2012. január 16., hétfő

Miért publikusak a globalista elit bizonyos dokumentumai?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy miért elérhetők a globalista elit bizonyos dokumentumai, mint például a „Melyik út vezet Perzsiába?” vagy a „Gyöngysor” a széles nyilvánosság számára. Amennyiben feltételezhetjük, hogy ezek a dokumentumok stratégiai fontosságúak a földünket irányító elit számára, miért hagynák, hogy ilyen „érzékeny” információkat vagy „terveket” bárki elolvashasson?
Habár földünk szabályainak, törvényeinek és a történelmünket meghatározó irányelveknek, vagy háborús terveknek jelentős részét ezek a hatalmas cégek, agytrösztök állítják fel, a nyilvánosság szinte semmit sem tud róluk és a többség a fáradságot sem veszi, hogy tájékozódjon felőlük.
A globális birodalmat nem lehet titokban tartani és tulajdonképpen az elit szempontjából fontos, hogy az emberek higgyenek „ügyükben”, bár természetesen nagy gondot fektetnek a tálalásba, nehogy egyértelmű legyen, nem egyébről, mint a világ teljes leigázásáról van szó. A globális vállalati és pénzügyi elit a fontos információk különböző típusait teszi elérhetővé a társadalom különböző osztályai számára. Erre mindig ügyeltek a történelem során. Az arisztokrácia kordában tartásához számukra tálalt érvelés mindig is direkt és pragmatikus volt, az egyszerű emberek elhitetésére és manipulálására használt teljes fantazmagóriákhoz képest.
Különböző szinteket alkalmaznak. A „Melyik út vezet Perzsiába?” például a csúcson elhelyezkedő réteg számára készült, akik hisznek a globális kormányzásban és a globalizáció elvében. Egyetemi professzorok, főszerkesztők, vállalati vezérigazgatók, stb. számára íródott, akikkel sikerült elhitetni, hogy a globális kormányzás a javukat szolgálja. Bár ezek a dokumentumok nyilvánosak, a nagyközönség számára mégis elérhetetlenek, mert számukra nehezen érthető nyelven íródtak, terjedelmesek és megértésükhöz bizonyos történelmi, stratégiai, geopolitikai ismeretek valamint az emberi természet megértése szükséges.
A Brookings Intézet saját weboldalán is találunk újságok számára előre lebutított, egyszerűbb nyelven megfogalmazott cikkeket és szerkesztői üzeneteket. Például Kenneth Pollack a „Melyik út vezet Perzsiába?” társszerzője írta az „Irán titkos háborúja az USA ellen” című „könnyedebb hangvételű” cikket a Daily Beast (Napi fenevad) számára, feltételezve, hogy az olvasók nem ismerik a „Melyik út vezet Perzsiába?” tartalmát.
A következő szint, a fővonalas média számára készült információs csomag, a legnagyobb tömegek által olvasott, hallott propaganda. Azok, akik mindent elhisznek, amit a CNN-en vagy a Fox-on hallanak (de írhatnánk ide szinte bármilyen magyar csatornát is), általában azt sem tudják, hogy a Brookings Intézet létezik, bár az intézet „szakértői” gyakran nyilatkoznak ezeken a csatornákon.
Az alternatív média viszonylagos térnyerése ellenére az emberek többsége nemhogy nem olvasta ezeket az írásokat, soha nem is hallott még az Új Amerikai Évszázad Tervezetéről, az ENSZ 21-es Napirendjéről (Agenda 21) a fenntartható fejlődésről vagy a Brookings Intézetről.
Ezért hangoztatjuk olyan sokszor a tájékozódás fontosságát! Az elitnek sok igazságkereső embert sikerült már elhitetnie ezekkel a hangzatos, pozitívnak tűnő (és sokszor számos valóban pozitív kezdeményezést is tartalmazó) eszmékkel, mozgalmakkal. Végtére is ki ne akarna fenntartható fejlődést? A probléma a mögöttes szándékban keresendő. Ne elégedjünk meg a felszínnel, ássunk mélyebbre! Az elit intézetek nyilatkozatai mindig bizonyos érdekből születnek, ezért a kimondott szavak legfeljebb abban segíthetnek, hogy következtetni lehessen következő lépésükre.
A világ megváltoztatását, felvilágosítását kezdjük saját magunkkal, saját otthonunkkal és ismerőseinkkel. Ez az egyetlen dolog, amiben biztosak lehetünk.
„És megismeritek az igazságot és az igazság szabadokká tesz titeket.” János 8:32

Forrás: Activist Post

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése