2014. április 2., szerda

A céghálózatban a rendszerváltó szabadkőművesek teljes spektruma képviselteti magát

Orbán Viktor legutóbbi Szaúd-Arábiába látogatása során, mint kiderült, a volt SZDSZ-es Kóka János is az üzleti delegáció tagja volt. A liberális politikus Szijjártó Péternek köszönhetően diplomata-útlevelet kapott, így vett részt Orbán kíséretében.
Kóka jelenleg a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója, emellett a Cellum Bulgaria igazgatósági elnöke. A mobilfizetési szoftverekkel foglalkozó cégcsoport a kormány támogatásával szerez üzleti kapcsolatokat Szaúd-Arábiában, ami annyit jelent, hogy a Fidesz-kormány támogatja a korábbi SZDSZ embereit üzleti érdekérvényesítésükben, és ehhez minden szükséges állami privilégiumot megad. Emellett a Cellum cégcsoportban van érdekeltsége Gyurcsány Ferencnek is, vagyis a céghálózatban a rendszerváltó szabadkőművesek teljes spektruma képviselteti magát. Mivel a köztük lévő nézetbéli különbségek pusztán látszólagosak, ez a közösködés semmilyen gondot nem okoz, ehelyett aktívan elősegítik egymás üzleti előmenetelét, ha kell, az állami vezetők számára fenntartott jogosultságokkal visszaélve.
Diplomata-útlevelet ugyanis a vonatkozó jogszabályok szerint a köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, ezen felül országgyűlési képviselők kaphatnak. Rendkívüli esetben olyan személy kaphat diplomata-útlevelet, aki a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az országgyűlés elnöke, vagy a külpolitikáért felelős miniszter megbízásából hajt végre diplomáciai küldetést. Vajon a Fidesz-szavazók tisztában vannak-e azzal, hogy az Orbán-kormány az állami vagyont szétlopó liberálisok vagyonának gyarapodását egyengeti? Aligha. Kóka János megérdemli a köztörvényes bűnöző jelzőt az SZDSZ nemzetellenes tevékenységében betöltött szerepéért. Az Orbán-kormány tagjai eszerint hivatalosan is vállalják, hogy köztörvényes bűnözőket támogatnak nemzetközi kapcsolataik építésében.
A Jobbik ezügyben feljelentést tett közokirat-hamisítás gyanúja miatt "ismeretlen tettes ellen" (pedig a felbujtó személy nagyon is ismert). Mivel az ő (kékszalagosok) hálózatuk kezében van az igazságügy, ebben az ügyben csak akkor születhet előrelépés, ha a kékszalagosok vezéráldozatot akarnak a magasabb körök kimentésére. Ennek is megvan a valószínűsége, és ez esetben nem szabad megelégednünk Kóka okmánya kiállítóinak bíróság elé állításával. A teljes rendszerváltó garnitúrának mennie kell a történelem szemétdombjára. A jelenleg folyamatban lévő ügyek csak az első lépések. Magyarország hazafias szervezeteinek le kell számolnia a rendszerváltást lebonyolító és szétlopó összes politikai párttal, mert azok egyetlen nagy maffiaközösség fedőszervezetei. Nem engedhetjük, hogy hazánkban a szervezett bűnözés állami szinten tovább működjön!

http://www.hidfo.net/2014/04/02/osszeernek-szalak

Nemzetközi baloldali front formálódik a NATO ellen

Portugália Kommunista Pártja nemzetközi kezdeményezést indított, amiben a világ több mint 50 országának kommunista pártjai közösen ítélik el a NATO politikáját és követelik az észak-atlanti szervezet feloszlatását.
"Követeljük a NATO feloszlatását és támogatjuk a népek önrendelkezéshez való jogát" - a baloldal közös nyilatkozata kimondja, hogy a NATO felelős a világban újrakezdődő fegyverkezési versenyért és a nemzetközi kapcsolatok militarizálásáért, mivel a NATO és szövetséges országainak katonai költségvetése a világ katonai kiadásainak mintegy kétharmadát teszi ki. A dokumentum kimondja, hogy a NATO vezető tagja, az Egyesült Államok a katonai szövetséget használja befolyási övezetének további terjesztésére, miközben már most a világ nagy részén katonai bázisokat tart fenn.
A nyilatkozat kimondja, hogy a nyugati katonai blokk minden országgal szemben ellenséges és ahol a gyarmatosításra egy csekély esély is van, ott azonnal ki is terjeszti befolyási övezetét. A dokumentum a NATO működését a "nemzetek feletti elit" katonai szárnyaként és erőszakszervezeteként határozza meg, melynek célja a globalisták gazdasági monopóliumainak fenntartása és kiterjesztése a világgazdaságban.
Emellett számos háborús bűntettel vádolják az Egyesült Államokat: Jugoszlávia, Afganisztán, Irak és Líbia, valamint más nemzetek függetlenségének letörése során végrehajtott bűncselekményekkel.
A baloldal közös nyilatkozata elítéli az Európai Uniót, amit a NATO európai csatlósának nyilvánítottak, hozzátéve, hogy az Európai Unió tevékenysége szintén nagyban hozzájárult a nemzetközi kapcsolatok militarizálásához. Az Európai Uniót emellett a nemzetek függetlenségét letörő gépezetként határozzák meg.
A kezdeményezés célja, hogy a NATO hagyjon fel a nukleáris fegyverkezéssel és távolítsa el az amerikai atomfegyvereket Európa területéről, emellett számolja fel az Európába telepített rakétavédelmi rendszereket. Emellett követeli a tömegpusztító fegyverek teljes betiltását, a külföldön működtetett összes amerikai katonai létesítmény azonnali bezárását.
Portugália Kommunista Pártja felszólította a világ valamennyi baloldali tömörülését, hogy támogassák a kezdeményezést és vegyék ki a részüket a NATO elleni front létrehozásából. A dokumentum egyértelműen fogalmazott: amelyik szervezet nem támogatja a NATO tevékenysége elleni harcot, azt nem ismerik el baloldali szervezetként és a globalista kapitalizmus kiszolgálójának nyilvánítják.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/nemzetkozi-baloldali-front-formalodik-nato-ellen

Családi házad van? Ennyi idő alatt térül meg a napelem - Rajtunk röhög Európa!


Röhög rajtunk Európa - vallják a hazai napelem-piac képviselői. A kritikán aluli engedélyezési-, illetve szabályozási rendszer, az állami támogatások elmaradása, valamint egy ismeretlen érdekeket képviselő lobbitevékenység ugyanis mind-mind gátat szabnak hazánkban az "ingyenenergia" terjedésének. Pedig szakértők tapasztalatai szerint egy családi ház éves villamos energia igényét lefedő napelemes rendszer maximum 10 év alatt behozza az árát. Nagy kérdés ugyanakkor, mégis melyik a jobb befektetés egy magyar háztartásnak: a napenergia hasznosítása, vagy egy bankbetét.
Hazánkban potenciálisan a napenergiából nyerhető a legtöbb megújuló energia. Magyarországon a primerenergia felhasználás jelentős részét fedezni lehetne a nap segítségével. Arról nem is beszélve, hogy a napelem az egyetlen olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy decentralizáltan termeljünk áramot. Ugyanakkor jelenleg a napenergia-hasznosítás terén van a legnagyobb szakadék a lehetőségek (elvi potenciál!), és a ténylegesen realizálható energiatermelés között. Bár óriási lehetőségek rejlenek a technológiában, erre azonban hazánkban még nem jöttek rá. Ez egyrészt előny, mert korábban jelentős veszteséget generált volna, ha a politikai vezetés őrült drágán támogatta volna a technológiát, másrészt hátrány, mert így az iparág nem tudott megfelelően kifejlődni hozzá, mint például Németországban. Arról nem is beszélve, hogy az irracionális szabályozás, a támogatások
elmaradása sem könnyíti meg a napelemes rendszerek terjedését.
"2003-ban még az előző Fidesz-kormánynak hála 30 százalékos támogatás volt a Széchenyi programon belül, és 12 százalékos áfa volt a napelemekre. Nagyon jók voltak a viszonyok, igaz, hogy akkor még a mostani háromszorosába kerültek a napelemek. Lassan eltelt 10 év, és a feltételek Magyarországon nemhogy nem javultak volna, hanem romlottak. Ma egyáltalán nem támogatják a napelemes rendszerek telepítését, sőt, 27 százalékos az áfa - döbbenetes. Látszik is, hogy nagyon kevés családi házas megrendelés van" - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak Kitzinger Zsolt, a KLNSyS Kft. kereskedelmi vezetője.
A támogatások elmaradása mellett az áramszolgáltatók felé történő engedélyeztetés, illetve a szabályozás nehezíti meg leginkább az értékesítést, így a napelemes rendszerek terjedését. Nem sikerült ugyanis bevezetni a Metár-rendszert Magyarországon, mely arról szólt volna, hogy a szolgáltatók emelt átvételi áron átveszik a napelemek által megtermelt energiát, mint ahogy egyébként azt teszik már régóta Bulgáriában, Szlovákiában, vagy például Németországban. Ehhez képest január elsejével - egy időben Bencsik János, volt energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár távozásával -, egy igen kellemetlen rendelkezés lépett életbe, mely igencsak megnehezíti a napelemes rendszerek terjedését. Míg a korábbi jogszabály szerint az 50 kWh-nál kisebb erőművekben termelt áramot a szolgáltatóknak kötelezően át kellett venniük a fogyasztás erejéig, túltermelés esetén pedig a mindenkori szolgáltatási díj 85 százalékán, addig az idei évtől a túltermelésért 22 forintot kapnak kWh-ként (ez körülbelül 50 százalékos átvételi díj - a szerk.) a kiserőművek tulajdonosai.
A másik hatalmas probléma, mely szintén gátat szab a technológia hazai térhódításának, hogy az áramszolgáltatók nagyon szigorú követelményrendszert állítottak fel, és így csak bizonyos invertertípusokat (magyarázat a lenti ábra 3. pontjában - a szerk.) engedélyeznek. Az áramszolgáltatóknál olyan feltételrendszert alakítottak ki egységesen, melyben minden invertergyárnak 4 szabványnak kell megfelelnie, míg külföldön például elég egyetlen certifikátot beszerezni. Kitzinger Zsolt szerint nem azzal van a gond, hogy meg kell felelni a szabványoknak, hanem, hogy a legkisebb piacon a legszigorúbb feltételrendszert állították fel. A szakember véleménye szerint ennek hátterében valamilyen ismeretlen érdekeket szolgáló lobbitevékenység állhat.
Egy családi ház esetében egyébként a leghosszabb időt éppen az engedélyeztetés veszi igénybe - ez a folyamat a megrendeléstől számított 1-1,5 hónap. A szerelési munkálatok azonban ennél már jóval flottabbul mennek. A rendszer telepítése egy nap alatt elkészül, komolyabb felfordulás nélkül - kicsit kell cserepet bontani, de más átalakításra nincs szükség. A szakemberek természetesen előzetesen felmérik a tető tájolását, de a tapasztalatok szerint szinte mindenhol találni olyan felületet (egy családi házas rendszer esetén körülbelül 25 négyzetméter, ami 15 napelem-táblából áll), amely tökéletesen biztosítja a feltételeket - legrosszabb esetben pedig az elemekből lehet előtetőt is képezni a megfelelő tájolás érdekében. Ami egy családi házas rendszer bekerülési költségét illeti, általánosságban elmondható, hogy egy 3,6 kW-os rendszer - mely egy átlagos magyar háztartás éves villamos energia igényét fedezi tudja - munkadíjjal és engedélyeztetéssel 2 millió forint alatt marad.
A napelemeknél ugyanakkor nagyon számít a minőség. A sorba kötött tábláknál ugyanis elég, ha csak az egyik rossz, így az egész rendszer használhatatlan lesz. Ha egy panelt rosszul gyártanak, akkor az 5 év múlva jelent majd problémát. Ebből egyértelműen következik, hogy a némileg drágább napelemeknél a gyár hírnevét kell megfizetnünk. Egy megbízható gyártó terméke ugyanis 5 év múlva is működni fog, és ha mégse így lenne, könnyedén érvényesíthetjük garanciális igényünket, míg egy olcsó napelemeket gyártó vállalkozás esetleges csődje tönkre teheti befektetésünket. Egy rendszerben ugyanis csak egyféle típusú napelemeket lehet egyszerre működtetni. A napelemek élettartama mindazonáltal igen hosszú (50-100év) - a tapasztalatok szerint 10 évente nagyjából 4 százalékot romlik a teljesítményük. Karbantartási költséggel ugyanakkor nemigen kell számolni, az esetleges hibákat a gyártó állja. Az inverterek élettartama ugyanakkor némileg rövidebb, s nagyban függ attól, hogy hova telepítik. A tapasztalatok szerint beltéri telepítésnél akár 30 év, míg kültéri telepítés esetén jó, ha 15 évet kibírnak. Ebből adódóan viszont számolni kell karbantartási

költségekkel is. Ezek a javítások azonban nem horribilisek 
Egy családi házas napelemes rendszer, az elmúlt 16 évben tapasztalt energiaár-emelkedés ütemét előre vetítve nagyjából 6-8 év alatt behozza az árát, s a jelenleg tapasztalható általános villamos energia díjak stagnálása esetén is 8-10 éven belül eléri a megtakarítás a rendszer bekerülési költségét. Ugyanakkor egy befektetést csakis egy másik befektetéssel érdemes összehasonlítani. Magyarország legnépszerűbb befektetési formájával, vagyis a bankbetétekkel összehasonlítva viszont már mindjárt nem ennyire rózsás a helyzet. Az éven belül lekötött forintbetétek esetében - melyek átlagos évesített kamatlába jelenleg 7 százalék körül mozog az MNB legfrissebb statisztikái szerint - egyértelműen látszik, hogy a napelemes rendszerek egyelőre miért nem indultak rohamos terjedésnek. Arról nem is beszélve, hogy a pénzintézetek akciós kamatai ennél jóval nagyobbak is lehetnek (~10 százalék). Mint már korábban is említettük, a terjedéshez tehát elengedhetetlen az elérhető támogatások fejlesztése, de minimum az átvételi oldal ösztönzése.
Főként, hogy Kitzinger Zsolt prognózisa szerint már csak az inverterek esetében lehet áresésre számítani, s a napelemek beszerzési ára már nem fog az elmúlt tíz évben tapasztalt mértékben tovább csökkenni. Ma egy 200 Wattos napelem-tábla gyártói beszerzési ára 40 ezer forint, s pozitív csillagállás esetén sem lesz olcsóbb egyhamar. Éppen ezért az állami ösztönzők elengedhetetlenek a piaci szegmens felrázásához. Először is - mint megannyi más szegmensben - a napelemeknél is szükség lenne a 27 százalékos áfakulcs csökkentésére - emlékeztetőül: 2003-ban még 12 százalék volt az áfa a napelemekre - elemzi a az útajövőbe-hírportálja
Másodsorban pedig be kellene indítani a Metár-rendszert, melyre mindeddig csak ígérgetések voltak. Minimálisan megemelt átvételi árral ugyanis lökést lehetne adni a magyar gazdaságnak. Hiszen, ha a befektetők idehozzák a pénzüket, s Magyarországon termelnek Magyarországnak áramot ("magyar napból"), az jókora lökést ad a GDP-nek. Arról nem is beszélve, hogy szép számmal létesülnének új munkahelyek is. Végezetül pedig a napenergia lakossági hasznosításának elengedhetetlen feltétele a következetes állami támogatások életre hívása is. Az elmúlt 10 évben ugyanis volt idő, amikor 35 százalékos támogatás is rendelkezésre állt, és olyan is, amikor semmi. Arról nem is beszélve, hogy a tapasztalatok szerint a pénzintézetek is nyitottak lennének az előfinanszírozásra, hiszen a napelem egy gyorsan leszerelhető, tartós termék, így megfelelő fedezetet is nyújt.

Hírfigyelő Szolgálat - Jövőnk.info

Nyugdíjakról: Csak magára számíthat a "minimálbér-nemzedék" - Pénz az ablakban!

A nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága miatt egyre későbbre tolódik majd a nyugdíjkorhatár. Más kérdés, hogy ez nem hoz megoldást a „minimálbér-nemzedék” számára az időskori biztonság megteremtéséhez, s nem lesz megoldott idősebb munkavállalók foglalkoztatása sem.
A nyugdíjrendszer finanszírozhatóságának nehézségei időről - időre felvetik azt a kérdést, hogy milyen eszközökkel lehet a problémán enyhíteni. Az egyik ilyen lehetséges eszköz a nyugdíjkorhatár emelése, amit a születéskor várható élettartam növekedése, más oldalról pedig a gazdasági kényszer, a nyugdíjrendszer fenntarthatatlansága diktál. Az Európai Unióban 2005 és 2050 között a 0-54 éves korig csökkenni fog a népesség – a 15-39 év közötti nemzedékben negyedével esik vissza a létszám – miközben a 65-79 éves korosztályban 44,5 százalékkal többen élnek majd, míg a 80 év felett élő európai polgárok aránya közel háromszorosára nő majd. Mindez azt jelenti, hogy az EU-ban a 65 évesnél idősebb népesség aránya a jelenlegi 24,6 százalékról 2050-re 52,8 százalékra nő majd. Hazánkban első látásra kissé kellemesebb a helyzet: a jelenlegi 22,8 százalékról 48,3 százalékra emelkedik majd az elvben nyugdíjkorhatár felett élők aránya, ám így is megoldhatatlannal tűnik a feladat.
Havi 34 ezer fedezetlen új nyugdíjas
A korfa átalakulását több államban, így hazánkban is igyekszik lekövetni az I. (állami) nyugdíjpillér: jelenleg Magyarországon is átmeneti helyzetben vagyunk: a korábbi 62 éves öregségi nyugdíjkorhatár néhány éven belül fokozatosan 65 évre emelkedik. Az átmeneti helyzet annak fényében érdekes, hogy a szabályozás nyomán ma viszonylag kevés új tag lép be új nyugdíj-jogosultként a piacra, ám mint ahogy azt Farkas András, a Consequit értékesítési igazgatója egy korábbi sajtóbeszélgetésen elmondta, a helyzet átmeneti: a következő 15 évben 2,147 millió honfitársunk éri el a nyugdíjkorhatárt – kiöregszik a „GYES-nemzedék, azok a polgárok, akik az új családtámogatás bevezetésének köszönhetően születtek -, miközben ugyanezen időszak alatt a munkaerőpiacra csak 1,634 millió új munkavállaló érkezik, vagyis évente közel 34 ezer fővel lesznek többen a nyugdíjasok, mint a munkaképesek. Ha a fentiekhez hozzávesszük, hogy a gazdasági függőségi ráta, amelyet a nem dolgozó népesség és a foglalkoztatottak aránya ad ki - már ma is rendkívül alacsony, 1,62-es arányt mutat hazánkban, jól látható, hogy a rendszer akár néhány éven beül fenntarthatatlan lesz. (Hiába mutat a demográfiai (teljes) függőségi ráta – az inakív korban lévők és a keresni képesek aránya – sokkal jobb, 0,46-os arányt, a járulékfizetés nélküli foglalkoztatás, illetve az utóbbi időben felerősődő külföldi munkavállalás komolyan csökkenti az itthoni nyugdíjbevételt.)
A 65 éven felüliek aránya az aktív népességhez viszonyítva
                  2005 2025 2050
EU              24,60% 35,50% 52,80%
Magyarország 22,80% 34,50% 48,30%
forrás: Consequit
Emelkedő nyugdíjkorhatár
Érzi ezt a ma gazdaságilag aktív 25-55 éves korosztály is, s ezért úgy vélik, hogy amikor majd ők mennek nyugdíjba – akár akarják, akár nem - magasabb korhatárokkal kell szembesülniük – derül ki az UNION Biztosító megbízásából 2013 decemberében készített reprezentatív felmérésből. A megkérdezettek úgy érzik, hogy a nyugdíjkorhatár az idő múlásával párhuzamosan fokozatosan emelkedni fog. A nyugdíjkorhatárhoz legközelebb eső (45-55 éves) korosztály tagjai azon a véleményen vannak, hogy átlagosan 68 éves korukban fognak majd nyugdíjba vonulni. A középkorosztály tagjai (35-44 évesek) a várt nyugdíjba - vonulás időpontját már átlagosan 70 éves korukra teszik. A most családalapítás idején tartó 25-34 évesek körében pedig már 72 év a nyugdíjbavonulás várható időtartama. Arra a kérdésre, hogy egyetértenek-e az ilyen jellegű változtatással, 90 százalékuk elutasító, s csak 10 százalékuk gondolja azt, hogy a nyugdíjrendszer hatékonyan működéséhez megfelelően tud hozzájárulni a korhatár jelentős emelése. Ennek kapcsán komoly probléma – értett egyet Farkas András is egy közelmúltban tartott sajtóbeszélgetésen -, hogy már a jelenlegi helyzetben sem igazán biztosított az 55 év felettiek foglalkoztatása és ez a helyzet csak romlani fog.
Mire számíthat a minimálbér-nemzedék?
De a nyugdíjba menők számára sem túl rózsás a helyzet: jelenleg a nyugdíj az utolsó nettó bér 80-90 százalékát teszi ki, ez a legoptimistább becslés szerint is 2050-re 50 százalékra eshet vissza. Ráadásul rendkívül komoly különbségek vannak a nyugdíj összegében: míg Budapesten átlagosa 113 forintot fizettek ki átlagosan egy nyugdíjasnak, addig Szabolcs-Szatmár megyében csak 77 ezer forint volt ez az összeg. A következő években pedig tömegével éri majd el a nyugdíjkorhatárt az elmúlt 20-25 év „minimálbér-nemzedéke”, akiknek jövőbeli juttatási várományáról mindent elmond az, hogy az öregségi teljes nyugdíj összege 4 éve változatlan, 28 500 forint. További érdekesség, hogy az új alaptörvény szerint már állampolgári jog az öregségi ellátás – vagyis az Alkotmány alapján immár az I. pillér szolgáltatása sem „biztos”.
Öngondoskodás kell
A jövő nyugdíjasainak aktív korukban maguknak kell félretenniük öreg napjaikra, mert az állami nyugdíjból nem fognak tudni megélni – figyelmeztet a Világbank is. Felmérésük szerint a polgároknak fizetésük legalább 10-15 százalékát kéne félretenni ahhoz, hogy utolsó nettó fizetésük 80-90 százalékához legalább hozzáférjenek. Ennek forrása azonban ma meglehetősen bizonytalan, hiszen – miként a Generali egy közelmúltbeli felmérése rávilágít a megtakarítani képes ügyfelek aránya a 2011-es 40 százalékról 2013. őszére 18 százalékra zsugorodott, s az átlagos megtakaírás is csak a jövedelem 4 százalékát teszi ki. Égetően fontos volt tehát, hogy a biztosítók hosszú lobbizása nyomán ismét adókedvezmény segítse az öngondoskodást. Januártól a minimum 10 éves tartamú nyugdíjcélú szerződés után 20 százalékos, maximum 130 ezer forintos adójóváírást lehet igénybe venni. Az adójóváírás összegét minden esetben a nyugdíj-biztosítási számlán írja jóvá a NAV. Biztosított valamennyi, 55. évét be nem töltött ember lehet. Nyugdíjpanama vagy festői panoráma nyílik az áldott öregkorra jó kilátásokkal? Vakablak!
A nyugdíj elején még "költünk"
Ma Magyarországon 65 éves korban – tehát a jelenlegi nyugdíjkorhatár után – a még várható élettartam férfiaknál további 14, nők esetében 18 év. Az aktuális nyugdíjkorhatár után várható élettartam egyre nő, miközben az számszerűsíthető tény, hogy az átlagnyugdíj a KSH 2013-as becslése szerint az átlagkereset mindössze 66 százaléka. A nyugdíjba vonulás után a kiadások azonban nem csökkenek ugyanilyen mértékben, így mára megkérdőjelezhetetlenné vált az aktív években való előtakarékosság szükségessége, a nyugdíjas évek életszínvonalához tartozó anyagi fedezet megteremtése érdekében. A nyugdíjbiztosítás erre megfelelő termék – vélekedik a saját termékkel március 1-től a piacon lévő MetLife Biztosító vezérigazgatója, Bartók János. Bár a jogszabály szigorú kereteket szabott a nyugdíjbiztosítási termék esetében a nyugdíjba vonulás előtti hozzáférés korlátozása terén, e terméknél is adott, hogy a programhoz kapcsolódva eseti befizetéseket teljesítsenek, amelyekhez nyitott a hozzáférés.

Nagy László Nándor

És mi van a dollárral? 20 milliárdos orosz-iráni kereskedelmi szerződés 239656_mainimg


239656_mainimg
Mi hiányzik a Reuters alábbi híréből a 20 milliárd dolláros orosz-iráni olaj és árukereskedelmi megállapodással kapcsolatban?
Aki a dollár teljes hiányára gondolt, helyesen tippelt. Pontosan erre a fejleményre figyelmeztettünk, amennyiben a nyugat és a JP Morgan továbbra is a dollármentes sarok felé kényszeríti Oroszországot.
Április 1-én már szó volt a JP Morgan intézkedéseiről az orosz utalások blokkolásával kapcsolatban:
„Lehet, hogy a JP Morgan ezzel az intézkedéssel, ami felér Oroszország nemzetközi utalásainak blokkolásával, egy megelőző csapást akart mérni az országra, hasonlóan ahhoz, ahogy Iránt is „mentesítette” a petrodollár használata alól, arra kényszerítve az arab országot, hogy dollár helyett rubelben, jüanban és persze aranyban számoljon el partnereivel az exportált vagy importált árukról vagy szolgáltatásokról.
Az ember elgondolkozik, hogy vajon a JP Morgan valóban annyira vigyáz a hírnevére, hogy inkább hajlandó meggyújtani a gyutacsot, minthogy a „gonosz oroszokkal” kereskedjen? Ezzel a lépéssel tulajdonképpen rákényszerítette Oroszországot, hogy leszakadjon a dollárról és felgyorsította a Kína, Oroszország és India közötti eurázsiai tengely kiépülését.”
Oroszország pedig üzeni, hogy szíves örömest tér át a barterre (vagy ne adj’ Isten az aranyalapú kereskedésre) és egyéb „regionális” valutákra a dollár helyett. Valószínűleg nem ez volt a nyugat blokádjának célja, ami innen nézve úgy tűnik, hogy visszafelé sült el, tovább rontva a petrodollár amúgy is labilis helyzetén.
Irán és Oroszország jól haladnak a hírek szerint 20 milliárd dolláros olajat-áruért megállapodás megkötésével, ami lehetővé tenné Teherán számára, hogy a nyugati szankciók ellenére is jelentősen növelje energiaexportját, mondta egy, a részleteket ismerő forrás a Reutersnek.
Januárban a Reuters már beszámolt arról a tárgyalásról, amelynek célja napi 500.000 hordó iráni olaj, orosz berendezésekre és árukra történő cseréje volt.
A Fehérház nyilatkozata szerint egy ilyen ügylet komoly aggályokat vet fel és nem összeegyeztethető a világhatalmak és Irán között folyó tárgyalások feltételeivel.
Orosz források megerősítették, hogy Moszkva már „előkészített minden szükséges dokumentumot a maga részéről”, hozzátéve, hogy a megállapodás aláírásához már csak a pontos árban kell megegyezni.
A forrás szerint az ügylet részeként Oroszország ipari termékekkel, fémmel és különböző árukkal, de nem katonai termékekkel fizetne az iráni olajért és a megállapodás összértéke elérheti a 15-20 milliárd dollárt.
Természetesen a „szakvélemény” sem hiányozhat a cikkből:
„A megállapodás tovább csökkentené az igencsak megtépázott iráni energiaszektorra nehezedő nyomást és orosz segítséggel részben helyreállítaná Irán hozzáférését az olaj iránt érdeklődő ügyfelekhez,” mondta Mark Dubowitz, a Demokrácia Védelmi Alapítvány, egy amerikai agytröszt munkatársa.
„Ha Washington nem képes megállítani ezt az ügyletet, az jelzésként szolgálhat más országoknak, hogy az Egyesült Államok nem kockáztatja meg diplomáciai viták kialakulását a „szankció rezsim” rovására,” tette hozzá.
Egy újabb hatalmas geopolitikai bukás, amit az erőfitogtatásnak szánt intézkedések váltottak ki, és amelyek ehelyett igen gyors ütemben válnak a gyengeség újabb bizonyítékaivá.
Azt nem tudjuk, hogy a „Petrodollár Védelmi Alapítvány” mikor változtatott nevet.
Akit a következő lépés is érdekel, olvassa el a „Petrodollártól a Petroaranyig: Az USA megpróbálja elvágni Irán hozzáférését az aranyhoz” című tavalyi cikket.

Forrás: zerohedge.com


Az, hogy Kínának a tavaly év végi dollár-ultimátuma mennyire komoly, az azt bizonyítja, hogy Oroszország sem rest válaszlépéseket adni a Wall Streetnek az orosz bankok elleni szankciók miatt. Az eddigi kétpólusú világ a szemünk előtt válik egypólusúvá.A forrás szerint az ügylet részeként Oroszország ipari termékekkel, fémmel és különböző árukkal, de nem katonai termékekkel fizetne az iráni olajért és a megállapodás összértéke elérheti a 15-20 milliárd dollárt. Oroszország, de főleg Irán tanult, valószínűleg nem Stuxnettel fertőzött Siemens szoftverekkel egyenlíti ki a számlát

http://idokjelei.hu/2014/04/es-mi-van-a-dollarral-20-milliardos-orosz-irani-kereskedelmi-szerzodes/

Gerilla-gyógyászat: Aktív szén

Soha nem látott fontosságúvá vált korunkban, amikor általánossá vált a tömegmérgezés. Szinte végtelen hatásosságát száz éve már az orvostudomány is elismerte, ma agyonhallgatja, sőt nevetségessé teszi azt, aki csak megszólal is ez ügyben. 1813-ban egy Bertrand nevű kémikus nagyközönség előtt bevett 5 gr arzént (1 púpos kávéskanálnyi), ami 150 ember halálához elegendő. 1831-ben egy másik francia, Touéry (montpellier-i patikus) tartott bemutatót, de ezúttal a Francia Akadémia tudós orvos urai előtt; 1 gr strychinint nyelt le (10-szer többet a halálos dózisnál). Ez a méreg 10 perc alatt végez az emberrel a teljes tébolyig feszített röhögéssel és lélegzetvesztéssel. (A látványtól is örök sokkot lehet kapni.) Az akadémikus urak teljes döbbenetére Touéry teljesen nyugodt maradt és mosolygott a tudományos urakra.
Az ebers-i papirusztól (ie. 1550) Hippokrátészen keresztül, és századok orvosain át használják és javallják. A XIX. század végén és a XX. század elején 40 orvosi disszertáció szól róla. A mai kutatások azt is bizonyítják, hogy megköti a vírusokat és a baktériumokat is, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben (vagy fordítva). Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is. Az utóbbi tíz évben csak angolul 500 tanulmány jelent meg – 10 000 tudományos referenciával – ezzel kapcsolatosan.
A legújabb kutatások a vese megtisztítását és ösztönzését is igazolják.
Mindent egybevetve a faszén a legegyszerűbb, a legolcsóbb és leghatásosabb tisztító és felújulást segítő szer, amit sem a népesség, sem a betegek, sem a mai orvosok java nem ismer.
- 1 cm3 faszén 1 km2 felszívó felülettel rendelkezik, 40-szer több, mint az agyagé;
- 500 gr faszén 50 000 millió pórust tartalmaz;
- tömegének 97-100-szorosát képes megkötni, pl. szén-monoxidból, 180-szorosát ammóniából, 165-szörösét kéngázból.
A faszén hatása a belekben
A bélfal áteresztő, ozmózis elven működő felület, így kiegyenlíti a bélfalon belüli és kívüli oldható anyagokat. Vagyis, ha a belek el vannak szennyeződve, akkor a limfatikus rendszer, a nyirokrendszer nem tud a belekbe jutni.
Az aktív szén felszabadítja a bélfalakat, így az ozmózis elven megtisztítja a vért és a nyirokrendszert (vérsavót). Dr. Denis Burkitt kutatásaiban az alábbi tényeket közli:
- a természeti népek az elfogyasztott étek salakanyagának 80%-át átlagosan 32 óra alatt eltávolítják,
- egy európai organikus élelmiszereket fogyasztó ember 40 óra alatt,
- egy átlagos tömegétkezést folytató angol fiatal 72 óra alatt,
- és egy öreg angol 360 óra alatt! (15 nap!!!).
Ennek ellenőrzésére is kiváló a faszén vagy a céklarépa.
Még teljesen egészséges szervezetű, organikus eredetű növényi étkezésnél is 5 nap, amíg a maradék salakanyag 100%-osan távozik; vagyis a méreg vagy allergiaanyag 6 napig utazik át és szívódik fel!
A faszén-kúra segítségével megtisztíthatjuk szervezetünket a helytelen táplálkozás során felgyülemlett méreganyagoktól is.
A mérgek hosszú során túl a faszén semlegesíti a kígyómérget, méh- és darázscsípést, bögöly vagy pöcsök csípését, lódarázs csípését, skorpió- és pókcsípést, tengeri és víziállatok csípéseit. Semlegesíti az élelmiszerekben felhalmozódott mycotoxinokat (az antibiotikumok hagyatéka) és az egészen kíméletlen aflaxinokat. Javallott használatához a lista nagyon hosszú, csak a leglényegesebbek az említetteken túl:
- rossz lehelet
- krónikus csuklás
- szapora széljárás
- kivezetett végbélnyílásnál
- hasmenés, gyomorrontás, felfújódás, gázosodás
- túl folyékony széklet
- meleg égövi hasmenés
- minden gyomor- és bélbetegség
- viszketegség (még akkor is, ha már teljesen elszabadult)
- túlzott epeváladék
- újszülöttek sárgasága (besárgulása) esetén 4,5 gr faszén naponta
- májzsugor (cirrózis) és máj okozta agybántalmak
- alkoholizmus (1 gr faszén -1/2 kávéskanálnyi- közömbösít 60 ml pálinkát)
- toxicomániák (drog, dohány, stb.)
- mérges gombák (gombamérgezés)
- gyógyszermérgezés esetén (pl. aszpirin, paracetamol (jelen pillanatban több mint 50 gyógyszerben van, gyulladás gátlókban, fájdalomcsillapítókban, tönkre teszi a májat, vesét, szívet stb.), altatók, antidepresszánsok, antibiotikumok stb.)
- ételmérgezés
- koleszterol szint
- kígyómarás, méhcsípés (pakolásként és belsőleg)
- szemgyulladás
- fogmosás, fehérítés
Dr. Yatzidis athéni orvos bizonyította, hogy még napi 50 gr mennyiség 20 hónapi fogyasztása sem jár semmilyen hátránnyal.
Adagolás:
Kúraként kimérni! Esetenként más, de átlagosan:
- 2 evőkanálnyi 3x naponta 15 napig (~ 30 gr naponta)
- aztán 1 kanálnyi naponta 3x 1-4 hónapig (Ez teljes sejtfelújítást eredményez!)
- Gyermekek az evőkanál helyett kiskanálnyit fogyasszanak 15 napig. 
Mérgezés esetén:
- 50 gr felnőtteknek
- 1 gr/kg gyermekeknek
- 4-6 óránként 20-50 gr faszenet beveszünk 2 napig
Öngyilkosságnál és kómás állapotnál emelhetünk 100-120 grammig.
1 evőkanálnyi = 5 gr
Faszén kúra alkalmazása:
Dr. faszén, maga az orvos
- egyedi esetekben (mérgezés, felfúvódás, hasmenés, gyomorsav túltengés stb.)
- kiegyensúlyozott étkezés mellett: – hetente kétszer
- 1 hétig havonta
- 3 hétig kétszer évente
A lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk). Vigyázat! A patikai aktív szén például csont alapanyagú.
A faszén kúrának semmi nem tud ellenállni, gázok, alkaloidok, oldószerek, a bélflórában megtelepedő rothasztó baktériumok, alkohol, mérgek, drogok, nehézfémek és az arzén sem. Figyelem! Használatánál egy megkötés van csak: Olyan orvosságok mellett, amelyek az adott pillanatban szükségesek, NEM alkalmazható! (Pl. a fogamzásgátlót is közömbösíti) Alkalmazása a húsipar és a tejipar „gyönyörűséges” kettőse okozta „méregzsákká” válás megtisztítására:
-1 kávéskanálnyi szén egy csésze (250 ml) vízben, zöldteában vagy más gyógynövény forrázatában;
- de a legősibb tudás gabonatejben mondja – így nagyon gyorsan közömbösíti a vér savasságát.
Adszorbeáció
- magába szív
- fizikai jelenség
- a faszén felületén fennakadnak a molekulák
Abszorbeáció- maga felé szív (pl. a bélfalon át is, így tisztítja a vért és a testnedveket)
Amiket a faszén nehezen adszorbeál:
- erős savak: sósav, kénsav, salétromsav
- erős lúgok: nátronlúg (szóda), lúgkő (hamuzsír)
- hígítók: etanol, metanol, aceton, ethylén-glykol, petróleum származékok
- Lítium sók, vas és nehézfémek cián, cianid.
Ezeket is közömbösíti, csak lassan és ismételt dózisokban.
Az étkezéstől távoli időben vegyük be, ha kúraként használjuk, mert a vitaminokat és egyéb szubsztanciákat is magához veszi!
Somlósi Lajos

Faszén készítése:
- lyukat ásunk
- tüzet rakunk a gödörben
- amikor már az egész parázslik, fölé rakjuk az elszenesítésre váró fát (ágak vagy hasítékok)
- letakarjuk egy fém, cserép vagy falappal és a kiszedett földdel


http://jovonk.info/2014/04/02/gerilla-gyogyaszat-aktiv-szen

Az EU velünk fizettetné meg a politikai játszmák árát

Az Európai Uniónak több mint 215 milliárd dollár kiadást jelentene, ha Brüsszelben úgy döntenek, hogy felhagynak az orosz gáz vásárlásával - ez áll egy amerikai kutatóközpont, a Sanford C. Bernstein & Co által közölt tanulmányban.
"Európának 15 milliárd köbméterrel kellene csökkentenie a gázfogyasztást, ha fel akar hagyni az orosz gáz importjával. Emellett több mint 40 milliárd dollárt kellene költenie jóval drágább alternatív energiaforrásokra." Az orosz gáz importjának beszüntetése miatt "az európaiaknak havi egy hideg zuhanyt kell venniük, a szén-dioxid kibocsátás évente 300 millió tonnával növekedne. A norvég gázkitermelés növelésének támogatása további 12 milliárd dollárba kerülne, emellett az energiaárak Európában 5%-al nőnének és valamennyi olyan üzemet, ami nagymértékben függ a gáz árától, azonnal be kellene zárni."
Vagyis az orosz gáz helyett politikai okokból más gázforrás keresése növelné az energiaárakat, azon keresztül minden más termék árát, emellett a munkanélküliség további emelkedését okozná. Hiányzik ez Európának? Magyarországnak nem.
Az elemzőintézet szerint valamennyi, az orosz gáz vásárlásának beszüntetését alapul vevő alternatíva komoly hátrányokkal járna. "A végső következtetés, hogy a gyógymód komolyabb károkat okozna, mint maga a betegség" (Európa függése az orosz gáztól).
Kérdés, hogy mennyire lehet ezt a függést betegségnek nevezni. Mint az amerikai szakértők is rávilágítottak, az orosz gáz alapjaiban hozzájárul az európai ipar működéséhez. Lényegében annak van beteg logikája, aki ezt a függőséget betegségként akarja tálalni. Minden országnak törekednie kell a lehető legnagyobb függetlenségre, de ha ez nem - vagy csak jóval magasabb költségekkel - lehetséges, kifizetődőbb lehet a külső forrás és ez a nép érdekét is szolgálja. Az orosz gázzal éppen ez a helyzet. Európa lehetne energetikailag független Oroszországtól, - de hajlandóak lennének-e az európaiak emiatt kétszeres, háromszoros gázszámlát fizetni?
Ha az emberek pénztárcáját közvetlenül érintené a gázvita (és könnyen lehet, hogy ez nemsokára bekövetkezik), mindenki számára egyértelmű lenne, hogy melyik megoldás kedvezőbb. Ez a geopolitikai sakkjátszma egyedül a brüsszeli pénzemberek ügye, az európai országok vezetőinek azt kell szem előtt tartania, hogy a nép számára mi a kedvezőbb. Egyetlen olyan példát nem lehetne felhozni, amiben Moszkva társadalomellenes intézkedések bevezetését kényszerítené egy országra, cserébe azért, hogy olcsóbb erőforrást biztosít. Az Európai Unió ezzel szemben könyörtelen diktátumokat hoz a népek függetlenségének letörésére, támogatja a társadalomellenes elemeket, a negatív devianciákat.
Van egy másik, nagyon veszélyes vonatkozása ennek a "függetlenségi harcnak". Miből akarja fedezni az Európai Unió a Moszkvától független gáztranzit kiépítését a tagállamokban? Az Európai Unió nem rendelkezik a szükséges forrásokkal egy ilyen nagyságrendű gazdasági művelethez. Valószínűleg az Európai Stabilitási Mechanizmus rendszerén keresztül, a tagállamokkal fizettetnék meg saját politikai játszmáik költségeit.
Az európai népeket és minket nem csak az energiaárak növekedése érintene, de emellett tetemes összegeket kellene befizetnünk az Európai Stabilitási Mechanizmusba, hogy Brüsszel meg tudja kezdeni az új infrastruktúra kiépítését. Ez ránk nézve újabb megszorító intézkedéseket, újabb nemzetközi hiteleket jelentene, amiket a semmire költenénk el. Arra menne el a felvett hitel összege, hogy ugyanannyiért vehessük a gázt mint eddig, de más forrásból, és emellett a törlesztést még az unokáink is nyögnék. Ez a gázvita igazi veszélye, és be kell látni, hogy Magyarország ilyen külügyi gárdával egyelőre Brüsszel önkényének van kiszolgáltatva.
Molnár István

Újabb Japán "szankciók" Oroszországgal szemben

A Japán Bridgestone tegnap jelentette be, hogy az oroszországi Zavolzje ipari parkban (Uljanovszk régió) építi fel az új autógumi üzemét. A teljes befektetés összege 12.5 milliárd rubel. Az üzemnek, ami főként személyautókhoz gyárt majd abroncsokat, 2016-ra már a termelés 50%-os kapacitásával kell teljesítenie, és a teljes kapacitását 2018-ra éri el.
Hídfő.net | Újabb Japán "szankciók" Oroszországgal szemben
Kadzuhisa Nisigai a Bridgestone jelenlegi ügyvezetője elmondta, hogy "...nagyon meg vagyunk elégedve az Uljanovszk régió iskoláinak és egyetemeinek a képzési színvonalával. A szakembergárda egy részének a toborzását már el is kezdük." A cég hozzávetőlegesen 800 munkahelyet hoz létre.
Látható, hogy Japán milyen "lelkesen" csatlakozott a nyugati államok által meghirdetett szankciókhoz. Nagy valószínűséggel a távol-keleti régióban igen erősen érdekelt Japán nem óhajt gazdasági öngyilkosságot elkövetni, csak azért mert a cionisták nem bírnak magukkal.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/ujabb-japan-szankciok-oroszorszaggal-szemben

Ki lépte át a vörös vonalat? Stephen F. Cohen gondolatai


Stephen F. Cohen neves amerikai történész, Oroszország-kutató, az amerikai Külpolitikai Tanács tagja (George H. W. Bush elnök tanácsadója) a Newsweeknek adott interjúban védelmébe vette Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna-politikáját. Az interjút a Rosszijszkaja Gazeta is idézte.
Cohen szerint Putyin végig az Egyesült Államok megbízható partnere volt. Putyin megmentette Obamát a Szíria elleni háborútól.
Putyin és Lavrov a háttérben maradva Iránt az USA-val való dialógus megkezdésére bátorították. Oroszország jóváhagyásával érkezik Afganisztánba a NATO-erők anyagi szükségleteinek 60 %-a.
Cohen elmondta, őt Amerikában sokan oroszbarátnak tartják, de csak igyekszik reálisan gondolkodni. Már a '90-es években figyelmeztetett, hogy a NATO keletre tolásának "ez lesz a következménye".
A NATO Oroszország határaihoz ért a balti államok felvételével 2004-ben, aztán volt 2008-as "epizód Grúziában, amikor átléptük a vörös vonalat. És átléptük Ukrajnában is."
Putyin helyén bármelyik orosz elnök azt tette volna, amit végül is most Moszkva lépett - véli Cohen.
Cohen szerint Obamának el kellett volna utaznia Szocsiba, a téli olimpia megnyitójára, ezzel demonstrálva a terrorizmus elleni közös amerikai-orosz harcot. Amikor ő maga felvetette ezt a javaslatot, azzal vádolták meg, hogy homoszexuális-ellenes.
Ukrajnára a Nyugat trófeaként tekintett, Cohen szerint "nem Putyin kezdte" az egészet, ő csak válaszol.
Hillary Clinton új Hitlernek nevezte Putyint, Obama pedig hisztis gyereknek. Ilyen hangvétel még a szovjet korszakban sem fordult elő, amikor, bár az USA és a Szovjetunió szemben állt egymással, de vezetőik tisztelték, olykor még kedvelték is egymást (mint Nixon és Brezsnyev). Holott Putyin korunk legkövetkezetesebb politikusa Cohen szerint, s esetleg csak Angela Merkel említhető vele egy lapon.
Az elmúlt három amerikai elnök külpolitika téren lúzer és "háborús uszító" volt, ezzel szemben Putyin sikeresen védi országa érdekeit.
A Nyugat és Oroszország kiéleződött kapcsolatáért a Nyugat felelős Cohen szerint, s Ukrajnát sem Putyin verte szért, hanem "az Isten és a történelem."
Cohen bírálta John McCain amerikai szentárort, aki a Majdanon egy fasiszta vezérrel ölelkezett, és Victoria Nulandot, aki "összeesküvést szervezett" az ukrán kormány ellen. Kijevben végül ez is történt, államcsíny a törvényesen megválasztott elnök, Viktor Janukovics ellen.
Gazdasági Rádió GYORSHÍR: Teljes készültségben van az orosz hadsereg, a CNN értesülése szerint egy támadási parancs után 12 óra alatt képesek lerohanni Ukrajnát.
NATO: Oroszországnak legfeljebb 5 nap kell arra, hogy elfoglalja Ukrajnát
A NATO európai egyesített erőinek főparancsnoka, Philip Breedlove amerikai tábornok kijelentette, hogy az orosz-ukrán határon kialakult helyzet most is komoly aggodalomra ad okot.
Szavai szerint Oroszország rendelkezik minden kellő készlettel ahhoz, hogy lerohanja Ukrajnát. A tábornok véleménye szerint az invázióra 3-5 nap kell neki. (Oroszország Hangja)
De-eszkaláció kikapcsolva: Az USA hadihajót küld a Fekete-tengerre "az orosz lépésekre válaszolva" -mondják hivatalosan- , miközben a NATO és NASA is mindenféle Oroszországgal való együttműködést felbontott.
A JP Morgen bank pedig blokkolta az oroszok pénzforgalmát, kifizetéseket és átutalásokat.
A NYugat folyamatosan sarokba szorítja Oroszországot, hogy ne legyen más választása mint egy pár ICBM,
USA/NATO bővíti haderejét Európában, hamis vádakra hivatkozva, háborúra készül a sereg.
Érdemes átnézni a külföldi cikkeket is, a magyar média oly könnyed hangnemben közli a sorsdöntő infókat az ostoba átlag ember fel se tudja fogni, hogy mi is történik....csak a hangsúlyon múlik és hogy mennyit foglalkoznak a témával....
A NATO nagyon agresszív lépéseket tesz...folyamatosak a hadgyakorlatok a lengyeleknél és a Baltikumban ...növelik a katonai jelenlétet...hol beszélnek ezekről...
zerohedge.com - Aranykor hajnalán

Athén: A tüntetések folytatódnak


A megszorítások elleni tüntetések újraindultak, amint a görög kormány bejelentette, hogy Athén bizonyos utcáin és terein a gyülekezési szabadság korlátozásra kerül. Ezzel az intézkedéssel a görög kormány elejét akarta venni a tüntetések felújjulásának, ugyanis tegnap volt Athénban megtartva EU pénzügyminiszteri csúcstalálkozó.
Hídfő.net | Athén: A tüntetések folytatódnakGörög fiatalok nyilvánítják ki véleményüket a megszorításokról.
Görögországot jelenleg az EU tartja lélegeztetőgépen, eddig 240 milliárd eurót pumpáltak a görög államba és gazdaságba, kölcsönök formájában. Fő hitelező Németország. Nyilván mindenki tisztában van vele, hogy az ország és a lakosai ezt sose lesznek képesek visszafizetni. Azonban az EU azt se engedheti meg magának, hogy Görögország kilépjen az Unióból. Az ilyen irányú renitenskedések még a végén kilépésekhez vezetnek, a szép és jó európai kollektívából, mi lesz aztán akkor a pocsék spanyol paradicsommal, melyik országban fogják a lakosságra sózni?
Athénban március 30-án 12.000 ember tüntetett a megszorítások ellen, mert az Unió tűzön-vizen át fenn akarja tartani a tákolmány egységét. Görögország kilépése az euró összeomlásához vezetne rövidtávon.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/athen-tuntetesek-folytatodnak

Az USA képviselőháza megszavazta az ukrajnai segélykölcsönt

Eldőlt: Ukrajna is csatlakozik a kamatrabszolga országokhoz. Az Egyesült Államok Képviselőháza megszavazta az egy milliárd dolláros segélykölcsönt Ukrajnának, továbbá a szankciók bevezetését Oroszország ellen. A törvényt a hatályba lépéshez már csak Obamának kell aláírnia.
Hídfő.net | Az USA képviselőháza megszavazta az ukrajnai segélykölcsönt
A szenátusi döntés szerint az 1 milliárd USD kölcsönből 50 millió dollárt az ukrán demokratikus folyamatok elősegítésére és civil szervezetek támogatására kell fordítani, valamint további 100 millió dollárt kell befektetniük a biztonságtechnikai együttműködésekre a közép- és kelet-európai országokkal. Magyarra fordítva ez röviden: 50 millió dollár támogatás az ukrajnai cionista szervezeteknek és további 100 millió dollár elköltése a NATO megfigyelőrendszerének kiépítésére Ukrajnában.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/az-usa-kepviselohaza-megszavazta-az-ukrajnai-segelykolcsont

Ők irányítják a gondolatainkat - vagy legalábbis szeretnék


Jelmagyarázat: zöld = goj, azaz nem zsidó, kék = nem fehér, vörös = zsidó, * = zsidó kötődés, pl. feleség, *! = gyanítható, de nem bizonyított
Képkatt!

Tovább ássák az MSZP sírját

Újabb lendületet vesz a fővonalú média simonozása, miután kiderült, hogy a Simon Gábor hamis személyazonosságaival létrehozott bankszámlákon tárolt vagyonok olyan ingatlanügyletekhez köthetőek, melyekhez Mesterházy Attila és akkoriban Gyurcsány Ferenc is beleegyezését adta. Több, az ügyhöz köthető dokumentumon még az aláírásuk is szerepel.
Előbb vagy utóbb minden piszkos ügy kitudódik. Eddig is egyértelmű volt, hogy a gyurcsányista vonal velejéig romlott alja söpredék, minden cselekedetüket Tel-Avivból mozgatják. Szétlopták az országot, leépítették a magyar ipart, elvették a magyar fiatalok jövőjét. Ezek után még mindig csak ott tart az ügy, hogy néhány száz milliós vagyonok eredetére derült fény. Pedig ez töredéke az évről évre elsikkasztott állami költségvetésnek, uniós pénzeknek, és nagyságrendileg meg sem közelíti a privatizáció során fillérekért magánkézre játszott állami vagyon összértékét.
Haladjunk csak szép sorjában. Előbb az MSZP sírját ássák meg. Igaz, azért tapossák el őket, mert politikai ellenlábasaik akarnak előbb hozzájutni a keletről csordogálni kezdő pénzekhez. Idővel az ő piszkos ügyeik is előkerülnek majd. Ezt a Gyurcsány-félék bosszúvágya, gátlástalansága és rossz értelemben vett nemzetközi kapcsolataik garantálják. Egymás alól húzzák ki a talajt, és szép lassan elég név lesz bedobva a közösbe ahhoz, hogy az a teljes "rendszerváltó" kékszalagos bandát magával rántsa.
Ahogy mondani szokás: minden vicc csak egyszer vicc. Orbán Viktor rendszerváltása pedig már elsőre is rossz vicc volt. A magyar népnek nincs humorérzéke ezekhez a krumpliorrúakhoz, ideje végre eltakarítani őket a hazai közéletből.
Fenyvesi Áron

Szétesik az USA – Bedöntheti az egész uniót a dominó elv


Texasi lovasok felvonulása a 'Texasi Függetlenség napján'
Texasi lovasok felvonulása, a ‘Texasi Függetlenség napján’

Az USA 29 tagállama szeretne elköszönni a Fehér Háztól. – Akár a dominó, amikor dőlni kezd, – úgy terjednek az országban a népszavazási kezdeményezések az egyes tagállamok függetlenségéről.

Függetlenedési dömping fájdítja fejét a Fehér Ház adminisztrációjának. Egyre több tagállam szeretne kiválni az unióból. Aláírásgyűjtési akciók sokasága zajlik, petíciók fogalmazódnak meg, – az államokat a központi hatalomhoz kötő béklyók feloldása érdekében.
Már több mint 300 ezer ember írt alá ilyen értelmű peticiókat. Texas 70 ezer lakója irta alá a Fehér Ház honlapján a követelést, hogy Obama írasson ki népszavazást a tagállam függetlenségéről.
A függetlenségen gondolkodik még Louisiana és 27 másik állam: Florida, Alabama, Indiana, New Jersey, Észak-és Dél-Karolina, Montana, Oregon, Missouri, Colorado, Mississippi, Michigan, Kentucky, Tennessee, North Dakota, Georgia, Arkansas és New York. De már kopogtat hasonló ötlettel Alaszka, Kalifornia, Nevada, Arizona, Delaware, Wyoming, Ohio, Oklahoma és Pennsylvania … És, ha borul az első dominó, gyorsan követi a többi is. Bedöntheti az egész uniót a dominó elv.
775998
Obama és adminisztrációja egyenlőre még eléggé bizonytalan. Saját alkotmányukat sértenék meg ismét, ha kellő aláírás megléte esetén nem írnának ki népszavazást, az egyes tagállamok elszakadásáról.
Persze elég nagy valószínűséggel: az ‘emberi jogok bajnokaként’ pózoló washingtoni adminisztráció, de leginkább a nekik hatalmat kölcsönző háttérhatalom, minden gond nélkül köpni fog saját alkotmányára ez esetben. (is!)
Ám ez mindenesetre komoly intő jel a liberális Amerika vezetőinek, – az Amerikai Egyesült Államok felbomlása, a rothadásával együtt, – visszavonhatatlanul elkezdődött. – Vagy inkább, ahogy mondani szokás; varrás mentén reped az összefércelt, egységes nemzettudat nélküli ország.
Ezért is akarna háborúzni megint külföldön, lehetőleg jó messze a határaitól, hogy elodázza a bomlást. De már túl régóta érik ez – és túl hosszú ideje odázná el a bomlási folyamatokat Amerika kormányzata.
Jelen esetben az ukrajnai erőszakos eseményekben való aktív részvételük már nem késleltetni, – hanem egyenesen siettetni fogja az USA bomlását.
Az “okosok” azt hitték, hogy csak a világ más tájain; most például csak Európában történhetnek meg a függetlenedési kísérletek, – lásd; Krím, Velence, Skócia, – vagy az egyre erősödő baszk szeparatizmus, s még sorolhatnánk.
Transnistria-map-2Mostanra jönnek rá ott Washingtonban, hogy az ukrajnai erőszakos események támogatásával, mekkora öngólt lőttek. Az ukrajnai történések, – s az ezzel kapcsolatban fellángoló elszakadási törekvések; elsőként Krím majd Transznisztria, - s a következő: Donbassz (Kelet-Ukrajna), – követendő példával szolgálhatnak más államoknak, – de nemcsak Európában, hanem Amerikában is. – Akár Texasnak, Alaszkának, s még a többi 27 államnak.
Most már, – az amerikai kormányzat saját maga miatt, – igen saját maga miatt ellenzi oly hevesen más népek önállósodási törekvéseit, vagy az anyagországához való csatlakozási szándékait. Mert a dominók dőlése, immáron Európából is elindulhat…
Krím orosz ajkú többsége a függetlenségével, majd a népszavazás általi csatlakozásával anyaországához, példát mutatott az összes nemzet számára. – Így az egyes amerikai tagállamok számára is, amelyek függetlenedni akarnak a washingtoni központi kormányzattól. S vele együtt a FED-től s, a szabadkőművesektől, az izraeli lobbytól, az AIPAC-tól, s mindentől, ami a cionista hatalommal együtt jár.
És, ha előbb-utóbb siker koronázza majd függetlenedési törekvésüket, – nem kell majd háborúzniuk majd a fél világ ellen, s a vágóhídra küldeni fiaikat, – ami a washingtoni uraik eredeti szándéka lenne.
Méltán írhatják föl zászlaikra a régi óhajt: “No more brother war! – Soha többé testvérháborút!”
Szabad Riport
Források: Komszomolszkaja PravdaAvrasiya.infoBal-Rad – SzRTI archivum

Háborús készülődés - Amerikai tisztek érkeznek Európába


Az amerikai hadsereg tisztjeinek csoportja érkezik Európába, hivatalosan annak okán, hogy előkészítsenek egy minden eddiginél nagyobb NATO hadgyakorlatot. A nyugati média újságíróinak a Pentagon egy magas rangú képviselője nyilatkozott, ő annak lehetőségéről is beszélt, hogy az ukrán helyzet miatt az amerikai flotta jelenlétét állandósítanák a Fekete-tengeren.
Márciusban az Egyesült Államok megállította a hivatalos kiküldetése szerint a Közel-Keletre tartó amerikai flottát, majd a hajóraj egyik rombolója rövid időre belépett a Fekete-tenger területére. Azt követően információk láttak napvilágot arról, hogy a egy nagyobb amerikai flottát vonnak össze a térségben, ami a Fekete-tengerre fog bevonulni a közeljövőben.
A George Bush repülőgép-hordozó anyahajó vezette a fent említett rajt, valamint a görög kikötőkben több amerikai hajó is megfordult, ami a későbbiekben a Fekete-tengerre tartó flottához csatlakozik.
Eközben a NATO hadgyakorlatokat kezdett a balti államokban, Lengyelországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában.
A NATO "hadgyakorlatainak" frontja valójában felsorakozás az orosz határ mentén. Múlt héten kiderült, hogy az amerikaiak újabb csapatokat küldenek Romániába, tegnap pedig azt követően, hogy döntés született egy Ukrajnában tartandó NATO hadgyakorlatról, a nyugati katonai tömb külügyminiszterei bejelentették, hogy a beszüntetnek minden civil és katonai együttműködést Oroszországgal.
Mindezek után az amerikai tiszti gárda érkezésével kapcsolatos információk többre engednek következtetni egyszerű hadgyakorlatnál. A NATO egy Oroszország elleni nagyobb hadműveletre készül.

http://www.hidfo.net/2014/04/02/haborus-keszulodes-amerikai-tisztek-erkeznek-europaba

Erdogan a gázháború áldozata lesz


Ankarában több ezren gyűltek össze a Legfelsőbb Választási Tanács épülete előtt, ahol tüntetés kezdődött az önkormányzati választások eredményei ellen. A helyi választást Erdogan elnök pártja nyerte meg, akit azon felül hogy korrupcióval vádolnak, kétes eredetű, kiszivárogtatott hangfelvételekkel tartanak sakkban. A választási eredmények el nem fogadása a tüntetést diktatúra-ellenes szólamokkal övezi, aminek már kezd nyugati demokrata átmenet szaga lenni. Csak idő és hatósági fellépés kérdése, hogy a tüntetők a nyugati polgári szólamokat kezdjék fújni.
A tüntetőket a rendőrség azonnal vízágyúval zavarta szét. Ez kellő alapot ad arra, hogy látván az elnyomást, még többen vonuljanak az utcára. A szokványos forgatókönyv rajzolódhat ki Törökországban - az a módszer, amit a nyugati országok Líbiában, Szíriában és Ukrajnában is alkalmaztak. Erdogan kormányával szemben azonban ez egy fokkal nehezebb művelet, mert a török hatóságoknak jóval nagyobb kontrollja van a társadalom felett, mint a szinte csak papíron létező ukrán államnak.
Erdogan már meghirdette a Facebook, a Twitter és a Youtube betiltását, hogy elejét vegyék a tömeges utcai szervezkedésnek.
Törökországban - azon felül, hogy az Erdogan kormány a velejéig korrupt - az újra és újra kezdődő megmozdulásoknak tisztán geopolitikai háttere van: az első megmozdulások azután kezdődtek, hogy Törökország bejelentette, mégse hajlandó részt venni a Nabucco projektben. Márpedig az orosz gáz megkerülését célzó gáztranzitnak Törökország lett volna az alapja. Ez egy évek óta állandósuló felforgatási kísérlet, ami a nyugati országokból indul ki, és az Erdogan kormány mindeddig sikeresen elfojtotta.

Nabucco - pár éve félbehagyták, de a vezetékek ott vannak. Csak egy török "forradalom" hiányzik, hogy induljon a gáz Európába
Most az Oroszországgal szemben gerjesztett konfliktus miatt Brüsszelnek égetően szükségessé vált az Erdogan-kormány eltávolítása. Törökországban az ukrán helyzetet akarják megismételni, mert Törökország felforgatásával, a kurd kisebbség lakta területek kiszakadásával megkezdődik Kurdisztán független állammá formálódása. A nyugati cégeknek pedig már most szerződésük van a kurd vezetőkkel, a British Petroleum évtizedekre előre megvásárolta a kitermelési jogot Kurdisztán olajmezőin.
Ugyanez a helyzet a földgázkészlettel: Törökország kurdok által lakott övezeteiben van az ország földgáztartalékának nagy része. Ennek leszakításával az Európai Unió Oroszországtól független gázforráshoz akar jutni, ami közeli alternatíva az Egyesült Államoktól vásárolt cseppfolyósított földgázzal szemben. Újból azt láthatjuk, hogy a nyugati országok felforgató művelettel és kormányok eltávolításával akarnak energiához jutni. Ez a nyugati ember mentalitásának leképezése az államközi politikában, aminek véget kell vetni. Ez az atlantizmus gazdasági doktrínája - gyarmatosítani és katonai erővel erőforrásokhoz jutni, ami utána haszonnal értékesíthető. Erdogan politikai karrierje ezzel megpecsételődött.
Molnár István

Nina Stanszki a szomszédba hozza Oroszországot


Nina Stanszki, a Dnyeszter Menti Köztársaság külügyminisztere felhívta a figyelmet a Krím-félszigeten történt népszavazás folytatólagosságára. A külügyminiszter elmondta, az orosz világ vágya a népi egységre újjászületett, és a Dnyeszter-mellék lakossága is csatlakozni akar Oroszországhoz.
Miközben a nyugati média a külügyminiszter asszony külső megjelenésével volt elfoglalva, Nina Stanszki hivatalos kérést fogalmazott meg Vlagyimir Putyinhoz, hogy fontolja meg a Dnyeszter-mellék Oroszországhoz csatlakozásának lehetőségét, és egyben a terület lakosságának védelméről is gondoskodjon.
Nina Stanszki
Mint elmondta, a 'Dnyeszteren Túli Terület' lakosai csapdahelyzetben érzik magukat Moldova és a mind oroszellenesebbé váló, polgárháborús Ukrajna közé ékelve. Ezt a csapdahelyzetet pedig népszavazással kell feloldani, melynek során a Dnyeszter Menti Köztársaság (szintén szovjet utódállam) csatlakozna az Oroszországi Föderációhoz.
A külügyminiszter elmondása szerint a térség lakosságának többsége az orosz világhoz és az orosz kultúrához tartozónak vallja magát, népi alapon sem különítik el magukat, hanem továbbra is úgy tekintenek magukra mint Oroszország részére, egy szerencsétlen baleset során leszakadt tartományra. Ennek jogi, történelmi háttere van, így a krími népszavazáshoz hasonlatos esemény itt is megalapozott lenne.
Nekünk magyaroknak szintén fontos a Dnyeszter-mellék Oroszországhoz csatlakozása. A Krím-félsziget és a Dnyeszter-mellék csatlakozása után geopolitikai kényszer Kelet-Ukrajna belső területinek Oroszországhoz csatolása is. Ahogy az orosz határ közeledik hazánkhoz, idehaza úgy fog lehanyatlani a magyar népet kizsigerelő, az állami vagyon szétlopásáért és a nemzet megnyomorításáért felelős atlantizmus. Egy-két év kérdése, és már Románia sem a régi!
Van valós alternatíva az országot infúzión tartó Európai Unióval és a hazánkat lassan már évente újabb háborúba keverő NATO-val szemben!

http://www.hidfo.net/2014/04/02/nina-stanszki-szomszedba-hozza-oroszorszagot

Meggyógyítja magát a mesterséges izom

Az amerikai kutatók által kifejlesztett mesterséges izomszöveg nem csak a laborban működik, az öngyógyító izom egy egérbe ültetve is bizonyított már.
Muscle
A korábban megalkotott mesterséges izmoknál tízszer erősebb a legfrissebb amerikai kutatás eredménye. A Proceedings of the National Academy of Sciences című lapban publikált tanulmány szerint a kutatók zselatinszerű hidrogél mátrixot kevertek újszülött egerek őssejtjeivel. Az így kapott szövet nem csak jóval erősebb a korábban létrehozott társainál, de öngyógyításra is képes, élő egérbe ültetve is.
A mesterséges izom öngyógyítási képességének teszteléséhez egy kobraméreggel oltották be a szövetet. A Verge beszámolója szerint a méreg normál esetben 30 percen belül komoly és helyrehozhatatlan károkat okoz az izomszövetekben, de a kísérletben szereplő mesterséges izom még jelentős károkozás után is képes volt a teljes regenerálódásra, köszönhetően a benne lévő őssejteknek.
Bár egérben jól működik a dolog, amikor a kutatók hasonló módon emberi izmot hoztak létre, azt tapasztalták, hogy a szövet jóval gyengébb lesz, mint a rágcsálók esetében. Az amerikai tudósok jelenleg ezt a jelenséget kutatják és próbálják kiküszöbölni.
Forrás: hvg.hu

Magyar találmány játssza ki az amerikai lehallgatókat

A lehallgatás kijátszót is ki lehet ám játszani.
Egy korábban informatikatanárként dolgozó magyar fejlesztő szabadalmát használja egy új, az okostelefont lehallgathatatlanná tevő technológia. A katonai szintű biztonság nem olcsó, mert egy memóriakártyába épített miniatűr számítógépen alapul.

"Az amerikai nemzetbiztonság lehallgatásától is képes megóvni használóját a Secfone nevű, magyar fejlesztésű technológia. Az androidos mobilokhoz elérhető rendszer lelke egy háromszintű biztonsági pajzs, amelynek leglátványosabb eleme egy Németországban gyártott kriptográfiai chip. Ezt egy microSD-kártyába építve lehet a telefonba helyezni" - mondta az Origónak Zelenák János a barcelonai Mobil Világkongresszuson kiállító magyar cég képviselője.
hirdetés

Egy miniatűr számítógép óvja a kulcsokat

A microSD-kártya tulajdonképpen egy miniatűr számítógép. Saját maga generálja azokat a kulcsokat, amelyeket a beszédhívások, üzenetek vagy egyéb internetes forgalom titkosításához használ a telefonra feltelepített alkalmazás. A bejövő hívások és adatok esetében a dekódolást is ez a lapka végzi. A titkosítás lényegét jelentő kulcsok soha nincsenek a lapkán kívül, azok nemhogy az internetre, de még a telefon memóriájába sem kerülnek bele. A kártya elektronikája viszont annyira érzékeny, hogy ha valaki megpróbálná ellopni belőle a kulcsokat, azonnal tönkremegy. Nem csoda, hogy maga a kártya is annyiba kerül, mint egy átlagos okostelefon, 90 ezer forintért lehet megvenni a Secfone-tól.

A microSD-kártyába épített miniatűr számítógép a rendszer egyik legfontosabb alapköve.
Forrás: FOTO-DA Stúdió/Balogh Tamás
A szolgáltatáshoz microSD-csatlakozóval rendelkező telefon szükséges, azaz nem lehet kizárólag beépített memóriával szerelt okostelefonnal - például egy LG G2-essel - használni. Viszont a korábbi kriptokártya egy mozdulattal átköltöztethető egy újabb telefonba. A megoldás egyelőre csak Androidra érhető el, mivel a népszerű platformok közül ez az egyetlen nyílt forráskódú - tehát megvizsgálható működésű - mobilszoftver. Az iPhone zárt rendszerében nem tudnák garantálni, hogy a memóriába került adatok egyéb úton nem férhetők hozzá.

Csipog a szoftver, ha megpróbálják lehallgatni a telefont

A szolgáltatást mobilinterneten vagy wifin keresztül lehet használni, a Skype-hoz hasonlóan, és a biztonságos hívások lebonyolításához mindkét félnek rendelkeznie kell a kódolásokat végző kártyával, valamint egy havi tizenhatezer forintba kerülő előfizetéssel (a mobil-előfizetésen túl, két évre szóló hűségszerződéssel). A miniszámítógép által generált kulcsok nem csupán lemásolhatatlanok, de azokat a Secfone maga sem ismeri, így ügyfeleinek kommunikációjából ő maga is csak értelmezhetetlen adatcsomagokat láthat.
A Secfone-applikáció egyébként folyamatosan figyeli, hogy a telefon rendszerében más program megkísérli-e a hozzáférést a hangjelekhez. Ha ilyet észlel, azonnal leáll: a kémprogrammal fertőzött telefonokat ilyen módon képes kiszűrni. A funkció működését a felhasználók maguk is ellenőrizhetik egy teljesen legális diktafonapp feltelepítésével: ennek indításakor a Secfone azonnal bezárja magát.

A lehallgatási botrány tette népszerűvé

A rendszer alapjául szolgáló technológiát még jóval az Edward Snowden által kirobbantott lehallgatási botrány kitörése előtt, 2003-ban szabadalmaztatta a néhány évvel korábban még informatikatanárként dolgozó Zelenák János és két kollégája. A kész technológia több milliárd forintos hazai magántőke befektetésével készült el. Zelenák szerint ez a sokéves tapasztalati előny a magyar technológiát versenyképesebbé teszi az Edward Snowden által kirobbantott lehallgatási botrány erős visszhangja nyomán megjelenő, hasonló megoldásokkal szemben.

A Secfone csak memóriakártyát befogadni képes, androidos mobillal használható
Forrás: FOTO-DA Stúdió/Balogh Tamás
A Secfone 2008 óta kapható, ám kezdetben csak katonai, állami piacra szánták a rendszert. Katonai alkalmazásokat már több tucat ország vásárolt a cégtől. A néhány hónapja kapható polgári célú alkalmazás iránt is komoly az érdeklődés a cég szerint. A technológia jellegéből adódóan minden civil ügyfélnek alá kell írnia egy hosszú nyilatkozatot, amelyben többek közt azt is vállalja, hogy nem használja a megoldást törvénybe ütköző cselekedetek végrehajtására. Amennyiben ezt az ügyfél mégis megszegi, hatósági megkeresés esetén a Secfone kitilthatja a szolgáltatásból. A katonai technológia Európai Unión kívüli exportja engedélyköteles, és a cégnek minden egyes ügyfelét regisztrálnia kell a vásárláskor. A termék forgalmáról nem kaptunk információkat.
hirdetés

Nem csak a titkosszolgálat tud lehallgatni

Zelenák szerint napjainkban már nem csak a titkosszolgálatok kiváltsága a mobiltelefonok lehallgatásának lehetősége. Akár egy bevállalósabb magánnyomozó-iroda is szert tehet olyan - egyébként Magyarországon illegális - felszerelésre, amellyel képes lehet mobiltelefonos hívásokat lehallgatni. Tavaly nyáron Tom Ritter, az iSEC Partners biztonsági cég munkatársa 250 dollár, vagyis csupán mintegy hatvanezer forintos költségvetéssel házilag épített mobilos lehallgató-berendezést, amelynek tudását élőben demonstrálta, de a magyar Hacktivity hackerkonferencián is mutattak be lehallgatási módszert.

Hasonló kártyákat más is használ, a magyar fejlesztésben a kulcskezelés is egyedi
Forrás: FOTO-DA Stúdió/Balogh Tamás
Az idei Mobil Világkongresszus egyik nagy újdonsága a Blackphone: az átdolgozott Android-rendszert használó készülék kiemelt adatvédelmi funkciókat és titkosított kommunikációt kínál vásárlóinak. A készülék komoly sajtóvisszhangot kapott, NSA-biztos mobilként hivatkoztak rá. Egy nappal később azonban Phil Zimmermann, a telefon titkosítási megoldását fejlesztő Silent Circle cég vezetője - aki ismert biztonsági szakértő - már maga is helyesbíteni kényszerült a beszámolókat. Szavai szerint "ha az NSA nagyon akarja, a Blackphone-t is képes lesz feltörni egy friss biztonsági résen keresztül", de szerinte egy átlagfelhasználó adatai a készüléken sokkal nagyobb biztonságban és alaposabb kontroll alatt vannak, mint egy tipikus androidos telefonon vagy iPhone-on.
A visszakozás Zelenák János szerint nem véletlen: az amerikaiak lehallgatási botránya óta a biztonsági iparban érdekelt cégek már nem feltétlenül bíznak meg a tengerentúli fejlesztésekben. Az eddigi megrendelőkkel szerzett tapasztalatai szerint a Secfone esetében komoly előnyt jelent, hogy nem köthető sem az Egyesült Államokhoz, sem más nagyhatalomhoz.

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/figyelnek/3083-magyar-talalmany-jatssza-ki-az-amerikai-lehallgatokat




Lehallgató vagy riasztó? Mindkettő egyben


Gondolkoztál már azon, hogyan védd meg házadat, nyaralódat, autódat egy "láthatatlan" riasztóval?

Szeretnéd, ha mobilod azonnal jelezne, amikor mozgás történik a magánterületeden?

Voltál már olyan helyzetben, hogy jól jött volna egy készülék, amit lehallgatásra tudtál volna használni?

www.megved.com


Akkor neked találták ki a Mini Alarm Box-ot, mert:

- gyufásskatulya-méretű miniriasztó,
- azonnal felhív téged mobilon ha mozgást érzékel,
- Te is bármikor felhívhatod hogy lehallgasd az illetéktelen személyeket,
- tölthető vagy hálózatról is üzemeltethető,
- SIM-kártyával működik, így mindenhol aktív, ahol van térerő,
- most 50% kedvezménnyel a tiéd lehet, ha ma rendelsz.

www.megved.com