2014. június 6., péntek

Európa után az Egyesült Államokban is bevezethetik a negatív kamatot – Az ügyfél fizet, hogy a bankban tarthassa a pénzét?

Miközben az Európai Központi Bank nulláról – 0,1 százalékra módosította a jegybanknál elhelyezett betétek után fizetendő kamatot, Martin Armstrong közgazdász arra figyelmeztet, hogy a negatív kamat az Egyesült Államokba is hamarosan megérkezik. Ez azt jelenti, hogy az emberek kénytelenek lesznek fizetni azért, hogy a bankba tehessék a pénzüket.
A példanélkülinek nevezett lépéssel az EKB lett az első központi bank a történelemben, amelyik negatív kamatot vezetett be, elvileg azért, hogy ezzel több céges és magánhitel folyósítására ösztönözze a bankokat. Sokan a gyengülő gazdaság élénkítésére tett kétségbeesett próbálkozásként tekintenek a lépésre.
Az ellenzők szerint az intézkedés nem képes hozzájárulni a növekedéshez, ezzel szemben inflációgerjesztő hatása lehet és a foglalkoztatásra is negatívan hathat. Bár az EU bankok eddig nem jelezték, hogy a megnövekedett kiadásokat az ügyfelekre hárítanák, a New York Times újságírója, Neil Irwin szerint ez elkerülhetetlen.
„A bankok nagy valószínűséggel a fogyasztókra hárítják majd ezt a negatív kamatot, vagy legalábbis megpróbálják. Megtehetik például, hogy negatív kamat helyett mondjuk nem fizetnek kamatot, kezelési költséget viszont felszámítanak,” írja. Az eredmény lényegében ugyanaz.
Martin Armstrong szerint hamarosan az amerikai bankok is pénzt kérnek majd az ügyfelektől a pénzük kezelése fejében, tehát fizetniük kell, hogy pénzüket a bankra bízhassák.
Armstrong, aki napra pontosan megjósolta az 1987-es gazdasági összeomlást, arra figyelmeztet, hogy az amerikai bankok egy egész sor új díj bevezetésére készülnek, amelyek felérnek majd a negatív kamattal.
„Az Egyesült Államokban nagy valószínűséggel közvetlenül a fogyasztókra hárítják majd a negatív kamatot, azt állítva, hogy a Fed teszi ezt a bankok kérésére. Larry Summers szépen előkészítette a terepet. Valószínűleg egy ilyen fejlemény bikapiaci hangulatot jelent majd a tőzsdén,” írja Armstrong, megjegyezve, hogy a „színfalak mögött arról beszélnek, hogy a negatív kamatot a fogyasztókra hárítják majd.”

Forrás: Infowars.com

Oroszország kibővíti a Transzszibériai vasutat a Koreai-félsziget felé

A tervet az orosz távol-keleti gazdasági fejlesztéséért felelős miniszter, Alekszander Galushka jelentette be. A tervek szerint a Transzszibériai vasútvonal egészen Dél-Koreáig nyúlik majd le, Észak-Koreán keresztül. A cél a Koreai-félsziget vasúti áruforgalmi láncba való bekapcsolása.
Orosz vonat érkezik Khaszanon keresztül Észak-Koreába
Orosz vonat érkezik Hasanon (Хасан) keresztül Észak-Koreába.
Az Orosz Államvasutak ügyvezető igazgatója kiegészítette még a miniszter szavait, hogy ezáltal a fejlesztés által Oroszországon keresztül lesz a leggyorsabb és leggazdaságosabb módja a Koreai-félszigetre történő áruszállításnak Európából. Természetesen a vasúti sineket az orosz Mechel acélművek szállítja. A fejlesztés Észak-Koreaának is jól fog jönnei, az ország egy ideje már nem modernizálta a vasúti hálózatát, aminek következtében a síneken csak 30-40 kilométer / óra sebességgel haladhatnak csak a szerelvények.
Oroszország ezzel egy 75 milliós piachoz fog közvetlen vasúti hozzáférést biztosítani az európai cégeknek. A jelenlegi megoldás a Szuezi-csatornán keresztül történő áruszállítás, aminél háromszor lesz gyorsabb a vasúti áruszállítás ugyanoda.

http://www.hidfo.net/2014/06/06/oroszorszag-kiboviti-transzsziberiai-vasutat-koreai-felsziget-fele

Putyin "előkészítette" a tárgyalásokat

A mai nap folyamán tárgyalóasztalhoz ülnek az orosz és amerikai külügyminiszterek Ukrajna kapcsán.
Előzőleg John Kerry és Obama is felszólította Moszkvát, hogy határozottan lépjen fel a kelet ukrajnai milíciák leszerelés érdekében, tartsák tiszteletben az ukrajnai elnökválasztás eredményét, és Putyin elnök mielőbb üljön le tárgyalni Kijevvel. Kerry úgy fogalmazott, hogy Kijev összekötő kapocs lehet kelet és nyugat között, ahol az Egyesült Államok segíteni fog a gazdaságot talpra állítani.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csak annyit mondott: "Igen, Ukrajna kapu lehet kelet és nyugat között, ami inkább bejárat a nyugatnak keletre. Sokat tanultunk Szíriából, Líbiából és Irakból, ahogy ugyanilyen "kapukat" hozott létre az USA. Ahogy ezekben az országokban éltek az emberek háborúk előtt, és élnek most, azok alapján sok reményre nem adnak okot az Egyesült Államok szavai."
Hídfő.net | Putyin és Cameron találkozója, 2014.06.05.
Putyin és Cameron találkozója, 2014.06.05. Cameron az alapvető tiszteletet, a kézfogást is megtagadta az orosz elnöktől. A Nyugat annyira mélyen jár már a saját mocskában, amit Ukrajnában csináltak, hogy a vezetőik elértek a totális tagadás fázisába, és mindenért az oroszokat akarják hibáztatni. Természetesen az számukra egyértelmű, hogy Putyinnak semmi köze ahhoz, hogy a NATO több millió oroszt akart atlantista rabigába hajtani.
A tegnapi napon a G7 országok vezetői találkozót tartottak, ahol egy ebéd mellett döntöttek az Oroszországgal szembeni szankciók szigorításán. Ezzel kapcsolatban kérdezték Franciaországba érkező Vlagyimír Putyint, mit szól ahhoz hogy nem hívták meg az ebédre, illetve nélküle akarna ülésezni a G7. Putyin csak mosolyogva jó étvágyat kívánt nekik. Láthatóan nem foglalkozik a kérdéssel, sok oka nicns rá. Oroszország ugyanis már bebiztosította magát gazdaságilag, hiába harsogja a nyugati média a szankciók erejét és hatását. Ugyanezen a napon a német MTU céghez kapcsolódva a francia repülőgépgyártó cég, az Airbus is kihátrált a szankciók végrehajtásából. Ahogy a cég igazgatója kifejtette, több milliárdos üzleti ügyeik, közös fejlesztéseik vannak az oroszokkal, nem fognak mindent kidobni a szemétre csak úgy, mert az Egyesült Államok épp sértett kisgyerekként viselkedik.
Az ebéd után az amerikai és az angol miniszterelnökök is bejelentették a szankciók szigorítását, még úgy látszik, nem unták meg a szót. Válaszul Moszkva is bejelentette, hogy a hangulat biztosítva legyen a mai Ukrajnával kapcsolatos tárgyalásokra. A mai naptól kezdve nem vesznek át egyetlen kiló burgonyát sem Ukrajnától. Ukrajna egyik fő bevételi forrása a búza és a burgonya exportja. Mindkettő felvásárlója Oroszország volt. AZ EU felé eladhatatlan burgonya az utolsó szemig a nyakukon fog rothadni, sok milliárd euró értékben. Remélhetőleg majd az IMF kölcsön megoldja a kereskedelem helyett az ország anyagi problémáit. Vagy nem. De az már nem az oroszok problémája.

http://www.hidfo.net/2014/06/06/putyin-elokeszitette-targyalasokat

Áradás Paraguayban: 75 ezer ember menekül a víz elől (videó)

Több mint 75 ezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát Paraguayban a hónapok óta tartó esőzéseket követő áradások miatt.
Sok településen térdig érő vízben menekülnek a lakosok. Egy hete a súlyos áradások csaknem teljesen elvágtak a külvilágtól több mint 17 ezer családot Asuncion-ban. Az ország északi részén fekvő Chaco kerület, illetve a déli Neembucu kerület pedig szinte teljesen megközelíthetetlenné vált az áradások miatt. Az esőzések februárban kezdődtek, volt olyan nap, hogy 22 centiméternyi csapadék zúdult le 24 órán belül

http://koponyeg.hu/hireso/830-aradas-paraguayban-75-ezer-ember-menekul-a-viz-elol-video-

Irány Oroszorszország!

https://www.youtube.com/watch?v=L1lRjLop5wk

E sorok beszerkesztője csak ámul és bámul a tudósitás láttán. Számtalan alkalommal volt módja Ukrajnából-Oroszországba, vagy éppen forditva-átkelni “Dolzsanszkij” határátkelőn. Ez a Novosahtyinszk orosz várostól alig három kilométerre lévő határátkelő meglehetősen szigorúan dolgozó nemzetközi személy és teherforgalmú poszt volt. Volt!
Tegnap óta már nem az. Mint ahogyan a szomszédos “Oroszdonyeck” település mellett lévő is. (A helyiek nevezik “orosz Donyecknek”, mert a határ orosz oldalán találhat “falucska” is a túloldali nagyvároshoz hasonlóan a Donyeck nevet viseli.)
Most viszont tegnap óta “szabad a vásár”! Persze azért ezt sem “úgy” kell érteni! Novosahtyinszki “kapcsolatunk” arról tájékoztatott, hogy most mindössze időben rövidebb az átkelés. Csak az orosz részleg működik. Addig-és onnan-minden nagyon gyors, hiszen az ukrán posztok kiürültek.
Komoly fejfájást okozott az orosz oldalnak az éjszaka a zöld határ biztositása. Sok határőr ugyanis nem ment be egyik bázisra sem, hanem csak úgy toronyiránt nekivágtak a vidéknek Oroszország felé. Most orosz határőrök szedegetik össze a széjjelszórt fegyvereket, és a menekülők között keresik egykori gazdáikat. Kik, hol, mit dobtak el? Ez azért történhetett igy, mert beszámolók szerint az orosz határőrök fegyvert használni nem mertek éjszaka. Ha észleltek mozgást, adamentek, és kifaddatták az illetőket. Fegyvereiket-akinél még volt-elvették, és útjára bocsájtották Oroszország Anyácska irányába. De amig ezzel foglalkoztak, kissé távolabb tőlük már megint csörtetett valaki a sötétben. Úgyhogy mire a kivánt erősités megérkezett, addigra sok egykori ukrán határőr már orosz területen kószált.
Információink szerint fegyverét senki nem vitte magával. Akinél pedig volt, boldogan adta át orosz kollégáinak.
Novosahtyinszk és Sahtyi határában “információs sátortáborokat” alakitottak ki a frissen érkezők számára, és az elsődleges faggatózás után a menekülők mennek tovább.
(B-R)

Oroszország: "Az USA nem rögzítheti egyedül a helymeghatározó rendszerek alapjait."

Dimitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes a Technoprom 2014 ülésen jelentette ki, hogy "A navigációs rendszerek sztenderdjeire egy ország se teheti rá a kezét. Egy globális alaprendszer felállítása elképzelhetetlen Oroszország és Kína részvétele nélkül. Természetesen számítunk az Egyesült Államok együttműködésére, de ennek a feltétele, hogy a GLONASS rendszert elfogadják ők is." Rogozin kitért továbbá arra is, hogy "Egy világszintű helymeghatározó rendszer nem lehet a NATO játékszere. A rendszernek nyitva kell állnia minden ország száméra, és azok saját helymeghatározó szoftver fejlesztéseire is."
Hídfő.net | GLONASS-K navigációs műhold, RoszkozmoszAz új GLONASS-K navigációs műhold, a Roszkozmosz kiállításán.
Mint ismeretes, az USA telepíthetett GPS adókat Oroszországban, de a GLONASS (Глобальная навигационная спутниковая система, Globális Műholdas Navigációs Rendszer) adóinak a telepítését megtiltották az oroszoknak az Államok területén, nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.
Mind a GLONASS, mind a GPS egy globális műholdas helymeghatározó rendszer, az előbbinek a fő védnöke az USA, amíg a GLONASS-t még a Szovjetúnió kezdte el fejleszteni 1976-ban, mint a GPS alternatíváját. A kezdeti sikerek ellenére a Szovjetúnió felbomlása után, 1996-1999 között a projekt is akadozni kezdett. A GLONASS leszerelését Putyin hivatalbalépése akadályozta meg, aki a GLONASS rendszer felfrissítését tűzte ki kiemelt prioritásnak az orosz űrhivatal számára. 2010-re a frissített GLONASS rendszer 100%-osan lefedte Oroszországot, majd 24 műhold segítségével 2011 óta készen áll a világszintű helymeghatározásra is.


http://www.hidfo.net/2014/06/06/oroszorszag-az-usa-nem-rogzitheti-egyedul-helymeghatarozo-rendszerek-alapjait

Újabb német cég vonja ki magát a szankciók alól

A német központú MTU (Rolls-Royce partner), főleg hajómotorokkal foglalkozó cég vezérigazgatója bejelentette, hogy az Oroszországgal szembeni szankciókat nem érvényesítik. Jelenleg a cég legnagyobb partnere az orosz hadiipar, ezen belül a flottafejlesztés. Moszkva hatalmas pénzösszegeket különített el arra, hogy a világ legmodernebb és legerősebb hadiflottáját állítsa fel. Ennek a flottafejlesztésnek a része például a 4 darab francia Mistrall helikopterhordozó hajó hadrendbe állítása. Emellett az összes korai atomtengeralattjáró típust kivonják és újakra cserélik, a felszíni hajók túlnyomó többségét is lecserélik pár éven belül. A régi tengeralattjárókat felújítva értékesítenék főleg dél-amerikai államoknak. Brazília és Venezuela is bejelentette érdeklődését ezek után a felújított tengeralattjárók után.
Hídfő.net | MTU hajómotor
A képen egy MTU hajómotor.
Az MTU vezetője elmondta, hogy a cég húzó ágazata a hajómotor gyártás. Ezek jórészt egyedi, konkrét hajókhoz tervezett motorok, amelyekigen drágák a sajátosságaik miatt. A cég másik fő profilja, a vasúti dízelmotorok gyártásának a legnagyobb piaca szintén Oroszország, valamint Kína. A cég jelenleg 70%-ban az orosz és keleti piacra termel. Az igazgató szerint a termelést leállítani nem fogják, inkább áttelepítik Németországból Oroszországba.
Eljött az a pillanat, mikor a nyugati világ rájön, hogy a hurkot önnön nyakába akasztotta. Kényelmes volt a feltörekvő keleti piacokról bezsebelni a pénzt, és abból háborúkat szítani elmaradottabb országokban. Csakhogy a világ változik, és a telhetetlen kapitalista szembe került saját érdekeivel. Vagy világcsendőr, vagy működő gazdaság. A kettő együtt nem megy. Sőt, érdekes módon az a helyzet állt elő, hogy még tőkés is szembe került a tőkéssel, mert a fegyvergyártók szembe kerültek a mostanra jelentős ipari ágazatot jelentő mezőgazdasággal, könnyűiparral, és civil nehéziparral is. Amikor egy jelentős gyár igazgatója, nem elsőként a sorban ilyen kijelentések tesz mint a fentiek, az már az adott ország közponzi kormányzatának a számára is jezésértékkel bír.


http://www.hidfo.net/2014/06/06/ujabb-nemet-ceg-vonja-ki-magat-szankciok-alol

Mennyi a magyar létminimum? Most kiderült


Az élelmiszereket a normatívához hasonló értékben fogyasztó háztartások fogyasztási adataiból kiinduló létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2013-ban havonta 87 510 forint volt, az egy évvel korábbi értéknél 1,8 százalékkal magasabb.

A létminimum-számítás mintegy 25 éves hazai gyakorlata a normatív számítást alkalmazza, amely az élelmiszer-fogyasztás értékének meghatározására épül. Az élelmiszer-normatíva alapja az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) által összeállított élelmiszerkosár, mely az egészséges táplálkozás jellemzői mellett figyelembe veszi az életkori sajátosságokat is – közölte a KSH.
Az élelmiszereket a normatívához hasonló értékben fogyasztó háztartások fogyasztási adataiból kiinduló létminimumegy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2013-ban havonta 87 510 forint volt, az egy évvel korábbi értéknél 1,8 százalékkal magasabb.

A létminimum értékeket aktív és nyugdíjas háztartásokra, azon belül háztartástípusokra is meghatározzuák. 2013-ban a tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 2,90 x 87 510 forint = 253 779 forint volt havonta, míg az egytagú nyugdíjas háztartásoké 78 759 forint.
Az Európai Unió szegénységre és kirekesztődésre vonatkozó össze-hasonlításaiban a jövedelmi alapú, relatív megközelítés az elfogadott. Ennek során a tagországok a medián jövedelem 60 százalékában határozták meg a jövedelmi szegénység küszöbértékét. Ennek értéke 2012-ben Magyarországon egy fogyasztási egységre számítva 66 399 forint/hó volt.
A létminimum élelmiszerkosarának tartalma közepes fizikai igénybevétel esetén fedezi a vonatkozó egészségügyi és táplálkozástudományi követelményeknek megfelelő teljes tápanyag-, vitamin- és ásványianyag-szükségletet. Aktív korú személynél a normatív élelmiszer-mennyiség többek között napi 81 g fehérjét (ezen belül 32 g állati fehérjét), 83 g zsírt, 356 g szénhidrátot, 800 mg kalciumot, 3500 mg káliumot, 13 mg vasat, 60 mg C-vitamint tartalmaz.
A kosár mennyiségeit a 2013. év átlagáraival szorozva, a kosár pénzben kifejezett értéke havi 24 099 forint, ennyi volt 2013-ban egy aktív korú felnőtt élelmiszer-normatívája.
A különböző korú személyek tápanyagszükséglete eltérő. Az OÉTI számításai szerint a 0–14 évesek élelmiszer-normatívája a felnőttekéhez képest 77,8%, a 60 éves és idősebbeké pedig 88,2%. Ily módon az aktív korú felnőttek 2013-ra vonatkozó 24 099 forintos havi élelmiszer-normatívája mellett a 0–14 éves korúaké 18 749 forint, az időskorúaké 21 255 forint.

A létminimumértéknek az élelmiszer-normatíván túl tartalmaznia kell az élelmiszereken kívüli szükségletekre fordítandó forintösszegeket is. E kiadások tételes számbavételének konszenzuson alapuló kivitelezése napjainkban – a szükségletek széles köre miatt – gyakorlatilag megoldhatatlan. A létminimum értékét számszerűen ezért úgy definiáljuk, hogy az a normatívához hasonló forintértékben élelmiszereket fogyasztó háztartások összes személyes fogyasztási kiadásainak havi átlagos értéke.
Mindezek alapján az egy hónapra vonatkozó átlagos létminimumérték 168 ezer forint/háztartás volt.
A vizsgált háztartások személyes kiadásaik 33,0%-át költötték élelmiszerre. 28,8%-ot fordítottak lakásfenntartási kiadásokra, ennek 56,6%-át háztartási energia vásárlására, ami 3,4 százalékponttal kisebb arány, mint 2012-ben volt. Egyéb fogyasztásukról elmondható, hogy kiadásaik 15%-át a közlekedés, hírközlés folyó költségei tették ki. Egészségügyre, testápolásra, ruházkodásra 9,4% jutott, oktatásra, üdülésre, művelődésre pedig 4,7%.
A háztartásonként átlagosan 168, illetve a fejenkénti 70,8 ezer forint nem lehet egyaránt érvényes egy kis és egy nagy létszámú háztartásra. A differenciáláshoz a nemzetközi statisztikai gyakorlatot szem előtt tartva fogyasztásiegység-kulcsokon (ún. ekvivalenciaskálán) alapuló számítást használnak.
A háztartás első felnőtt személyét egy fogyasztási egységnek tekintve a háztartás többi személye egynél kisebb egységet képvisel, hiszen a háztartásnak számos olyan kiadása van, ami nem függ a háztartástagok számától. Fogyasztási szükségletének megfelelően az aktív korúnál valamivel kisebb egységet képvisel a kisgyermek és az idős személy. Mindezek alapján a háztartás nagysága – a fogyasztás szemszögéből – jellemezhető a fogyasztási egységek számával.
2013-ban a létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke havonta 87 510 forint volt.
A háztartástípusonkénti létminimumértékeket a fogyasztási egységek háztartástípusonkénti száma és az egy fogyasztási egységre számított átlagos érték szorzata adja. A tipikusnak tekinthető, két aktív korú személyből és két gyermekből álló háztartás létminimumértéke 2,90 x 87 510 forint = 253 779 forintnak felelt meg. E háztartásban az egy főre jutó átlagos létminimumérték 63 445 forint volt.
Az 1–2 személyes háztartások egy főre jutó értékei az átlagosnál nagyobbak, míg a többszemélyesekre kisebb értékek jellemzőek, mivel az utóbbiak esetében a rugalmatlan kiadások több személyre oszlanak meg, továbbá a kisgyermekek fogyasztása – globális összegét tekintve – a felnőttekénél kevesebb. Az egyes háztartásokban a létminimumérték és élelmiszer-normatíva hányados 2,63–3,71 között mozog. A legmagasabb értékek az egyszemélyes háztartásokra, a legalacsonyabbak az 5 fő
felettiekre jellemzőek.
Miközben az élelmiszer-normatíva fix, az élelmiszeren kívüli értékösszegre hatással van az életszínvonal alakulása. Csökkenő életszínvonal mellett a létminimumérték/élelmiszer-normatíva hányados csökken, az életszínvonal javulása mellett pedig növekszik, hiszen a változatlan normatíva szerinti élelmiszer-fogyasztók többet tudnak költeni egyéb szükségleteikre. 2012 és 2013 között valamennyi háztartástípusban csökkent ez az arány.
A KSH 1991 óta évente közli a számított létminimum értékét. E küszöbérték olyan értékösszeg, amely biztosítja a magánháztartásokban élők számára a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény – a társadalom adott fejlettségi szintjén konvencionálisan megfelelőnek minősülő – szükségletek kielégítését. Az így kimutatott létminimum nem szegénységi küszöb, hanem olyan jövedelem, amely lehetővé teszi az alapvetőkön túli igények kielégítését is.
(vg.hu)

Kína: Megkezdődött a hszinjiangi terroristák felszámolása

Ahogy azt a legutóbbi eset után a kínai hatóságok megígérték, elkezdődött a terroristák felszámolása Hszinjiang régióban. A bíróságok 81 embert ítéltek el a tegnapi nap folyamán terrorizmus vádjával, ebből 9 embert halálra. Összesen még 29 letartóztatott vár ítéletre.
Hídfő.net | Kína, Hszinjang régió
Kína, Hszinjiang régió (citromsárga). Piros köt jelzi az Afganisztánnal közös határt.
A régióban tevékenykedő tevékenykedő terroristák állítólag ujgurok, ami eredetileg egy türk muszlim náció. Hszinjiang megyének a lakossága 45%-ban ujgur, ez a népcsoport 1949-ben került Kínához, amikor Kína felszámolta és magába olvasztotta a rövid életű Kelet-Türkisztánt.
A feltételes mód indolkolt a terroristák származásával kapcsolatban, mert erősen gyanítható, hogy azok a Szíriában is tevékenykedő sejtekhez tartoznak, akiket az USA hírszerzése Észak-Afganisztánon keresztül szivárogtatott be Kínába, hogy ezzel is megpróbálja a feltörekvő országot destabilizálni. Mivel az USA nyílt katonai fellépése Kína ellen biztos vereség lenne, ezért a Csendes-óceánon erőpolitikával, a nyugati oldalról pedig terroristákkal próbál titokban nyomást gyakorolni a kínai központi kormányzatra.

http://www.hidfo.net/2014/06/06/kina-megkezdodott-hszinjiangi-terroristak-felszamolasa

Szemjonovka-Szlavjanszk elővárosa-afféle új “breszti erőd” lett.


Az utóbbi napok-igy tegnap is-leghevesebb donbasszi harcai Szemjonovkánál dúltak. Igor Sztrelkov tájékoztatója alapján az utóbbi háron napon négy hordahelikoptert, és legalább tizenhárom páncélozott ellenséges járművet semmisitettek meg a népi milicisták. (Kissé mosolyogva emlitette meg, hogy a milicisták nem kis döbbenetére egy találatot kapott harckocsi fogta magát, és lángolva-nagy durrogások közepette-”elsántikált a helyszinről. “Kiváló szovjet technika. Mindent kibir!”-mondta)

A harcok kezdete óta Igor Sztrelkov szerint ebben a térségben mintegy 1200 megszálló harapott a fűbe, és két lelőtt harci repülő mellett 15 helikoptert is elvesztett a bűnbanda.
Turcsinov kijevi vezérhiéna és banditafőnök tegnap parancsba adta valamennyi szlavjanszki “terrorista” elpusztitását, mire az Új Király elfoglalja kijevi trónját.
Ebbéli igyekezetükkel függhet össze, hogy Repihovaty határmenti települést bombázta az ukrán légierő egy repülőgépe. A nagy munkálkodás közepette viszont irányt tévesztett, és berepült orosz légtérbe. Az orosz szomszéd küldött mentőautókat Kujbisevoból a sebesültek összeszedésére, akiket aztán orosz területre szállitottak ellátásra. Útközben egyikük meghalt.
Kujbisevo lakói szemtanúi voltak a szomszédban zajló dolgoknak, és a légtérsértésnek is, és nem értik Oroszország tétlenkedését, illetve azt, hogy a repülőgép miként úszhatta meg büntetlenül a behatolást.
Tegnap egyébként a Novosahtyinszk orosz város közvetlen közelében lévő “Dolzsanszkij” ukrán határátkelőhely teljes állománya átballagott az orosz oldalra. Előtte gondosan megrongálták a technikai berendezéseket. (A Bal-Rad ismeretei szerint ezen a határátkelőhelyen egy magyar származású, kárpátaljai házaspár is dolgozott.)
A Luhanszki-két napig ostromlott-határőrlaktanya és bázis lakói is egészségre ártalmasnak találták a rájuk való lövöldözést, és úgy döntöttek, hogy ebből nekik elegük van. Mindahányan otthagyva fegyverzetüket-átmentek Oroszországba. Tiszti állományostól.
Tegnap oroszországi illetékesek jelezték: kezd “megtelni” a Krim, és a határmenti-elsősorban is a Rosztov-régió-a szomszédból érkezett menekültekkel.
(Ványa b. B-R)




Ma reggel nagyon komoly összecsapások robbantak ki Észak-Donbassz térségében.

Szemjonovka-Szlavjanszk térségében a “nemzethi” gárdával feldúsitott ukrán reguláris hadsereg megpróbálkozik a DNR -milicia felszámolásával. A reggel kb. öt óra óta zajló-és szinte minden létező fegyverzetüket bevető csapatok-néhány helyen közvetlen közelről lövik egymást.
A latorhorda magyar idő szerint kilenc órára elveszitett egy újabb helikoptert, és legalább négy páncélozott járművet. Halottaik számát még csak megbecsülni sem lehet, mert rádióforgalmazásukból csak azt lehetett megtudni, hogy komolyabb légitámogatást kérnek.
Szlavjanszk és Szemjonovka lakott területei erős tüzérségi tűz alatt van. Lakóházakat értek találatok. Ezidáig nyolc milicista esett el, és négy fegyvertelen civil haláláról van tudomásunk.
A környékben elterjedt a hir, hogy az éjjel telefonon értesitette a kijevi junta a közalkalmazottakat, hogy ma már nem kell dolgozniuk, és hogy helyezzék magukat és családtagjaikat is biztonságba. LAKÁSAIK ABLAKAIT-AJTAJAIT NE NYISSÁK KI! (Ezt a javaslatukat a meleg időjárással, és a temetetlen emberi és állati hullákkal magyarázzák, mondván, hogy járványveszély van. A tegnapi körtelefonban ivóviz felhalmozását is javasolták!)
A hirről értesülő nem értesitettek arra gyanakodnak, hogy ma esetleg kémiai vagy bakteriológiai fegyvert is be fog vetni a latorhatalom!
Magyar idő szerint 11-órakor kaptuk a hirt, hogy a latorhorda tüzérsége lőtte a Szemjonovka határában lévő “KAPAHIM” nevű vegyiüzemet, amelynek során tűz keletkezett! A raktárban mintegy 200 tonna ként tárolnak!
2014-06-06_113405
Luhanszk külvárosában szintés heves lövöldözések vannak. A városból egyelőre csak annyi információ szivárgott ki, hogy a népi milicia biztosan tartja állásait. A város lakói tömegesen hagyják el Luhanszkot, és tartanak Oroszország irányába.
Mint ismeretes, tegnap a térség minden ukrán határátkelőjét elfoglalták a milicisták, és igy a menekülő civilek akadálytalanul juthatnak el orosz területre. A határszakasz védelmét eddig ellátó ukrán határőrök mind egy szálig feladták a zöld határ ellenőrzését is. Információink szerint viszont a határszakaszt fokozottan őrzi az orosz határőrség. Sahtyi és Novosahtyinszk városok “megteltek”!
(Ványa b. B-R)

Nem minden vegyi támadást akar megtorolni az USA!

Azért érdemes azt is észben tartani, hogy az USA csupán a cionista zsidóság bábja. Lásd Henry Ford: A nemzetközi zsidó című könyvet.
Mint, ahogy Magyarország is napjainkban. Mivel tökéletesen megszállták a felsővezetést, s így nem vagyunk urai saját hazánknak. Ugyanakkor a nevünkben képviselnek olyan zsidó érdekeket, amik egyenlőek a háborús bűnösség fogalmával.
Na szóval, valahogy az USA is ilyen helyzetben tengődik és szenved, mint mi, csak neki a nagyobb gazdasági háttere miatt elnyomó szerepet szántak...

Nem minden vegyi támadást akar megtorolni az USA!

- Vietnam - 1962-1971 között 20 millió gallon vegyszert szórtak az északiakra és a dzsungelre. Azóta is szennyezi a környezetet a maradvány anyagok tömege.
- Gaza - 2008-2009 fehér foszforral támadt civileket az izraeli hadsereg. A fehér foszfortól szó szerint elolvad az élő szövet.

-Irak - 2004. Az amerikai hadsereg szintén fehér foszfor tartalmú lövedékekkel támad iraki civileket.
-Irak- 1988. Szaddam Husszein, CIA segítséggel kurdok és Irán ellen vetett be szarint, ideggázokat és mustár gázt.
- St. Louis - 1955. Civilek lakta területen próbáltak ki egy radioaktív, vegyi anyagokat ( cink kadmium szulfid) szóró szerkezetet. Főleg a szegény réteg, túlnyomóan feketék lakta területen. A rákos megbetegedések drasztikusan magasak a területen azóta is.
- New York 2011. A rendőrség nagy dózisú könnygázt vetett be az Occupy the Wall street tüntetőire. Idősek, gyerekek nők és férfiak vegyesen..
-Waco - 1993. Egy vallási gyülekezet farmján, a bezárkózott követők ellen vetett be az FBI. A lezárt épületbe pumpáltak be könnygázt, ami tűzveszélyes. A farm épülete kigyulladt és leégett. 49 felnőtt nő és férfi és 29 gyerek halt meg. A könnygáz használata harcmezőn is háborús bűncselekmény, mi újság, ha civilek llen vetik be?
-Irak 2007-2010. Az amerikai hadsereg több tonna gyengített uránt tartalmazó lőszerrel szennyezte be az országot. Azóta magas szintre emelkedett a gyermek halandóság, a rákos megbetegedések száma és a születési rendellenességek.
-Japán 1944-45. Az amerikai hadsereg napalm bombákkal bombázott nagyvárosokat, szörnyű kínhalálra ítélve a lakosságot ( csakúgy mint később Vietnámban). Tette mindezt úgy, hogy tisztában volt vele, hogy az ország építészete előszeretettel alkalmazza a papír falakat és a faszerkezetet. Ezzel egy tomboló, elolthatatlan pokolban ölte meg civilek tízezreit. Egy Tokió elleni támadás során több mint 100 000 civil halt meg egyetlen alkalommal.
-Japán, Nagaszaki, Hiroshima 1945. - Az amerikai hadsereg egy már gyakorlatilag megnyert háború végén terror bombázta le a két várost. Mindezt azért, mert élesben is ki akarta próbálni a jövő fegyverét. Igaz ez nem tekinthető vegyi fegyvernek, de illik a sorba..

Most akkor ki is az agresszor?

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/hatterhatalom/3211-nem-minden-vegyi-tamadast-akar-megtorolni-az-usa