2014. június 11., szerda

Észak-Donbassz, június 10-11.

Észak-Donbasszból most csak közvetett hirforrásokra tudunk hagyatkozni. A harcok miatt károsodott elektromos hálózat áramellátási és kommunikációs problémákat okoz. A térségből Ványa bácsi nem érhető el sem telefonon, sem interneten keresztül.

Luhanszkban tegnap a Népi Felszabaditó Hadsereg a város repülőterét váratlanul blokkolta, és ostrom alá vette. Mintegy 500 bandita rekedt a gyűrűn belül. Valerij Bolotov, az önvédelmi erők szóvivője azt közölte, hogy felajánlották a feltétel nélküli kapituláció lehetőségét a félezernyi latornak. Amennyiben ma délelőtt 10 óráig nem teszik le a fegyvert, totális megsemmisülés vár rájuk.
56677


Szlavjanszk-Kramatorszk térségében tegnap késő délutánra-kora estére csitultak az összecsapások hevességei, a miliciáknak köszönhetően. A két várost a Karacsun-hegyről tüzérséggel bombázó bűnbanda körül a gyűrű teljesen bezárult. Három ellenőrzőpontjuk megsemmisülésével már csak egyetlen menekülési útvonaluk maradt-a kramatorszki repülőtér. Oda viszont repülő szerkezet se ki-se be nem juthat. A csapdába esett latorhad pedig Luhanszk felőlsem várhat segitséget, mert a luhanszki reptér is blokkolva van.

Szlavjanszkban a viszonylagos csendben tegnap temettek.


https://balrad.wordpress.com/2014/06/11/eszak-donbassz-junius-10-11/



Az ukrán tüzérség munkája – Lakóépületek, üzletek romokban



_2 (4)

- Szlavjanszk június 10-én és 11-én délelőtt – (Képriport)

_1 (3)_4_2 (3)1_3 (1)_2 (2)
Stainlesstlrat – Szabad Riport



Kijev háborús bűnöket követett el Donbasszban…
Az ukrán hatalom gyerekeket és öregeket ölt meg Donbasszban, amikor tüzérségi lövegeket és rakéta sorozatvetőket vetett be-irja a  Politics First  nevű brit külpolitikai újságban Markusz Papadopulosz.
Korábban Szlavjanszk városi tanácsának képviselői jelezték, hogy a város súlyos károkat szenvedett az ágyúzásoktól. Kiváltképpen súlyosan érintették a várost a “GRAD” rakéta sorozatvetőkkel végrehajtott támadások.
Пуск реактивной системы залпового огня БМ-21 Град. Архивное фото
“A beérkezett jelentések alapján egyértelmű, hogy az elsősorban Ukrajna nyugati régióiból toborzott egységek, valamint neonáci és fasiszta parlamenti pártok szervezetei-elsősorban is a “Jobb Szektor”-háborús bűnöket követett el Donyeck és Luhanszk régiókban. Ezek a bűncselekmények magukban faglalják civilek meggyilkolását-köztük gyerekek és öregek megölését-és terrorista taktika alkalmázást. A “GRAD” sorozatvetők bevetésével a régiók városainak és falvainak az infrastukturális és viz-elektromos közműhálózata megszűnt létezni.”-állitja irásában a szakértő.

(Forrás kpu.ua)


Bár tegnap délután Koval-a kijevi hiénahatalom hadügyminisztere-bejelentette, hogy a harcok megszűntek Donbasszban, a “nemzethy” gárga névre hallgató latorhorda ma délelőtt mint a sarokba soritott fenevad amely mindenbe belamar, ismét Szlavjanszkot kezdte lőni tüzérséggel.

A Karacsun-hegyen összezsúfolódott zsoldosok tüzérsége a tegnap délutáni és a mára virradó éjszakai viszonylagos nyugalmon “felbátorodott” városlakókra ismét gránátesőt zúditott. A tüzérségi attaknak legalább nyolc polgári áldozata lett.

Értesüléseink szerint Kijev új erőket igyekszik a számára kritikussá vált területre irányitani. Csapatmozgásokat figyeltek meg ugyanis Dnyepropetrovszk térségében. A megfigyelések szerint itt már a reguláris hadsereg egységei mozognak.
A tegnapi nap történései között mindenképpen megemlitendő, hogy a DNR miliciái kettő “TOPAZ” nevű komplett radarrendszert zsákmányoltak, ami egyaránt alkalmas felderitésre és zavarásra.

Ugyanakkor egy friss keltezésű “kósza hir” szerint a donbassziak rendelkeznek Iszkander-játékegyüttessel is. Ami-ha igaz-komoly fejfájásra kell hogy adjon okot a latorhadnak és eltartóinak!
ДНР обзавелась "Искандером" - Блогер
Náhány latornak viszont kezd elege lenni a dolgokból. A Majdan gyújtogatóiból összeverbuvált első “nemzethy” gárdisták kibuktak a hamis igéretek miatt. Ugyanis amikor elszegődtek Amerika szolgálatára, szó nem volt arról, hogy esetleg egészségükre ártalmas dolgokkal is kell bibelődniük. Ők úgy tudták, hogy fegyvertelen civileket “kell kordában tartani”. Erre fel…! Az első verbunk még életben lévő ötven banditája ma Kijevbe vonul a Rada elé! Számon kérni az egykoron tett igéretet!-és persze a zsold hollétét. Merthogy azzal van némi gond!
https://balrad.wordpress.com/2014/06/11/donbassz-delelottje/


A 444.hu-n jelent meg ez a hir-ma! Összefoglaló a donbasszi emberveszteségekről.
A márciusban kirobbant fegyveres összecsapások óta Kelet-Ukrajnában csak Donyeck megyében 220 ember vesztette életét.
Az UNIAN ukrán hírügynökség közlése szerint az áldozatok közül ketten 18 évnél fiatalabbak voltak. Több mint 1200 embert kellett orvosi ellátásban részesíteni. Az adatokat az egészségügyi minisztérium közölte a helyi egészségügyi szolgálatok közlése alapján.
Jó tudni, hogy az UNIAN hirügynökség afféle “ukrán MTI”! Kijevben megmondják hogy mit közöljön a népekkel-az meg eleget tesz.
Azt sem árt szem elől téveszteni, hogy a donbasszi népszavazások után a KIJEVI HIÉNAHATALOM SEMMIFÉLE INFORMÁCIÓKAT NEM KAP a két Népköztársaság egyetlen szakhatóságától sem.
És álljon itt egy adatsor. Ez tegnapi-de valamivel korábban lezárt jelentések alapján készült. Egészen pontosan május másodikától-június kilencedikéig taglalja-igaz, csak a katonai veszteségeket.  Azóta az áldozatok száma nőtt. (Tekintettel a szöveg terjedelmére és kapacitáshiányunkra, javasoljuk a Google-forditót.)
Ime az adatsor linkje:  http://strategia-22.livejournal.com/9905.html
Namármost! Ha valaki elolvassa a 444 cikkét, elosztja az áldozatok számát az eltelt napokkal-legyint! Hát ezért ez a nagy felhajtás?-kérdezi!
És ez a lényege pontosan a nyugati sajtónak! Elbagatellizálni a tragédiákat-és felhizlalni a lényegtelen dolgokat!
Na meg persze követelni a sajtó szabadosságát!



Luhanszk mellett a Népi Milicia egyik raja ma délelőtt “meglepivel” szolgált a zsoldoshorda táborlakóinak.
Hasonló élményben részük volt a luhanszki repülőtérnél bekeritett “nemzethy” fasiszta csürhének.  Itt annyival örömtelibb a helyzet, hogy a repülőtéren ELŐSZÖR a harcok kirobbanása óta, a “Jobb Szektor” martalócai is kapnak rendesen. Pedig eddig mindig megúszták a bulit! Hirek szerint a fertelmes horda bekeritéséhez nagy mértékben hozzájárult, hogy a Karacsun-hegyről “leszökött nemzethy” gárdisták-miután vagy 150-en megadták magukat a donbasszi erőknek-közölték: a luhanszki reptéren szép számmal vannak az általuk is gyűlölt Jaros-banditák. Értesüléseink szerint a hir hallatán a népi erők erősitéseket küldtek a repülőtér hermetikus lezárására. LESZÁMOLÁSRA KÉSZÜLNEK a fasiszta hordatagokkal. (Becslések szerint Kijev legalább kétszáz ajándékkoporsót készithet elő!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése