2013. augusztus 7., szerda

Felcsút meccs - a pénzpazarlás látványos demonstrációja

A hétvégén lezajlott a felcsúti Puskás Akadémia bemutatkozó NB1-es meccse, az Újpeste ellen, a Videoton stadionban. A miniszterelnök csapata 2:1-re kikapott, de nem ez a lényeg.
A stadion kongott az ürességtől, a hivatalos adat szerint 990 néző volt jelen. A felcsútiak az indított különbusz ellenére sem tülekedtek, csak az Orbán család szurkolt lelkesen.
A felcsúti stadion 3500 fős lesz. A település lakossága 1800 fő... Talán Ózd helyett oda kellene zsuppolni a cigányokat, összekötve a kellemetlent a haszontalannal.
Felcsúton soha ki nem használt stadion épül, de szerte az országban folyik a "Puskás Akadémiához" kötődő pénzszórás. Van olyan kisváros, ahol rögtön három új focipályát építenek - miközben a meglévők sincsenek kihasználva, a helyi sportcsarnoknak pedig már a bezárását fontolgatják.
Mindezt kizárólag a miniszterelnök szenvedélye miatt. Szerencse, hogy nem ejtőernyőzik, mert akkor a kisiskolás pulyákat lökdösnék ki buzgón a fideszes önkormányzatok iskoláinak állomásairól felszálló helikopterekből.
Orbán a következő tanulságot vonta le: folytatni kell a stadionépítési programot!
Jó lenne már leszállni a földre, és észrevenni, hogy az ország nem a gyerekszobátok! A sport egyébként szép és jó dolog, és akár előremutató is lehetne az ezen keresztül (is) történő népnevelés, különösen a fiatalokra nézve. Azonban amíg a családok mindennapi megélhetése bizonytalan, a gyerekek cigány osztálytársaiktól rettegnek (akik neveléséhez zsenijeink szerint a boksz testhezálló), és nincs ÁTFOGÓ ifjúsági program, addig ez meddő erőlködés! Annak tekintetében, hogy sok más előrébb való kérdés is lenne (pl. munkahelyteremtés), pedig pénzszórás is. Amint látjuk, látványos és visszatetsző pénzszórás!
Juhász Pál


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése