A Liberális azért hozta létre a pártot, hogy korábbi pártja, az SZDSZ tartozásainak visszafizetése nélkül is beszivároghasson a parlamentbe, anélkül, hogy az állami vagyon elherdálását rajta számonkérnék. Mint a mai szavazás is mutatja, ott azonnal megkezdte kártékony tevékenységét. A 178 képviselőből egyedül ő merte megtenni, hogy többgyermekes családok és nyugdíjasok otthonának elvétele kapcsán a szerződéskötés szabadságáról beszélt.
A szerződések egyoldalú módosításának szabadsága. A bank számára.
Az ilyen lépésekre már lehet mondani, hogy "nem vak az a ló, csak bátor". Fodor Gábor sokadszorra próbálná meg ugyanazt, de már többedszerre ütközik falba. A magyar társadalom az utóbbi tíz évben végre kiábrándult az amerikai álomból és hangosabban kezdte követelni a rendet, a megélhetés biztonságát. Egyelőre nem tudni, hogy Fodor Gábor vak, vagy csak bátor. Ez majd akkor fog kiderülni, ha a parlament zárt falain kívül is mer mondani ilyen dolgokat. Valószínűleg nem fog. Azt viszont egyértelműsítette a szavazás eredménye, hogy A Liberális valamelyik, a devizahitelezésben fokozottan érdekelt nagybank lobbi-tevékenységének köszönhetően lett az utolsó pillanatban beinjektálva az ellenzék sorai közé, hogy a parlamentben szavazatával a nagybank érdekének hangot adjon. Az ellenzéki összefogás mekkora anyagi támogatása függött attól, hogy Fodort hajlandók-e az utolsó pillanatban feltenni a választási listára? Valószínűleg tekintélyes összeg került valakinek a bankszámlájára, - azé a valakiére, aki Fodor listára kerülésére rábólintott.
A magyar nép hangja egyre hangosabb, mostanra már az MSZP sem mert a moratórium meghosszabbítása ellen szavazni. Ilyen körülmények között igen sok pénzbe kerülhetett, hogy A Liberális megint a parlamentben van, hogy a magyar nép ellen szavazzon. „A végrehajtás határidő nélküli felfüggesztése a jogbiztonságot veszélyezteti és ellentétes a szerződéses szabadsággal, ezért nemmel szavazok a Fidesz újabb devizahiteles mentőakciónak álcázott időhúzására” – írta. Fodor szerint az új törvény szerződésszegő magatartásra ösztönöz. Szerinte a szerződés mindenek felett áll és mindennél fontosabb. A magyar családoknál is. Ő volt A Liberális. Pártjának támogatottsága mutatja, hogy hányan kérnek belőle.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/ujra-liberalizmus-kiserti-az-orszaghazat

Ukrajna: közel a vég?!


Az “Ukrtransznafta” nevű kőolajvezeték-üzemeltető ukrán cég megkezdte az úgynevezett technológiai olaj kiszivattyúzását a kremencsugi kőolajfinomitónál a csővezetékekből.
240 ezer tonnát terveznek a rendszerből kiszivattyúzni és feldolgozni Kremencsugban, és a mai napig már mintegy 174 ezer tonnát ki is szivattyúztak.
Amennyiben a tervet kivitelezik, gyakorlatilag az Odessza-Brodi Észak-Dél irányú fő csővezeték is teljesen le fog ürülni, és ez azt jelenti, hogy Ukrajna stratégiai olajkészletei elfogytak. A Szamara-Liszicsansz, és a Liszicsanszk-Kremencsug vezetékből már 330 ezer tonna technikai olajat kiszivattyúztak. Ennek a mennyiségnek a piaci értéke 250 millió USA dollár.
olaj
Becslések szerint Ukrajna csővezetékeiben mintegy 1millió 355 ezer tonnányi nyers kőolaj kering, amelynek a piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.
Az olaj helyére a csövezetékekbe pumpálják a salétromsavas oldatot.
A tavalyi év végén az “Ukrtransznafta” vezetése azért lobbizott Kijevben-akkor sikertelenül-hogy a csővezetékekben lévő technológiai kőolajat is szivattyúzzák ki, és Kremencsugban dolgozzák fel.
És mit ád Isten? Ki az “Ukrtransznafta” gazdája?
Hát bizony a “Privat” csoport! Amelynek a tulajdonosa pedig nem más, mint Dnyepropetrovszk-régió korlátlan ura, az oligarcha Igor Kolomojszkij.
-Mindenesetre a technológiai kőolaj kivételezése a csőrendszerből, a közeli véget sejteti Ukrajnában. Ami nem csak azt jelenti, hogy üzemanyaghiány léphet fel keleti szomszédunknál, hanem azt is, hogy a vegyipar is alapanyag nélkül fog maradni.
És beindul a spirál!
De amint az már szokott lenni, a baj nem jár egyedül. Oroszország tegnap bejelentette, hogy csak akkor hajlandó földgázt szállitani Ukrajnának, ha az kifizeti tartozását. Ám akkor is csak abban az esetben, ha Kijev előre fizet!
Ennek az ötletnek a hallatára a kijevi zsidrákhorda hideglelős vonyikolásba kezdett, és kiköhögték, hogy ez nem feg működni. (Ez várható is volt-hiszen nincs miből fizetni!)
És hogy az “öröm” teljes legyen, tegnap “megsérült” Rozsnyatovnál (ez a hely már viszonylag közel van a magyar határhoz) a Kelet-Nyugat irányú fő gázvezeték Limnyiva folyó fölött átvezető szakasza. Az üzemeltető cég, az “Ukrtranszgaz” közölte, hogy szabotázscselekmény történt az oroszországi Urengojból kiinduló, Ungvárig tartó gázvezeték Ivano-Frankovsz-régióban fekvő Rozsnyatov határában haladó csővezeték ellen. (Ez a régió egyébként egyik fő politikai támasza a kijevi puccsista hatalomnak!)

Az “Ukrtranszgaz” főmérnöke elmondta, hogy gőzerővel dolgoznak a sérült vezeték kijavitásán, és mindenkit arról biztositott, hogy az EU-felé irányuló gázszállitás a szabotázsakció ellenére is folyamatos.

https://balrad.wordpress.com/2014/05/13/ukrajna-kozel-a-veg/




Cionista terjeszkedés az ukrán gazdaságban

Úgy tűnik, a nyugat nagyon gyorsan hatalmi pozíciókba akar kerülni Ukrajnában. Jelcinhez hasonlatosan a hatalomra segített atlantista kijevi vezetés csak azért került oda, hogy nagyon gyorsan átjátszhassa a nyugat kezére, amit még lehet.
Joe Bidden, az Egyesült Államok alelnökének (faji jellegzetességeket magán viselő) fia lett az ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatója. Ez a cég a legnagyobb magán gázipari cég Ukrajnában. Az államtól már korábban megszerzett kitermelési területei dél és Kelet-Ukrajna. Érdekes módon mindegyik az elszakadásban érintett terület.

Hunter Biden
Joe Bidden fia kora ellenére már magas pozíciókat tölt be jelentős cégekben, és cégeket tömörítő szabadkőműves csoportosulásokban, mint például a Global Leadership (nemzetbiztonsági és külpolitikai magán cégek). Vagyis az ifjabb Biden, aki nemzetbiztonsági magáncégekben érdekelt, cégtulajdonokat szerzett az elszakadó területeken. Ha ezt a kettőt összekötjük, akkor feltételezhetjük, hogy nemsokára már hivatalosan is állomásozni fognak amerikai magán testőrcégek Ukrajna területén. Irakban 160 000 ilyen "alkalmazott" dolgozott.  A hivatkozás az amerikai tulajdonú cégek megvédése, - valódi ok; háborúba küldeni őket az orosz civil lakosság ellen, és a helyi milíciák ellen, mivel a hadsereg a gyengén felszerelt milíciákkal sem boldogul, nagyok a veszteségek, sorozatosak az átállások és a dezertálások. Ezt a háborút az ukránokkal megvívni nem lehet, szükség lesz a külföldi zsoldosokra és technikára is. Ahogy hírek szállingóznak az Európa-szerte szállított nagy mennyiségű harckocsikról és technikáról, valószínűsíthető, hogy a NATO be kíván avatkozni Ukrajnában.
Van Ukrajnában egy vállalkozás. Nem hatalmas, de nem is aprócska. Ám semmiképpen sem átlagos.
“BURISMA Holding” a cég böcsületes neve, és földgáz meg kőolajkitermeléssel bibebelődik. Meg az ezzel kapcsolatos dolgokkal. Elég jól menő cégecske.
A mai naptól a vállalkozás igazgatótanácsa egy újabb taggal bővült.
Joe Baiden, “A Dagadtpofájú” amerikai szenátor fia erősiti mától a “Burisma” vezérkarát. “Másodállásban” a georgtowni egyetem védelmi tanszékén tanárkodik.
joe
Ukrajnához eddig sok köze nem volt. Valószinűleg tudta hogy hol található, meg talán azt is kiszimatolta, hogy ott lehet “piritani”.
Turcsinov hiéna engedélyezte számára az igazgatótanácsi tagságot!
Jah igen! Igéretes mezőket is kapott a “Bursima”. Donyeck, Dnyepropetrovszk, és Harkov régiókban.
Világosodik a kép?
https://balrad.wordpress.com/2014/05/13/hej-joe-hogy-vilagosabb-legyen-a-kep/

Washington nyílt megszégyenítése a demokratikus rendezés


Ma délelőtti plenáris ülésén az orosz Állami Duma képviselői kifejezték támogatásukat a dél-kelet-ukrajnai népszavazások kapcsán. A referendum egyértelműen aláássa az illegitim kijevi kormány maradék "hitelességét", főként azután, hogy Oroszország és Kína is mostanra elismerte a referendum eredményeit. Az Állami Duma elnöke, Szergej Nariskin bejelentette, hogy Luganszk és Donyeck régiók népszavazása kísérlet arra, hogy a város békés polgárai megvédjék magukat a kijevi junta agresszív fellépésétől. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy a nyugati politikusok nem a szavazás eredményét vagy hitelességét kell bírálják, hanem azt vegyék tudomásul, hogy a referendum kizárólag Kijev agresszív fellépésének eredménye. Nariskin elmondása szerint Kijev bűncselekmények sorozatát követi el, nyíltan támogatja a kelet-ukrajnai lakosságot terrorizáló, oroszellenes szélsőjobboldali csoportokat, és azokat nem csak fegyverrel látja el, de integrálja az erőstruktúrákba.
Az Igazságos Oroszország párt vezetője, Szergej Mironov gratulált a délkeleti lakosok jó választásához. Mint elmondta, ők tiszteletben tartják a keleti régiók népének véleményét és elfogadják az eredményeket. Mironov szintén elmondta, hogy ezzel a referendumon résztvevők a kaotikus helyzet békés rendezésére tettek kísérletet. Kijev azonban továbbra is az erő pozíciójából kezeli a kelet-ukrajnai lakosságot. Mironov felhívta a figyelmet arra, hogy a népszavazás egyértelműen mutatja, nem elszigetelt szeparatista csoportok tevékenységéről van szó, az elszakadás a többségi lakosság támogatását élvezi.
Mi igazán nem erőltettük, de ha ez a nép demokratikus döntése, ám legyen...
Moszkva "lassú politikája" meghozza eredményét. A dél-kelet-ukrajnai régiók elszakadása a nemzetközi politikában is támadhatatlan. Ukrajnában háború van, az ország feldarabolásának mikéntjét katonai erőviszonyok határozzák meg, ennek ellenére a diplomáciában is háború zajlik a közvélemény meggyőzéséért az új határvonalak felállítása kapcsán. Ebben a diplomáciai háborúban Moszkva verhetetlen pozíciót vett fel. A nyugati országok semmilyen értelmes indokot nem tudnak felhozni az eredmények hiteltelenítésére, hiszen a kelet-ukrajnai lakosság saját véleményét referendummal kinyilvánította, eközben egy demokratikusan meg nem választott csoport, ami kormánynak mondja magát, fegyveres erővel lép fel és terrorizálja a lakosságot. A referendum nyitott volt a nemzetközi megfigyelők számára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az Index liberálisai is eljutottak Donyeckben a szavazófülkékhez. A szavazás lebonyolítását egyedül Kijev fegyveresei akadályozták néhány helyen, ahol elfoglalták a szavazóhelységeket és nem engedték be a választókat. Vagyis a folyamat egészében egyedül Kijev nyugati bábkormánya az antidemokratikus tényező.
A kínai politika szintén pozitív reakciót adott a referendumra. Kína helyettes külügyminisztere kommentálta a történteket, és elég világosan fogalmazott, azt mondta, Ukrajna saját belső ügyeit az ukrán állampolgárok kell rendezzék, és erre a referendum megfelelő megoldás. Kína hivatalos állásfoglalása, hogy a referendum ukrán belügy, a kínai külpolitika pedig nem avatkozik be más országok belügyeibe.
A nyugati országok újabb szankciókkal és fenyegetőzéssel reagáltak. Pedig éppen ezzel teszik nevetségessé magukat, éppen ezzel hangolják maguk ellen a közvéleményt. Washington mindezidáig semmilyen eredményt nem ért el a fegyvereivel Ukrajnában. Mire az ország stabilizálódik, az orosz határ párszáz kilométerrel közelebb lesz Európához, Ukrajna nyugati felének pedig mostanra összeomlott minden illúziója a nyugati jóléttel kapcsolatban, ami miatt kezdetben a Majdan téri felforgatást ha kevesen is, de támogatták. Washington vesztesként kerül ki ebből a konfliktusból is, és ez a tendencia egészen odáig folytatódni fog, amíg meg nem tanulják, hogy már nincs elég erejük más nagyhatalmakkal az erő pozíciójából tárgyalni. Nem véletlen alakul a helyzet úgy, ahogy. Az ukrán felforgatás demokratikus rendezése Washington nyílt megszégyenítése, mert a demokratikus rendezés mögött újabb katonai vereség van.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/washington-nyilt-megszegyenitese-demokratikus-rendezes

Franciaország nem mondja le a Mistral-üzletet az oroszokkal


"Franciaország nem óhajtja felmondani az 1.2 milliárd eurós Mistral helikopter hordozó üzletet az orosz állammal." - jelentette ki Francois Hollande francia elnök a legutóbbi találkozóján Angela Merkellel. Hollande ezzel teljesen az előrejelzésünk szerint jár el. Hollande továbbá kijelentette, hogy "Az üzletet még 2011-ben kötöttük, így a mostani szankciók arra nem lehetnek érvényesek. A Mistral hordozók nem részei az EU szankcióknak, ráadásul már ki lettek fizetve. Franciaország mindent meg fog tenni, hogy teljesítse a szerződésben vállalt kötelezettségeit az oroszok felé."
Hídfő.net | Mistral helikopter hordozó. Mistral helikopter hordozó.
Victoria Nuland, az Egyesült Államok államtitkára kifejezte egyet nem értését a francia-orosz üzlet megvalósulásával kapcsolatban még május 8-án, és John Kerry amerikai külügyminiszter is jelezte, hogy a francia félnek ki fogja fejteni az aggályait ezzel kapcsolatban a hamarosan következő normandiai partraszállás napi ünnepségen.
A Mistral üzlet volt Oroszország első külföldre irányuló fegyvervásárlási üzlete a hidegháború vége óta, 1000 munkahelyet hoztak létre csak emiatt francia hajóépítő üzemekben. Ez a tény gyaníthatóan többet ér Hollande elnöknek, mint Kerry külügyminiszter aggályai.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/franciaorszag-nem-mondja-le-mistral-uzletet-az-oroszokkal

Szíria vadászgépekkel válaszol a terroristák támogatására


A török hírszerzés vezetője, Hakan Fidan parancsára a török hadsereg egyes osztagai megpróbáltak a terroristák számára fegyvert és erősítést szállítani. A konvoj, ami átcsempészte volna a terroristákat és a fegyvereket a török-szír határon, a Humanitarian Relief Foundation járműveinek volt álcázva. A konvojban helyett kapott továbbá 4 teherautó, ami a jelentések szerint csak USA gyártmányú rakétákkal és lőszerrel volt megrakva.
Hídfő.net |
Amint a konvoj 7 kilométer közelségbe ért a célterülethez, az Aleppohoz közeli Handarate városhoz, a szíriai légierő parancsnoka, Issa Hallaak altábornagy támadást rendelt el, és MIG-29-es repülőgépek megsemmisítették a konvojt. Az odaérkező szír csapatok több török katonát is azonosítottak a holttestek közül. A fegyverek nyíltan amerikai és/vagy brit forrásból származhatnak, hiszen mindkét ország bejelentette, hogy támogatást nyújt a Szíriában tevékenykedő terroristáknak.
Törökország nyílt beavatkozása egy másik ország belügyeibe, csak hogy kielégítse atlantista szövetségeseit, nem lesz elegendő a törökökök felvételéhez az Európai Unióba. Jó lenne, ha ezzel már lassan Erdogan török elnök is tisztában lenne. Törökországot egyszerűen csak kihasználják a nyugati államok, ígéretekkel rávették a szomszédai elleni jogtalan beavatkozásokra és terroristák nyílt támogatására.

http://www.hidfo.net/2014/05/13/sziria-vadaszgepekkel-valaszol-terroristak-tamogatasara

Retteg a burzsuj Nyugat – az új népi államoktól



Fotó RIA Novosztyi Makszim Blinov
A Donyecki Népköztársaság

- A szellemet kiengedték a palackból – a Nyugat számára oly rémisztő; közösségi társadalom szellemét -

A Nyugat által szponzorált kijevi puccsisták agresszív politikájára válaszként; – május 12-én, Délkelet-Ukrajna területén megalakultak a XXI. század első népi államai; A Donyecki és a Luganszki Népköztársaság.
Oroszország kinyilvánította lojalitását és elismerését ezen fiatal államok irányában.
De, hogy miért mondjuk azt, hogy kiengedték a szellemet a palackból – és ki is engedte ki vajon?
Nos maga Kijev volt az, aki ezt megtette. Ő verte le szó szerint a dugót a palackról, s engedte szabadon a népi demokrácia szellemét, melyet a Nyugat immáron 25 éve nagy kínkeservvel száműzött, s dugaszolt be oda, – a kelet-európai népi demokráciák, majd a Szovjetunió felszámolásával.
Ám ez csak a Nyugat számára kellemetlen szellem, – Kelet-Európa népei számára nagyon is valóság, s megújult formája; a XXI. századi népi demokrácia, – immáron az egyetlen lehetséges jövőkép.
Hiszen a Nyugat 25 év alatt mit adott nekünk? – Többnyire csak a rosszat. A szemetet, a bűnözést, a kábítószereket, az erkölcstelenséget, a csalásokat, az embertelenséget, a kilakoltatásokat.
Így mutatta ki a foga fehérét a nyugati kapitalizmus, – bebizonyítván mérhetetlen önzését, pénzéhségét, agresszivitását és kegyetlenségét.
Hazánkban sem kell talán bemutatni senkinek, – a nyugatról erőszakkal importált kapitalista rendszer által okozott mérhetetlen károkat; a szegénységet, a 4 millió koldust, a városokból szó szerint kisöpört rengeteg hajléktalant, – a kilakoltatott emberek tragédiáját, – miközben egy szűk hatalmi és gazdasági elit, – dúskál minden földi jóban.
Ezért, ma már az átlagember, – aki természetesen szegény és egyre szegényebb lesz, – már egyre inkább tudja, hogy változás kell; egy közösségi állam formájában, – melynek megjelenítője a Népköztársaság.
De mit is jelent tulajdonképpen a népköztársasági államforma, – melyből most két állam is alakult Délkelet-Ukrajnában? – Vagyis mitől retteg annyira a Nyugat?
A népi állam a Népköztárság, – lényegében szocializmust jelent, – ahol mindenki a munkája által érvényesül, ahol nem a tőke az úr, hanem a közösségi tulajdon és nincs kizsákmányolás. – Azt jelenti, hogy minden hatalom a népé, vagyis az állam számára a dolgozó ember az első, s nem a tőkés, a gazdag, a bankár, vagy a vállalkozó.
A Népköztársaságban ingyenes a beteg és az orvosi ellátás, – ingyenes az oktatás.
Mivel nincs kizsákmányolás evidens, hogy kilakoltatás sincsen. – A normális és emberhez méltó lakhatás, – alapvető állampolgári jog.
Ellenben van valódi nemzeti bank, amely kezeli a nemzet pénzét, – s van egy lakossági és egy vállalati szektort kiszolgáló állami nagybank.
Például a lakáscélú banki hitelek esetében, melyet az állami bankból lehet fölvenni, – a törlesztés könnyű, mivel a hitel állandó kamatozású, alacsony thm-el, akár 30 év futamidővel. – Hiszen a bank célja nem a bankár haszna, – hanem az állampolgár megsegítése.
A szocializmus azt is jelenti, – hogy az önkormányzati kilakoltatások helyett, – tömegesen építi az állam az önkormányzati szociális lakásokat, ahol alacsony a lakbér és a rezsi. – Hiszen a szolgáltatók állami tulajdonban vannak, s nyereségük nem a külföldi tulajdonosokat, – hanem az államot, – közvetve az embereket szolgálja.
A népi államban nincs bűnözés, nincs rablás, nincs drogozás, – pláne, míg hadiállapot van, – mikor szinte minden állampolgár fegyvert hord, – hogy megvédje hazáját a külső agressziótól. – (Ahogyan most éppen a Donyecki és Luganszki Népköztársaságban).
A rendet persze a rendőrség tartja fenn, – a felfegyverzett népi milíciák segítségével.
A XXI. századi Népköztársaság erkölcsisége összehasonlíthatatlanul nagyobb a kapitalizmusénál, – mivelhogy annak nem is léteznek erkölcsei.
A modern Népköztársaságot az erkölcs, és a közös érdek tartja össze. – Hosszú távon pedig éppen ezért, – egyszerűen legyőzhetetlen…
***

A Donyecki és a Luganszki Népköztársaságról pedig jelenleg az alábbiakat érdemes tudnunk:

Fotó RIA Novosztyi Natalija Szeliversztova
A függetlenségi referendum Donyeckben – 2014 május 11.
A május 11-én lezajlott függetlenségről szóló népszavazásról, referendumról, – (melyet a puccsista kijevi kormány katonai erőinek a rosszindulatú asszisztálásával rendeztek meg), – a következőket mondhatjuk el:
Az Oroszország Hangja információi szerint; A Donyecki Népköztársaságban minden polgárháborús veszélyhelyzet ellenére; – a szavazásra jogosultak 75 %-a vett részt a referendumban. Arra a kérdésre, hogy; “Támogatja-e Ön a Donyecki Népköztársaság (DNR) állami függetlenségéről szóló törvényt” -, a szavazók közel 89,7 %-a igennel válaszolt.
A Luganszki Népköztársaság területén 81 %-os volt a részvételi arány. A szavazók 96,2 %-a támogatta Luhanszk megye függetlenségét.
Vaszilij Nyikityin a népköztársaság délkeleti hadseregének szóvivője, kijelentette; a függetlenség kikiáltása után, a Luganszki Népköztársaság nemzetközi elismerést fog kérni az ENSZ-től – és nem szándékozik részt venni az ukrán elnökválasztáson, amelyre május 25-én kerül sor.
A népszavazás összes szavazatainak feldolgozása után, mindkét megye, – a Donyecki és a Luganszki Népköztársaság kikiáltotta függetlenségét.
A Donyecki Népköztársaság szuverén államnak nyilvánította magát
Erről szól a „DNK Kiáltványa”, amelyet Gyenisz Pusilin az ideiglenes kormány társelnöke olvasott fel. Emellett a Donyecki Népköztársaság ideiglenes kormánya, az új állam felvételét kérte az Oroszországi Föderációba, – így csatlakozni kíván Oroszországhoz.
A Luganszki Népköztársaság is kikiáltotta függetlenségét
Ezt Valerij Bolotov, a népi kormányzó jelentette be. – “Saját utat választottuk, amely független a kijevi junta zsarnokságától és véres diktátumától, a fasizmustól és a nacionalizmustól” – mondotta.
A Kreml tisztelettel viseltetik a Délkelet-Ukrajnában tartott népszavazás iránt
Oroszország tisztelettel viseltetik a május 11-én Donyeck és Luganszk megyében tartott népszavazás iránt, és abból indul ki, hogy a referendum eredményeinek gyakorlati megvalósítása civilizált módon, erőszak nélkül megy végbe; Kijev, Donyeck és Luhanszk között, – párbeszéd útján – közölte a Kreml sajtószolgálata.
Moszkva elítéli az erőszak alkalmazását Ukrajna dél-keleti részén, beleértve a nehézfegyverek bevetését a polgári lakosság ellen, ami áldozatokhoz vezetett.
A jelentés kiemeli magas részvételi arányt, amit nem zavart az sem, – hogy a kijevi kormány egységei folyamatosan támadták a szavazóköröket, – sikertelenül.
Moszkva felvetette, hogy a konfliktus megoldásába bele lehetne vonni az EBESZ megfigyelőit is.
Elindult tehát a világpolitikában egy olyan folyamat, amitől a Nyugat annyira tartott, – amit mindenképpen el akart kerülni. Hiszen az új, független népköztársaságok valós mintául szolgálhatnak a világ szabadságszerető népei számára.
És ezt a folyamatot botor módon a Nyugat önmaga indította el, saját önzésével, pénzéhségével és erkölcstelenségével. Mert nem tanul a hibáiból sohasem, s ez is lesz a veszte.
Szabad Riport / Fort András

A zsidó „klérus” és pórnépének lelkülete


Miért csak az a zsidó, akinek az anyja az?
Tesszük fel a kérdést, ha szóba kerül a zsidó. És az elmúlt évtizedben egyre csak fokozódik a felismerés ténykedéseikre, mint mindenki érzékeli. Talán ez is azért van, mert mégis csak valami kizárólag a zsidókra jellemző génkészlet csak ezen a módon tud tovább adódni? Mégiscsak faj a zsidóság. Nekünk az is zsidó, akinek az apja zsidó, nincs különbség. Sőt az is közvetve annak tekinthető goj létére, aki elfogadta és magáénak érzi/magáévá tette (akár a saját tudtán kívül is – mert ez az igazi birkaság jellemzője) a szellemiségüket mindennemű szociális-társadalmi-karrierista szinten. Nincs különbség! Nincs különbség; vallási/faji/betért/szellemi zsidó között. Utóbbi esetben az előbb vázolt elzsidósodott világszemléletet értjük, vagyis hogyan vállhatott ki egy adott egységes nemzettestből, a saját fajtáját is megtagadó, hazátlan, lelketlen nemzet-idegenné, hedonista egyénné a nemzetegyén. Ennek a négyes szemléletnek az összessége egyfajta gonosz lelkület létrejöttét eredményezte – egyre fokozódva - az elmúlt két évszázadban. Az egész vérszag, amely a szabadkőművességből, a bolsevizmusból, vagy a marxista-sztalinista-leninista diktatúrákból kicsap, nem a diktatúrák vérszaga, még csak nem is a Marx Károly tanításaié, hanem egyenesen és közvetlenül a Talmudé és a Tóráé. A terrorista gyilkos lelkét csak közvetve alakítja ki Marx, mert a Talmud és a Tan az, amely nemzedékről nemzedékre neveli a gyűlöletet, és beoltja már azt a gyermekeik lelkébe. Így nevelődnek ki generációról generációra az újkori rendszerek, melyek mind kivétel nélkül átmentődnek, ezáltal egymásba és így nevelődnek ki az újkori uralkodói rétegek, pártok, intézmények szigorúan egymás között leosztva/megragadva nem eresztve a lehetőségeket. A mai pártklérusok(Fidesz, MSZP, LMP, Bajnai-Gyúrcsány és sleppjeik…) a gyermekei, az unokái, a végrehajtói ezen páholyok és azok mesterei akaratának, hatalmi játszmáinak. Nagyon valószínű, hogy azok a kis proletár zsidók, akik a magyarországi kommunista diktatúra terrorista gyilkosai(Biszku,Horn,Apró,stb…), és a magyarság hóhérai lettek, vajmi keveset hallottak a marxista elméletről, de gyermek, vagy ifjú-korukban a Talmud és Tóra iskolák nevelésében részesültek, épp úgy, mint az első 1919-es kommunista diktatúra krémjei(Szamuely,Kun,Korvin,Jászi), intellektueljei.
„Uralmuk alatt elpiszkosodott az utca, leromlottak a közintézmények, a cinizmus hangja tüntető diadallal vonult be a közhivatalokba, elaljasodtak, az erkölcsök, pokolba valóan tűrhetetlenné vált a társadalmi érintkezés, kihalt a szívekből a szeretet gyöngyvirága, a szellem elsorvadt, a lélek elványadt, az irodalom és a művészet illatát vérszag fertőzte meg.” – írja Molnár Jenő. Nem vehetjük rossz néven, ha nem mondotta ki, amit később a Tharaud testvérek írtak meg, hogy így van ez mindenütt: "Ahol Izrael a király." Mert király volt a befogadottak, emancipáltak népe, és a magyar nép, ha nem is látta tökéletesen, jól sejtette az idegen uralom igazi bűnét, azt, hogy mint visszaható dögvész a magyar nép felszabadulását akadályozta meg: " Vérrel és ganéjjal mocskolták be az oltárt. A munkásság felszabadításának hatalmas folyamatát tartóztatták fel a rombolók, ahelyett, hogy gazdasági kulturális színvonalát emelték volna." Viselkedésükben hajlamosak voltak a tapintatlanságra, a tolakodásra, az üzleti stiklikre, a közönséges viselkedésre, a hangoskodásra, és annyira összetartóak, hogy képesek összefogni és össze is fogtak a keresztény világ ellen. Ilyen a zsidódemokrácia, ilyenek a zsidó demokraták.

Várhegyi Kálmán

Szlavjanszk ostrom alatt!


Magyar idő szerint hajnali három órakor a cionfasiszta kijevi junta martalóchada ismét támadást inditott Szlavjanszk ellen.!
“Lecsapott a vihar” Szlavjanszkra. A puccsal hatalomra került kijevi hatalom harckocsikat és helikoptereket is bevetett a népellenes irtóhadjáratban. Avakov személyesen irányitja a műveleteket. A TV-torony körül, a Karacsun-dombnál dúl a leghevesebb összecsapás, ami során három tankot megsemmisitettek az önvédelmi erők. Tiz emberünk meghalt az összecsapásokban, köztük három gyermek.
A “Jobb Szektor” zsoldosai mintegy százan erősitik a “nemzeti” gárdát!
Kérjük az elektronikus médiát és szimpatizánsainkat, hogy továbbitsák kérésünket: SÜRGŐS SEGITSÉGRE VAN SZÜKSÉGE SZLAVJANSZKNAK!

Szlavjanszkot a latorhorda csak éjjel meri vaktában lődözve támadni.
Napközben a város viszonylagos nyugalomban éli már megszokott életét az ostromgyűrűn belül. Ugyanakkor Szlavjanszk lakói számára már lassan kezd problémákat okozni az élelmiszer és gyógyszerek hiánya. A zsidrákhorda zsoldosfalkája ugyanis az élelmiszer és gyógyszerszállitmányokat nem engedi be a városba.

A kijevi junta “nemzeti” gárdája a “terroristaellenes” büntetőhadjáratának egyik legfőbb célpontja Szlavjanszk.
A sok csatát megért városlakók-a jogosultak 88 százaléka vett részt a referendumon, és közülük 94 százalék a függetlenség mellett tette le a voksát-igyekeznek alkalmazkodni az alaposan megváltozott “életkörülményekhez”
A legutóbbi ostrom során már komoly-a civil lakosság életét fenyegető-belövések érték a várost. Ráadásul az ordashad tegnap már sorozatvetővel is lőtte Szlavjanszkot.
Ilyen körülmények között nyilvánvaló, hogy a JÖVŐ mentése, biztonságba helyezése mindenekelőtt való Szlavjanszkban is. A gyerekek jelentik a jövőt, az ő biztonságuk mindenekelőtt.
Márpedig mostanság a viszonylagos biztonságot, a relativ védelmet a pince jelenti. Szlavjanszkban is.

A képen egy ilyen “biztonságos helyre” menekitett csecsemő alszik, kisággyá átalakitott krumplisládában. Szlavjanszk egyik pincéjében.
Az USA-ban hány gyerek éli az életét pincében? Hány csecsemő alszik krumplisládában? Hány gyerek életét féltik a szülők zsoldos rablóhordák “demokratizálási” akciói miatt?


(Szveta B-R)