2014. március 18., kedd

Befolyásos zsidók pénzelik a Jobbik ellen uszítókat


Információink szerint befolyásos zsidók pénzelik azt a cionista társaságot, akik a Jobbik ellen tüntettek március 15.-én. Kulifai Máté, a csoport zsidó származású szervezője elmondta, hogy a facebookon keresztül vette fel velük a kapcsolatot egy magánszemély, aki a pólók, szórólapok költségeit fizette, de nem szeretné elárulni a mecénás nevét.
Hídfő.net | Megvezetettek tömegei készülnek kollektív nemzetöngyilkosságra.Megvezetettek tömegei készülnek kollektív nemzetöngyilkosságra.
Azóta több nagyvárosban megjelentek az aktivistáik szórólapjaikkal, transzparenseikkel. Ki pénzelte ezt a szakadt, lepusztult társaságot? Vajon melyik zsidó érdekcsoport lobbizik velük? Több, mint ezer pólót, sokszáz transzparenst, több tízezer szórólapot nyomtatni, nem kis összeg ugyebár. A Szavazz a Jobbik Ellen címszó alatt tevékenykedő, állítólag 15-20 fős baráti társaság önerőből erre képtelen volna. Egyes híresztelések szerint a Hit Gyülekezete is támogatja őket, ez pedig akár magyarázattal is szolgálhat a "Honan is van pénzük propaganda-eszközökre?" -kérdésre.
Agitátoraik ezekben a percekben is járják a városokat és magyargyűlölő szóróanyagaikkal tömik meg a postaládákat, zaklatják az utca emberét, aki munkában megfáradtan már hazafele menne. Mikor dolgoznak ezek vajon, ha folyamatosan a Jobbik ellen uszítanak? Fizetést kapnak felforgató tevékenységükért vagy a talmudra felesküdve teszik, önszorgalomból? Mindenesetre érdemes leszögeznünk, hogy soraikban fideszes, mszp-s, lmp-s, hallgatói önkormányzatos, hallgatói hálózatos, polgári platformos és hit gyülekezetes is jól megfér. Kéz a kézben, együtt dolgoznak a magyar nép ellen. Egy cél vezeti őket: a magyar nép megsemmisítése
Dunai István



Egy pillanat alatt feltüzelhetik a budapesti söpredéket


Az Ukrajnában kialakult, véres eseményekhez vezető cionista agitáció már megkezdte a munkát hazánk tűzbe és vérbe borításáért. Túlzás nélkül állíthatjuk, az említett halálos áldozatokkal járó, terrorisztikus megnyilvánulások Magyarországon még gyorsabban testet öltenének. Ezen baljóslatú jelek egyre sűrűbbek. A március 15.-i Jobbik-ellenes megmozdulás iskolapéldája ennek, akárcsak a sötétség zsoldjában álló média sátáni agitátorai, minden műsorukban sulykolják az embereknek a forradalmi hazugságot.
Nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy elképzeljük, mi fog történni az utcákon. A gettó forradalmárai készen állnak, hogy beteljesítsék a rabbik jóslatait. Galícia már tűzbe borult, most Magyarország a cél. Kokárdát tűznek horpadt mellükre vagy eljátsszák az '56-os nemzetőrök szerepét, persze talmudista módon. Ezekhez csapódhatnak az elégedetlen tömegek, öntörvényű anarchista elemek és köztörvényes bűnözők. Ezek indulati alapokon, szervezetlen módon a legvéresebb erőszakot képesek előidézni. Ne legyenek illúzióink! Itt vannak. Nekünk pedig arra kell koncentrálnunk, hogy a rendet fenntartsuk, ne engedjünk a provokációnak és álljunk készen a cselekvésre. Magyarországot meg kell őriznünk a gyermekeinknek!
Egy pillanatra sem szabad elfelejtenünk azt, hogy eleink azért adták a vérüket, hogy országot adjanak utódaiknak.
Balassa Viktor

Egyik kutya, másik eb! Startol a szocialista gyűlöletkampánySzórólapokkal borítják be az ország mind

Szórólapokkal borítják be az ország mind a 106 választókerületét a szocialisták - értesült az mno.hu. A kampány kidolgozója maga Ron Werber izraeli kampányguru, aki a 2002-es választások során, a szocialisták kampányával honosította meg Magyarországon a gyűlöletkampány műfaját.


Portálunk információi szerint szerdától az ország összes választókerületében a lehető legaljasabb módszerekkel, személyükben fogják támadni a szocialisták a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeit.
Az mno.hu úgy értesült: a kampány stratégiáját és a szórólaphadjárat részleteit Ron Werber dolgozta ki, akinek különös és régről ismert gyakorlata van abban, hogy mi az a gyűlöletkampány.
A legalantasabb ösztönökre hat
Mint ismert, az izraeli kampányguru volt az, aki ezt a műfajt behozta Magyarországra: a szakember 2002-ben tűnt fel az MSZP környékén, új kampánytechnikáival kifejezetten törekedett arra, hogy a legalantasabb ösztönökre hasson, és akár a rasszizmust is bevetette a mozgósítás érdekében - az ő nevéhez fűződik többek között a 23 millió román munkavállalóval történő riogatás is, ami hozzájárult a szocialisták 2002-es választási győzelméhez. Kiszivárgott, hogy 2004-ben háborús retorikával uszította a szocialistákat, amikor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem válogat az eszközökben. "Nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek" - mondta.
Tanácsok láncszavazáshoz
A kampánymester a hírek szerint választási csalási technikát is tanított a szocialistáknak: Bácsics Gyula, aki 2006-ban a Pest megyei Nagykátán a választási bizottság szocialista alelnöke volt, a Célpontnak elárulta: Werber magyarázta el, hogyan lehet láncszavazást úgy kivitelezni a lefizetett szavazókkal, hogy ne legyen feltűnő.

Werber 2012 decemberében tért vissza az MSZP közelébe, hogy az országgyűlési választásokon stratégiai tanácsokkal lássa el a pártot, és ő felel Mesterházy Attila, a baloldali összeborulás miniszterelnök-jelöltjének imázsáért is.

MNO

Kapcsolódó:
   Szarházy szerint az a bűnöző, aki banktitkot sért, és nem az, aki 1 év alatt 70 milliót összespóról

A NATO-haderő felsorakozik az orosz határ mentén

Stephen Mull lengyel amerikai nagykövet sajtóközleményt adott ki, miszerint az Egyesült Államok nagyszabású hadgyakorlatra készül Lengyelországban, amelyen a Visegrádi Négyek (így hazánk is), valamint Románia, Bulgária és a balti államok is részt vesznek. A hadgyakorlatra a közép-lengyelországi Lask támaszponton kerül sor. Ez csak egyike azoknak a nagyszabású átcsoportosításoknak, melyeket az amerikaiak Kelet-Európában és a balti államokban folytatnak.
Hazánkban szintén kezdetét vette a "Várpalota Challenge 2014" nevű hadgyakorlat, melyre csak a nyilvános információk szerint több mint 500 holland lánctalpas érkezett. A hadgyakorlat ürügyén több mint egy hónapon át tartózkodik nagyszámú NATO haderő az országban, ahogy Lengyelországban és a balti államokban is.
Romániában a múlt héten vette kezdetét egy amerikai-román hadgyakorlat a Fekete-tengeren, melyben Bulgária is részt vesz.

Folyamatban lévő amerikai hadgyakorlatok Európában

Látható, - ezek nem szokványos hadgyakorlatok, hanem háborús készülődés. Mint a térkép is mutatja, a NATO nagyarányú átcsoportosításokat végez és felsorakozik az orosz határ mentén. Korábban az Oroszország Hangja bejelentette, hogy mivel a gazdasági szankciók nem hatásosak, a NATO a nyílt katonai betörést készíti elő Oroszországba.

http://www.hidfo.net/2014/03/21/nato-hadero-felsorakozik-az-orosz-hatar-menten




Katonai konvojok vonultak az M7-esen


125 holland honvédségi jármű ment Szlovénia felől Veszprémbe.



// Hirdetés


Holland katonai konvojok közlekednek az M7-es autópályán, illetve Veszprém térségében kedden egészen a késő estig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) délután.
A szaktárca arra kérte a közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a konvojok útvonalán.
A HM közleménye szerint a járművek Szlovénia felől érkeznek az országba. A felvezetéssel haladó, összesen öt katonai konvojban 125 gépjármű tart a Veszprém-Újmajor gyakorlótérre.
A konvojok Tornyiszentmiklós határátkelőhelytől az M70-es autópálya, az M7-es autópálya, a 71-es számú főút, a 710-es út, a 72-es számú főút, a 8-as főút, és a 82-es számú főút útvonalon érkeztek a gyakorlótérre.
A katonai járművek az április 22-ig tartó, holland vezetésű "Várpalota Challenge 2014" nemzetközi gyakorlaton vesznek részt - közölte a szaktárca.
Egy autós fel is vette az egyik konvojt:


http://www.hir24.hu/belfold/2014/03/18/katonai-konvojok-vonulnak-az-m7-esen/


Újabb ok az izgalomra NATO-éknál

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy újabb hat orosz Szu-27-es érkezett Fehéroroszországba, 10 darabosra növelve ezzel az ott állomásozó Szuhoj flottát.
A legfrissebb információk szerint a 2014-es év végéig összesen 24 darab Szu-27SzM3 vadászrepülőgépet telepít Oroszország Fehéroroszországba. A repülőgépeket légvédelmi feladatokra fogják használni, biztosítva Fehéroroszország és Oroszország légterének védelmét.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/21/ujabb-ok-az-izgalomra-nato-eknal/

Mégis bölcs a lenézett magyar paraszt?

Miért lenézett a paraszt? Mert már e becsületes életforma és egyben munkakör nemes szava szitokszóvá fajult a modern nemzedékek ajakán. És ez a múltját elfelejteni szándékozó magyar össz-társadalom hibája legfőképpen. A magyar népnek, de különösen a magyar parasztnak emelkedett színvonalú volt a gondolkodásmódja. Ha a magyar parasztság, a mi fajtánk életforrása századokon át tanúsított nemzeti érzését, Istenbe vetett hitét, tiszta erkölcsét, katonai vitézségét és szorgos munkakedvét a terror és az idegen megszállás megpróbáltatásai közt is megőrzi, ha nem támogatja a hatalomra éhes politikai törtetőket, akik osztálygyűlöletet hirdetnek és a tömegek alacsony ösztöneit ingerlik, akkor majd egy napon ismét valóra válik a magyar szabadság. A hungarista élettér megbecsült alapvetése a paraszti létforma.
A paraszt ember a természetben él, a természetért él és így beszélne, ha kérdeznéd:
„Ami nem kell az embernek, az jó az állatnak.
Ami nem kell az állatnak, az jó a földnek.
Ami nem jó a földnek, az jó lesz a tűznek.
Ami nem jó a tűznek, azt eltesszük későbbre, mert egyszer biztosan jó lesz valamire.”
A régiek többet tudtak hozzánk képest… Fel kellene eleveníteni az elfeledett ősi tudást!
Az ősi tudás felelevenítése létérdekünk, hiszen a XXI. században, - amikor ma még szinte mindenki a városra épülő amerikai-nyugati, tőlünk valójában idegen életformát majmolja és hajszolja -, csak ezzel a tudással valósítható meg az állami ön- és fenntarthatóság. Akkor, amikor a fenntarthatatlan idegen kultúra önmagától kezd összeomlani, lásd pl. a pénzügyi válságot 2008 óta, a lélek erkölcsi-morális süppedését, az élelmiszerként árult áfiumként zabáló szennymérgeket és vegy-szemetet. És ezek csak egyszerű hétköznapi ragadványok, a biológiai-pszichológiai fegyverként szolgáló embertelen humanitáriusságról még szót sem ejtek. Tehát a magyar paraszt tudására igen nagy szükség lesz, különben hogy lenne megoldható a korszerű és egészséges táplálkozásnak megfelelő élelmezés, agrárium? Úgy is fogalmazhatnánk más szempontból vizsgálva a kérdéskört, hogy a magyar parasztság volt az a réteg, mely évszázadokon át biztosította a Kárpát-medencében a túlélést. Nyilván, ha elfogy az olaj, és összeomlik az arra épülő idegen kultúra, csak a 100 évvel ezelőtt még jól funkcionáló tudás fogja biztosítani ismételten a túlélést, mert jelen állás szerint másképp nem megoldható. Persze mindennek az újbóli kialakításáig még sok víz fog lefolyni a Dunán.
Manapság egyre világosabbnak tűnik, hogy az összeomlás néhány éven vagy egy évtizeden belül bekövetkezik. Mi lesz akkor vajon a városokkal, és az ott élő tömeglakossággal? Visszaköltöznek többségükben vidékre? Emlékeznek majd még a luxusvacakért oly könnyedén feledett ősi tudásra? Te hogyan törnéd fel a földet és fognád termőre, Testvér, ha nem lesz kéznél egy lenézett paraszt?

Drótos Tamás – Hernád Völgye Háztáji Közösség

Az orosz befektetők átmozgatják a tőkéjüket a távol-keletre

Az elmúlt események fényében, amikor is az EU és az USA orosz befektetők és milliárdosok vagyonának befagyasztásával fenyegetőzik, nem kell meglepődni, ha ezek az emebrek nem vártak sokáig, és alternatívát kerestek a pénzük fialtatására.
Kína az egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - kereskedelmi partnere az oroszoknak. Kína állásfoglalása a krími események kapcsán egyérteművé tette az orosz állam fele (és ezek keresztük az orosz befektetők és nagytőkések fele is), hogy Kína egyértelműen kiáll az orosz érdekek mellett. Ezzel egy csapásra az ázsiai óriás igen vonzóvá vált. Az első fecske Alisher Usmanov milliárdos volt, aki gyorsan eladta az Apple és Facebook részvényeit, hogy az értékesítésből befolyt összeget már másnap az Alibaba Group-ba, és a jd.com-ba fektesse, ezek jelenleg Kínában a legjobban prosperáló kereskedéssel foglalkozó IT cégek.
Hídfő.net | Az orosz befektetők átmozgatják a tőkéjüket a távol-keletre
Az Alibabáról tudni kell, hogy 1999-ben alapította Jack Ma, jelenleg 25 ezer alkalmazottal rendelkezik. Az Alibaba eladásai és online térhódítása Kína leggazdagabb emberévé tette Jack Ma-t, vagyona 11,4 milliárd dollár jelenleg. Ide vásárolta be magát most Alisher Usmanov. Tulajdonostársai a Yahoo (24%-os tulajdonrész), és a japán Softbank (37%-os tulajdonrész). A maradék tulajdonrész Jack Ma kezében van főként.
Alisher Usmanovról továbbá tudni kell, hogy 100 millió USD értékben vett Apple részvényt közvetlen a cég 23%-os értéknövekedése előtt, amit most értékesített, gyakorlatilag aranyáron. Vagy többért. Ez amiatt érdekes, hogy az orosz befektetők által kivont vagyonok a nyugati gazdasábgól átkerülnek a keletibe, mindezt az USA és az EU elhamarkodott fenyegetései miatt. Nem vették figyelembe, hogy ezek az  üzletemberek nem feltétlen maradnak olyan országokban a pénzükkel, ami országok épp a hazájukat fenyegeti meg pénzügyi szankciókkal.
Usmanov egyébként megint kiváló érzékkel fektet majd be, hiszen az Alibaba most készül a tőzsdére. Eltekintve az egyéni vagyonszerzésétől, a részesedésvásárlás akkor is tőke biztosítása a vállalat számára, amivel munkahelyek jönnek létre, több áru mozog, több ráépülő szolgáltatásra lesz szükség, és nem utolsó sorban, több adót fizetnek a kínai államnak az előbb felsoroltak folyományaként.
Összességében elmondható, hogy az orosz állam jó érzékkel szorosra fűzte Kínával a gazdasági kapcsolatait az elmúlt években. 2013-ban a kereskedelmi ügyletek értéke elérte a 90 milliárd dollárt csak orosz részről. Tekintettel, hogy itt mind a két fél csak nyer az üzleten, szemben az USA-ban népszerű "csak az USA nyer az üzleten" megközelítéssel, nem kell csodálkozni, hogy Oroszország és Kína a politikai konfliktusok terén is számíthatnak a másikra.
A dollár összeomlása esetén látható, hogy Eurázsia igen komoly állásokból tudja folytatni az eddigi térnyerését.
Akinek még nem tűnt fel, a jövő elkezdődött. Tanuljatok kínaiul és oroszul. Építsetek gazdasági kapcsolatokat a két országgal. Ne feledjétek, hogy az egyik  ~140 millió lakosú ország, a másik ~ 1,3 milliárd lakosú ország. Minden árut és szolgáltatást, amit kitaláltok, el lehet adni ennyi ember közül valakinek. Nyissatok másodlagos számlákat orosz bankoknál, lehetőleg rubel alapúakat. Javasoljuk továbbá az euróból való befektetések lassú, ám annál biztosabb kivonását.
Nagy Kálmán

Putyin elnök nyiltan és egyenesen fogalmazott Kelet-Ukrajna lakóihoz:


A (kijevi B-R) hatalom nem legitim! A nép döntsön! Ha bántják őket (orosz nemzetiségűeket B-R) akkor az orosz hadsereggel fognak szembetalálkozni!

Путин совершенно открыто и точно дал понять жителям восточной Украины...

Vagy választanak maguknak ma nekik tetsző vezetőket, vagy ha úgy gondolják ücsöröghetnek a televizió előtt is, vagy a kocsmában, és kapnak egy olyan kormányt, amilyent megérdemelnek. Aztán válhatnak néhány napon belül törvényesen a fasiszta-banderista hatalom jobbágyaivá!

Hát gondolkodjon el Ukrajna népe: otthon ül?-vagy kimegy az utcákra!

A Krim már meghozta a maga döntését!

(http://www.e-news.in.ua/in-ukraine)

Bal-Rad komm : Nos-ez egy valóban nyilt, egyenes üzenet Kelet-Ukrajna népéhez! Vagy felkeltek a fasiszta horda ellen-vagy rabságba zuhantok! Döntenetek kell!
Bárhonnan is nézzük a dolgot, Oroszország elnöke-nagyon helyesen-FORRADALOMRA SZÓLITOTT FEL!
És nem mellékesen. SEGITSÉGET IGÉRT!

Oroszország elnöke ma Moszkvában elmondott nyilvános beszédének egy részlete az alábbi videon: “…Ukrajnának nincs legitim kormánya. Puccsal hatalomra került russzofób fasiszta banditák és gyilkosok garázdálkodnak…”




Putyin: nem hagyjuk, hogy a NATO elfoglaljon ősi orosz földeket


Vlagyimir Putyin orosz államfő bejelentette; Moszkva nem fogja hagyni, hogy a NATO megvesse a lábát az ősi orosz földeken. "Nem utasítjuk el a békés együttműködés lehetőségét, de semmilyen formában nem tűrjük, hogy a katonai szövetség itt legyen a határaink mellett, vagy a történelmi orosz területeken."
Putyin ezzel egyértelművé tette, hogy Kijevből a NATO bábkormánya el lesz takarítva. A parlament alsó- és felsőházához, valamint a Kremlben jelen lévő civil szervezetek küldötteihez intézett beszédében utalt rá, hogy Kijev ősi orosz terület, és a későbbiekben is ennek mentén fognak viszonyulni az ukrán kormányhoz. Oroszország védelmébe veszi a múlt hibáiból idegen országok fennhatósága alá került orosz lakosságot, azt követően sor kerül a határok rendezésére.

http://www.hidfo.net/2014/03/18/putyin-nem-hagyjuk-hogy-nato-elfoglaljon-osi-orosz-foldeket

Harckészültség a bankháború újabb szakaszára



A VÉSZ aktivistái 2

VÉSZ: “Tettekkel fogjuk bizonyítani: az ember fontosabb, mint a pénz… Családok sokaságának a tönkretétele nyerészkedés céljából – nem tűrhető el. Aki ezt megkísérli, kilakoltatjuk az országból, s a társadalmi összefogással szemben semmilyen erő nem lesz képes ellenállni.”

SzRTI: “A VÉSZ aktivistáit ismerve, – a bankároknak nem árt elkezdeni gondolkodniuk azon; – hogyan keveredjenek ki abból az egyre mélyebbé váló kátyúból, – melybe a nép fosztogatása közben beleragadtak…”

- A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) közleménye -

A Bankszövetség elnöke és az egyes kereskedelmi bankok nem reagáltak a Gyorsreagálású Önvédelmi Zónák (GYŐZ) Mozgalom 2014 február 12-én küldött „Megbékélést ajánló szelíd ultimátum”-ára, amelyet honlapunkon is leközöltünk.
A Bankszövetség elnökéhez eljuttatott „Szelíd ultimátumunkban” felszólítottuk a bankokat, hogy most, amikor a jogalkotó közhatalom a jogi feltételek rendezésével még mindig nem oldotta meg a hamisan devizahitelezésnek nevezett spekulatív kölcsön-manipuláció áldozataivá vált több százezer adós család sorsát, tegyenek gesztust a társadalom irányába, hogy létrejöjjön a megbékélés, és helyreálljon irántuk a közbizalom.
Azt kértük, hogy a jogi rendezés várható időpontjáig, ami (tekintettel a választásokra és az új Parlament és Kormány működésének megkezdésére) szeptember 30. lehet, önként vállaljanak kötelezettséget arra, hogy sem végrehajtási, sem árverezési, sem kilakoltatási eljárást nem indítanak, a már elindított eljárásokat pedig felfüggesztik. Ezt a moratóriumot az otthonukat jogszerűen elfoglaló, a törlesztőrészletek hitelezők általi egyoldalú, nagymértékű megemelése miatt, vagy szociális körülményeik folytán fizetésképtelenné vált, egyetlen otthonnal rendelkező, devizaalapú, lakóingatlan-jelzáloggal terhelt kölcsönszerződésekben érintett adósok esetére kértük.
A Bankszövetség elnökét kértük „Szelíd ultimátumunk” továbbítására az érintett kereskedelmi bankok felé, mielőbbi választ várva.
Válasz azonban nem érkezett.
Sajnálatos, hogy a bankok elmulasztották a megbékélés lehetőségét. Úgy látszik, naív feltételezés volt részünkről, hogy talán megváltozott a bankok stílusa, belátták, hogy nem lehet háborút folytatni az ellen a társadalom ellen, amelynek keretében működve haszonnal akarnak tevékenykedni.
Nem áll módunkban eldönteni, hogy a válasz megtagadása a bankok szokásos presztizs-allűrjeiből adódó üres, ostoba gőg eredménye-e, vagy pedig éppen annak a jele, hogy nem értették meg az idők szavát, s a hivatalos kilakoltatási moratórium lejártát, április 30-át követően neki akarnak látni az árverezéseknek és kilakoltatásoknak.
Mindenesetre riadót fújunk, készülni kell a bankháború új szakaszának megvívására.
Nem értünk egyet azokkal a szervezetekkel, amelyek gyűlések, vagy vonulások demonstrációival akarnak csupán fellépni. A magyar társadalomnak bőséges tapasztalatai vannak arról, hogy a puszta demonstrációkat éppen azok nevetik ki a leghangosabban, akikkel szemben zajlanak.
Nekünk viszont arról is gazdag tapasztalataink vannak, hogy senki nem neveti ki e hazában, sem a multik, sem a bankok, sem a spekuláns pénz-oligarchák, ha a GYŐZ Mozgalom, vagy a VÉSZ akciócsapatai megjelennek, demonstrálnak, vagy akciót hajtanak végre ellenük.
Ennek megszervezését kell előkészítenünk, és minden tönkretett, becsapott, vagy szolidaritásból együttérző embert ehhez hívunk csatlakozásra.
Országos szinten kell megszerveződni, de az erőket nem szabad szétforgácsolni. Nem „általában” kell a bankszféra ellen fellépni, hanem konkrétan egy bankot kell kiválasztani azok közül, amelyek árverezésekre és kilakoltatásokra vetemednek. A kiválasztott bank ellen meg kell indítani a támadást a következő „hadműveleti terv” szerint:
1. Az árverezéseket és kilakoltatásokat kezdeményező bankokat az érdekvédelmi társadalmi szervezetek feketelistára helyezik, Magyarország „közellenség-bankjainak” nyilvánítják őket, a feketelistát nyilvánosságra hozzák.
2. A feketelistán szereplő bankok közül kiválasztanak egyet, működésének megsemmisítése céljából. Nevezzük ezt célbanknak.
3. A célbank lebénítása érdekében, a célbank összes fiókjában „ügyintézési akciót” kell végrehajtani. Ennek mottója: „Nem jövünk ki addig a bankból, amíg mindent meg nem értettünk!”
Az akció lezajlása: a bankfiókba bemegy 12-14 aktivista, sorszámot tépnek, és amikor sorra kerülnek, mindennemű fegyelmezetlenség, vagy hangoskodás nélkül leülnek az egyes ügyintézőknél, kikérik a szerződéstervezeteket, üzletszabályzatokat, s ha kell órákon keresztül, minden mondat értelméről felvilágosítást kérnek az adott ügyintézőtől. Nem lesz nehéz dolguk, mert a bankok szándékosan úgy fogalmazzák meg dokumentumaikat, hogy ne lehessen megérteni azokat.
Tapasztalataink szerint néhány perccel az akció kezdete után a bankfiókok bezárnak. Ekkor a fiók előtt várakoznak az aktivisták, s azonnal visszatérnek, mihelyt a bank újra kinyit. Ezt a külső várakozást rendőrségen bejelentett demonstrációra kell felhasználni.
4. Az akciókkal egyidejűleg az érdekvédelmi társadalmi szervezetek közleményben szólítják fel a betéteseket, hogy a célbankból vegyék ki a pénzüket, a becsapott, tönkretett családokkal érzett szolidaritásból, és mert a célbank működése amúgy is le fog bénulni.
Ezt egyetlen bank sem képes túlélni. Ha egy bank működésének megsemmisítése nem volt elég, és folytatódnak a kilakoltatások, jön a következő bank, és így tovább.
Ezt tette az 'Év Bankára'
Egyáltalán nem célunk bármely bank tönkretétele, vagy a pénzügyi rendszer megingatása. Viszont azt a szociális katasztrófát meg fogjuk akadályozni, amely az árverezések és kilakoltatások végrehajtásával bekövetkezne.
Tettekkel fogjuk bizonyítani: az ember fontosabb, mint a pénz, az emberi élet, és különösen a fenyegetett sok tízezer gyermek életérdeke előbbre való minden pénzérdeknél.
A FIDESZ-KDNP pártszövetség négy év alatt, kétharmados parlamenti többség birtokában sem oldotta meg ezt a morális-szociális-pénzügyi szempontból egyaránt súlyos problémát. Ez akkor is így van, ha azt is hozzá kell tennünk, hogy nagy eredményeik is vannak.
A jogi organizáció legmagasabb jogalkalmazó testületei e kérdés rendezésében sorra visszadobják a labdát a jogalkotó közhatalom térfelére. S miközben ez a labdázás éveken át folyik, több százezer család élete rettegésben zajlik, hogy vajon mikor fogják elveszteni egyetlen otthonukat.
Ebben a helyzetben a társadalom önvédelmi szervezeteinek kell megmutatniuk – szigorúan erőszakmentes, de hatékony eszközökkel és módszerekkel -, mit tűrnek el és mit nem tűrnek el ebben az országban. Családok sokaságának a tönkretétele nyerészkedés céljából – nem tűrhető el. Aki ezt megkísérli, kilakoltatjuk az országból, s a társadalmi összefogással szemben semmilyen erő nem lesz képes ellenállni.
Így vettük tudomásul, hogy a bankok elutasították a megbékélést és a bizalom helyreállítását.
Tisztelettel: Éliás Ádám elnök (VÉSZ és GYŐZ Mozgalom) – veszov.hu
SzRTI megjegyzés: A VÉSZ aktivistáit ismerve, – a bankároknak nem árt elkezdeni gondolkodniuk azon; – hogyan keveredjenek ki abból az egyre mélyebbé váló kátyúból, – melybe a nép fosztogatása közben beleragadtak.
És, ha majd egyre többen csatlakoznak a VÉSZ akciócsapataihoz, – a bankárok a saját bőrükön is megtapasztalják majd azt a módszert, amit eddig csak ők alkalmaztak az emberekkel szemben, hogy; – “Nincs kegyelem.”
Szabad Riport

Pénzt követelne Oroszországtól a kijevi banditahad

Az orosz külügy meglepetéssel értesült Jacenyjuk legújabb pénzszerző ötletéről. A kijevi zsidóhorda végrehajtójának legújabb pénzcsináló ötlete az, hogy Oroszország-mint a volt Szovjetunió legfőbb jugutódja-fizessen a kijevi hordának. Az orosz külügy emlékeztet a pofátlan ötletelés hallatán, hogy az Orosz Föderáció és Ukrajna kormányai 2005 március 31-én megállapodtak egymással atekintetben, hogy az 1994 december 9.-i “zéró opció” az elszámolás egyenlege. Azon a napon ugyanis hatmilliárd-nyolcszázmillió USA dollár volt Ukrajna “ráeső része”-amivel a Szovjetunió felé tartozott. Amennyiben Ukrajna forszirozgatja a kérdést, úgy most először neki kellene fizetnie mintegy húszmilliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget a fő örökös Oroszországnak.
Ha ez megtörténik, Oroszország kész megvizsgálni tárgyalásokon a “zéró opció” lehetőségét.-áll az orosz külügyminisztérium tegnapi reagálásában.
(Forrás: http://www.mid.ru/brp_4.nsf/newsline/F628A729F3DA787944257C9E005CAACD )

Bal-Rad komm : Egészen kétségbeejtő állapotba hozta anyagilag is Ukrajnát a zsidó rablóhorda. Az ország aranytartalékait elajándékozták. A remélt nyugati segitség helyett csak biztatásokat kapnak. Pénz sehol. A rablóhordát viszont az ordashaddal együtt tartani kellene valamiből-de nincs pénz!
Mint ahogyan nincs pénz lassan már az ország működtetésére sem.
Akadozik, és egyre jobban húzódik a közalkalmazotti fizetések és a nyugdijak folyósitása.

Ezért hát előcibálták azt az ötletet, hogy Oroszország fizessen nekik! Holokauszt-kárpótlás szóba sem jöhet, ezért hát valami újabb ötlettel álltak elő.
Csakhát kissé elkapkodták az ötletet! Ezt is!

Megjött a “Szamum”

Ezer tonnát nyom, száz kilométer per órával képes száguldani, tele van rakétákkal és haditengerészekkel. Az orosz flotta Szamum légpárnását a Krím félsziget környékén kapták kameravégre.
Az oroszok légpárnás gépszörnye a szevasztopoli öböl egyik eldugottabb mellékcsatornában várja a parancsokat. A 2000-ben tengerre bocsátott Szamum is megérkezett Szevasztopolhoz.
A Szamum rakétás korvett kettős hajóteste egy merev oldalfalú légpárnás, ahol a haladási sebesség által keltett beáramló levegő kiemeli a hajót a vízből. A kettős hajótest merev szoknyaként funkcionál, a kiemelkedő hajótest közegellenállása pedig értelemszerűen jóval kisebb, ezért a Szamum képes akár az óránkénti 105 kilométeres sebességet is elérni.
Az 1000 tonna súlyú, 64 méter hosszú, 18 méter széles korvett fedélzetén 68 főnyi személyzet telejsít szolgálatot harci szituációkban, békeidőben csupán 31-en szolgálnak rajta. A Samumot nyolc Moszkító típusú rakétával szerelték fel, amelyek tengeri és szárazföldi célpontok ellen egyaránt bevethetőek. Ezen felül 20 légvédelmi rakéta, és két rendkívül nagy teljesítményű automata gépágyú (AK-630) is az megtalálható rajta. Utóbbiak percenként 6000 lövedéket lőnek ki.
Már csak a kijevi ordasok izgalomban tartására. Egy kis barátságos fröcskölés.

http://balrad.wordpress.com/2014/03/18/megjott-a-szamum/

Döbrögi: elemi érdekünk, hogy munkahelyet hozó befektetők érkezzenek

A munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta a Nemzet Patkánya ma Mezőtúron, a RAFI Hungária Kft. harmadik üzemcsarnokának átadásán.
Döbrögi imigyen károgott: a magyar ipar a német iparral való együttműködés nélkül nagyon nehezen tudna megállni a lábán, ezért “elemi érdekünk, hogy érkezzenek ide olyan külföldi befektetők, akik nem elvisznek valamit, hanem hoznak, munkahelyeket hoznak létre”. Ez az eszement arról nem szónokolt most sem, hogy a rendszerváltáskor másfél millió MAGYAR munkahelyet számoltak fel a politikai maffiacsoportok. Arról sem fecseg, hogy MENNYIBE IS KERÜL a MAGYAR KÖLTSÉGVETÉSNEK egy-egy újabb rabszolgatartó befogadása és támogatása? Arról halandzsált csak, hogy a következő négy évben az a tervük, hogy komoly fejlesztéseket hajtanak végre az ország ezen térségében is, amihez munkahelyek kellenek és partnerek a gazdasági életből. A futballőrült hosszabb távú fejlesztési együttműködést helyezett kilátásba a RAFI Hungária Kft.-vel hordájánaki várható választási győzelme esetén.
Fölfogta már a bomlott elméjű zsebcézár, hogy Magyarország önerőből már semmiféle értékteremtő beruházásra nem képes-NEKI IS KÖSZÖNHETŐEN!
Ám azon nem hajlandó eltűnődni, hogy minden egyes “befogadott munkahelyteremtővel” csak növekszik hazánk gazdasági alávetettsége és kiszolgáltatottsága! Mindezek tetejébe még komoly összegekkel is csábitják a spekulánsokat a magyarországi “lehetőségek” kiaknázására. Azok meg persze hogy jönnek! Ilyen könnyű zsákmányt ki nem hagyhatnak!


http://balrad.wordpress.com/2014/03/18/dobrogi-elemi-erdekunk-hogy-munkahelyet-hozo-befektetok-erkezzenek/

Hallgat a média Olaszország felbomlásáról

Miközben a krími referendum mindenhol a média figyelmének középpontjába került, az Európai Unión belül, Velencében lezajló népszavazás gyakorlatilag a média teljes érdektelensége mellett zajlik le. Médiacsendnek nem nevezhető, hiszen néhány médiaorgánum érintőlegesen beszámolt róla - de szándékosan nem irányítják rá a figyelmet.
Péntekig Velencében referendumot tartanak a Veneto régió Olaszországból kiszakadásáról. Ez a referendum itt van a küszöbünkön, mégsem beszélnek róla, mert a tartomány függetlenedését követően kilépne az Európai Unióból és a NATO-ból, valamint felhagyna az euro használatával.
A Veneto tartomány leszakadásáról kiírt népszavazást nem kezelik kellő komolysággal, mert ez egy online népszavazás, a több mint 3,8 millió választó vasárnaptól péntekig adja le a szavazatokat. Ettől függetlenül a referendum könnyen lehet eredményes és legitim, hiszen a függetlenségi mozgalom abszolút támogatottságot élvez Veneto tartományban, emellett helyi vezető politikusok és nagyvállalatok vezetői is támogatják. Ha a többség az elszakadás mellett dönt (közvélemény-kutatások szerint 65% körüli eredmény várható), a tartomány vezetői azonnal bejelentik Veneto régió leszakadását és megkezdik egy új alkotmány kidolgozását. Ez azt jelentené, hogy a térképen Olaszország és Szlovénia közé beékelődik egy független Velencei Köztársaság.
Hídfő.net | Hallgat a média Olaszország felbomlásáról
Veneto Olaszország egyik legnagyobb és leggazdagabb tartománya, több mint 5 milliós lakossággal. Az elszakadási törekvés egyik fő kiváltó oka, hogy a Brüsszel parancsait végrehajtó római bürokrácia egyszerű gyarmatként kezeli a tartományt: beszedi az adókat, amiből aztán semmi nem jut vissza a tartomány fejlesztésére. Veneto lakosainak többsége tudatában van annak, hogy az életszínvonaluk amiatt csökken drasztikusan, mert Róma az ő pénzükön segélyezi a déli tartományokat. Nincs ez másként a szomszédos tartományokban sem. Ha Veneto kikiáltja függetlenségét, az újabb tartományok függetlenedéséhez vezet, és Olaszország északi tartományai laza szövetségi rendszert alkotva ("Északi Liga") válhatnak függetlenné.
A venetoi függetlenségi mozgalom aktivistái a Skócia és Katalónia kiszakadásáról kiírandó referendum hatására látták elérkezettnek az időt, hogy Olaszország és a Velencei Köztársaság közé újra határvonalat húzzanak, és ezzel megalapozzák egy ötmilliós ország gazdagságát Európa közepén.

http://www.hidfo.net/2014/03/18/hallgat-media-olaszorszag-felbomlasarol

Barcelona kész elválni Madridtól

Barcelona kész elválni Madridtól

Az idei európai függetlenségi referendumok között a Krím félszigeten rendezett népszavazás volt az első. A Krím lakosait követően a skótok és a katalánok is élhetnek önrendelkezési jogukkal. Enrique Ravello, aki Katalóniát képviseli a spanyol parlamentben megfigyelőként jelen volt a Krímben.

Még 2013 januárjában elfogadta az autonómia szuverenitásáról szóló deklarációt a katalán parlament, amely alapján a lakosok önállóan dönthetnek politikai jövőjükről.
Amikor a spanyolországi szakadárok kerülnek szóba, akkor elsősorban a baszkokat és a számos terrorakcióban részes ETA szervezetet említik. Ugyanakkor nem csupán ők akarnak kikerülni Madrid ellenőrzése alól. Az utóbbi években a katalán régió lakosai is egyre gyakrabban beszéltek az önrendelkezési jogról. Igaz, ők a baszkoktól eltérően kimondottan békés eszközökhöz folyamodnak. Katalónia lakosai a királyság más alattvalóihoz képest eltérő kultúrára és nyelvre hivatkoznak. Alekszej Kuznyecov szakértő véleménye.
A katalánok valóban más nép, Spanyolország soknemzetiségű állam. Vannak kasztíliaiak, baszkok, és katalánok, akik mindig is széles autonómiát akarnak maguknak a spanyol királyság kötelékében.
Katalónia nem egyszer akart szuverén állam lenni. Különösen megnövelték a szeparatista hangulatot a Franco diktatúra idején tapasztalt megtorlások. 1978 óta Katalónia autonóm közösség. Egyike annak a 17 spanyolországi régiónak, amelynek saját kormánya és parlamentje van. Ráadásul a helyei hatóságok gyakorolják a hatalmat a bíróságok, a rendőrség és az oktatás fölött is. Ugyanakkor nincs joguk a pénzügyi függetlenségre. Ez pedig Spanyolország leggazdagabb régiója szempontjából elvi jelentőségű – mondja Vlagyiszlav Belov politológus.
Katalónia olyan régió, amely a területén beszedett adókat más spanyol régiók javára újraelosztja. A katalánok gondolhatják úgy, hogy meg tudnak élni önállóan is, a főváros útmutatása nélkül. Elvben maguk is képesek meghatározni fejlődésük menetét. Katalónia, mint lehetséges önálló államalakulat képes magát ellátni.
A katalánok az év végére, novemberre tűzték ki a referendumot a függetlenségről. Nem kétséges, hogy a többség támogatni fogja Madrid és Barcelona „válását”.
Artyom Kobzev



Duplájára emelkedett az éhezők száma Magyarországon

A válság előtti évekhez képest közel kétszer annyian vannak azok Magyarországon, akik úgy érzik, még élelemre sincs elég pénzük. Az OECD felmérése szerint 2011/2012-ben a magyarok 30 százaléka tartozott ide, míg 2006/2007-ben ez az arány 17 százalék volt.

A válság után a legtöbb országban megindult a gazdaság kilábalása, a GDP növekedését azonban nem követte a munkaerőpiac helyzetének javulása, sok helyütt a "jobless recovery", azaz munkahelyteremtés nélküli kilábalás jelei láthatók. A munkanélküliség magas maradt, a válság pedig különösen a szegényebb rétegeket ütötte meg. Főleg a fejlett országokban volt jellemző, hogy az elmúlt években erőteljesen meghúzták a költségvetési nadrágszíjat, az eurózónában az adósságválság több országban jelentős kiadásbeli visszavágásokat kényszerített ki. A kiadáscsökkentés és az állam szerepének megítélése ugyanakkor nem egységes még Európán belül sem. A portugálok és franciák például nagy többségben támogatják a költségvetési kiadások csökkentését, de az északi országok, például svédek esetén inkább nem - derül ki az OECD frissen megjelent Society at Glance 2014 kiadványából.

Nyilván a megszorítások többségében nem segítettek a szegényebb rétegek helyzetén. Az OECD szerint például nem a válság közben kellene a munkanélküli ellátásokat csökkenteni. A válság során a jövedelem egyenlőtlenségek is megnőttek.

Az OECD néhány, a társadalmi helyzetet ábrázoló indikátort külön felületen is megjelenít (lásd alsó ábra). Ebből például kiderül, hogy az OECD országai között Magyarországon vannak a harmadik legtöbben azok, akiknek még az ételvásárlás is anyagi gondot okoz. Pontosan a kérdés úgy szólt, "Volt-e az elmúlt 12 hónapban olyan alkalom, amikor nem volt elég pénze élelmet vásárolni magának vagy családjának?" A kérdést a válság előtt (2006/2007-es eredmények átlaga) és utána (2011/2012 átlaga) is feltették. A magyarok 30,8%-a adott a válaszra igent, ennél többen csak Törökországban és Mexikóban. A magyar adat különösen jelentősen romlott 2006/2007 óta, akkoriban ugyanis az arány még csak 17 százalék körüli volt.
Duplájára emelkedett az éhezők száma Magyarországon
Klikk a képre!

Az alábbi ábrán kiderül még az is, hogy a magyarok nagyon kevéssé bíznak kormányukban (23%), bár ez korábban is így volt, a helyzet némileg (3,8 százalékponttal) romlott a válság óta. Igen jelentősen romlott az intézményekbe vetett bizalom (-25 százalékpont), de nem csak nálunk, bár az intézményekbe vetett bizalom így már olyan kicsi, hogy annál csak néhány, főleg válság sújtotta és dél-amerikai országban rosszabb a helyzet.

Az állami szociális kiadások pedig egyedülállóan (OECD-ben egyedül) csökkentek Magyarországon.

A kék oszlopok jelzik a magyar adatokat, balról a legutóbbi adat, jobbról a válság előtti állapothoz képesti eltérés látható.
(portfolio )

A kórházba kerülő gyerekek majdnem kétharmadát fenyegeti az alultápláltság

A betegséghez kapcsolódó alultápláltság veszélye a magyar kórházakba kerülő gyerekek csaknem kétharmadát fenyegeti, 12 százalékukat pedig súlyosan – derült ki a magyarországi gyermekkórházakban végzett felmérésből.
Nem csak a sovány gyerekek lehetnek alultápláltak, az energia- és tápanyaghiány a túlsúlyos gyerekeket is érintheti. A probléma abból is adódhat, ha a gyermek nem képes azt a mennyiségű és minőségű táplálékot elfogyasztani, amire a gyógyuláshoz szüksége van.
A legkisebbeket fenyegeti a legnagyobb veszély: két-három éves korig az alultápláltság hátráltatja a növekedést, az agy és az izomzat fejlődését, ami később jelentősen ronthatja a mentális teljesítményt. A nem megfelelő tápláltsági állapot emellett fokozza a fertőzések iránti hajlamot, megnyújtja a kórházi tartózkodások időtartamát, lassítja a műtéti beavatkozások utáni felépülést, rontja az iskolai eredményeket és hátráltatja a szocializációs folyamatokat is.
Európában már több országban kötelezően bevezették a mindössze háromperces szűrést, amely hazánkban is több ízben bizonyított, de még mindig nincs benne a protokollban. A módszer segítségével időben diagnosztizálni lehet a kóros tápláltsági állapotot, és mihamarabb elkezdhető a szükséges terápia. A megfelelő táplálkozás vagy táplálás pedig nagyon komoly segítséget nyújt a szervezetnek a betegségek legyőzésében.
„A táplálkozástudomány egyre fontosabb területe az egészségügynek, miután a krónikus betegségek egy része megelőzhető lenne az olyan rizikótényezők kizárásával, mint az energia- és a tápanyaghiány” – hangsúlyozta Veres Gábor, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának egyetemi docense. A szakember, aki egyben a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság elnöke is, úgy véli, nagyon fontos, hogy minden hazai kórházban és a háziorvosi rendelőkben is bevezessék a szűrést, megelőzve ezzel a későbbi szövődményeket.
A hazai kutatás során 27 kórházban 1117 gyermek vett részt, a kicsik 52 százalékát közepesen fenyegette az alultápláltság kockázata, 12 százalékukat pedig súlyosan, ami azonnal beavatkozást, azaz táplálásterápiát igényel. A különbség jelentős az egyes kórházak között: a városi kórházakban minden második gyermek, míg az egyetemi intézményekben a kicsik csaknem háromnegyede ki volt téve az alultápláltság kockázatának. Miután ezek az intézmények a súlyosabb esetekkel foglalkoznak, egyértelmű összefüggés mutatható ki a betegségek súlyossága és a rossz tápláltsági állapot között.
(Szerző: VG)

A Dnyeszter Menti Köztársaság is Moszkvához fordul segítségért

Transzdnyesztria (Dnyeszteren Túli Terület, Dnyeszter Menti Köztársaság) parlamentje megszavazta a formális segítségkérést Moszkvától a rendkívüli helyzetre való tekintettel. A parlament és civil szervezetek egyetértésben kérik az orosz Állami Duma Szövetségi Közgyűlését, hogy foglalkozzanak az ügyükkel, és lakosaik kapjanak orosz állampolgárságot továbbá államszervezetüket integrálják az Oroszországi Föderációba.
Dnyeszter Menti Köztársaság (Transnistria, zöldel jelölve) elhelyezkedése a térképen. Területe hozzávetőlegesen Csongrád megyével megegyező.
A Dnyeszter Menti Köztársaság 2006-ban a krímihez hasonló referendumot tartott, aminek eredményeképp elszakadtak a Moldáv Köztársaságtól. Ezt követte nem sokkal később az új Dnyeszter Menti Köztársaság parlamentjének a döntése, hogy az orosz jogrendszer gazdasági és civil részre vonatkozó részeit adaptálják. 2013-ban a Dnyeszter Menti Köztársaság elnöke, Yevgenyij Scsevcsuk javaslatott tett a rubel bevezetésére, indoklása szerint így könnyebb lenne a pénzügyi tranzakciókat elvégezni a vámúnióba tartozó országokkal.
Látható, hogy az átrendeződés már javában tart, és a közeljövőben sor kerül a mesterséges államok határainak felülvizsgálására. Románia jelen formájában éppen ilyen mesterséges állam, emiatt jobban teszi, ha az átrendeződés közepette nem újabb NATO fegyverzetek telepítésével és háborús provokációval veszi magára az utolsó csatlós szerepét.

http://www.hidfo.net/2014/03/18/dnyeszter-menti-koztarsasag-moszkvahoz-fordul-segitsegert



Elindult a lavina - újabb területek csatlakoznának Oroszországhoz

A Moldovától leszakadt, magát Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaságnak nevező terület arra kérte az orosz parlamentet, hogy a Krímhez hasonlóan tegyék lehetővé csatlakozását Oroszországhoz.
A Moldovától leszakadt Dnyeszter-mellék, amely 1990-ben orosz segítséggel, népszavazás után független államnak nyilvánította magát, arra kérte az orosz parlamentet, hogy tegye lehetővé csatlakozását Oroszországhoz. A Moldovával vívott rövid 1992-es háború után kötött béke értelmében a moldáv hatóságoknak nincs beleszólásuk a terület irányításába.


A Dnyeszter keleti partján végighúzódó, Csongrád megye nagyságú köztársaságot egyetlen állam sem ismeri el. Lakosainak többsége orosz ajkú. Moldova elnöke, Nicolae Tamofti nyilatkozatban reagált a kérésre, jelezve, hogy az orosz kormány bármilyen döntése a területtel kapcsolatban a rossz irányba tett lépés lenne - jelentette a BBC.
Egy 2006-as referendum megerősítette ugyan a Dnyeszter-mellék függetlenségét (az MTI szerint ugyanezen a népszavazáson az Oroszországhoz való csatlakozásról is szavaztak, amit 97,2% támogatott), ám ennek törvényességét nem ismeri el a nemzetközi közösség. A régió vezetősége most egy Dumában elfogadott törvényre hivatkozik, amely reményeik szerint megkönnyítené számukra a visszatérést Oroszország anyácska kebelére.


A Kremlt támogató Csak Oroszország párt olyan jogszabály-tervezettel állt elő, amely megkönnyíti az erre pályázóakaró térségeknek a csatlakozást Oroszországhoz. A párt azt tudatta a Vedomosztyi című lappal, hogy felgyorsították a beterjesztést a Krím belépésének megkönnyítése érdekében. Az orosz törvényhozás mindkét házában a Vlagyimir Putyin elnököt támogató politikai erők vannak többségben.
A Vedomosztyi értesülései szerint a Dnyeszter-mellék csatlakozási szándékát felerősítené, ha Moldova társulási szerződést írna alá az Európai Unióval, amit az ország vezetői terveznek. Ugyanez a szándék volt a kiindulópontja az Ukrajnát megtépázó, és immár megcsonkító politikai válság kialakulásának. A térségben az ukrán krízis elmélyülésével párhuzamosan nő a feszültség.
"Nagyon sok a közös a Krím félszigeten történő események és a Dnyeszter Menti Köztársaság helyzete között" - hangsúlyozta Nicolae Timofti moldovai államfő. "Vannak olyan információink, miszerint a jelenlegi helyzet felforgatására irányuló konkrét törekvések észlelhetőek" - nyugtalankodott Timofti. Példaként elmondta: a Dnyeszteren túli terület parlamentjének szóvivőjét Moszkvába küldték, hogy azt kérje a Kremltől, csatolják a területet a Krím mintájára Oroszországhoz.
A Digi 24 hírcsatorna úgy tudja, hogy az autonóm Gagauzia vezetője is hasonló kéréssel fordult Moszkvához.


Frissítés: Basescuék EU-s egyezményektől várják az újabb területek orosz csatlakozásának megakadályozását
Románia azt kéri az Európai Uniótól, hogy mielőbb írja alá a tavaly parafált társulási és szabadkereskedelmi egyezményt a Moldovai Köztársasággal, amelynek területi épségét különböző, Oroszországhoz csatlakozni szándékozó területrészek elszakadási törekvése fenyegeti - jelentette be szerdán Traian Basescu román államfő, miután Jászvásáron (Iasi) találkozott Nicolae Timofti moldovai elnökkel.
Basescu közös sajtóértekezletükön kijelentette: biztos benne, hogy Oroszország terjeszkedése nem áll meg a Krím félszigeten, csak az a kérdés, mikor tesz újabb lépéseket az egykori Szovjetunió határainak helyreállításáért. A román elnök szerint nem kellene már folyton "meglepődni" Oroszország lépésein, mint 2008-ban a grúziai, idén pedig az ukrajnai válság esetében, és a Nyugatnak is meg kell értenie, hogy nem szabad száz százalékig megbíznia az orosz ígéretekben.
Basescu szerint Moldovára is fenyegetés az, hogy Oroszország megszegte a 1994-es budapesti memorandumot, amelyben Oroszország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia közösen vállalta Ukrajna szuverenitásának és területi épségének szavatolását cserében azért, hogy Ukrajna lemondott az atomhatalmi státusról. A felek úgy értékelték, hogy közös érdekük gyors intézkedésekkel bátorítani Moldova európai irányultságát.
Timofti azt kérte, az EU határozzon meg egy menetrendet és céldátumot Moldova csatlakozására. Leszögezte: Moldova sem ismeri el és a nemzetközi jog súlyos megsértésének tekinti a Krím orosz annektálását.
A sajtóértekezleten elhangzott: nyárig elkészül a Jászvásár (RO)-Ungheni (MD) gázvezeték, és a két országot közötti új villamosenergia-vezeték román oldalán már a műszaki próbákat végzik.
A felek a térség biztonságát fenyegető feszültségforrásokat is áttekintették, de erről nem közöltek részleteket. A moldovai és a román vezetők attól tartanak, a Krím annektálása után a - nemzetközi szinten Moldova autonóm térségének tekintett, valójában már két évtizede önállósult - Dnyeszter menti szakadár köztársaság Oroszországhoz csatolása következik.
Mihail Burla, a Dnyeszter mente törvényhozási szerepét ellátó legfelső tanács elnöke kedden levélben kérte az orosz alsóház elnökétől, hogy Moszkva vegye fontolóra a terület Oroszországhoz csatolásának lehetőségét - közölte a Jurnal de Chisinau online kiadása.
A Moldovai Köztársasághoz tartozó szakadár Dnyeszter-mellék egy oroszok, ukránok és moldávok (románok) lakta, megyényi, keskeny földsáv a Dnyeszter folyó keleti partján. 1990 szeptemberében nyilvánította ki függetlenségét, amelyet egyetlen ország sem ismert el. A szakadár terület és a chisinaui vezetés közti két évig elhúzódó fegyveres konfliktusnak az 1992-ben aláírt fegyverszünet vetett véget. Azóta ezen a területen orosz "békefenntartó" csapatok állomásoznak.

MTI




Újabb ajánlkozás Moszkvának! Bukaresti hideglelés?


A Dnyeszter Menti Köztársaság is bejelentkezett a Kremlnél, hogy ők szívesen követnék a Krím példáját és csatlakoznának az Orosz Föderációhoz. Az Ukrajnával délnyugaton határos, Moldovából de facto kiszakadt terület ajánlkozása bizony minőségileg új helyzetet eredményez.(het)
A mintegy félmillió lakosú Transznyisztria parlamentjének elnöke írt most moszkvai kollégájának, és arra kérte: Oroszország fogadja be őket. A Moldován belül autonómiával rendelkező Transznisztria lakosai legutóbb 2006-ban egy népszavazáson óriási többséggel nyilvánították ki ezen akaratukat, ám ezt az eredményt Moldova figyelmen kivül hagyta, és Moszkva sem nagyon törte magát érvényt szerezni a döntésnek.
Tekintettel arra, hogy Transznyisztriában is viszonylag magas az orosz anyanyelvű lakosság aránya-mintegy 25 százalék-Tiraszpol mos “szaván foghatja” akár Putyin elnököt, aki ugye azt igérte, hogy…
Nyilvánvaló, hogy a tiraszpoli ötlettől Bukarest hátán a hideg fog futkosni. Hát még ha abba belegondolnak, hogy nem is olyan sokára Moldovában is választások lesznek! Abban a Moldovában, ahol azért megintcsak szép számmal élnek orosz anyanyelvűek, és bizony magyarok is. Ráadásul-tetézve Bukarest gondjait-Moldovában a választások nagy esélyese a kommunista párt. Amely viszont éppenséggel nem russzofóbiájáról ismert. De hogy teljes legyen a románok “öröme”-a moldovai kommunisták ugyancsak ellenzik Moldova (Besszarábia) román annexiós ábrándjait. Viszont elképzelhető róluk, hogy nem vennék rossz néven, ha Oroszország-adott esetben-őket is kebelébe fogadná!
Ám HA CSAK Transznyisztria kérésénél maradunk, és azt Moszkva hajlandó lenne akceptálni, akkor bizony kijelenthetjük: a kijevi horda tenger nélkül maradna! Mert akkor bizony Oroszország nem egy keskeny kis tranzitfolyosón keresztül akarná bonyolitani a forgalmat az új hazatérő és az anyaország között!
Adja Isten, hogy a Kreml befogadja Tipaszpol kérelmét, és teljesitse azt!
(B-R )

Erős paprika

Az erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási arány jóval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).

A paprikának azonban emellett számos más jótékony hatása is van…

A tudósok arra is rájöttek, ha valaki  erős paprikát  fogyaszt reggelire vagy ebédre, akkor az illető aznap kevesebbet eszik étkezések közben, étkezés után. A kísérletekben részt vevő emberek, akik reggelihez erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, mint más napokon.  A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogén szer, ami növeli az
anyagcserét, fokozza a kalória és zsírégetést. Nem véletlenül tartalmaz számos modern zsírégető kapszaicint.
Óriási meglepetésre az erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben az is kiderült, hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre is jótékony hatással van, ha csípős ételeket fogyasztanak.
A paprika kapszaicin tartalma növeli a vérellátást a gyomor nyálkahártyájában, így természetes úton segít és regenerálja azt. A vérkeringést mindenhol, belső szervektől a bőr felszínéig, az egész testben fokozza.
 
A Duke Egyetem tanulmánya szerint a kapszaicin a belek gyulladásos betegségeinek gyógymódját jelentheti.
A chili pedig megvédi a gyomrot az aszpirin hatásaitól. Antibakteriális tulajdonságai miatt a kapszaicin hatásos arcüreggyulladás esetén, emellett nátha esetén enyhíti az orrdugulást és hasznos lehet allergiaproblémák enyhítésében is. 
 
A szív és érrendszeri problémák enyhítésében is nagy szerepe van, csökkenti a koleszterin-, és triglicerid-szinteket, valamint képes feloldani a fibrint, amely a vérrögök kialakulásáért felelős. A szervezetben kialakuló tumorok sokszor fibrin védőbevonattal alakulnak ki, így ennek feloldása a tumorokat kiszolgáltatott állapotba hozza. 
   
Az olyan étkezési kultúrákban ahol gyakrabban fogyasztanak csípős paprikát, sokkal alacsonyabb a szívroham és az agyvérzés előfordulási aránya. 
   
Tehát nagy előnyben van, aki szereti a csípős paprikát, mert nemcsak az ételeket varázsolja ízletesebbé számára, hanem fogyasztásával az egyik leghatékonyabb rákölő is a szervezetébe jut, s mindeközben még fogyaszt.

Az iráni külügyminiszter lemondta a vacsorát Catherine Ashtonnal

Javad Zarif iráni külügyminiszter hétfőn este Bécsben vacsorára lett volna hivatalos Catherine Ashtonnal, aki az európai diplomácia főcionista feje. A vacsora az iráni atomprogramról szóló tárgyalások második fordulóját előzte volna meg, ami az ENSZ Biztonsági Tanács és Irán között zajlik.
Hídfő.net | Az iráni külügyminiszter lemondta a vacsorát Katherine AshtonnalJavad Zarif
Zarif és az iráni külügy nem adott hivatalos indoklást a lemondásra, az iráni média mégis ünnepli a döntést. Az iráni külügyminisztérium szóvívője, Marzieh Rocs szerint Catherine Ashton lépései "bőven túlmutatnak a diplomáciai protokollon" és egy ilyen lépés "nem illeszkedik az iráni hagyományokhoz, továbbá beavatkozás az iráni belügyekbe". Marzieh Rocs hangsúlyozta, hogy "az ilyen és ehhez hasonló lépések nem szolgálják a kétoldalú kapcsolatok javulását."
Az iráni külügyminisztérium figyelmeztette továbbá Ausztriát hivatalos csatornákon, hogy Irán nem tartja elfogadhatónak az ilyen illetéktelen találkozók szervezését.
A világpolitikai erőegyensúly végre a dolgozó és értékteremtő népek felé tolódik el a kizsákmányoló és romlott nyugat helyett. Iránnak és szorgos népének kijár a tisztelet, hagyományok terén pedig mindenképpen, amibe az európai "fődiplomata" most belegyalogolt, mint elefánt a porcelánboltba. Nem tartjuk valószínűnek, hogy Irán, aminek a nevében is benne van, hogy Iszlám Köztársaság, jó néven veszi, ha egy nagyszájú és felforgatásairól ismeretes nőszemély hívogatja vacsorázgatni az iráni külpolitika első emberét.

http://www.hidfo.net/2014/03/18/az-irani-kulugyminiszter-lemondta-vacsorat-katherine-ashtonnal



Az Irán ellenes embargó csődje


Korábban beszámoltunk róla, hogy az USA feloldotta Irán olajszállítási titalmát 10 EU tagország felé. Az intézkedésről azt remélte az USA, hogy Irán kapva kap az alkalmon, és elkezd szállítani, lenyomva ezzel az orosz nyersanyag árakat.
Erre válaszul újabb üzletet írtak alá az iráni és orosz gazdasági vezetés képviselői. Ezentúl Oroszország napi 500.000 hordónak megfelelő mennyiségű olajat vesz meg Irántól. Cserébe gépeket, alkatrészeket, műszaki felszereléseket adnak Iránnak.
Hídfő.net | Irán elnöke, Hassan Rouhani és Vlagyimir Putyin, Bishkek, Kirgizisztán.
Nos mi szüksége lehet Oroszországnak arra, hogy olajat vegyen? Semmi. Azonban az olajat tovább tudja adni, míg Irán nem, ami még mindig embargó alatt áll. Ezt az embargót Oroszország nem tekinti kötelezőnek magára nézve. Irán azonban nagyon nehéz helyzetbe került emiatt, és gazdasági gondjai vannak. A bevételhiány érezhető, és gazdasági megszorításokat kellett bevezetni. Ráadásul sok eszközt nem tud beszerezni, mert ezekre is vonatkozik az embargó.
Így azonban Oroszország mindent biztosítani tud, amire Iránnak szüksége van. Gépeket, alkatrészeket, eszközöket. Amennyiben a nyugat megpróbálná az orosz üzletet áthúzni, akkor számíthat rá, hogy orosz műszaki segítséggel komoly gondjai akadhatnak a Hormuzi szoros hajózhatóságát illetően. Ahogy mára bebizonyosodott, hogy Irán annak idején orosz műszaki segítséggel kaparintotta meg az amerikai drónt. Ezzel a technikával jutottak hozzá Krímben az egyik USA drónhoz az oroszok nemrég. Hasonló segítségre Irán bármikor számíthat, ez a szerződés is alátámasztja, hogy Moszkva továbbra is mindenféle műszaki segítséget megad Teheránnak.
Az orosz diplomácia újabb sikere lehet ez a szerződés, amely stabilizálni fogja iráni szövetségesét.

http://www.hidfo.net/2014/03/19/az-iran-ellenes-embargo-csodje

Putyin és a krími vezetők egyezményt írtak alá az újraegyesülésről

Vlagyimir Putyin orosz államfő és az Autonóm Krími Köztársaság vezetői aláírták az egyezményt Krím és Oroszország újraegyesítéséről. Az orosz parlament ma fogja jóváhagyni az egyezményt. Putyin tegnap hivatalosan is elismerte a területet független országként, hogy a föderációhoz csatlakozás jogi alapjait az orosz jog szerint is megteremtse. Oroszországban hatalmas népünnepély van, a lakosság abszolút többsége támogatja az oroszlakta területek újracsatlakozását. A döntés támogatására országszerte több tízezres szimpátiatüntetések kezdőtek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta a Krím kérését, hogy csatlakozhasson Oroszországhoz – jelenti a BBC News. A brit tévé szerint ez az első parlamenti lépés a félsziget “annektálása” irányában. Az orosz elnök ma itthoni idő szerint délben beszédet mond az orosz parlament mindkét házának együttes ülésén. A Gazeta.ru internetes portál orosz forrásokat idézett, amelyek tudni vélik, hogy a beszéd elhangzása után Putyin elnök és a krími parlament elnöke, Vlagyimir Konsztantyinov várhatóan egyezményt ír alá a Krimnek “az Orosz Föderációba történő csatlakozásáról.” A vonatkozó törvényjavaslatot az alkotmányjogi biróságnak is jóvá kell hagynia, majd a parlamentnek pedig ratifikálnia. A folyamat várhatóan még e héten befejeződik. Közben – az Itar-TASZSZ jelentése szerint – a krími parlament döntése értelmében a félszigeten 2016 január elsejéig két hivatalos valutát fogadnak majd el, az orosz rubelt és az ukrán hrivnyát. A költségvetésre és az ukrán adókra vonatkozó ukrán szabályok pedig csak addig maradnak érvényben ott, amíg el nem készítik a sajátjaikat. A krími parlament egyben jóváhagyta a Bank of Crimea ideiglenes státuszát. A határozat rögzíti, hogy a Bank of Crimea-nak nem célja nyereség elérése.
A Krímben tartott népszavazás után az Európai Bizottság készségét jelezte arra, hogy Ukrajnát teljes értékű tagként felvegye az Európai Unióba. Ezt Stefan Füle, az Európai Bizottság bővítési biztosa hangoztatta a Die Welt című német lapnak nyilatkozva. “Ha mi komolyan meg akarjuk változtatni Kelet-Európa érintett részét, akkor alkalmaznunk kell azt a legerősebb eszközt, amely az Európai Unió rendelkezésére áll, és ez pedig a bővités”. Ennek ugyanis “példátlan változásra képes és stabilizáló ereje van”.
(Forrás: vg.hu )

A Krim-félszigeten megtartott eredményes népszavazást követően Szevasztopol főterén levelet intéztek Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, melyet Nahimov olvasott fel.
Szevasztopol fordult Putyin csapatokat küldeni a dél-keleti részén, fotó - portál "reklám Szevasztopol" Ebben a levélben Szevasztopol Hős Város megköszöni az időben nyújtott orosz segitséget Putyin elnöknek, ami által sikerült elkerülni a vérontást a félszigeten.
Ugyanakkor ugyanebben a levélben a város képviselői támogatást kérnek Szevasztopol és a délkeleti országrész részére a radikális terroristák és az őket támogató-segitő oligarchák megfékezésére. Tekintettel arra, hogy Ukrajna a FÁK-országok közé tartozik, biztositani kell az oroszajkúak számára is a jogaikat.
Ezért Szevasztopol kéri, hogy Oroszország küldön egy korlátozott jogkörrel biró katonai kontingenst az ENSZ-égisze alatt a délkeleti régiókba, hogy azok biztositsák az emberek demokratikus és szabadságjogait.
A levélben az is szerepel, hogy Szevasztopol készen áll arra, hogy a problémás területre segitőket küldjön az orosz anyanyelvűek jogainak biztositása érdekében.
A levelet azonban nem csak Vlagyimir Putyinnak cimezték. Megküldik azt Alekszandr Lukasenko fehérorosz, és Nurszultan Nazarbajev kazah államfőnek is!
(http://reklama-sev.com/news_entries/14866)


Marie Le Pen és pártja érvényesnek ismeri el a krími népszavazást


A francia Nemzeti Front vezetője, Marie Le Pen a krími népszavazás eredményés érvényesnek ismeri el: "Véleményem szerint vitára nincs ok a krími népszavazás kapcsán. Az eredmény borítékolható volt. A krími emberek félelemben éltek, természetes, hogy ahhoz az országhoz akarnak tartozni, ahova a történelmük, nyelvük és etnikumuk köti őket."
Hídfő.net | Marie Le Pen és pártja érvényesnek ismeri el a krími népszavazástMarie Le Pen
Le Pen hozzátette, hogy "Az EU egy választás elé került. El kell dönteniük, hogy az ukrán alkotmányosság a fontos nekik, ami alapján még mindig Janukovics az elnök, aki, ha akar új választásokat ír ki. Vagy elsimerik a "forradalmi" kormányt, viszont akkor egy szavuk se lehet azért, hogy a Krím-félsziget döntött a sorsáról, hiszen papíron a Majdan-tér is erről szólt. A nép döntött a sorsáról."
Láthatjuk tehát, hogy a nyugat ismét a saját csapdájába esett. A hangzatos népek önrendelkezése csak akkor számít a dekadens brüsszelieknek, ha az az ő érdeküket szolgálja. Egy régió és lakosai mertek élni a jogukkal, és népszavazással döntöttek a jövőjükről. Ez mindjárt kiveri a biztosítékot az Unió vezetőinél, akik abban a tévhitben élnek, hogy ők a világ urai. Nem azok.
http://www.hidfo.net/2014/03/18/marie-le-pen-es-partja-ervenyesnek-ismeri-el-krimi-nepszavazast