2012. július 19., csütörtök

Franciaország kilépne a NATO-ból?

Kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a NATO meg tudja-e őrizni Franciaországot tagállamként. Ez év januárjában, mikor a korábbi elnök, Sarkozy bejelentette, hogy 600 helyett 1000 katonát vonnak ki Afganisztánból, egyben azt is bejelentette, hogy 2013 végéig minden csapatukat kivonják, és minden kapcsolatukat felszámolják a NATO-val. Sarkozy érthető módon elvesztette a következő választásokat.
Most Francois Hollande (új) francia elnök utasította a korábbi külügyminisztert, hogy elemezze és készítsen átfogó jelentést Franciaország NATO tagságáról és annak minden vonatkozásáról, mert felülvizsgálják a NATO-val való viszonyukat. Hollande korábban már a beiktatását követőn magyarázkodni kezdett és minden médiumnak bejelentette, hogy Franciaország a NATO tagja marad. Ezekkel a nyilatkozatokkal elsősorban a kampányt pénzelő személyeket akarta biztosítani, hogy megérte befektetni a pénzt a kampányba – nyilván azok a személyek, akiknél az egyébként is túl sokat kellemetlen dolgot tudó Sarkozy már kegyvesztetté vált.
Ezek a személyek most a Hollande bábuval is rosszul jártak. Úgy tűnik, Franciaországban határozottan megvetette lábát egy olyan lobbi-tevékenység, ami a francia NATO kilépést sürgeti, és ennek érdekében pénzt nem sajnálva szervezi be a francia vezető körök tagjait. Mindegy, hogy Kadhafi embereinek bosszúja, a Muszlim Testvériség lobbi-tevékenysége, vagy a NATO működésképtelensége okozza a NATO felbomlását, de előbb vagy utóbb ez bekövetkezik. Több nyugati lapban is arról cikkeznek, (bár egyelőre nem sok alapja van) hogy Franciaország a közeljövőben újra kiléphet a NATO-ból.
Intő jel ez a nemzetközi szabadkőművesség számára: tetszettek volna nem politikai prostituáltakra alapozni! Mostmár imádkozhatnak (ha tudnak), hogy nekik legyen több bevonható anyagi forrásuk, és ne az ellenérdekelt lobbinak!
Molnár István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése