2014. április 15., kedd

Botrányos vidék – ahol még a villanyoszlopnak is lába kél


Itt is, ott is feltűnnek a hosszú földúton emberek, babakocsival, biciklivel, gyalogosan. Bár a kép idilli, Cibakháza e részéből sokan inkább menekülnének.
„Máma este buli van…” – a kopott ház udvarán álló hangfalból Bódi Csabi nótája száll messzire. A Bátorszőlő III-as dűlőjében vidám az élet, az utcán nyolcfős társaság beszélget a porban, nagyokat nevetve.
– Megérkeztünk! – állítja le az autót Savella Mihály polgárőr, aki több mint egy évtizede járja ezt a környéket, és minden bugyrát ismeri. Zavartan pillantunk körül: ide jöttünk?! A gazos portán csak egy gázcsonk áll ki magányosan a földből.
– Jól nézzen szét, itt pár hónapja még egy ház volt. Aztán valaki elvitte az első cserepet, majd mások az összes többit. Szinte nyomtalanul tűnnek el az épületek… – ingatja a fejét Mihály.
– Jöjjenek, menjünk tovább!
Mihály 2001 óta több mint ezer fotót készített, hogy megörökítse az utókornak Cibakháza egykor virágzó településrészének hanyatlását. Valaha a Bátorszőlő a környék éléskamrája volt, a jó minőségű homokos talajon szépen termett a gabona, a zöldség és a gyümölcs. Portáikat gondosan ápolták a helyiek, akik közül nem egy tűnt ki tehetségével, tudásával.
A cibakiak összetartó, de nyitott „világába” aztán a kilencvenes években nyírségi családok csöppentek. A kisvárdai, mátészalkai, nyíradonyi emberek úgy gondolták, az Alföldön könnyebb az élet, a szociális ellátások is kedvezőbbek, mint otthon. A bátorszőlői mindennapok ekkortól vettek fordulatot.
– Ez itt Szlávik Csabáék otthona – érkezünk meg egy egyszerű házhoz a polgárőrrel. A házaspár az udvaron pakolászik. Hová készülnek?
– Költözünk, elég volt! – közli röviden a házigazda.
– Négy éve jöttünk ide gazdálkodni Martfűről. A hétezer négyzetméteren zöldséget, gyümölcsöt termeltünk, állatokat tartottunk. De érkezésünk után hamar rájöttünk, ez egy reménytelen vállalkozás, itt mindennek lába kél, ha nem figyelünk. Amikor tavaly tíz libámat ellopták, a többinek meg macsetével megvagdosták a hátát, kezdett betelni a pohár.
Szlávik Csabáéknak elegük lett a körülményekből, úgy döntöttek, elköltöznek. Velük beszélget Savella Mihály polgárőr.<br><i>Fotó: Joó Zsuzsa</i>
– Ma reggel hatalmas robajra ébredtünk – veszi át a szót a feleség, Lukács Andrea.
– A szomszéd ház fala dőlt a portánkra, azé a házé, ahová hamarosan egy család akar költözni. Nagy volt az utóbbi időben a jövés-menés, legutoljára hét gyermek lakott itt a szüleivel, de volt, hogy huszonöten éltek a szomszéd épületben. Mi már nem fogjuk megvárni az új lakókat, megyünk. Amit tudunk, visszük magunkkal. Ami marad, az egy héten belül eltűnik. Igen, a házunk is.
Csabáéknak kevés lehetőségük van arra, hogy ingatlanjukat eladják, a kereslet e porták iránt csaknem nulla. Szinte egyedüli vásárló mostanában az önkormányzat.
– Pedig nagyon jó minőségű barna homok van errefelé – mondja Hegyes Zoltán polgármester, hozzátéve, valóban vett az önkormányzat néhány telket, házat a Bátorszőlőben és az Újszőlőben is.
– Ha egy család azon gondolkodik, elköltözzön-e a környékről, mi bizonyos esetekben megkönnyítjük a döntésüket: ha meg tudunk velük egyezni, megvesszük 500–800 ezer forintért a portájukat. Ahová aztán meggyfákat telepítünk, tisztán tartjuk a területet. Nemsokára kiderül, a tavaly elültetett gyümölcsfák megmaradnak-e, ha igen, vállalkozásunkat tovább bővítjük – árulja el Hegyes Zoltán.
Persze, ehhez a közbiztonságot még erősíteni kell, ezt a településvezető is elismeri. A helyszínen rendszeresen megjelenő készenléti rendőröknek egy ideig komoly visszatartó erejük volt, de hamarosan kiismerte őket az itt „dolgozó” bűnözői csoport.
– Ezért javasolta képviselő-testületünk, hogy a jelenleg héttagú rendőrőrs létszámát emeljék. Szóba került lovas rendőrség felállítása is a Bátorszőlőben, ugyanakkor egy önkormányzati rendészeti intézmény létrehozását is tervezzük, amire az önkormányzati törvény lehetőséget ad – magyarázza a polgármester. Addig is némely embereket az április 30-ig idevezényelt készenléti rendőrök célzottan figyelnek és naponta meglátogatnak. Céljuk, hogy újra élhetővé tegyék a környéket.
– Mert sokan szeretik ám a Bátorszőlőt, van, aki már negyven éve itt lakik. Ők ragaszkodnának otthonukhoz – állítja Pataki Pál házi gondozó, aki egyben alkalmi postás is. A férfi jól ismeri az itt élőket, és úgy gondolja, nagyon kevés a boldog, elégedett ember errefelé. Mégis akadnak, akik reménykednek Bátorszőlő újbóli felvirágzásában. Például Szmeló Gyuláné is, aki évtizedek óta itt él, 14 esztendeje egyedül. Ilonka néni azt mondja, nappal nem fél, de éjszaka összeszorul a torka, amikor itt-ott hallja a fűrész hangját, vagy látja a tüzet, érzi a füstöt és az olvadó műanyag szagát.
– Minap hatalmas puffanásra riadtam fel, majd még egy nagy csattanás volt a közelemben. Nem mertem kimenni, reggel láttam csak, elvittek két villanyoszlopot az utcából. Tudják, én már nyolcvanéves vagyok, itt éltem le életem egy jó részét, valószínűleg nem is megyek már innen sehová. Sok szép emlék fűz ide… higgyék el, szép hely lenne ez a Bátorszőlő! – mondja.
Rendszeresen ellenőrzik a porták tisztaságát
A cibakházi önkormányzat szinte minden módszert és lehetőséget megragad, hogy valamelyest normalizálja a bátorszőlői közbiztonságot és rendet. Egy helyi rendelet szerint például attól a személytől, aki portáját nem tartja rendben, megvonják a szociális segélyt. Amióta a telkek tisztaságát rendszeresen ellenőrzik, azóta javult a településrész kinézete. A közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértése miatt is felléphet a jegyző egyes személyeknél, ennek lehetőségét törvény teszi lehetővé.
– A helyiek gyorsan észrevették, hogy határozottan és villámgyorsan tudunk az ügyek végére járni, így mostanság kevesebb a probléma a környéken – állítja dr. Enyedi Mihály jegyző. A helyiek szerint azonban a lakhatás és beköltözés túl liberális feltételeket támaszt, amivel egyelőre az önkormányzat nem tud mit kezdeni, hiszen ezeket az erre vonatkozó jogi szabályozás erősíti.
Hasonló a helyzet a Neszűrben is
A bátorszőlőihez nagyon hasonló a helyzet a Jászberényhez tartozó Neszűrben is. Az elmúlt időszakban megváltozott az itt élő lakosság összetétele. Jelentős azon lakosok száma, akik más településekről költöztek ide az alacsony ingatlanárak miatt. Jelentős számban élnek itt nagycsaládosak, sok a büntetett előéletű lakos. A beérkezett feljelentésekből és rendőri intézkedésekből érzékelhető, hogy a közbiztonság helyzete kiemelt figyelmet érdemel.
A területre jellemző bűnügyek a színesfémlopás, terménylopás, a betöréses lopás. Lerombolt házak, szétszedett háztetők, űrgödrös WC-k jellemzik a hajdan virágzó Neszűrt. Sok család zsúfoltan él kis kunyhókban, ahol nincs víz, áram – fogalmazott korábbi jelentésében a területtel kiemelten foglalkozó „Neszűri munkacsoport”. Újabban programot dolgoznak ki itt a mezőgazdasági tevékenység újbóli élénkítésére.
(szoljon)

Donbassz védői segítséget kérnek!



Donbassz védői segítséget kérnekKedves Barátom!
Ha van lehetőség, segítsetek anyagilag Donbassz felkelőinek-védőinek! Segítsen ki hogy tud. A május 11-ig történő kitartáshoz szükségük van a védőknek:
Homokzsákokra, esőkabátokra, 95-ös benzinre a generátorokhoz, gyógyszerekre és kötszerekre, maszkokra, lámpákra, sisakokra, meleg ruhákra, hálózsákokra, akkumulátorokra, termoszokra, tűzifára, gumiabroncsokra, testvédő protektorokra, stb.
Aki pénzt tud küldeni segítség gyanánt, a Yandex segitségével pay-pal megteheti: yandex: 41001524179420
Kérjük, ha van rá lehetőség, osszátok meg ezt a felhívást!
A kérés eredeti nyelven:
- Forwarded message -
From: xxxx@yandex.ru>
Date: 2014-04-15 11:32 GMT+02:00
Subject: Fwd: x
To: balrad@yandex.ru
Дорогие друзья!!! ЕСТЬ РЕАЛЬНАЯ ВОЗМОЖНОСТЬ ПОМОЧЬ НАРОДНОМУ ОПОЛЧЕНИЮ ДОНБАСА МАТЕРИАЛЬНЫМИ СРЕДСТВАМИ!! Помогайте кто сколько сможет. Сейчас нужна любая помощь для удержания позиций чтоб 11 мая состоялся референдум… Список необходимого на что собираем средства:
(Продовольствие- Мешки строительные- Дождевики- Бензин 95 (для генератора)- Медикаменты -Маски- Противогазы- Фонарики- Балаклавы- Каски-Бронежилеты- Рации- Вещи- Покрышки- Дрова- Пенопласт- Термосы с горячим чаем или кофе- Налокотники и наколенники- Палатки- Спальные мешки- Гвозди- Скотч- Батарейки пальчиковые- Тёплые вещи)
(номера карт писать опасно поэтому собираем деньги через электроннные платежные системы)
Яндекс деньги: 41001524179420
(Просьба по возможности распространить информацию)

A Donyecki Népköztársaság Kormányának Nyilatkozata
2014 április 15. 18:15.
Ma, 2014 április 15-én Ukrajna katonai agressziót követett el a fiatal Donyecki Köztársaság ellen.
Az az ukrán vezetés, amely alkotmányellenesen, fegyveres puccs által ragadta magához a hatalmat, a Donyecki Népköztársaság területén katonai műveleteket inditott, ukrán katonai erők, és az Egyesült államok által finanszirozott illegális fegyveres csoportok és külföldi magánhadseregek bevetésével.
Az Egyesült Államok és Nyugat Európa által támogatott és finanszirozott ukrajnai fasiszta rezsim tényleges népirtásba kezdett az oroszajkú lakosság ellen a Donyecki Népköztársaság területén.
Akcióját hamis állitásokkkal igazolva, terrorellenes műveletként tálalja, sőt azt háborúellenesnek minősiti, miközben nehéz haditechnikát és repülőgépeket vet be, ártatlan emberek életét veszélyeztetve. Kijev szerint van lehetőség “megelőző jellegű” rakéta és bombatámadásokra városok ellen.
A Donyecki Népköztársaság az objektiv valóság.Az alkotmányellenes puccs következtében elveszett ukrán államiság utáni szükséghelyzetben a szabadság, alkotmányos és polgárjogokat biztositja a területén élő polgároknak.
Tudjuk, hogy mi vagyunk az utolsó akadály az agresszor számára orosz emberek elpusztitásának útján. A Donyecki Népköztársaság polgárai és vezetése, hadseregének személyi és parancsnoki állománya az agresszort megfelelő válaszban részesiti.
Követeljük, hogy az Egyesült Államok és Nyugat-Európa, amelyek áldásukat adták Kijev katonai akciójához, állitsák le az agressziót, és szüntessék be Ukrajna illegális kormányának támogatását és finanszirozását.
Mi most a soknemzetiségű Orosz Föderációhoz, orosz testvéreinkhez, az Orosz Föderáció kormányához, és személyesen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnökhöz fordulunk.
Nyújtson a Donyecki Népköztársaságnak diplomáciai, humanitárius, és ha lehetséges-katonai segitséget. Vállaljon kezességet a biztonság megteremtése érdekében, fékezze meg az agressziót, és teremtse meg a békét, hogy az ország nyugalomban tarthassa meg a népszavazást.
Megkérjük a soknemzetiségű Orosz Föderáció népeit, az orosz testvéreinket, Oroszország kormányát, és Vlagyimir Putyint, hogy ismerjék el a Donyecki Népköztársaságot mint a nemzetközi jog alanyát, és kössön velünk politikai, gazdasági, és katonai együttműködési megállapodást.
Mi, Donbassz 180 nemzetiséget átfogó laskói, oroszok és oroszországi születésűek, oroszul élünk, ha pedig kell meghalunk!
Isten és Oroszország velünk van!
Az ellenség vereséget fog szenvedni!
Miénk lesz a győzelem!
(Forrás: http://putnik1.livejournal.com)

Kijev amerikai zsoldosokkal verné le a felkeléseket


Ukrajnában az atlantista puccs által hatalomra jutott Turcsinov bejelentette, hogy elsöprő erővel lépnek fel a kelet-ukrajnai felkelőkkel szemben. Tegnap éjjel megkezdődött egy újabb csapatösszevonás, amit ő terrorelhárítási műveletnek hív, melynek célja annak megakadályozása, hogy Ukrajnából újabb területek szakadjanak le.
Ukrajna-szerte nagyobb haditechnikák mozgásáról számoltak be, a Donyeckben ellenőrzőpontokat felállító felkelők reggel visszafordítottak egy tankot Kijevbe. Az illegitim kijevi kormány korábban már próbálta leverni a kelet-ukrajnai felkeléseket, de a korábbi ukrán karhatalom nem engedelmeskedik a legitimáció nélküli, magát kormánynak kiáltó csoportnak. Az ukrán rendőri különleges alakulatok akkor megtagadták a parancsok végrehajtását és nem nyitottak tüzet civilekre. Emiatt Kijev most a frissen megalapított Nemzeti Gárdát küldte Donyeck környékére, amibe a Majdanról soroztak be "tüntetőket". Ez azért fontos momentum, mert a Majdanon korábban amerikai katonai magánvállalatok zsoldosai tevékenykedtek, valamint a Jobboldali Szektor fizetett emberei, - vagyis a Kelet-Ukrajnába tartó Nemzeti Gárda a nyugat által fizetett oroszellenes szélsőjobboldalból és amerikai katonákból áll.
Oroszország Külügyminisztériuma bejelentette, hogy ha Kijev erőt alkalmaz a kelet-ukrajnai tüntetőkkel szemben, az a négyoldalú találkozók (Oroszország, Ukrajna, EU, USA) végét jelenti. Ha a Nemzeti Gárda fellép a kelet-ukrajnai oroszokkal szemben, az nemhivatalos amerikai katonai beavatkozás. Ebben az esetben az USA rákényszeríti Oroszországot, hogy katonai erővel lépjen fel az ukrajnai oroszok védelmében.
http://www.hidfo.net/2014/04/15/kijev-amerikai-zsoldosokkal-verne-le-felkeleseket



Új-Oroszország nem adja fel: civilek fordítottak vissza egy ukrán tankot


Az illegitim kijevi vezetés feje, Turcsinov, utimátumot adott az oroszpárti felkelőknek, amit azok semmibe vettek, természetesen. Ennek megfelelően kijev megkezdte a mozgósítást a délkelet-ukrajnai oroszok által már csak Új-Oroszország (Novorussia) néven emlegetett területek ellen. A lenti videón épp civilek bírnak rá egy tankot a visszafordulásra Szlavjanszk mellett. http://www.youtube.com/watch?v=gDcQTBYY4kE
Emelett nyomtatott lapokat osztogatnak a Délkeleti Hadsereg tagjai, amit az szerepel, hogy hogy érdemes egy tankkal felvenni a harcot.
Hídfő.net | Novorussia - hogy harcolj egy tank ellen?Novorussia - hogy harcolj egy tank ellen?
Érdekességképpen: a Délkeleti Hadsereg ezalatt Szlavjanszkban elfogott két olyan katonát, akik egy privát katonai cég (elképzelhető, hogy a Greystone) alkalmazottai voltak. A kihalgatásuk épp most folyik, ha többet tudunk meg, jelentkezünk.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/uj-oroszorszag-nem-adja-fel-civilek-forditottak-vissza-egy-ukran-tankot





Légi úton szállítanak csapatokat Kelet-Ukrajnába - de kitől jön a segítség?


Az ukrán Nemzeti Gárda megrohamozta Kelet-Ukrajnában a Kramatorszk melletti repteret, - az akció során kisebb tűzharc bontakozott ki, több oroszpárti aktivista megsérült. A Nemzeti Gárda alakulatai biztosítják a kifutót, vagyis feltehetőleg légi úton további katonai egységek érkeznek Kelet-Ukrajnába. Kérdés, hogy honnan - lehetséges, hogy amerikai alakulatok érkeznek a térségbe, ám valószínűbb, hogy a NATO térségi szövetségesét, Törökországot vonja be a fedett akcióba. Az ukrán Nemzeti Gárda jelenleg a Jobboldali Szektor oroszellenes aktivistáiból és amerikai magán katonai vállalatok zsoldosaiból áll.
Korábban az Anonymous hackercsoport kiszivárogtatott egy krími tatár vezetők és a Kijevben működő fegyveres felforgatók közti levelezést, amiből kiderült, hogy a krími tatárokat ugyanazok látják el fegyverekkel, akik a kijevi felforgatókat is. A nemzetközi alternatív média Törökországot hozta összefüggésbe a krími tatár kisebbség támogatásával, mivel Törökország nem titkoltan ki akarta terjeszteni befolyását a Krím-félszigetre. Ez pusztán amiatt nem valósulhatott meg, mert az orosz csapatok gyorsabban reagáltak és az új krími vezetés látványos engedményeket tett a tatár vezetőknek. Washington azonban nem tett le Törökország eszközként felhasználásáról. A NATO szövetségeseként Ankara fegyverekkel látja el a szír lázadókat, és geopolitikai elhelyezkedéséből adódóan a NATO az Ukrajnában működő nyugati fegyveres erők logisztikájához is igénybe veheti a török kormány segítségét. Erre utal, hogy az ukrán Nemzeti Gárda legelőször a kelet-ukrajnai reptereket rohamozta meg, eközben a NATO csapatösszevonást folytat a Fekete-tengeren, hogy biztosítsa az ellátáshoz szükséges légi folyosót.

Szlavjanszk térségében szintén megkezdődött a Nemzeti Gárda rajtaütése. Az ukrán csapatok páncélozott csapatszállító járművei megközelítették a katonai repteret Szlavjanszk környékén is. Helyszíni beszámolók szerint tárgyalások kezdődtek az orosz népi milíciával, ami ellenőrzése alatt tartja a létesítményt, majd váratlanul tűzharc alakult ki. Az összecsapásnak halálos áldozatai voltak, nem tudni hány áldozattal járt az akció.
A milícia fő ereje Kramatorszk bejáratát blokkolja és felkészültek a város védelmére. Az internetes videomegosztókon már terjednek a felvételek, melyen katonai helikopterek köröznek Kramatorszk környékén, ahol bármelyik pillanatban városi harc alakulhat ki.


http://www.hidfo.net/2014/04/15/legi-uton-szallitanak-csapatokat-kelet-ukrajnaba-de-kitol-jon-segitseg


Ukrajna – Keleti Front 2014. április 15. – Összefoglaló jelentés


szlav1

Helyi tudósítónk mondja: “A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! – Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!… A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul…”

…”9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe…”

- Összefoglaló jelentés helyszíni tudósítónktól, – s az eseményeket követő munkatársainktól -

Andrijevkát lerohanta Jaros hordája
A Bal-Rad-ot Szveta az alábbiakról tudósította telefonon Szlavjanszkból:
Ukrán idő szerint reggel 7 órakor (magyar idő szerint 6-órakor) a Szlavjanszkkal szomszédos mintegy kétezres lélekszámú falucskát, Andrijevkát lerohanta a kijevi horda bandita különítménye.
szlav2
A páncélozott harcjárművekkel érkező különítmény a még szinte alvó falura rátörve válogatás nélkül nyitott tüzet mindenre. Az Andrijevkából Szvetának kétségbeesetten telefonáló helybéli elmondta, hogy a támadók a páncélozott jármű toronylövegéből is tüzet nyitottak.
Az andrijevkai telefonáló szerint a faluban ezidáig nyugalom volt. A támadók létszámáról semmit nem tudott mondani, azt viszont megemlítette, hogy feketeruhás álarcosok lövöldöznek eszeveszetten!
Szveta beszámolt arról is, hogy a szlavjanszki önvédelmi erők felderítői jelezték: a város felé Kramatorszk irányából nyolc darab PSZH közelit, (BTR-ek) és Ural teherautókon valószínűleg a “terroristaellenesnek” nevezett banditák.



Tankot fogtak Szlavjanszknál!
Ukrán tankot fogtak Szlavjanszknál a felkelők. Addig-addig kergették árkon-bokron keresztül, míg a tank parancsnoka kimászott a toronyból, kezet fogott a felkelőkkel, és…ő is befejezte a “terroristák elleni harcot”!
Viszont jól összemaszatolta sárral a kincstári vagyont, amint a Lada Nivával kergetőzött! A szlavjanszki “koránkelők” pedig elmondhatják: ki korán kel, tankot lel! A kijevi junta pedig ezt is felróhatja a szépen gyarapodó veszteség listára,
Andrijevka felszabadult!
Andrijevkától elüldözték a “terrorellenes” banditákat. Rövid lövöldözés után az “antiterrorista” horda felkötötte a nyúlcipőt, és sietve távoztak a faluból. Ottjártukat a felgyújtott tanácsháza jelzi. A tüzet egyébként a helyiek eloltották. Sérült nincs.
Szlavjanszkban is nyugalom van. A város környékén felbukkant hordák felszívódtak. Lozova falu környékén még láttak az erdő mellett néhány PSZH-t, de azok is távozófélben voltak.
És a katonák visszafordultak…
“Terroristaellenes” harcba indult az ukrán hadsereg egyik szakasza. Valószínűleg a kijevi hiénacsoport megítélése szerint “forró” helynek számító Szlavjanszk és környéke lett volna a célterület, de…
De Krasznoarmejszk határában az alakulat teherautóját lestoppolták helybéliek, és megbeszélték a katonákkal, hogy nem tartják jó ötletnek a dolgot.
A katonák megállapodtak a helybéliekkel. Visszafordultak inkább. Nekik sincs kedvük háborúzni honfitársaikkal. Hát még ha abba belegondolnak, hogy esetleg a határ túloldaláról, – ami alig 200 km-re van, – Misa át találna sétálni, egy kis honfitársi segítséget nyújtani!
Egyébiránt pedig mai keltezésű az a moszkvai hir, miszerint 9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe. Ők most tréningen vesznek részt.
Csata Kramatorszkban
Az ukrán hadsereg megrohamozta a kelet-ukrajnai Kramatorszk város katonai repülőterét, amely korábban az oroszbarát fegyveresek kezére került. Lövöldözés történt, többen megsebesültek – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a helyi erők közlésére hivatkozva.
Az ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművekkel közelítették meg a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlavjanszk között fekvő repülőteret, és tárgyalni kezdtek az azt ellenőrző önvédelmi erőkkel. De váratlanul lövöldözés tört ki. Az önvédelmi erők több tagja megsebesült, halottak is lehetnek. Pillanatnyilag a helyzet áttekinthetetlen.
A helyi Novosztyi Kramatorszka újság szemtanúkra hivatkozva honlapján azt írta, hogy a reptér felett, alacsonyan szálló katonai repülőgép jelent meg, feltehetően egy MiG-25-ös vagy Szu-27-es.
Az önvédelmi erők szóvivője közölte, hogy lezárták a Kramatorszkba vezető utat, és készek “megvédeni” a települést.
A Donyeck-medencei népi önvédelmi csoport vezetője, Szergej Ciplakov azt közölte: az ukrán hadsereg egységei harcjárművekkel “nagy támadást” indítottak Szlavjanszk ellen is. “Embereink megvédik a várost” – mondta.
Kézifegyverekkel tankok ellen…
Szveta a Bal-Rad-nak Szlavjanszkból:
A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!
Az Interfax hírügynökség és a Russia Today beszámolója az ellenállókra hivatkozva közölte, hogy a kramatorszki repülőtér elleni támadást a Nyugat és Izrael által támogatott; “Jobb Szektor” hajtotta végre. A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul.
A hatalomra éhes “eurofasiszta” falka, – ahogy Donyeckben jellemzik a kijevi juntát, (lásd a lenti képen), – immáron másodszor támad fegyverrel a népre! Kijevben orvul, – Kelet-Ukrajnában már nyiltan…
blgfu-eimaa6lj6
Szveta/Bal-Rad – B-R – SzRTI

HUN KIRÁLYI KORONA




Négy évvel ezelőtt hallottam először Badiny Jós Ferenc professzor úr előadásában az ordoszi hun arany koronaékszerről, amelyet a Krisztus előtti első évezredből származtatnak. A kínai Nagy Faltól északra található Ordosz, az ősi hun népek szellemi központja, az Arvisúrák szerint i.e. 4040-től. A régészeti feltárások eredménye ez a csodálatos lelet, amelyet Hahoot város múzeumában őriznek. A korona két részből áll. Az alsó, arany spirális körpánt súlya 1022 gramm, a felső, arany körpajzson álló türkizfejű aranytestű turul súlya 192 gramm. A körpántot és a turult süvegre rögzítve viselte a király. A türkizből készített fejet és a farktollat úgy illesztették a turul testéhez, hogy a király fejének biccentésére a madár feje és farka is megbillent, így követte a király mozdulatát. A spirális körpánton sárkány, kos és párduc látható.

A múlt évben az egyik barátom Kínába készült, és tanácsomat kérte, hogy a sok közismert nevezetességen, régészeti helyen, leleten kívül, tudnék-e valami kevésbé ismertet, esetleg velünk is kapcsolatosat ajánlani, amit érdemes felkeresni. Egyből az ordoszi Hun Korona jutott az eszembe a hahooti múzeumból. A múzeumban kiállított korona csak másolat, az eredetit az igazgató szobájának páncélszekrényében őrzik. Barátom és felesége abban a megtiszteltetésben részesült, hogy nemcsak megláthatta, de talán először a magyarok közül kézbe is foghatta az eredeti, közel háromezer éves hatalmi szimbólumot. Ezeken a fényképeken az igazi ősi Hun Koronát láthatják.

Miért fontos ez a lelet azok számára, akik a szkíta – hun – avar – magyar népek azonosságának tudatában élnek, ennek tanulmányozásával foglalkoznak, és a bennük lévő folyamatosságot képviselik? Azért, mert az ordoszi Hun Korona is egy a bizonyítékok sorában. A koronaékszer hivatalosan az i.e.V.-III. szd-ból való. Következésképp, az akkor és ott élő hunoknak királyuk volt, vagyis királyságban éltek, nem pedig laza, primitívnek megítélt, törzsi szerveződésben. A kínai krónikák az időszámításunk előtti időkben is hun királyokról beszélnek, pl: i.e. 33-ban a Han császár a hun királynak tett béke ajánlatot. Attila hunjai ugyancsak Kínából vonultak át Európába a II. –IV. szd.-ban, vagyis a szkíta-hunok számára a királyság ismert volt, ahogy a magyarok számra is természetes államforma volt 1946-ig. Hérodotosz írja, hogy a szkíták voltak a világ egyetlen népcsoportja, amelynek királyi népe volt. A királynak, pedig koronája volt.

A korona szó felismerhető gyöke a „kor”, ugyanaz, mint a korong szavunk gyöke, ami nem más, mint a „kör” ősszó. A korona szó másik része az „ona”, a hun – magyar „ana”, „anya”. Arvisúra Anahíta volt a magyarok főistenasszonya. A korona, „köranya” a Napra és a Világegyetem egészére is utal. A szkíta-hun-magyar mágikus világképben a legfelső valóság az Egy, és a belőle megnyilvánuló Világegyetem nemcsak élő, de női természetű is. A Természet Anya maga az Egy Isten, a Boldogasszony, aki az Élő Világegyetem emberi alakban.

A kerecsen sólyom kék csőre és a Hun Koronán lévő turul közötti azonosság nyilvánvaló. Az Egyisten hitű érdeknélküli szeretet szellemmadara a király tudatát összekapcsolta a Teremtővel, beavatta a teremtői tervben való szerepébe, feladatába. A körpánton ábrázolt sárkány ősjelentése: „sár”= tüzes, izzó, kány” = kán, tehát tűzúr vagy tűzkirály. A kos égi származásunkat, a hunok a Kos világhónapban lévő központi szerepét, a kusok emberiséget egyesítő feladatát is jelképezi. A párduc, a Panthera Dei, Isten párduca, Nimród ősapánk totem jelképe, valójában népünk Káldeus – Kusita eredetére is utal. A párduc pettyes bundája az istenek és lelkek csillagpettyes hazáját is idézte. A misztikusoknál a párduc az életlehelet, a Szentlélek megfelelője. Nimród égi király az oroszlán atya, az ősatya, a nemzet magvát őrző férfi őserő, de rejtett kettősségében női tulajdonságokat is hordoz: az égi királynőt, a maga boldogasszonyi minőségével, aki a mítikus időben, mint nappárduc jött le az égből az ő népéhez. A hun szó jelentése = Egy, Első. A hun királyi koronát viselő személy a Teremtővel való egység szellemében, a lélek újbóli megtestesülése tanításának, és az ember kozmikus szerepének ismeretében uralkodott és szolgált. Ez fejeződik ki a Szent Korona Tanban is. A hun –magyar folyamatosság értelemszerű.

Ugye önök is szívesen megtekintenék az ordoszi Hun Koronát eredeti valóságában. Kínai részről, információim szerint, magyarországi bemutatásának nincs elvi akadálya és remélem magyar részről sem lesz.

Dr. Bíró Dénes

Svédországban már lehet tenyérrel fizetni


quixter_02-590x330
A svédországi Lund városának egyelőre 15 boltjába és éttermébe olyan terminálokat telepítettek, amik lehetővé teszik, hogy a vásárlók a tenyerükkel, minden egyéb eszköz vagy azonosító nélkül fizessenek. Az újítás két diáktól származik, akik egy hosszú sorállás közben kezdtek foglalkozni az elképzeléssel.
Eddig 1600-an regisztráltak az új rendszerbe, ami létrehozóik szerint nemcsak gyorsabb, de sokkal biztonságosabb is, mint a hagyományos fizetési eszközök.
„Minden ember értérképe teljesen egyedi, így a rendszert nem lehet kijátszani,” mondja Fredrik Leifland kutató.
„A fizetéshez minden alkalommal le kell olvasni az ember tenyérét.”
Bár az érleolvasó technológia már eddig is létezett, eddig még nem használták fizetésre. Európában az Unicredit Bank vezette be a módszert az automatákból történő pénzfelvételnél szükséges személyazonosításhoz. Az Egyesült Államokban pedig egyes iskolák menzáin használnak tenyérleolvasót a gyerekek azonosítására.
„Össze kellett kapcsolnunk a folyamat valamennyi résztvevőjét, az érleolvasó terminálokat, a bankokat, az üzleteket és az ügyfeleket, ami komoly kihívást jelentett és összetett feladat,” mondta Leifland.
A létrehozók folyamatosan bővítik a hálózatot és egyre több cég készül bevezetni az új rendszert szerte a világon.
A regisztrációhoz a felhasználónak nem kell mást tenni, mint ellátogatni a rendszert használó egyik üzletbe, ahol háromszor leolvassák az értérképét és rögzítik társadalombiztosítási azonosítóját és telefonszámát. Ezt követően szöveges üzenetben megkapja az aktiváláshoz szükséges linket, ahol befejezheti és véglegesítheti az aktivációs folyamatot. A tenyérrel fizetett összegeket havonta két alkalommal hajtják be közvetlenül az ügyfél bankszámlájáról.
quixter
Jelenleg az érleolvasó technológia számít az egyik legbiztonságosabb azonosítási módszernek. Bizonyára sokan emlékeznek, hogy a Káosz Komputer Klub az ujjlenyomatos azonosítást is tartalmazó iPhone 5S piacra kerülését követő igen rövid időn belül fel is törte a telefon biztonsági rendszerét. A hekkerek leírták, hogy az ujjlenyomat az egyik leggyengébb biztonsági védelem. Az ember mindenhol hagy ujjlenyomatot maga után és viszonylag egyszerű másolatot készíteni róluk. Az első iPhone 5S feltöréséhez például egy ujjlenyomat fényképét használták, tehát még csak drága eszközök sem kellettek hozzá.
Az értérkép minden esetben egyedi, leolvasásához komolyabb eszközök és idő, és természetesen egy élő tenyér szükséges, amit az ujjlenyomat esetében nem mondhatunk el.
Sajnos a fiatal generáció nemcsak megszokja ezeket az új technológiákat, hanem előbb utóbb határozottan követelni fogja a gyors áthaladás és megszokott kényelem nevében.
Már gyerekkorban hozzászoktatják őket, hogy az élet természetes részének tekintsék a biometrikus azonosítás különféle formáit és ezzel elejét vegyék az esetleges ellenállásnak a jövőben. Ezeket az új rendszereket nem egyik napról a másikra vezetik be és eleinte természetesen nem lesz kötelező, de mindenképpen segít előkészíteni a terepet egy olyan gazdasági infrastruktúra kialakításához, ahol a fizetésnek semmilyen más formája nem lesz lehetséges már.
Források: phys.org, nextgov.com

http://idokjelei.hu/2014/04/svedorszagban-mar-lehet-tenyerrel-fizetni/

Timosenko javára támadások érték az ukrán elnökjelölteket


Brutálisan megverték az egyik ukrán elnökjelöltet, Oleg Carevet Kijevben egy televíziós szereplése idején. Carev az Ukrajnában lezajlott atlantista hatalomátvétel után is komoly veszélyt jelent a nyugatbarát kormányra, mivel támogatottságának köszönhetően esélyes az elnöki szék megszerzésére a május végi elnökválasztásokon. A politikus a Janukovics-féle Régiók Pártja új hangadójaként ellenzi az ország nyugat felé fordítását és felemelte hangját Ukrajna föderalizálásáért, ami nagyobb önállóságot adna a kelet-ukrajnai, orosz többségű területeknek.
Oleg Carev, Janukovics pártjának új jelöltje
Carev a Szólásszabadság nevű műsorban is hangoztatni akarta ezen vélekedését, emiatt a Jobboldali Szektor tagjai a TV-központ épülete előtt körbevették, először tojásokkal dobálták meg. A kezdődő lincselésből Carevet a kormányerők mentették ki, ami a támadók agresszivitása miatt igen nehéz művelet volt. A rendőrök végül betuszkolták egy fehér mikrobuszba és elhajtottak vele. Alig ezt követően az őt szállító konvojt támadás érte, a Jobboldali Szektor tagjai blokkolták az utat és a Carevet szállító autót gyakorlatilag ronccsá verték. Mire kijutottak a gyűrűből, az autó súlyosan roncsolódott, a gumikat pedig kiszurkálták.
Később egy másik elnökjelölt, Mihail Dobkin konvojának útjába is útzárat építettek, az őt szállító autót szintén szétverték. Mindkét elnökjelöltnek Julija Timosenkoval volt találkozója, vagyis Timosenko tudott arról, hogy a politikusok hol fognak megjelenni.
Julia Timosenkot, aki szintén indul az elnökválasztásokon, érdekes módon nem érte ehhez hasonló támadás. Ő az ország NATO-tagságának, EU-tagságának támogatója, emellett az utóbbi időben fokozott soviniszta retorikába kezdett és polgárháborús uszítást végez az ukrajnai orosz lakosság ellen. Emiatt ő nem vált támadás áldozatává. Épp ellenkezőleg - valószínű, hogy a támadások célja az volt, hogy Timosenko legyen az egyedüli befutó az elnökválasztásokon, a többi jelöltet pedig megfélemlítsék, hogy visszavonják jelöltségüket, vagy fizikailag alkalmatlanná tegyék őket a részvételre.
Oroszország Külügyminisztériuma elítélte a történteket, amit az elnökválasztások eredményének erőszakos befolyásolásának neveztek. Az Európai Unió érdekes módon még nem hallatta a hangját. Ez a nyugat részéről megszokott kettős mérce: ha Timosenkot érte volna támadás, Washington és az Európai Unió már az utcákon tomboló extrémistákról, a demokrácia korlátozásáról beszélne. Mivel a támadás a nyugatot képviselő jelölt riválisait érintette, a nyugat részéről egyelőre szóba sem kerültek az emberi jogok, vagy a demokrácia korlátozása.
Ukrajna május 25-én tartja az elnökválasztásokat, aminek - mint látható - nem feltétlen lehet komolyan venni az eredményeit. Az ország legitim államfője továbbra is Viktor Janukovics, aki a februári puccsot követően elhagyta az országot, mert a nyugati zsoldosok vadásznak rá. Az új választásokat követően pedig még rosszabb lesz a helyzet. A választási eredmények hitelessége enyhén szólva megkérdőjelezhető, amíg a pár dollárért megvehető radikálisok szabadlábon vannak. Janukovics mandátumának lejártával az ország legitim államfő nélkül maradhat, ami biztosíték arra, hogy az ország a korábbinál is mélyebb anarchiába süllyed.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/timosenko-javara-tamadasok-ertek-az-ukran-elnokjelolteket

Kijev leszámol a nyugatellenes elnökjelöltekkel


Ukrajna Legfőbb Ügyészsége eljárást indított a Régiók Pártjának elnökjelöltje, Oleg Carev ellen az "ország területi integritásának veszélyeztetése" váddal. A megkezdett büntetőeljárásról már most tudható, hogy koncepciós per, ugyanis azt követően indították, hogy az Oleg Carev fizikai eltávolítása kudarcot vallott.
Tegnap a Régiók Pártjának elnökjelöltjére több tucat közelharci eszközökkel felfegyverzett "tüntető" támadt, mielőtt egy televíziós interjúban beszélhetett volna Ukrajna föderális állammá formálásának szükségességéről. Carevet a jelenlévő rendőrök mentették ki a lefizetett radikálisok gyűrűjéből, majd egy fehér mikrobuszba tuszkolták és rendőri kísérettel vitték el. Azt követően újabb helyszínen a Carevet szállító konvojra támadtak. A támadók útzárat építettek a konvoj útjába és áthaladása alatt rommá verték a politikust szállító autót, aki ennek ellenére kisebb sérülésekkel megúszta a történteket.
Szintén tegnap egy másik elnökjelölt ellen is hasonló támadás történt, így felmerül annak gyanúja, hogy az illegitim kijevi kormány könnyen megvehető szkinhedek lefizetésével akarja eltávolítani a nyugatellenes elnökjelölteket. A nyugatellenes elnökjelöltek eltávolításával Julija Timosenko lenne az egyetlen befutó a május 25-i elnökválasztáson, aki gátlástalanul kiszolgáltatná Ukrajnát az Európai Unió és a NATO érdekeinek.
Az Oleg Carev elleni büntetőeljárás azt követően indult meg, hogy az ellene végrehajtott merénylet sikertelenül végződött.

http://www.hidfo.net/2014/04/16/kijev-leszamol-nyugatellenes-elnokjeloltekkel

Töröljék a törvényből – a bankok egyoldalú szerződésmódosítását!


Czirmes György felhívása a devizahitelesekhez:

Devizahitelesek! Saját aláírással ti is küldjetek e-mailt! – Az alább javasolt formákban:

Magyar Köztársaság Országgyűlése

Budapest
Kossuth tér 1-3

e-mail:ktk@parlament.hu

Tisztelt Országgyűlés!

Alulírott devizaalapú hiteles választópolgárok azzal az indítvánnyal fordulunk Önökhöz, hogy a 2014. évi májusi alakuló ülést követő leghamarabbi időpontban, – feltételezhetően 2014. május hónapban, – visszaható hatállyal módosítsák az 1996. évi CXII. Tv azon szakaszát, amely a devizaalapú, fogyasztói, stb hitelek szerződései tekintetében a bankokat felhatalmazza az egyoldalú módosítás lehetőségére.

Indítványozzuk; hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogát töröljék a törvény szövegéből. – Erre a lehetőséget a Magyar Polgári Törvénykönyv 226.§-a második bekezdése biztosítja.

… … … helység, 2014. április hó … … … napján

Tisztelettel:

Név … … …

***

vagy:

Magyarország Országgyűlése

Budapest
Kossuth tér 1-3

e-mail: ktk@parlament.hu

Tisztelt Országgyűlés!

Alulírott devizaalapú kölcsön adósok indítványozzuk, hogy a 2014. évben összeülő Országgyűlés első munkanapján -, vélhetően 2014. május hó -, az 1996. évi CXII. Törvénynek, a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogának megengedő része, – visszaható hatályú törlését a jogszabályból. – Erre a lehetőséget a Polgári Törvénykönyv 226.§ második bekezdése biztosítja.

… … … helység, 2014. április hó … … … napján

Tisztelettel:

Név … … …

***

Czirmes György



Bal-Rad komm: Úgy azért kíváncsiak leszünk, – meghatja-e ez vajon uraimékat, – pláne a kétharmadosnak titulált sovánka’ egyharmadot.

BirkákAkik olyan magas színvonalú közösségi érzésről tettek tanúbizonyságot az elmúlt 2 és fél évtizedben; hogy soha egyetlen kilakoltatás ellenes demonstráción, vagy konkrét akción nem voltak ott. – Lévén a nép szerintük olyan birka, hogy bármit megtehetnek vele.

Különös tekintettel arra, hogy a fideszes önkormányzataik előszeretettel lakoltatnak ki szegény embereket.

Ellenben jártak romastratégiázni az Azori-szigeteken a Megyei Önkormányzatok Országos szövetségének vezetői is, – vagyis a buli ugyan megy, – csak a konkrét népképviselet nem.

Persze illúzióink ugyan ne legyenek, – az a kevés maszopos önkormányzat sem kíméli a népet. Tudunk csúnya kilakoltatási ügyet például Szegedről is.

Nem gondoljuk hát, hogy nagyon meghatódnának néhány számon kérő emilkétől a kétharmaddá felfújt egyharmadosok, – ám már szépen érik az idő, – hogy Magyarország majdanizálódásával úgy 30 ezer feldühödött devizahiteles és számlaadós törje rá a Parlament díszes ajtaját az odabent ülésezgető, fontoskodó, – demokratikus naplopókra, – na, – akkor lehet majd sürgősen gatyát cserélni…

Janukovics a CIA Ukrajnában zajló leszámolásairól beszélt


Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője tegnap elismerte, hogy John Brennan CIA-igazgató Kijevben járt és magas rangú ukrán tisztekkel találkozott. A szóvivő elmondása szerint más esetekben nem kommentálják a CIA vezetők megjelenéseivel kapcsolatos információkat, de a rendkívüli körülmények miatt most kivételt tesznek.
John Brennan, CIA-vezető
Vasárnap orosz állami televízió közölt le egy Janukovics ukrán államfővel készült interjút, amiben Janukovics bejelentette, hogy Brennan rendelte el a kelet-ukrajnai felkelések leverését és azt, hogy minden áron vérfürdőt kell rendezni, ki kell provokálni, hogy legyenek halálos áldozatok a Kijev által küldött csapatokban. Janukovics szerint az Egyesült Államok évek óta diplomáciai nyomás alatt tartotta az országot, mostanra pedig polgárháborút robbantott ki, amiben az amerikai csapatok is jelen vannak. Az államfő ugyanakkor elmondta, hogy bár az amerikaiak jelen vannak a "rendfenntartó erőkben", nem végrehajtják, hanem adják a parancsokat, vagyis ami az országban történik, azért parancsnoki szinten felelősek. Brennan látogatása pedig annak számlájára írható, hogy a CIA közvetlen utasításokkal mozgatja az illegitim kijevi kormány fegyveres erőit.
Janukovics televíziós szereplését követően megszólalt az ukrán titkosszolgálat volt vezetője, Alekszandr Jakimenko, - aki elmondta, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat jelenlegi vezetője korábban kontroll alatt tartott személy volt, mert tudták róla, hogy kettős ügynök és az amerikaiaknak dolgozik. Elmondása szerint az UBSZ jelenlegi vezetőjét akkor szervezték be, amikor Washingtonban látott el főkonzuli feladatokat. "Washington jelenleg irányított káoszt teremt az országban, ami lehetővé teszi, hogy minden kapcsolatot felszámoljanak Oroszország és Ukrajna közt".
Az UBSZ volt vezetője szerint a Turcsinov által elrendelt "országos terrorelhárítási művelet" célja nem csak a kelet-ukrajnai felkelések leverése, hanem a harcok során "eltüntetnek" olyan személyeket is az ukrán karhatalomból, akiről feltételezhető, hogy még elkötelezett az alkotmányos rend helyreállítása mellett. Eszerint Turcsinov belső "tisztogatást" végez az ukrán rendőrségnél és titkosszolgálatoknál, a felkelések leverésére indított fellépés pedig egy fedőakció, amiben a legitim ukrán állam utolsó tagjait is eltüntetik.



Orosz vadászgépek repkednek a NATO flotta felett


Orosz vadászrepülőgépek járőröznek a Fekete-tengeren összevont NATO flotta fölött - a Pentagon jelentése szerint az amerikai hajók sorozatos provokációnak vannak kitéve. Az orosz vadászgépek a USS Donald Cook fölött több mint másfél óráig járőröztek, és nem válaszoltak semmilyen rádióüzenetre. Steve Warren ezredes, a Pentagon szóvivője szerint ez a lépés "szakmaiatlan és provokatív", emellett az orosz katonai protokollal sem összeegyeztethető. Warren szerint az orosz vadászgépek jelenléte megszegi az orosz és amerikai hadsereg közti együttműködéseket.
USS Donald Cook - mit keres az amerikai flotta a Fekete-tengeren?
Igen nagy lehet a zűrzavar, ha egy amerikai ezredes a katonai együttműködések megszegésére hivatkozik. Ugyanis a NATO alig több mint egy hete megszakított minden katonai és civil együttműködést Oroszországgal, emellett háborús készülődést és csapatösszevonást végez az orosz határ mentén. A több mint egy hete érvénytelenné nyilvánított megállapodást egyébként sem lehet megszegni, mivel az nem létezik többé. Mivel az USA NATO tagállam, a USS Donald Cook akárhogy is nézzük, a NATO flotta része.
Warren ezredes nem lenne tisztában azzal, hogy a NATO és Oroszország közt azért nincs katonai együttműködés, mert azt a Pentagon utasítására a NATO külügyminiszterek felmondták? Nem lenne egyedüli eset - az Egyesült Államok a közelmúltban több részeges, kábítószeres katonai vezetőt is eltávolított a haditengerészettől. Lehet, Warren esetében is fennáll ennek a lehetősége. Az ezredes ezen felül azt találta mondani, hogy a járőrrepülések talán lelkes orosz pilóták magánakciói lehetnek, az orosz hadsereg elvesztette felettük a kontrollt.
Pedig be kell látni, az orosz hadseregnél a kontroll, éppen ez zavarja a Pentagont. Nem csak a pilóták, hanem az egész Fekete-tenger esetében. Orosz katonai források szerint a NATO 2008 óta először von össze csapásmérő erőt a térségben, ami Krím Oroszországhoz csatlakozása miatt azt jelenti, hogy a NATO közvetlen az orosz határ mentén vonja össze a flottát. A vadászgépek jelzésként teljesítenek járőrszolgálatot. Azt üzenik a Pentagonnak, hogy még egy lépés, és ezek a dollár-milliárdokból előállított rombolók a Fekete-tenger fenekén lesznek.
Nem az orosz csapatok jelentenek provokációt Kelet-Európában, hanem az maga a provokáció, hogy az amerikai csapatok anyaországuktól több mint 8500 kilométerre, itt a mi térségünkben katonai erővel akarják építeni a demokráciát, a térség lakájlelkületű politikusai pedig ezt kiszolgálják.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/orosz-vadaszgepek-repkednek-nato-flotta-felett





Felmondott a US Donald Cook legénysége


Nem bírták a stresszt a Fekete-tengerre vezényelt US Donald Cook rombolón szolgálatot teljesítő amerikai katonák, akiket most pszichológusok kezelnek egy román katonai bázison.
A US Donald Cook április 10. óta tartózkodik a Fekete-tengeren. A hétvége folyamán az orosz légierő egy vadászgépe gyors egymásutánban 12-szer hajtott végre alacsony magasságban rárepüléssel szimulált légi támadást az amerikai haditengerészet rombolója ellen. Az akció mindössze másfél óráig tartott, eddig körözött az orosz SZU-24-es vadászrepülőgép a romboló körül, eközben semmilyen rádióüzenetre nem válaszolt.
Mostanra kijutott az információ, hogy a US Donald Cook vissza kellett térjen egy román hadikikötőbe, mert a legénység nagy része beadta lemondását. A szerződéses katonák rutin felderítési feladatra készültek, és sokan közülük egyáltalán nem voltak felkészülve arra, hogy életüket adják a fizetésükért. A legénység nagy része súlyos traumát élt meg a szimulált támadássorozat alatt, mostanra Romániában egy amerikai katonai létesítményben dolgoznak rajta a pszichológusok, hogy néhányan közülük az Egyesült Államokba hazatérést követően még épelméjűek maradjanak.

Már semmi nem a régi - zsoldosok, megijedtek a halál árnyékától. (a kép illusztráció)

A Pentagon hivatalosan is elismerte, hogy a SZU-24-es vadászgép szimulált támadásai demoralizáló hatással bírtak a legénységre. Mivel nemzetközi egyezmények szerint az amerikai haditengerészet hajói mindössze 14 napot tölthetnek a Fekete-tengeren, a térségbe küldött hajók legénységei fokozott stressznek vannak kitéve: az orosz hadseregnek a 14 nap leteltével joga van megsemmisíteni a térségben állomásozó egységet, mert erre a Fekete-tenger katonai egyensúlyát szabályozó nemzetközi megállapodások felhatalmazzák.
Hídfő.net | SZU-24

SZU-24

Emiatt a térségbe küldött amerikai hajókon szimulált támadást végrehajtani valóságos pszichológiai hadviselés az amerikai szerződéses katonával szemben, akinek el kell gondolkoznia, megéri-e a fizetéséért az életét adni.
Romániában képzett pszichológus csapat próbál most az amerikai katonákból ép embert csinálni, mielőtt hazatérnek az Egyesült Államokba. A US Donald Cook pedig új legénységet kap, mielőtt visszatér a Fekete-tengeren folytatott erőfitogtatáshoz. Eközben Kína és Oroszország is az amerikai haditengerészet fizetett gyáva férgein röhög. A nyugati média pedig nemes egyszerűséggel annyit közöl, hogy a US Donald Cook visszatért egy román kikötőbe.
Mindez nagyon jól mutatja, hogy az amerikai katona is tisztában van azzal; a most zajló nyugati erőfitogtatásnak már rég semmi köze nincs se az amerikai érdekhez, se ahhoz a honvédelemhez, amiért ő a seregbe jelentkezett. Tölteléknek, járulékos veszteségnek küldték az első sorba, és mindezért cserébe fizetést kap, amit az államokban elkölthet. Egyetlen egy dologban reménykednek, hogy élve megússzák ezt az egészet. Az orosz SZU-24-es megjelenése pedig ezt a reményt omlasztotta össze. Remek munka lesz ez a képzett pszichológusoknak, akik talán béremelést is kaphatnak majd a sokkos állapotban érkező amerikai katonák összevakarásáért.

http://www.hidfo.net/2014/04/15/felmondott-us-donald-cook-legenysege



A Pentagon elismerte, hogy a SZU-24-es imitált támadása, – demoralizáló hatással volt az amerikai hadihajó legénységére.


A Pentagon úgy döntött, hogy a Fekete-tengerre küldi a Donald Cook nevű hadihajót.

Az meg ment. Legénysége élvezte a jó időt, a csendes nyugalmat. Minden olyan volt, mint amit megszoktak. Bárhová is vitte őket a parancs, a szolgálat örömteli volt számukra. Morzsolgatták a szolgálati időt, hízott a bankszámla.

Szóval minden OK! volt. Szombatig. Az idilli állapotnak akkor vége szakadt. Misa ugyanis kíváncsi természetű. Szerette volna alaposan szemügyre venni a rekettyése határa közelében bóklászó valamit.

Hát Misa odaküldött egy SZU-24 es “döngicsélőt”. Csak az volt ezzel a baj, hogy a pilóták rövidlátóak voltak. De mert Misa óhaja az volt, hogy alaposan nézzék már meg azt a furcsa jószágot,(mármint az amerikai rombolót), hát jó alacsonyra ereszkedtek. Az amerikaiak panaszai szerint tán’ 150 méterre sem volt az a SZU-24-es a vízfelszín fölött.

Az ilyen látványhoz pedig nem volt hozzászokva a Donald Cook legénysége. Ekkora nagy repülőgép ilyen alacsonyan! És rajta azok a vörös csillagok?! Egyenesen nyugtalanitó! Sőt! Rémisztő!

Az orosz pilóták meg ráadásul elhatározták, hogy alaposan megnézik ezt a rombolót. Keringőztek, röpködtek körülötte-fölötte vagy másfél órán keresztül.
030420-N-6141B-009

A Pentagon szóvivője Steven Warren ezredes szerint ez a frászt hozta a Donald Cook legénységére. A derék ezredes egyenesen ijesztgetéssel vádolta meg az oroszokat, a Reutersnek adott interjújában. Ami szerinte nem egy helyénvaló dolog! A Donald Cook legénysége ugyanis nem szokott hozzá az ijesztgetéshez.

Az ezredes szerint negatívan hatott a legénység pszichológiájára ez a közeli röpködés. Néhányan besokalltak a dologtól. Nem is csoda, hogy depressziós lett jónéhány amerikai tengerész! Az átélt orosz pszichikai nyomástól. Olyannyira depressziósak lettek, hogy 27-en azonnal föl is mondtak.

Ahogy meggyőződtek arról, hogy Misa vadászbombázója elrepült, rögvest megfürödtek, lecserélték összerusnyult alsóneműiket, és közölték a hajó parancsnokával, hogy ez bizony nem járja! Nem azért szerződtek ők a hajón való szolgálatra, hogy vörös csillagos repülőgépek sokkolják őket! Ebbe még bele is lehet halni!

Ők 27-en azonnal föl is mondtak az USA hadseregének! Hiába volt a parancsnok minden győzködése. Hogy hát láthattátok fiúk, nem is volt fölfegyverkezve az a repülő (valóban nem volt), – nem használt a vigasztaló kapitányi beszéd. Azok 27-en döntöttek. Elegük volt ebből a szolgálatból. Nem azt igérték nekik, hogy bajuk is eshet!

Nincs fegyvere annak a repülőnek, rendben van. De nagy is, zajos is, meg hát az az ötágú vöröscsillag ott a szárnyain is, meg a farkán is, -hát az rettenetes!

Nekik ebből az egészből elegük van! – A Donald Cook kapitánya pedig mit tudott tenni? Mivelhogy, a beszart 27 emberrel a hajója már nem harcképes, hát irányt vett a legközelebbi román kikötő felé. Meg is érkezett minden baj nélkül, a felmondott 27-ek pedig futva távozak.

A hülye Basescu pedig azt hitte, hogy “végre komoly amerikai haditengerészeti erő” jelent meg a Fekete-tengeren. És üdvözölte örömmel a Donald Cook kikötését. Isten tartsa meg őt ebben a hitében!

Arról nincs hír, hogy Misa bocsánatot kért-e a csintalankodás miatt! Lehet, hogy perre viszik az amerikaiak a dolgot? Ráadásul tán’ biztositásuk sem volt az amerikaiaknak!

Felhasznált forrás: Andrei Chumakov - News Agency, Novorus.info – Fordítás: Bal-Rad

Földrengéseket és vulkánkitöréseket okozhatunk - mondta az USA védelmi minisztere

Elektromágneses hullámokat használhatunk geofizikai események előidézésére, mint pl. földrengés, éghajlat megváltoztatása, vulkánkitörések és hasonlók okozására - jelentette ki az USA védelmi minisztere. Dr. Agnew pedig így fogalmazott: Mi okoztuk a földrengést.
 

A HAARP-ról pl. köztudott, hogy az ionoszféra besugárzásával keltünk földfelszíni és föld alatti hatásokat, az emberprogramozástól a földrengésekig. A NASA Palo Alto-ban működő kutatóközpontja egyik 2001-es kutatása után napvilágra hozta, hogy miután 100-nál több 5-ös és annál nagyobb erejű földrengést megvizsgáltak, azt találták, hogy a földrengések csaknem összese akkor következett be, miután az ionoszférában elektromágneses zavarok történtek! Ez pedig a HAARP és más elektromágneses fegyverek felségterülete! Olyan fegyvereké, amik jelentős részét a világ legmodernebb szoftvereivel irányítjuk, azaz a precizitás olyan kimagasló, amit egy hétköznapi ember elképzelni sem mer!

Bill Clinton 1993. január 20-tól 2001. január 20-ig volt az Amerikai Egyesült Államok elnöke.

William Cohen, az USA 20. védelmi minisztere is az Isten részéről kivételezett Bill Clinton amerikai elnök alatt tevékenykedett, így nem meglepő az az evidens felvilágosultság, ami Clinton elnök védelmi miniszterét is jellemezte. A védelmi miniszter William Cohen 1997. április 27-én (16 évvel ezelőtt!), a Georgia Egyetemen tartott előadásán például az alábbiakat nyilatkozta:
- Elektromágneses hullámokat használhatunk geofizikai események előidézésére, mint pl. földrengés, éghajlat megváltoztatása, vulkánkitörések és hasonlók okozására.
(Angolul: "Electromagnetic waves can be used to stimulate geophysical events such as earthquakes, climate change, volcanic eruptions and the like.")
Ugorjunk tovább.

Mi okoztuk a földrengést - jelentette be dr. Brooks Agnew

Dr. Brooks A. Agnew híres, népszerű és sokoldalú amerikai tudós. Pasadena-ban nőtt fel. 1973-ban belépett az amerikai légierőbe és osztályelsőként szerzett elektromérnöki diplomát. Elektromágneses és radartechnológiai tudósként ő volt minden idők publikus eredményeinek egyik legsikeresebb kőolaj- és földgáz-lelőhely feltárója. Technológiai fejlesztéseit azóta a híres Mars Express programba is adoptálták.

A PhD fokozatú tudós, Brooks Agnew az alábbiakban érintett időben egy vállalat megbízásából végzett gáz- és olajlelőhelyek utáni kutatást, mégpedig a HAARP-technológiában is alkalmazott ELF-hullámokkal. Az ELF az angol "extremly low frequency" rövidítése, ami magyarul "extrém alacsony frekvencia". A diszciplínát, amelynek módszerével, elektromágneses hullámokkal feltárták a föld mélyét, kőzet tomográfiának is nevezik. Ennek lényege, hogy a föld mélyébe irányuló különböző frekvenciájú besugárzások során az elektromágneses hullámok a kőzetben, kőolajban stb. elnyelődnek, majd azon nyomban egy olyan frekvencián sugárzódnak vissza, amely kizárólag arra a konkrét an yagfajtára jellemző. A kőzet tomográfia során besugárzott elektromágneses hullám a különböző rétegekben először elnyelődik, majd az atomokban keltett feszültségtől, amit okoztunk, más és más tartományokban verődik vissza, mindig olyan hangon szólalva meg, amilyen a besugárzott réteg anyaga. Más hangon énekel a kőolaj és más hangon a földgáz, a szén, az arany, a gyémánt és az ember stb.

Megér egy kis kitérőt: Ugyanis amikor élő vagy élettelen dolgot besugárzunk, akkor annak atomjaiban feszültséget okozunk. Az atomok külső elektronjai úgynevezett kvantumugrást hajtanak végre és nagyobb pályán kezdenek el - idézőjelben - keringeni. Minden élőlénynek és tárgynak megvan a robbanási, szétvetési frekvenciája is. Amikor megfelelő frekvencián sugárzunk be egy embert, akkor szívleállást, agyvérzést stb. okozunk, továbbá besugárzással kőzetek, víztározó gátak, iszaptározók, erőművek és atomerőművek, épületek, vulkánok és hegyek, valamint állatok és emberek molekuláinak kötéseit fokozatosan vagy - kívánság szerint - azonnal szétrázhatjuk; tehát atomjaira bonthatunk bárkit és bármit.

A fentiek alapján tehát nem csodálkozhatunk azon, amiről dr. Brooks Agnew beszámolt, hogy 100%-os eredményességgel tárták fel kőzet tomográfia útján a földgáz- és kőolaj-lelőhelyeket.

1987 tavaszán, az USÁ-ban, Oregon államban, a 20 ezer lakosú Roseburg városban folytattak olaj- és gáz-lelőhely feltárásokat. Brooks Agnew szavait idézzük:
- Ahogy megkezdtük az energiasugárzást, a Richter-skála szerinti 4-es, 4 és feles amplitudójú földrengés pattant ki. (...) Bekapcsoljuk a műszert és lám, megmozdul a föld!

Brooks Agnew meg van győződve róla, hogy ők okozták a földrengést, de állítja, hogy nem szándékosan, hanem ez egyike ama "baleseteknek", amikor eredetileg nem az a cél, hogy földrengés legyen, hanem úgymond "véletlenül" okoznak földrengést.

Már ebből is végiggondolhatja minden kívülálló, miket művelnek a kormányok és a titkosszolgálatok, amikor a kifejezetten földrengésgyártásra kifejlesztett és egymásnak eladott eszközökkel operálnak! Természetes, hogy amióta az alprojecteknek is megvan a technológia - hozzávetőleg 80 éve -, azóta nem biztosíthatja magának senki sem azt a luxust, hogy csak úgy hagyja a földrengéseket, hadd mozduljon meg alattuk a talaj, amikor akar! Logikus, hogy ha magunkfajta keresztényeknek áll ilyen a rendelkezésére, akkor is mi döntjük el, mikor legyen földrengés, csak a világ kormányaival, titkosszolgálataival és pénzügyi, monetáris kasztjaival ellentétben érthető, hogy nem a saját anyagi gyarapodásunkat, hanem például az emberéletek védelmét preferáljuk.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy Brooks Agnew és munkatársai nem a HAARP-technológiát használták a földrengés előidézésekor! Azért is fontos ez a tény, mert azt kell megérteni: nem szükségesek látványos HAARP-antennák és ilyen antennaerdők ahhoz, hogy földrengést okozzunk! Földrengéseket egy hangárból éppen úgy előidézhetünk, ahogyan zöldségtermesztési intézetnek álcázott területek épületeiből, elhagyott, romos házakból, dzsipekből vagy légvédelmi bunkerekből!

Brooks Agnew-ék - ellentétben a HAARP-pal és más elektromágneses fegyverekkel - rendkívül csekély energiával okoztak földrengést. De akkor hogyan sikerült?
 

A válasz egyszerű: az Oregon államban fekvő 20 ezres lélekszámú Roseburg az USA nyugati partvidékén, a Csendes-óceán törésvonalainak közelében fekszik. Amikor a föld kéreglemezei egymásnak feszülnek, egymásra tolódnak, még sokáig nem okoznak földrengést, viszont az úgynevezett helyzeti energiájuk egyre növekszik. Az esetek többségében előbb-utóbb - 5 év múlva, 10 vagy 20 év múlva, vagy például 100 évvel később - bekövetkezne a földrengés, de az elektromágneses hullámokkal ennek dátumát bármikor előbbre hozhatjuk! Bármikor azonnal előidézhetjük! A besugárzott energia egyszerűen olyan rezgést (remegést, rázkódást) idéz elő az egymásnak feszülő kéreglemezekben, hogy azok elcsúsznak egymáson, ezzel azonnal előidézve a földrengést!

Ugyanezzel a technológiával a hatalmas földrengéseket is elháríthatjuk például akként, hogy sok apró földrengéssé változtatjuk. Lehet, hogy ezt sem írták le még sehol a Föld bolygón. Miről van szó?

Arról, hogy amikor a föld lemezei egymásnak ütköznek, idővel a helyzeti energiájuk általában egyre és egyre nagyobb lenne, de mi nem várjuk meg, hogy évtizedekig vagy évszázadokig halmozódjanak, hanem katasztrófa-elhárításként időről időre besugározzuk a talajt, hogy kipattanjon a földrengés. Képzeljük el, hogy egy nagyváros alatt törésvonal feszül, aminek helyzeti energiája évente 5 egységgel növekszik. Ez 60 év alatt 300 egységet jelentene, ami tömegpusztító földrengéshez vezetne! De ha ezt a feszültséget évente kisütjük, akkor olyan csekély földmozgásokat kapunk, amiket kizárólag műszerekkel lehet mérni!

Elhárítjuk a katasztrófákat, ahol akarjuk, és előidézzük, ahol akarjuk.

A világ államai, titkosszolgálatai és a Háttérhatalom persze nem keresztényként viselkedik. A sok katasztrófa-elhárítás helyett éppen az tűnik ki, hogy ahogyan szaporodnak az elektromágneses eszközök és a HAARP-projectek, annál többször vannak és annál nagyobbak a földrengések, annál több a belvíz, az árvíz, az aszály, annál nagyobbak és pusztítóbbak a viharok, annál több a hurrikán - melyek ráadásul egyre gyakrabban nagyon furcsán viselkednek és mozognak - stb.

A mesterséges katasztrófák szervezett világhálózatáról

Képzelje el a Kedves Olvasó, hogy titkosszolgálati, hadászati vezetőként mi mindent tenne - vegyük az egyszerűség kedvéért csak a földrengésgyártást - a földrengések előidézésére alkalmas fegyverekkel. Hogyan működik például az amerikai kormány vagy a CIA? Túl a hatalmi törekvéseken mi az, ami a politikusokat általában a leginkább motiválja?

Hát a pénz. A pénz és a pozíció. Hogy is megy ez?

A kapitalista világrendszer kormányai mindenhol ugyanúgy vannak felépítve: vannak a pénzügyi hatalmasságok és vannak a politikusok, a támogatott bábok. A bankárkaszt érintett családjai, konkrét monopoltőkések stb. megrendelik a titkosszolgálattól a földrengést, az aszályt, az árvizet, az erdőtüzeket stb., más alkalmakkor a titkosszolgálat kapcsolattartója szól a nagytőkésnek, a multinacionális vállalati vezetőnek vagy igazgatósági tagnak, hogy ekkor és ekkortájt, itt és itt földrengés lesz vagy ködösítve csak annyit mond: itt és itt a hétvége előtt nagy katasztrófa lesz, a nagytőkés pedig szépen eladja a bukásra ítélt részvényeket, felvásárolja a győztesnek predesztinált részvényeket, a nyereségből pedig visszajuttat az amerikai kormány, a CIA, a Pentagon, a NATO, a KGB és az orosz maffia stb. számláira, valamint ígéretet tesz vagy garanciákat vállal arra, hogy jelentős vagy iszonyatos összegekkel támogatni fogja Barack Obama elnököt vagy Vlagyimir Putyin valamelyik arab terrorista politikusát a következő választásokkor.

100 nagyobb földrengésből csaknem 100-at ionoszféra-zavarok előztek meg!

Kalifornia államban, a San Franciscoi-öböl partján fekszik a 64 ezer lakosú, Magyarországon szokatlanul elhallgatott, több tekintetben rekordtartó Palo Alto. Kalifornia 18. kongresszusi kerületében, a neves Szilícium-völgyben fekvő városban olyan vállalatok központja található, amilyen a Hewlett-Packard, a Tesla Motors, a VMware, a Ning, az IDEO, a Wealthfront és a Palantir Technologies. Palo Alto olyan más high-tech vállalatoknak szolgált még inkubátorként, mint a Google, a Facebook, az Apple Inc., a Logitech, a PayPal, az Intuit, a Sun Microsystems és a Pinterest.

Itt, Palo Alto-ban működik az a NASA kutatóközpont is, amely egy 2001-es kutatása során napvilágra hozta, hogy miután 100-nál több 5-ös és annál nagyobb erejű földrengést megvizsgáltak, azt találták, hogy a földrengések csaknem összese akkor következett be, miután az ionoszférában elektromágneses zavarok történtek!

Hogy mit jelent ez? Azt, Tisztelt Látogató, hogy a 100-nál több földrengés kapcsán egyértelműen kiderül, hogy azok csaknem mindegyike mesterségesen, a légkör besugárzásával keltett földrengés volt!

Mert megvan a technológiánk a földrengések gyártására, előidézésére, ezért természetes, hogy mi idézzük elő a földrengéseket!

A Biblia nevet kapott Ókori Történelmi Dokumentumgyűjtemény - a Jézus Krisztus Által Kijelentve - Deklarálja, hogy az utolsó időkben megszaporodnak a katasztrófák, a földrengések, az aszályok és az árvizek, színre lép a titokzatos Nagy Babilon, amely egy világméretű kereskedelmi rendszert működtet, amely homlokra sütött pecsétjével elmeuralom alá hajtja az egész bolygót és annak minden népét, nemzetét, rasszát, faját és nyelvét, és aztán jön el a vég! Erre következik a Világrendszer igazi összeomlása, amelyre rá a sokak által várt földönkívüliek eljövetele, akik egyébként nem földönkívülieknek, hanem kezdettől angyaloknak nevezték magukat. Vezetőjüket pedig ők maguk nevezték az Istennek, a Teremtőnek, a Mindenség Atyjának és Urának, Aki a Jézus Krisztus Által - Aki nem csak Személy, hanem az Ige - Teremtette a látható világot és minden benne valókat.

Kapcsolódó:
   Magyarország a HAARP célkeresztjében (beigazolódott "összeesküvés elmélet")
 

http://www.hirarena.com/foldrengeseket-es-vulkankitoreseket-okozhatunk-mondta-az-usa-vedelmi-minisztere_249