2014. február 23., vasárnap

Eltörölték a nyelvtörvényt Ukrajnában

Ukrajnában az atlantista ellenzék megszavazta a nyelvtörvény eltörlését, ami előírta, hogy azokon a területeken, ahol a kisebbség száma meghaladja a 10%-ot, a kisebbségi nyelvnek is hivatalos nyelvnek kell lennie. Mostantól az ukrán az egyetlen hivatalos nyelv, a kisebbségek számára nemsokára csak ukránul lesz lehetséges az ügyintézés és valószínű a kisebbségi nyelvhasználat betiltása is.
Az ukrán törvényhozás továbbra is csak a képviselők alig több mint felével működik, a teljes létszámmal jelenlévő atlantista ellenzéken kívül csak 5-10 lefizetett pártkatona jelenik meg a törvények megszavazására. A parlament megrohamozását követően a 233 kormánypárti politikusból csak 30 maradt meg, több mint 200 politikus elhagyta az országot vagy életét vesztette.
A nyelvtörvény eltörlésének célja, hogy felgyorsítsa Ukrajna etnikai-nemzetiségi alapon történő felbomlását. Csak és kizárólag azért szavazták meg az atlantisták ezt a módosítást, hogy a magyar kisebbség és Kelet-Ukrajna orosz lakossága az utcára vonuljon. Ez egy újabb provokáció, amivel a kárpátaljai magyarságot be akarják vonni az ország feldarabolásába.
A magyar közösségnek ki kell maradnia ebből a felforgató műveletből, ehelyett saját, közösségi szintű önvédelméről kell gondoskodnia. A nyelvtörvény eltörlését követően fokozott esély van magyarellenes atrocitásokra, mert a mostanra gyakorlatilag kormányként működő atlantista ellenzék a nemzeti radikálisokkal együttműködve a nyugati érdekek gátlástalan kiszolgálója, addig nem nyugszanak, míg etnikai alapon szét nem szakítják az országot, hogy a lecsatolt területek a nyugati érdekszférába kerülhessenek.

http://www.hidfo.net/2014/02/23/eltoroltek-nyelvtorvenyt-ukrajnaban



A Wikipediát felkészítették az ukrán oroszellenességre


A wikipedia Ukrajnával kapcsolatos szócikkében érdekes dolgokat lehet felfedezni. Figyeljük meg az orosz nyelvhasználati térkép változásait február hónapban, alul találjuk meg a kép verzióit.
Itt lehet látni, hogy a térkép február 5.-én az oldalon szereplő változata még hozzávetőlegesen a valós nemzetiségi arányokat tartalmazta, ám ezt február 20.-án már korrigálták is egy jóval nyugatbarátabb verzióra. Csak nem azt akarják bemesélni, hogy az orosz ajkú lakosság két hét alatt elhagyta Ukrajna keleti részét? A magyarázat sokkal egyszerűbb: felkészítenek minden információforrást az ukrán szakadás legitimálására, ha valaki magyarázatot akarna keresni, már a hazugsággal találkozzon.
Jelmagyarázat:
zöld: oroszt mint anyanyelvet beszélő többségű lakosság
kék: ukránt mint anyanyelvet beszélő többségű lakosság
Hídfő.net | A Wikipediát felkészítették az ukrán oroszellenességreA fent említett térkép 2014. február 5.-én.
Hídfő.net | A Wikipediát felkészítették az ukrán oroszellenességre
Ugyanaz a térkép 2014. február 22.-én, az atlantisták szájíze szerint korrigált verzió.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése