2011. október 21., péntek

Sion hegyétől kissé nyugatra van egy kis fennsík, aminek a teteje vízválasztó, és ha esik az eső, akkor mintha megállna és nem tudná az esőcsepp, hogy merre tartson. De egy kis szellő meglegyinti és akkor a nyugati oldalon, aláfolyik a Rózsák völgyébe és a gyönyörű Sáron síkságára, ahol virágzás és gyümölcsözés kíséri útját, és végül elpárolog az égbe a liliomok szirmairól és Sáron rózsáiról. De az eső másik része a fennsík másik oldalán száll alá a Holt-tenger felé a sötét völgybe, ahol elvész örökre a Holt-tenger sós és keserű vizeiben. Ez a fennsík a Határozatlanság fennsíkja.

A Stuxnet leszármazottja? A kutatók újabb kibertámadásra figyelmeztetnek

A ma már szuperfegyverként emlegetett Stuxnet számítógép vírussal „szinte megegyező” elemeket tartalmazó új vírust észleltek több európai számítógépes rendszerben, ami a Stuxnethez hasonló támadás előjele is lehet, figyelmeztetett az egyik vezető amerikai kiberbiztonsági cég.
A tavaly felfedezett Stuxnet egy rendkívül kifinomult számítógépes vírus, ami sikeres támadást hajtott végre egy iráni atomerőmű számítógépes rendszere ellen. Amerikai kormánytisztviselők szerint a Stuxnet féregvírus példanélküli összetettsége és az a tény, hogy képes fizikailag szabotálni komoly ipari irányítórendszereket, beleértve víz- vagy elektromos művek hálózatait szerte a világon, a kiberháború új korszakát nyitotta meg a világon.
Bár egyetlen csoport sem vállalta magára a támadást, több kiberbiztonsági szakértő szerint a Stuxnet vírust csak egy nemzetállam hozhatta létre és a lehetséges jelöltek igen rövid listáján az Egyesült Államok és Izrael előkelő helyet foglaltak el.
Akárki volt is az akkori támadó, úgy tűnik ismét munkához látott, mivel az új vírus írójának hozzáférése volt az eredeti Stuxnet vírus kódjához, amit soha nem hoztak nyilvánosságra.
Az európai bázisú kutatólaboratórium által felfedezett és „Duqu” névre keresztelt új vírus nem jelent olyan fizikai veszélyt, mint a Stuxnet, mivel az inkább adatokat gyűjt a potenciális célpontokról, amit valószínűleg jövőbeli kibertámadáshoz használnának fel, írja a Symantec kiberbiztonsági óriás friss jelentése.
„A Duqu és a Stuxnet kódja nagyon hasonlít egymáshoz, de a hasznos adatállomány nagyban eltér,” áll a Symantec blogbejegyzésében.
A Duqu a billentyűzeten lenyomott karaktereket rögzíti és rendszeradatokat gyűjt az ipari irányítórendszerekkel foglalkozó cégekről, majd ezeket továbbítja a vírusgazdának, írja a Symantec.
Sikeres akció esetén az összegyűjtött adatokat egy jövőbeli, ipari létesítmények elleni kibertámadáshoz tudják felhasználni, ahol a támadott szoftvert használják, legyen az egy európai villamos művek, vagy Mexikói-öbölbeli olajfúrótorony.
„Mondhatjuk, hogy a vírus a felderítési szakaszban jár,” nyilatkozta Gerry Egan, a Symantec biztonságtechnikai igazgatója az ABC News-nak. „Az egyértelműen látszik, hogy megtervezett támadásról van szó.”
A Duqu nem terjed magától, így a kutatók úgy gondolják, hogy azok a rendszerek voltak a célpontok, amelyekbe a vírus már bejutott.
Az amerikai nemzetbiztonsági hivatal már kedden valamennyi „kritikus infrastruktúra tulajdonost és üzemeltetőt” riadóztatott, hogy tegyen meg minden lehetséges biztonsági óvintézkedést.
Egy másik kiberbiztonsági cég, az F-Secure Security Labs szintén megvizsgálta a Duqu vírust és weboldalán leírja, hogy a kód olyannyira hasonlít a Stuxnet kódjára, hogy vírusirtó rendszerük azt gondolta az eredeti Stuxnet vírussal áll szemben.
A McAfee Labs is megkapta az új vírus kódját és alapos elemzés után weboldalukon reagálva leírták: „Egy biztos: a Stuxnet csapat még mindig aktív…”


A Stuxnet vírus és a cyber-háború: Mi jön még?

Azok kedvéért, akik most hallanak először a Stuxnet vírusról, íme, egy rövid összefoglaló:
A Stuxnet féregvírus egy kifinomult, saját magát sokszorosítani képes, rosszindulatú kód, ami a Siemens által gyártott Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA – Felügyeleti Irányító és Adatszerzés) rendszert támadja. A vírus képes felismerni és tönkretenni egy létesítmény irányítóhálózatát.
A mai napig 45 ezer rendszert támadott meg a világon, melyek 60%-a Iránban található. Irán nyilvánosan kijelentette, hogy a vírus nem károsította atomprogramját, de hatalmas informatikai káoszt okozott nemcsak Iránban, de Indonéziában és számos egyéb helyszínen is.
Nagyon komoly támadásról van szó, amire a világnak oda kell figyelnie. Íme, néhány elsődleges észrevétel:
1. Egyértelműen cyber-háborúval állunk szemben. A Stuxnet összefüggésben áll a 2009-es Amerika és Dél-Korea elleni támadásokkal, a szíriai légvédelmi rendszer elleni támadással és a Dél-Oszétia és Észtország elleni politikai támadásokkal.
2. Könnyű azt állítani, hogy egy konkrét állam által finanszírozott és Izraelből vagy Amerikából eredő támadásról van szó, de ugyan ezzel az erővel a támadás jöhetett egy tőkeerős és technikai szakértelemhez hozzáférő magáncsoporttól is. A Symantec becslése szerint a Stuxnet vírust egy tíz főből álló csoport fejlesztette ki. Egy ilyen projekt finanszírozásához nem kell túl sok tőke.
Ez egy fontos tényező, hiszen egy kis tőkével és néhány jól képzett informatikussal egy egész nemzet infrastruktúráját tönkre lehet tenni.
3. Kínát és Oroszországot sem hagynám ki a képből. Lehet szó kemény figyelmeztetésről is, melyben tudatják Iránnal, hogy mire számíthatnak. Van egy másik lehetőség is: cyber-felderítés. Tegyük fel, hogy valaki cyber-támadást indít Irán ellen, amit nagy valószínűséggel Amerikára vagy Izraelre kennek majd. A támadónak nincs más dolga, mint hátradőlni és várni a fejleményeket.
4.  A Stuxnet egy önsokszorosító vírus, tehát lehetséges, hogy a Siemens rendszereket az Interneten keresztül fertőzte meg, de az is elképzelhető, hogy valahol az ellátási láncon keresztül jutott rendszerbe. Talán egy beépített rendszerintegrátor telepítette fel a számítástechnikai eszközök szállítása során. Így vagy úgy, egy dolog biztos, informatikai berendezéseink rendkívül sebezhetőek az ilyen támadásokkal szemben, a rendszer telepítése előtt is.
A kérdés egyértelmű: Mi jön még? Az én meglátásom szerint a Stuxnet tovább mutálódik és erődemonstrációként további rendszereket fog megfertőzni. Közben előfordulhatnak ellentámadások Irán vagy támogatói részéről. Akárhogy is lesz, a cyber-hadviselés potenciális fokozódásával állunk szemben.
Itt az idő, hogy Washington odafigyeljen, hiszen a cyber-háború veszélyes, szabályok nélküli játék és az USA sebezhetőbb, mind bármely másik nemzet a földön.
Eljött a nemzetközi diplomácia ideje.

A cyber-háború ismeretlen ösvényei törvénytelenséghez vezetnek

Forrás: Networkworld.com

Európa kontra Facebook és az árnyékprofilok

Max egy 24 éves bécsi joghallgató, aki nemcsak a jogban, hanem a technikában is jártas. Európában létezik egy törvény, ami kimondja, hogy a tevékenységük kapcsán személyes adatok birtokába jutott jogi személyek/társaságok, a birtokukba került adatokat kötelesek kérésre rendelkezésre bocsátani. Így jutott hozzá Max egy személyesen számára készült CD-hez egyenes a Facebook-tól, ami kinyomtatás után 1200 oldalt tett ki. Az adatokat megvizsgálva egyértelművé vált (bár előtte is tudható volt), hogy a Facebook működése sérti az európai adatvédelmi törvények rávonatkozó előírásait. Szerinte a Facebook által számára átadott adatok önmagukban bizonyítják a törvényszegést.
Max számára a logikusnak tűnő következő lépés 22 darab különálló és frappánsan megfogalmazott panasz benyújtása volt az Ír Adatvédelmi Főfelügyeletnek (a Facebook saját állítása szerint az Európai Facebook felhasználók az ír Facebook leányvállalattal állnak jogviszonyban). Ezt egy másik tökéletesen kivitelezett lépés követte: az Európa kontra Facebook (Europe versus Facebook) nevű weboldal létrehozása, ami a webes technológia segítségével képes volt sikeres kampányt indítani a hatalmas, de a közvéleménytől erősen függő birodalom ellen.
Az időközben szervezetté alakult Europe versus Facebook immár saját Youtube csatornával is rendelkezik. A dokumentáció részeként közzétették a Max által követett eljárást, amivel hozzájutott személyes Facebook CD-jéhez. A recept felkerült a reddit top tízes listájára. Azóta olyan sokan igényeltek hasonló CD-t, hogy a Facebook kénytelen volt emailben közölni az igénylőkkel, hogy nem tud a kéréseknek az előírt 40 napon belül eleget tenni.
A történet nem ért véget. Amikor Max mélyebben belemerült a megküldött információk tanulmányozásába, rájött, hogy korántsem kapott meg minden rávonatozó adatot és követelte a többit is. A Facebook válasza újabb fejezetet nyithat az ügyben.
A jognyelven megfogalmazott levél lényege, hogy a Facebook nem tud eleget tenni a kérésnek, mivel annak teljesítése aránytalanul sok munkát igényelne a Facebook részéről, így az már nem esik a hivatkozott törvény hatálya alá.
Se a KGB, se a CIA nem tart 1200 oldalas dossziét egyszerű állampolgárokról
A panaszok (teljes lista ITT)
A Facebook ’Like’ gombja információt gyűjt valahányszor az Internethasználó olyan oldalra látogat, ahol a gomb megtalálható és egy Facebook cookie segítségével összekapcsolja az oldalt a látogató által az elmúlt három hónap során meglátogatott valamennyi ’Like’ gombot tartalmazó oldallal.
Ha egyszer valamit leírtunk, akár valaki falára, chat üzenetként, személyes üzenetként vagy egyéb módon, azt soha nem törölhetjük a Facebook adatbázisából, legfeljebb a többi felhasználó és mi nem fogjuk látni.
A legaggasztóbbnak talán a Facebook „árnyékprofiljait” tekinthetjük. A Facebook a látogatók tudta és beleegyezése nélkül gyűjt adatokat, az összegyűjtött információkat pedig létező profilok kiegészítésére valamint Facebook profillal (oldallal) nem rendelkező, tehát a Facebook-on soha nem regisztrált emberek profiljának összeállítására használja. Ezt olyan funkciók segítségével teszi, amik arra ösztönzik a felhasználókat, hogy más felhasználók és a Facebook-ot nem használó személyek adatait adják át (például mobiltelefonnal történő szinkronizálás, adatok importálása a különböző email szolgáltatóktól, az IM, azaz chat szolgáltatóknál tárolt személyes adatok importálása, meghívók küldése barátoknak vagy keresések mentése, amikor valaki a Facebook-on belül keres rá valakire). Ez azt jelenti, hogy azoknak is létezhet már Facebook profilja, akik soha nem regisztráltak a közösségi oldalon.
Azoknál, akik használják a Facebook-ot, cookie-k segítségével valamennyi meglátogatott weboldalt rögzítenek személyes profiljukhoz, akkor is, ha soha nem kattintanak a ’Like’ gombra. Ezek a meglátogatott oldalak, amiket a Facebook rendszere a felhasználó hivatalos neve mellett tárol, nem szerepeltek Max Cd-jén.
Tudva, hogy kik ülnek a Facebook igazgatótanácsában, nem igazán lepődünk meg a feltárt jogsértéseken.
Kíváncsian várjuk az ügy fejleményeit.


Forrás: Identity Blog

Nem kell Új Francia Forradalom!

Óvatosan a trendi, modern forradalmakkal, amelyekről a média a hírekben közvetít! Nagyon elővigyázatos legyél velük, mert újabb megtévesztések készülődnek. Már az árulkodó, hogy a hírközlő szervek támogatják ez az újabb parasztvakítást.
Ez okból ragadtam billentyűzetet, és úgy érzem, fel kell hívnom a lelkes, ám figyelmetlen honfitársaim figyelmét néhány súlyos bökkenőre ezzel az egész szervezkedéssel kapcsolatban, mely elkerülhette figyelmüket.
Először is, akik eddig lelkesen osztogatták meg ennek a tegnap volt - de nyílván folytatódó - "világforradalomnak" a hivatkozásait, videóit, nyilatkozatait - illetve éltetik azt a közösségi oldalakon - azok kezdetnek csak vizsgálják meg a szóösszetételt magát. Mégis miféle tanoknak a jellemzője volt a világforradalom, mint elképzelés?
Arról a tényről talán nem is beszélve, hogy egy városi felkelésből helyi hatalomátszerveződés következik, egy országos ellenállásból új nemzeti kormány, és egy világforradalomból... Világkormány. Ez nem teljesen egyértelmű?
Már a Zeitgeist filmmel elkezdődött a baj. Ez a három részre szedett "tényfeltáró munka" két részben foglalkozik a háttérhatalom aknamunkájával, valamint az amerikai casus belli-k elemzésével (Pearl Harbor, Tonkini-öböl, 9/11, stb.), ám egy részt csakis annak szentelt, hogy helyesnek látszó, sokakat megtévesztő érveléssel kijelentse: Jézus csupán kitaláció, a katolikus egyház pusztán egy elnyomó népbutító intézmény, és Isten nem is létezik. Ezt persze manipulatív képsorokkal megtűzdelve, melyekből az következik, hogy a vallások miatt vannak háborúk, hogy az evolúció a mindenek felett álló és egyetlen igazság... és a többi hamisság, mely ilyenkor lenni szokott. És mivel kétharmadnyi igazságot tartalmazott a film, az óvatlan szemlélő befalja vele a hazugságokat is. A film végkövetkeztetése is az, hogy a faji, vallási ellentétek felelősek minden bajért, ráadásul ezeket a falakat mesterségesen húzták közénk, alapvetően egyforma emberek közé. Ugyan kérem. Ez tiszta marxizmus. A vallásokat nem lehet ennyivel leírni! Ezt csak a bűnbakkereső, felbujtható proletár fogadhatja el. És ha már a bűnbakoknál tartunk. Érdekes módon a filmben sehol semmilyen kontextusban nem emlegetik a vakolókat, a cionistákat, vagy az illuminátus söpredéket. Néhány közhelyet lőnek csak el, mint pl. a Rothschild klán. De a Földön szerintem nincs olyan civilizált ország már, ahol ne tudná mindenki, hogy a Rothschild család tagjai nyakig benne vannak. Azonban a szervezeteket, és valódi motivációit a háttérerőknek nem jelölte meg, se a szimbólumaikat. Nem véletlenül. Helyette kapunk gúnyolódást a "szakállas öregről aki a felhőkön ül", kapunk nácizást és holokausztot, és a jelenkori korszellem és nyomorúság levezetését pont olyan dolgokból, melyeket épp a jelenlegi hatalom is próbál felszámolni. Miből következnek a bajok? Faji, nemzeti és vallási identitásunkból! Hát persze.
Nem is fokozom tovább, akit érdekel, bárhol megtalálja a világhálón a filmet.
Barátaimmal már akkor arról beszéltünk, mikor láttuk ezt a filmet pár éve, hogy csak nem úgy kívánja-e elkerülni a pusztulását ez a beteg rendszer, hogy megszervezi a forradalmat saját maga ellen? Most már teljesen egyértelmű: Dehogynem. Ha véletlenül egy látszólagos hatalomváltás történne ezen időszakon belül, azzal bebiztosítanák trónjukat még jó pár évre, mely elegendő lehet a végső simításokra áhított Novus Ordo Seclorum-uk beteljesítéséhez.
A Zeitgeist után jött a Zeitgeist Addendum elnevezésű film, melyben az ő ateista, darwinista torz elképzeléseik mentén mutatták be az "utópisztikus de mégis elérhető tökéletes világot".
Ez az úgynevezett Venus-project. Melyben az embereknek nem kell dolgozniuk, mert gépek dolgoznak helyettük, nem használnak pénzt, mert bármit ingyen megkaphatnak, amire szükségük van, és éppen ezért nincsen szükség magántulajdonra, valamint rendőrökre se, mert bűnözés - szerintük - csak az okból van, mert nélkülözés is létezik. Ó, és persze mindenki tökéletesen egyenlő, még választásokra se lesz szükség, mivel vezetők se kellenek valójában. A gépek intézik a gazdasági ügyeket és a polgárok adminisztratív igényeit. Ennyi a nagy utópia. Azonkívül, hogy szakajtott mása a kommunista-szocialista idea társadalmi berendezkedésének, és megintcsak az következne belőle, mint múltkor, hogy - jó, jó ez a rendszer, de az emberek nagyrésze nem jó bele, öljük meg őket! - , azonkívül teljesen beteges is. Őszintén én nem akarok egy ilyen világban élni.
Csak néhány példa. Először is a bűnözés. A bűncselekmények nagy része valóban haszonszerzési célból történik, de másik nagy része nem. A nemi erőszaktevők elégedettek lesznek az ingyen prostituáltakkal? A sorozatgyilkosok meggondolják magukat, mert ingyen vannak a vérengzős videojátékok? Nem hinném.
A másik a magántulajdon kérdése. Hogy is lehetne a művészeket remekműveik megalkotására bírni, hogyha azt bárki bármikor elveheti vagy megrongálhatja? Vagy erre például mégis vonatkoznának szabályok? És ki tartatná be? Computerek? Robotok? Akkor már mégis uralkodik valaki, ráadásul ott tartunk, hogy az már nem is ember, hanem egy lélektelen gólem.
Következő remek elképzelésük, hogy ne kelljen dolgozni, valamint ne legyenek vezetők. Mi lenne az ösztönzőerő arra, hogy valami nagyszerűt alkossunk? Hogy a fejlődést és gyarapodást szolgáljuk? Az embernek nyilván visszajelzésekre van szüksége munkájával kapcsolatban ahhoz, hogy legyen kedve csinálni. Erre a legelterjedtebb módszer a munkahely, a kinevezések, a termék, a kereslet... Ha minden alapot kirúgunk a társadalom alól, akkor miről fog szólni az életünk? Még a szakralitást se hagynák meg nekünk, mert ugye mi mind biogépek vagyunk, akik egy koszos pocsolya elfertőződött baktériumtenyészetéből evolválódtunk idáig...
De legyünk nyugodtak, ez az egész nem egy olyan cél, amit meg akarnak odafönt valósítani. Ez ugyanolyan képmutatás és népbutítás, mint a marxizmus. Arra való, hogy ne csak az együgyűeket tudják a csordájukba terelni, hanem azokat is, akik alapvető szinten már elsajátították a gondolkodás képességét. Ám a prioritás mégiscsak a hőbörgő tömeg. Ideológia nélküli, zászló nélküli mozgalom. De miért is? Mert így nem kell valóban megígérni semmit, nem kell kiállni semmiért, és bárkit a hívünkké toborozhatunk.
Mindezek után jött hát a nagyszerű World Revolution. Valódi képviseleti demokráciáért küzdenek, és szabad világért... Ám ha megnézzük a filmjeiket akkor tudni fogjuk, hogy még az összes további hamis ideológiáért is, amik megvalósíthatatlanok emberi közegben, ám szennyezik és megfojtják kultúránkat, egészen a dicső Konvent óta. De hogy gondoljátok kedves nemzetben gondolkodó rajongók, hogy majd demokráciával orvosoljuk a demokráciát? Hogy a szabadság eszméjével meggyógyítjuk a szabadság rombolását? "Valódi" demokrácia. Ez engem arra emlékeztet, mint amikor egy vitán a kommunista mentegetőzött, hogy a sztálini Szovjetunió nem volt valódi kommunizmus, de majd ők megmutatják. Nem. Ez az egész "mindenki egyenlő, mindenki kompetens" elképzelés beteg és bolond gondolatkör, és mindössze azért alkották meg, mert az egyén önérzetét ápolja, és ezektől a szavaktól eltelve bábként rángatható, mint a tegnapi "világforradalom" szerencsétlen résztvevői is.
Ha valaki tényleg cselekedni akar, akkor szervezze a saját környezetében a nemzet felvilágosítását, ki-ki vérmérséklete szerint, de ne gondolja azt, hogy egy világméretű, arctalan csoport, melynek valódi vezetőiről semmit nem tudunk, majd jó szándékú lesz, és valódi ellenségeink ellen fog küzdeni. Háthamég olyan eszméket tűz zászlójára, melyek igái alatt a legborzalmasabbakat nyögtünk és nyögünk ma is.


http://mkh.valosag.net/index.php/koezzetevk/hatterhatalom/604-nem-kell-uj-francia-forradalom