2011. július 7., csütörtök

Kadarkúti Égi Üzenetek 110-111. Mennyei Atya: Hiszem a szentek közösségét...

ÉGI ÜZENET  2011. július 06.
Mennyei Atya: „Hiszem a szentek közösségét…” (Hiszekegy)

Mennyei Atya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Atyátok, és eszközömön keresztül szólok hozzátok. Végtelen atyai szeretetemmel köszöntelek benneteket. Ma a Hiszekegyből a szentek közösségéről lesz szó. A múlt héten a katolikus Anyaszentegyház belső felépítéséről az egyházi rend fokozatairól volt a tanítás, most tágabb értelemben beszélünk az Egyházról, Krisztus misztikus Egyházáról, az Ő Testéről.Nemcsak az élők, hanem az elhunytak is az Egyház tagjai. Az élők ti vagytok, akik még járják a földi élet zarándokútját, az elhunytak közül pedig azok tartoznak az Egyházba, akik a külön ítélet után a tisztítóhelyre vagy a Mennyországba jutottak. Akik a kárhozatba hullottak, azokat az Egyház elvesztette és mi Égiek végtelen nagy fájdalommal vesszük ezt tudomásul. Ezek szerint az Egyház közösségét három nagy részre oszthatjuk: 1.) Küzdő Egyház, 2.) Szenvedő Egyház, 3.) Győzedelmes Egyház.A küzdő Egyházat ti, ma élő emberek alkotják, minden gyermekünk, aki a Földön él. A „küzdő” jelző azt fejezi ki, hogy a földi életnek legnagyobb része küzdelem. Nektek még küzdenetek kell a gonosz állandó kísértéseivel szemben, hogy el ne essetek, lelketeket meg ne kaparintsa.
Ugyanis ő nagyon ravasz, és tudja, hogy kinek mi a gyenge pontja, mivel kell támadni. Egy mindennapi esetet mesélek el nektek erre vonatkozólag. Gizike buzgó, imádságos lelkületű, napi áldozó. Együtt él leányával és annak családjával. Csöng a telefon, egy barátnője jelentkezik. Örülnek egymásnak, mert már egy fél éve nem beszélgettek. Erzsi, a barátnő kezdi:– Hogy vagy, Gizikém? Meggyógyult már a csuklód a törés után?– Köszönöm, már egész jól tudok vele dolgozni, csak a frontvonulásoknál érzékeny.– És mondd, még most is olyan részeges és goromba a vejed? Nem változik semmit?– Ne is mondd Erzsikém! Nem elég, hogy goromba a lányommal meg a gyerekekkel, nem elég, hogy iszik, de újabban csavarog. Van valami barátnője és gyakran ott alszik.
Tudjátok, Gyermekeim, ha Gizike e beszélgetés alatt látná ellenségemet, ahogy Én, Atyátok látom, a maga szörnyű, undorító valóságában, amint ott áll a telefont tartó keze mellett szarvakkal, fekete szőrös testével, kárörvendő vigyorával és suttogja fülébe az előbbi ítélkező szavakat, elájulna ijedtében. Csakhogy Én, kíméletből nem engedem meg, hogy lássátok a kísértőt. Ellenségem, mivel nagyon rafinált, a buzgó Gizikét nem azzal támadja, hogy nem menjen a vasárnapi szentmisére, vagy lopjon az ABC-ben, mert így hiába próbálkozna. Tisztában van azzal, hogy Gizike vejétől mennyi lelki sebet kap, szinte allergiás rá. Ezért belekeveri az ítélkezés bűnébe. Bizony, Kicsinyeim, állandó küzdelem az életetek a kísértésekkel szemben. Bizony könnyebb lenne nektek remeteként élni, távol az emberektől egy barlangban, ahol ritka a bűnre vezető alkalom. Nemcsak a bűnnel szemben kell harcolnotok, hanem a mindennapi megélhetésért is. Minden falat kenyérért fáradoznotok kell, a ruháért, amit magatokra vesztek, a fedélért, ami a fejetek fölött van. Küzdenetek kell az egészségetekért, mert oly gyenge e földi test, egy láthatatlan bacilus is le tudja teríteni. Az is küzdelem nektek, hogy szeretteitek gyengeségeit, hibáit tudjátok elfogadni és ezekkel együtt képesek legyetek szeretni őket. Most már láthatjátok, hogy a földön élő emberek összességét miért nevezzük küzdő Egyháznak.2.) Az Egyház közösségének 2. nagy része a szenvedő Egyház. Ide tartoznak az összes lelkek, aki a tisztítótűzben vannak. Míg a küzdő Egyház tagjai még bizonytalanságban élnek, mert 100 %-ig nem lehetnek biztosak abban, hogy céljukat, a boldog örök életet elérik, addig a tisztuló lelkek nemcsak hiszik, hanem tudják, hogy ők már nem kárhozhatnak el, és ideiglenes büntetésük után a Mennybe jutnak. Míg a földi élet nektek, gyermekeinknek a próbatétel ideje, amely alatt érdemeket lehet szerezni, a tisztítóhely már nem próbatétel, hanem elégtételadás. Itt már senki nem szerezhet érdemeket magának, csak Isten irgalmára számíthat. Amint tudjátok a tisztítótűznek 3 fokozata van: 1.) a legalsó, 2.) a középső, 3.) és a vágy fokozata, vagy küszöb. De azt talán nem hallottátok, hogy mindegyik fokozaton belül sok lépcső van, melyeken a fokozatos tisztulás eredményeképpen, mindig feljebb és feljebb kerülnek a lelkek, és így enyhül szenvedésük. A legmélyebb fokozat csak abban különbözik a pokoltól, hogy az itt szenvedő lelkek nem káromolják Istent, hanem imádják, szeretik és hálásak neki, mert nem kárhoztak el. Ide azok kerülnek, akik halálos bűnöket követtek el, de megbánták. Vagy nem is bánták meg haláluk előtt, de valaki buzgón imádkozott értük haldoklásukkor vagy haláluk előtt.
Ebből is láthatjátok, hogy irgalmam határtalan. A középső fokozatban azoknak a lelke van, akik bocsánatos bűnökkel vagy megbánt, meggyónt súlyos bűnökkel haltak meg, de még tartozásaik vannak. Őket is, mint az előző fokozatban szenvedőket égeti a tűz és érzéki szenvedéseik is vannak. A vágy fokozatában már enyhébb a szenvedés és érzékeikben már nem tapasztalják, csak a lelkükben. A tisztuló lelkek kiszabadulásuk idejéről semmit sem tudnak.3.)
A győzedelmes Egyházat az üdvözült lelkek alkotják. A Menny összes szentje tökéletesen boldog és elégedett, de mégsem egyforma a dicsőségük. Ez azon múlik, milyen mértékben imádták, szerették és szolgálták földi életükben a Szentháromságot, mennyi áldozatot, önmegtagadást, szenvedést ajánlottak fel és mennyi lelket mentettek meg a pokoltól. Hogy az Egyház e három csoportja milyen mély, misztikus kapcsolatban van egymással, azt a következő héten fogjuk elmondani nektek.
Most, drága Kicsinyeim Jézus Krisztusban szeretném szemléltetni nektek a SZENTEK KÖZÖSSÉGÉT, amiről a „Hiszekegy” beszél. Itt áll előttetek Szent Fiam, Jézus, mennyezetig érő hatalmas alakban. Csak a körvonala, a kontúrja látszik arany színben (Mi többiek is nagy méretben vagyunk itt.). Így szól hozzátok: Drága Gyermekeim! Nézzétek! Az Én Testem az Egyház. Nagy szeretetemben magamba zárom minden gyermekemet. Két kicsi gyermekangyal közeledik Felém két csillogó aranyszalaggal. A Mennyből hozták. Az egyiket rám tekerik körbe a szívem magasságában, a másik szalaggal körbekötnek a törzsem és a lábaim találkozásánál. Így 3 részre osztották Testemet. Két fehérruhás nagy angyal hoz egy nagy aranytálat telis tele púposan kicsi emberekkel. A mozgó alakokat egyenként belehelyezik a lábaimba, a talpamtól a törzsemig. Ti vagytok azok, a földön élő küzdő Egyház tagjai. Ott élitek tovább az életeteket Bennem: jöttök-mentek, dolgoztok, esztek, imádkoztok, veszekedtek, alusztok, beszélgettek, bűnökben hevertek. Miután végzett a két angyal, beviszik az üres aranytálat a föld belsejébe és dúsan megrakva emberekkel, visszatérnek. Belerakosgatják Testembe az Én apró gyermekeimet, akik tele vannak piszkos foltokkal. Ők mind szomorúak, levertek és elkínzottak. Ők a tisztítóhely lakói. Nem tevékenykednek, csak gubbasztanak és sírnak. Ők a szenvedő Egyház. Az angyalok miután elhelyezték őket, megfogták az arany edény 2 fülét és felrepültek vele a Mennyországba. Ott fent megtöltötték csupa fehér ruhás, fénylő, glóriákat és koronákat viselő apró alakokkal, akik boldogan mosolyogtak. Letették a teli edényt a földre és egyenként elhelyezték a Testembe őket a szívem magasságától a fejem tetejéig, a két karomat is megtöltötték velük. Ők a győzedelmes Egyház, a szentek és vértanúk serege.Most pedig, Én Mennyei Atyátok odaállok emberekkel színültig megtöltött Fiam elé és így szólok Hozzá: Drága Szent Fiam! Fogadd el őket, oltalmazd őket és egyesítsd őket. Fényből egy nagy háromszöget rajzolok Jézus köré a levegőbe, hogy az Egyház három része szoros egységben legyen egymással. Nézzétek, Gyermekeim! Itt a Szentlélek Isten is. Belenyúl keblébe és rengeteg apró szívet szór Jézus testére, hogy isteni szeretetével hintse meg a szenteket, a tisztuló lelkeket és titeket, élő gyermekeim, hogy növelje egymás iránti szereteteket. Már csak a Szűzanya van hátra. Hatalmas, kékszínű, átlátszó tüllfátyolával beborítja Jézus egész testét, az Ő Szent Egyházát. Drága Engesztelőim! Megáldalak benneteket az egység karizmájával az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.


ÉGI ÜZENET
2011. július 06.
Mennyei Atya: „Hiszem a szentek közösségét…II.”
(Hiszekegy)Mennyei Atya: Drága Engesztelő Gyermekeim! Ne féljetek, Én vagyok Mennyei Atyátok, és eszközömön keresztül szólok hozzátok. Szeretettel köszöntelek benneteket. Folytatom a szentek közösségéről szóló tanításomat.A szentek közösségének 3 csoportja szoros kapcsolatban van egymással, a küzdő, a szenvedő, a győzedelmes Egyház.
Kezdjük azzal, hogy mit tud tenni a győzedelmes Egyház, tehát a szentek a Mennyországból? Sokat. A szenteknek nagyon nagy a közbenjáró hatalmuk. Ha hozzájuk folyamodnak a még földön élők, akkor imájukkal sokat tudnak segíteni rajtuk. Sok kitartó könyörgéssel ki tudnak eszközölni számukra lelki és testi segítséget. Ők nemcsak a küzdő, hanem a tisztuló Egyház tagjaival is állandó kapcsolatot tartanak fenn. Imáikkal csökkentik azok szenvedését. Viszont elégtételadással nem segíthetnek rajtuk: nem hozhatnak áldozatokat értük, nem vállalhatják magukra szenvedésüket. Ezt a kiváltságot a küzdő Egyház számára tartom fenn. A tisztuló lelkekért a legtöbbet tesz a Szűzanya és Szent Mihály főangyal. A Szűzanya sokat tartózkodik a tisztítóhely mindhárom fokozatán. Vigasztalja a lelkeket és beszél nekik a Mennyországról. Szent Mihály pedig ott van minden haldoklónál, mikor kileheli a lelkét és ott van az ítélet végrehajtásánál is. Őt bíztam meg azzal, hogy a lelket a tisztítóhelyre vezesse és ha ott letölti büntetését, a Mennyországba vezesse. Szent Mihály napján lemegy a tisztítótűzbe és nagy számú lélekkel tér vissza a Mennybe, főleg azokkal, akik életükben tisztelték őt.Drága Gyermekeim! Nézzük, hogy tart kapcsolatot a küzdő Egyház a szenvedő Egyházzal.
Ti, földön élő Gyermekeim, mint a szentek közösségének tagjai, nagyon sokat segíthettek a szenvedő lelkeken, de csak azért, mert az Én végtelen irgalmam ezt lehetővé teszi számotokra. Hogyan? Imával, böjttel, önmegtagadásokkal, szenvedéseitek felajánlásával, de mindenekelőtt a szentmisével. Vagy úgy, hogy anyagi áldozatot vállalva befizettek szentmisét, vagy úgy, hogy azt a szentmisét, amin részt vesztek, felajánljátok a tisztítóhelyen szenvedő lelkekért. Ez hatásos eszköz arra, hogy kiengeszteljétek Isten igazságosságát a halott bűneiért. Hogy a szentmisének, amit mondattok vagy felajánlotok a halottakért, mekkora ereje van, arra mondok egy példát.
Azt tudnotok kell, hogy némelykor megengedem a tisztuló léleknek, hogy szóljon, vagy megjelenjen annak, aki imádkozik, vagy tesz valamit érte. Boldog Henrik megígérte barátjának, hogy ha előbb hal meg mint ő, hetente 2 szentmisét ajánl fel érte egy éven át. Egy idő múlva megfeledkezett erről és csak imádkozott mindig érte és önmegtagadásait ajánlotta fel. Egyik reggel megjelent neki barátja lelke és gyengéden megfedte, hogy elfeledkezett ígéretéről. Henrik ezt kérdezte tőle: „Lehet, hogy a sok ima és önmegtagadás nem volt elég számodra?” „Nem kedves testvérem, ez nem volt elég.” – válaszolta a szenvedő lélek. „Jézus Krisztus vérére van szükség a tisztítóhely lángjainak kioltásához. A felajánlott szentmise fog engem megmenteni ezektől a rettenetes gyötrelmektől.” Ettől kezdve Henrik még több szentmisét ajánlott fel érte, mint amennyit megígért. Egy idő múlva, hófehér ruhában, fényben úszva újra megjelent a barátja és boldogan megköszönte segítségét.
A szentmise után a keresztút a leghatásosabb ima a szenvedő lelkek kiszabadítására. Az értük mondott rózsafüzér is nagyon sokat jelent szenvedéseik enyhítésében. Egyszer Natália nővért Jézus levitte a tisztítótűzbe rózsafüzérrel a kezében. A szomorú lelkek azonnal körülvették a nővért, és így kiáltoztak: „Értem mondd a rózsafüzért! Nővér értem is mondd!” Natália megkérdezte: „Jézusom, miért kérik ennyire a rózsafüzért?” Erre Szent Fiam elővette zsebéből a saját rózsafüzérét, mely csupa pici piros rózsákból állt, és minden szemében az Ő szent piros Vére csillogott. Így szólt: „A rózsafüzér minden szeméből, mikor imádkozol, arra a lélekre csöppen Szent Vérem, akiért mondod, és így enyhül szenvedése és hamarabb kiszabadul.
Különben bármilyen felajánlott ima olyan az tisztuló léleknek, mint a szomjazónak egy pohár víz. Még a fohászok is enyhítenek rajtuk.Nagyon nagy ajándék a tisztuló lelkeknek a szeretet hősi cselekedeteinek felajánlása. Ez azt jelenti, hogy valaki nem saját adóságainak törlesztésére ajánlja fel imáit, jócselekedeteit, hanem a tisztuló lelkekért. Sőt, még a halála után érte mondott imák, szentmisék értékét is. Ebből a hősies felajánlásból nem lesz kára, mert Én Atyátok ezt a hősisséget rendkívüli módon megjutalmazom. Most vizsgáljuk meg, mit tud tenni a szenvedő egyház értetek, földön élő emberekért.
Miközben ti, a küzdő Egyház tagjai segítitek a tisztítótűzben szenvedőket, komoly érdemeket szereztek magatoknak Előttem. Százszorosan megjutalmazlak érte benneteket és ez a legjobb út a tisztítóhely kikerülésére. De nemcsak az Én hálámat, hanem a tisztuló lelkek háláját is biztosítjátok magatoknak. Kétségtelen, hogy amint az általatok kiszabadított lelkek belépnek a Mennybe, első dolguk, hogy kegyelmeket kérjenek számotokra, akik megnyitották előttük az Örök Élet kapuját. Védelmetekre sietnek, ha veszélyben vagytok, ha betegek vagytok, ha lelketek hanyatlik, ha kísértésbe kerültök. És könyörögnek értetek, hogy halálotok után kerülhessétek ki a tisztítótüzet, mert ők aztán tudják, hogy az milyen nagyon fájdalmas. Az általatok segített lelkek nemcsak akkor imádkoznak értetetek, amikor már Istennél vannak a Mennyben, hanem megteszik ezt a tisztítóhelyen, szenvedéseik között is. Jóllehet, magukért nem tudnak imádkozni, de nektek sok kegyelmet tudnak kiesdeni.
Ez nem azt jelenti, hogy úgy imádkozzatok hozzájuk, mint a szentek közbenjárásáért, de igenis tudatában kell lennetek annak, hogy ha segítitek őket, ők visszasegítenek benneteket.
Drága Gyermekeim! Köszönöm eddigi figyelmeteket. Most elmondom, hogyan van itt jelen köztetek a Szentháromság és a Szűzanya. Én, mint Atyátok nagy méretben itt állok előttetek hosszú fehér ruhában és előttem lebeg a Földgolyó, melyet a szentek és vértanúk fényes serege vesz körbe. Jobboldalamon áll Szent Fiam szintén nagy méretben, baloldalamon ugyanúgy nagyban a Szűzanya, fehér fátyolban, kék ruhában. A Föld fölött egy hatalmas fehér galamb alakjában a Szentlélek Isten. Belőlem, a Mennyei Atyából gazdagon árad a fény a Föld körül lebegő szentek seregére. Közben, a Földgolyó belsejéből mindenhonnan lángcsóvák csapnak ki, ezek a lángok a tisztuló lelkek szenvedését szimbolizálják. Egyik kezemmel végigsimítok a lángokon, jelképezem, hogy enyhítem fájdalmaikat. A Föld felett az Űrben másik kezemmel nagy fényes keresztet rajzolok, mintegy megáldom a küzdő Egyházat. Szentfiam hosszú, hófehér ruhában, aranyövvel a derekán, megdicsőült fényben áll a jobbomon. Jobb kezével kiveszi kebléből szeretettől lángoló, töviskoszorúval átfont, lándzsával megsebzett szentséges Szívét. E Szent Szív égő lángjából szeretetsugarakat küld a jelenlévő szentek sokaságának, hogy szeretetét árassza rájuk és ezzel növelje dicsőségüket. Szíve sebéből vér és vízpatak ömlik, mely rácsorog a küzdő Egyház minden tagjára, rátok Gyermekeim. Vérével tisztít benneteket és az Örök Élet vizével itat. A másik kezében vérrel teli kelyhet tart, és ezt a misztikus vért vékony sugárban ráönti a Földbolygóra, mely azonnal áttöri a földfelszínt és behatol a tisztítóhelyre, minden szenvedő lélekre jut egy csepp belőle, és enyhül szenvedésük. Ez lesz mai engesztelésetek gyümölcse. A Szentlélek hatalmas szárnyaiból 3 széles fénysugár árad, egyik a szentekre, a másik a küzdő Egyházra, a harmadik a szenvedő Egyházra, mint az együttérző szeretet jelképe. Mennyei Édesanyátok ahogy ott áll a baloldalamon anyai szeretete jeléül piros rózsákkal hinti meg a szentek százezreit, azután térdre borul Előttem, összeteszi kezeit és könnyeket hullatva imádkozik értetek, földön élő gyermekeimért, a tisztítóhelyen szenvedőkért és a szentek közösségének egységéért.Drága Kicsinyeim! Megáldalak benneteket az együttérző felebaráti szeretet lelkületével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Amen.