2012. augusztus 21., kedd

Mi újság Aleppóban?

A szabad szír hadseregnek nevezett nemzetközi, bűnözőkből toborzott terrorista bandának súlyos gondjai lehetnek. Nagyon súlyosak. Ezt bizonyítja a nyugati cionsajtóban tapasztalható nagy csend a szíriai helyzettel kapcsolatban. Eddig is gátlástalanul hazudtak, de a mai világban már nem működik eredményesen az évszázados hazugsággépezet. Az információs forradalom egyetlen igazi eredményeként az igazság is képes megnyilvánulni, és óriási tömegekhez eljutni. A szír vezetés -tanulva az "arab tavasznak" elnevezett globális méretű diverzióból- jól felkészült a tájékoztatási háborúra is. Megfelelő és hiteles tájékoztatással a nemzetközi közvélemény sikerült a valóságról kellően felvilágosítani, és a cionmédia gátlástalan hazugságait leleplezni.
Ennek eredményeként ma már közismert tény, hogy a cionpénzen toborzott bűnözők a beígért nyugati légi támogatás nélkül képtelenek eredményt felmutatni. A rendszerellenes erők központjának tervezett Aleppóban olyan dolgok történnek, mely miatt akár a nyugati cionista társadalmak Sztálingrádjává is válhat. Asszad hadserege felkészült erre a lassan, de biztosan felőrlő háborúra. A Groznijban szerzett tapasztalatokat átadták az oroszok, akiknek elemi érdekük a jelenlegi rendszer megmaradása a tartuszi haditengerészeti támaszpontjuk megtartása érdekében. Ez ellen ma még nincs megfelelő ellen-taktika, így szinte teljes bizonyossággal állítható, hogy a cionzsoldosok számára Aleppóból nincs menekülés.
A cionzsoldosok között igen kevés a képzett és gyakorlati tudással rendelkező személy. Azok a toborzó felhívások, amit a franciák küldtek ki a leszerelt idegenlégiósok számára, épp úgy eredménytelenek maradtak, mint az angol toborzási kísérletek. A csekély számú harci tapasztalattal rendelkező jelentkező a csecsen és a bosnyák harctereken tapasztalatot szerzett zsoldosokkal egészült ki, de még így is elenyésző a számuk a kikötői csőcselékhez és a bűnözőkhöz viszonyítva. A napi ezer dolláros zsold ugyan csábító, de már köztudottá vált az is, hogy a nyugati finanszírozók egy-egy zsoldos esetében átlagosan húsz életben maradási nappal számoltak július elején (ez ma már a felére csökkent). Ehhez még hozzájárul az is, hogy a szír hadsereg mindenkit kivégez, és teljes joggal, mert a cionbanditákra semmilyen nemzetközi egyezmény nem vonatkozik. Kivételt képeznek a csecsenek és a bosnyákok, mert őket átszállítják az orosz tengerészeti bázisra. Az is ismert, hogy a foglyok egy része a kivégzésük előtt brutális kihallgatási eljárás alá esik. Az így megszerzett információk igen hasznosak a hadsereg számára.
A nyugati cionmédia nem közöl adatokat a cionzsoldosok veszteségeiről, mert ha ezt megtenné, egyetlen új jelentkezővel sem számolhatnának a jövőben. Ugyanis óriásiak a veszteségeik. Eddig - igen óvatos becslések szerint - mintegy hatvan-hetvenezer zsoldos lépte át a szír határt, de ebből ma már talán nyolc-tízezer harcképes. Ezeknek is a többsége az aleppói katlanba zárva. Fegyverzetük ugyan korszerű, információik is megfelelőek (a nyugati csatornákon kapják), de a lakossági támogatottságuk egyenlő a semmivel, és a harci tapasztalatok hiánya, valamint a rendkívül jó tanácsadókkal felkészített szír hadsereg harci szelleme, korszerű fegyverzete és a légifölénye napról-napra reménytelenebb helyzetbe hozza őket.
Egy rendszerváltoztató erőnek a legfontosabb a lakossági támogatottság. Segítséget jelent minden vonatkozásban, úgy az információk, mint a rejtőzködés terén. Ez az asszimetrikus háború első alapszabálya. Szíriában a cionzsoldosokat a lakosság ellenségnek tekinti a folyamatos rablások, a nők megerőszakolása és a gyilkosságok miatt. A cionzsoldos amikor rádöbben arra, hogy élve a katlanból csak akkor kerülhet ki, ha óriási a szerencséje, az élete hátralévő napjaiban igyekszik minden olyasmit megszerezni, ami számára örömet, felejtést, a valóságtól való elrugaszkodást jelent. Kábítószer, alkohol, nemi erőszak, rablás és fosztogatás a jellemzői ennek a vereségre ítélt gyilkos bandának.
A szír hadsereg a legmodernebb városharcot vívja Aleppóban. Felderítőik pontosan megadják a célkoordinátákat, és irányítják a tűzcsapásokat. Ezért a cionzsoldosok nem tudnak erődöket kialakítani. Gyáva módon a kórházak, sűrűn lakott háztömbök, iskolák közvetlen közelében létesítenek állásokat. Erre rendkívül hatásos válasz a mesterlövészek nagyszámú alkalmazása. Értesülések szerint legalább ezer jól kiképzett mesterlövész vadászik a zsoldosokra, halálos eredménnyel. A napokban szinte sírva nyilatkozott egy zsoldoscsapat vezetője, hogy a rakétáknál és a tüzérségnél, aknavetőknél sokkal rosszabb a mesterlövészek állandó működése. Minden vezetőjüket már kilőtték, és ha a felderítők bemérnek egy célpontot, amit a légierő, vagy a tüzérség lőni kezd, nincs menekülés, mert a mesterlövész harccsoportok már várják a célpontokat.
Egy jó mesterlövész (precíziós lövész) 500 méter távolságból már igen eredményes. 4 -5 főből álló kis harccsoportjuk a tűzcsapás helyéről menekülők közül egyszerre 4 - 5 főt semmisíthet meg. Mire az előre kinézett fedezékig eljutnak, több tűzcsapást kell kiállniuk. Kevesen élik túl, és válaszolni sem tudnak a fedezőtűz miatt. Egy mesterlövésztől a napi egy ellenség megsemmisítése oly minimális elvárás, hogy ha csak ennyit követelnének meg, sértés számba menne. Van sok mesterlövésznek nevezett lövöldöző a cionzsoldosok között is, de az eredményeik meg sem közelítik a minimális elvárást sem. Egy kocsmatölteléknek hiába adnak a kezébe modern precíziós fegyvert, hozzávaló bemért lőszereket, az még nem mesterlövész, és mire az lehetne, már a meszesgödörben van.
Az USA és a Nyugat most fogta fel végre, hogyha nem avatkoznak be, akkor szégyenteljes vereséget szenvednek a zsoldosaik. Már elővették a régi hazugságlemezt, a vegyi fegyverekről szólót. Viszont ha beavatkoznak, a következmények kiszámíthatatlanok, egy biztosan bekövetkező kivételével: Izraelnek vége. Az oroszok nem adják fel a tartuszi támaszpontjukat és a kínaiak sem engedik az energiaforrásaikat veszélyeztetni. Ez szövetséget jelent, és Oroszország Kínával jóval erősebb. mint az USA, minden vonatkozásban. Nyugat-Európa meg egy rakás szerencsétlenség, háború esetén egy kiadós atomcsapás után azonnal bedobná a törülközőt.
Hát ez az újság Aleppóban.
Kassai Ferenc
 
 

Újabb amerikai ultimátum Szíriának

 

 
Az Egyesült Államok nem tartja kizártnak, hogy az ENSZ megkerülésével hajt végre akciókat Szíriában.
Amint Victoria Nuland amerikai külügyi szóvivő hétfői sajtóértekezletén elmondta, Washington informálni fogja erről Lahdar Brahimit, az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottját.
Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok újabb csapást akar mérni az ENSZ tekintélyére a válságok leküzdését illetően – jelentette ki Alekszej Podcerob, a moszkvai Keletkutató Intézet szakértője.
- Különösebben nem kell csodálkoznunk Nuland kijelentésén. Az amerikaiak már máskor is alkalmaztak erőt a világszervezet megkerülésével. Emlékezhetünk a panamai invázióra vagy a Jugoszlávia elleni 1999-es agresszióra. Aztán ott volt Irak 2003-ban, ugyancsak a Biztonsági Tanács megkerülésével. A Szíriára mérendő csapás átfogó és véres háborúhoz vezetne. Persze, Szíria nem képes szembeszállni az Egyesült Államokkal, ez világos. De nagyon jól ismerem a szíriaiakat, az utolsó emberig ellenállnak. Ez tehát nagyon véres háború lenne a Közel-Keleten.
Barack Obama elnök ugyancsak szólt egy lehetséges intervencióról, bár a hétfői sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem adott ki intézkedést az intervencióra. Ugyanakkor rámutatott: ezt az álláspontot megváltoztathatja, amennyiben Damaszkusz vegyi vagy biológiai fegyverhez nyúl. Ez nem csupán Damaszkusznak szóló ultimátum, de egyben a világközösség elleni kihívás is, miután léteznek olyan nemzetközi konvenciók, amelyeket alkalmazni lehet a tömegpusztító fegyverek alkalmazásának megakadályozására.
Ezeket a konvenciókat kell érvényesíteni a kapcsolatokban Damaszkusszal, mégpedig minél hamarább, miután egyre nagyobb a veszélye annak, hogy tömegpusztító fegyverek jutnak Szíriában az Al-Kaida kezébe. És bármennyire paradox a dolog, ehhez még az Egyesült Államok is hozzájárulhat. Washington támogatja a szíriai fegyveres ellenzéket, amelynek harctéri parancsnokai szerint egyre inkább támaszkodnak az Al-Kaida gerilláira. Borisz Dolgov, a moszkvai Arab Kutatási Központ elemzője erről így vélekedik.
- Afganisztánban és Jemenben az Al-Kaida ellen küzd az Egyesült Államok, ott ezt a szervezetet az egyes számú közellenségnek tekinti. Ugyanakkor Szíriában az Al-Kaida támogatást kap, akárcsak Líbiában. Az USA és a NATO vezető országai igyekeznek a radikális iszlamisták kezével megszabadulni a nekik nem tetsző szíriai rendszertől, majd pedig saját céljaikra alkalmazni a radikális iszlám erőket. Próbálkoztak ezzel annak idején Afganisztánban is. Csakhogy a mostani ugyanúgy hiba, mint ahogyan az Afganisztánban volt.
Az Al-Kaida szíriai aktivizálódása kapcsán Moszkva figyelmeztetett arra, hogy megengedhetetlen a fegyverek becsempészése Szíriába. Az orosz Külügyminisztérium kommentárjában rámutat, hogy Líbián, Törökországon és Libanonon át jutnak el a fegyverek a szíriai ellenzékhez.
ruvr.ru

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése