2014. június 17., kedd

Belgrád: "A Déli Áramlat építése változatlanul halad tovább"

Oroszország és Szerbia képviselői megerősítették, hogy a Déli Áramlat projekt Szerbiában változatlanul halad tovább, Szergej Lavrov szerint "...ez az egyetlen reális megoldás, hogy Délkelet-Európa stabilan gázhoz jusson". Lavrov szavait a szerb miniszterelnök, Ivica Dacsics is megerősítette: "Minden megállapodás, amit az oroszokkal kötöttünk, érvényben marad válatozatlanul."
Hídfő.net | Déli Áramlat, Szerbia
Moszkva ezalatt felhívta Belgrád figyelmét, hogy júliusban kezdjék meg a gázvezeték építését a terveknek megfelelően. Emlékeztetőül: Bulgária leállította a Déli Áramlat vezeték építését, miután különféle amerikai szenátorok látogatást tettek Szófiában, és még aznap az EU kifogással élt a Déli Áramlatot építő alvállalkozók szerződésével szemben.
Mivel az EU nagyon vissza akar vágni Oroszországnak azért, hogy az atlantista előretörés nem sikerül úgy Ukrajnában, ahogy tervezték, ezért minden lehetőséget megragadnak a Déli Áramlat projekt ellehetetlenítésére. Annál is inkább, mivel így az Ukrajnán átmenő vezetékek már nem számítanak egyeduralkodónak a közép-kelet-európai, de főleg a délkelet-európai országok gázellátását illetően. Ezzel a NATO egyik célja Ukrajna bekebelezésével értelmét veszti. A Krím-félsziget amerikai fennhatóság alá vonása már értemét vesztette, így innentől az "ukrán-projekt" a nyugatnak csak egy feneketlen kút, amibe öntik a pénzt, számolatlanul.

http://www.hidfo.net/2014/06/17/belgrad-deli-aramlat-epitese-valtozatlanul-halad-tovabb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése