2014. március 5., szerda

Brüsszel hírzárlatot rendelt el a nukleáris katasztrófáról?

Február 20.-án az Oroszország Hangja leközölte a hírt, miszerint Ukrajnában a "tüntetők" elfoglalták a rivnei atomerőművet. Az épületet ismeretlen fegyveresek rohamozták meg, majd miután elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a fő szervert. A fegyveresek ellenőrzésük alá vonták a terület fő energiaforrását. Azt követően semmilyen információ nem jutott ki a történtekről.
Az esettel azóta nem foglalkozott a nyugati média, és úgy tűnik, a hazai médiában is hírzárlatot rendeltek el. Emiatt újra fel kell tennünk a kérdést: mi történt azóta a rivnei atomerőművel? Tisztában van-e azzal a magyar kormány, hogy egy szomszédos országban bekövetkező nukleáris katasztrófa milyen következményekkel járna Magyarországra nézve?

Csernobil, 1986.

A magyar külügynek kötelessége lenne közbenjárni az ügyben. Az ukrán nagykövetet behívni ezügyben és információszolgáltatást kérni nem diplomáciai bonyodalom, hanem az ország érdekeinek védelme lenne, amit a magyar külügy azóta elmulasztott megtenni.
Ha a kormány nem ad felvilágosítást ezügyben, a magyar "választóknak" oka lesz azt feltételezni, hogy a kormány mindent tud az atomerőműben történtekről, és éppen emiatt rendeltek el hírzárlatot. Egy ilyen hír kirobbanása a hírzárlaton át pedig roppantul kínos lenne a kormány számára, különösen a választások előtt.
Felszólítjuk a magyar külügy illetékeseit, hogy járjanak közben ezügyben, majd végezzék el a magyar állampolgárok hiteles tájékoztatását arról, fenyegeti-e hazánkat nukleáris katasztrófa.


Sugárfertőzés miatt fertőtlenítenek az ukrán-magyar határon?


Hivatalos magyarázat szerint "járványveszély miatt" fertőtlenítő kapun kell áthaladnia az ukrán-magyar határszakaszon áthaladó tehergépkocsiknak, és minden gépjárművet fertőtlenítenek. Az intézkedést az országos főállatorvos rendelte el, arra hivatkozva, hogy a "heveny, lázas általános tünetekkel, testszerte vérzésekkel járó" ragályos betegség, az afrikai sertéspestis átjuthat a határon és megfertőzheti a hazai állományt.
A közlemény szerint a betegség emberre nem terjed. Azonban nem lepődnénk meg, ha a közeljövőben bejelentenék az afrikai sertéspestis embert fertőzni képes változatának megjelenését. Ugyanis a felsorolt tünetek a sugárfertőzés (azaz sugárbetegség) tünetei is.
Február elején ismeretlen fegyveresek elfoglalták Ukrajnában a rivnei atomerőművet, amiről a hazai és a teljes nyugati média hírzárlatot tart.
Ismételten felszólítjuk a kormányt és a magyar külügyet, hogy adjon hiteles tájékoztatást ezügyben. Berendelték-e az ukrán nagykövetet és tájékozódtak-e az atomerőműben történtekről? Számolnia kell-e Magyarországnak egy nukleáris katasztrófa következményeivel?
Emiatt mozgósították-e a katasztrófavédelmet az ukrán-magyar határon? A menekültáradatra hivatkozás nem magyarázat, mert Kárpátaljáról továbbra sem érkeznek menekültek Magyarországra, ezt hivatalos adatok is alátámasztják.
Várjuk a kormány magyarázatát arra vonatkozóan, miért titkolóznak az atomerőműben történtekről. Annak ellenére, hogy kampányidőszak van, az információnak nem lehet gátat szabni, előbb vagy utóbb kitudódnak a történtek. Akkor a kormány hallgatása pedig azt mutatja majd, hogy úgy döntöttek; a hatalom mindennél fontosabb - még az életnél is.

http://www.hidfo.net/2014/03/05/sugarfertozes-miatt-fertotlenitenek-az-ukran-magyar-hataron

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése