2013. augusztus 29., csütörtök

Vírus terjed rohamosan a Facebookon


Vírus terjed rohamosan a Facebookon _ Fotó_ Flickr_com- A Facebook közösségi hálózaton, – barátoktól kapott videóként, – egy vírusprogram terjed óránkénti; 40 ezer támadás sebességével. A Google Chrome máris több mint 800 ezer felhasználója esett a vírus áldozatául – jelentik a médiák.
Olasz szakértők megállapították, hogy a felhasználó e-mailben vagy a közösségi hálózatban való társalgás során egy hivatkozást kap Facebook-os videó felvételre, ahol állítólag a barátai jelölték be. Rákattintva a linkre a videó letöltéséhez, a felhasználó letölti a rosszindulatú programot, és ezzel a gonosztevők hozzáférhetnek minden adatához.
A Google és Facebook már értesültek a támadásról, a fertőző szoftver eltávolítása folyamatban van.
Oroszország hangja – SzRTI

Kell a hely, a “minőségi embereknek”…

Tarlós és Orbán Fotó Botos Tamás Kép forrása_ 444_hu- Hír és vélemény -

Rendelettel szorítanák ki a hajléktalanokat a fővárosból…

Hír: MTI – Népszabadság – Hvg.hu - Red-help.net: A Népszabadság szerint két paragrafusból és egy mellékletből áll a Fővárosi Önkormányzat rendelettervezete, ebben jogellenesnek minősítenék az életvitelszerű tartózkodást a mellékletben meghatározott közterületeken. A mellékletben másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat.
Sernkit nem hagyunk az út szélénTeljesen kiszorítaná a hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat Budapestről – írta szerdai számában a Népszabadság, amely szerint már el is készült az erre vonatkozó rendelettervezet munkaanyaga. A tervezet a lap szerint két paragrafusból és egy mellékletből áll, ebben jogellenesnek minősítenék az életvitelszerű tartózkodást a mellékletben meghatározott közterületeken. A mellékletben másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat – ismerteti a Népszabadság.
A lap szerint a munkaanyag alapján szabálysértésnek minősül és közmunkával, pénzbírsággal, illetve visszaesőként elzárással sújtható a fedél nélküli lét a fővárosi tulajdonú főutakon, parkokban, hidakon, aluljárókban, a közösségi közlekedési járművek megállóiban, a világörökség területén – tehát a Budai Várban és a Belváros jelentős részén, valamint a Duna-parton -, az oktatási és egészségügyi intézmények körül, valamint mindezek 50 méteres körzetében.
A Szabad Riport véleménye:
Retteg a hatalom, hogy a külföld is meglátja bűneit. – Retteg, hogy túlságosan is nyilvánvaló lesz minden idejönni szándékozó külföldi számára; hatalmas a szegénység Magyarországon.
Hogy is mondta Tarlós István, Budapest főpolgármestere Tusványoson? – “Budapest is a magyarság jelképe.”
Nos, így már minden érthető. – A “városképet rontó elemekkel”, (ahogyan fogalmaztak egyszer 3 éve), – nem akarják elriasztani az idelátogató pénzes külföldieket, – de különösképpen nem, az itt letelepedni szándékozó új befektetőket.
A 'Minőségi emberek'Mert csakis “minőségi emberekkel” (ez is az ő fogalmazásuk), – igen, csakis “minőségi emberekkel” akarják benépesíteni a fővárost.
Orbán pedig simán felvehetné Ferenc József jól ismert hazug szlogenjét, a dakota közmondásai mellé, – némi mai korra érvényes kiegészítéssel; “Minden nagyon jó, minden nagyon szép és mindennel meg vagyok elégedve! – Senkit nem hagytunk az út szélén, – a szegényeket berúgtuk az árokba.”
SzRTI

Takarékszövetkezetek államosítása: trafikmutyi deluxe

Talán még a trafikmutyinál is komolyabb ügy lenne a takarékszövetkezetek államosítása, ha a téma mellett teljesen félrenéző ellenzék hozzá tudna szólni a témához. De egyelőre nagyon úgy fest, hogy a feledés homályába vész az "titkos" állami bankrendszer kiépítése. Pedig több mint 100 takarékszövetkezetről van szó, sok-sok milliárd forint tőkével, és több százezer ügyféllel.

A takarékszövetkezetek kiakadtak, sok vezető le is mondott, Demján Sándor pedig, aki korábban még szorosan kötődött a kormányhoz, egyenesen nekiment a Fidesznek az intézkedés miatt. Az ügy akár még az alkotmánybíróság elé is kerülhet, bár kétséges, hogy a szövetkezetek számára jó döntés születne. Mindeközben a Takarékbank irányítását az állam átvette, és a takarékszövetkezetek pedig kénytelenek voltak igent mondani mindenre, hiszen kényszerítve voltak. Hasonlóan a magán-nyugdíjpénztári tagokhoz, akik a zsarolás nyomán visszaléptek a tisztán állami rendszerbe.



Semmibe sincs beleszólásuk

A törvény gyakorlatilag kizárja az új rendszer tagjait szinte minden stratégia döntésből, és a Postabank tőkeemelése miatt még kisebbségbe is kerültek a korábbi tagok (a Postabank, és így rajta keresztül az állam 51 százalékos részesedéssel rendelkezik). A takarékszövetkezeteknek viszont nem volt választásuk: aki nem csatlakozik az állami irányításhoz, az kizárja magát a rendszerből, és rövid időn belül csődbe mehet. (Kivételek azért vannak: a Fidesz közeli Duna Takarék mentesül az államosítás alól).

A szövetkezetek élére mostantól az állam nevezhet ki vezetőket, így könnyen bármelyik szövetkezet szoros állami felügyelet alá kerülhet, és az ott lévő pénzeket is olyan célokra használhatják fel, amely a kormány érdekei mentén húzódik meg.

Új állami bankrendszer?

Orbán Viktor egyik nagy álma, hogy a bankrendszer több mint 50 százaléka magyar tulajdonban legyen, és ennek alapja lehet a takarékszövetkezetek államosítása, és egy új hitelintézményi rendszer felépítésével a külföldi bankok kiszorítása. (A külföldi nagy bankok számára Magyarország már amúgy sem stratégia célpont, hiszen a brutális mértékű bankadó, a tranzakciós adók, az egyszeri befizetések, a várható devizamentő csomag több százmilliárdos költsége komoly tőkeemelést von maga után.)

A takarékszövetkezetek államosítása azonban kevés lehet ehhez a célhoz. Egyrészt a szövetkezeti rendszer korlátozott hitelezési képességekkel rendelkezik, működése eltérő a kereskedelmi bankokból, ráadásul jóval tőkeszegényebbek is, mint egy-egy nagyobb bank. A takarékszövetkezetek létrehozásának elsődleges célja a helyi gazdaságok támogatása volt: helyi pénzekből - részben a decentralizáció és a magasabb szintű lokális információk segítségével - helyi vállalkozások, beruházások támogatása. A nagyobb volumenű projekteket viszont a kereskedelmi bankok hitelezték, hiszen jóval tőkeerősebbek, mint a szétaprózott takarékszövetkezeti rendszer.

Egy állam irányította, magyar tulajdonban lévő bankrendszerhez viszont mindez kevés lehet, hiszen helyi szinten nem lesznek jóval tőkeerősebbek ezek az intézmények, viszont ha a decentralizációt adnák fel az erősebb központi irányítás és pénzelosztás érdekében, akkor az a hatékonyságot csökkentené.

Egyéb okok

Az államosításhoz természetesen további okok is vezethettek:

- Például a Csányi Sándor és a kormány (Lázár János) között növekvő feszültségek: az OTP többségi tulajdonában lett volna az úgynevezett Zöldbank, amely a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklus agrártámogatásait is kezelhette volna. Nyilvánvaló, hogy a Fidesznek ez nem tetszett, így le is került a napirendről a Zöldbank felállítása. Talán az új takarékszövetkezeti rendszerrel szeretnék megvalósítani a Zöldbankot.

- Fidesz közeli cégek helyi beruházásainak kedvezményes támogatása: ha nem is túl tőkeerősek a szövetkezetek, de ahhoz rendelkeznek elegendő forrással, hogy kormányhoz köthető cégek helyi beruházásait támogassák, akkor kedvezményes konstrukciók mellett.

- Devizaadósok mentésében való részvétel: a jelenlegi szabályozás és feltételek mellett ez elképzelhetetlen, de sosem lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.

- Természetesen az is lehet, hogy nincsenek ennyire "szélsőséges" okok, csupán a Fideszhez köthető embereket szeretnének jobb pozíciókba katapultálni, ehhez pedig megfelelő lehet a takarékszövetkezeti rendszer.

Na de hol az ellenzék?

Miközben a tagok erősen tiltakoztak az államosítás ellen (az alkotmánybírósághoz fordulnak), az ellenzék gyorsan megfeledkezett a témáról, pedig a trafikmutyinál is nagyobb pénzekről lehet szó. Könnyen feldolgozható téma lehetne, de az ellenzéki pártok egyelőre inkább egymással birkóznak, mintsem felkarolnák a takarékszövetkezetek államosítását. Igaz, a számukra beszűkült médiatérben az ellenzéki pártok a trafikmutyival is csak korlátozott sikereket tudtak elérni, pedig a Fidesz akkor is egy könnyen lecsapható magas labdát adott.


Fapipa

Érik a pofon! – Ötszörös áron juthatunk a fizetésünkhöz

- Egy hír, és a vele kapcsolatos javaslatok -
Te!“Ötszörös áron juthatunk a fizetésünkhöz” – írja az FN24. Majd így folytatja:
“Durván megdrágul ősztől a bankolás, legyen szó készpénzfelvételről vagy utalásról. Az eddigi banki költségek többszörösét fizethetjük egy-egy tranzakciónál.
A tranzakciós illeték bevezetése előtti időkben átlagosan 103 forintba került, ha kétszer 50 ezer forintot vettünk fel a saját bankunk automatájából. Ehhez képest ősztől ugyanerre a tételre átlagban 514 forintot fizethetünk – járt utána az Azénpénzem.hu. De akár 1200 forintba is kerülhet a két tranzakció. Adatgyűjtésük szerint jócskán lecsökkent az olyan számlacsomagok száma is, ahol még elérhető az ingyenes készpénzfelvétel.
A bankon kívüli eseti internetes átutalásoknál is átrendezte az államnak fizetendő tranzakciós illeték a kínálatot. Mert míg 2012-ben többségében voltak azok a számlák, amelyeknél teljesen díjmentes volt az ilyen tranzakció, most már nagyítóval kell keresni az ilyen bankszámlacsomagot. Ráadásul ezek a csomagok többnyire feltételekhez (pl. jövedelem, stb.) kötöttek.
Az átutalásoknál átlagosan mintegy duplájára nőnek egyébként a költségek a tranzakciós illeték előtti időkhöz, azaz tavalyhoz képest.
Mint megírtuk, már a kártyás vásárlás sem feltétlenül ment meg a pluszköltségektől, hiszen már az sincs minden banknál ingyen. Ha kíváncsi rá, hogyan faraghatja le a brutális banki költségeket, olvassa el az FN24 8 tippjét!”
OTP-Bank-ATM Fotó Neményi MártonJavaslatok I.

Tehát íme az FN24 8 javaslata, hogyan lehet kicselezni őszerintük a bankot, mely mindenáron a mi pénzünket akarja:

1. Barátkozzon meg a bankfiókkal! (Barátkozzon velük a hóhér! – Tegyék csak azt, amire kérjük őket, de minden barátság nélkül! Mert a ő barátságukból nem kérünk, a becsületüket régen elpuskázták már. – SzRTI).
A legjobb havi egyszer felvenni a hónap készpénzkifizetéseihez szükséges összeget a bankkártyájával. És bizony újra előfordulhat, hogy ezt a bankfiókban tudja olcsóbban megtenni, nem az automatában. Az egyik bank például a fiókos kivétért – 5000 forint fölött -kevesebbet kér, mint az automatásért.
2. Válassza az elektronikus számlakivonatot! Ez talán mindenütt olcsóbb a papíron postázottnál. 50-100 forintot nyer ezen minden hónapban, s az internetes bankfelületről általában amúgy is ingyen le lehet tölteni és kinyomtatni.
3. Pénzt a párnacihába! Ha véletlenül készpénzben jut egy összeghez, véletlenül se tegye be a bankba. Már a befizetésért is előfordul, hogy pénzt kérnek a bankok, és mikor elköltené, újra kiszámláznak majd Önre valamilyen címen valamilyen díjat.
(Na, ez egy értelmes javaslat. – Feltéve, ha a pénzed meg is tudod védeni! – SzRTI).
4. Keresse meg a csekkek befizetésére a legjobb módot! Víz, gáz, villany, fűtés, közös költség, internet, telefon – rögtön 7 darab utalás, amit minden hónapban el kell végezni. A csoportos beszedés nagyon kényelmes, de elég, s akár meg is duplázhatja a számlák kifizetésének a költségét. Ennél valamivel jobb, ha vesszük a fáradságot és havonta egyszer elutaljuk a csekkeket az interneten. Még jobb, ha távszámla vagy díjnet-szolgáltatást tudunk rájuk igénybe venni.
(De el lehet menni a postára és szépen egyenként feladni a sárga csekkeket. Kissé szöszös, némileg több idő, de kétségtelenül a legolcsóbb. És, ami nem elhanyagolható: így a bankot ki is hagytuk, nem nyerészkedik a tranzakción. – SzRTI).
5. Utalni csak interneten! Az internetes utalás szinte mindig olcsóbb a bankfiókosnál, akár több ezrelékkel is. Ám van olyan, hogy a bank a hó második bejelentkezéséért már horribilis összeget kér, ezért csak óvatosan!
6. Felejtsük el a tranzakciónkénti SMS-eket! Már csak a legdrágább csomagokban van ingyen vagy elfogadható áron az, ha minden fizetés után automatikus SMS-t szeretnénk kapni. Az SMS-megrendelésünket igyekezzünk arra minimalizálni, amire tényleg szükségünk van, mert akár havi ezer forintot is bukhatunk rajta.
7. Kerüljük az idegeneket! Ez nem újdonság, de az idegen bankokból való pénzfelvételt, a bankfióki ügyintézést és tulajdonképpen mindent célszerű kerülni, mert nagyjából ezer forintba kerül minden egyes tranzakció.
8. Fontolja meg a nagyobb csomagot! Fájdalmas 4-5 ezer forintot kifizetni egy prémium csomag számlavezetési díjáért, de ha eleve ennyit fizetünk összességében egy kisebb csomagban, akkor még mindig jobb a prémium csomag adta szabadság.
(Szerintünk pedig nem kell megfontolni sem nagyobb, de még a kisebb csomagot sem. Egyáltalán semmilyen csomagot! A bankot amennyire lehet, – ki kell zárni az életünkből! – Erről szól alább, a mi javaslatunk. Hogy a bankot kiiktassuk életünkből, – hogy ne nyerészkedjen rajtunk többet, s véget vessünk a banki uzsorának és fosztogatásnak, – SzRTI).
Javaslatok II.

Tehát íme a Szabad Riport egy korábbi javaslata, melyet változatlanul fenntart:

Pofont a bankoknak!

Pofont a bankoknak Fotó_ Privátbankár huÚj népi kezdeményezés: Az emberek kiveszik minden pénzüket a bankból? – Na ez lesz csak az igazi pofon az uzsorás disznóknak!

- Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? -
Egy új népi kezdeményezés olvasható a Facebookon, Zsigmond Gábor megosztásában:
“Pofont a bankoknak! – Egyeztessünk minden devizahiteles csoporttal!
Szervezzünk népi kezdeményezést: Legyen mindenkinek törvényes joga, hogy bérét, járandóságát a kifizetőtől direktben és készpénzben vehesse fel. A bank beiktatása csak saját kezdeményezésre történhessen. Az ez irányú mindenféle kényszerítés büntető törvénybe ütköző legyen!”
Magyarországon az utóbbi 24 évben bebizonyosodott, hogy a magánbankoknál kártékonyabb, pénzéhesebb, kegyetlenebb, önzőbb és embertelenebb dolog nem létezik a földön. – Az ország minden baja nekik köszönhető, – na meg azoknak a politikusoknak és kollaboránsoknak, akiket meg tudtak venni.
A devizahitel az évszázad csalása és fosztogatása, – általa több ezer család vesztette el otthonát és majd háromezren estek áldozatul közvetlenül, vagy közvetve a kilakoltatásoknak.
Így hát miért tartsuk a pénzünket ezekben a pénzintézetekben? – Hiszen bemocskolják, vérrel kenik be, és ráadásul még fosztogatják is a bankszámlánkat.
Egyáltalán mi köze a banknak a mi pénzünkhöz? Miért von le számlánkból mindenféle összegeket ilyen-olyan mondvacsinált címen? – Miért van a végrehajtóval közvetlen és titkos!(!) kapcsolatban, – felrúgva minden banki titkot – és enged hozzáférést a számlánkhoz bármilyen hiénának tartozás és levonás címén?
Ezek után tehát ne csodálkozzon senki, ha az emberek kiveszik a pénzüket, és inkább teszik ismét a szalmazsákba, vagy az ágyneműtartóba, vagy akár a szekrény aljába, mert még ott is nagyobb biztonságban lesz, mint az uzsorás, fosztogató, csaló bankokban. Még akkor is, ha akár a betörő ellen is meg kell védeni szerény vagyonkájukat, – fizikailag is; kapával-kaszával, vagy más fegyverrel, esetleg pisztollyal, vagy puskával. – Akár ki is végezvén, az otthonukra, családjukra törő elvetemült rablókat. – Július 1-től még ezt is megtehetik!
Úgyhogy ne csodálkozzon senki, ha egyre többen veszik ki a pénzt a megbízhatatlan, erkölcstelen, fosztogató bankból, – mely már láthatóan is az összeomlás küszöbén áll, azért ilyen mohó.
Aztán ezt meglátva még többen veszik ki a pénzt, majd még ennél is többen, – mígnem tömegméreteket ölt majd a pénzkivétel, – mert az egyre kétségbeesettebb emberek attól tarthatnak majd, hogy nekik már nem marad egy árva fitying sem.
Biztos, hogy minden betétet vissza tudnának fizetni? – Hisz a bank eddigi igazi vagyona maga a hitel volt. – Az pedig már nincs, bedőlt, s számukra egyre kevésbé hozzáférhető. – Ahogy az emberek mind hevesebben védelmezik tőlük és végrehajtóiktól otthonaikat.
Na és mi van akkor, ha (s ez nagyon is elképzelhető), – ha nincs is annyi pénz a bankban, amennyi fedezné az összes betéteseinek járó összeget…?
Fort András – SzRTI

Az emberekből kihalt az ősi ösztön?

Nézzünk az alábbi képre és gondolkodjunk el. Az állatok tudják mi a dolguk. Egy egyszerű képességekkel „megáldott” állat is ismeri az alapszabályt. Szembe száll egy kiváló képességekkel felszerelt ragadozóval.

madaras2Vajon min gondolkodott ez a „jómadár”, amikor támadásba lendült? Az állatok ösztöneiknek engedelmeskedve tudják mi a dolguk, ha az életükre törnek és cselekednek.
Nekünk, „génmódosított” embereknek, akik csak fogyasztunk, viszont sokkal fontosabb kérdések jutnak eszünkbe ilyen helyzetben, pedig épp az életünkre törtek. Idegen honból érkezett kifosztók, és idegen vér által vezérelt „honfitársak”, vagy épp csak a pénz által elvakított nemzetáruló „honfitársak”. Ezekkel vagyunk körül véve.
Sokan segítségért, összefogásért kiáltanak. Kb. 200.000 család feje felett lebeg a végrehajtás lehetősége. De hányan tesznek a végrehajtás ellen? Hányan vállalják fel történetüket és hányan mozdulnak meg a kifosztóik ellen?
Kétszázezer ember bajban, de nekünk fontosabb kérdések támadnak ilyenkor, mint:
- miért ott, miért vele, miért akkor?
- miért olyan a zászló?
- miért amazzal beszélget?
Én azt mondom: válasszunk végrehajtókat szabad és demokratikus választások útján!
Azért, hogy aki majd jön a vagyonunkért, az legalább szimpi legyen.
Mondanak itt mindenfélét, ömlenek a megmentő csomag javaslatok a médiából. Ez épp arra való, hogy az igazságot egyik se mondja ki, de ismét a fejekbe verjék a kulcsszavakat.
FORINTOSÍTÁS, KAMAT, A KÖLCSÖNT VISSZA KELL FIZETNI.
Ja, és még egy nagyon fontos dolgot. A FORINT HITELESEK ÉS A DEVIZÁS BECSAPOTTAK UGORJANAK EGYMÁSNAK!
Évszázados trükkel vezettek meg minket, ahogy anno a nagy gazdasági világválság idején tették, ahogy 100 éve a mezőgazdasággal tették, és ahogy a megosztásunkat is sikerrel teszik, újra és újra. És mindig ugyanazok a bizonyos körök.
Maga a CÖF jelentette ki magáról, hogy ők is a megosztásunkra hivatottak, a Kásler Árpádnak írt válaszukban. Íme:
„Tiszteletben tartjuk minden szervezet ez irányú törekvését azzal, hogy ki-ki más módszerekkel kívánja elérni a kitűzött célt.”
Na, most már a cél sem egyértelmű legalább. A kályhától induljunk ki, és azt tanuljuk meg, hogy mi történt velünk, mert addig a cél sem világos. Az emberek közben összefogásért kiáltanak.
A Kormány pedig uzsorát kiáltott. Mégsem állítják le hivatalból a kilakoltatásokat! A megosztó gépezet maximális üzemmódon működik, míg mi, kifosztottak, csendben fáradunk és egyre több olyan kérdésen turbóztatjuk az agyunkat, amin nem kell. Csak a lényegre kell koncentrálni!
CSALÁS ÁLDOZATAI VAGYUNK! MERT „MINTHA-KÖLCSÖNSZERZŐDÉSEKKEL„ TÉVESZTETTEK MEG MINKET. SZÁNDÉKAINK TISZTESSÉGESEK VOLTAK, DE ELŐRE ELTERVEZETT MÓDON, BŰNSZÖVEZETKEZETBEN ELKÖVETETT CSALÁS ÁLDOZATAI VAGYUNK.
Btk. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
Az egész folyamatot jól előkészítették. A törvényhozókat, ők pedig a választókat megvették, és szabad volt az út a fosztogatásunkhoz. Támogatott forint hiteleket kivezették, szocpolt kivezették, jegybanki kamatot feltolták, „devizahiteleket” ránk nyomták. Majd az egész gazdaságot kamatfizetésbe hajszolták.
madarasMindezt tették úgy, hogy pár évig hagytak minket fizetni, hogy a jogcím nélkül nekünk kiutalt összeget azért legalább visszafizessük és csak utána kezdtek el minket „bedöntögetni”.
A kiutalt összeg a csalás ára volt, a kifosztás ára, a megtévesztésünk ára, a tévedésben tartásunk ára!
A munkahelyek emiatt a csalás miatt szűntek meg, és a felelőtlen politikusi kijelentések miatt. Mert ők ott fent bort isznak és vizet prédikálnak, közben mi itt éhen halunk. Az egyik a jogtalan haszonért, a másik a szavazatokért, a pártszimpátiáért viaskodik, de közben senki sem mondja ki az igazat. Pedig az igazság szabaddá tesz! A végrehajtók és seftelők keringenek felettünk, mint dög felett a keselyűk. A megosztásunk jól működik, akár a csalás.
Mindkettő arról szól, hogy úgy néz ki, mintha… Úgy hisszük, mintha…
Unos-untalan ugyanazok a trükkök barátaim.
Addig, amíg bizonyos vezetők valójában nem a civil érdekeket képviselik, hanem arra hivatottak, hogy a népszerűséget megszerezve magukat fogadtassák el hitelesnek az ügyünkben, majd amikor a lényegi pontokhoz érünk, akkor csak maszatoljanak, hogy közben a kifosztók időt nyerjenek, míg mi ültetve vagyunk… nos addig itt kár összefogásról beszélni. Nem minden tiszta, ami itt történik! Csak és kizárólag az lehet elfogadható vezető a civilek számára, aki azt képviseli, hogy a szerződések csaláson, megtévesztésen alapulnak, mert ez a valóság. A többiek ne magyarázzák meg, hogy jól járunk egy forintosítással és hány % kamattal ketyegjünk tovább, mert nem fogunk. A mi szándékaink tiszták voltak, de egy egész országot vezettek meg a bankszterek, politikusok, közjegyzők, bírák, kartellezve. Hogy trendi legyek: Együtt-Párbeszédben.
Számviteli csalás és fiktív (mintha) kölcsönszerződések. Ez a valóság. A többi hazugság!
A HAZA NEM ELADÓ!


Madaras János

Jöjjön akkor is 20-án, ha…

Ha valaki esetleg úgy érzi (vagy nagyobb esélyét látja annak), hogy a devizaalapú hitel néven elhíresült -minimum nemzetgazdasági zsákutca- problémakörrel kapcsolatban a jogállamisághoz méltatlan, és a társadalom számára megalázó és vállalhatatlan terhekkel járó megoldás készül a háttérben,
melyhez ráadásul biodíszletnek használják csupán az emberfeletti erőfeszítéssel dolgozó -és ezért inkább tiszteletet érdemlő- civil szakértőinket, az jöjjön Ócsára október 20-án.
a toborzóDe jöjjön akkor is, ha még bízik a kormányzatban, mert akkor elkél a segítség “tömegnyomás” formájában a bankok ellen vívott heroikus küzdelmükben.
Persze akkor is ott kell lennie, ha még bírja fizetni, de nem akarja az unokáira hagyni az -amúgy könnyen kiszámíthatóan- egyre növekvő, ezért kifizethetetlen tartozását.
Az árfolyamgátasok számára is erősen javasolt a részvétel, érvként talán elég, ha egy gyors számolással megsaccolják a “kegyelmi idő” letelte utáni törlesztőrészlet nagyságát!
A “végtörlesztéssel megmenekült” embereknek is ott e helyük, feltéve, ha a Kúria döntései, és a temérdek jogerős bírósági ítélet értelmében -ellenük is- elkövetett törvénysértések által okozott kárukat valaha is orvosolni szeretnék.
És jöjjön akkor is, ha forinthitele van, mert könnyen belátható: ha buknak a devizaalapon ellehetetlenültek, a következők Ők lesznek. Nekik sem jár majd különb elbánás -bárki legyen is a kormánynál-, ha áldozni kell a “túlzottdeficiteljárás” oltárán.
És nem ér otthon maradni azoknak sem, akiket bár nem érintenek ezek az események, de életük során már legalább egyszer elmondták: a hazai politikai élet egy nagy rakás … tessék felelősségteljes és cselekvőképes polgárként példát mutatni.
De legfőképp azok ne maradjanak tétlenek, akik könnyekig meghatódva állnak a pszichopatai* által vízionált banktömegsír felett, ugyanis az lesz a valódi tragédia egyedüli és kizárólagos okozója, ha mismásoláson, és nem a törvény betűjén nyugszik a megoldás.
Persze mindenki addig marad, míg jónak látja, de ott kell lenni…
Szóval október 20.
Ócsa.
Várunk!




Hegedűs Péter




Lehet, hogy megyek tüntetni, majd meglátjuk
Akinek a fejében a fentihez hasonló mondat gyakran megfordul, annak ajánlom a Világgazdaság Online mai, igen rövid kis híradását. Sokat nem érdemes tanulmányozni, mert tényleg rövid, de a lényeg benne van.
Lemondott a kormány a devizahitelesek gyors megmentéséről…
Nem mondjátok, fiúk! – fakadhat fel a “profi devizahitelesekből”, akik látnak is, nem csak néznek. Hiszen eddig is olyan “istrángszaggató igyekezetet” mutatott a kormány a devizahitelesek “megmentése” iránt, hogy öt év alatt el is jutottunk az ingyen ebédtől a negyedéves “ultimátumig”…
Természetesen a kormány választócsalogató fenyegetőzése megmaradt, mert ugyan nem lesz egyszeri, gyors megoldás, de a “bankoknak lesznek veszteségeik”…
Egy devizaadós “harcostársamtól” hangzott el, még pár évvel ezelőtt, hogy az életünk, és a vagyonunk túl fontosak ahhoz, hogy azokat a politikusokra, és az ügyvédekre bízzuk.
Ez a harcostárs pedig akkoriban még hitt abban, hogy ez a helyzet jogi úton rendezhető, és úgy mondta ezt. Azonban a szavai csak most nyertek valódi értelmet.
Láthatjuk, hogy ha otthon ülünk, kikre bízzuk az életünket és a vagyonunkat. Hogy akik az életünkről döntenek, egyszerűen megengedik maguknak a libikókázást, a kényelmes eszmecserét, a vitatkozást, és várhatóan döntés is ugyanebben a szellemben születik. Majd. Mert nem szabad ám elkapkodni, bankokról van szó…
Hogy miért van ez így, azzal ne foglalkozzunk! Erre már nincs idő! Tenni kell róla, hogy ne így legyen!
Tehát a címben olvasható mondat helyett programozzuk át magunkat erre az idézett bölcsességre:
“Az életünk, és a vagyonunk túl fontosak ahhoz, hogy azokat a politikusokra, és az ügyvédekre bízzuk.”
És így gondoljunk október 20.-ára!

Bálint Zoltán

Számtan, nyelvtan, cigánytan


Amelyik tantárgyba lehetséges, beillesztenek cigányajnározási epizódokat. Történelemből már eddig is volt, most majd lesz irodalomból és nyelvtanból beás meg romani nyelv és irodalom, énekórán sájjdanáré danáré, és külön oktatásra készülnek az úgynevezett demokráciáról szóló frázisok minél korábbi sulykolásához, benne persze a cigányokkal. Hattól tizennyolc éves korig nonstop.

Megpróbálom elképzelni ezeket az órákat a gyakorlatban. Nem könnyű. Hiszen a libareálisoknak a cigányokról szóló dogmái mindössze öt-hat bárgyú kis tételre korlátozódnak, azokkal nem lehet kitölteni még akár egyetlen normális tanórát sem, hát még hetente újabb és újabb órákat. Miről is beszélhetne a tanár? Főleg úgy, hogy a gyerekek ne röhögjenek a képébe?

Persze lesznek majd segédletek és brosúrák, amiket vastagon fizetett romológusok, szociológusok, pszichológusok, genderológusok, politológusok és egyéb zsidók magasan képzett, haladó gondolkodású, nemzetközileg elismert, Soros-alapítványos szakemberek boldogan gyártanak köbméterszám, máshoz úgysem értenek. De ezeket a gyakorlatban alkalmazni akár egy általános iskolai tanóra erejéig is reménytelen, és maguk a pedagógusok fogják a tanári szoba túlsó sarkába vágni, de úgy, hogy csattanjon.

Mindamellett érdekes feladat – mai szóval kihívás, sőt challenge – lehet egy óra megtartása például beás nyelv és irodalomból. Aki valóban tehetséges tanár, az itt kivághatja a rezet! (Akár szó szerint...) A beás irodalom eleve reménytelen, mert négyzetgyök mínusz nulla, ami matematikai képtelenség, de a beás irodalom mérőszámaként mégiscsak racionalitással töltődik fel. A putriscigányok verbalitásának oktatásában viszont perspektíva van, és a gyermekek is bizonyára élveznék – az iskola mint intézmény legnagyobb dicsőségére.

