2011. december 16., péntek

Az EU új szerepe

Európa a közép-kelet-európai területek megszerzése és tönkretétele után a csendes nyomor és a csendes fosztogatás területe lett. Ellenben a nagy testvér az utóbbi időben látványosan túllőtt a célon, és a világ előtt nem lehet tovább leplezni az USA terjeszkedését. Ezért most a szerepet figyelemelterelésként Európa vállalta magára, akár csak a Líbia elleni agresszió során. Oroszország részt vesz az EU csúcstalálkozón. Az EU egyelőre hűséges csatlósként nyaldossa cionista urai talpát. Ez az szomorú jelen. Hol vannak már a büszke német hadoszlopok - a múlt emésztette el őket. Napóleon hódító serege szintén az enyészeté. Az angolok világhódítása és gyarmatbirodalma régmúlt dicsőség. Megtört talpnyaló népek lettek, kiszolgáltatva a legalja népségnek, azokat hű csahosként szolgálva. Csakhogy olyan vagy, mint akit szolgálsz! Aki zsidót szolgál, maga is azzá válik. Így süllyedt el Európa dicsősége.
Az EU új szerepe, hogy hű csatlós legyen egy újabb háborúban. Irán? Szíria? Esetleg Oroszország?  Teljesen mindegy. A zsidó nem megy háborúzni, ha küldhet maga helyett másokat. Európa pedig úgy tűnik menni is fog. Mert a csahos kutya ilyen. Ez a természete. Ő nem szövetségeseket keres, hanem gazdát. Most éppen a cionistát. Azt teszi, amit mondanak neki, mert a gazda újra azt akarja, hogy Európa fehér népei egymást irtsák. Mintha nem lett volna elég annyi, amennyi eddig volt. Európának egyetlen reménye maradt. Oroszország fehér lakossága. A nagy sátán és európai csahosai pedig éppen erre fenik most a fogukat. Az utolsó nagy prédára.
Kemény Gábor

Fizess a kezeddel – Az érleolvasó a készpénznélküli társadalom következő állomása

Egy korábbi cikkünkben már szóltunk a hamarosan több amerikai város vasútállomásain és repterein bevezetésre kerülő új személyazonosítási módszerről. A Google pénztárcáról szóló cikkünkben elmondtuk, hogy az utazás kényelmének ürügyén az orwelli módszerek eddigi legdurvább variánsát készülnek bevezetni, olyan megtévesztő propagandával, hogy a legtöbb ember örömmel fogadja az újítást és önként válik a rendőrállami mátrix részévé.
Az előző cikkben leírt módszer lényege, hogy az utas mobiltelefonja segítségével, érintés nélkül fizethet jegyéért. Az érzékelőket a jegykiadó automatákba szerelték, az érintésnélküli fizetés pedig a Google Wallet, azaz Google pénztárca alkalmazás segítségével történik. Az új technológia bevezetése az eljövendő készpénznélküli társadalom előfutára, aminek vezető szerepe lesz a szemünk előtt kialakuló totalitárius rendőrállamában.
Sajnos a rendőrállam és készpénznélküli mátrix egy lépéssel túlhaladta már az okostelefonok és egyéb hasonló eszközök fizetésre történő használatát, ami egyébként modern kultúránk elfogadott részévé vált, a legtöbb ember meg sem kérdőjelezi ezek szükségességét, illetve eszébe sem jut, hogy mögöttes szándékot lásson bennük.
A Technology Review-ban megjelent cikkből megtudhatjuk, hogy a legtöbb nagyvállalat meg sem várja a digitális pénztárca elterjedését. Már most egy olyan új rendszer kifejlesztésén és finomításán dolgoznak, amihez mobiltelefon sem kell, a felhasználónak csupán tenyerét kell elhúznia a digitális leolvasó előtt a személyazonosításhoz, fizetéshez vagy hozzáféréshez.
Bár a Near Field Communication, vagy kis hatótávolságú kommunikáció (NFC) a vártnál lassabb ütemben terjed Amerikában, mint mondjuk Ázsia egyes országaiban, biztosak lehetünk benne, hogy a kényelem-bolond amerikaiak ezrével ölelik majd keblükre az új rendszert, amint annak marketingje magasabb sebességbe kapcsol.
A PalmSecure névre keresztelt új rendszernél a felhasználónak nem kell semmilyen új eszközt, telefont vagy szoftvert beszereznie. A tenyerünkön kívül semmi egyéb nem szükséges hozzá. Elhúzzuk kezünket a leolvasó előtt, ami az infra-közeli fény segítségével felismeri a tenyerünkben futó erek egyedi mintázatát.
Természetesen már jó előre sejteni lehetett a biometrikus azonosítók térnyerését, hiszen a kényelmet és biztonságot hangsúlyozó propaganda könnyen eladhatóvá teszi, így a legtöbb ember nem foglalkozik, illetve nem akar foglalkozni a technológiában rejlő veszélyekkel. Biztosak lehetünk benne, hogy a biometrikus leolvasáson alapuló technológiák a digitális fizetőeszközöknél jóval gyorsabb ütemben terjednek majd el.
Az Egyesült Államokban már gőzerővel folyik a rendszer telepítése.
A New Yorki Egyetem Langone Egészségügyi Központjának több intézményében használják már a Fujitsu által gyártott modellt, a betegek nagyobb kényelme és a gyorsabb adatfeldolgozás érdekében (a marketing ajándék, ami mindig csak ad).
Ahogy Jonathan Allen írja a Reuters-ben:
Az új betegeknek nem több mint egy percre van szükség a regisztrációhoz, a leolvasás pedig egy másodpercig tart csupán.
„Nem kell mást tennünk, mint megkérdezni a beteget, hogy megváltozott-e a biztosítása és még kérdőív kitöltésére sincs szükség,” mondja Bernard Birnbaum, az egészségügyi központ igazgató-helyettese.
Egyelőre a program választható, de Birnbaum szerint eddig a betegek mindössze 1%-a tiltakozott ellene. Sajnos 2011-ben ezen nem lehet csodálkozni.
A társadalom szorosabb felügyeletére irányuló minden újabb kezdeményezést önkéntes alapon vezetnek be először, később azonban, ahogy egyre többen kezdik használni, az ellenzőknek egyre nehezebbé válik kimaradni belőle, míg végül a visszautasítás lehetősége teljesen meg nem szűnik.
Bár az új rendszer kiépítése a New Yorki Egyetem intézményeiben sok figyelmet kapott a médiától, ne felejtsük el, hogy ez nem az egyetlen létesítmény együttes, ahol a technológiát bevezették már. Számos más kórház alkalmazza már az azonosításnak ezt a formáját az Egyesült Államokban és egyre többen csatlakoznak a rendszerhez.
Számos iskola is bevezette már a Fujitsu által kifejlesztett technológiát. A floridai Pinellas megyei iskolakerület például a felesleges papírmunka és a személyazonosság lopás veszélyére hivatkozta telepítette.
Az új rendszer a diákok tenyerének leolvasása után automatikusan levonja az ebéd árát az adott diák számlájáról vagy regisztrálja az ebédnél való megjelenést. Sokan nem tudják, hogy a biometrikus azonosítás egyáltalán nem új ezekben az oktatási intézményekben, csupán eddig nem a tenyér, hanem a mutatóujj erezetét olvasta le a több éve használatban lévő szkenner.
A rendszer kórházakban és iskolákban történő fokozatos bevezetésével hozzászoktatják a társadalmat a biometrikus személyazonosítás elfogadásához. Ez főleg az iskolák esetében igaz, hiszen, ha a gyerekek már az általános iskolák legalapvetőbb szolgáltatásainak igénybevételénél is ezt a módszert kénytelenek használni, az állandó azonosítás életük elfogadott részévé válik és sem nekik, sem az őket követő generációknak nem fog eszébe jutni, hogy megkérdőjelezzék annak szükségességét és csendesen beleolvadnak a köréjük épített mátrixba.
A fiatal generáció nemcsak megszokja az új technológiát, hanem előbb utóbb határozottan követelni fogja a gyors áthaladás és megszokott kényelem nevében.
Elég elolvasni Christopher Murphy áradozó cikkét a Technology Review-ban:
Amennyiben a technológia lassú bevezetése kínál számunkra bármi tanulságot, az az lehet, hogy a régi fizetési rendszerek monopóliumát rendkívül nehéz megtörni, különösen, ha a kereskedőnek kell állni a telepítés költségeit. A biometrikus azonosítás azonban egy olyan egyedi rendszer, ami kellően indokolttá teszi az extra kiadásokat. Aki szerint a mobiltelefonos érintésnélküli fizetés kényelmes megoldás és inkább vásárol annál a kereskedőnél, akinél már bevezetésre került ez a rendszer, képzeljük csak el mennyivel egyszerűbb, ha az embernek nem kell mást tenni, mint felemelni a kézét?
Amennyiben ezt komolyan gondolják, talán itt az idő, hogy azok, akik ennek az ellenkezőjéről vannak meggyőződve, hangosabban hallassák a hangjukat.


Forrás: Activist Post

Információfeltöltés egyenesen az agyba, akár a Mátrixban

Megtanulni egy új küzdősportot vagy repülőgépet vezetni, új nyelveket elsajátítani, akár alvás közben, hamarosan valósággá válhat a kutatók szerint. A Bostoni Egyetem és a japán Kyotoi Egyetem ATR számítógépes idegtudományi laboratóriumának kutatói úgy gondolják, hogy a jövőben az új ismeretek megtanulásához nem kell egyebet tennünk, mint leülni a számítógép elé és megvárni, amíg az adatállomány „feltöltődik” agyunkba.
A kutatók azt tanulmányozták, miként képes egy funkcionális mágneses rezonancia berendezés (FMRI) tudást „generálni” a vizuális agyi kéregállományon keresztül olyan jelek továbbításával, amelyek megváltoztatják az agyi aktivitás mintáját.
A módszert dekódolt idegvisszajelzésnek (Decoded Neurofeedback – DecNef) nevezik.
Nem szükséges hozzá gyógyszer és az alanynak még ébren sem kell maradnia. Egyszerűen agyi aktivitását átállítják a „cél” aktivitásminta alapján, amit kölcsönözhetnek például egy sztárfocistától vagy egy híres sakkjátékostól.
Takeo Watanabe, a kísérlet vezetője a Bostoni Egyetemen elmondta, hogy „a felnőttek agyának korai vizuális területei kellően plasztikusak az érzékelés útján történő tanuláshoz.” A kutatók onnan tudják, hogy a módszer működik, mivel az FMRI kezelésben résztvevő önkéntesek vizuális ügyességi tesztjeit összehasonlították azok eredményeivel, akik nem kaptak kezelést és az első csoport lényegesen jobb eredményeket ért el. A Mátrix trilógiában a szereplők úgy sajátítják el a kívánt ismereteket, hogy fizikailag rákapcsolódnak egy számítógépre, amiről a szükséges adatállományt feltöltik az agyukba. Nincs már messze a nap, amikor ezt a valóságban is megtehetjük, remélhetőleg az agyba épített csatlakozóaljzat nélkül, mondják a kutatók. A kutatás részletes eredményeiről a Science nevű tudományos folyóiratban olvashatunk.
Amennyiben az FMRI módszer nem válik be, van másik megoldás: a memória tabletta
A Baylor Orvosi Főiskola kutatói arra jöttek rá, hogyha egy bizonyos fajta molekulát, a PKR-t elnyomják, az fokozott agyi aktivitáshoz és hosszú távú emlékek kialakulásához vezet a felnőtt agyban.
Ami ennél is érdekesebb, hogy a kutatók képesek ezt a molekulát mesterségesen blokkolni, így a módszer egyfajta memóriaserkentő tabletta kifejlesztéséhez vezethet.
Dr. Mauro Costa-Mattioli, a Baylor egyik kutatója elmondta, „Valóban hihetetlen, hogy a PKR-re direkt módon ható gyógyszerrel képesek vagyunk egyszerre a memóriát és az agy aktivitását is serkenteni.
„Egyéniségünk, az ember egyedi volta nagyrészt az emlékeinknek köszönhető. Ez a molekula lehet a kulcs ezeknek az emlékeknek a hosszabb távú tárolására, és emellett új emlékek létrehozásához is hozzájárulhat.” 

Forrás: DailyMail

Az online kalózkodás elleni törvény a szólásszabadság végét jelentheti

Az eredetileg az internetes kalózkodás visszaszorítására indított kezdeményezés mára az amerikai alkotmányban biztosított szabadságjogok fő- vagy találóbban „lekapcsolójává” alakult, ami megfojthatja az új elképzelések legfontosabb piacterének számító Internetet.
A szellemi termékeket védeni hivatott törvényjavaslat csomag új szabályokat írna elő az internetszolgáltatók számára is és felhatalmazná az amerikai igazságügyi tárcát, hogy kénye-kedve szerint bármilyen weboldalt lekapcsolhasson, ami nem nyeri meg tetszését.
Az úgynevezett „Állítsuk meg az internetes kalózkodást” (SOPA) törvény értelmében lehetőség nyílik az amerikai kormány számára a szólás szabadságának megvonására, illetve az állampolgárok saját tulajdonának elkobzására – amit az alkotmány amúgy kifejezetten megtilt – megfelelő jogi eljárás lefolytatása nélkül. A „gondolat rendőrségnek” adófizetők pénzéből finanszírozott előfutára drámai mértékben visszavetné a technológiai befektetések és újítások mértékét, tovább gyengítve a gazdaság helyzetét.
Gondoljunk csak bele: A törvény értelmében egy weboldal lekapcsolásához semmi egyébre nem lenne szükség, minthogy a hatóság jogvédett tartalom megjelenítésével vádolja az érintett oldalt. A vádat nem kell bizonyítani, de még a megalapozott gyanú megállapítása sem szükséges. A felfüggesztéshez a vádlónak (például egy versenytársnak) nem kell egyebet tenni, mint „ujjal mutogatni” a szóban forgó weboldalra és már indul is a gyorsított bírósági eljárás.
A törvény lehetővé tenné a szabályozó szervek számára, hogy elvágják az oldal tulajdonosának bevételi forrásait oly módon, hogy az oldalon reklámozó vagy fizetési szolgáltatást nyújtó cégeket bűntársnak tekintené a „kalózkodás” vétségében. Ebben az esetben sem kell bizonyítékot szolgáltatni, a helytelen üzleti magatartás vádja önmagában elég az eljárás elindításához.
Kik válnának sebezhetővé, amennyiben a törvény elfogadásra kerül?
„Bármelyik oldal, amelyik felhasználói tartalmakat jelenít meg, illetve lehetővé teszi az adatok tárolását felhőben (cloud storage) áldozatul eshet a törvénynek,” írja David Sohn, a Demokrácia és Technológia Központ tanácsadója. „Az Internetszolgáltatók kötelessé válnának a felhasználók online viselkedésének megfigyelésére és a rendfenntartó szerepének betöltésére. A fizetési szolgáltatók és reklámhálózatok felmondhatnák együttműködésüket azokkal a cégekkel, weboldalakkal, amelyek nem tettek meg mindent a szerzői jogok védelme érdekében.”

Leslie Harris, a központ elnöke nagyon szomorú képet fest a SOPA törvény esetleges elfogadása utáni időkről. Szerinte az új szabályozás „veszélybe sodorná a szólás szabadsága érdekében létrejövő új fórumok megalakulását és politikai elégedetlenséget szülne.”
„A törvénycsomag elfogadása rengeteg járulékos kárt eredményezne az internetes fejlesztések terén, sértené az online szólás szabadságát, az internetes biztonságot és a magánadatok védelmét,” írja Harris.
Bob Boorstin, a Google közpolitikai igazgatója egy lépéssel tovább ment, kijelentve, hogy a törvénycsomag elfogadása „pontosan olyan pozícióba hozná az Egyesült Államok kormányát, mint amilyennel az általa kritizált diktatúrákat vádolja, azzal a különbséggel, hogy a szerzői jog védelmének nevében tenné mindezt.”
A szólás szabadságának új térnyerése az Interneten az új elképzelések piacterét hozta magával, megdöntve a régi típusú médiaszerkezet teljhatalmát és a politikai vezetők felelősségre vonhatóságának új korszakát hozta el.
Természetesen ezeknek a hangoknak az elnyomása és a net innovatív potenciáljának elfojtása drámai mértékben csökkentené a felelősségre vonás eszközeinek számát, amellett, hogy rendkívül kedvezőtlen hatással lenne a gazdaságra. A törvénycsomag tervezet elleni harcra felhívó levelében Zoe Lofgren és Darrell Issa szenátorok is ezekre a veszélyekre hívták fel képviselőtársaik figyelmét.
„2004 és 2009 között az Egyesült Államok GDP-jének 15%-át a webes innovációknak és kereskedelemnek köszönhettük,” írja a két szenátor.  „Mielőtt egy ilyen mindenre kiterjedő új rezsimet erőltetnénk az Internetre, alaposan meg kell vizsgálnunk, milyen kockázatokat jelentene ez a gazdaság szempontjából oly fontos gépezetre.”
A szerzői jogok védelme fontos cél, hiszen a szabadpiac csak úgy képes megfelelően működni, ha az ember meg tudja védeni saját munkáját és ezáltal innovációs képességét. Azt azonban nem engedhetjük, hogy a fokozott védelem nevében a kormány sárba tiporja a szólás szabadságához és a megfelelő jogszolgáltatáshoz fűződő alapvető jogainkat.
A SOPA pont olyan, mintha egy fejfájást guillotine-nal akarnánk elmulasztani. Lehet, hogy véget vet a kalózkodásnak, de egyúttal megfojtaná a gazdaságot és elvenné az alkotmányban biztosított legalapvetőbb szabadságjogainkat. 

Forrás: The Hill

Minden jel a káosz felé mutat

A szigorú megszorító intézkedések, különösen Európában tovább rontják az amúgy is nehéz gazdasági körülményeket. A történelem azt mutatja, hogy ezt általában a polgári elégedetlenség és tiltakozó megmozdulások követik.
Nem kell messzire visszamenni az időben, hogy az ember rájöjjön: a társadalmunkat összetartó erő szétesőben van. Ráfoghatjuk a több éve tartó gazdasági viharra, a bizonytalanságra, az egymást egyre gyorsabb ütemben váltó növekvő és csökkenő tendenciákra, a munkanélküliségre vagy arra, hogy a pénzügyi függetlenség egyre több ember számára elérhetetlen álommá vált. A legtöbb ember, megkockáztatom 99%-unk számára a mai társadalmi rend igazságtalan leosztásnak tűnik. Amerikában az emberek egyre dühösebbek. Politikai beállítottságtól függően ki-ki az egyik pártot gyűlöli, a másikkal pedig elégedetlen és ez nemcsak Amerikára igaz.
A világon az év első felében végigsöpört arab-tavasz a közel-keleti és afrikai rezsimek ellen irányult, legutóbb pedig Vlagyimir Putyin ellen lázadtak fel országa lakói. Kínát megfojtják az egyre emelkedő fogyasztói árak, mások ugyanott a lakásárak zuhanása miatt aggódnak. Ami miatt viszont a legtöbb közgazdász igazán aggódik mostanában az az Európában tapasztalható nyugtalanság. Nyugtalanság, ami könnyen erősebb indulattá alakulhat, és ami az egész globális gazdaságot érzékenyen érintheti, még mélyebb válságba taszítva az Egyesült Államokat is 2012-ben.
A legijesztőbb, hogy sok közgazdász szerint egy újabb válság a legpozitívabb kilátás a jövőre nézve. Milyen lehet a legrosszabb eshetőség? Két spanyol közgazdász megvizsgálta az Európában zajló események legfontosabb elemét, a már amúgy is túlterhelt emberekre rákényszerített megszorításokat, és felvázolták milyen hatással lehetnek ezek az intézkedések a társadalomra és milyen megmozdulások várhatók. Szerintük minden jel a káosz felé mutat.
A káoszelmélet
Jacopo Ponticelli és Hans-Joachim Voth a barcelonai Pompeu Fabra Egyetem közgazdászai az európai kormányok megszorító intézkedéseinek a társadalomra kifejtett hatásait tanulmányozzák 1919 és napjaink között. Arra jöttek rá, hogy „a megszorító intézkedések minden esetben együtt jártak a politikailag motivált erőszakkal és társadalmi bizonytalansággal” és bebizonyították, hogy a megszorítások szigorúsága szoros összefüggésben áll a társadalmi elégedetlenség mértékével. A rendelkezésre álló adatok segítségével egy káosz métert állítottak fel, jelölve az egyes időszakokban történt eseményeket, mint például merényleteket, forradalom kísérleteket, sztrájkokat, felkeléseket, tüntetéseket. Az adatok azt mutatják, hogy a káosz mélysége egyenes arányban van a megszorító intézkedések szigorúságával, az pedig nyilvánvaló, hogy Európára és hamarosan az Egyesült Államokra is egyre szigorúbb megszorítások várnak a jövőben. Amit eddig láttunk csak ízelítő abból, ami előttünk áll. Európa tudna mesélni egyet-mást.
Az eurózóna válságra tett hivatalos válaszlépések elleni tüntetések, tömeges közalkalmazott elbocsátások, a nyugdíjkorhatár felemelése, a villanyszámla alapján megállapított ingatlanadók, hogy csak néhányat soroljunk, hozzájárultak a portugál és ír kormányok bukásához, a politikai vezetés leváltását eredményezték Spanyolországban, azonkívül Görögországban és Olaszországban technokraták vették át a hatalmat az ország irányítása felett. Miért? Mert a történelmet közvetve a gazdaság gyengülése által kiváltott tiltakozások hajtják, amit a megszorítások, adóemelések és megvonások tovább gerjesztenek.
Annak idején az éhséglázadások, a korrupció, az óriási kormányadósság és az adóterhek megemelése vezettek a Francia forradalom kitöréséhez [egy kis segítséggel az elittől], ami XVI. Lajosnak a fejébe került. Az amerikai hazafiak is az igazságtalan adók miatt indították el harcukat a függetlenségét. Adolf Hitler hatalomra jutását is a Nagy Gazdasági Világválság miatt kialakult borzasztóan nehéz körülmények, Németország I. világháborús adósságának megfizetése és az akkor még aranyfedezetű pénzrendszerből eredő pénzhiány segítették elő.
Még semmit nem láttunk az igazi káoszból. A fenti gazdasági nézetek és a napokban tárgyalt új eurózóna egyezmény alapján egyértelmű, hogy Európára és a világra nehéz idők várnak.

Forrás: msn Money


A Market Watch-ban vasárnap megjelent cikkben a következőket olvashatjuk:
„A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) burkoltan jóváhagyta, hogy a világ legnagyobb központi bankjai könnyítsenek a bankok likviditási helyzetén. „A bankközi piacok beragadása a legfontosabb valutákban, mint ahogyan az a közelmúltban kialakult válság során is történt, szükségessé teheti, hogy a központi bankok hivatalosan és rugalmas formában biztosítsák a szükséges likviditást,” jelent meg a BIS negyedévente kiadott jelentésében.”
A BIS épülete Bázelban
Magyarul: Gerjesszük az inflációt és minden rendben lesz.
Sokszor beszéltünk arról, hogy a hatalmi elit a Nagy Gazdasági Világválsághoz hasonló válságot akar, hogy ezen keresztül elérje igazi célját, a világkormány megalakulását. A fenti cikk ugyanezt az alaptételt erősíti.
Tehát a BIS jóváhagyja az összehangolt enyhítést. Ennél azonban többet tesz: „A bankközi piacok beragadása a legfontosabb valutákban, mint ahogyan az a közelmúltban kialakult válság során is történt, szükségessé teheti, hogy a központi bankok hivatalosan és rugalmas formában biztosítsák a szükséges likviditást.”
Gondoljunk bele: A BIS, akármi is legyen igazi szerepe a globális piacon, azt akarja, hogy a bankok sok pénzt nyomtassanak. A BIS, a központi bankok központi bankja, nemcsak egy aprócska kereskedőház. A BIS a leghatalmasabb (és legkevésbé ismert) globális üzleti szervezet ma a világon. Sok titok veszi körül, működésének mikéntjeiről csak kevesen tudnak.
Természetesen annakidején, 1930-ban valaki létrehozta, és azóta az a valaki vagy valakik legalább 200 másik jegybankot, vagy más néven központi bankot hoztak létre szerte a világon, amelyek szinte egytől egyig a BIS felé tartoznak számadással.
Ki volt az és hogyan történt? Fogalmunk sincs.
Ki mondja meg egy államfőnek, hogy alakítson központi bankot? Nem tudjuk. Valaki tudja esetleg?
Miért van ma Líbiának, Afganisztánnak és Iraknak központi bankja, amikor korábban nem volt? Legalábbis nem olyan formában, mint most. Olvasott valaki a megalakulásukról?
Ez a mindent romba döntő pénzrendszer nem egy fa vagy bokor. Nem magától nőtt fölénk és nem természetes úton jött létre. Azt is meg merjük kockáztatni, hogy azok, akik létrehozták tudták mit csinálnak.
Az elit úgy tesz, mint aki nem tud semmit. Kognitív disszonanciát hoznak létre, mert tudják, hogy az emberek nem szeretik, ha valami ellentmond korábbi elképzeléseiknek. Ha ma megkérdezünk egy átlagembert az utcán arról, hogy vajon a hatalmi elit gazdasági világválságot akar-e előidézni, esetleg hiperinflációt gerjeszteni, valószínűleg megkapnánk az „Ezt meg honnan szalajtották?” pillantást.
Pedig nem őrültség. Az Európai Unió és az euró egy egész európai generációt zúz porrá. Kína zuhanóban, az Egyesült Államok pedig még a 2000 egynéhányban elindult válságból sem lábalt ki és nem is fog a közeljövőben.
A monetáris katasztrófa a fiat pénz monopóliumból ered. A várható dollár expanzió a II. Világháborút követően életbe léptetett rendszer egyenes következménye.
Nem nehéz átlátni, hogy mi történik, ha az ember egy időre leveszi a hangot a fővonalas média csatornáiról. Elemezzük azt, ami VAN és azt, amit JAVASOLNAK és minden világos lesz.
A Daily Bell (az eredeti cikk publikálója) azért képes immár négy éve pontos képet festeni a piaci helyzetről, mert arról ír, ami történik, nem arról, amit a fővonalas média mond.
Anthony Wile négy éve megjelent High Alert című könyvében a következőket olvashatjuk:
Amerikán, és bizonyos mértékig az egész nyugaton, egy pénzügyi hurrikán vonul át. Óriási tévedés lenne ezt hullámvölgynek nevezni. Az ehhez hasonló események időszakosan történnek, az utolsó ilyen periódus, ami a mostanihoz képest csak apró viharnak nevezhető, a 70-es években volt.
A nyugati valutákat már most is megfolytja az infláció, amit lassan hiperinflációnak is nevezhetünk. A dollár zuhanását késlelteti az a tény, hogy a világ többi központi bankja a gyenge dollárhoz igazítja saját valutáját.
Murray Rothbard a következőképpen ír a hiperinflációról: „A hiperinfláció rosszabb, mint egy válság, mert elpusztítja az ország valutáját, ami a gazdaság lételeme. Elpusztítja a középosztályt és valamennyi fix jövedelemből élő osztályt, megfékezhetetlen káoszt teremtve. Ami pedig a legrosszabb, óriási munkanélküliséget teremt és rontja az életkörülményeket, hiszen az emberek úgy érzik, már dolgozni sem érdemes, ha egyáltalán találnak munkát, hiszen akármennyit is keresnek, az egy óra alatt elértéktelenedik.”
Valami ilyesmire gondolhatott a BIS is. Ezt a sorsot szánják nekünk azok, akik szeretnének megszabadulni a középosztálytól, hogy létrehozhassák a világkormányt. A káoszból rend taktika klasszikus példája. Figyeljük azt, ami történik, ne azt, amit mondanak!
A BIS inflációt akar és burkoltan jóváhagyja az inflációgerjesztést, ami közvetlenül a jelenlegi pénzrendszer bukását eredményezi. Végül is az „ő” rendszerük. Ők hozták létre. Nézték, amint felemelkedik és elbukik. Előre tudták, hogy a vége a piac zsugorodása és esetleg a hiperinfláció lesz.
A zsugorodás, a válság kezdeti szakasza, már végbement. A legjobb az lenne, ha az elit veszni hagyná a zuhanó piacokat, hogy minél gyorsabban megtörténjen a földet érés. Valószínűleg nem ezt a forgatókönyvet választják. Ehelyett óriási központi banki inflációra készülnek az egész világon. Ez a fenti Market Watch cikk legfőbb üzenete a mi megítélésünk szerint.
A BIS ezzel politikailag korrekt módon azt mondja, hogy a jelenlegi nyomor és kétségbeesés nem elég mély. A szenvedés mértéke kevés. Az új világrend csak a tömegek sírján születhet meg és egyedül a hiperinfláció (és/vagy a háború) képes a kívánt mértékű káoszt előidézni. 

Forrás: The Daily Bell



A világon végigsöprő gazdasági válság nem a véletlen műve, tudatosan tervezték így.
 
Amit Louis McFadden kongresszusi képviselő mondott a Nagy Gazdasági Világválságról a mostani helyzetre éppen úgy igaz. A banki ügyekért felelős házbizottság elnökeként azt mondta: „A [válság kirobbanása] nem véletlen volt, hanem gondosan megtervezett és előkészített művelet. A nemzetközi bankárok kétségbeejtő helyzetbe akarták hozni a világot, hogy mindenki vezetőjeként emelkedhessenek fölénk.”
Amit ma a gazdaságban és a pénzügyi világban tapasztalunk nem újdonság. A történelemben számos precedenst találhatunk. A bankárok és buzgó segítőik ugyanazokat az eszközöket használják ma, mint tették tíz vagy akár száz évvel ezelőtt. Ezek a bankok a nagyvállalati fasizmus és monopólium képviselői. Mérhetetlen vagyonukon keresztül szinte valamennyi kormányt és azok igazságszolgáltatási rendszerét hatalmukban és irányításuk alatt tartják. Ezért nem hallgatnak ránk, a népre, saját választott képviselőink. A tőzsde urai és a bankok már réges-régen megvásárolták őket. Ezek ugyanazok az emberek, akik a legtöbb háború mindkét oldalát finanszírozzák évszázadok óta. Saját bankjaikon és a Nemzetközi Fizetések Bankján (Bank for International Settlements – BIS) keresztül irányítják a globális pénzmosást és az egész világot behálózó kábítószer kereskedelmet, ami mindig is a legjövedelmezőbb vállalkozásuk volt. Az elit pénzügyi hatalmának legfontosabb pillére immáron több évszázada a kábítószer kereskedelem.
Ezek a bankárok, a Wall Street és a londoni tőzsde bennfenteseivel közösen irányítják társadalmainkat, különös tekintettel az üzletvilágra, pénzügyekre és a gazdasági életre. Szinte valamennyi fontos eseményt ők irányítanak a háttérből, ahogyan azt a 90-es évek vége felé kialakult dotkom lufi és a 2003-tól 2006-ig tartó ingatlanpiaci lufi esetében is láthattuk. Egy 2000 óta tartó lefelé irányuló trend szemtanúi vagyunk és még nem értünk a verem fenekére. Szabadpiacról nem beszélhetünk többé, hiszen a piacokat a kormányokat háttérből irányító elit manipulálja.
A médiában egymást követik a csalásokról szóló hírek. Az ingatlanpiac zuhanórepülésben van és egyelőre még a kényszerleszállásra alkalmas helyszínt sem sikerült találni. Az amerikai, angol és európai bankokat átmenetileg kimentették a központi bankok pénznyomdái. Egyre több országról derül ki, hogy költségvetési deficitje fenntarthatatlanná vált. A gazdasági fejlődés leállt, az infláció pedig minden nap egyre magasabb, miközben az arany és az ezüst árfolyama könyörtelenül emelkedik. A szegények egyre szegényebbek, a középosztály pedig szép lassan eltűnik. Egy birodalom szándékos elpusztításának vagyunk szemtanúi.
A rendszert bukásra programozták. Csak a felszínen maradáshoz évi 4,3 ezermilliárd dollárt kell pumpálni a rendszerbe, amíg a függöny mögött állók meg nem adják a jelet a dugó kihúzására. A görög csőd, a közel-keleten terjedő háborús hangulattal megtetézve lehet az a tényező, ami elindítja a dominót. Vajon figyelemelterelésről van szó? Ez az a háború, amit megjósoltunk? Elképzelhető. Mindenesetre, hamarosan ki fog derülni.
A Bilderberg európai tervezői megdöbbenve tapasztalták, hogy Görögország nem hajlandó országos pénzügyi és gazdasági öngyilkosságot elkövetni.
Miközben Európában szemünk láttára bontakoznak ki a dráma eseményei, Amerikában a Fed egyre több pénzt és hitelt termel, bekebelezve az amerikai kincstárjegyek 80%-át. Ez természetesen egyre növekvő inflációt, majd hamarosan hiperinflációt eredményez az Egyesült Államokban, Angliában és az EU-ban. A gazdasági válság legkeményebb időszaka következik, ahogy a fizetésképtelenség egyre inkább egyértelművé válik. A legtöbb amerikai, angol és EU bank fizetésképtelen, amiről a nyilvánosság a bankok sajátos kettős könyvelése és könyvelési szemfényvesztése miatt nem tud.
Nem létezik egyszerű megoldás. A piramisjáték egy-két éven belül a végéhez ér és akkor nem szeretnék a bankárok helyében lenni. 

Forrás: International Forecaster, Írta: Bob Chapman