2013. január 28., hétfő

Az államilag feltökösített bankok lenyelték a tőkét

Bognár József: Veled vagyunk Ukrajna!

Nyissunk Keletre! - szokta lelkesen mondani a hivatalos politika. És sokunknak rokonszenvesen hangzik ez. Noha mi főleg a Távol-Keletre, Kínára, Indiára gondolunk ilyenkor. Noha Ukrajna is elsősorban keletre von tőlünk. Viszont nekünk ismerősebb és érthetőbb is Kínánál. Miként az országot sújtó gazdasági bajok is érthetőek nekünk.
Aztán itt van a mindkettőnket sújtó IMF. Akiket mi is megtáncoltattuk, de azért érdemes más bátor országokat is figyelni. Miközben természetesen minden rokonszenvünk az ukránoké.
Ukrajna is megemberelte magát és elege lett az IMF zsarolásából. Persze ott is a lakosság további megnyomorításának IMF-es szándékáról van szó. Az IMF nem akar saját hibáiból tanulni. Továbbra is ki akarja facsarni Ukrajnából ami telet, pontosabban lehetőnek tart. Most ezt elégelte meg az ukrán kormány. Nem tudjuk ki lesz az erősebb. De Ukrajnát nem lenne szabad magára hagyni. Ez vonatkozik egész Európára , és persze ránk is. Mert amit most Ukrajnával akarnak a bankárnyúzók azt korábban mi is átéltük. Ukrajna nem kerülhet az IMF rabszolga soraiba. Nem elég Görögország, Spanyolország tragikus vergődése? Ki állítja meg az IMF országokat leromboló, népeket földönfutóvá tevő, Európa népeit elnyomorító garázdálkodását?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése