2014. május 21., szerda

Május 22-én indul az új keresőprogram

Hivatalosan május 22-én indul az új internetes keresőprogram, a Szputnyik. A Google kereső riválisaként fellépő keresőmotort a Rosztelekom fejleszti, és a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon kerül bemutatásra először. A Rosztelekom igazgatósága először 2014 tavaszán jelentette be a Szputnyik projektet, majd a későbbi bejelentésekből tudható, hogy a keresőmotorra egy sor más szolgáltatás fog épülni.
Hídfő.net | Sputnik.ru
A keresőplatform béta verzióját már bemutatták, - valamint a Rosztelekom az első hivatalos bejelentés alkalmából elmondta, hogy az új kereső elsősorban társadalmi szempontból fontos. Az információs társadalom jelenleg teljesen kiszolgáltatott a nyugati mamutvállalatoknak, melyek nem csak a szoftveripart uralják, de az internetezők magánéletének egyre szélesebb spektrumáról gyűjtenek információkat.
A google rögzíti a felhasználók által megnézett weboldalakat, és az alapján személyre szabott hirdetéseket jelenít meg. Ez alól a globális információgyűjtés alóli kivonulásra ad lehetőséget az új keresőmotor, a Szputnyik, amely a sputnik.ru címen lesz elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése