2013. június 14., péntek

A miniszterelnök veheti birtokba a Sándor-palotát,de magánházak rekvirálására is lehetőséget adna magának

Várhatóan ki fogják költöztetni a budai Várból az államfő hivatalát. A köztársasági elnöknek azért kellene vennie a sátorfáját, hogy mégiscsak a miniszterelnök vehesse birtokba a Sándor-palotát. A 2007-es kisajátítási törvény most zajló módosítása az ingatlantulajdonosok gyors és kíméletlen kiebrudalásának a lehetősége miatt keltett eddig feltűnést, a készülő szabályok azonban számos vezető közjogi intézmény új helyre költözése előtt is megnyithatják az utat. A törvényjavaslat nem csinál titkot abból, hogy a kisajátítási szabályok kiterjesztésére részben a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) kiebrudalása miatt kerül sor.
A parlamenti vita során az állam által megszerezni kívánt objektumok között többször szóba került a kormányfő által nemrég emlegetett pesti Balettintézet is. A legfrissebb törvényhozási fejlemények alapján nem elképzelhetetlen, hogy az Operaházzal szembeni épületet Orbán Viktor esetleg csereingatlanként kívánja felkínálni a Miniszterelnökség történelmi épületét jelenleg még birtokló Áder Jánosnak. Egy efféle hármas csere egybevágna a kormányfő régi tervével, hogy a három hatalmi ág kapja vissza háború előtti központi ingatlanát. A Parlament teljes egészében kerüljön tehát az Országgyűlés kezelésébe, a Kúria költözzön vissza a Hauszmann Alajos tervezte (ma a Néprajzi Múzeum által használt) épületbe, a Sándor-palota pedig megint a kormányfő és stábja elhelyezését szolgálja.
A koalíció célkeresztjébe került a Kossuth téri metróállomás fölött magasodó MTESZ-székház is. Ezt a komplikált tulajdonosi hátterű ingatlant az Országgyűlés hivatalául készülnek megszerezni a kormánypártok. A parlamenti büró július 1-jétől (a KEH-hez hasonlóan) név szerint is szerepelni fog a kisajátításokat „alanyi jogon” kezdeményezni jogosult mintegy másfél tucat hazai intézmény, illetve ágazat között. A T. Ház még egy budai irodaépület gyors „nacionalizálására” készül: a volt Ipari Minisztérium Margit körúti központjának kisajátítása a Millenáris Park továbbépítése kapcsán vált aktuálissá. A közvéleményt e székházügyeknél is jobban érdekelheti, hogy a kisajátítási törvény átalakítása nyomán valóban az „államosítás” veszélye leselkedik-e a jövőben a frekventált helyen álló magán- és társasházakra Magyarországon. Az állam és az önkormányzatok által kártalanítás mellett elvehető ingatlanok száma kétségkívül emelkedhet idehaza, hiszen a jövőben már nemcsak energetikai, bányászati, természetvédelmi és más közérdekű célra hivatkozva teheti rá a közhatalom a „kezét” egy-egy épületre, hanem vezető közjogi tisztségviselők személyes kívánságára is.
A 2014-es parlament kétszáz képviselőjének, valamint az Országgyűlés által választott állami csúcsvezetőknek voltaképpen elég lesz rábökniük a tetszésüket elnyert és megfelelő helyen álló házra, s a kisajátítás hivatali gépezete működésbe fog lendülni – akár meg akar válni a telekkönyvi tulajdonos az ingatlanától, akár nem. A hazai VIP-ek kívánságának a jövőben legfeljebb néhány elvont jogelv, meg a költségvetés teherbíró képessége szab majd csak határt. A különösen fontos személyeknek minősített polgárok nemcsak a saját elhelyezésük érdekében túrhatják ki házukból az addigi tulajdonosokat, hanem hivataluk beszállásoltatása céljából is, ami azért talán még a jobboldali többségű Alkotmánybíróság néhány tagjának az érdeklődésére is számot tarthat.
Nem csak a kisajátítási eljárás kezdeményezésére felhatalmazott intézmények és személyek száma ugrik meg hamarosan itthon. Az állami rekvirálásnak ezentúl lesz egy királyi útja is, amelyen jóval gyorsabban célba lehet majd érni, mint általában. E procedúrát akkor veheti igénybe az állam vagy egy önkormányzat, ha egy résztulajdonában álló ingatlant óhajt teljes mértékben megkaparintani. Ilyenkor a közhatalmat gyakorló szervek voltaképpen hatósági segédlettel lerohanhatják majd a többi tulajdonost, amennyiben azok pert merészeltek indítani a kisajátítást kérő állammal vagy helyhatósággal szemben. A gyorsított procedúrát a törvénytervezet „előzetes eljárásnak” keresztelte el – erre ugyanis a tényleges kisajátítási folyamat előtt kerülhet sor. Az előzetes eljárás teljes körű építési tilalmat léptet életbe az egész ingatlanon, ez azonban a kisajátítást kérő állami szervre nem vonatkozik. Ellenkezőleg: a hatalom két éven keresztül zavartalanul építkezhet majd az egyébként zárolt telken vagy objektumon, nyilván hogy kész tények elé állítsa a továbbiakban a tulajdonostársakat.
A kisajátítási hatóságoknak (például a városi építési osztályoknak) eközben csak annyit kell majd megállapítaniuk, hogy az állami einstand jogalapja valóban fennáll-e, s hogy mekkora kártalanítási összeg illeti meg szerintük a beruházást tehetetlenül tűrni köteles tulajdonost. Amennyiben viszont az ezzel párhuzamosan zajló birtokvédelmi per során az ellenszegülő felperes tulajdonosi státusa netán igazolást nyer, a kisajátítást kérő intézménynek továbbra sem kell meghátrálnia. Ebben az esetben legfeljebb normál kisajátítási eljárásban kérheti majd a bíróságtól, hogy az ingatlant mégiscsak vegye el a társtulajdonostól.
A közérdekűnek mondott kisajátítások lehetőségének bővítése elég pontosan tükrözi a jelenlegi kabinet mentalitását. Az Orbán-adminisztráció a jogállam egyik legfőbb ismérvét, a jogbiztonságot bármikor kész háttérbe szorítani, hogy céljait minél gyorsabban elérje. Aligha véletlen azonban, hogy a mai kisajátítási törvényt felülíró 14 oldalas tervezetet egy biológia és testnevelés szakos tanár és néhány mérnökember nyújtotta be a parlamentben, miközben a Fidesz képviselőcsoportjában körülbelül három tucat szakvizsgázott jogászdoktor ül.
(HVG)

“Te csak ne fotózgassál…” – Jön a partizán fotózás?

Végleg kicsinálja a sajtófotót- Hír és vélemény -
“Rossz hírünk van” – írja a 444.hu. – “A 2014. március 15-én életbe lépő Polgári törvénykönyv (Ptk.) végleg kicsinálja a sajtófotót. Meg a fotózást úgy általában. Csak ne tessenek fényképezgetni. Az új szabályozás szerint a fotósnak nemcsak a kép közzétételéhez, hanem már magához a kattintáshoz is engedélyt kell kérnie, ami konkrétan ellehetetlenít minden fotóst, profit és amatőrt, aki nem Orbán Viktor vagy Gyurcsány Ferenc árvízi hőstetteit szeretné megörökíteni.
A szakma és a szólásszabadságjogi harcosok azon szoktak a leginkább fennakadni, tegyük hozzá, joggal, hogy Magyarországon az intézkedő rendőrt ezentúl sem lehet fényképezni (eddig sem lehetett), pedig a rendőr az államhatalom képviselője, és mihez fűződne több közérdek, mint ahhoz, hogy az államhatalom képviselőjét felelősségre lehessen vonni? Szokták emlegetni, hogy ekkora idiotizmust csak az azerbajdzsáni törvénykezésbe sikerült beépíteni, de a rendőrfotó csak a jéghegy csúcsa. Onnantól, hogy az új Ptk. életbe lép, szinte senkit nem lehet lefényképezni anélkül, hogy engedélyt ne kért volna tőle az ember.
Az adatvédelmi aggályok részben érthetők, de a helyzetet egyszerűen lehetne árnyalni, még egy ostoba törvényben is: van olyan, hogy a közérdek felülírja a magánélethez fűződő jogokat – emberverő rendőrt megörökíteni például nem szimpla lehetőség, hanem kötelező állampolgári feladat kellene hogy legyen.
Kivétel persze van az új Ptk.-ban: ha közszereplőkről készül a kép, vagy nyilvános rendezvényen, akkor nem kell engedélyt kérni, de hát lássuk be, a sajtófotóknak csak elenyésző része készül szónokló politikusokról, és azok nem is feltétlenül a leghatásosabb képek.”
A Szabad Riport véleménye:
Micsoda kavar lesz ebből. – A fideszes törvénygyár nem lát tovább az orránál.
Mert ezek után az állampolgár jogosan tehet feljelentést a tüntetéseken megjelenő kamerás rendőrautó, és az intézkedéseket rögzítő rendőrök ellen, – ha egyébként nem csinált semmit, – nem fog megállni a rendőr-média hivatkozása a közérdekre. Nagy örömük (és hasznuk) lehet ez még a sztárügyvédeknek.
De ez a törvény kicsinálja a térfigyelő kamerákat is. – Vagy ha ott ismét a közérdekre hivatkoznak, – akkor nyilvánvaló lesz: csakis a hatalomnak áll majd a jogában a képrögzítés.
Ezen kívül ki lehet dobni a kamerás telefonokat, az összes amatőrnek gyártott kiskamerát és a méregdrága profi nagykamerát is. – Vajon mekkora veszteség lesz ez a kamera és a mobilgyártóknak?
De kicsinálja a törvény a biztonsági kamerákat is.
Mert ugyan akkor minket ne fotózgasson mindenféle hülye bank, amikor pénzt veszünk fel, vagy akármelyik magánbiztonsági cég, amikor elmegyünk egy általa őrzött épület előtt a járdán. Vagy, ha bevásárolunk valamelyik multi bevásárló központjában.
Tehát ezek se fotózgassanak, mert nem járulunk majd hozzá, hogy a multik és zsoldosaik képileg rögzítsenek minket. Nem lesz többé kamerával megfigyelt magánterület sem. Mert azok is sérteni fogják ezt a pökhendi és ostoba törvényt. Mely méltó tükörképe lesz a fideszes hatalomnak
De a magánházak tulajdonosai is felelősségre lesznek vonhatók, ha a kapu kamerája rögzíti a ház előtt elhaladókat.
Nemes egyszerűséggel ezt is be lehet majd sorolni a felejtendő fideszes ostobaságok közé, ha a nép elzavarja ezt mutyizó pénz és hataloméhes társaságot.
Persze a magyar azért nem olyan, hogy ebbe majd csak úgy belenyugszik. – Ezentúl lesz igazán csak népszerű a paparazzi fotózás. De, ha már politikai tartalmuk is lesznek a képeknek, akkor új fogalom születik: a “Partizán fotós.” – S a kamera valódi fegyverré válik.
SzRTI

A Nestlé álma: a víz árának 53 millió százalékkal való emelése

A Nestle igazgatósága megkönnyebbülten sóhajtott, miközben a világ Monsantora koncentrált. A globális tiltakozások és a helyi negatív kampányok nagyon jó figyelemelterelőnek bizonyultak.  Miközben tehát mindannyian Monsanto korrupt élelmiszerpolitikájára figyeltünk, a Nestlé lépéseket tett annak érdekében, hogy a természeti világban minden egészséges dolgot leszabadalmaztasson. Kezdve az anyatejjel, folytatva a gyógynövényekkel és a víz privatizálásával. Azt gondoltuk volna eddig, hogy Monsanto az egyik leggonoszabb vállalat a világon? Hmm.
Az univerzálisan igaz, hogy a vállalati démonok tervei közt az szerepel, hogy magára az életre is árcédulát tegyenek ki, hogy minden eddigi alapjognak ára legyen: az élelemhez való hozzáférésnek, a víznek…utóbbi egyébiránt csak azok kiváltsága lesz, akik azt meg tudják fizetni.
A potenciális halálos áldozatok száma égbekiáltó lesz. Egy olyan csapatmunka van kialakulóban, amelyben az elit a pénzt a masszív elnéptelenítésen és “cserébe szolgaságot!’  mottón fogja megkeresni.
Monsanto és a Nestlé szilárdan ugyanabban a csapatban játszanak. A Nestle több mint 1.000.000 USD-t adományozott a Kaliforniában megszülető “GMO-kat tartalmazó ételek felcímkézése mozgalom” elleni harcra és vezérigazgatója azt állította, hogy 15 év alatt senkiben semmilyen kárt nem tett a génmanipulált ételek fogyasztása.
Míg a világ figyelme Monsantora irányult, a Nestlé közben csendben és nyugodtan átvezetékeli a világ vízellátását, így az észbontóan 53908255%-al többe fog kerülni. Ezalatt a világ többi része viszont aszályokkal, kút- és csapadékvíz- szabályozással, és emelkedő árakkal küzd.
A Nestlé weboldal szlogenje így hangzik: “A jó étel és a jó élet ígéretére köteleztük el magunkat minden nap, mindenhol – azért, hogy az életminőséget egy egész életen át javítsuk, jó ételekkel és italokkal.”  Valahogy úgy tűnik, a cég irodaközi e-mail rendszere elvesztette a fonalat, hiszen a Nestlé vezetői nem úgy tűnnek, mintha megkapták, vagy olvasták volna ezt az üzenetet.

A globális vízrablás

A Nestle gyakorlatilag átvette a vízellátás irányítását Dél-Afrika, Etiópia és Pakisztán nagy részein, így ezen országok lakói a víz hiányában megbetegszenek és végül meghalnak.  Az érintett falvak tiszta víz hozzáférési kérelmei süket fülekre találnak.
A víz egy árucikk, és nem alapvető emberi jog???
A szegények, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessenek ezeknek a vállalatoknak, a pénz hiánya miatt szomjan fognak halni?
A korábbi elnök-vezérigazgató, most a legnagyobb élelmiszer-gyártó vállalat elnöke a világon: Peter Brabeck-Letmathe véleményét idézem.
“…a föld összes vízkészletét, minden csepp vizet a bolygón privatizálni kell- senki sem kap belőle, ha nem fizet. “

Nagyitáshoz klikk ide
A 2005-ben készült videóra utalnék, ami a közelmúltban felszínre került és vírusként terjedt el az interneten. A videó, a Nestlé undorító vezetőjét, Peter Brabeck-Letmathe-ot mutatja be, amint a vízhez való joggal kapcsolatban ilyen felháborító megjegyzéseket tesz.
“A víz természetesen a legfontosabb nyersanyag ma a világon.  Az a kérdés, hogy privatizálni kell-e a lakosság normál vízellátását.  Két különböző vélemény létezik az ügyben.
Az egyik vélemény, ami szerintem extrém, és a civil szervezetek [NGO-k = nem kormányzati szervezetek] véleményét képviseli, akik bumm, rögtön kijelentik, hogy a víz a köz joga. Ez azt jelenti, hogy minden emberi lénynek joga van a vízhez.  Ez egy extrém megoldás.
A másik nézet szerint a víz olyan élelmiszer mint a többi, és mint minden más élelmiszernek, ennek is kell egy piaci értéket adni.
Személy szerint úgy vélem, hogy jobb, ha élelmiszer kategóriába tartozó dolgoknak értéket adunk, így mindannyian tudjuk, hogy annak megvan a maga ára és akkor egyedi intézkedéseket kell a lakosság azon részének hoznia, akiknek nincs hozzáférésük a vízhez…” forrás: youtube.com
Peter Brabeck-Letmathe, Bilderberg csoport résztvevő, egyértelműen klasszikus pszichológiai eset.  ”Az antiszociális személyiségzavar egy mentális egészségi állapot, amelyben egy személy hosszú távon manipulálja, kihasználja, vagy sérti mások jogait.”
A Nestlé taktikája a következő filozófiát követi : keressünk egy gazdaságilag gyenge régiót, vásároljuk fel a víz forrását körülvevő földet, olajozzuk be a politikai kerekeket egy olyan javaslat tétele által, amelyet a lakók nem utasíthatnak el. Hogyan is lehetne pénztelen régiókban ellenállni új munkahelyek létesítésének, és a helyi bevételek növelésének? A régiók természeti erőforrásaiból származó nyereség a vállalat központjába, a Genfi-tó mellé, Svájcba megy. Amennyiben ezen pénzügyi ösztönzők nem elegendőek ahhoz, hogy csillapítsák az érintett állampolgárokat, a Nestlé boldogan megküzd bárkivel a bíróságon is. ( http://www.deathandtaxesmag.com/32828/nestle-corporation-vs-americas-water-supply/ )
Csak hogy világos legyen, olyan területeket találnak, amelyek amúgy is a szegénységgel küszködnek.  Aztán, hogy helyzetük még rosszabb legyen, megkárosítják vízgyűjtő területeiket és vizes élőhelyeiket azzal, hogy több száz millió liter vizet szipkáznak el onnan évente, kopárrá és szárazzá téve ezzel a mezőket.  Ez nem olyan dolog, ami csak a harmadik világ országaiban történik. Íme néhány példa azon amerikai közösségekről, amelyeket a Nestlé már kifosztott:
  • Denver, Colorado
  • Sacramento, California
  • Fryeburg, Maine
  • Mecosta, Michigan
A kis kanadai város Hillsburgh, Ontario a Nestlé legújabb célpontja.  Engedélyt kaptak arra, hogy 1,1 millió liter vizet szifonozzanak el naponta a hillsburgh-i víztározókból, még szárazság ideje alatt is.  Kezdetben maga a tartomány is határt szabott a vállalat azon képességének, hogy ne vonja el ezt a mennyiséget szárazság esetén, de “tárgyalások” után a környezetvédelmi minisztérium beadta a derekát a Nestlé követeléseinek. Azóta a víz szivattyúzása nem korlátozható.  Eközben a város lakóit vízkorlátozások sújtják, miközben a fű megbarnul és a kertek kiszáradnak.
A kanadaiak több regionális természetvédelmi csoportja fellebbezett a döntés ellen.
“Ontarionak a helyi közösségek vízhez való jogát kellene előtérbe helyeznie a pénzéhes magánvállalkozások profit-orientált gépezete helyett. A kormánynak meg kell gondolnia azt is, hogy a rendelkezésre álló vízkészleteket az unokáinknak és ükunokáinknak is biztosítanunk kell.”
” A jelenlegi engedély szerint a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
Hadd ismételjem meg a legfontosabb mondatrészt az idézetben.
“…a Nestlé 3,71 USD-t fizet minden egy millió liter víz elszivattyúzásáért a helyi vízgyűjtőből, amelyet azután egyszer használatos műanyag palackokban 2 millió USD-ért értékesít.”
3,71 USD- ből 2.000.000.USD lesz.
Ez pontosan 53908255%-os árrés.  Mégegyszer megnéztem ITT, csak a biztonság kedvéért.

A Nestlé szabad kezet kap a vízzel való kalózkodásban

Míg a Nestlé szabad kezet kap arra, hogy bekapcsolódjon a vízellátásba, a közembert új megszorító intézkedések sújtják: kútvíz használatának korlátozása , és az esővíz összegyűjtésének tiltása.  Ez így van – a Nestének 1.100.000 liter víz jár havonta -, de nem lehet esőgyűjtő hordó a kertben.
A klasszikus Agenda 21 stratégia, a fenntarthatóság színlelésének gyakorlatával a vezető elit kezébe kerülnek az erőforrások,  míg az átlagember egyre többet fizet mindenért.

A Nestlé sok más megdöbbentő tevékenységet is folytat

A Nestle etikátlanságai a vízzel még nem érnek véget.

A Nestle háborúja a szoptatás ellen

Nestlé az első számú babatápszer gyártó a világon. (A babatápszer egy $ 11500000000 dolláros iparág.)    Azt sugallják, miszerint a babatápszer egészségesebb a csecsemők számára mint az anyatej és ennek következtében több millió csecsemő halt meg szerte a világon alultápláltságban.
A New York Times egyik cikke arról számolt be, hogy az egyik jamaicai család, “átlagosan 7 USD heti jövedelemmel” a Nestlé  által teljesen meggyőződve arról, hogy a tápszer jobb mint az anyatej, babatápszert vásárolt gyermekeiknek. Az anya az ajánlott mennyiségű víz háromszorosával higította a tápszert, hogy két gyermekét etetni tudja.
“Az eredmények láthatók a harmadik világ klinikáin, kórházaiban, a nyomornegyedekben és temetőkben.”
A Times-ban az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének hivatalos képviselője, Dr. Stephen Joseph, a babatápszerre való teljes hagyatkozást hibáztatta évente több mint egy millió gyermek haláláért, alultápláltság és hasmenéses betegségek forrásának jelölve meg azt. (http://www.businessinsider.com/nestles-infant-formula-scandal-2012-6?op=1#ixzz2VLUAwwH4)
A Nestlé szoptatás elleni kampánya nem állt meg itt. Az US 8012509 B2 számú anyatejre vonatkozó szabadalmat 2011-ben a Nestle kapta, bár   “Az anyatej alkotórészeinek monopolizálásának igényét különféle intézmények és vállalatok, orvosi egyetemek, mint a John Hopkins és a Baylor College of Medicine, babatápszert gyártó vállalatok, mint a Nestlé és a Wyeth, biotechnológiai cégek, mint az Agennix, és még többek között az amerikai kormány által képviselt Egészségügyi Minisztérium is kinyilvánította. ”

A Nestle igyekszik szabadalmaztatni az édeskömény virág gyógyító hatásait:

Egy tavaly megjelent folyóiratban a Nestlé tudósai azt állították, hogy “felfedezték” ami a világ nagy részén már évezredek óta ismert, hogy a Nigella sativa kivonatot “ételallergia” ellen lehet használni.
A Nestlé újabb próbálkozása az, hogy megpróbál létrehozni egy Nigella sativa monopóliumot, képessé téve ezzel saját magát arra, hogy beperelje azt, aki ezt a gyógynövényt a Nestlé engedélye nélkül használja. Már be is nyújtotta szabadalmi igényét- aminek elbirálása folyamatban van.
A Nestlé korábban – 2011-ben a tehéntejet, mint hashajtót próbálta monopolizálni, annak ellenére, hogy ez a tudás az indiai orvosi szövegekben már ezer éve jelen van. ( http://action.sumofus.org/a/nestle-nigella-sativa/5/2/?sub=fb )

A Nestlé kegyetlen és szükségtelen állatkísérleteket végez, azért, hogy különböző egészségre vonatkozó állításokat tegyen a Nestea italok cimkéire (http://www.nesteacrueltea.com/ActNow.aspx)

A Nestlé csokoládéjának gyártásához “rabszolgamunkát” használnak fel, ahol a “rabszolgák” közt bőven találunk gyerekeket is. (http://www.confectionerynews.com/Regulation-Safety/Nestle-s-child-labour-pledge-small-and-incomprehensive-says-labour-group)


A Nestlével szembeni ellenállás

A globális bojkott 1977-ben kezdődött Amerikában, válaszul az agresszív babatápszer marketingre, tekintettel lévén a szegénység sújtotta harmadik világ országaira. A bojkott a mai napig aktív. Irányítója a  Nemzetközi Nestlé Bojkott Bizottság és az Egyesült Királyságban a Baby Milk Action .
Egy másik ilyen mozgalom a Stop Nestlé Waters is.

Nestlé márkák

Nestle különböző márkanevek alatt értékesít, a választás  illúzióját keltve fel vevői körében.
Állateleség
  • FELIX
  • CAT CHOW
  • DOG CHOW
  • PRO PLAN kutyaeledelek
  • PRO PLAN macskaeledelek
  • FRISKIES kutyaeledelek
  • FRISKIES Jutalomfalatok
  • FRISKIES macskaeledelek
  • GOURMET
  • Purina ONE
  • DARLING
Ásványvizek
  • THEODORA
  • NESTLÉ AQUAREL
  • NESTLÉ VERA
  • PERRIER
  • ACQUA PANNA
  • S.PELLEGRINO
  • SANPELLEGRINO gyümölcsitalok
  • SANBITTER ROSSO
Csecsemőtáplálás
  • BEBA
  • NESTLÉ
  • NESTLÉ LACTOGEN
Édességek
  • BALATON
  • BOCI
  • KIT KAT
  • AFTER EIGHT
  • SMARTIES
  • NESQUIK
  • SZERENCSI
  • FRUTTI
  • BON PARI
Kávé és kakaó
  • NESCAFÉ CLASSIC
  • NESCAFÉ Classic Crema
  • NESCAFÉ BRASERO
  • NESCAFÉ Gold
  • NESCAFÉ Green blend
  • NESCAFÉ 3in1
  • NESCAFÉ® Dolce Gusto®
  • NESPRESSO
  • RICORÉ
  • FRANCK SLÁGER
  • SZERENCSI
  • NESQUIK
Konyhai termékek
  • Maggi
Reggelizőpelyhek
  • NESQUIK
  • CHOCAPIC
  • CINI MINIS
  • STRAWBERRY MINIS
  • COOKIE CRISP
  • CHEERIOS
  • LION
  • NESTLÉ FITNESS
  • CORN FLAKES
  • NESTLÉ MÜZLISZELETEK
Vendéglátóipari termékek
Jégkrémek
  • MÖVENPICK
  • NESTLÉ jégkrémek
Kozmetikumok
  • Biotherm
  • Body Shop
  • Cosmence
  • Garnier
  • Helena Rubinstein
  • Innéov
  • La Roche-Posay
  • Lancome
  • L’Oreal
  • Mátrix
  • Maybelline
  • Metamorfózis
  • Teljesség
  • Redken
Ha a világ vízellátása nem lenne elég, a gyerekek gondolatainak irányítását is akarják:
Ha azt hinnénk Magyarország immunis a Nestlé befolyása ellen, gondoljuk át mégegyszer.
Annak ellenére, hogy a Nestlé azt állítja, hogy az EU-n belüli termékei nem tartalmaznak GMO összetevőket, a vállalat egyértelmű híve a GMO technológiának és akkor használ GMO összetevőket, amikor csak tud, és amikor az a törvény által megengedett:
“A Nestlé támogatja a géntechnológia felelősségteljes alkalmazását az élelmiszer-termelésben, amennyiben az alapos tudományos kutatáson alapszik.”
És:
“A Nestlé továbbra is fog géntechnológiával módosított növényi összetevőket alkalmazni, ahol csak lehetséges.”(forrás: www.nestle.com)

A GMO-kal kapcsolatos európai közvélemény erősen negatív, amint azt a szigorú GMO címkézés és nyomon követhetőségi törvények is mutatják. Ezt szem előtt tartva, terveik közt szerepel a magyar közvélemény megváltoztatása is a GMO-kkal kapcsolatosan, a célzottan magyar gyerekeknek készült szabad “egészségnevelési” program kitalálásával.

Nutrikid ®

A lista még mindig nem teljes. A végtelen kapzsiság valójában még itt sem ér véget.
Az orwelli valóság ott kezdődik, amikor a Nestlé honlapján a Nutrikid ® kitűzött célja az, hogy felvegye a harcot a gyermekkori elhízás ellen és “, hogy erősítse a képet arról, miszerint a Nestlé hiteles és vezető táplálkozási szakértő és wellness cég Magyarországon, amely fontosnak tartja a Közös Értékteremtést”
Nem tudom, hogy mit jelent a “Közös Értékteremtés”, de nem hangzik jól.
A program akkor lesz még hátborzongatóbb, ha megnézzük statisztikájukat:
“A mai napig a Nutrikid ® program a magyar iskolák 85%-át érte el, ami 3100 általános iskolát és közel 400.000 gyereket érint.”
Ha ez nem ijesztő még, akkor semmi sem lesz az.
Forrás: www.nestle.com
A Nestlé vezérigazgatójának legújabb pszichotikus nyilatkozatait alapul véve, hozzátéve azt, hogy mennyire felbosszantva érzi magát azért mert a GMO-k használata még nem engedélyezett Európában, csöppet sem meglepő, hogy a csecsemőktől kezdve minden korosztályt célba vesznek.
Az Egyesült Államokban és Európa egyes részein, az ultra-hátborzongató SciberBrain márkanév alatt működik gyermek agymosó programjaik:
E programok középpontjában a következő területekre való ”befektetés” áll:
  • Belgium
  • Franciaország
  • Németország
  • Magyarország
  • Izrael
  • Olaszország
  • Jordánia
  • Hollandia
  • Lengyelország
  • Portugália
  • Románia
  • Oroszország
  • Spanyolország
  • Szíria
  • Törökország
  • Ukrajna
  • Egyesült Királyság
Emberek, véleményem szerint, ennek a gonosz monolitikus vállalatnak napirendjén a hatalmas nyereség biztosítása áll a lakosság jólétének, megélhetésének, egészségének rovására. A gyermekek szisztematikus agymosása, a jövő nemzedék függővé tétele… pedig úgy tűnik, a legfontosabb számukra.

Natura Hírek

MOSZKVA ELLENZI A MONITORING ELJÁRÁST MAGYARORSZÁG ELLEN

Moszkva ellenzi, hogy az Európa Tanácsban (ET) monitoring eljárást indítsanak Magyarország ellen - közölte Alekszej Puskov orosz delegációvezető Strasbourgban, az ET Parlamenti Közgyűlésének hétfőn kezdődő nyári ülésszaka kapcsán. Nyilatkozatát a vezető orosz hírügynökségek adták közre. A Ria Novosztyi strasbourgi tudósítója részletesen áttekintette, hogy milyen témák szerepelnek a szervezet nyári ülésszakán. Ezek egyike a Szergej Magnyitszkij néhai orosz ügyvéd halálának ügyében készült, Oroszországot várhatóan elítélő jelentéstervezet vitája lesz. A másik ügyben, a Magyarország Európa tanácsi kötelezettségeinek vizsgálatára, az úgynevezett monitoring eljárás esetleges megindítására vonatkozó javaslatról Alekszej Puskov - aki egyben a duma külügyi bizottsági elnöke - kifejtette, meg van győződve arról, hogy ez a kezdeményezés precedens jellegű egy olyan országgal szemben, amely nem követte az Európai Unió ajánlásait.


Az EP minden évben oroszellenes döntéseket hoz, amelyek tele vannak képmutatással és kettős mércét alkalmaznak. Eközben Európában tömegesen megsértik az emberi jogokat, de ezekre az Európai Parlament egyáltalán nem reagál

Az orosz küldöttség nem szándékozik a közgyűlés kezdeményezését támogatni" - idézte őt a Ria Novosztyi. Szavait megerősíti az ITAR-TASZSZ állami hírügynökség is, amelynek tudósítása szerint a politikus közölte, szándékukban áll felvetni a vitában, hogy "Moszkva szerint megengedhetetlen a kettős mérce és klisék alkalmazása az európai térségben". Az orosz parlamenti képviselőknek több kérdése lesz Martin Schulzhoz, az Európai Parlament (EP) elnökéhez, aki felszólal a ET Parlamenti Közgyűlésének nyári ülésszakán - mondta Alekszej Puskov.

Kifogásolta, hogy "az EP minden évben oroszellenes döntéseket hoz, amelyek tele vannak képmutatással és kettős mércét alkalmaznak. Eközben Európában tömegesen megsértik az emberi jogokat, de ezekre az Európai Parlament egyáltalán nem reagál". Az orosz politikus részben az egynemű párok házassága elleni franciaországi tüntetésekkel szembeni, szerinte igen kemény rendőri fellépésére utalt, és úgy vélte, hogy azt az EP-nek ugyancsak meg kellene tárgyalnia.

Az orosz küldöttségvezető kijelentette, hogy a franciaországi és más nyugat-európai események miatt szükség van a ET Parlamenti Közgyűlés monitoring eljárásának korszerűsítésére, minthogy a szervezet alapvetően a kelet-európai tagállamokban végzi a kötelezettségek teljesítésének ellenőrzését, figyelmen kívül hagyva Európa nyugati részét. Puskov a közgyűlés jogi bizottságában Szergej Magnyitszkij néhai orosz ügyvéd ügyében készülő jelentéstervezetről azt mondta, hogy az ugyanazokat a politikai kliséket tartalmazza, amelyek a nyugati álláspontot eddig is jellemezték, és orosz részről egy sor ellentmondást látnak a tervezetben.
http://www.oroszh...%A1g-ellen