A valóságban persze az lesz, hogy a tanárok bekörmölik a kötelező tételeket a tanmenetbe, aztán magukat a tanórákat a rendes anyag tanításában keletkezett elmaradások pótlására használják.

Úgyis csak arra való ez az egész, hogy fel lehessen mutatni az ország izraeli gazdijainak és a fényességes Nyugatnak, hogy lám-lám kezünket-lábunkat törjük igyekezetünkben a demokrácia és a tolerancia megtanulásáért és a rasszistafasisztaságból való kigyógyulásért. Tehát csak a szolgalelkűség és az idióta megfelelési kényszer egy újabb röpke kiéléséről szól a nóta, amit maguk a gazdik sem vesznek komolyan, szinte azonnal el is felejtenek, és újból kezdik elölről a követelőzést a fasizálódás elleni hatékonyabb küzdelemről.

Nem is kellene túldramatizálni ezt a legújabb baromságot. Mégis keserű szájízt okoz. Leginkább azért, mert ismét szembesít bennünket az ország elcigányosodásának mértékével és tempójával, valamint azzal a sajnos kétségbevonhatatlan ténnyel, hogy a következő generációnak – a saját gyermekeinknek – a cigánykérdés mennyire rányomja a bélyegét a létére.

Freca

Tovább tajtékzik a döbrögista futballőrület!

A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője.

Stadion és sportcsarnok épülhet Szombathelyen

Ismertetése szerint a kormányzat támogatja a szombathelyi városvezetés által megfogalmazott rekreációsövezet-fejlesztési stratégiát. A kormány a rendkívüli kormányzati bevételek terhére az összeget a beruházás lebonyolításához szükséges ütemezésben Szombathely rendelkezésére bocsátja. A teljes rekreációs fejlesztés becsült értéke eléri 12 milliárd forintot – közölte. Hozzáfűzte: a sportcsarnok a kézilabda, a futsal, a birkózás, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna és a sakk céljait is szolgálni fogja.
Hende Csaba emlékeztetett, a fejlesztés megvalósításának első lépése az volt, hogy februárban a kormányzat ingyenesen a város tulajdonába adta a Haladás-ingatlanokat, értelemszerű tehát, hogy az ezeken felépülő nagy értékű létesítmények is Szombathely város tulajdonát gyarapítják majd.
A miniszter szerint a stadion és a sportcsarnok 2014-ben készülhet el, a második ütemben 2014 után a városi uszoda, a parkerdő, a csónakázótó és környéke, a szabadidőközpont, a műjégpálya és a tófürdő újulhat meg, illetve az Illés Akadémia fejlesztését is segítik.
Hende Csaba elmondta: a kormány döntött arról, hogy szeptember 30-ig Vígh László, a sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatokért felelős kormánybiztos és Szombathely vezetése közösen dolgozza ki a beruházásra vonatkozó részletes előterjesztést, amely tartalmazza majd a megvalósíthatósági koncepciót, valamint a beruházás ütemezését.
Valószínűleg még szeptember 30-ig a kormány megállapodást köt Szombathely önkormányzatával a beruházás első üteméhez szükséges pénzügyi források átadásáról – mondta.
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a kivitelezési tervek elkészítése előtt ismertetni szeretnék elképzeléseiket, mindenkinek a véleményére kíváncsiak, széles körben kívánják megvitatni a részleteket.
A sajtótájékoztatón – amelyen megjelent a városi közgyűlés több ellenzéki képviselője is – Lazáry Viktor (Fidesz-KDNP), Szombathely alpolgármestere mutatta be a sajtónak az új stadion és sportcsarnok számítógépes látványtervét.
(MTI)

Bal-Rad komm : Magyarország anyagi kómában! Kifosztva, lepusztitva, széjjelmutyizva. A társadalom a végletekig megosztva! A döbrögista rablóhorda agyamentnél-agyamentebb hülyeségekre herdálja a kölcsönpénzeket-amiket ez az ország soha nem fog tudni visszafizetni!
Az ország futballba és hatalmi gőgbe beleőrült miniszterelnökének pedig más egyéb gondja nincs, mint hogy futballstadionokra pocsékolja a százmilliárdokat.
Most szombathelyi famulusainak is felajánlott egyet!

MAGYAR EMBEREK! EGY KÖZVESZÉLYES ŐRÜLT FOJTOGATJA HAZÁNKAT!
MEDDIG TŰRJÜK MÉG ENNEK AZ AGYAMENT BŰNÖZŐNEK A HÜLYESÉGEIT?!