2013. augusztus 12., hétfő

Hogy került a CÖF csizma az asztalra?

A CÖF mostani aktív kotnyeleskedése az Otthonvédők évek óta végzett áldozatos, és nem épp veszélytelen munkájában, annyira meglepő, hogy először nem is értettük, hogy került a csizma az asztalra. A devizahiteles tárgyalásokon való váratlan és indokolatlan feltűnésük kezdetben érthetetlennek tűnt. Azonban a „Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!” (de-Gaulle) elv mindent megmagyaráz.


A CÖF (Civil Összefogás Fórum), olyan, mint az MNB (Magyar Nemzeti Bank), vagyis a nevében szereplő egyik szó sem igaz. Ráadásul elmondhatjuk, erre a formációra is érvényes, a trójai faló-szerű működés.
Ha a háttér információk, azaz a vezetők és szervezők pártkötödése nem lenne eléggé egyértelmű, akkor a tettek és hazudott célok szöges ellentéte meggyőző.
Mint a magáról hirdeti, a polgárok erejét kívánja egyesíteni a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány néven bejegyzett vállalkozás a CÖF-ön keresztül. Hogy a vállalkozás pontosan milyen polgárokra utal, az már más kérdés.
Nézzünk egy-két kapcsolódó apróságot
A CÖF-CÖKA a CET és a PMA meg a NEA
A rövidítések mögött a FIDESZT, az első három megtévesztő rövidítés mögött pedig gyakorlatilag ugyanazt néhány személyt találjuk
A CÖF elnöke, alapító szóvivője Csizmadia László további szóvivők: Bencze Izabella, Fricz Tamás
Úgy tűnik a CÖF több száz szervezetlen magánszemélyt, és „fantom” (pár fős, semmit felmutatni nem tudó) szervezetet – hazait és külhonit – tart nyilván honlapján, mint támogatókat Bár erős a gyanúnk, hogy ezen személyek és szervezetecskék nagy többsége finoman szólva is elég laza kapcsolatban állnak a CÖF-fel, és inkább, mint aláírók, sem mint aktivisták adták a nevüket.
Anyagi forrásait, végső soron közpénzből a NEA-tól, a PMA-tól közvetlenül és ki tudja még honnan kapja közvetett módon, illetve a CÖKA számlájára érkező adományokból. Melyet Békementre, bujtatott pártkampányra (értsd a Fidesz népszerűsítésére, valamint ellenlábasainak lejáratására) és hasonló csacskaságokra fordít.
Sajnálatos módon a CÖF-CÖKA honlapján ezen pénzek felhasználásáról és származásáról mélyen hallgatnak. Noha mint közhasznú egyesületként működő vállalkozásnak ezt nyilvánosságra kéne hozniuk.
Bár ezt írják: „Ha támogatni kívánják elképzeléseinket, megtehetik az Unicredit Bank ZRt-nál vezetett Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 10918001-00000064-35950004 bankszámlaszámon.”
A beérkező támogatásokról nyilvánosan honlapunkon számolunk el. A támogatásokat kizárólag a nemzeti és közjó ügyekre fordítjuk.”
A CET (Civil Együttműködési Tanácskozás) melyet a CÖF-CÖKA és a Magyar Civil Szervezetek Erdélyi Szövetsége alapított, a megfogalmazott hangzatos célok mögött, vélhetően valós tevékenység, munka nincsen, legalábbis ennek nyomát mi sem találtuk, épp úgy mint a fent említett fantom szervezetek esetében. A CET első embere Csizmadia László.
A NEA tavaly 2012-ben 3milliárd forint osztott el, melyekre a civil szervezetek pályázhattak.
Két és fél milliárd forint többletforrást kér 2014-re a civileknek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanácsa
A büdzsé 90%-nak kiosztásáról a NEA kollégiumai döntenek, bár az új civil törvény (a 2011. évi CLXXV. törvény) a NEA elnökét felhatalmazza, hogy azon kollégiumi döntéseket, melyekkel nem ért egyet, „megállítsa”, azaz hatályosulásukat megakadályozza, és azokat végleges elbírálásra a Tanács elé vigye.
A NEA elnöke Csizmadia László
PMA (Polgári Magyarországért Alapítvány) A Magyar Köztársaság Országgyűlése 2003. júliusában a parlamenti pártok egyetértésével megteremtette a lehetőséget, hogy a politikai pártok költségvetési forrásból támogatott alapítványokat hozzanak létre. Alapító elnökünk, Matolcsy György, volt gazdasági miniszter akkor a polgári közösségek támogatásában, erejük megsokszorozásában látta a PMA legfontosabb célját. Ez a feladat az óta sem változott.
2012. évi eredménye: 297.036.000Ft
Állami költségvetésből kapott támogatása: 611.700.000Ft
2012-ben támogatóktól mintegy 8.805.000Ft-ot kaptak. (az eurót 290Ft-al számolva)
További támogatók összesen 83.270.176Ft-tal támogatták a PMA-t 2004-2012-ig
A támogatók részletesen:
Konrad-Adenauer-Stiftung 246.511euro-t (71.488.086Ft)
Európai Néppárt 7.053.747Ft-ot,
International Republican Institute 176.000Ft-ot,
European Ideas Network 341.072Ft-ot adott
2012-ben külső szervezetek támogatására 212.284.000Ft-ot fordítottak, a támogatottak között találjuk a Civil Egyeztető Fórumot és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt
2012-ben 2.226.000Ft volt a tisztségviselők juttatása
az alábbi tisztség viselőknek:
Az Alapítvány Kuratóriumának elnöke: Balog Zoltán
A Kuratórium tagjai: Kövér László, Borbély Györgyné
Az Alapítvány főigazgatója: Dr. Gulyás Gergely
Az Alapítvány gazdasági igazgatója: Bathelt Krisztina
Az Alapítvány külügyi igazgatója: Dr. Schaller Ernő
A gazdasági igazgató titkára: Kónya Tímea
Képzési referens: Papp Csilla
Csizma az asztalon
A CÖF tevékenysége évi egy-két kormánypártot népszerűsítő és vélhetőleg kormánypárti támogatású PR demonstrációban merült ki, – melyek rendszerint egyéb rendezvények ellen-demonstrációjaként szerveztek – valamint néhány propaganda cikkben.
Az otthonvédelem és a hitelesek, számlaadósok problémája, a munkanélküliség nem foglalkoztatja őket, ami nem is csoda, hisz ez „csak” néhány millió dolgozót vagy munkanélkülit és nyugdíjast érint.
A módszereik típusosak, önálló ötletek hiányában valódi civil kezdeményezések megtorpedózásában, (pl. ellentüntetés melyet békementnek neveznek) vagy aktivitásuk, munkájuk lefölözésében, és tömörüléseik bomlasztásában jeleskednek, az „oszd meg és uralkodj” módszerével.
A CÖF mostani aktív kotnyeleskedése az Otthonvédők évek óta végzett áldozatos, és nem épp veszélytelen munkájában, annyira meglepő, hogy először nem is értettük, hogy került a csizma az asztalra.
A devizahiteles tárgyalásokon való váratlan és indokolatlan feltűnésük kezdetben érthetetlennek tűnt. Azonban a „Ha valamit nem tudsz megakadályozni, állj az élére!” (de-Gaulle) elv mindent megmagyaráz.
Nos, reméljük, hogy ahogyan mi is és még sok Otthonvédő csoport, valamint olvasó és gondolkodó ember észrevette ezt a sunyi manipulációt.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése