2013. július 19., péntek

Pénzért árulják a szeretetszolgálatok adományait az out-let áruházakban

- Döbbenet: Outleteket nyit a plázaturkáló -
Outletek nyitásával terjeszkedett tovább a minőségi használt ruha piacvezető szereplőjének számító Háda Kft. A két új, Budapest melletti áruház (Budaörs és Budakalász) a hagyományos outletektől eltérő stratégiával jelentkezik, adta hírül a cég közleményében. Az új egységek nyitása további 32 fővel növelte a 640 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás létszámát.
Az 1995-ben alapított Háda Kft. Magyarország irányába kizárólagos szerződéssel, Nagy-Britanniából importálja a szigetország szeretetszolgálatai által összegyűjtött, és a tevékenységük fedezetének előteremtése érdekében pénzért értékesített használt ruhákat. Háda György, a Háda Kft. tulajdonosa ezzel kapcsolatban kifejtette: a brit öltözési szokások miatt az ottani, világmárkákat képviselő használt ruhák egész Európában keresett árucikknek számítanak, amelyek iránt a válság, az árakat felhajtva, tovább növelte a keresletet.
A 9 milliárdos forgalmú, 61 üzletet – ebből 20-at bevásárlóközpontokban – működtető magyar társaság, partner cégével közösen heti 500 tonna fertőtlenített használt ruhát válogat át. Ezek mintegy nyolc százaléka kerül a hazai üzletekbe, a többi bálás áruként indul Afrikába. A magyarországi üzletekbe kerülő ruhák a prémium minőséget darabonként forgalmazó – úgynevezett krém -, illetve a kilós, valamint a csúszó áras Háda üzletekbe kerülnek. A megmaradt árut a felsőbb kategóriákból havonta viszik az alsóbb árértékű üzletekbe.
Miközben a gazdasági válság egy jelentős hazai vásárló réteget a használt ruhák irányába fordított, korábbi vevőik számára kevesebb lehetőség nyílt a vásárlásra. A Háda Kft. ezért is nyitotta meg a napokban budaörsi és budakalászi outletjét, ahol a darabonként árusító áruházakban megmaradt terméket rendkívül alacsony áron értékesíti, áll a közleményben. Az új egységek nyitása további 32 fővel növelte a 640 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás létszámát.
Bal-Rad komm:
Micsoda undorító nyerészkedés! “A brit szeretetszolgálat összegyűjti, nálunk meg eladják. Tökéletes üzleti modell…” – Pénzért adják tovább az adományokat. Azokat, amelyeket ingyen kaptak! – És erre ráépült egy egész iparág: – “A brit öltözési szokások miatt az ottani, világmárkákat képviselő használt ruhák egész Európában keresett árucikknek számítanak, amelyek iránt a válság, az árakat felhajtva, tovább növelte a keresletet… A 9 milliárdos forgalmú, 61 üzletet – ebből 20-at bevásárlóközpontokban – működtető magyar társaság, partner cégével közösen heti 500 tonna fertőtlenített használt ruhát válogat át…”
Ingyen adományt pénzért tovább adni nemhogy a végtelenségig erkölcstelen, de hogy ebből egy több milliárdos forgalmú üzletet csinálni, mely maffia szerűen már egész Európát behálózza… már bűn is. – Valamelyik tagállamban biztos megsértik vele a hatályos törvényeket, – ha nem mindegyikben. Például nem tartjuk valószínűnek, hogy az ingyen szerzett adományok után adózni fognak.
Magyarországon csak egy cég 9 milliárdot csinál az adományokból, és az ezekkel együtt járó hulladékokból és akkor ott van még a többi “Second hand” bolt, cégérükön a brit zászlóval, s élünk a gyanúperrel, hogy ezek is eredetileg adományokat árusítanak.
Egy azonban biztos: Egyesek a szeretetszolgálatok szegényeknek küldött adományaiból gazdagodtak, s gazdagodnak most is meg!
(Bohun )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése