2014. június 6., péntek

Oroszország kibővíti a Transzszibériai vasutat a Koreai-félsziget felé

A tervet az orosz távol-keleti gazdasági fejlesztéséért felelős miniszter, Alekszander Galushka jelentette be. A tervek szerint a Transzszibériai vasútvonal egészen Dél-Koreáig nyúlik majd le, Észak-Koreán keresztül. A cél a Koreai-félsziget vasúti áruforgalmi láncba való bekapcsolása.
Orosz vonat érkezik Khaszanon keresztül Észak-Koreába
Orosz vonat érkezik Hasanon (Хасан) keresztül Észak-Koreába.
Az Orosz Államvasutak ügyvezető igazgatója kiegészítette még a miniszter szavait, hogy ezáltal a fejlesztés által Oroszországon keresztül lesz a leggyorsabb és leggazdaságosabb módja a Koreai-félszigetre történő áruszállításnak Európából. Természetesen a vasúti sineket az orosz Mechel acélművek szállítja. A fejlesztés Észak-Koreaának is jól fog jönnei, az ország egy ideje már nem modernizálta a vasúti hálózatát, aminek következtében a síneken csak 30-40 kilométer / óra sebességgel haladhatnak csak a szerelvények.
Oroszország ezzel egy 75 milliós piachoz fog közvetlen vasúti hozzáférést biztosítani az európai cégeknek. A jelenlegi megoldás a Szuezi-csatornán keresztül történő áruszállítás, aminél háromszor lesz gyorsabb a vasúti áruszállítás ugyanoda.

http://www.hidfo.net/2014/06/06/oroszorszag-kiboviti-transzsziberiai-vasutat-koreai-felsziget-fele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése