2012. június 18., hétfő

Állítsátok meg a kilakoltatásokat! - Jogszolgáltatás helyett Igazságszolgáltatást!

Felszólítjuk a magyar törvényhozás képviselőit, a magyarországi törvények betartatását és végrehajtását irányító hivatalokat, továbbá a magyarországi jogszolgáltatás intézményeit, hogy azonnali intézkedésekkel akadályozzák meg a magyar lakosság ellen foganatosított törvényesnek álcázott törvénytelenségeket!
Felszólítjuk a magyar országgyűlési, kormányzati, önkormányzati döntéshozók, valamint a végrehajtó, és jogszolgáltató hivatalrendszer képviselőit, hogy akadályozzák meg a kifosztást, a kilakoltatást, a kiszolgáltatottságot gerjesztő tevékenységet!
Követeljük a magyar törvényhozás, végrehajtás, és jogszolgáltatás hivatalrendszerét átszövő korrupció feltárását, a korrupt közhivatalnokok valamint teljes klientúrájuk elszámoltatását, felelősségre vonását!
Követeljük a jelenleg hatályban lévő család, közösség és nemzetellenes Végrehajtási Törvény alapvető emberi jogok szerinti újraszabályozását, a végrehatási eljárások azonnali felfüggesztését, a hatályban lévő árverési szabályozás azonnali felülvizsgálatát!
Követeljük: a maffiaszerű ügyletekben, módszerekben részes egyes végrehajtók, felhajtók, nepperek, ügyvédek, „üzletemberek”, és az általuk kezelt ügyekhez kapcsolódó, indokolhatatlan vagyongyarapodáson, életformaváltásokon átmenő, hivatalos személyek vagyonszerzésének, teljes feltárását!
Érdekcsoportok képviselete helyett népképviseletet!
Követeljük, hogy a magyar kormányzati, országgyűlési, önkormányzati döntéshozók a magyar lakosság érdekeit képviseljék a bankok, az ingatlan-végrehajtási maffiák, az energialobbyk, az agresszív külföldi tőke-befektetők befolyásával szemben!
Követeljük, hogy közhivatalok és közhivatalnokok esküjük szerint végezzék feladatukat, politikai és gazdasági érdekcsoportok szolgálata helyett, a köz szolgálatát képviseljék!
Társadalmi ellenőrzést (civil kontrollt) a közéletben!
Követeljük, hogy az állami intézményrendszer működésének tisztaságát társadalmi önszerveződések ellenőrizzék, a lakosságot közvetlenül érintő döntésekbe (pl.: víz-, és energia-közüzemi díjtartozásokkal, társasházi közös-költség tartozásokkal kapcsolatos országgyűlési, kormányzati, önkormányzati döntések) közvetlenül vonják be az érintett lakosság képviselőit!
Budapest, 2012. június 18.

Az Otthonvédők képviseletében:
Koppány Csoport: Balogh Béla
Fehér Kéményseprők Országos Szövetsége: Dabasi Tamás
Rendszerváltó Fórum, MAREVOSZ:Tatár József

Muzulmán Testvériség jelöltje megnyerte a választást

Muzulmán Testvériség bejelentette hétfőre virradóra, hogy jelöltje, Mohammed Murszi megnyerte az elnökválasztást. Ellenfele, Ahmed Safík nem ismerte el a vereségét.
"Murszi az első, nép által megválasztott polgári elnöke Egyiptomnak" - közölték honlapjukon és a közösségi portálokon a muzulmán testvérek.
A mozgalom a szavazatok 98 százalékának összeszámlálása alapján tudatta, hogy Murszi a voksok 52,5 százalékát szerezte meg, míg ellenfele, Ahmed Safík, a Mubarak-rezsim utolsó kormányfője a szavazatok 47,5 százalékára tett szert.
Mohammed Murszi kora hajnalban pártja kairói székházában ünneplő hívei előtt tartott beszédében azt ígérte, hogy minden egyiptominak, minden csoportnak, muzulmánoknak és keresztényeknek egyaránt lesz az elnöke, szolgálni fogja őket, polgári, demokratikus, alkotmányos és modern államot fog építeni. Fogadkozott, hogy nem fog bosszút állni és leszámolni politikai ellenfeleivel. Hálát adott Istennek, amiért jó úton, a szabadság és a demokrácia útján vezette Egyiptom népét.
Minden szavazóhelyiségben jelen lehetnek a szavazatszámláláskor a jelöltek képviselői. A szavazás hivatalos végeredményét csak csütörtökön teszik közzé.
A Muzulmán Testvériség már jelezte, hogy nem ismeri el a parlament feloszlatását, sem pedig a hadsereg "átmeneti alkotmányát" vagy azt a jogát, hogy felügyelje egy új alaptörvény megalkotását.
MTI