2013. július 12., péntek

Rabszolgasors

A Csongrád megyei rendőrök csütörtökön elfogták azt a csanádpalotai vállalkozót, aki embertelen körülmények között tartott és dolgoztatott megélhetési gondokkal küzdő embereket tanyáján.
Egy csanádpalotai vállalkozó jövedelmet és szállást ígérve csalt tanyájára megélhetési gondokkal küzdő embereket. Az ígéretek helyett azonban a kiszolgáltatott munkásokat megállás nélkül dolgoztatta, romlott ételt, penészes kenyeret adott nekik, és embertelen körülmények között tartotta őket. A férfi rabszolgának nevezett alkalmazottait veréssel és megöléssel fenyegette, ha nem teljesítették követeléseit.
Volt, aki megszökött, de a a vállalkozó erőszakkal visszavitte a tanyára. Az egyik munkásnak télen elfagytak az ujjai, de a férfi nem engedte orvoshoz. A Csongrád megyei rendőrök csütörtökön elfogták a vállalkozót, akinek tanyáján 5 embert találtak, de a gyanú szerint ennél jóval többről lehet szó, akiket évek óta dolgoztatott. A kegyetlen férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. Az ügyben kényszermunka bűntette miatt indítottak eljárást.
(HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése