2013. szeptember 11., szerda

Cionisták meggyilkoltak egy orosz diplomatát

Abháziában hétfőn "ismeretlen fegyveresek" meggyilkoltak egy vezető orosz diplomatát. Az áldozatot - Dimitrij Viszernyevet, az abháziai orosz nagykövetség főtitkárát - közelről lőtték le, közvetlen azután, hogy otthonát autóval elhagyta volna. A merénylet során a célpont életét vesztette, felesége súlyos sérüléseket szenvedett.
Az orosz nagykövetség nem kommentálta az esetet.
Abházia belügyminisztériumának szóvivője annyit közölt, hogy terrorista támadás történt.
Abházia a Szovjetunió felbomlását követő háború során 1991-ben vívta ki függetlenségét a grúz kormánnyal szemben. Oroszország Abháziát és egy másik elszakadó tartományt, Dél-Oszétiát 2011-ben független államként ismerte el, miután elsöprő vereséget mért a területeket megszálló grúz haderőre. Moszkva azóta mindkét térségben csapatokat állomásoztat, a nyugati országok pedig nem ismerik el a két ország függetlenségét.
Nem lehetnek kétségeink afelől, hogy a merénylet egy jelzés Moszkva számára, amit a cionista Nyugat a szíriai agresszió megakadályozása miatt küldött. Egyben hadüzenet is; azt jelenti, ha Oroszország továbbra is kitart a szír kormány mellett, a Nyugat a szíriaihoz hasonló műveletekbe fog kezdeni az orosz határ mentén, ahogy teszik azt Dagesztánban és más, "terroristák" által fenyegetett térségekben is. "Amerika nem vár sokáig" - ez a 'nobel-békedíjas' Barack Obama dühödt válasza Szíria lerohanásának ellehetetlenítése miatt.
Hídfő.net

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése