2012. július 24., kedd

LELKI ÁLDOZÁS (Dallama: Mária, Mária, kinyílott…)

Fehér szent Ostyában, Jézus, Téged látlak, hiszek, bízom Benned, szeretlek, imádlak.
Bánom, hogy Szívedet bűnökkel sebeztem, Ezentúl jó leszek, jöjj hozzám, légy velem!
Kitárom szívemet, térj be hozzám, kérlek, Oly nagyon akarlak szeretni Téged.
Jó Jézusom, gyullaszd fel szívem szeretetre, Hogy meleg lakásod legyen Neked benne.
Tudom, jó Uram, hogy meghallgattál engem, s már lelkileg itt vagy szerető szívemben.
Köszönöm, Jézusom, hogy az enyém lettél, Kérlek, hogy szívemben örök lakást vegyél.
Maradj mindig velem, ne hagyj el már soha, szeretlek, kincsem nincs, kérlek bízva
Szeretettel, hogy minden embernek szívébe is jöjj el.
Ó édes Szűzanyánk, Tégedet is kérünk, Szent Fiad áldását esdjed le minékünk.
Hogy megáldjon minket Ő szeretetével, és neki élhessünk egész életünkben.
Hogyha elérkezik életünk végórája, te vezesd Szűzanyánk, lelkünk mennyországba.
És szeretteinkkel együtt imádhassuk, s Teveled, Szűzanyánk, a Szentháromságot.

MINDENNAPI FELAJÁNLÁS 
JÉZUS SZENT VÉRÉHEZ
Irgalmas Üdvözítőm! Semmiségem tudatában Lábadhoz borulok szent Fölséged előtt, hogy megköszönjem Neked a sok kegyelmet, mellyel engem hálátlan teremtményt elhalmoztál. Különösen azért, hogy drágalátos Véred által a Sátán hatalmából kiszabadítottál. Szűzanyám, Őrangyalom, védőszentjeim, és az egész mennyei udvar jelenlétében készséges szívvel szentelem magam drága Szent Vérednek, mellyel Te, ó édes Jézusom, a világot a bűntől, a haláltól és a pokoltól megváltottad. A Te kegyelmed segítségével megígérem Neked, hogy drága Szent Véred tiszteletét tőlem telhetően előmozdítom. Hadd áldja és magasztalja mindenki üdvösségünk árát: imádásraméltó Véredet. Így óhajtom jóvátenni Szent Véred iránti hálátlanságomat, és kívánok engesztelést nyújtani minden megszentségtelenítésért, mellyel az emberek Szent Véredet, üdvösségünk váltságdíját illetik. Bárcsak meg nem történtté tehetném saját bűneimet, hidegségemet, és a sok tiszteletlenséget, mellyel Téged, drágalátos Szent Vér valaha is megbántottak. Édes Jézus! Íme felajánlom Neked Szentséges Anyád, hűséges tanítványaid, és minden szented szeretetét, tiszteletét és imádását, melyet Szent Vérednek nyújtottak, és kérlek feledd el eddigi hűtlenségemet, hidegségemet, és bocsáss meg kegyesen minden megbántódnak. Isteni Üdvözítőm, hints meg engem és minden teremtményt a Te drága Szent Véreddel, hogy Téged, ó megfeszített Szeretet, mostantól fogva szívből szeressünk, és megváltásunk váltságdíját mindenkor méltóképp tiszteljük. Ámen.




A SZŰZANYA ÁLTAL AJÁNLOTT IMA BETEGEK RÉSZÉRE
Jézusom, tudom, hogy szeretsz engem, és akit szeretsz, az beteg. Ha lehetséges, múljék el tőlem e szenvedések kelyhe, de azt hozzáfűzöm, amit Te a Getszemáni kertben mondtál: „…mindazonáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a Tiéd!” Jézusom, erősíts és vigasztalj engem. Szűzanyánk! A betegek gyógyítja, könyörögj értem szent Fiadnál. Ámen.
Édes Jézusom! A Te Szent Sebeid érdemeivel egyesítve felajánlom életemet az Örök Atyának, a fájdalmas Szűzanya szándéka szerint. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése