2014. április 25., péntek

A Roszkozmosz bevezeti a környezetbarát rakétaüzemanyagot

Terveink szerint mostantól fogva csak környezetbarát üzemanyaggal lesznek feltöltve a Roszkozmosz szállítórakéták." - jelentette be Denisz Ljskov, a roszkozmosz megbízott igazgatója. "A különböző műszerek és robotok fellövéséhez használt rakéták üzemanyagaként több lehetőséget megvizsgáltunk. Szóba került a hidrogén, kerozin és a cseppfolyósított gáz is. Végül a Heptyl alapú üzemanyagoknál maradtunk."
A Navitech2014 űrtechnológiai kiállításon Szergej Ivanov, a Kreml Űradminisztrációs hivatalának a feje kijelentette, hogy Oroszországnak, Kazahsztánnak és Fehéroroszországnak egy egységes űrnavigációs rendszert kell létrehozniuk. A javaslat annyira tetszett az érintett országok képviselőinek, hogy az erről szóló dokumentumok már előkészítés alatt vannak.
Hídfő.net | Kínai "Long March" 2FT1 hordozórakéta fellövése a fedélzetén a Tiangong-1 űrlabor modullal.

Az orosz űrtechnológia mai állapotáról tudni kell, hogy jelenleg Kína és Oroszország rendelkezik csak olyan szállítórakétákkal, amik segítségével biztoságosan lehet embert és felszerelést feljuttatni az űrbe. A NASA átgondolatlan nyilatkozata, miszerint felfüggesztenek minden együttműködést az oroszokkal, odáig vezetett, hogy az Egyesült Államoknak minden fellövésért 70 millió dollárt kell kifizetniuk a Roszkozmosz számára.

http://www.hidfo.net/2014/04/25/roszkozmosz-bevezeti-kornyezetbarat-raketauzemanyagot


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése