2014. február 28., péntek

CIA ügynököt fogott a Szír Hadsereg

164 halott ellenség, saját veszteség nélkül. Kézre kerített legmodernebb nyugati haditechnika, hazugságon kapott USA, és egy elkapott CIA ügynök.
A szíriai hadsereg elfogott egy lázadók és fegyverszállítók közötti rádió beszélgetést. Ez alapvetően meglepő, és valószínűleg modern orosz technika lehet a háttérben, mert a lázadók a legmodernebb kódolt nyugati rádiótechnológiát használják. Mégis sikerült lehallgatni őket. A rádió forgalmazásban megadták a találkozás időpontját. A hadsereg mindvégig követte a Jordánia felől érkező teherautó konvojt, majd ‘Utayba melett lecsaptak a fegyverért érkező terroristákra és a konvolyra egyszerre.
A hadsereg azonnal lecsapott, és 24 terroristát iktattak ki pillanatok alatt első lendülettel. A maradék is hamarosan követte őket. A fegyverszállítmány átnézése után azonnal kiderült, hogy nem egyszerű szállítmányról van szó, nagyon komoly és modern haditechnika érkezett. Ezek után azonnal elkezdték a sebesültek kihallgatását, akik közül egy Jordániából érkezettről kiderült, hogy a CIA ügynöke.
A másik probléma, amivel az Egyesült Államoknak a hír kapcsán el kell számolnia a közvélemény felé, és ami miatt lefagy majd John Kerry arcáról a szép ezer fogas zsidó mosoly, hogy a fegyverért érkező terroristák nem a Szíriai Szabad Hadsereg tagjai voltak, hanem az AL-Nusra front vahabita (vallási) megszállottjai. Márpedig a világot végig esküdözték, hogy vallási fanatikusok kezébe nem adnak fegyvert. De mikor is mondtak igazat?

http://www.hidfo.net/2014/02/28/sziria-cia-ugynokot-fogott-szir-hadsereg


Terroristák próbáltak megrohamozni egy kolostort


Visszavonuló terrorista osztagok úgy gondolták, hogy a Dayr Al-Sherubeem-i kolostort még kifosztják és felgyújtják, azonban a Szír Hadsereg helikopterekről legéppuskázta a szívevő osztag nagy részét, a maradék elmenekült. Ez alatt az idő alatt Damaszkuszban 142 terrorista adta meg magát a Szír Titkosszolgálatnak, amnesztiában reménykedve. A jelenlegi viszonyok között úgy fest, hogy a folyamatosan fejlődő Szír Hadsereg egyre inkább képes ellátni a lakosság védelmét, és közben megállás nélkül szorítják vissza a terroristákat a határok felé.
http://www.hidfo.net/2014/03/01/gyorshir-sziria-terroristak-probaltak-megrohamozni-egy-kolostort

Janukovics beszéde előkészíti Ukrajna annektálását (

Janukovics elnök Moszkvában tartott sajtótájékoztatót, melyen tagadta, hogy őt "eltávolították a hatalomból". A riporterek láttán feltűnően ideges államfő elmondta, Ukrajna területén vadásznak rá, emiatt kényszerből kellett elhagynia az országot és ez nem azt jelenti, hogy meghátrált volna államfői teendői elől.
Az elnök kifejtette, hogy a Nyugat-Ukrajnában hatalomra juttatott nacionalisták és újfasiszták a társadalom csak egy szűk rétegét képviselik, akik masszív külföldi támogatásban részesültek.
Janukovics most először jelent meg nagy nyilvánosság előtt, mióta Ukrajnában megkezdődött az atlantista hatalomátvétel. Ő is és közeli családtagok olyan fenyegetéseknek voltak kitéve, ami miatt el kellett hagyniuk az országot. Nem egyedüli eset, a NATO különleges alakulatai Líbiában is inkognitóban vadásztak Kadhafira, majd később, Szíria ostromának kezdetekor több sikertelen gyilkossági kísérletet követtek el Asszád elnök ellen. Az ukrán elnök utáni hatóvadászat már rutinműveletnek számított az álságosan emberi jogokért harcoló nyugat számára.
Az államfő elmondása szerint az ellenzékkel és az európai delegációval aláírt egyezmény tartalmazta, hogy a következő elnökválasztásokig hatalomban marad. Majd arra a nevetséges indokra hivatkozva "fosztották meg" az elnöki pozíciótól, hogy "elhagyta az országot". Mivel az atlantisták által elfoglalt parlament kinevezett egy új illegitim államfőt, ezért az európai delegációval aláírt egyezmény érvénytelen. Az államfő elmondása szerint nem írt alá semmilyen papírt május 25.-re elnökválasztások kiírásával kapcsolatban, ezért a választások eredménye is illegitim lesz.
Janukovics nyilvános szereplése Moszkvában semmi egyebet nem szolgál, mint az orosz közvélemény előkészítését Ukrajna annektálására. A cionfasiszták hatalomra juttatása Ukrajnában - különösen a nagy honvédő háborúra emlékezés okán - meggyőzi az orosz társadalmat arról, hogy a frissen hatalomra juttatott ukrán kormány veszélyt jelent Oroszországra és ezt a veszélyt katonai úton kell elhárítani.

http://www.hidfo.net/2014/02/28/janukovics-beszede-elokesziti-ukrajna-annektalasat

Anonymous: megkezdődött a krími tatárok felfegyverzése

Az Anonymous nevű hackercsoport feltörte több ukrán kormánypolitikus levelezését, - a nyilvánosságra hozott levélváltások pedig alátámasztják, hogy a krími tatárok felfegyverzése folyamatban van.
A célpontok közt voltak Klicsko pártja valamint az ukrán cionfasiszták levelezései is. Az ukrajnai Anonymous nyilvánosságra hozott egy levelezést, amely Andrej Tarasenko (a Jobboldali Szektor koordinátora) és a krími tatárok fő képviseleti szerve, a Mejlis közt zajlott le. A levelezésben részt vevő másik személy kiléte nem egyértelmű, de feltehetően Omer Kirimli, a Mejlis elnökhelyettese.
A levelezésben a tatár vezető jelezte, hogy "minden a terv szerint halad", "készen állnak a játék második felvonására". "Igen, vannak még kéréseink. Több játékszer kellene, vadászfelszerelésre, sisakokra lenne szükségünk. Szódásüvegekre, valamint üzemanyagra. Emellett mégtöbb gázmaszk, elsősegélykészlet sem ártana."
A krími tatár vezető fegyvereket kért, valamint információkat fegyverraktárak elhelyezkedésére vonatkozóan Kercs, Feodoszia, Szimferopol, Szevasztopol és Jalta térségében. A válaszlevélben pedig Tarasenko biztosította arról, hogy a megfelelő fizetséget is megkapják, valamint - ha sikerrel járnak - jóval többet is.
Az Anonymous által nyilvánosságra hozott levél január 28. keltezésű. Ami azt jelenti, hogy a krími tatárok felfegyverzésének megszervezése már akkor folyamatban volt, amikor Kijevben még elő sem kerültek a fegyverek. Mindez jól mutatja, hogy az Ukrajnában zajló összes "békés tüntetésként" kezdődő felkelés egyetlen nagy, nyugatról irányított felforgató művelet, amit a nyugat szervez, biztosítja az ellátását és hatalmas összegeket helyeztek kilátásba kisebbségi veztőknek sikeres felkelés esetére.
Az Anonymous saját bevallása szerint NATO hivatalok levelezéseit is feltörte, valamint Ukrajnában működő amerikai tisztek kódolt üzeneteit fogta el, amit egyelőre fenyegetésként közöltek, majd a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

http://www.hidfo.net/2014/02/28/anonymous-megkezdodott-krimi-tatarok-felfegyverzese


Gyorshír: a szevasztopoli kormányzó még mindig Janukovicsot ismeri el államfőnek


Szergej Aksenov a krími parlament nevében nyilatkozott, és kifejtette, hogy "...az ország törvényes elnöke továbbra is Viktor Janukovics, szemben minden híreszteléssel, mivel nem tett lemondó nyilatkozatot. Minden olyan megállapodás semmis, amit az ő beleegyezése és kézjele nélkül kötöttek és kötnek az Unióval, vagy bárkivel. Reméljük továbbá, hogy Oroszország ebben a nehéz helyzetben segítő kezet fog nyújtani nekünk... [a Krímnek]".
Aksenov megemlítette, hogy az új ukrán hatalom nem legitim, és a Krím-félszigeten a Krími Legfelsőbb Tanács gyakorolja a hatalmat, mint az autonóm köztársaság választott hatalmi szerve.
Hídfő.net | Gyorshír: a szevasztopoli kormányzó még mindig Janukovicsot ismeri el államfőnekSzergej Aksenov


Szent György szalag - a krími oroszok jelképe

Híradásokból tudjuk, hogy a krimi eseményekben egyre nagyobb szerepet játszó ukrajnai oroszok jelképként a Szent György szalagot viselik. Oroszország visszatért a hagyományos értékrendhez, melynek ékes bizonyítéka az új orosz címer. A birodalmi kétfejű sas mellén pajzsba foglalva Sárkányölő Szent György látható. Szent György a legismertebb katonaszent, volt római katona és keresztény mártír. A 14 segítőszentek egyike. A sárkány legyőzője. A sárkány minden rossz, és a sötét démonikus erők szimbóluma, legyőzése a tiszta erkölcs és a hit végső diadalának beteljesülése.
Hídfő.net | Orosz Birodalmi Kétfejű Sas
( Oroszország címere egy vörös pajzs, rajta egy aranyszínű, kétfejű sassal. A három korona a nemzet demokratikus erejét, vagyis az elnököt, és a parlament két házát jelképezi. A jogar és az országalma a függetlenség védelmének jelképei. A sas mellén látható Moszkva címere, mely Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázolja. A múltban vallási jelkép volt, ma a jó és gonosz közötti harcot szimbolizálja.)
A Szent György szalag a Szent György Rend sávszalagja. Katonahősök számára alapította II. Katalin cárnő. A legmagasabb katonai kitüntetés volt. Szovjetunióban eltörölték ezt a kitüntetést, de a tradíció fennmaradása és a kitüntetés nagy népszerűsége miatt ezt a szalagot Testőrségi érdemrendként a II.Világháborúban hősiességért újra kiadták. A fekete-sárga sávok a "füst és láng" szimbólumai, 2007 óta a Győzelem Napja egyik jelképe is.
Hídfő.net | Szent György Rend sávszalagja
Putyin elnök népszerűsítette és ma már a patriotizmus és a hősies életszemlélet szimbólumaként igen sok hazafi viseli. A krimi oroszok amikor kitűzték ezt a György-szalagot, azt üzenték az egész világnak: méltóakká válunk azokhoz a hősökhöz, akik ezt a történelmünk folyamán kiérdemelték. "Füst és láng" -és hősies életszemlélet. A tradíciók, a hősiesség és a hit megnyilvánulása. Csak harcosok viselik, az elszántság jelképe is.
Hídfő.net |Szent György szalag

http://www.hidfo.net/2014/02/28/szent-gyorgy-szalag-krimi-oroszok-jelkepe

Újabb óriási botrány a küszöbön - Már az arany árfolyamát is manipulálják?

Az utóbbi időben számos pénzintézetre többmilliárd eurónyi bírságot szabtak ki kamatmanipuláció miatt. Úgy látszik azonban, hogy nemcsak a bankközi kamatokat befolyásolták a pénzintézetek, hanem az arany árfolyamának londoni délutáni fixingje során is összejátszottak. Egy londoni professzor és a Moody's egyik vezető beosztású alkalmazottja szerint a bankok már egy évtizede manipulálhatják a sárga nemesfém árfolyamát - írja a Bloomberg.

A londoni bankközi kamatláb manipulációját követően újabb botrány van kibontakozóban. Egy londoni egyetemi tanár és a Moody's egyik vezető beosztású alkalmazottja szerint a londoni tőzsdén az arany árfolyamának délutáni fixingje során az árkialakításban részt vevő öt nagybank szándékosan összejátszva befolyásolhatták a sárga nemesfém árfolyamát.
Rosa Abrantes-Metz és Albert Metz vizsgálata szerint az öt érintett pénzintézet, a Barclays, a Deutsche Bank, a Bank of Nova Scotia, a HSBC és a Societe Generale már közel egy évtizede manipulálják az árfolyamot.
A délutáni fixing során az árat a bankok ügyfeleinek és saját számlás megbízásainak összehangolásával alakítják ki. Ha a vételi és az eladási volumenben eltérés van, akkor az árfolyamot emelve vagy csökkentve úgy mozgatják, hogy a kereslet és kínálat különbsége maximum 620 kilogramm legyen.
A megfelelő szabályozás hiányában a fixingben részt vevők az árkialakítás során telefonon értesíthetik az ügyfeleiket, akik így időben információt kaphatnak az árfolyam elmozdulásának várható irányáról, melyet kihasználva profitra tehetnek szert.
Rosa Abrantes-Metz és Albert Metz vizsgálatai során arra jutott, hogy 2004 óta több alkalommal jelentős árelmozdulásra került sor a fixing során, többnyire egy irányba, lefele: 6 évben 2004 és 2013 között, az esetek legalább kétharmadában, mikor gyanús árfolyam elmozdulást tapasztaltak, az irány lefele volt, míg 2010-ben a jelentős elmozdulások során 92 százalékban esett az árfolyam.
Portfolio

Kína teljesen szembefordult a dollárral?


chinese-us-dollar
Az előttünk álló gazdasági összeomlás újabb jelei tűntek fel a horizonton. Folytatva erről szóló cikkünket (http://idokjelei.hu/2014/02/a-2014-es-osszeomlas-29-ben-se-lattak-az-erkezeset/), most Kína legutóbbi lépéseire hívnánk fel a figyelmet.

Globális pénzrendszerünk alapját napjainkban az amerikai dollár és az Egyesült Államok jegybankjának (FED) kamatpolitikája jelenti, ezért a pénzügyi stabilitás megőrzésének alapvető feltétele, hogy a dollár, mint globális fizetőeszköz forgalma fennmaradjon. Így mindenképpen folytatódnia kell a dollár használatának a világ minden részén, – leginkább a nemzetközi kereskedelemben – hogy az adósság és kamat hajtotta gazdasági egyensúly jelenlegi szintje egyáltalán fenntartható szinten maradjon, ezzel biztosítva, hogy továbbra is legyenek vevők az amerikai állampapírokra, még a jelenlegi nevetségesen alacsony jegybanki alapkamatok mellett is.
Természetesen az elsőszámú ország, melytől az amerikai pénzrendszer függ napjainkban, az Kína, ugyanis jóval több globális nagyságrendű üzlet lebonyolítását tudhatja magáénak, mint bármely más ország a világon (beleértve az Egyesült Államokat is). Ezeknek az üzletkötéseknek az elszámolása amerikai dollárban zajlik. Ez a tény a dollárkeresletet nagyon magasan tartja, továbbá lehetővé teszi, hogy az USA nagy mennyiségben tudjon fogyasztási javakat vásárolni a tengerentúlról nagyon alacsony áron.
Ennek a nemzetközi játéknak a lényege (legalábbis ez volt eddig), hogy Kína, az általa előállított javakért cserébe nagyrészt amerikai dollárt fogadott el. A termékek előállításához szükséges alapanyagokért pedig dollárban fizetett. A dollár-alapú kereskedelem felfutásának köszönhetően ezért az ország rendkívüli mennyiségű dollárt volt kénytelen felhalmozni. Ennek a felhalmozott dollármennyiségnek a nagy részét pedig visszajuttatja az Egyesült Államokba olyan módon, hogy cserébe amerikai adósságot (állampapírt) vásárolt, nevetségesen alacsony kamatokon. Ezért jelenleg Kína jóval több amerikai állampapírt birtokol, mint bármely más ország a világon.
Made in the USA - de kínai tulajdonban.
Made in the USA – de kínai tulajdonban.
Azonban a közelmúltban – legfőbb exportáló országként – Kína leállította az amerikai dollár óriási mennyiségű felhalmozását. 2013 végén eldöntötte, hogy nem játssza tovább ezt a játékot, és elkezdte távol tartani magát az amerikai dollártól és az amerikai állampapíroktól.
A játék megváltozott! És ez azt is jelenti egyúttal, hogy a jelenleg is törékeny amerikai gazdasági stabilitás nagyon rövid időn belül felborulhat. A dollár értéke leeshet, és az árak drasztikus emelkedésnek indulhatnak. A fenti döntésnek köszönhetően, amint ennek hatása az árstabilitásban is jelentkezik, a jegybanki kamatok újra emelkedésnek indulhatnak, meghatározva az egész globális pénzügyi rendszer kamatpolitikáját. A kamatszintek rövid idő alatt egészen bénító szintekig emelkedhetnek, befagyasztva ezzel a gazdaságot.
Tehát az USA számára kritikus fontosságú, hogy Kína valamilyen módon bent maradjon a dollár alapú elszámolási rendszerben, és továbbra is vásárolja az amerikai állampapírokat.
Sajnos azonban már láthatók az első jelek, hogy Kína véglegesítette a döntést: szó nélkül kiszáll az eddigi rendszerből. Már 2013 novemberében megjelentek az első nyilatkozatok, miszerint „Kína nem kívánja tovább növelni a külföldi devizákban nyilvántartott tartalékait”. Ez azt jelenti, hogy az eddig felhalmozott dollártartalék a továbbiakban már nem növekedhet a 2013 év végi szint fölé.
Emellett az elmúlt években Kína már több olyan nemzetközi pénzügyi egyezményt is aláírt más országokkal, melyek lehetővé teszik számára, hogy a dollár mellett alternatív pénzeszközöket is igénybe vehessen nemzetközi üzleteiben. (forrás)
Mindezek tetejébe nemrég megtudhattuk, hogy 2013 decemberében Kína elkezdte értékesíteni amerikai államkötvényeit is. Korábban a legtöbben azt gondolták, – és jelentős félelem is volt ezzel kapcsolatban – hogy Kína majd önteni fogja az állampapírokat a piacokra közvetlenül azután, hogy erről döntést hozott. Ezt egyelőre még nem tapasztaljuk. Ehelyett csak kis mennyiségű állampapírt értékesít egyszerre, így a piaci szereplők nem fognak pánikba esni. Másrészt ezzel az eljárással Kína is közel a normál értékükön tud megszabadulni ezektől a papíroktól, így ő is hozzájut korábbi befektetéséhez. Ahogy a Bloomberg hírügynökség is jelentette Kína közel 50 milliárd dollár értékben adott el amerikai állampapírt december hónapban.
„Kína – az Egyesült Államok legnagyobb hitelezője – csökkentette amerikai államadósság állományát december hónapban. Ez a legnagyobb állománycsökkentés az elmúlt 2 évben, és egybeesik a FED azon bejelentésével, miszerint elkezd kivonulni az eszközvásárlási programból.
Az ország 47,8 milliárd dollár értékben vágta meg állampapír állományát, mely jelenleg 1,27 ezermilliárd dollár értéket tesz ki. Ez a legnagyobb eladás 2011 decembere óta – áll az amerikai államkincstár jelentésében.”
Minden okos befektető ilyen aprólékos állománycsökkentéssel szabadulna papírjaitól. Nevezetesen, hogy havonta „csak” 30-40-50 milliárd értékben ad el az óriási állományból. Így az eladás következtében nem csökken hirtelen és nagymértékben az állampapírok árfolyama, ezért az azokat birtokló – de eladni szándékozó – tulajdonost sem éri jelentős veszteség az értékesítési folyamat során.
Azonban joggal merül fel a kérdés: Ha Kína nem halmoz fel a továbbiakban amerikai dollárt, sem állampapírt, akkor milyen eszközben fogja tárolni óriási tartalékait?
A válasz igen egyszerű: aranyban, természetesen!
Tény, hogy az ország telhetetlen étvággyal halmozta fel az aranytartalékokat az elmúlt években, miközben aranyéhsége nemhogy csökkent volna, hanem inkább növekedett.
Olyannyira, hogy a Bloomberg szerint Svájc arany-exportjának mintegy 80%-a már Ázsiába irányult január hónapban.
„Svájc az arany és ezüsttermékei (értsd: aranyrögök, tömbök, arany- és ezüstverdei termékek, értékes nemesfémpénzek és érmék) kivitelének több mint 80%-át Ázsiában értékesítette 2014 január hónapban – áll a Svájci Állami Vámhivatal jelentésében. Svájc emellett a legtöbb ilyen terméket az Egyesült Királyságból importálta.
Hongkong volt a legnagyobb fogyasztó. Ide 44% érkezett. India igényei a szállítás mintegy 14%-át tették ki. A Bern-ben található svájci vámügynökség adatai szerint ez a legnagyobb keresletemelkedés 1980 óta. Szingapúr igénye 8,6%, az Egyesült Arab Emirátusoké 7,9% és Kína további igénye a fentieken felül 6,3% volt.”
(Az arany világpiaci ára mindeközben a decemberi 1.180 dolláros unciánkénti árról 1.344 dollárra emelkedett – a Szerk.)
china-gold6Mindebből látszik, hogy amikor Kína aranyat importál, annak nagy része Hongkongon keresztül érkezik az országba. Az itt áthaladó mennyiség minden eddigi ismert mértéket meghalad. A rekord nagyságrendű beáramlás mellett azonban nem tudjuk pontosan, hogy mekkora is valójában Kína aranyigénye, mivel a világ elől a vonatkozó számokat évek óta eltitkolja.
Kína azóta sakkozik az adatokkal, mióta a legnagyobb játékosok között szerepel a globális pénzügyekben. Annak ellenére teszi ezt, hogy lépéselőnyét kihasználva az USA folyamatosan próbálja az országot patthelyzetben tartani, hogy az az ő játékszabályai szerint játsszon.
Kína azonban tudja, hogy az arany egy univerzális fizetőeszköz, amely hosszú időn át megőrzi értékét. Ahogy a világ papíralapú fizetőeszközei a folyamatos leértékelődés során tovább haladnak az összeomlás felé, Kína végül az egész sakktáblát felrúghatja azzal, hogy nem tartalékol több papírpénzt. Ehelyett inkább valós értékű fizikai fizetőeszközökben gondolkodik.
Az ország aranyéhségével kapcsolatos nyilatkozatok újra és újra sokkhullámként korbácsolják fel a pénzügyi piacokat. Kínát, valamint a kínai jüant pedig egyre nagyobb játékossá teszik a nemzetközi sakktáblán. Olyannyira, hogy egyes pénzügyi szereplők szerint a jüan lehet a világ legújabb globális tartalékdevizája a dollár helyett. (link itt: http://rt.com/business/yuan-to-surpass-dollar-011/)
James Rickards, a neves befektetési és banki szakértő az egész játékot a Texas Hold’Em pókerhez hasonlította:
„Mindenekelőtt szükséged van egy nagy adag zsetonra, mielőtt az asztalhoz ülsz. Az USA-nak és az EU-nak ez már megvan: Amerika 8.000 tonna, az EU 17 országa pedig 10.000 tonna fizikai arannyal rendelkezik. Kína 1,000 tonnával még nem lenne játékos, de 5.000 tonnával már nagyon is az!”
Kínának azonban már jelenleg is jóval több aranytartaléka van, mint a fent nevezett 5.000 tonna. Mindemellett pedig kétséges, hogy az Egyesült Államok, illetve az EU valóban rendelkezik a fenti mennyiséggel. (A legutolsó audit a FED aranytartalékával kapcsolatosan 1953-ban volt – a Szerk.)
Biztosak lehetünk abban, hogy amint Kína (és végül majd a világ többi része) elszakad a dollár alapú pénzügyi rendszertől annak következményei drámaiak lesznek!
Jelenleg ugyanis az átlagos kamat, melyet az amerikai államadósságért cserébe kaphatunk, mindössze 2,477% ami példátlanul alacsony, és ez jóval alatta van a valós inflációnak.
Tehát az értékvesztés miatt teljesen ésszerűtlen, hogy bárki is tovább kölcsönözzön ennyire olcsón. És mivel ezen körülmények között értelmetlen hitelezni az Egyesült Államoknak, ezért rövidesen drámai változásokra számíthatunk.
Amikor az „Ítéletnap” elérkezik, a jegybanki kamatok hirtelen meredek emelkedésnek fognak indulni. Példaként: ha az átlag jegybanki kamat csak 6%-ig emelkedik (és ennél már jóval magasabb kamatokat is láthattunk korábban), az Egyesült Államoknak több mint 1.000 milliárd dollárt kell kifizetnie évente, csak a kamatokra.
Az amerikai bankok derivatíva piaci kitettségének szemléltetése
Az amerikai bankok derivatíva piaci kitettségének szemléltetése
Egy ilyen gyors kamatváltozás ijesztő hatással lehet a pénzrendszerre. A négy legnagyobb amerikai bank kitettsége a jegybanki kamattól függő derivatívák piacán ugyanis meghaladja a 40.000 milliárd dollárt.
A jegybanki kamattól függő derivatívák teszik ki a derivatíva piac nagy részét.
Ahogy John Embry befektetési stratéga is említette a King World News-nak, ez a buborék példa nélküli vérontást fog okozni, amikor kidurran.
„Több ezermilliárd dollár értékű kamatfüggő derivatíva-termék fertőzi a világ bankrendszerét. Amint a jegybanki kamatok volatilitása megnő – és azt gondolom vitathatatlan, hogy ez meg fog történni – az feszültségeket fog okozni az egész pénzrendszerben. Ha a legapróbb beavatkozás is rosszul sül el a derivatívák piacán, akkor már csak az Ég irgalmazhat nekünk. Mivel az a hatalmas tőkeáttét, amely az egész bankrendszerünkhöz kapcsolódik, egyszerűen szentségtelen!”
Sajnos csak nagyon kevés tőkepiaci „szakértő” láthatja előre, hogy összeomlás közeleg. Kevesen mondták előre, hogy ez bekövetkezik 2000-ben. Nagyon kevesen jelezték előre, hogy aztán bekövetkezik 2008-ban is. És még kevesebben láthatják előre, ami bekövetkezhet most.
Paul B. Farrell (a Morgan Stanley volt befektetési bankára, a Financial News Network igazgatója) így beszélt erről:
„Az összeomlás első jeleit újra és újra félresöprik. „Ez csak egy átmeneti korrekció.” – mondják, míg végül mindenkit érzéketlenné tesznek az elkerülhetetlen észlelésére. Elfeledkezünk a történelem tanulságairól, és a nagy meglepetés teljesen felkészületlenül ér el minket.
Niall Ferguson valahogy így fogalmazott: Az összeomlás előtt a világ szinte mozdulatlannak tűnik, megtévesztően mozdulatlannak, kiegyensúlyozottnak. Mintha megállt volna egy bizonyos ponton. Így amikor a krach beüt, mint ahogy elkerülhetetlenül be fog, mindenkit váratlanul ér majd. Az agyunk egyre csak azt mondja majd, hogy még nincs itt az ideje az összeomlásnak. Az élet addig is megy csendben tovább, mindannyiunkat sebezhetővé téve ezzel az altatással, míg a Lehman csődhöz hasonló riadó ki nem billenti az egyensúlyt. Onnantól kezdve, mondja Ferguson, az összeomlás „olyan hirtelen gyorsulásba kezd, mint egy versenyautó… mint a tolvaj éjjel.” Beüt. Akkor aztán mindenki felébred.”
Ne engedd, hogy a közelgő összeomlás váratlanul érjen téged!
A figyelmeztető jelek már itt vannak és nagyon tisztán láthatóak.
Készülj fel, amíg még megteheted!
Forrás: The Economic Collapse
http://idokjelei.hu/2014/02/kina-teljesen-szembefordult-a-dollarral/#

Dézsmálja a külföldről hazaküldött pénzeket a bankDézsmálja a külföldről hazaküldött pénzeket a bank

A külföldön dolgozó magyarok és a itthon maradt családtagjaik figyelmébe!

Egy újabb banki csalási módra derült fény. Mint kiderült, ez már rendszeressé vált. -Tünde Gáspár írja a Facebook-on:
“Angliában dolgozom és több éve küldök haza rendszeresen angol fontot, amit otthon a deviza számláról szintén fontban vesznek ki.
Az utóbbi időben viszont azt vettem észre, hogy a küldött összeg hiányosan érkezik meg, – levontak az összegből! Bementem reklamálni az itteni bankomhoz, érdeklődvén hogy hova tűnik a pénzem és miért?
Hosszas utánjárás után kiderült, - hogy az általam küldött összeget a bank közép árfolyamon átváltja forintra és utána ismét visszaváltják fontra, – majd eladási áron kiadják az otthoni fél részére – A különbözetet pedig minden tájékoztatás, értesítés nélkül, pofátlanul zsebre vágják!
Majd ezek után, a megmaradt összegből, – kezelési költség címén megint levonnak egy jókora összeget, ami természetesen szintén nem kevés pénz!
Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akivel elkövették ezt. Bárki, akinek hiányzik pénz az átutalt összegből, nyugodtan reklamáljon az itteni banknál és rövid időn belül vissza kapja a pénzét!
Az én bankom azonnal email-ben és hivatalos levélben felszólította az otthoni bankot, – a hiányzó összegek rendezésére, közölvén, hogy ez illegális manipuláció, vagyis; csalás és lopás, – s egyben vissza is utaltatta számlámra az eltűnt pénzt…”
Úgy véljük, hogy ez nem volt egyedi eset, és kérünk minden külföldön dolgozó, s az otthon maradt családja részére a pénzt bankon keresztül hazautaló magyart, – figyeljen erre is, nehogy őket is meglopják – ebben is, – a magyarországi bankok!
Tünde Gáspár/Fb – Nemzeti Civil Kontroll nyomán

NATO-beavatkozás az IMF profitja védelmében

Az atlantista ukrán kormány élére frissen kinevezett Jacenyuk bejelentette, hogy az általa vezetett kormány támogatni fogja az IMF "javaslatait" akkor is, ha azok népszerűtlenek lesznek. Egyben azt is kijelentette, hogy kormánya kész bármit megtenni az IMF hitelért. Az IMF által támasztott feltételekről itt olvashat, ezeket az intézkedéseket fogja sorban megszavazni a Jacenyuk-kormány, ami nyílt támadás Ukrajna népei ellen.

Arszenij Jacenyuk, az IMF helytartója, fizetett provokátor
Ahogy elhangzott az IMF-nek tett hűségeskü, Joe Biden amerikai alelnök bejelentette, hogy ezesetben az Egyesült Államok üdvözli a kormány megalakulását. Egyben támogatásukról biztosította az illegitim ukrán kormányt a "rend helyreállításában" és a reformok (IMF diktátumok) bevezetésében.
Az amerikai támogatásra válaszul az ukrán cionfasiszták kérték az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali összehívását annak okán, hogy az orosz csapatok bevonultak Dél-Kelet-Ukrajnába. Ismét ugyanott tartunk, ahol a grúz háborút megelőzően: a NATO csatlósállamai szólítják fel a NATO-t a katonai konfrontációra Oroszországgal. A grúz háború idején Orbán játszotta el ezt a szerepet, ma a zsidó Jacenyuk.
Kíváncsian várjuk, hogy a magyar külügy mikor fog beállni a sorba, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően Moszkva elleni fellépésre sürgessék a nyugati katonai tömböt. Vagy mostanra már fordult a köpönyeg, a nyugatiak nem fizetnek eleget?

http://www.hidfo.net/2014/02/28/nato-beavatkozas-az-imf-profitja-vedelmeben
Gyorshír: az illegitim zsidó kormány leváltotta az ukrán vezérkari főnököt


Korábban közöltük, hogy az ukrán szélsőjobb nagy erőfeszítések árán ugyan, de elérte, hogy a zsidó Timosenkó zsidó helyettese, Olekszandr Turcsinov lett az új főparancsnoka az ukrán hadseregnek. Ex-moszad ügynökünk harmadik napja van az ellenzék szerint hatalmon, és meglepő módon, ahelyett, hogy az ország pénzügyi stabilitásával foglalkozna, a hadsereg felé kacsingat. Most épp leváltotta az ukrán vezérkari főnököt, Yuri Ilyint. Hadd találjuk ki, az új vezérkari főnök szintén zsidó lesz, és Tiomosenkó vagy Turcsinov csatlósa. Amennyiben ez megtörténik, és fegyveres konfliktusra kerül sor a cionfasiszták és az oroszok között, ismét tisztességes ukrán és orosz fiatalok halnak majd meg, csak mert a zsidók hatalmat akartak megint.
Hídfő.net | Gyorshír: az illegitim zsidó kormány leváltotta az Ukrán vezérkari főnökötYuri Ilyin, a menesztett vezérkari főnök. Feltehetőleg a legfőbb bűne az volt, hogy nem cionfasiszta.

http://www.hidfo.net/2014/02/28/gyorshir-az-illegitim-zsido-kormany-levaltotta-az-ukran-vezerkari-fonokotA legfőbb latorállam támogatja az ukrán terroristakormányt!


Joe Biden amerikai alelnök csütörtök este felhívta telefonon Arszenyij Jacenyuk újonnan megválasztott ukrán miniszterelnököt, és közölte, hogy az Egyesült Államok üdvözli kormánya megalakítását – jelentette be a washingtoni Fehér Ház.
Az Egyesült Államok támogatja az ukrán vezetést abban, hogy kikerüljön a politikai válságból, helyreállítsa a rendet, reformokat vezessen be az egészséges gazdaság kialakítása érdekében, tartsa tiszteletben nemzetközi kötelezettségeit és jó viszonyt alakítson ki szomszédaival – tette hozzá Biden.
Az új ukrán kormány amerikai elismerése szempontjából fontos ez a telefonhívás – jegyezte meg tudósításában az AP amerikai hírügynökség.
Washington korábban kijelentette, hogy a fővárosból való elmeneküléssel Viktor Janukovics ukrán államfő lemondott hatalmáról, bár Janukovics közleményben tagadta ezt. Biden többször beszélt vele korábban, a válság napjaiban.
(Hiradó)

Bal-Rad komm : Az amerikai alelnök ezzel az üdvözlettel kinyilvánitotta: az USA a világ bármely pontják TÁMOGATJA A TERRORIZMUST-amennyiben az a cionatlantizmus érdekeit képviseli!


Brüsszeli Európai Hazugsággyár, másnéven Fenevad elismeri saját helytartói kormányát


Az Európai Bizottság képviselője bejelentette, hogy az Európai Unió kész társulási szerződést kötni Ukrajnával. Oliver Bailly egy brüsszeli sajtótájékoztatón elmondta; „a társulási szerződés, valamint az átfogó szabadkereskedelmi övezetről szóló szerződés, amelyeket mi hajlandók voltunk aláírni novemberben, az asztalon fekszenek. Mi hajlandók vagyunk aláírni ezeket.”
Hogy milyen követelményeket tartalmaz a szerződés, amit Janukovics nem volt hajlandó aláírni, arról bővebben itt olvashat.
Bailly ezen kívül bejelentette, hogy elismerik az ukrán parlament legitimitását, emiatt elismerik az ukrán kormány legitimitását is. Vagyis az Európai Unió elismeri az általa hatalomra juttatott helytartói kormányt.
Ukrajnában hivatalosan továbbra is Janukovics az államfő, aki korábban már előkészítette Ukrajna csatlakozását a posztszovjet térséget újraegyesítő Eurázsiai Unióhoz.

http://www.hidfo.net/2014/02/28/brusszel-elismeri-sajat-helytartoi-kormanyat

Az orosz "Éjszakai Farkasok" motoros csapat humanitárius segélynyújtó akciót szervez

A becslések szerint is több ezer taggal rendelkező orosz alapítású Éjszakai Farkasok motoros "klub" a Krím-félszigetre indul, hogy orvosságot, gyógyszereket és ruhákat vigyenek a már a Krím félszigeten tartózkodó több száz tagjuknak humanitárius akció kapcsán. Két karavánt indítanak, az egyiket Moszkvából, a másikat Volgográdból. A célállomás Szevasztopol lesz, tekintve, hogy Szevasztopol és Volgográd között testvérvárosi szerződés van érvényben. "A karavánok útja titkos, tekintve hogy attrocitásokra számítunk ukrán területeken." - nyilatkozta az Éjszakai Farkasok szóvívője, Alexander Zaldostanov (farkasok közötti becenevén: a Sebész).
Hídfő.net | Az orosz "Éjszakai Farkasok" motoros csapat humanitárius segélynyújtó akciót szervez

Négy legjobb fűszer a daganatok ellen

“A nevem Chris Wark. 2003-ban végstádiumú vastagbélrákkal diagnosztizáltak. Akkor voltam 26 éves. Megműtöttek, de visszautasítottam a kemoterápiát. Ahelyett inkább táplálkozási változtatásokat eszközöltem és a természetes terápiákhoz fordultam. Mára legyőztem a betegséget, élek s virulok! “


 
“Titkom a 4 rákölő fűszer használata volt, ezek a: kurkuma, oregano, cayenne paprika és fokhagyma.
Ez a négy rákölő fűszer erőteljes rákölő hatással rendelkezik.
Minden nap fogyasztanunk kellene őket. Azoknak az embereknek főképp ajánlanám, akik a konvencionális gyógymódokat kikerülve szeretnék legyőzni a rákot.
Ezek a fűszerek gyakoriak a világ többi részén. Az indiai, perzsa, thai és maláj konyha részeként használják őket gyakran. Ételeinkhez tudatosan adagolva őket nagyon jó hatást érhetünk el velük.
Bőven szórok bele ételeimbe ebből a négy fűszerből és bár nem vagyok már rákos, még ma is veszek be belőlük.
Ezek tehát az (organikusan termesztett): oregánó, fokhagyma, cayenne paprika és kurkuma.
A kurkuma növényi rokonát a gyömbért is évezredek óta használja az indiai ajurvédikus orvoslás.
Antiszeptikus és antibakteriális szer is egyben, fertőzések, gyulladások, sebgyógyulás, rossz emésztés kezelésére.
A kurkuma a legjobb, mert tartalmazza az erős rákellenes polifenolt, a kurkumint!
A kurkuminról klinikailag kimutatták, hogy gátolja a különböző rákos sejtek burjánzását, beleértve a csontrákot, mellrákot, agydaganatokat, végbél, máj, hasnyálmirigy, gyomor, hólyag, vese, prosztatarákot, leukémiát, petefészekrákot, melanomát és így tovább!
Rákölő tulajdonsága abból származik, ahogy apoptózist képes indukálni (természetes sejthalált) a rákos sejtekben.
A curry por gyakori összetevője az indiai és az ázsiai konyhának, a koriander, kurkuma, római kömény, görögszéna és a pirospaprika keveréke.
Nagyon szeretem! Nagyon finom!
Az oregánó rendkívül sok antioxidáns és antimikrobiális vegyületet tartalmaz.  Egy teáskanál oregánó ugyanolyan antioxidáns erővel rendelkezik, mint két pohár vörös szőlő!  Tartalmaz egy fitovegyületet, az ú.n. kvercetint, amelyről ismert, hogy lassítja a rák növekedését, valamint elősegíti az apoptózist.
Megint ez a szó… vagyis a sejthalált. E mellett az oregano a K-vitaminnak és a vasnak is nagyon jó forrása!
A fokhagyma nagyon erős rákellenes fűszer.
Tanulmányok a világ minden tájáról kimutatták, hogy csökkenti minden típusú rák, különösen a vastagbél-, gyomor-, bél- és prosztatarák kialakulását.
Erős antibakteriális tulajdonságai is vannak, de ismert olyan képessége is, amellyel blokkolni tudja az összes rákkeltő anyag aktivitását a testben. Növeli a DNS-javítását, lassítja a rákos sejtek szaporodását és mint a kurkuma és az oregánó elősegíti az apoptózist.
A felnőtteknek minden nap egy gerezd friss fokhagymát kellene fogyasztaniuk.
Tehát nem csupán fokhagymaport tettem mindenre amit megettem, de feldaraboltam a nyers fokhagymát apró darabokra és lenyeltem őket, mintha tabletták lennének.  Volt fokhagymaszagom?  Ó, igen. És érdekelt?  Nem!
A cayenne paprika kapszaicint tartalmaz, amely egy olyan aktív vegyület, ami a mellett, hogy rettenetesen égeti a nyelvünket, torkunkat és minden mást, nagyon jó ráksejtpusztító is egyben.  Na hogyan? Kitaláltad! Apoptózist eredményezve.
A cayenne kulcsfontosságú összetevője bármily detoxifikáló programnak is. Minél csípősebb, annál jobb!
A habanero paprika 4-6-szor több kapszaicint tartalmaz mint a cayenne.
A Scoville skálán 200.000 egységben állapították meg az erősségét.  Jujj! Az első alkalommal, amikor szuper erős chili paprikát ettem, akkor 20 évesen, még gondolkozni sem tudtam rendesen annyira csípett.
Egy szuper könnyű módja annak, hogy több fűszert használjunk: én mind a négy rákellenes fűszert salátaöntetbe keverem.
A salátaöntetek mellett belekeverem minden ételbe is, amit főzök, de még étrendkiegészítő formájában is beveszem őket.”
Chris mára már teljesen felgyógyult, köszönhetően annak, hogy kutatott, keresett és végül tanult. Tanult azokról a dolgokról, amelyekről nem szól az orvostudomány.

Tudnod Kell

Sz. Kovács Péter: Miért nem tanítják Szabó Dezsőt az iskolákban?

Körülbelül négy-öt hónappal ezelőtt rábukkantam Szabó Dezső vezércikkeire, amiket a Virradat című lap közölt le a húszas évek legelején. Rendkívül érdekes gondolatokat fogalmazott meg az amúgy egykoron méltán elismert, rendkívül nagyszerű író. Nekem a legfurcsább az, hogy jó kilencven évvel később is aktuálisak azok a cikkek, ha nem még aktuálisabbak… Számos ponton kifejtette véleményét, és nem volt rest megfogalmazni azt, hogy rengeteg problémáért a zsidók a felelősek hazánkban.
Erre, természetesen, mindenki felhördülhet, hogy, kérem, ez antiszemitizmus, merő dőreség, ilyet nem lehet leírni nyilvánosan, erről hallgatni kell, és így tovább… Kérdem én: miért kell hallgatni? Miért nem lehet erről a kérdésről értekezni?
   Szabó Dezsőt nem tanítják az iskolákban, a művei nem kötelező olvasmányok, még az ajánlott olvasmányok listáján sem szerepel… Gondolom, nem kell bővebben kifejtenem, miért van ez így.
   Érdekes, hogy Szabó Dezső, az első világháború után, valamint a tanácsköztársaság agyrohasztó, lélekölő ámokfutása után kezdett bele azokba a vezércikkekbe, amelyek aztán utat mutathattak volna a magyarságnak a húszas évek elején lappangó bizonytalanságban, és ezekre a cikkekre lehetett volna építeni a lassacskán kibontakozó konszolidáció pilléreit. Miközben a zsidóság megrabolta az országot, kivette a védő pajzsot a háború után még fennálló magyar honvédség kezéből, hogy a románok, valamint a csehek, a szlovákok megverhessenek minket minden ponton, aztán erre még ráhúzták a tanácsköztársaság kommunista vörös lepedőjét, Szamuely Tibor irtotta a magyarokat; bizonyára, ez mind járt nekünk, hiszen a magyarok nem tudtak összekapaszkodni ebben a kaszáló viharban. Szabó Dezső átlátott a szitán, felemelte a szavát a zsidóság nyomorító erői ellen, kikezdte cikkeivel a zsidó sajtó orgánumait (megjegyezném: helyesen!), és végre valós szövegeket közölt az agyonmagasztalt zsidó írókról. El tudom képzelni, mi lehetett a jussa Szabónak… Valószínűleg számos ponton megtámadták, egyes újságok lejárató kampányokat indítottak az egyébként remek tollal rendelkező író ellen. Ilyen a világ, lehetne mondani… És éppen itt van a valódi probléma!
   Szabó Dezső 1921-ben, egy vezércikkében felemelte szavát a magyar írók mellett, hogy ugyan hogyan lehetséges az, hogy egy eszmeiségében vérbő magyarságot sugalló hírlap zsidó írót alkalmazzon, magyar nevet ragasztva rá, miközben a valóban magyar író éhezik, mert nem jut publikálási lehetőséghez… Ma is fennáll ez a helyzet! 2014-ben ugyanígy fest a helyzet, rengeteg olyan újságíró dönti a széles rétegek fejébe a baromságot, a hazugságot, hogy az már vérlázító. Ami valamikor jónak számított, az mára rossz lett, és fordítva. A szenny teljesen természetesen buzog fel a csatornákból, de ennél van sokkal szomorúbb dolog, mégpedig az, hogy ezt ma próbálják illatosítani, és kölniként eladni… Nem telt el száz esztendő, és a magyar sajtó megtépázott nimbusza ugyanúgy fennáll. Nekem az a gyanúm, hogy soha nem is változott jó irányba! Szabó rávilágít egy rendkívül fontos dologra: tudniillik, nem elég csak a zsidó sajtót visszaszorítani, a magyar sajtó teljes reformra szorul, és a kettő együtt működik csak!
   „Természetes, hogy a zsidó sajtót kiszorítani kutya-kötelességünk. De rossz néven venni azt, de dühöngeni azért, hogy a zsidó sajtó olyan, amilyen: a legenyhébb kifejezéssel is végtelen naivság. Ismételnem kell, hogy amíg nem jutunk el arra a természetrajzi megismerésre, hogy minden faj minden egészséges erejével önmagáért küzd az életküzdelemben, botorságainkkal csak árthatunk a magyarság érdekeinek. A zsidó sajtó úgy, ahogy van, különböző arcával, vörös, fehér, nemzeti színű vagy színtelen frázisaival, nagyszerű szerve e céltudatos faj hódításának, s én nem tudok jobbat kívánni, mint hogy nekünk küzdelmében olyan céltudatos, céltudatosságában olyan egységes sajtónk legyen, mint amilyen a zsidóságnak a maga sajtója. Én is fölszisszenek ám, ha látom a zsidó sajtóban az ügyesen elálarcozott tőröket és ágyúkat, melyek életünk legfontosabb erőpontjai ellen irányoztatnak. De sokkal nagyobb fölháborodásom, ha a saját sajtónkban látom a legveszedelmesebb ostobaságot, céltudatlanságot és áruló rosszakaratot. Mert egyet nem lehet eléggé zengőn magyar és keresztény íróink lelkiismeretébe kiáltani. Mikor a zsidó újságíró azokat a sorokat írja, melyekre fölháborodásunk kitör, akkor ő saját fajának nagyszerű katonája. De amikor a keresztény újságíró követ el a magyar lapban ostobaságot, mikor irigység, gonoszság vagy rövidlátás teszi végzetessé sorait, akkor saját faját árulja el, saját vérével szemben hitvány.”
  Ezek a sorok önmagukért beszélnek, Szabó rendkívül jó szemmel észrevette a valódi veszélyeket, ugyanakkor felismerte a megoldást is. A magyarság megtisztulásában, megújulásában látta a felemelkedés lehetőségét, és ezt érthetjük minden téren: a sajtótól a színházakig, a tudományoktól a művészetekig. De vajon hogyan lehetséges megújulni egy Nemzetnek, amikor minden oldalról ördögök szorongatják, súgják az erkölcstelen gondolatokat, külön vezetékrendszeren szállítják a szennyvizet, amelyet ivóvízként árulnak? A tévé arcátlanul leközli a hazugságokat, a napi- és hetilapokról ne is beszéljünk. Egyetemen képeznek újságírókat, riportereket, műsorvezetőket, hogy a végén csak a kiváltságosok kerüljenek a magaslatokba, különböző kapcsolatrendszereken keresztül. El tudom képzelni, hogy egy tisztességes, valóban nemzeti érzelmű fiatalember bekerül az egyetemre, hogy újságírást tanuljon. Szépen veszi az akadályokat, levizsgázik, de közben a fejébe töltötték a hazugság művészetét, a ferdítések mesteri fogásait, és egy külön faj által kiképzett hazafit kapunk, akinek rövidesen semmit nem fogunk elhinni, már ha rájövünk a szélhámos sorok mögött megbújó igazságokra.
   Szabó Dezsőnek nagyszerű gondolata támadt, hangsúlyozom, 1921-ben, hogy állíttassék fel egy ellenőrző bizottság a Nemzet valóban művelt rétegeiből, akik hűek hazájukhoz, valamint a Magyar Nemzethez, és azok dönthessenek arról, hogy melyik író, újságíró, közíró, bármiféle művész publikálhasson, avagy hallgattassék el. Ezeknek az embereknek a tudományok, művészetek, oktatás és szociális kérdések nagy ismerőinek kellene lenniük, ismerniük kell a kisemberek világát ugyanúgy, mint a hatalmasságok gondolatvilágát. Az erkölcs rendkívül fontos ebben a kérdésben!
   A jelen korban mi a divat? Szabadság helyett vérbő szabatosság van, mindent lehet, a jó ízlés határait messze átlépve, minden fel van töltve szexualitással, ömlik a különböző orgánumokból az erkölcstelen gondolatok halmaza; ma divat, ha alkoholista az ember, nem ismeri önmagát, abszolút önpusztító életet él, ha megcsalja a feleségét, nyilvános aktust folytat egy másik emberrel egy téren Budapesten, vagy éppen az is divat lehet manapság, hogy gyermekeket gyilkolunk… Mindent lehet, semmi sem korlátozott, csak éppen a nemzeti íróink vannak elhallgattatva! A kérdés jogos: miért? A válasz rendkívül egyszerű: egy nemzeti író nem írhat másról, csak a Valóságról! Ha valaki erkölcsös, hátat kívánna fordítani ennek a nagy szabatosságnak, azonnal érkezik a bélyeg: az illető kirekesztő, intoleráns, összeférhetetlen a társadalommal…
   Ilyen világban élünk…
   Megjelentek Szabó idejében is, meg most is mindenféle cikkek, amelyek fennen hirdetik az egyenlőséget, a mérhetetlen szabadságot, a testvériséget, hogy a másság mennyire jó dolog, vonzó dolog, legyünk toleránsak, hagyjunk mindenkit kibontakozni… Eddig szép és jó… Az már kevésbé, hogy éppen olyan ember tollából származott egykoron, és a jelenben is egy-egy ilyen cikk, aki a valóságban a legkirekesztőbb gondolatokat veti papírra, aki a Valóságban ateista, gyalázza a magyarság jelképeit, gyalázza az egész Nemzetet! A sorok között mindig megbújik az arcátlanság, és olyan könnyedén felfeslik a mondvacsinált vászon, mintha késpengével hasítanánk.
   Szabó Dezső idejében is butították a magyarságot rendesen. Ez a kiváló író le is írta cikkeiben, hogy milyen aljas módon képesek a sötétben bujkáló gazemberek operálni az életben. Ha ezeket a mozgásokat leleplezi valaki, mindjárt antiszemitává korcsosítják, holott ez a szó ürességében meghalt már. Az ostoba zsidózás nem lehet kenyere senkinek, ezt nem árt megjegyezni. Ugyanakkor fel kell ismerni a valós veszélyt. Szabó erről is írt:
   „A legnagyobb, legbűnösebb tévedés s fájdalom, nálunk leggyakoribb a zsidóság olcsó gyalázása, lekicsinylése. Ha engem a fronton földerítő szolgálatra küldenek, és én az ellenség roppant haderejéről azt a hetyke tudósítást hozom, hogy szót sem érdemel, hogy egy pár emberrel szét lehet verni az egészet: akkor én katasztrófa elé viszem saját véreim, s haditörvényszék előtt méltán érdemlek golyót vagy kötelet. Gondolják meg ezt jól a zsidóság anekdotás, nótás fitymálói. Jellemző, hogy igen sok zsidó fölényes humorral segít a bátor kereszténynek ebben a lekicsinylésben, mert tudja, hogy ez elrejti a veszélyt. Lekicsinyleni azt a fajt, mely a maga húszszoros kisebbségében elfoglalta a magyar élet minden stratégiai pontját, s mely egy történelmi katasztrófa ügyes kihasználásával lába alá gázolt bennünket, hitünket leköpte, zászlónkat letaposta, lekicsinyleni ezt a fajt nem önmagunk végtelen megvetését jelenti? a zsidóság is, mint minden más faj, erőknek és gyengeségeknek, kiválóságoknak és bűnöknek végére mehetetlen összetétele. De, mert egy irtózatosan exkluzív vallás nevelésében, a kultúra és európai élet minden fénymáza alatt megmaradt az s, barbár, ösztönös ázsiai törzsembernek, erői és kiválóságai vérből jövőbbek, s inkább jelentik az egész faj védelmét és hódítását, mint más fajoknál, gyengeségei és bűnei szembeötlőbbek, s inkább rátámadnak az európai ember morális ízlésére. Mert a lényege a különbségnek, s ezt nem lehet eléggé ismételni, mert ők szüntelenül ellentétesen másképp tüntetik föl, az: hogy mi, magyarok, németek, szlávok, olaszok etc. Az európai hit, morál és kultúra közösségében a csupán törzsemberből emberré szélesedtünk, a zsidó pedig a kiválasztás kannibál hitével, rettenetes faji hitében és moráljában megmaradt az ötezer év előtti idegen szagtól ösztönösen irtózó törzsember. A zsidóság a legkomolyabb, a legvégzetesebb ellenség, a zsidókérdés a magyarság élet-halál kérdése, mely belekapcsolódik a magyar élet, a magyar jövő minden mozzanatába. Viccet csinálni ebből a kérdésből, lekicsinyelni ezt az ellenséget és ezt a veszélyt: csak hülyék vagy megfizetett gonoszok tehetik. A sok tragikomikus tévedés onnan ered, hogy mi asszimilálódós babonánkba butulva azt hittük, hogy az idegennek hetedik paradicsomi kéj, s nagy előléptetés magyarrá áthasonulni. Ez a hit, mely erős faji öntudatra, egészséges fajnál tényleg hódító erőt jelentett volna, nálunk nemzeti öngyilkosságunk egyik fő forrása lett. A magunk úgynevezett ideális oh, de aljas és gaz ez a szó! horizontjából néztük a dolgot, s nem akartuk meglátni a természetrajzilag is való valóságot, hogy az életerős és gyenge fajok vad harca, s hogy minden fajnak magának kell megszerveznie védelmét és jövőjét, s nem szabad azt idegenre bíznia. Így például érzékeny, humanisztika-liberális politikai primadonnáink sokszor énekelték: Nem szabad általánosítani, hiszen van becsületes zsidó is, az ártatlan ne szenvedjen a bűnösért! Hát természetes, hogy van. Én magam is ismertem nem egy nagy kultúrájú, gondosan kiépített belső életű, tiszta morálú zsidót. De egyet ne tessék elfelejteni. Ez a zsidó, éppen mert ilyen, s annál inkább, mert ilyen, a fajok harcában a saját fajával szolidáris, még akkor is, ha tiszteli a másik fajt.”
   Óva intenék mindenkit a dőrén kikottyantott szavaktól, mert az „antiszemitizmus” híg pocsolyájába ér akkor a fejünk. Mindenfelől szorongatva vagyunk, mi, magyarok, ez nem is kérdés. Mintha ezernyi karral, ezernyi szájjal leselkedne ránk egy óriási fenevad. Fel kell ismerni, hogy bizonyos értelemben a magyarság mérhetetlen dölyffel elhárította magától egykoron a zsidóveszélyt, ma meg már majdhogynem késő. Szabó idejében, rendkívül erős kézzel még le lehetett volna törni az ördögszarvakat, ma ehhez a mutatványhoz százszorta erősebb kéz szükségeltetik!
   Szabó Dezső számos ponton felfeszítette a zsidóság rothadó bőrhuzatát, ezért elhallgatottá vált a szocializmusban (micsoda szépen csengő szó!), és a mostani liberális demokráciában is hallgatnak róla. Márpedig a gyermekeket meg kellene ismertetni az Elsodort falu című regénnyel, vagy akár a Feltámadás Makucskán című novellával, csak hogy a legismertebb két művét említsem! Azt már meg sem említem, hogy tanítani kéne a főiskolákon, egyetemeken a vezércikkeit, mint a valóság rendkívül éles közlését!
   Ildomos volna az oktatást csinálóknak elgondolkodni, valahol mélyen, mi számít valódinak, és mi számít károsnak! Ez, ugye, addig nem fog bekövetkezni, amíg az idegen faj különböző tagjai ülnek a vezetői székekben, addig Szabó Dezső tabu marad, bár mostanában láttam egy-egy regényét a könyvesboltok polcain. Ha Karinthy Frigyes tananyag, Szabó Dezsőnek százszor inkább annak kell lennie – ez az én véleményem!
   Ez az ember annyira féltette Nemzetét, oly forrón szerette a magyarokat, az önmagában lobogó magyar identitást, hogy nem átallotta megírni a Nemzet hiányosságait sem! Éppen ezért hiteles a szememben! A magyar föld, azon belül pedig a magyar parasztság lehet a jövő Magyarországának biztos alapja, ez nem is kérdés. Vissza kell térni a magyar földhöz, ez már önmagában is vérlázító lehet a mai vezetőség szemében, amikor az sem fontos, hogy megvédjük a földet… Márpedig a magyar föld a Szent Koronáé, eladni nem lehet! Bőven vannak okok, amik miatt nem lehet Szabó Dezsőt tanítani az iskolákban. A Valóságot egyszerűen nem lehet ma közölni, ez ma nem számít hírértéknek, valódi értéknek… Hová visz minket ez a liberális mozdonyvezetővel irányított vonat?
   Szabó Dezső egy mezítelenségig leegyszerűsített mondatával zárnám le okfejtésemet, amelyet megfogadva, valóban élve előbbre vihetjük Nemzetünket:
„Minden magyar felelős minden magyarért!”

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/mveszetek/sz-kovacs-peter/2987-miert-nem-tanitjak-szabo-dezst-az-iskolakban

Sz. Kovács Péter: Néhány gondolat az időről

Letelt az idő. Évekig, évtizedekig lehetett egy egész társadalmat az orránál fogva vezetni, ennek azonban véget kell érnie; az isteni törvények szerint, ami egyszer elkezdődik, az bizony be is fejeződik. A dőreségekkel tarkított, álarcok mögé bújt gazemberek előbb-utóbb elszegényedve fognak megszűnni, s az új kor hajnalán már csak a szívvel élők fognak hatalomhoz jutni.
Mindenkinek csak maga felett van hatalma. Ember ember felett nem uralkodhat, ezt elfelejtik hangoztatni az okosok, pontosan azért, mert a juhnyájat csak akkor lehet vezetni, ha nem tudnak semmit, főleg ezt nem szabad tudni. Mi, emberek, arra teremtettünk, hogy boldogan, békességben éljünk a Földön, leöljük és megegyük az állatokat, télen fűtsünk, ha fázunk, és világítsunk, ha sötétség borul ránk. Enni és inni kell, legyen egy hajlék, ahol lakhatunk, és kész, sokan ezzel meg is elégednek. A baj ott kezdődik, amikor a házat, lakást el akarják venni olyan emberek, akiknek semmi közük hozzá. Továbbá miért kell fizetni a villamos áramért, a vízért? Megint csak eljutottunk olyan alakokhoz, akik aljas módon lefölözik a hasznot, súlyos milliárdokat, miközben valaki alig tudja kifizetni a villanyszámlát…
A Föld gondoskodik lakóiról, a számos találmányok is bizonyítják ezeket: minden létezik elméletben, csak a gyakorlatba kell átültetni. Az emberi barbárság műve, hogy tömegpusztító fegyvereket gyárt, ahelyett, hogy olyan berendezéseket alkotnának, amelyek képesek áramot generálni, hogy ne kelljen villanyszámlát fizetni. Némely tudós eltűnt a süllyesztőben, másoktól ellopták a találmányokat. A Kárpát-medence kitermelt olyan koponyákat, amelyek aztán Nobel-díjat kaptak, az egész világon ismerik a nevüket, a találmányokat használják.
Bűnünk a tétlenség, ha ezt így ki lehet jelenteni! Az ember ölbe tett kézzel nézi, ahogyan kirabolják olyan emberek, akik messziről jöttek. Egyes alakok a bűntudatkeltés eszközével operálnak a világban, hazugságokra építik történelmüket, történelmünket. Ennek az egész aljasságsorozatnak a végére érkeztünk. A hazugok megbuknak, az igazak győzedelmeskednek – a törvényszerűség mindent be fog bizonyítani az elkövetkezendő néhány évben. A Jóisten sem tűrheti, hogy a gyermekei egymást öljék azért, hogy egy kis csoportosulás érdekei jól alakuljanak, és az a csoport meggazdagodjon. Mindenkinek jár a lelki gazdagság, és ennek megjelenése aztán a fizikai síkon is. A gazdagság nem lehet kiváltság, mert felborul minden, az értékrendek, a kapcsolatok, és így egy egész Nemzet is felbomolhat.
Sosem értettem, miért van az, hogy egy szűk réteg mindenféle juttatásban, kiváltságban részesülhet, ezzel szemben a kisembereknek semmi nem jár. Igazságtalanság, lehetne mondani. Induljunk ki abból az elméletből, hogy minden ember egyenlő, és gondoljuk végig, nézzünk szét a mai világban, hogy ez milyen módon érvényesül. Én úgy látom, nincs egyenlőség, a szabadság hiányzik a világból. Maguk a törvények is ezt kívánják rombolni, a szabadságtudat megszűnését kívánják elérni. Az ember nem állat, akit karámok, kerítések közé kell szorítani, hiszen minél jobban tiltanak valamit, annál inkább vonzóvá válik.
Európában a tendencia az, hogy egységbe tömörítjük az országokat, aztán elvesszük az önrendelkezés jogát, és a minél később csatlakozók lesznek legjobban kifosztva, ők lesznek a szeméttárolók. Egy ország nemzeti önrendelkezését megszüntetni rendkívül dőre cselekedet, azt is írhatnám: súlyos visszahatásként fog ez jelentkezni a későbbiekben. Borzasztóan magas árat kell annak az embernek, embereknek fizetniük, akik Európából egy afféle Európai Egyesült Államokat akar, akarnak csinálni.
Az alakoskodók, a békétlenek, a kizsákmányolók, a valódi gazemberek eljátszhatták ideig-óráig kisded játékaikat, áthúzhattak egyetlen tollvonással határokat, tönkre tehettek jó néhány nemzetet, csakhogy a jövő egészen mást tartogat: békességnek kell érkeznie, valamint igazságosságnak.
Magyarország számára a XX. század semmi jót nem hozott, mert bár volt nekünk egy Horthy Miklósunk, aki konszolidálta az állapotokat, rendet teremtett az országban, ő sem tudta elkerülni, hogy feldarabolják az ezeréves királyság területét. A revíziót, mint tudjuk, a nagyhatalmak nem támogatták, a kormányzó és társasága nem is gondolhatott tényleges terület visszacsatolásra. Az előző század finoman szólva is meggyötörte a Magyar Nemzetet. A mai magyarság – sajnos – egy szétzüllesztett, többszörösen megvert, kifosztott néppé lett ledegradálva. Minden módon ölték és ölik ma is a magyar identitástudatot. A tévé, a rádió ontja magából a nemzetellenes, erkölcstelen szemetet, hogy az újságokról ne is beszéljünk. A plurális politikai paletta megteremtésével még jobban faragtak egyet a magyarságon, elérve, hogy az emberek összefogás helyett vitatkozzanak, mini háborúkat vívjanak a politikai pártok érdekei mentén. Ennek számos bizonyítékát a saját szememmel láttam, amikor a családon belül hatalmas vitákra került sor, csak azért, mert az egyik a narancspártra, a másik a vörös pártra szavazott. Többen nem beszéltek egymással évekig, családi összejövetelekre sem jártak, kihűltek a kapcsolati vonalak.
Szépnek szép, hogy olyan színes a politikai paletta, az ember eldöntheti, kire teszi a voksát. Rendkívül szépen hangzik, a hosszú évtizedek alatt a demokrácia intézményei megszilárdultak, az eszmék kikristályosodtak, az alapvető elvek mindenhol ugyanazok. A szép csomagolásba burkolt rohadt valami azonban bűzlik. A nemzeti egység szétverése a politikai pártok csatározásai által hosszú évek óta nyilvánvaló. Pontosan ezért lett Magyarországon olyan markáns a két pólus közti ellentét, hogy az embereket tökéletes módon megossza. Közben folyamatosan tüntetések zajlanak szerte az országban, antifasisztáknak nevezett társaságok kiabálnak, próbálnak erőszakot elkövetni egy ország testén. Aztán jönnek néha liberálisok, akik a szabadelvűség fegyverével tudnak toborozni maguk mellé egy-kétszáz embert, hála istennek többre nem futja az erőből! Vannak még szocialisták, konzervatívok, kereszténydemokraták, és nemzeti radikálisok… Mindenki kedvére válogathat, szortírozhat, van néhány párt, amelyre lehet szavazni. A szocialista-konzervatív tengely két végén egy-egy párt trónol, akik a legnagyobb erőket tudják mozgósítani az emberek körében. (Meg kell jegyezni, a szocialisták szépen lassan szétforgácsolják magukat!) A lényeg ebben a történetben, hogy ezeket a sokszínű, számos eszmét feldolgozó pártokat egyetlen kéz mozgatja, és a valóságban sokkal jobban összefonódnak, mint azt bármennyire is el tudjuk képzelni.
Magyarország váltókormányzásai több kárt okoztak, mint a kommunizmus egymaga. Baloldal és jobboldal felváltva kormányzott az elmúlt jó húsz évben, amit az egyik felépített, lerombolta a másik, és fordítva. Egyedül a szocialisták tudtak két ciklust egymás után kormányozni, aminek végül meg is lett az eredménye: az ország eladósodott, az erkölcs és kulturális válság a tetőfokára hágott, az emberek hite is megrendült. Jelenleg jobbközépre sorolt kormánya van Magyarországnak, akik valószínűleg a következő választást is megnyerik, szerencsére, már nem lesz kétharmados többségük. Hogy hová tart ez az ország? Mindenki döntse el maga! Én amondó volnék, Magyarország számára a demokrácia, ez az úgynevezett liberális demokrácia semmiképpen sem járható út. A jogállamnak nevezett bődületes szamárságokkal megterhelt rendszere jót nem hozott ennek a Hazának, így nem is érdemes éltetni ezt a haldokló szörnyeteget.
Most, hogy Horthy Miklós személye egyes társaságok részéről utálat tárgyát képezi, kutatómunkába kezdtem. Régóta foglalkoztatott már a kormányzó cselekedetei, politikája, és úgy általánosságban a személyisége is. A napokban elolvasott cikkek, tanulmányok, a sok történet, amelyet a kisemberek adtak elő, körvonalazott bennem egy képet. Horthy Miklós karizmatikus, markáns személyisége érthető módon képezi ma utálat tárgyát; tökéletesen megértem azokat, akik megvetik, fasisztának nevezik. Ennek az embernek egyetlen bűnét lehetne felhozni: rendet tartott Magyarországon, megvédte a magyarságot, gatyába rázta a gazdaságot, a Nemzet szuverenitását tartotta elsődleges szempontnak, továbbá a Szent Korona törvényeit tartotta mérvadónak. A mai korban operáló magyar állampolgárok (sosem voltak magyarok!) számára megvetendő személyiség, mivel pontosan tudják, ha a jelen korban lenne egy ilyen államférfi, az ő hatalmuk egy csapásra összeomlana. A Horthy-korszak nagy érdeme, hogy valódi nemzeti politikát folytatott, a magyarok otthon érezhették magukat a Kárpát-medencében. Akkoriban olyan nagy politikusok alkották a hatalom gerincét, mint Bethlen István gróf, vagy Teleki Pál gróf. Horthy-Bethlen-Teleki trió munkálkodásai eredményeképpen vált Magyarország gazdaságilag erős állammá, amely megőrizte a királyság intézményét, bár király nélkül, mégis megőrizte szakralitását, amelynek ma oly nagy hiányát bárki érzékelheti. A kormányzó úr antiszemitizmusát kifejezetten dőreség hangoztatni, ugyanis a numerus clausus törvényeket nem a zsidók ellen hozták, hanem a magyar értelmiségi réteg védelmében, akik az elszakított magyar területekről eljőve az anyaországban kívántak élni.
Sajnálatos módon, az elmúlt hetven évben Horthy Miklós személyiségét, történelmi megítélését tudatosan torzították, ennek következtében pedig olyan furcsa eset állt elő, hogyha valaki nem veti meg a kormányzó személyét, akkor a tudatlanságra hivatkozva nem is mond róla semmit. Jelenleg olyan politikai rendszer van hatalmon, Magyarországon, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a magyarság számára fontos történelmi személyeket besározzák, a gyilkosokat pedig példaként említik, „reklámozzák” az embereknek. Így történhet meg manapság, hogy egy pufajkás karhatalmista, aki ’56 őszén a tömegbe lőtt, aki kiszolgált egy mészárlással fennmaradó rendszert, Horn Gyula, állami temetéssel kerül a földbe, valamint szobrot emelhetnek neki bárhol az országban. Egy olyan emberről van szó, aki nem nyugodhatna magyar földben soha, mert ezzel megsértjük azokat a halottakat, akik hősként küzdöttek a kommunizmus, és a magyarok ellenségei ellen. A jó és rossz fogalma igen relatív, a hagyományos értékrendek szerint vizsgálva tökéletesen megcserélték ezt a két fogalmat: manapság az a jó, ami rossz, és az a rossz, ami egy normális társadalomban üdítő, kellemes lenne.
Horthy Miklóssal szemben mit lehet felhozni? Egy Horn Gyulát, demokratikus kizsákmányolást, nemzetgyalázást, szabad rablást, néhány évtized kommunista diktatúrát… A sort még lehetne folytatni. Egyetlen egy személy képes a mérleg egyik serpenyőjét tisztességesen leterhelni, mert az ő személye a fentebb felsorolt aljasságokat mind felül tudja írni. A magyarság kormányzójának Magyarországon tucatnyi szobrot kéne emelni, számtalan utcát el kellene nevezni róla…
Az időről gondolkodván, arra a meggyőződésre jutottam, hogy vissza fog még térni Hazánkba a béke és nyugalom fecskéje, az erővel élő turul itt fog körözni felettünk. Az idő nekünk dolgozik, magyaroknak, az arcátlanok pedig csomagoljanak maholnap, mert csak a tisztaszívűek maradnak meg. Úgy gondolom, a politikusok felismerték, hogy a Magyar Nemzet egységessé válása a küszöbön van, ezért próbálnak a nemzeti jelszavak mögé bújni, csakhogy a Jóisten előtt nem lehet hazudni. Ha jobban meggondoljuk, örökké nem tarthat a ború, az eget nem borítják folyamatosan vaskos felhők, ahogy az évszakok változnak, úgy süt ki a Nap, amely elűzi a fellegeket.
„A csillagok járása változó…”
Ezt a gondolatot Wass Albert fogalmazta meg Üzenet haza című versében. Csodálatos gondolat! Ahogyan változik a széljárás, a csillagok járása, ahogy fordul a világ kereke, úgy tűnnek el a hazugok, hamisak…
Nehéz meghatározni a helyes magatartást, mindenesetre semmiképpen nem jó a mai magyar társadalom viselkedése. Az egymásra mutogatás, mások meg nem hallgatása, ledegradálása, az egység teljes hiánya borzalmas képet mutat. Az egykoron világhíres magyar összetartásnak ma aprócska szikrái vannak csupán, a történelem, és annak hamisítói gondoskodtak a magyarság szétzüllesztéséről.
Mert mi hagytuk! Felültünk a szép ígéreteknek, a demokrácia mesés szemfényvesztéseinek, amelyekből semmi nem valósult meg; hagytuk, hogy fehérgallérok mögé bújt sarlatánok telepedjenek az ezeréves Királyság nyakára, akiknek semmit nem számít az emberek élete, boldogulása! Ezer éven keresztül működött egy olyan rendszer, amely a természethez igazodott, a Szakrális Magyar Királyság. 1944. március 19-én szakadt meg egy ezeréves folyamat, és ez még ma is fennáll, ez az áldatlan állapot, a Nemzet szenvedése! Hetven év alatt tökéletesen bebizonyosodott, hogy a köztársaság idegen Magyarország számára, a demokratikus állapotok a Kárpát-medencében nem vezetnek sehová.
Ha Magyarország visszatalál az ezer évig fennálló Királysághoz, életben marad! Ha nem talál vissza, szétfújja a szél a magyarságot, mint őszi faleveleket! De az idő nekünk dolgozik…

http://mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/mveszetek/sz-kovacs-peter/3054-nehany-gondolat-az-idrl