2014. május 1., csütörtök

Leváltják az amerikai katonai hírszerzés vezetőjét

"Lemond" az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökség (DIA) vezetője, Mike Flynn altábornagy és a helyettese, David Shedd is ezév végéig nyugdíjba vonul. Ezt ma jelentette be a Pentagon szóvivője, John Kirby, aki nem részletezte, hogy mi áll a döntés hátterében.
Mike Flynn altábornagy
A Washington Post értesülései szerint az amerikai katonai hírszerzés vezetőinek "vezetési stílusuk" miatt kellett távozniuk, ami miatt a "munkatársak" elégedetlenek voltak. Kirby elmondása szerint a vezetői posztokra egyelőre nem tudni, mikor jelölnek ki újabb személyeket.
A DIA igazgatójának helyére eredetileg 2015 végén akartak új személyt kijelölni, úgy tűnik azonban, hogy az amerikai hírszerzést olyan kudarcok sorozata érte, ami miatt kénytelenek voltak újabb személycseréket tenni. Az Ukrajnában történtek jelentették ezeket a kudarcokat. A Washington Post által megszellőztetett információk szerint több korábbi személycsere is egybeköthető azzal, hogy az amerikai szolgálatok nem tudták előre jelezni Oroszország várható reakcióját a Krím-félsziget kapcsán. Amerika bizonyos információs rések miatt az utolsó pillanatban szembesült azzal, hogy az orosz csapatok bevonultak a Krím-félszigetre.

http://www.hidfo.net/2014/05/01/levaltjak-az-amerikai-katonai-hirszerzes-vezetojet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése